- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitiOne
tag
Sziasztok!
SF Express-es csomagom 2020. 10. 03. óta Budapesten áll. Tudnátok abban segíteni, hogy kit lehet keresni, kinél lehet érdeklődni? Ki veszi át a csomagot kézbesítésre?
Olvastam itt jópár hozzászólással ezelőtt (#95239) valami alternatív követési számról (postai szám). Ez micsoda? Hol lehet hozzájutni?Előre is köszönöm!
-
Druss
tag
Igen tudom, de vitatkozz egy kínaival
Beszéltem megint a DPD-vel, kérték indítsak kérelmet az "elveszett" csomagra, talán így jobban foglalkoznak vele (jah persze). Na ez volt hétfőn azóta se semmi reakció. Szerintem marad lassan a paypal reklamáció. Ezzel meddig várjak még? Vagy elég a paypalnak, hogy lassan 3 hete itt van Pesten, de semmi mozgás a nyomkövetőn?
-
moody90
csendes tag
Sziasztok!
Augusztus 4.-én rendeltem allyról egy kézi konzolt. (12000 ft) Az eladónak jók az értékelései. Tracking azt mutatja, hogy a bpost átadta a magyar postának a csomagom augusztus 24-én. Azóta semmi. Van értelme még reménykedni, vagy buktam 12 rugót? Esetleg volt már valamelyikőtökkel hasonló, hogy ennyire csúszott a dolog?
Köszi a választ.
-
wintikek
tag
válasz
Kékes525 #95243 üzenetére
Vám, áfa nem lesz, idő... 2 hét és 6 hónap között bárhol
Egyszerre rendeltem múltkor aliról 2 csomagot, az egyik 2 dolláros volt a másik 14.
A 14 megérkezett 3 hét alatt házhoz, a 2 dolláros pedig 1 hónap alatt érkezett be hozzánk, innen még 1,5 hónap mire készhez kaptam...
Függ azért attól is hogy milyen szállítást választasz, de úgy nagy átlagba 1,5 hónap alatt be szokott esni Mo-ra.
Szerintem többször áll itthon több hetet mint Kínába -
Kékes525
félisten
Körülbelül mennyi idő múlva kapom meg a csomagot Kínából? Kis értékű, 15 dollár alatti, azt hiszem ott nincs vám és áfa.
-
-
Rage47
veterán
Csak FYI, már a második aliexpresses csomagom jön, amire nincs ráírva a nevem. Múltkor ezt a csomagomat egy Pick-Pack pontra vitték és 1 hétig keresték, mert nem volt rajta a nevem, csak a mail címem, véletlenül szúrta ki a csaj, hogy lehet az az enyém, mert nincs rajta név.
Most meg hívtak a 70-es postáról, hogy ott egy csomagom, de nincs rajta név csak cím, telefonszám és email cím, ezért nem tudták kézbesíteni és legközelebb küldjem el a nevemet a feladónak. Mondom én mindig elküldöm a nevem, nem tehetek róla, hogy nem írják rá címzéskor.
Szóval alis rendeléseknél mostanában nem írják rá a nevet és ez akár több hetes csúszást is jelenthet, nálam ez a második csomag már 3 hete áll a postán. -
bl4ze
veterán
Azért a Bpost is bekaphatja meg monnyonle....
Parcel: UG647899xxxBE from CAINIAO/4PX
Arrival at facilities 2020-09-24 | 12:16
bpost has received your parcel and will send it to the country of destination.
20 napja küldi.... -
baly81
aktív tag
Sziasztok!
Nálatok mennyi idő alatt megy MOST át a csomag a nemzetközi kicserélőn? Nekem van egy csomagom ami 8-án érkezett meg. Péntek délutántól hétfő délelőttig nem is tudtam nyomkövetni, (szerintem rendszer leállás/karbantartás volt) de még most is a 8-i bejegyzés van, azaz a "bejövő küldemény átvétele a kicserélőben". Most mindenkinél ilyen lassúság van az NPKK-ban, vagy csak nálam, és készíthetem a vámkezelési papírokat? -
hkari
őstag
Sziasztok!
SF Express-nél amikor beérkezik az országba a termék, akkor átveszi a posta? Ha igen, akkor ákerül oda a követési azonosító is?
8 napja ez az utolsó adatom: Arrived at Oversea Distribution Center
Köszi a segítséget!
-
Kékes525
félisten
Az aliexpressnél hol lehet ellenőrizni, hogy régebben megadtam e a kártyám adatait elmentésre? Szeretném törölni, ha esetleg megadtam.
-
Pandasrac
csendes tag
Sziasztok
Wishről rendeltem 108 euró értékben, amire majd 27% Áfat kellek majd fizetni. A gond, hogy még egyszer megrendeltem ugyanazt a terméket amire viszont nincs szükségem.
Kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet tenni? A vám és pénzügyőrség telefonon azt mondta, hogy ne vegyem át a másik csomagot, így akkor nem kellek vámot fizetni és vissza küldik a csomagot majd a termék árat is vissza utalják. Valóban így van? Történet már valakivel ilyen? -
keszo
őstag
Ilyet még nem csináltam.
Mennyire lutri, Banggoodról 120-150ezres dolgot rendelni? Spanyol vagy Cseh raktárból rendelnék, PayPalt használva.Üdv
-
wintikek
tag
Én EU-s szabályozást néztem, Szlovénia is EU tag, szóval ez érvényes rájuk is.
De szerintem jobban jársz ha megtartod ha ilyen 5000 körüli tételről van szó -
andrás47
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor meg tartom inkább.
-
fairi
őstag
válasz
andrás47 #95224 üzenetére
Sajnos ez szlovén cég, igy lehet szlovén törvényeket kellene megnézni, ott visszaküldés díját kinek kell állnia.
Magyarban így van: [link]
"A visszaküldés költsége a vevőt terheli, kivéve, ha az elszállítást a webáruház magára vállalja. Ha a webáruház előzetesen nem tájékoztatta a vásárlót, hogy a visszaküldés költsége a vásárlót terheli, akkor nem neki kell fizetni."Inkább tartsd meg és add el, ha eladható.
-
wintikek
tag
válasz
andrás47 #95224 üzenetére
Ha neten vásároltad, a 14 napos elállási jog elv él.
"Miután Ön értesítette a kereskedőt a döntéséről, 14 napja van az áru visszaküldésére.
Egyes kereskedők nem számítják fel Önnek az áru visszaküldésének a költségét. Ellenkező esetben azonban előre (a rendelés előtt) tájékoztatniuk kell Önt arról, hogy az áru visszaküldése esetén annak költsége Önt terheli. Ha a kereskedő nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének, akkor neki kell állnia a visszaküldés költségét. Önnek csak azokat a költségeket kell fizetnie, amelyekről tájékoztatást kapott."
De több mint valószínű hogy nem akkora értékű dologról van szó, hogy értelme legyen vitázgatni ilyenen.
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Szlovéniából rendelt árut, amit Budapesten adtak fel , nem nagy érték de élnék az elállási joggal , kérdeztem hogy hova kellene vissza küldeni, persze Szlovéniát válaszoltak, de majdnem annyiba kerülne a visszaküldés, mint a rendelt áru értéke, van valami megoldás esetleg, mert ha nincs akkor megtartom, vagy megpróbálom eladni . Köszönöm
-
bl4ze
veterán
válasz
FirstTripla #95222 üzenetére
Nincs mit. Na igen, az biztos. Én is most vásároltam 510 GBP-ért pár hete és gond nélkül hozta a futár, mert még EU. (DPD)
-
bl4ze
veterán
válasz
FirstTripla #95220 üzenetére
UK 12.31-ig EU, bátran rendelj - sarc nélkül megkapod idén még.
-
FirstTripla
tag
válasz
Silent77 #95219 üzenetére
Sziasztok! Eddig még nem annyira sok mindent rendeltem külföldről (azt is mind németektől vagy osztrákoktól), de érdekelne, hogy jelenleg Nagy Britannia minek számít? EU-n kívüli vagy még belüli ország? Ez csak a vám és adó miatt is kérdezem, mert azért szeretném tudni a tényleges vételárat.
Valamint amit nem tudok még,, hogy ha pl nem EU tagországból kapok egy régi ismerősömtől csomagot (magán csomag), amiben semmilyen pénzmozgás nincs, akkor azt is meg kell adóznom? Vagy akkor kérjem meg, hogy amikor jön haza kis időre akkor hozza magával pár hónap múlva?
szerk.: Bocsi Silent77 nem neked szántam, csak szoknom kell még az új felületet
-
User42
csendes tag
válasz
proly01 #95205 üzenetére
Ez tök fura, hogy a Kicserélő Központból az OLK-ba küldték miközben szegedi vagy. Én elég sokat rendelek külföldről Szegedre, de a nyomkövetőben eddig mindig azt láttam, hogy a Kicserélőből már egyenesen a Szegedi Logisztikai Üzembe szokták küldeni a csomagokat, onnan megy másnap a Szeged 1-be, és általában aznap már kézbesítik is vagy ha nagyméretű, akkor csak kiértesítenek, és neked kell érte elmenni érte a Híd utcába.
-
Atomgeszi
nagyúr
Lightinthebox áfa/vám kifizetéssel tapasztalata van valakinek?
-
fairi
őstag
Csomag nyomkövethető? ha nem akkor bármi legyen.
Saját tapasztalat egyik csomag 30 napig magyar postán volt, szept. 10 kapott számot hogy kiadják, de elfelejtették és majd okt. 8-án jutott eszükbe hogy foglalkozni kéne vele.Nézd a védelmi idődet, amíg van belőle ne aggódj, mikor le fog járni írj az eladónak és legvégén vita.
-
csóri
csendes tag
Sziasztok túlvagyok az első "megnemkapott" rendelésemen. A csomagnak 2020 aug 13-és 2020 október 8 között kellett volna érkezni. Most október 11 van de az ebay oldalán a More actions fület lenyitva nemjelenik meg a "ididn't receive it" lehetőség. Ennek mi lehet az oka?
Hogy lehet reklamálni így? -
fairi
őstag
feladó nem tud semmit és nem foglakozik vele, átadta a yanwennek és utána ők DPD-nek adták át. Charge back-kel vagy vitával nem tudod fenyegetni? Különben nem fog tenni semmit. Ő megtette a dolgát és nem érdekli a többi.
DPD vagy elhagyta a csomagot vagy vkinek megtetszett az oxiometer. Ideje nonstop hívogatni őket, hátha egy segítőkész ügyintéző utánajár.ha paypallel fizettél akkor jó helyzetben vagy, ha sima bankkártya akkor nehezebb menet lesz.
-
Druss
tag
Egy elég érdekes ügyem van. TomTop-ról rendeltem egy Oxiometer-t, kaptam egy UF419182155YP számot ami később átváltott egy DPD számra 16408811890083. Na eddig ok, volt már ilyenem, meg is érkezett a csomag 28-án a kiszállítást végző kirendeltségre. Onnan 1-2 nap alatt meg is szokott jönni. Eltelt egy hét semmi, felhívtam őket, hát ők nem találják és kerestessem a feladóval. Írtam nekik, de ők váltig állítják hogy pár nap és megkapom, de a posta fogja vinni. Azóta sem mozdul a csomag. Szerintetek hogyan folytassam?
-
azbest
félisten
válasz
proly01 #95205 üzenetére
Nekem egy hete még csak ki sem bontották a konténert a követés alapján
De van egy-két nem követős küldeményem, amiről azt sem tudom, hogy visszaküldték -e. Ha rossz helyre küldtek elektronikus értesítést, már lehet visszafelé tart, mert sosem tudom meg, hogy érkezik, mióta értesítőt sem dobnak be, hanem sms-ben vagy emailben próbálnak jelezni, hogy menjek be érte. De lehet csak lassú, mert még csak 3 hónapja van úton, abból 2 európában (addig tart a követés). De nem izgulok, mert már évek óta le van maradva a magyar postaA sima cn követősök viszont 3 hetet szoktak futni. Nagyon nem mindegy, hogy milyen postázási móddal jön. Még a kibontogatás szempontjából sem. Lehet a tömeges követetlen küldemények ott állnak megint kazalban hónapok óta. Üdv a világ végén
-
bl4ze
veterán
válasz
proly01 #95205 üzenetére
Relax,ez úton van feléd.
A posta.hu vagy az app-ot nézd.
De én is azt mondom, hogy ne rendelj kintről ha ennyire be vagy parázva tőle....Nekem a tegnap reggel 10:32-kor Németországból érkező sima legolcsóbb DHL Paket-et ma kihozta reggel a postás autó legnagyobb meglepetésemre
Ehhez képest mit látnál a Német posta oldalán :10 Oct 2020 07:58 The recipient was not present. A new delivery attempt will take place DEUTSCHE POST - DHL PAKET
10 Oct 2020 05:10 The shipment has been loaded onto the delivery vehicle DEUTSCHE POST - DHL PAKET -
cof
veterán
válasz
proly01 #95205 üzenetére
Persze, hogy megőrülsz ha óránként nézegeted a nyomkövetést. Gondolom ez az első külföldi rendelésed.
Semmi visszaküldést nem látok a magyar posta nyomkövetésben, nem tudom, hogy te hol látod. Amit egy külföldi nyomkövető ír azzal meg nem kell fogalkozni.
Hétfőn vagy kedden már a kezedben lesz, felejtsd el a nyomkövető nézegetést.
-
baly81
aktív tag
válasz
proly01 #95200 üzenetére
Szia!
Nálam is ugyan ez a helyzet! És én is nagyot néztem...
Szintúgy bejövő csomag státuszban volt (tegnap, azaz 8.-án 18:38 kor), most nincs róla infóm! Bár ezen én már nem csodálkozom! Ez a postai rendszer és mentalitás hányadék!
És most nem azokról a rendes emberekről beszélek, akik ott dolgoznak! (Ezúton is Tiszteletem Balog Ádám kézbesítőnek aki a legrendesebb postásunk!) A rendszerről beszélek, és azokról akik ezt jónak tartják és engedélyezik, illetve felveszik érte a nagy lóvét!
Amíg a kínai oldalon percre pontosan látom, és ebben a pillanatban értesítőt kapok, hogy hamarosan megérkezik a kezeim közé a csomag, a posta nyomkövetése meg nem is látja a csomagot... Vagy amíg a BELFÖLDI csomagot napokkal hamarább kapom meg, mint az értesítő e-mail, hogy feladtak nekem egy "dobozt".... Addig ezen már nem kell csodálkoznunk!Reméljük hamarosan visszaáll a rendszer, amíg a csomagjaink tovább haladnak, addig meg a vámosok is pihennek egy kicsit... Legalábbis remélem! 😂
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vicces videók
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Szólánc.
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest