Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Megint nem frissül a posta tracking, sem online - sem appon
Péntek óta nulla :RS037837xxxEE
2021.04.09. | 21:44 Kézbesítés A küldemény a kézbesítőnél van Bp. 5. sz. csomagkézbesítő bázis -
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
gulupeti #96846 üzenetére
Amennyiben nem könyvelt a küldemény, azaz U betűvel kezdődik a száma, és 2,5 cm-nél vastagabb, akkor nem hozzák ki házhoz. SMS, e-mail vagy papír értesítőt kapsz róla és mehetsz be érte arra a postára, ahová a címed szerint tartozol.
UH...BE küldeményem, amiről értesítőt kellene kapnom, most hozta ki a postás, személyesen adta át nekem. A "nyomkövetés" szerint március 25-én érkezett az NPKK-ba. Azért írom csak ezt, hogy ha valaki vár ilyen untracked-eset, akkor nagyjából tudjon kalkulálni.
Nálam nagyon nagyon rendes, becsületes és lelkiismeretes postás van, ezért azt is kihozza, amit alapvetően nem lenne kötelező (gondolok itt fentebb írt esetekre).
Az eltérés abból adódik szerintem, ahogy a kezükbe kerül az ottani dolgozóknak, olyan sorrendben haladnak. Ez a ma megkapott érkezett be március 25-én ért magyar földre (bár ez sem biztos, mert nem könyvelt küldemények esetében nem szabad erre a státuszra hagyatkozni). Szóval az U-s küldeményeidre még várhatsz, ki tudja mennyit.
-
gulupeti
senior tag
válasz
Mr.Pentele #96806 üzenetére
Milyen 2,5 cm-ről van szó egészen pontosan? Ha tracked, ha untracked küldeményről van szó és egyik oldala vastagabb a küldeménynek, mint 2,5 cm, akkor már nem hozza ki a leveles postás? jól értem?
Néhány küldeményem nekem is a kicserélőben van nyomkövetés szerint, van amelyik 03.29 óta. Értesítést nem kaptam semmit. Viszont van egy olyan is, amit szerintem a postafutár fog kihozni, az tegnap előtt érkezett meg magyarba, ma pedig szerintem hozni is fogják. Nem értem, hogy miből adódnak ezek az eltérések.
-
baly81
aktív tag
-
Sziasztok!
Olvastam, hogy 2021 juliustol jon a mas vilag.
Lenne par fele cucc, amibol betaraznek. Erdemes meg rendelni vagy mar most sem jonnek meg honapokig a cuccok es igyis ugyis áfás lesz amit most rendelek? Mik az elmult hetek tapasztalatai?
Esetleg van kilatasban "eu kompatibilis AliExpress"?
-
C4mp3r
addikt
válasz
Lackooo84 #96836 üzenetére
ezt nem a dhl futar hozza hanem mpl elvileg, szerintem europa +. csomag a magyar megfeleloje. az baj, hogy az utobbi napokban annyi horror sztorit olvastam itt meg a bangood/gearbest topicban, hogy tele a gatyo. hihetetlen, hogy semmit nem tesznek az evek ota tarto lopasok ellen, ezt elturi a dhl.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
C4mp3r #96831 üzenetére
Rendszeresek küldözgetünk anyámmal csomagokat német-magyar vonalon, mindig megérkezik. Egyedül a kiszállítással szokott gond lenni, ott is azt játsszák a DHL + GLS kézbesítők, h meg sem jelennek a címen, csak beírják, hogy nem voltál otthon, és lebasszák a legközelebbi packet ponton a csomagot aztán menj érte paraszt....
-
C4mp3r
addikt
válasz
PrometheusX #96829 üzenetére
en ugyanitt vagyok, csak nekem ebayes maganszemelytol jon 16 euros dhl paket international. ma reggel dolgoztak fel elvileg feuchtban az ebay kedd-szerdara irja a szallitast. hat imadkozom, hogy atmenjen, mert eleg komoly osszeg volt (videokartya). nekem CY-vel kezdodik a tracking.
Saturday
April, 10 2021
07:04 Local time | The shipment will be transported to the destination country/destination area and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal?searchvalue=CYxxxxxxxxDE)Feucht, Germany
Saturday
April, 10 202101:30 Local time | The international shipment has been processed in the export parcel centerFeucht, Germany
01:16 Local time | The shipment was prepared for onward transport.Feucht, Germany
01:10 Local time | The international shipment has been processed in the export parcel centerFeucht, Germany
nalam a posta oldalan is eletre kelt reggel a tracking, elokeszites nemzetkozi szallitasra az utolso bejegyzes. -
baly81
aktív tag
válasz
PrometheusX #96829 üzenetére
Szerintem még van esélyed, hogy megkapod! Még csak két nap telt el amióta elindult, és a posta is tetűlassú! Én még nem aggódnék e miatt!
Aludj nyugodtan! -
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Aliexpressről rendeltem egy menetrögzítő kamerát, lengyelországi hét napos postázással (link). Április elsején adták fel, április 8.-án pedig Feucht-ba ért. Pár óra múlva továbbították a célországba (elvileg). A DHL oldala szerint a Posta oldalán kell majd nyomon követni a csomagot, viszont ott nincs semmi.
Ez az egész azért furcsa, mert tudom hogy valaki utánam adta le a rendelést ugyanerre a termékre, ugyanettől az eladótól Alin - és ő tegnap meg is kapta. Attól félek hogy eltűnik a bizonyos "fekete lyukban" a csomag. Van okom aggódni? Sok csomag tűnik el mostanság Feucht-ban? Legyek kicsit bizakodóbb esetleg?Köszönöm előre is a válaszokat!
-
mike1334
veterán
Ha német amazonról rendelek, akkor ki hozza ki Magyarországon a csomagot? Előfordulhat, hogy aznap/azon a héten amikor hozná, nem leszek azon a címen, lehet a városban sem (home office/szabadság), ahová rendelném. Ilyenkor mi a protokol? Köszi!
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
baly81 #96823 üzenetére
A helyettesítő kézbesítőket nem ismerem, csak nagyjából arcról, de viszonylag jól végzik a munkájukat. Néha előfordul, hogy amikor nincs szolgálatban (N.Péter) aki a rendes kézbesítőnk, akkor helyette nem küldenek ki senkit, csak amikor ő újra munkába áll, utána fogjuk megkapni a köztes időszakban érkező leveleket. Emiatt előfordult már, hogy szombaton is jött kézbesíteni, mert elmondása szerint nem szabad az ügyfélnek szívni az ő helyettesítésének hiányából. Nagyon szeretem, ő igazi vérbeli postás . Amennyiben fel kell jönnie ajánlott miatt akár más lakóhoz a lépcsőházba, aki a mi emeletünkön lakik, a postaládába simán bedobható küldeményt is inkább a kezembe adja a lakás ajtónál, hogy ne kelljen lemennem a ládához. Ez egyáltalán nem lenne kötelessége, de ha már fenn jár akkor személyesen adja át azokat is. Nagyon remélem, hogy sokáig fog még itt dolgozni, nála jobb kézbesítőt nem nagyon tudnék mondani a városban sem. Hétfőn éppen szabadságon volt, egy számomra idegen kollégája csengetett a kaputelefonon, mert egy elsőbbségi levelet hozott nekem, beengedtem a lépcsőházba. Vannak még lelkiismeretes törzs és helyettes kézbesítők is. A Nagypostán pedig szinte kivétel nélkül (csupán pár embert leszámítva) kedvesen kezelik az ügyeimet, mindig elégedetten távozok.
Ami pedig az eltűnéseket illeti: nálam eddig semmi sem tűnt el a nem ajánlott csomagok közül sem, maximum késett de el nem lopták. Néha megesik, hogy az MPL hoz ki AliExpresses rendelést is, ők mindig telefonálnak előtte. Arra is volt már példa, hogy Prime levelem jött AliExpresses és a helyi Nagypostáról hívtak telefonon, hogy otthon lesz-e valaki mert ma hoznák ki. Persze ennek idestova 2 éve már, de ilyen is létezik. Belföldön is akad amit MPL szállít, velük sem tapasztaltam olyat amit ne lehetett volna megoldani, rugalmasak felénk azok a kézbesítők is.
-
Occon adom
aktív tag
Az én postásom angyali ember, minden csomagomat hozza, segítőkész, a helyi posta is nagyon jó itt Budapesten, (112.posta)
Bárcsak a rendszer működne úgy, mint amilyen precízek a helyiek. -
vasi89
őstag
válasz
Mr.Pentele #96815 üzenetére
hivatalosan nekem sincs, szóval ez így nem teljesen szabályos de szerencsém van ah elyi postával. Soha semmi nem tűnt még el náluk. Nyomkövetés nélküli csomagok is csak nagyon kis %-ban de az is inkább útközben mint itthon. Viszont egyszer rendeltem ide pestre a 18 kerbe 3 csomagot, mind a 3 eltűnt.
viszont a cégnél a 11-ben hiba nélkül megjön mindenkinek minden de én maradok vidéknél inkább
-
baly81
aktív tag
válasz
Mr.Pentele #96820 üzenetére
Nem szeretnék és akarok általánosítani, de én a postai kontaktjaim közül szinte csak a leveles postásunkat ismerem el (innen is üdvözletem B.Ádám, Debrecen belvárosi kézbesítőnek)! Ő korrekt, rendes és megbízható. Szemben a helyettesítőkkel, mert, akkor az esetek 50%-ban elveszik, vagy nem jön ki a csomag ha ők vannak (szerencsére ritkán)...
A postai dolgozókról meg annyit, hogy ugyan van pár rendes, segítőkész, emberséges és dolgatudó közöttük, de amikor a legutóbbi prémium reges csomagomat nem hozták ki (a csomagos postás, nem Ádám) és a feleségem bement érte a postára, az ügyintéző nő annyit nyögött oda foghegyről, hogy "már megint egy kínai vacak"... Elhiszem hogy belefáradt / beleúnt de kérem, akkor sem mondunk ilyet az ügyfél előtt! Főleg úgy, hogy nem tudja a rendelés tárgyát / miértjét! -
baly81
aktív tag
válasz
Occon adom #96819 üzenetére
Ezért is írtam, hogy ez a rendszer már csak ilyen! Káosz van, nem is kicsi!
-
H2o-pok
senior tag
Sziasztok.
2 kérdésem lenne csak. Amazon.de oldalról szoktatok e rendelni, paypal fizetés lehetséges e? Vagy inkáb felejtős.?
Köszi -
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Occon adom #96819 üzenetére
Nekem sem teljesen világos az, hogy a 6-án NPKK-ba érkezettet tegnap, míg ami korábban 5-én érkezett hozzájuk, azt pedig csak ma hozta a postás. Amikor még egyik sem mozdult én arra számítottam, hogy majd nyilvánvalóan a hamarabb befutott jön ki az NPKK-ból hamarabb, de tévedtem. Az érdekesség az is volt benne, hogy utóbbiban dokumentum volt a tartalom, ezen 3 napig rágódtak, hogy továbbengedik-e vagy sem, míg ami AliExpresses rendelést tartalmazott, azt másnap már ki is lökték a kicserélőből az OLK felé. Az egész rendszer úgy érthetetlen ahogy van, már ha egyáltalán ezt lehet rendszernek nevezni. Tisztelet a kivételnek: a helyi postán dolgozó benti alkalmazottak, illetve a postásomon kívül nem tudom sokra értékelni őket...
-
baly81
aktív tag
válasz
Occon adom #96817 üzenetére
Nem csak a tiéd rohad ott, másé is! Az Ő csomagja regisztrált is volt, és nagy szerencséjére át is futott az NPKK-n. Igaz, nekem is van regisztrált, amit még nem látok a posta rendszerében...
Bár nem vigasztal, hogy más hamar(abb) megkapja, mást nem tehetünk, csak várunk türelemmel!
Ez a rendszer már csak ilyen! -
Occon adom
aktív tag
Azt nem tudom értelmezni, egyik fórumtársunk cucca 7-n megérkezett Ferihegyre és ma már kézhez kapta, nekem, ami hamarabb érkezett ott rohad valamelyik ládába, mert húsvét volt.
Hogy van ez? -
chopin42
őstag
Üdv!
Nem tudom, jó helyre írok-e, igazából cdak biztos akarok lenni.
Adott egy rendelés német webshopból (Mindfactory.de), Magyarországra nem szállít.
Korábban megcsináltam a MailboxDe fiókom, oda rendeltem.
Ha jól értem, csak akkor kell fizetnem a szállításért, ha megkapták, jól értelmezem?
Mert van valami auto delivery cucc 7 euroért, de azt kihagynám.
Aki rendelt már így, megköszönném a megerősítést! -
vasi89
őstag
válasz
Mr.Pentele #96813 üzenetére
hát elvileg ezeket a nyomon követhető küldeményeket úgyk ellen oda is kézbesíteni, hogy csak az értesítést rakják bele. Valószínű úgy is csinálják. Ha frissül a posta app akkor lesz 1 olyan bejegyzés is h postafiókban átvehető, majd még egy a tényleges kézbesítésről de track 17 sem szokott különséget tenni.
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
vasi89 #96812 üzenetére
Tehát a sikeres kézbesítés egyik időpontja (7:29) nem az amikor ténylegesen átvette apukád, hanem amikor berakták postafiókjába, akkor lezárták a küldeményt sikeres kézbesítéssel?
Vagy pedig 7:29-kor bekerült és ő 7:32-kor szedte ki?
Ebben az esetben jogosan jártak el, viszont bl4ze küldeményét nem vitték címre, hanem kamu státuszt adtak neki, majd a postán vehette át. Mellesleg egyszer már jártam én is így, hogy itthonra vártam Lx...CN-t és csak papírt kaptam róla.
-
vasi89
őstag
válasz
Mr.Pentele #96809 üzenetére
igen, postafiókja van. Oda rakosgatnak be mindent. Szóval az ottani postások tök jó fejek, azzal van baj ahogy odaér. Csak szokott szólni, hogy ha csomagom jön de ma nem beszéltem még vele.
@Occon adom: apostán az a gond h keveset fizetnek. Emiat nem tudom és nem is akarom megérteni a kritikán aluli színvonalukat.A melósokat megértem, hogy menekülnek, őket ezért nem lehet hibáztatni.
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Occon adom #96808 üzenetére
Szia!
Bocsi, a link lemaradt. Ez az oldal, nekem ez mindig megbízható adatokat nyújt, R-es L-es küldemények esetén használható. Évek óta ezzel is csekkolom, ha valami gyanúsan sokáig nem frissül a Posta trackingben.
Szerencsére ez akkor is működik, amikor a Magyar Posta elcseszi az appban, illetve a weben lévő saját nyomkövető oldalát. Persze, ennek csak könyvelt küldeményeknél van értelme.
A héten is ez alapján vártam a küldeményeket.
-
bl4ze
veterán
válasz
Mr.Pentele #96809 üzenetére
Igen, én voltam. Tegnap kamu bejegyzés "sikertelen kézbesítés" délután fél 5-kor.
(senki nem jött - ki sem hozták)
Majd ma reggel e-mail : menjek be a helyi postára. LWxxxxxxDE regisztrált, prémium (!) küldemény. Meg sem próbálták kihozni.... -
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
vasi89 #96807 üzenetére
Hát szerintem ez nem lett kikézbesítve. 7:29-kor került a postás kezébe, 7:32-kor pedig apukád át is vette volna.
Mondom, egy másik fórumon ez volt a téma, hogy L kezdetű nem vitték ki, hanem beírták hogy kézbesítve, ma kapta e-mailben az értesítőt a címzett, hogy mehet be érte a postára. Ezért mondom, hogy járj utána szerintem.
Le van állva a magyar rendszer, ezért nem látszik semmi az appban.
-
vasi89
őstag
válasz
Mr.Pentele #96806 üzenetére
jah akkor apám átvette csak nem szólt
viszont jó h a saját appjuk sem látja a valós státuszt... de track 17 is írja már h kézbesítve.
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
vasi89 #96805 üzenetére
Szerintem hívd az ügyfélszolgálatot, vagy a helyi postát. Ez kézbesítve állapotot kapott ma reggel a Mezőkövesd 1 posta által.
Valószínűleg nagyobb a mérete mint 2,5 cm, ezért az új szabályok szerint már ezeket sem hozzák ki házhoz, akár csak az untracked-es 2,5 cm-nél vastagabbakat. Értesítőt kellene majd kapnod papír, SMS, vagy e-mail formájában, de inkább érdeklődj, nehogy visszaküldjék Kínába a tudtod nélkül.
A Magyar Posta nyomkövetése nem frissül egyáltalán, minden regisztrált küldeményt ezen az oldalon célszerű követni, ahonnan ezt screeneltem le most neked.
-
Rage47
veterán
válasz
Occon adom #96799 üzenetére
Hát ezaz.... most sokkal kevesebb csomagot kell vámolniuk, és így sem megy időben. Én is várok egy csomagot, már rég itt van az országban, de csak ülnek rajta.
-
SzilasHU
újonc
válasz
Mr.Pentele #96779 üzenetére
Még 2 hétel ezelőtti csomagom, amiről beszéltünk, azt nekem is csak elvitték a legközelebbi postához és oda kellett mennem érte, se kézbesítés nem volt semmi. Az értesítőt másnap kaptam, de mivel a posta weboldala hamarabb frissült, átvehettem így is hála isten.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest