Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz Reggie0 #9900 üzenetére

Ha van kedved, megírhatod a kérdezőnek a minden részletre kiterjedő pontos választ. Hajrá! Szerintem pár órádba belekerülne, mert annyira komplex a téma. Én szívesen elolvasnám!
    A kiindulási alap ez volt: "Alapvető, béna kérdéseim lesznek.", és addig mindössze 10 km volt a rollerben, 20 illetve 3%-os töltöttségi szint került addig csak szóba.

Ehhez képest a célszerű a teljes töltöttséget megcélozni kifejezetten hasznos tanács, és talán az elején nem feltétlenül szükséges elmagyarázni neki a töltő vezérlés működését, és a valóságos 100%-os töltöttséghez képest egyes modellek mennyi biztonsági tartalékot hagynak meg. És nem csak a Teslák, más elektromos járművek sem töltenek 100%-ig.
    Hidd el, korábbi válaszban nekem is sokkal egyszerűbb lett volna 100%-ot írni, de helyette "teljes töltöttség állapota" kifejezést használtam már akkor is. A felhasználó nyilván azt a jelzést várja, mikor közli vele a roller, hogy teljesen fel van töltve, még ha tudjuk, hogy ez nem az elvi maximum.

A járművekbe csak olyan akkut lehet használni, amik bírják a nagy terhelést. Kialakításuk jellemzően hengeres, mivel ez ideális a hűtés miatt. Laptopok esetén formai hasonlóság ellenére teljesen eltérő típusokkal is lehet találkozni. Tények és tévhitek az elektromos autók akkumulátorairól. "LiCoO2: Ez a legnagyobb energiasűrűségű lítium akkumulátor anyag-összetétele. Sajnálatos módon az élettartama elég rövidke, ... az áramterhelhetősége is csekély... főleg mobil-telefonokban és laptopokban használják."

Szerk:
    "Erdekes modon meg autonal is sokaig torekedtek a 20-80% toltottseg tartasara, minthogy a telitoltesre."
    A XIX. században gyártott lúgos akkumulátorokkal szerelt autókra gondoltál, vagy a korai LEAF-ekre? Ez utóbbiban még a régi akku összetételt használták, beállítható volt bennük a 80%-os maximális töltési szint, amit így utólag sokan hibának tartanak, mert az ilyen járművekben jobban degradálódott az akku.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés