- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
-
válasz
Trailblazer #34197 üzenetére
Ez igaz, de ugyanúgy müködik a szétszerelés mindkettőnél.
-
AGE-T
őstag
Támadnak nálam a botok. E3 pro valami zseniális cucc. Mondom ezt úgy, hogy soha nem volt közöm rollerekhez. Nagyon jól össze van rakva, masszív vas. Macskakövön sem zörög rajta semmi. E3 25 ös limite lehagyja az F3 pro 25 ös tempóját. Nem értem miért, de ez van. Lehet nem kellett volna frissítenem a firmwaret…?!
F3-nál azon kívül, hogy ez viszont macskakövön zörög, nem tudnék semmi negatívumot hozni. A motor nagyon harap, rugózás sokkal jobb. Még ismerkedünk. Olyan 60km et úgy tűnik simán elmegy alattam. -
Trailblazer
veterán
válasz
Thunderzolee #34190 üzenetére
A Segway oldala aligha segíthet egy Xiaomi roller esetén...
Egyébként YouTube keresgéléssel kezdtem, és mivel nem találtam semmit, azután jöttem ide. De ezek szerint tizensokezer ft-os, szervizes javításnak kell következnie, amit inkább kihagytam volna az életemből. Arra volna szükség, hogy a francos indexledet el tudjam távolítani roncsolásmentesen.
-
hunluki
senior tag
válasz
zenit73 #34195 üzenetére
Megállás és elindulás ahogy a forgalom kérte még a váci úton (nem mondanám soknak), amint kiértem a kettesre onnantól kis túlzással nyélgáz vácig. Emelkedésről linkeltem képet #34191-ben, szél nem igazán volt, idő 20 fok körül.
Nem nagy para mert 99%-ban nagyon max 20km távra használom vagy ha messzebb akkor viszem a töltőjét, inkább a pofátlan nagy difi a gyári adathoz képest ami erős -
válasz
hunluki #34183 üzenetére
Fura eredménnyel zárult a teszted, tudván, hogy 70kg vagy, én is keveslem a megtett utat.
Gondolom nem volt sok elindulás-megállás. Volt erős szembeszél?
Vagy ha végig emelkedik az út, okozhat ilyet.Nekem egy ZT3pro volt, sport módban, városban sok gyorsítás-lassítással, sík terepen, ahol lehetett 25km/h-val, 90kg körül nyomok, 35-40km-t elment alattam (gyári adat 50km). Ez így teljesen rendben van, pont ennyit kalkuláltam mielőtt megvettem.
Most GT3pro van, sport módban gyári adat 70km (óra 72-t ír tele töltve), 90-100km-t mentem egy töltéssel. Ezt is jól kalkuláltam megvétel előtt, mert nem megyek vele folyamatosan 50-el, szerintem az átlag sebességem városban 25-30 lehet, vagyis több a hatótáv a gyári adattól.
-
Enigma1945
őstag
válasz
xandrush0831 #34193 üzenetére
Akkor valszeg tud többet is. Csak tippeltem egyet. Ha az A1 tudott alattam 48-at, akkor picivel nagyobb akksival meglehet az 55 is.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Enigma1945 #34192 üzenetére
Szerintem tud annyit a G2. Múltkor ECO-ban mentem nagyjából 30km-et, mert egy Xiaomis ismerősömmel gurultunk. 6 pöttyöm maradt a 10-ből a kb 95 kilómmal.
-
Enigma1945
őstag
válasz
enginev3.0 #34184 üzenetére
"Gyártók átvernek ahol csak tudnak"
Távol álljon tőllem, hogy vitatkozak egy szakmai topicban, de a véleményem leírhatom normálisan?
A kukirin A1-em gyári 45km ír.
Én 48 km mentem vele, fix 25km sebességgel, kevés megállással.
Városban tudott 38 km, de ott sokat meg kell állni, elindulni stb.
A g2-met nem tudom, nem néztem meg, de az is tud tippre 50km, 15Ah akksi van benne -
hunluki
senior tag
válasz
Thunderzolee #34187 üzenetére
Váci úton gurultam ki és a kettesen mentem, követtem a bringautat ahol tudtam. Google bringás tervezője szerint így néz ki:
-
válasz
Trailblazer #34174 üzenetére
A Segway oldalán vannak kint ilyen videok, amik a szét/összeszereléseket mutatják be.
Biztosan megtalálod amit keresel.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
xandrush0831 #34164 üzenetére
Ezentúl én is mindig így teszem fel.
-
válasz
Troy66 #34179 üzenetére
Ez milyen roller?
Ne régiót válts inkább, hanem vidd be egy roller szervizbe, ahol tesznek rá módosított szoftvert, azzal személyre lehet szabni mit akarsz beállíttatni rajta, és a sebesség is lehet nagyobb, mint ami régióváltással amúgy elérhető.
Vezérlőcsere nem bonyolult, de már nem szükséges. -
-
hunluki
senior tag
válasz
enginev3.0 #34184 üzenetére
Persze, nincs is ezzel gond, bőven fedi az igényeimet így is. Tisztában vagyok vele hogy amit kiírnak kamu, a tegnapi teszt csak és kizárólag arról szólt hogy megnézzem mekkora az a kamu
-
enginev3.0
félisten
válasz
hunluki #34183 üzenetére
A megadott gyári értéket nyugodtan meg lehet felezni, jobb esetben hozza a háromnegyedét
Ne ezt nézd, hanem azt, hogy neked ez az egyébként átlagos használatodra elég-e vagy sem
pl munkábajárni oda vissza, akár hetente többször
vagy amire használodHa napi szinten mennél vele 20-30kmt akkor már lehangoló, de ha nincs rendszeresen olyan eset hogy ne lenne ez elég, akkor ne rágódj rajta
Gyártók átvernek ahol csak tudnak
-
Emunem
őstag
válasz
enginev3.0 #34181 üzenetére
meglátjuk, hogyan fut minden, amúgyis tervben volt egy teljes körü ápolás.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Emunem #34180 üzenetére
Hát szerintem ezt az idő dönti el
Ha jól tudom az autók is megsínylik a sós tengervizet, mármint amit olyan helyen használnak sokáig ahol ilyen érhetiBár kétlem hogy ez nagyban befolyásolja majd a rollered élettartamát, azért nem 1-2 hét alatt fog károsodni ezekután, főleg hogy azért a rajtalevő festékréteg tuti megvédte stb...
-
Emunem
őstag
Kicsi Segway megjárta Horvátországot. Napi használat, kb 35-40 km. Tette a dolgát, vittem vele 4 nagy táskát is, nagyon jó igásló volt.
A sós, poros koszt egyedül kellene letakarítani minél előbb. Van erre valami tipp a nedves rongyon kívül? Én tervezem kompresszorral először a nagyját lefújni, majd APC-s mikroszálassal végig megyek minden sarkán, felületén, utána megint kompresszor, aztán kenés ahova kell (ha kell?) aztán kezit csókolom. Jó ez így?
-
Troy66
kezdő
válasz
Thunderzolee #29388 üzenetére
Segwayeknél ha megveszed, és nem frissíted a szoftverét, akkor át lehet váltani a régiót még, de csak egyszer, és utána lehet használni nagyobb sebességgel is. Így nem kell vezérlőt cserélni a nagyobb sebesség eléréséhez.
De ha jól rémlik, az applikáció egyből felajánlja a frissítést, anélkül nem is lehet csatlakozni a rollerrel, így ezt már elég nehéz kivitelezni.
Én nem frissítettem a szoftvert, netet ki szoktam kapcsolni, app bezár újra elindít, akár net nélkül, ha feljön ez a dolog így frissítés nélkül használtam az appot.
Most gondolkodom azon, hogy régió csere vagy mi legyen. Régió csere tűnik egyszerűbbnek.A sebesség mellett, a tempomatot is lehet így aktiválni (hasznos, hosszú egyenes szakaszokon, ahol nincs senki).
Most, hogy érdemes ennek neki fogni?
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_31761-31761.html
olvastam, ezt a vezérlős dolgot is, de ez bonyolultabbnak tűnik.
A régió csere esetén, szoftver frissítés nem szünteti meg a funkciókat ugye? -
Előrendeltem az Angwatt F1 new-t. Kuponnal 489,3 dollárra jött ki, ami az ersténél a kedvező dollár számla váltás miatt 165.000 ft volt. (azaz kicsit kevesebb, mert még maradt 0,27 centem.
)
Szeptember elejére ígérik már nagyon várom. Tudtok ajánlani vkit, lehet magánszemély is aki beüzemeli/beállítja nekem a rollert, hogy csak csapatni kelljen vele?
-
Trailblazer
veterán
Üdv! Remélem, találok itt olyat, aki képben van. Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 EU lenne az alany, és hát bizony a fékkarral egybeépült csengő (amit külön rendeltem be) cseréjéhez le kéne szerelnem a kormány végén lévő indexledet, lehúzni a markolatot, leszedni az indexgombot. Már az elején elakadtam: az indexledet le kéne valahogy roncsolódás nélkül szednem. A markolatot nem szeretném levágni, úgyhogy erre kéne megoldás. Valaki?
-
heavygrip
senior tag
Le fotóztam a rést. Mélységét egy fog piszkálóval néztem kb olyan 3mm.
Valamit csináljak ezzel? Hány mm a vastagsága ezeknek a gumiknak?
-
.-..-.
tag
Szerintem jelezd az üzletnek, hogy gond van és vidd vissza.
Az is lehet, hogy valami kontakthiba aztán egyszer csak jó lesz. Te örülsz, aztán újra előjön a hiba. Akkor már csak szerviz marad.
Javítsanak ki mások, de úgy tudom jelenleg is érvényben van a 3 nap cseregarancia. -
enginev3.0
félisten
Fékpofák hány km-t bírnak kb? Vagyis hány km után cserések? Van erre valami átlagos szám?
-
enginev3.0
félisten
válasz
greenpro2011 #34169 üzenetére
Írtam
-
greenpro2011
csendes újonc
válasz
enginev3.0 #34156 üzenetére
Kérhetném én is esetleg? Hátha tudnám még olcsósítani.Köszi
-
DigitXT
félisten
Ha és amennyiben ez a gyanú(d) a céggel szemben, akkor szerintem állj el a vásárlástól*, mivel vélhetően a garanciális ügyintézésben sem lesznek korrektebbek: cégnevet írd meg ide, hogy mások is mérlegelni tudják, hogy rendelnek-e egy ilyen megbízható cégtől...
*: ilyen szempontból előny is, hogy futárral küldték, személyes átvétel után már nem opció. Ja, amúgy ha bebizonyosodik, hogy csalni akartak, tele lehet vele kürtölni az internetet, így máris kevesebb keserű szájízű vásárló lesz. Egyszer mindenkit át lehet baszni. Egyszer.
-
heavygrip
senior tag
válasz
Még jó hamar kihozták. Toprollertől rendelted?
-
norrberth
addikt
válasz
Úgy látom csak sikerült rátenned.
Ez profi munka -
xandrush0831
aktív tag
Ez is megjött másnapra. Igen, így lényegesen egyszerűbb lesz, a 4 napnyi cumika után.
Még fel is van fújva.
-
heavygrip
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #34084 üzenetére
Megnéztem a videót és zseniális a cucc amit alkalmaz.
Nekem a csavaros megoldás a szimpatikus, rendeltem is a temurol. Sajna tegnap rá mentem egy kis üveg darabba és bele is állt az első gumibaszerencsére időben megálltam és nem fúródott mélyre így kiszedtem,nem ereszt.
-
clon
senior tag
válasz
DigitXT #34161 üzenetére
Én ettől prózaibb okra gondoltam. A rendelés után 1 nappal átadták a futárcégnek a megrendelés tényét majd +3 nap mire a terméket is átadták és +1 nap mikor a futár kihozta. Magyar rendelés minden helyi megrendelő, szállítási cím, üzlet, futárcég - ebből az jött le, hogy vagy kicsi a készlet vagy sok a megrendelés és ezért kicsi a készlet. Így akár a nem vizuálisan hibás (törött, repedt, stb) azokat visszacsomagolják és futárral kiküldik mert így 5 nap rendeléstől a szállítás nem 2 hét ami ciki lenne. Persze HA így van akkor lesz pár keserű szájízű vásárló...
-
clon
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #34155 üzenetére
Újnak "kellene" lennie... Futár hozta dobozában, nem javított de lehet szerelési hibás. A hátsó lámpa folyamatosan villog ez is lehet egy hibakód. Azért hozta futár mert az üzletben nem volt átvehető (vajon miért
).
A kormányt újra leszedtem DE ugyanaz van az egyetlen csatlakozás összedugása után minden felvillan a kijelző is és ugyanúgy nem indul csak villog a hátsó lámpa.
Kicsit lelombozott mikor bármilyen kicsomagolást néztem még ennél a típusnál is a csatlakozó összedug, kormány fel, csavarokkal rögzítés, töltő rádug, gomb megnyom és a kijelző életre kel - hát ennél nem -
enginev3.0
félisten
válasz
s7evcsenko #34152 üzenetére
Elküldöm PM-ben az infót
-
Dr. Szilikát
őstag
Nekem más típusnál, egy javítás után a fékbowdent még nem akasztottam vissza, de már bekapcsoltam, a fékkar alaphelyzetét érzékelő mikrokapcsoló jelezte a hibát, ami miatt villogott a féklámpa.
Mindamellett a féklámpa villogása általános hibajelzője is lehet az elektromos rendszernek, több típusnál is. Például rosszul összedugott kormánycsatlakozó, vezetékszakadások, akku probléma stb.
A villogások száma, üteme hibakódot is közölhet.
-
-
tototos
addikt
válasz
s7evcsenko #34152 üzenetére
Nézd meg az Angwatt F1-t. Tesztekben dícsérték
-
válasz
enginev3.0 #34141 üzenetére
Külföldi rendeléses kupon felől érdeklődnék.
Bármilyen rollerre megy? Mennyi a kedvezmény?
Kukirin A1 és G3 között vacillálok. -
kriszti@n
tag
válasz
Thunderzolee #34147 üzenetére
Nem vagyok FB-on szerencsére
75kg, biciklivel napi 30-40km amit megyek, annyit jó lenne ha minden esetben bírna. iscooter ix8 amit néztem még.
-
clon
senior tag
válasz
.-..-. #34148 üzenetére
Igen a töltőn 3mp gombnyomással indítottam de nem kapcsol be a kijelző csak a hátsó piros lámpa villog. Töltőről levéve ugyanez nem kapcsol be a kijelző csak a hátsó piros lámpa villog.
A párosítás nem lehetséges a mobil appal mert a kijelző sem kapcsol be így a nem látja az app a rollert. -
tototos
addikt
Megjelent az Angwatt F1 new [link]
Hát árban elég jónak tűnik. -
.-..-.
tag
Probaltad, hogy tolto bedugva es 3mp-ig nyomod a bekapcsolot?
Illetve azt masok mondjak meg mennyire szukseges az applikacio hozza. En azonbal felraktam, parositottam bluetooth-on, frissitettem. Ugy akkor a G3 es F3 mukodott. Lehet ez nem szukseges, de nalam igy zajlott le.
-
válasz
kriszti@n #34142 üzenetére
A Facebookon van az "Elektromos roller 50km/h + " csoport, ott kereshetsz esetleg Dual Mantist.
Vagy a Marketplacen.
Boltokban többnyire többe kerül mint a kinézett ársáv, esetleg ha valaki eladná az alighasznált Mantisát, az 350-400ezer körül jó vétel lehet.Hány kiló vagy amúgy?
Mekkora hatótáv kellene? -
clon
senior tag
Hello. Egy segway ninebot e3 pro kicsomagolva, a kormány stekker összedugva, kormány csavarral rögzítve, töltő bedugva zölden világít, töltő csatakoztatva a rollerre pirosan világít a töltőn a led, a rolleren minden felvillant lámpa, irányjelzők, kijelző, hátsó lámpa.
Azóta sem töltés közben sem töltés után nem kapcsol be a kijelző csak a hátsó lámpa villog.
Valaki tudja mi maradhatott ki? -
-
kriszti@n
tag
válasz
enginev3.0 #34143 üzenetére
Néztem, de a sima g4 nem dual motoros.Itthon fogom venni, nem sokkal olcsóbb külföldön sem.330 a legjobb amit a G2 Masterre találtam.
-
enginev3.0
félisten
válasz
kriszti@n #34142 üzenetére
G4
Azt hiszem 300k körül mennek
Elég sok roller szerviz van már
De akkor itthoni rendeléssel jobban jársz
Vagy külföldről rendeled, ha baj van, kapsz ingyen alkatrészt, csak be kell szerelned, vagy szereltetned, ami esetben kb lehet pont annyiba fog kerülni mintha itthon vetted volnaHa meg nem lesz semmi baja, akkor spóroltál valamennyit
Ez már saját döntés -
kriszti@n
tag
válasz
enginev3.0 #34141 üzenetére
Köszi! Műszaki analfabéta vagyok, szóval fontos, hogy legyen szervize, ha baja van, másrészt a következő ugrás a 600e környéke lenne ahogy néztem, annyit meg nekem már nem ér. Néha fel kell mennem hegyre is,így nem baj ha dual.Nem találok B opciót, kicsivel többért sem.
-
enginev3.0
félisten
válasz
kriszti@n #34140 üzenetére
Vedd meg nyugodtan, ha az tetszik
Nem szar
Eszméletlen sok rollert adnak el, és eszméletlen buta embereknek, akik egykerekeznek (mert ezzel lehet, a többi gyártóval szemben, ahol az erő és a sebesség korlátozva van), és ezért történik velük ennyi baleset stb... de ha már túl vagy a 14 éves koron, akkor nem fogsz ilyen dolgokkal bohóckodni és nem lesz semmi bajodKolléga 1500kmen van túl a G2-vel, én közel 1000nél járok
Nőci ismerősnek is közel 1000km van a Kugoo G5-benés igen, ha megveszed, csavarokat át kell nézni, itt ott át kell zsírozni a rollert, mert azt szereti lehagyni a gyártó
onnantól meg csak használni kell és élvezniKülföldi rendelés esetén érdemes kuponozni, és olcsóbb lesz
van aki privátban tud adni kupont ilyen dolgokra -
kriszti@n
tag
válasz
xandrush0831 #34139 üzenetére
Én megköszönöm ha válaszolsz, ketté csak nem törik
Olvastam, hogy mind szar ilyen áron, de ezzel az erővel semmit ne vegyen az ember, ha nem csúcs kategória. Tájékozatlan vagyok, bár sokat olvastam,csak elvesztem az információk tengerében. Ha 2-3 évet kibír,az már nekem jó.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
kriszti@n #34137 üzenetére
Válaszolnék, de mindjárt jön valaki hogy nem éri meg mert szar, és kettétörik alattad. Vegyél helyette inkább Xiaomit, mert ott annyi tervezőmérnök dolgozik, hogy a biztonsági kamera és a turmix mellett még volt kapacitásuk a világ egyik legmegbízhatóbb rollerét is megrajzolni. A fél világ Xiaomi mérnök.
-
DigitXT
félisten
válasz
.-..-. #34132 üzenetére
Nos, az 597Wh akku 12.75Ah ha 46.8V-nak adják meg (korrekten), szóval azt tölteni 3-4A körül nem kifejezetten gyors. Nagyon kímélőnek sem mondanám. Teljesen átlagos dolog. Normál működési hőmérséklet 35 fokig ajánlott, de kibírják 60 fokig, fölötte lesz baj: ilyen kicsi töltő áramtól ha 35 fok fölé melegedne, meglepne. Ha nem kint a napon töltöd.
Ez egy 2000W csúcsteljesítményű roller. Az az jelenti, hogy max. terhelésen ~37A-t enged meg a vezérlő. Ez pont 10x-ese a töltésnek, szóval nem kérdés, hogy hol fog melegedni.
Szerk: a másik különbség, hogy (jó esetben!) a töltés nagyjából 25 fokon történik, amihez képest rengeteg tartalék van akár 35 fokig is, ellenben ha 35 fokban gurulsz a rollerrel, az alap hőmérséklet annyi, erre jön rá a nagyobb terhelés, így logikusan jóval melegebb lesz. (Szerintem erre gondolnak, amikor azt tanácsolják, hogy ne rakd rögtön töltőre. Amikor pl. 45 fokos. Amúgy ha túl melegnek érzi, akkor nem is engedi tölteni a BMS, ahogy fagypont alatt sem szabad tölteni, ergo nem hagyja ilyenkor (fűtetlen garázsban előfordulhat télen), erre is való a védelem: ha a felhasználó nem gondol rá, akkor a BMS kénytelen avatkozni.)
-
kriszti@n
tag
Kukirin G2 master-t meg szabad venni? 350e lenne, vagy tudtok eseleg jobb áron? Sokat nézelődtem de ennyiért semmi nincs szinte. Vagy kicsit tenni kell hozzá és van sokkal jobb vétel?
-
heavygrip
senior tag
válasz
xandrush0831 #34121 üzenetére
Tegyük fel ha valaki a hátsó (motorral ellátott) kerékkel jár így és nemhogy helyben de még a közelben sincs olyan aki rá tudna tenni egy új gumit, akkor rendel kompletten egy hátsó kereket motorral? Vagy van külön felni is? Tehát a motort le lehet szerelni a felniről?
-
bzs73
őstag
Üdv. Ezt nem tudja valaki, milyen sebességkábel max g3-hoz? [link] Az alis, vagy olyan, mint amit Fid bemutatott, hogy globált csinál a max g3e-ből? Rákérdeztem a boltban, nem tudják kipróbálni, eus raktárból kapták.
-
Emunem
őstag
válasz
xandrush0831 #34127 üzenetére
ilyenkor amúgy rohadt jól esik az embernek, hogy a szenvedésének tud adni egy elégtételt nem?
-
.-..-.
tag
válasz
DigitXT #34130 üzenetére
Aha, ezek szerint valojaban a belso tolto eseten is kimelo a toltes, ha jol ertem. Akkor annyira nem is erdekes a kulso tolto hasznalat. Egyszeruen csak kimelni akartam a pakkot. Mar csak azert, mert boven van ido napkozben toltodni es a kulso tolto is rendelkezesre all.
Amugy ezeknek az akkuknak mi a kritikus homersekletuk?
Toltesnel vagy nagyobb meritesnel melegszenek jobban?
Azt olvastam, hogy hasznalat utan javasolt visszahulesig varni kicsit a ratoltessel. Hofokot nem irtak. -
DigitXT
félisten
Valami túlmelegedett... Vagy a motor (nem mindig van benne hőmérő, de ha van, az a jó!), vagy a vezérlő (szintén zenész), esetleg maga az akku (ebben mindig van hőmérő, mert ki tud gyulladni extrém esetben, míg a másik kettő általában csendesen ég le, lángok nélkül).
Ha egész biztos vagy benne, hogy egyik sem igaz, akkor elromlott adott hőérzékelő...
Megoldás: csavarkulcs, azaz szerviz. Diagnosztizálni kell a hiba pontos okát, és elhárítani. Ha csak extrém körülmények miatt állt le, pl. a 40 fokban, emelkedőn, 20 percig csapattál, akkor értelemszerűen meg kell várni, hogy lehűljön, és magától megoldódik szerviz nélkül. -
DigitXT
félisten
válasz
.-..-. #34126 üzenetére
És még az sem "igazi", mert gyorstöltésről 1C-től felfelé beszélünk, tehát mikor 1 óra alatt majdhogynem fel van töltve az akku (csak azért nem teljesen, mert csak egy ideig tudja a maximális áramot felvenni, amikor a végfeszültséget megközelíti, eléri, ez automatikusan csökken, az már a CV szakasz, és attól függően, hogy milyen nagy árammal töltötte a CC, lehet sokkal hosszabb, és sokkal rövidebb is). 46.8V, az 13x3.6, szóval egy "48V"-os akku, már ami a marketing elnevezést illeti. Ha ők áttértek a pontos értékére, legyen. Lényeg az, hogy az ehhez való töltő 54.6V-nál álljon meg: ha lejjebb van tekerve gyárilag, az se baj.
Lassabban tölteni mindig lehet + van több előnye pl. több idő jut a balance-olásra a végén.
Ui: a 6 éves telefonom az 40W-tal tud tölteni. Ez egy 4.2Ah-s (egyetlen) LiPo cella, aminek 4.3V körül van vége. Belátható, hogy ennek a 40W az bőven 1C fölött van, inkább 2C.
Fel is tölt 80%-ra fél óra alatt. És melegszik is: egész biztos, hogy lehet kímélőbben tölteni valami hagyományos töltővel lassabban. Semmi nem tiltja. Rollernél is működik ugyanez.
-
robyg
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok nekem segíteni?
Van egy Segway Ninebot D38 rollerem.
Dobott két hibát egy hőmérőt és egy csavarkulcsot.
Elrugaszkodás után leáll a és hiába próbálom újra lökni nehezen akar elindulni újra.
Valakinek van valami ötlete mi lehet a baj?
-
robyg
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok nekem segíteni?
Van egy Segway Ninebot D38 rollerem.
Dobott két hibát egy hőmérőt és egy csavarkulcsot.
Elrugaszkodás után leáll a és hiába próbálom újra lökni nehezen akar elindulni újra.
Valakinek van valami ötlete mi lehet a baj?
-
.-..-.
tag
válasz
DigitXT #34125 üzenetére
Mondjuk, azt irjak egyszerre ket toltovel (belso+kulso) is lehet tolteni. Azt irjak "igazi" gyorstoltesnek.
A kulso tolto annyiban volna erdekes, hogy kevesbe melegszik fel az akku es igazabol eleg volna 5-6 ora alatt feltolteni.
(Ugy nezem mindegyik 46.8V akkupakkot hasznal) -
DigitXT
félisten
válasz
.-..-. #34124 üzenetére
Nem a teljesítmény a lényeg ennek eldöntésére, hanem a feszültség: ha a másik töltő azonos végfeszültségű (ugyanolyan akkuhoz való, pl. 36V-os akku esetén 42V), akkor használható hozzá (ha azonos a csatlakozó). Ha nem, akkor nem. Amúgy 200W alatti, akkor 5A alatt marad, ami egy 15Ah akkunak minden, csak nem "gyorstöltés" (<0.3C). Értem én, hogy fast charging a marketing név, de a 3.5 óra töltési idő magáért beszél.
-
.-..-.
tag
Elmeleti kerdes.
Ugy tudom a Max G3 E rollerem beepitett toltoje, az gyorstolto.
Nagyjabol 180-190W teljesitmennyel tolt az applikacio szerint.
Van egy F3 E rollerunk is, az kulso toltot hasznal.
Az volna a kerdesem, hasznalhato volna az F3 toltoje a G3-hoz? Biztosan lassabban toltene, de gyakorlatilag egy teljes munkaido van ra, nem sietek. Talan az akku szamara sem gond egy alacsonyabb arammal valo toltes.Szoval, vajon hasznalhato lenne?
Lenne ertelme azzal tolteni? -
DigitXT
félisten
válasz
Körben le kell szorítani (pl. racsnis heveder!), szeleptűt természetesen ki kell szedni, aztán mehet neki a kompresszor. Ez mindig beválik: ha nem, ott valami nagy disznóság van.
Gondolok itt többek között arra, hogy esetleg már annyira szét lett b.szarintva a felni, hogy semmiképp nem tömít, vagy meg lett annyira feszítve az acél gyűrű, hogy eldeformálódott, és nem fog felülni a peremre. A "szappanos vízzel" való munka amúgy alap! Adott esetben egy szerszámra sem mozduló gumit kézzel (!) is mozgathatóvá tesz. Ami nem mindegy...)
Ui: a rárobbantós módszer amúgy nem kamu, csak ekkora méretben azt nem szokták...
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Pedig az hiba volt szerintem, simán megtapadhat úgy a gumi, hogy erővel nem lehet rá hatni, de síkosítással igen.
Ebben közrejátszik a sajátos geometria (nagyobb járművekhez képest), ami miatt képes lehet úgy félresiklani, befeszülni, betapadni, hogy nem bírnak vele másképp.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #34120 üzenetére
Nem, de hoztak valami nagy palackot a világ összes nyomásával, és azzal se pattant be. Most még elmentem biciklishez, az azt tanácsolta hogy fújjam le spray-vel és gyújtsam fel, attól lehet bepattan... De szerintem inkább elengedem és rendelek egyet felnivel együtt.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
xandrush0831 #34119 üzenetére
Kenőanyaggal is próbálták? Ecsetelni szokták valami folyadékkal, de ahhoz visszább is kell nyomni a gumit, hogy rendesen alámenjen a kenés.
-
xandrush0831
aktív tag
Autógumi szervízben sem sikerült nekik felpattintani a tubelesst.
-
Gtaati
őstag
Köszönöm a válaszokat! Nincs különösebb igény. Gyerek/gyerekek néha felnőtt menne vele, nyaralason, otthon utcán stb. Max boltba elszaladni stb. Semmi extra
Köszönöm!
-
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, higy unokahúgomnak van egy rcb r15-s rollere, amit Németországban.vettek 180 euró körül testvéremék neki. Most nyaraláson fiam kipróbálta és nagyon tetszett neki, ő is szeretne egyet. Ami tetszett, hogy a kis rcb az én 100 kilóm alatt is ment és stabil volt. Hasonló árfekvésben van e jobb alternatíva? Én AliExpress-n meztem az iscooter i9-t ami komolyabbnak tűnik a paraméterei alapján, de nyilván nincs tapasztalatom vele, most 159 euró és állítólag van rá valahogy kupon is, mondjuk mem jöttem rá hogy kell használni. Ami tetszik az i9-ben hogy van km órája és elől hátul világítás rajta. Mi a véleményetek? Mit ajánlanátok? Javarészt gyereknek lenne de lehet néha felnőtt is felpattanna rá
Köszönöm!
-
heavygrip
senior tag
válasz
enginev3.0 #34104 üzenetére
Szerintem egy zoliultragaming88hd4k vagy user69ultrahdsuper4k véleménye fontosabb attól aki pl 1000km-et tett bele mindenféle használat során, hiszen ezek a PRO felhasználók még csak képeken láttaj G2 -őt, meg talán videón de az ő szavuk akkor is relevánsabb
-
PociAti
őstag
válasz
xandrush0831 #34101 üzenetére
Itt sem is a cikk írója a lényeg, hanem hogy mennyire színvonaltalan cikkek jelennek meg tömegével.
Közben már a webes tartalma nagyon jelentős részét LLM-ek (nagy nyelvi modellek, helytelenül megfogalmazva AI-ok írják). Közben ezen a területen dolgozó szakemberek egyre sűrűbben kongatják a vészharangot, hogy egyre nehezebb normális corpusra, tehát olyan anyagra lelni, amivel fel lehetne tanítani a rendszereket.
Az pont nem megoldás, hogy hasonló modellek által generált, vagy eszetlen firkászok által létrehozott anyaggal tanítják fel őket.Visszatérve a cikkre, itt egy konkrét modellről kellett volna szólnia: a Xiaomi 5 Pro-ról.
Többször emlegeti az elődöt, csak nem nevezi meg mely modellre gondolt. Ez hiba. Csak olyan speciális információkból lehet kikövetkeztetni hogy a 4 Pro (2nd Gen)-re gondolt, és nem az aluvázas 4 Pro-ra, "Az elődjénél 3,4 kilogrammal nehezebb". De ehhez ismerni kell a többi roller tömegét is, tudjuk mely roller vagy rollerek felelnek meg a kritériumnak, és melyek nem.
Viszont ekkor már az nem stimmel, hogy az elődök első kerekesek voltak, ezt meg próbálja valami őrületes csodaként bemutatni, hogy már hátul hajt. Miközben a közvetlen előd is (4 Pro 2nd), és a társai is már hátsó kerék hajtásúak voltak (Pl. 4 Lite 2nd, 4 Ultra, 4 Pro Plus, 4 Pro Max). Mintha nem lenne tisztában a termékpalettával.
Meg az írása alapján úgy általában az elektromos rollerekről nagyon felületes a tudása. Az első kerekes hajtás "hagyományával" már az előző generáció közepén szakítottak.Úgy vettem észre a vezess.hu és hozzá hasonló autós szakportálokon jelennek meg a legnormálisabb cikkek járművekről, meg úgy általában bármiről, ami kapcsolódik a közlekedéshez.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
PociAti #34099 üzenetére
Nekem az egész megfogalmazásnak ilyen megrendelt hirdetés szaga van, aminek a kötelezően leirandó részeit a szerző csak úgy összekúrta valahova, és ettől értelmetlen. Az appos screenshot szerint 300+km-et ment vele. Ezután kb annyi infót tud elmondani, ami egy 1 perces specs videóból is kiderülne.
No nem mintha érdekelne a Xiaomi. Leszoktam már róla hogy a padkák előtt leszálljak, az egyenetlenségek előtt meg lassitsak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Nők, nőügyek (18+)
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dji Neo FMC/Goggles/FPV RC 3
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, sok tartozék
- DJI Avata 2 - Googles 3 - Fly More Combo - RC3 - ND Filter - Care Refresh
- Garmin Epix Pro (Gen2) Sapphire 51 mm DLC Titanium (5 db szíjjal)
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 32SSD + 500GB I 14" I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest