- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enigma1945
őstag
válasz
DigitXT #32799 üzenetére
Na varjunk csak: mint a mobiloknal, ugy itt is gondolom van toltesi ciklus, amig a gyarto vallalja a garanciat az akku életét kovetoen.
Mi ertelme surubben tolteni? Miert jo ha hamarabb elerjuk a toltesi ciklust?
En sosem merítem le az akksit teljesen
Kb mar kiismertem, mit tud, ha 25km/h sebesseggel megyek varoson kivul keves megalassal kb 35-38km van benne. Szoval varoson belul csak a melohelyre jarok be, es 5. nap erem el vele a 28-30km. Es meg van 2 csikom, ( az 5-bol ) ami nem azt jelenti nalla hogy mar gurulni sem bir, hanem kb 30% maradt. -
DigitXT
félisten
válasz
Enigma1945 #32798 üzenetére
heti 1x töltsem
Ezzel pont hamarabb ki fogod nyírni, csak szólok.
Minél ritkábban töltöd, jobban meríted, annál rosszabb.Kulcsszó: DoD (Depth of Discharge)
-
Enigma1945
őstag
válasz
vigyorgó #32796 üzenetére
Nekem is az első rollerem, nagyon sok mindent nem tudtam én sem, és nem is nagyon tudok.
Csak gondoltam egyet hogy venni kéne, és vettem egyet kinézetre, ami nagyon bejött. A kuki g2 nagyon tetszett, azt akartam. De a kuki g2 2024 szitált alattam, szóval nagyon veszélyesnek éreztem, olyat kerestem, ami kb azt tudja, mint a g2 csak ne szitáljon. YT, és google kerestem 2 napig, és utánna vettem meg az a1-et. YT videókról sok mindent megtudtam, hogy pld mit kell tenni egy dobozból kibontott rollerrel, mire kéne figyelni stb.
persze mondom, most sem tudok elég sok mindent, sőt.
de az akksit próbálom nagyon kímélni, mostanában rá kaptam arra, hogy 15km/h sebességgel megyek a városban, hogy heti 1x töltsem stb
lehet már kicsit beteges, de na. ku.va drága az akksi ám, és szeretném ha sokáig szolgálna a rollerem. -
vigyorgó
tag
válasz
Hieronymus #32792 üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos információkat!
-
vigyorgó
tag
válasz
PociAti #32791 üzenetére
Ugye ez az 1. rollerem,nem tudtam a roller kerék nyomással kapcsolatos dolgokról.Igen, keresnem kell másik pumpálási lehetőséget.
Speciálisan nem akarom tesztelgetni az akku hatótávját, engem az érdekel hogy "normál" városi használat mellett mennyit megy.
Köszönöm az akku töltési tippeket!
Ha már többen írjátok hogy alacsonyra érdemes beállítani az energia visszanyerést akkor beállítom alacsonyra. -
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32790 üzenetére
-
vigyorgó
tag
válasz
Dr. Szilikát #32788 üzenetére
Amikor ráhelyezem a szelepre a pumpa csatlakozóját egyből elkezdődik a szivárgás. Már abban sem vagyok biztos hogy a pumpa pontos adatot mutat. A gépkönyvben nem láttam erről szóló információt, viszont a képen láthatod hogy 44 psi van feltüntetve. Igen, ez 3 bar,de én ezt soknak érzem. Hosszú használat után derül csak ki a gumi kopásából hogy mennyire jó ez a nyomás nagyság. Ráálltam a rollerre,én nem látom hogy belapulna.
-
PociAti
őstag
válasz
Hieronymus #32792 üzenetére
Az abroncsokon lévő érték nem mindig áll összhangban azzal, mint amit egy adott roller megkíván.
Pl. Ninebotnál adott sorozaton belül is különböző konfigurációk előfordulnak, pl. tubeless külső + belső gumival szerelik a rollert, így érnek el nagyobb maximális keréknyomást.Szerintem az abroncson lévő érték csak amolyan tájékoztató jellegű érték, jókora tartalék van benne, nagyobb nyomásra is fel lehet ha szükséges. Nyilván azért túlzásba nem kell esni.
-
válasz
vigyorgó #32787 üzenetére
A keréken az előírt nyomás hidegben 3 bar. Ez melegben kicsit magasabbra 3.1 -3.2 érdemes fújni. Benzinkutakon általában lehet keréknyomást beállítani.Pumpát nem érdemes venni hozzá. A mai gumik csak lassan eresztik el a nyomást. A havi ellenőrzés elegendő szokott lenni. Kezdetben gyakrabban is mérheted. Aztán kialakul egy időrend az ellenőrzéshez.
A kézzel nyomás mint mérőeszköz nem használható. Nemcsak a nyomás számít. A falvastagság is komolyan befolyásolja a benyomhatóságot. -
PociAti
őstag
válasz
Ha kézzel megnyomva nagyon kemény a gumi, attól még lehet benne alacsony a nyomás. Mármint a kelleténél alacsonyabb. Például kerékpárnál simán meg tudtam mondani érzetre, kézzel nyomkodva mikor jó.
Rollernél nagyon jók a Xiaomi hordozható kompresszorai. Mindenféle webáruházakban közel féláron lehet kapni ehhez hasonló kompresszort, talán azok is jók. De legalább egyszer-kétszer jó lenne azokat is hitelesíteni.Az első 3-4 töltésig nem lehet komolyan venni a hatótáv tesztet. Majd ha túl vagy 3-4 töltésen, töltsd fel teljesen, aztán úgy 100%-os állapotban gurulj vele addig, amíg le nem merül. Akkor megkapod a teljes hatótávot. Ha 75 kg vagy, szélcsendben és végig adott sebességen haladva megkapod azt a hatótávot, amit meg szoktak adni. (Ez általában 15, 20 és 25 km/h. ) Vagy ha arra vagy kíváncsi, hogy saját vezetési szokásaid szerint mekkora a hatótávja, akkor használd úgy.
De az akku élettartama kímélése érdekében kifejezetten kerülne kell a teljes lemerülést. Célszerű lenne a 85% és 40% tartományban használni. Tehát általában úgy nagyjából 90%-ig tölteni és legfeljebb 40%-ig lemeríteni.Az energia visszanyerésről, meg inkább az alacsony energia visszanyerést javasolják. Nem sok energiát lehet visszatáplálni (hatásfoka se tökéletes), hatótávot nem igazán befolyásolja. Nekem szinte csak a kereszteződések vagy a piros lámpák miatt kell fékeznem, mindegyikhez tökéletes az alacsony energiájú motorfék.
Az erős motorfék nagyjából semmire sem jó, ha van normális fék is mellette. -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #32788 üzenetére
Esetleg érdekesség, ha a rollerre ráállunk, közben kézzel kapaszkodunk valamibe, le tudunk nézni a kerékhez, hogy mennyire lapul terhelés alatt. (Menet közben ugyebár nem olyan jó nézegetni.)
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Kézzel kemény érzés 2 bar felett (kb. 30 PSI), alatta kezd valamennyire nyomogatható lenni, úgyhogy ez normális.
44 PSI = 3 bar a max. nyomás, ha jól tudom, kerékpároknál is így írták valahol, ha nem akarjuk túlfeszíteni, ennél jobban ne fújjuk meg. (Kerékpárnál szakítottam már meg külsőt, amit direkt túlfújtam.) Kevesebb lehet, az is persze érzéssel, hogy túl puha se legyen. Legjobb a roller gépkönyvét is tekintetbe venni, hogy ott mit írnak.
2 bar nyomáson például kellemesebb a járás, de az meg nem feltétlenül ajánlott.
Autós pumpához ilyen csonkot rendeltem, amit a benzinkutaknál is ismerős lehet:
https://www.aliexpress.com/item/1005005167037471.html
Néha így is ereszt, de tűrhető, használható. Azt is meg kell figyelni, hogy amikor hirtelen levesszük a csonkot, elszökik egy kis levegő, annyival többet kell fújni. Mivel kicsi a térfogat, egy kis levegő is relatív nagy nyomásváltozást jelent, a más járműveknél megszokotthoz képest.
-
vigyorgó
tag
Nem értek hozzá, de nekem a gumik nagyon keménynek tűntek mikor megnyomtam.
Van egy nyomásmérős pumpám,de mikor csatlakoztatom a szelepre ereszti a levegőt a kerékből. Már ajánlottátok a digitális pumpát, de ez a pumpa már megvan egy ideje gondoltam jó lesz. Hát nem biztos.
-
vigyorgó
tag
válasz
DigitXT #32778 üzenetére
Az is lehet hogy mikor elviszem a szervizbe, meg kell hozzá rendelni a fékbetétet, plusz javítási költség, idő mire megcsinálják, meg mit tudom én
Ha közepesre állítom az energia visszanyerést csak nem lehet gond.Evileg ezek modernebb rollerek már nem, ilyen szempontból? -
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32781 üzenetére
Ha az energia visszanyerést alacsonyra állítom, gyakrabban kell fékeznem. Ez a hagyom kigurulni a rollert városi használat esetén nem életszerű.
Városi közlekedés gyakori lassítással,gyorsítással jár. Itt a városban nem kellett emelkedőn használom.
Ahogy írtam ahol lehet maxon, tehát 25 el használom. Ha letelik a vásárlástól számított két hét (online vásárlás) akkor fogom 32-vel használni. -
Akkor az egy rosszul beállított fék volt inkább. Mind a két roller ugyanolyan dobfékes.
A Segwayen alapból nem túl erősre van állítva, pont ezért, h ne lehessen a kormányt kitörni kapásból fékezkor.
Én 40-ről is tudom adagolni, nem biztos, h az a jó, ha mindig satufékez.
De szerintem csak erősebbre kellene állítani, ha neked gyengének tűnt. -
-
válasz
moklys1 #32772 üzenetére
Ugyanaz kb a kettő, csak az egyiken elöl már van lengéscsillapító.
Az ötösből a Pro, és a Max az érdekesebbek, a hátsó lengéscsillapító miatt.
Használt Segway G2-k vannak még hasonló tudással a kinézett ársávban. (Mármint ennek is vannak elöl-hátul lengéscsillapítói.)
Itt össze tudod az adataikat hasonlitani.
Xiaomi ötös sorozat, ismertető. -
DigitXT
félisten
válasz
vigyorgó #32775 üzenetére
Tekintettel arra, hogy a fékbetét nem tétel ez nem annyira valid érv.
Általánosságban igaz, de ha van veszélye az akku túlterhelésének, meg
ismerve, hogy ilyenkor a motor is melegszik, hosszú távon káros lehet...
(Jajj, bocsánat, feltételes mód: nekem már égett le vezérlő, e-fék miatt.) -
RaZroX
addikt
Hali,
Lassan fél éve nyúzom a Xiaomi Scooter 5 Pro-t, milyen időközönként érdemes átnézetni?Most a hátsó keréknek, tehát ahol a motor van el kezdett hangja lenni. Nem csapágy hangú, inkább mintha a motornak lenne hangja. Csak akkor hallatszik ha kézzel tolom lassan és nagy csönd van, egyébként semmi mást nem tapasztalok.
A fék mintha nem úgy fogna mint az elején, azt is jó lenne tudnom, hogy mikor érdemes cserélni, illetve elgondolkoztam, hogy tömör gumira cseréljek mert sokat közlekedek a nagykörúton ahol az esti bulik után rendszeresen vannak üvegszilánkok mindenfelé.Gari alatt vihetem egyáltalán szervízbe, és ha igen hova érdemes BP belvárosában?
Köszi! -
válasz
vigyorgó #32774 üzenetére
Akkor van értelme, ha minden gyártó azon feltételek között mérve adja meg a megtehető kilométerek számát. A termékek összehasonlításához lehet alap. Pont úgy mint a többi jármű esetében.
Ha vágod a kábelt és ki is használod a sebesség többletet akkor a fogyasztás nő, a megtehető távolság csökken.
A töltés hossza nem annyira fontos, ha éjszakai töltésre állsz át. Nekem csak helyben kell. Elegendő 2-3 naponta tölteni.
-
vigyorgó
tag
Eleve értelmetlen megadni a gyártónak önmagában egy fix hatótávot.Nem mindegy milyen sebességgel használod ,hány kilós vagy. Én ahol lehet maxon használom (25 km/h), ha letelik a vásárlástól számított két hét,elvágom a kábelt és 32 vel fogok menni vele. Tehát még rosszabb lesz a hatótávom.
Jó a roller,de egy nagy hátránya van, sokáig kell tölteni. -
moklys1
aktív tag
Sziasztok,
Magamnak vennék rollert.
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 vagy Xiaomi Electric Scooter 5 GL.
169.990 Ft árabn egyformák.
[xiaomiofficial.hu]
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? -
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Ha már a hatótáv "szóba" került.Navee gt3 max.
40 % akku használattal ( 87ről- 47re) 12,6 megtett km,magasra állított energia visszanyeréssel.88 kg vagyok.
Gondolom ez nem egy extra megtett távolság. -
S@c@
őstag
válasz
Thunderzolee #32761 üzenetére
Kiprobaltam a g2-t fiok nelkul. Azert a fektav eleg nagy egy xiaomihoz kepest....jo 3m mig a xiaominal 1-1.2m.
-
-
Segway-Ninebot Max G30E II:
Hajdúszoboszló- Hajdúszovát- Derecske - Tépe- Berettyóújfalu háztól házig.
Utána még bementem a temetőbe is:
Egy töltéssel. Az F3 helyett most ezzel jöttem, mert gyorsabban tölt, és nagyobb a hatótávja.SEGWAY-NINEBOT F3E: pár nappal ezelőtt.
-
-
-
Második, pl rollerboltos ismerősöm mondta, hogy a Navee-hoz gyenge az alkatrész ellátottság.
-
Quent1n
senior tag
válasz
Hieronymus #32754 üzenetére
Ezen a két helyen kb. napi szinten kerülök konfliktusba autósokkal akik nem ismerik a KRESZ-t (vagy ismerik de nem izgatja őket). Hiába mutatok a táblára, nem sokat számít.
A másodiknál már el is ütöttek mikor épp bringával voltam. Azóta inkább lemondok az elsőbbségről. Ezért mondom azt, hogy lehet reszelgetni a KRESZ-t meg csuda nagy változtatásokat belevinni, a mostani sincs sem betartva, sem betartatva, legalábbis Budapesten, ahol egy nagymotoros is simán bemegy a Körúton bringasávba, letolni mindenkit és végigelőzni az autósokat jobbról.
#32747GoodSpeed: Ez érdekes dolog egyébként, mert napi szintű tapasztalat, hogy hiába van STOP táblám egy adott helyen, sokszor villognak/intenek, hogy menjek, pedig egyértelműen lassítok. Illetve olyan helyeken is, ahol egyértelmű, hogy nincs elsőbbségem, inkább átengednek (nyilván a rossz hírünk miatt.).
-
válasz
GoodSpeed #32747 üzenetére
ha előzékeny, akkor furán jön ki, ha nem fogadod el.
Legegyszerűbb a táblára mutatni. Onnantól a lepényevőt alapállásba helyezi a másik fél.
Sokan azért állnak meg, mert a kerékbárosokat idi???ak tartják. Ebbe a kategóriába kerültek a rolleresek is, részben megalapozottan. -
PociAti
őstag
válasz
gyenesmartin #32752 üzenetére
Emlékeim szerint Tiszaújvárosban és környékén nem sok hegy van. Régebben sokat jártam oda versenyekre.
Tömör gumis rollert felnőttnek nem igazán ajánlható, és a Ninebot E2 pedig az. Még "szerencse" hogy 20 km/h-ban maximalizálták a végsebességét, így kevésbé tudja szétrázni a rollert (és a rollerest).
Szinte csak szélsőséges körülmények között ajánlható a tömör gumi, pl. amikor valami miatt rendkívül magas a defekt kockázata.A Xiaomi M365, Xiaomi 1S és a Xiaomi Mi 3 azok a legkisebb és egyben legkönnyebb, megbízható tömlős abronccsal rendelkező rollerek, melyek már bizonyítottak az évek során. Már mindegyik kifutott, de használtan vannak jó állapotúak.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Thunderzolee #32751 üzenetére
Amit küldtél ő nem szállít, Tatabánya meg messze van (Tiszaújvárosi vagyok).
-
válasz
gyenesmartin #32750 üzenetére
A linkelt Segway F2 Plus nem jó?
Ha megnézed a listán a rollerek súlyát, az még az egyik legkönyebb talán.Cipelni nem jó ezeket szerintem. Xiaomi Mi 3, Pro 2 a két kisebb, könnyebb roller, bár emelkedőkre azok meg nem nagyon mennek fel. Újonnan meg szerintem már nem éri meg ez a két roller, de a használtak között, 100ezerért sokat hirdetnek.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Thunderzolee #32746 üzenetére
78kg
178cm
Minimális emelkedő,
Igen, fel viszem minden nap a 2. Emeletre.Ráírtam most egy pár eladó m365-re. Hátha valamelyik szállítással is tudja küldeni.
A nyárra kellene nekem, utána lehet el is adnám. -
-
Gyulu25
tag
Sziasztok!
Navee GT3 Max vagy Xiaomi 4 Ultra?
Melyiket javasoljátok városi szaladgálósnak?Érvek, ellenérvek? Köszi előre is
-
válasz
Hieronymus #32712 üzenetére
Igen, ismerem a szabályt, csak ugye általában ha előzékeny, akkor furán jön ki, ha nem fogadod el. Mióta megcsesztek már én is így járok el, hogy nem fogadom el... csak ugye itt jön az, hogy ők azt nem tudják, hogy én miért nem élek a lehetőséggel, hogy átmehetnek előtte!
Amúgy volt egy vicces eset tavaly. 1 Kenézy u. – Google Térkép
Nekem volt STOP tábla. Szépen felengedtem a gázkart, hogy ne a STOP előtt kelljen fékeznem, hanem motorfék, és a végén csak megállok... tehát elkezdtem a lassítást.
Látom, hogy jön egy nagy SUV-val az illető, mivel már lassult a rollerem, eleve meg akartam neki adni az elsőbbséget, de látom, hogy lassít ő is... nem hirtelen, hanem fokozatosan. Mondom magamba, na milyen rendes, hogy elenged...
Átmegyek előtte, egyszercsak hallom a kocsiból, hogy a J* K**** A****datEkkor esett le, hogy itt arról lehetett szó, hogy ismeretlenül bekategorizált a "köcsög rolleres nem ismeri a KRESZT úgysem, megállok inkább én, ne vérezze össsze a szép kocsimat" című halmazba!
Azt gondolta, hogy nem fogok megállni, aztán már arra nem gondolt, hogy mivel láttam, hogy egyértelműen lassít, hogy én azt úgy veszem, hogy előzékeny!
A KRESZ szerint persze ilyen esetben is nekem meg kell állnom. Azért is írtam, hogy ne vérezze össze a rolleres a kocsit, mert balesetnél neki adnának igazat.
-
válasz
gyenesmartin #32745 üzenetére
Így elsőre: jajj, csak azt ne, ha nem akarsz magaddal kibxszni.
Szóval:
Hány kiló vagy?
Milyen magas?
Emelkedőkre is fel kell majd menned, vagy szinte csak sík terepen járnál vele?
Emelgetni is fogod, vagy mindegy a súlya?Ezek az olcsóbbak:
Xiaomi Elite
Xiaomi 5
Segway E2 Pro
Ezek meg a többi:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway F2, F2 PlusItt össze tudod az adataikat hasonlitani.
Xiaomi ötös sorozat, ismertető.Épp hirdetnek egy alig használtat például Hardveraprón:
https://hardverapro.hu/apro/ninebot_f2_plus_garancias/friss.html -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Munkába járásra (3km) milyen rollert vegyek?
Ninebot e2-t néztem ki eddig. -
Téves.
-
Enigma1945
őstag
sziasztok, van itt valakinek Kukirin A1 2025 rollere?
Lenne néhány kérdésem, ha nem gond
Üdv: Tibi -
-
vigyorgó
tag
A lényeg hogy nem hagyom teljesen lemerülni.
Trava te a find my appot is tudod használni.Nekem androidom van. Ha ki-be van kapcsolva a bluetooth és a roller nem mindig kapcsolódik össze egyből az app a rollerrel.
. -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
vigyorgó #32731 üzenetére
Abban egyetértenek a különböző források, hogy 100 % töltöttségen nem jó hosszabb távon tárolni, míg egyik napról a másikra nem olyan vészes.
Gyártók szövege sem mindig egyértelmű, fordítási hibák is akadnak, vagy néha belezavarodnak a saját gyártmányaik tárházába. Ezért azon sem csodálkoznék, ha 60 naponkénti ellenőrzésről lenne szó valójában. De majd kiderül, ha ellenőrzöd.
Magam részéről 42 V helyett csak 40,5 V-ra töltöm általában, mivel egy nap alatt így is csak kb. 50 %-ra merítem és így gondoltam tartósítani az életét, hátha sikerül. De ehhez az egyik töltőt módosítottam és az áramot is levettem 600 mA értékre, úgyis ráér órákig töltődni, így nem melegszik gyakorlatilag semmi.
-
DigitXT
félisten
válasz
vigyorgó #32731 üzenetére
Az első mondat valid, nem szerencsés nullára meríteni. Ha mindig csak akkor töltöd, azzal gyorsabban öregszik, összességében kevesebb ciklust bír, kevesebb lesz az élettartama... A második mondat viszont véleményes, mivel hosszútávú használaton kívül helyezésnél a teljes feltöltés nem jó, ráadásul a li-ion akkukat nem kell töltögetni "60 naponta", hiszen az önkisülésük minimális. Egyetlen esetben lehet valid ez a módszer, ha a roller nem kapcsol ki teljesen, és van egy állandó fogyasztása. Ezt a gyártó nyilván jobban tudja... (A mostani vezérlőmnél látom, hogy nincs soha teljesen kikapcsolva, csak a kijelzőt áramtalanítja...
Nem lenne ezzel baj, HA állásban nem szívná mérhető mértékben az akkut. Korábban volt benne áramtalanító kapcsolóm, tartotta a feszültséget, mint a cövek, nem az akku hibája.)
Ui: konkrétan 3 nap alatt 42.0V-ról (100% töltés, nem ajánlott így tárolni, tesztelni akartam) lement az akku feszültsége 41.83V-ra. Nem hatalmas különbség, de utal a fogyasztásra...
-
-
válasz
whbear #32732 üzenetére
E-roller topik - PROHARDVER! Hozzászólások jogilag itt kibeszéltük.
-
vigyorgó
tag
válasz
DigitXT #32727 üzenetére
Használati útmutatóban azt írja hogy "mindig töltse fel az akkumulátort mielőtt az teljesen lemerül ezzel meghosszabbítva az akkumulátor élettartamát."
"Teljesen töltse fel a rollert mielőtt hosszú ideig használaton kívül helyezné és 60 naponta kapcsolja be töltés céljából"
Százalékokról nem írnak. -
DigitXT
félisten
válasz
BlacKSouL #32729 üzenetére
Forró akkut nem ajánlott gyorstölteni, mivel az további melegedést okoz, csak a BMS-en múlik, hogy ilyenkor leállítja-e a töltést, vagy nem is tud róla (ha nem ott van a hőmérője).
Jó hír viszont, hogy a legtöbb rollerhez nem jár gyorstöltő, gyárilag. Sőt, amit ilyen néven vehetsz utólagosan, általában az sem az. Minden a konkrét párosításon múlik... (Nekem speciel van egy elég combos 10A-es töltőm Nade gyors? 38Ah mellett: egyáltalán nem.)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Thunderzolee #32728 üzenetére
Az már nincs, hogy egy izzasztó nyári csapatás után ha forró a motor is, meg az akksi is (vagy a hűtőborda), akkor azért ne azonnal dugjuk fel?
-
-
DigitXT
félisten
válasz
vigyorgó #32726 üzenetére
Ha hosszú ideig nem akarod használni, akkor ilyen 50-60% körül el lehet rakni.
Nem szeretik, ha huzamosabb ideig 100%-on vannak tartva, de azt sem, ha túl
alacsony feszültségen tárolnád. Normál napi használatban töltsd, ha tudod.Ezek az akkuk mentesek a memóriaeffektustól, azaz nem baj, ha nem meríted
le teljesen, sőt, azzal csökken az élettartam. Nem drasztikusan, de csökken.
Meg eleve, ha egy út mondjuk "40%-ba kerül", a következő ugyanilyen után már
20% marad, közben lassabb, gyengébb is lett, meg tartalékod se maradt...Az is túl van lihegve amúgy, hogy 80%-nál hagyd abba a töltést. Felesleges. Ha
akkukímélés a cél, ahhoz úgyis a töltőt kell átállítani - esetleg a programozható
BMS-t hozzá: az ilyen "házi praktikák" csak arra jók, hogy elmásszon a balance.
(Értsd többet árthatsz vele az akkunak, mint amit használsz, hamarabb döglik.)Ui: nem adtak hozzá kezelési útmutatót? Mert abban azért le lesz írva ez is.
-
vigyorgó
tag
Egyébként hány százalékos akkumulátor szintnél érdemes feltenni a töltőre,illetve lecsatlakoztatni?
-
vigyorgó
tag
Első tapasztalatok. Minőségi roller,megérte az árát. Lengéscsillapítása lehetne puhább is. Valószínű olajozni is kellene,én nem értek hozzá ,valakinek majd szólok.
Bluetooth kapcsolata nem tökéletes az appal. -
vigyorgó
tag
válasz
enginev3.0 #32720 üzenetére
44 psi van ráírva a gumiabroncsra. Igazad van, de ezt a zero startot továbbra sem találom.
-
Trava
tag
Minimumra tettem. Használható állapotban jött. Out of the box.
Volt lánc?
Nincs benne zero start. -
enginev3.0
félisten
-
vigyorgó
tag
Na mégiscsak elakadtam.
Telepítettem az applikációt megcsináltam a firmware frissítést is.
A hátsó lámpa folyamatosan világít, és a gázkart hiába nyomom nem reagál a roller.
Elnézést ez az első rollerem -
válasz
GoodSpeed #32707 üzenetére
Autósnak nincs, de megáll előzékenyen.
Azt csinálta az autó vezetője, ami könnyen generálhat balesetet.
Nem figyelte a közlekedési helyzetet. Nem tudott az elsőbbségéről vagy ami még rosszabb, le akart mondani róla.
Az úton van egy alapszabály. Csak akkor szabad lemondani az elsőbbségről amikor közvetlen előny származik belőle.
Például. Egy elsőbbséggel rendelkező útról akarok lekanyarodni a másik útra. A másik úton várakozik a tovább haladásra egy jármű. De nincs elég hely mellette elhaladni.
Mivel akadályoz a tovább haladásban, elengeded.Ha nincs elsőbbséged, de valaki alapos ok nélkül akar elengedni téged, ne fogadd el. Ha megteszed, kockáztatsz egy ütközést, amiben garantáltan te leszel a hibás. Mire lehelyszínelnek tudni fogja a másik fél, mit kell mondania. Nem csak elütnek, a másik járműben keletkezett kárt is fizetned kell.
Jelzi, elenged. nem akarsz menni de elindulsz. Addigra másik jármű is elindul. Rosszabb eset, ha eleve ingyenes járműfelújítás a célja a másik jármű vezetőjének. -
-
-
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Megjött a roller, de a jókedvem hamar elszállt.
Lehajtottam a kormányt hogy felemelve cipeljem. Ehhez azt kellett volna hogy beakasztódjon a sárhányón lévő pöcökbe. Most vagy ilyen típusú a roller hogy nem akasztódik be, vagy hibás. Kérném a segítségét, főleg akiknek van ilyen rollerjük. Ha nem lehet beakasztani ezáltal könnyen cipelni viszem vissza
-
válasz
Emunem #32706 üzenetére
Á, már megállok. Tegnap is Lidl előtt, nekem STOP tábla. Autósnak nincs, de megáll előzékenyen. Erre mit lát? A hülye rolleres is megáll, majd elindul rögtön. 😂
Imádom ezt a STOP táblát! Kemény két méterre szól. Amúgy valószínűleg mert a mentőállomás bejárata. A spontán rendőrautó meg, pont akkor jött. 🤣 Nem nehéz Amúgy talizni velük. 🤣
-
Na milyen lett:
🤣
-
PociAti
őstag
válasz
vigyorgó #32702 üzenetére
Nézd meg mit tanácsolnak a dokumentációjában.
Egyik hozzászólásban már összegyűjtöttem akkor milyen adatokat találtam egyes modelleknél.
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_31465-31465.html
Valószínűleg valahol 45-48 psi környéke lehet megfelelő a 88 kg tömeghez. -
vigyorgó
tag
Mit tanácsoltok hány bar nyomás legyen a navee gt3 max kerekeiben? 88 kg vagyok.
-
DigitXT
félisten
válasz
Sirtaky #32700 üzenetére
Ha a BMS tilt, akkor se kép, se hang, nincs köze a sebességhez, pláne nem gyorsul fel tőle. A BMS védelme ilyenkor egy kapcsolónak feltehető meg = bármi gebasz van, lekapcsolja a kimenetet teljesen. Vissza se rögtön kapcsol. Ha egyáltalán. Van benne hiszterézis, milyen paramétereket vár, hogy visszakapcsoljon. Pl. túlmelegedés esetén vissza kell hűlnie.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest