- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz_abika
addikt
Kínába $30os terméket megéri visszaküldeni? Feldolgozhatatlanul bonyolult (lusta vagyok) processnek tűnik, hogy visszacímezzem nekik, pedig a Paypalnak ez kell a refundhoz.
-
dvtkfan
senior tag
Rendeltem Ali-ról egy elég nagy értékű terméket, Lengyel raktárból!
A követési számot nézve Németországban adták fel, dhl-el!
Gondolom itt nem kell számítanom sarcra, illetve itthon a posta fogja kiszállítani?CT400840111DE
Előre is köszönöm a válaszokat?
-
vesir
tag
válasz
moody90 #95296 üzenetére
[link]
"Az azonosító a küldeményeket tartalmazó zsákok szállításának és kezelésének lépéseiről ad információt általában Európáig, és nem minden esetben a célországig. Azaz a termék még csak Európába érkezett meg, amikor az azonosító már a célországi beérkezést mutatja."Plusz infók:
A postai szabvány azonosítószámok első két betűjele:
- postacsomag esetén: CA-CZ tartomány
- könyvelt levélpostai küldemény esetén: RA-RZ tartomány
- EMS gyorsposta küldemény esetén: EA-EZ tartományAz "UA-UZ + 9 számjegy + 2 betűs országkód" ugyan ISO szabványnak megfelelő azonosító, azonban kizárólag a küldemény tartalmának megkülönböztetésére szolgál. Az ilyen azonosítóval rendelkező küldemények áru tartalmúak, a belföldi hálózatban kezelésük nem könyvelt küldeményként történik, a nemzetközi előírásoknak megfelelően. Ezen levélpostai küldeményeket a postaigazgatások a feladást követően a szállítás során nem veszik nyilvántartásba.
-
baly81
aktív tag
válasz
sumsang #95286 üzenetére
Nekem is kifogták a csomagomat.
'20. 10. 08.-án Egységképző érkezése és átvétel a kicserélőben
Azóta vámeljárás indítás, stb. Most 24.-e van és mégmindig ott van a NP kicserélőben, a sarcoló osztag előtt.... 16.napja!!!Ha hétfőn továbbengedik, akkor is leghamarabb szerdán érkezik meg, ami minimum 20 nap lesz... Nem utazott ennyit Kínából a csomag! Ha én így dolgoznék, rég kirúgtak volna!
-
bl4ze
veterán
Azért kiváncsi lennék ezzel mi volt, Belga posta UG64789xxxxBE
1 hónapot várt CN-BE között, hogy repüljön....21 Oct 2020 06:24 Linehaul Arrival Liege, Belgium
25 Sep 202013:00 Arrival at export hub BELGIUM POST - BPOST -
Occon adom
aktív tag
SPEEDPAK
Departed from Destination Distribution Center Magyarország okt.20. 10.31
Indult a Destination Distribution Center-től MagyarországEz most mi a jelentése?
A CSOMAGOT KEZELIK Magyarország okt.20. 07.24
Mit vacakolnak vele és hol?
Itt van az országban és valami telephelyre érkezett, vagy hova?
Meddig tart ez a folyamat?2020 Október 1616:55 Belgium Import vámkezelés befejeződött.
Belgiumból 5-6 nap alatt meg szoktam kapni a csomagot. -
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem a banggodrol egy dashcamet, UK raktárból kértem a szállítást “EU tracked shipping”-el, 2-5 nap kézbesítési idôt írtak rá.
A csomag nem igazán mozgott a mai napig, amikor is egy Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Receive item at office of exchange bejegyzés került a trackinghez.
Arra már rájöttem, hogy ez nem az UK-bôl jön, hanem Kínában adhatták fel.
A kérdés az, hogy számíthatok-e vám és áfa költségekre? Ha igen ezt téríti a BG? 43 000 pénzt fizettem. -
sumsang
aktív tag
A vámkezelési megbízást mailben elküldtem múlt hét pénteken, s még aznap elfogadták és vissza is igazolták . Mennyi ideig szoktak eltökölni a vámon, ill. mennyi időbe telik, h a logisztikára kerüljön?
-
prolad
addikt
válasz
Tommy77Hun #95284 üzenetére
Na, csak kérdeznem kellett és el is indult a csomag :D
Az első linken levő oldalt szoktam használni, de délelőtt ott se látszott még belőle semmi, így már oké. -
Tommy77Hun
csendes tag
-
bl4ze
veterán
-
prolad
addikt
Rendeltem Aliról, a termék hétfőn ment át shipped státuszba az appon, a seller is megerősítette, hogy feladta. Viszont akárhol nézem a trackinget, vagy semmit nem talál hozzá, vagy annyit ír státuszra, hogy packed for picking up, ami az alapértelmezett infó.
Ez az egész nem izgatna különösebben, de a seller korábban nem válaszolt semmi üzenetre, a csomagot pedig a legutolsó pillanatban adta fel, akkor is gyanúsan rögtön azután, hogy inkább töröltem a rendelést (hivatkozva a seller elérhetetlenségére).
Szóval a kérdés, hogy ez normális-e és én gondolom túl, vagy a seller húzza az időt. Nyilván nem azt várom, hogy már itt is legyen, de a másik feladott csomagnál pl. szépen frissül a tracking info.
LT364116693NL a rendelési szám. -
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 138. §. és 162 §., valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
2020. október: 34,06 €-ig, 39,86 USD-ig, 55,94 AUD-ig, 53,1 CAD-ig, 31,38 £-ig és 36,67 CHF-ig.
2020. november: 34,05 €-ig, 40,36 USD-ig, 57,07 AUD-ig, 52,93 CAD-ig, 30,95 £-ig és 36,5 CHF-ig.
Aki + megerősítést igényel az hívja fel Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vámeljárási Osztályát. +36 (1) 297-2479, +36 (1) 297-2400, +36 (1) 297-2410
Köszi V!
-
denis.p
tag
Sziasztok, vámeljárás alatt lévő áruról küldenek értesítést mailben, vagy sms-ben, hogy mennyi ÁFA-t +egyéb eljárási költséget számolnak fel, vagy ez csak a postai kézbesítéskor derül majd ki?
-
-
moody90
csendes tag
Eddig minden egyes csomagom megérkezett gond nélkül, 1, másfél hónap alatt. Azért fura ez, mert ezt már lassan 3 hónapja megrendeltem. Nem tudom ez milyen gyakran fordul elő, de sanda gyanúm hogy ezt a csomagot nem fogom megkapni. És nem az eladó miatt.
Vagy szoktak 3 hónap után is előkerülni csomagok?
-
Suineg
senior tag
Franciából várok egy csomit, ezt kaptam tracking számnak: 124759369
Valaki tudja melyik francia szállítóé lehet ez? -
fairi
őstag
válasz
moody90 #95268 üzenetére
ne foglalkozz vele, elvileg azt állítják hogy belga posta becsszó átadta a magyar postának a csomagot, és több bejegyzés nem lesz.
ha vám akkor úgyis kapsz sms-t, ha nem lesz akkor majd bedobják a postaládába vagy cetlit kapsz vagy smst hogy menj be postádra. 3-30 nap és kezedben -
Rainman05
tag
Sziasztok ez a regisztrált csomag még mindig Kínában lehet beragadva? RE132543139CN
-
prolad
addikt
Sziasztok
UK-ból még lehet vám/áfamentesen rendelni? Úgy rémlik, hogy idén még oké, de nem vagyok biztos benne.
-
azbest
félisten
válasz
kadabra #95252 üzenetére
van ott valami egységár: 159,018 amit 0,3 kg-mal számolva 47,7054 euro lenne ami 355,18 árfolyammal számolva 16944 ft.
Azt nem tudom megmondani neked, hogy honnan szedték és minek az egységárát, amit súly alapján belekombináltak neked, hiszen tételes listád volt a dobozon.Sajnos lehet, hogy a 10 euro alatti tévesen kivetett adót nem fizetik vissza. Az a szabály oda vissza is él. Ha ők tartoznak neked, akkor ők is benyelhetik, ahogy a 10 alattit el kéne engedniük.hm ez úgy 12 euro tévesen kivetett adó, szóval még akár az is visszajárhat. De a 3500 ft-os kezelési költséget szerintem vissza kéne adják, ha már rosszul csinálták és nem kellett volna fizetned érte. -
kadabra
csendes tag
Igen, mindennel együtt 40.55. A postaköltség 0 volt.
Valószínűleg meg fogom reklamálni.
Bár tartok attól, hogy a reklamáció során már az aktuális e havi értékhatárokat veszik figyelembe, vagyis most már mindenképpen áfát kell fizetni. A 40 dollár áfája szerintem kb 1000 forinttal kevesebb mint amit a vámhivatali határozatban számoltak, azaz csak ennyit nyernék a reklamációval. -
kadabra
csendes tag
A 40.55 dollárt amit fizettem, azt áfával együtt 17 ezer forintra váltották át. Ami visszaszámolva olyan mintha kb 45 dollárért vásároltam volna és arra már kell fizetni áfát.
Most azt nem értem, hogy hogyan számolták ki a 17 ezer forintos végösszeget.
Egy másik iherb-es 40 dolláros csomagomat szeptember elején a dokumentumok beküldése után nem vámolták meg. A jogszabályt ugyanúgy bemásoltam mindkét esetben.
-
kadabra
csendes tag
Szeptember 29 a vámkezelési határozaton a dátum, gondolom aznap dolgozták fel a dokumentumokat.
Tényleg sokáig tartott: tracking szerint október 5-re ért a csomag a kerületi postára. Valahány nap múlva a postás bedobta az értesítőt, hogy csomagom érkezett. Erre értesítőre rá volt írva a fizetendő összeg: 8075 Ft. Majd pár nap múlva, e hét pénteken mentem átvenni a csomagot.
Mailt nem küldtek, csak fizetés után kaptam meg a fenti határozatot, ami az összes információm a vámkezelésről. És amit nem tudok megfejteni...
-
User42
csendes tag
válasz
kadabra #95252 üzenetére
Reklamáld meg a posta ügyfélszolgálatán, aztán írd le, mit válaszoltak, mert erre én is kíváncsi vagyok, hogy miből hozták ki azt a közel 17 ezres forintos alap összeget.
Egyébként azt elküldik előre e-mailben vagy telefonon a vámeljárás lefolytával, hogy milyen összeget kell majd fizetned, vagy ezzel már csak ott szembesülsz az átvételnél?
-
cof
veterán
válasz
kadabra #95252 üzenetére
Ha szeptemberben vámkezelték miért csak 3 hét múlva kaptad kézhesz. Nem szeptemberben értesítettek, de a dokumentumokat már októberben dolgozták fel?
Egyébként ők a 16944 Ft-ból számolták a 27%-ot, úgy kijön a 4500. De 40 USD meg nem 17000 Ft, szóval itt valami félremehetett.
-
kadabra
csendes tag
Sziasztok,
tegnap egy 40.55 USD értékű csomagra átvételkor vámot kellett fizetnem. A csomagot szeptemberben vámkezelték, így elvileg nem kellett volna áfát fizetnem."alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
2020. szeptember: 35,47 €-ig, 42,35 USD-ig"
4575 Ft áfát állapítottak meg. Ami kb 38% ÁFA. És még ezen felül 3500 Ft kezelési díjat.
Nem tudok rájönni hogyan jött ki ez az ÁFA érték. Tudja valaki a megfejtést?Szállítási költség nem volt. A vámhivatal határozatában mindössze ennyi részlet van:
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest