- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
#73959936 #95143 üzenetére
kicsit átb*szva érzem magam, mert többet fizettem az egészért (magasabb alapár+magasabb postaköltség), remélve, hogy gyorsabban ideér mintha kínából jönne.
most 25 napnál járok, kizárt, hogy Lengyelországból ennyi idő alatt ér ide. Ha sárga csomag lesz kínai címmel biztos rájuk eresztem a dispute-ot. -
pohár
félisten
sziasztok!
lehet, hogy nem a legjobb helyen kérdezem, de ezt találtam a legközelebb a problémához, amit meg kell oldjak: adott egy csomag (nincs még lemérve pontosan, de mondjuk legyen 2kg, és 60*25*25cm) Németországban, amire kell csináljak egy szállítási kérelmet ide hozzánk, van esetleg valami ajánlott, olcsó(bb) futárcég? néztem eddig egy Fedexet (valami 160€, wtf), UPS 30€ körülre hozta ki, a DHL valami importtilalom miatt nem generálja le a szállítást, mit érdemes kipróbálni még?
-
daninet
veterán
Aliexpressen a lengyel raktárak miért olyan lassúak mintha kínából jönne?
Nem először történik. -
jozsi252
veterán
válasz
tupacamaru #95138 üzenetére
Ja ilyenkor ad a Mailbox egy kódot amit megjegyzésként rá kell írni az adott oldal webshopjába a rendelésnél, aztán így azonosítják be a csomagodat? Amúgy a szállítási árak se vészesek ahhoz képest hogy futárral jön Németből.
-
tupacamaru
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
tupacamaru #95136 üzenetére
Tényleg ez volt, köszönöm! Tapasztalat esetleg van róla hogy mennyire megbízhatóak? Mármint nagyobb értékű rendelés lenne és kicsit ódzkodom így elsőre. De más lehetőség nincs.
-
tupacamaru
veterán
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék Németországból rendelni, viszont az adott bolt nem szállít Magyarországra. Régebben többször is olvastam egy Német oldalról akik ezzel foglalkoznak. Az ő címükre kérem a csomagot Németbe, majd ezután Magyarba nekem továbbítják.
Melyik ez az oldal? -
daninet
veterán
aliexpress keresője nektek működik?
Beírok bármit, kéri, hogy húzzam el a csúszkát, utána pedig 500 server internal error -
fairi
őstag
válasz
Zozzant #95126 üzenetére
Máskülönben én most jártam úgy hogy egy helyett kettő csomag. Első TN-t aug. 25 adták oda nekem, de nem működött, utána kaptam egy német TN-t, az megjött hamar. Most 1 hónap múlva megkaptam a belga csomagot. Pár napja feléledt és be is dobták.
Közben most jött két csomag és mindkettőnél rossz termék, nem teljesen más, hanem amit rendeltem attól egyértelműen eltérő.
Első eladó, mondta mit panaszkodok mert véletlenül jobb és drágább modellt küldtek, de kialudtam mellé egy 3 dolláros kupont.
Másik eladó, elismerte a hibát, és adott egy új TN, és elküldi amit valójában kértem. TN már él is, remélem nem kamut adott, de nem tűnt sunyinak.
Vmi tényleg baj van a logisztikával.
-
Zozzant
addikt
Vettem BlitzWolf BW-S5 töltőt, aliexpress, CZ raktár... BW Offisöl sztór. 1 hét alatt feladták ....CN postával, majd írták, hogy találtak gyorsabb módot.. TÉÉNYLEG?
ésezért a CN áthúzva, jön egy ...DE nyomkövető
OKÉ nem CZ még mindig, ok, pikkpakk itt is a töltő valami NÉMET címről, minden ok, biznisz lezárva. Ma ránéztem az eredeti nyomkövetőre, postaimportvám levelet küld mert vámeljárás START!
pikkpakk beírtam nekik emailben hogy 9,81 USD ezért a fejés nem kívánatos
Lehet, hogy lesz két töltőm... mindenki üljön le egyes!
-
törölt tag
Köszönöm a tájékoztatást a yun expresszel kapcsolatban, 9.-i rendelést 22.-én kiszállította a dpd !
-
baly81
aktív tag
válasz
maj-viktor #94933 üzenetére
Ez elég érdekes! Végül mit csináltál? Nekem is most van egy vámkezelésem, alap esetben ugyan az mint a tiéd... Remélem erre nem fognak semmit sem elkérni! De, hogy neked hogy lett a végére ez, az rejtély számomra!
-
fairi
őstag
válasz
proly01 #95122 üzenetére
":Az ázsiai megkéri a számot majd kb. 3 nap múlva átadja a csomagot és innen max 10 nap mire bekerül a postNL rendszerébe! "
ha egy jól kiépített logisztikai rendszere van akkor igen, csak nem tudom ki intézi az esetedben. Csak akkor kerül a postNL rendszerébe ha átadja a csomagot a képviseletnek, csak nem minden kínai utcasarkon van ez. 1. bekéri a kereskedő számot, csomagot átadja a kínai futárcégnek, amik átadják a postNl helyi képviseletének. Ilyen amikor minden ok: [link]
aug 30-án átadták a csomagot, szeptember 4.én a kínai reptérre ért, és átadták a csomaginfót a postNL-nek, 6-án hollandba ért a csomag, 17-én már hazánkban is van."október 5-én kéne mindképpen látszania!" mégha gyalog viszi akkor is
-
proly01
őstag
Ugye azt mondod,hogy a menet a következő:Az ázsiai megkéri a számot majd kb. 3 nap múlva átadja a csomagot és innen max 10 nap mire bekerül a postNL rendszerébe! Jól értem?
Tehát ha nekem 9.16 án küldte a a számot el akkor a TN-nek maximálisan( ha hétvégéket nem számolok) október 5-én kéne mindképpen látszania!
Jól értem? -
proly01
őstag
Nekem is ez a gyanúm.
Most is reggelre azt a választ kaptam a magyar kereskedőtől arra a kérdésre,hogy :
-Ugyan magyarázza már el,hogy ha még egy track oldalon sem látszik a csomag,hogy fog ideérni napokon belül mire "állítólag" befrissül a trackID egy postNL?!
hogy:
-Szerintem jövőhét közepéig 100% hogy ideér!
Hát....
Mondtam,hogy rendben akkor az az utolsó időpont amíg várok! -
fairi
őstag
válasz
proly01 #95117 üzenetére
Mégha a postNL befrissül, a csomag hetek is lehetnek.. Magyar kereskedő se tud semmit, csak azt adja tovább amivel az ázsiai kábítja. Rossz helyzetbe kerültél. Csak egyet tehetsz vársz és figyeled. és 4-5 naponta ráírsz hogy miért nem frissül. naponta ne írj neki, mert egy kínaival egy kör beszélgetés napok is lehetnek.
Magyar kereskedővel nehezebb menet lesz mint ha Aliexpressen keresztül intézel egy ügyet. -
proly01
őstag
-
fairi
őstag
válasz
proly01 #95115 üzenetére
Igen elvileg már kellene jele lenni.
https://postal.ninja/en
Ez sokkal jobban kezeli a belső kínai postát, mint a többi nyomkövető.
Mikor én ilyet kapok 1-2 napra már van jele, hogy egy kínai logisztikai cég átvette (pl EQT, Cainiao), és utána pár nap de van hogy hetek és átadja az infót a holland postának. Mivel nem tudom ki a logisztikai kezelő Kína és Hollandia közt esetedben így megmondhatatlan mi van vele. lehet mozog és csak türelem, lehet kamu TN és várakozik az eladó.
Egy dolgot tehetsz valójában bízz a magyar képviselődben, hogy ő érti a dolgát és meg van a tapasztalata ha ázsiai átverést tervez."Ezt jelenti a bevárás?"
te leszerződtél egy magyar webshopot, aki szerződött egy ázsiai kereskedővel aki szerződött egy logisztikai céggel. ha 1-et rendel be akkor mondjuk 10,5 dollárba kerül, de ha 5-öt akkor darabja 10 dollár. Vár mondjuk 20 napot, és ha összejön 1-nél több akkor kedvezményesen rendeli be, és a különbözet extra profit."
Szóval én nem értem már ezt az egészet!"
de ahogy olvasva a sztorit, nagy a handabanda. Jelenleg a szállítás nem oly rossz aug 26 rendeléseim ezen a héten futnak be, legalább 6 darab. postNL 25 napon belül nekem kézbe vannak. -
proly01
őstag
Szóval, ha jól értem akkor ha 09.16-an elküldte a számot mára már látnom kéne a tracking oldalon? Illetve ez azt jelenti amit írsz hogy több árut ad fel egy szám alatt és így spórol? Ezt jelenti a bevárás?
Nem igazán értem lehet jól amit írtál. Én laikus vagyok.
A lényeg annyi hogy egy olyan dologra volt szükségem Ázsiából amit magam nem csak közvetítőn keresztül tudtam vagy tudnék beszerezni. Ő egy magyar illető akinek van egy webshopja és egy 4 éve bejaratott üzlete sok kapcsolattal és jó ertekelessel. Csak nekem nem kerekek a dolgok amiket csinál velem 2 hónapja főleg hogy 14 napot mondott a szállításra.Amit leirtam más hozzászolasokban. Folyamat ígérget. Aztán mondtam neki 31 nap után hogy inkább fizetek a gyors szállításért mert nem szeretnék tovább várni erre! Ő jó!
Majd újabb 1 hét után közölte hogy a gyors szállítás nem fog teljesülni úgy ahogy kéne mert az Ázsiai hazudott hogy 1 héten belül küldi de közben nincs neki se raktáron és neki is rendelnie kell valakitől. Majd újabb 3 hét nyaggatas után elkuldte most ezt az NL végződésű számot amiről akkor még fogalmam se volt milyen szám. Kérdeztem hogy mi ez azt mondta még Ő sem tudja pontosan. Majd masnap azt írta hogy ez egy TNT post szám lesz. Most pedig Kérdeztem tőle hogy ugye ez egy postNL szám igaz. Erre a valasza: igen.
Szóval én nem értem már ezt az egészet! -
fairi
őstag
válasz
proly01 #95105 üzenetére
nem feladta a csomagot hanem megrendelte a számot. csomag tényleg átadásra kerül az napok lehetnek, elvileg max 10 nap. Utána kínai logisztikai partner pár napon belül átadja a hírt a postNL-nek és onnantól látod bárhol. Ennek meg kellett volna történnie mára, de sztem a kereskedő szívat (vki szívat vkit a láncban).
"Így én igazából a magyar összekötőnek utaltam(neki van 96 pozitív értékelése amúgy) de ő elméletileg pay pal el fizetett az azsiainak,ha bármi van be biztosítva magát és engem is."
jajj istenem, ez a legrosszabb kombináció. PP ad védelmet ha nem mint család/barát utalt pénz.
Tippelnem kéne, az ázsiai fószer bekamuzta a raktárkészletet, és adott egy kamu TN-t. Sajnos gyakori, magyarul kissé átvertek.Összekötő minél olcsóbban be akarta szerezni, kereskedő meg spórol ahol tud. TNT helyett postNL, azonnali feladás után rendelés bevárás. Ő is rendeli valahonnan és nem mindegy 1-et vagy 5-et.
Nekem is volt ilyen 20 napig kamu TN és utána jött a valódi. Sajnos nem egyszer. persze olyan is van örökké kamu marad és sose jön meg, mert fel se adta. reméld azért a magyar összekötő érti a dolgát, és nem megy bele rizikós hülyeségekbe.
Én is intéztem ilyet egy rokonnak, minden jól indult, és mondtam kb 25 nap és megérkezik, erre logisztikai rémálom lett belőle és végén 70 nap lett az út. Ez még a járvány előtt volt. Baj kiderült, kereskedő 200g helyett 20g-ot fizetett, kínai posta meg vissza dobta ötször. Ment az ultimátum: Vagy elintézed a baj vagy refund! Hirtelen csoda történt és gépre került.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
#73959936 #95109 üzenetére
Yun "Express Hollandia-Németország, Magyarország, nagyon gyors posta jelenleg, nekem 7-i vásárlást ma kaptam meg, előzőt is gyorsan, ahogy a követő írja 4-7 munkanapon belül a kezedbe kapod az érkeztetést követően. Németbe átcímkézik:
[link]
A helyi futárhoz történő kézbesítés 4-7 munkanapot vesz igénybe a teljes szállításig ---- FRANKFURT - NÉMETORSZÁG10.2020/09/15 15:00:14 -
törölt tag
segítsen már légyszi valaki, ki fogja itthon szállítani azt a csomagot, ami yun expresszel Hollandián át jött Bécsig ?
-
proly01
őstag
Sajnos ez az,hogy nekem is ez a gyanúm.
Vagy még esetleg az,hogy én külön fizettem a gyors szállításért 45dollárt és lehet azt akarja rólam lehúzni ezzel a TNT-s mellébeszéléssel,hogy nehogy visszakérjem.(Holott nagyon jól tudja,hogy ez egy "sima" postNL es csomag.)
Mindenesetre várok j.hét péntekig. Megnézem mit mutat a track és aztán majd jelentkezem.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
proly01
őstag
De nem bonyolítom túl.
Igazából az a lényeg hogy létezik vagy van e olyan,hogy Ázsiából feladják PostNL el befut ugye hollandiába és ott meg átkerül TNT post os szállításba és a TNT kézbesíti itt magyarországon?
Vagy ez hogy működik?
Tehát hogyan frissülhet neki egy LTXXXXNL es szám TNT post osra?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen házat vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest