Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Egyszer láttam éghetetlen takarót használat közben, olajtűzön. Fullosan validált, ipari cucc volt, komoly beszállítótól. 1 perc alatt átégett, és nyaldostak felfele a lángok tovább.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
pusszycat
üzenetére
Porral oltó nem valószínű hogy segít, ahogy DigitXT is mondja. Nem követem a tűzvédelmi techet és nem is értek hozzá, de 2020 környékén egy ex-tűzoltó tűzvédelmi oktató nekem azt mondta, hogy pl kigyulladt elektromos autóval még ők sem tudnak mit kezdeni, csak végignézik ahogy leég. Aztán lehet hogy ezt már megoldották azóta. Mondjuk én meg sem próbálnám bent oltani a rollert, inkább kidobnám a kertbe aztán égjen csak ott el.

Tűzjelző amúgysem árt, nekem is az lesz szerintem a következő megmozdulásom a felújítás végén, hogy telerakom a házat. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Mondjuk azért valahol jogos, legalábbis én mindig félek picit hogy ne kapjon lángra a cégnél a roller. Egy kis szobában tartom, amihez csak nekem van kulcsom. Mire észreveszik a füstöt, már 25 négyzetméteres a tűz. Valahogy nincsenek milliárdjaim kifizetni a keletkező károkat.
De ja, van a ló másik oldala is. Az előző munkahelyemen nálunk is volt pár hétig egy QC manager, aki szerint veszélyes a Samsung telefontöltőm. Mondta ezt, miközben tőlünk 100 méterre ugyanez a cég a talajba engedte le az elektrolitot.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Én azt nem is állítottam soha, hogy nincs ennél jobb. Ez egy elég hülye állítás lenne, ránézve az árcédulára. Én csak azt próbálom mondani, hogy egyáltalán nem olyan, mint ahogy próbálják beállítani itt néha. Semmi gondom nincs vele semmilyen területen, de ez nem azt jelenti hogy szerintem nincs jobb. Hogyne lenne. De nem törik el, nem szitál, megáll ha fékezek, nem lazulnak a csavarok. Feltöltöm és megy.
Béke, Kellemes Ünnepeket neked!
-
xandrush0831
aktív tag
-
xandrush0831
aktív tag
Persze, most is írtam egyet.
A másik 5-6 semmiből Kukirinezésedet most nem fogom csokorba gyűjteni.@alphamooncam: egyáltalán nem szitál, te is tapasztalat nélkül okoskodsz. A kormányzásról annyit, hogy dombon lefele a fagyott hófolton megcsúszva is összeszedtem, 50km/h felett. Pedig már eljött az az egyensúly-érzet, amikor biztos vagy benne hogy ez fucked.
A ragebaitet nem rád írtam. -
-
xandrush0831
aktív tag
Köszi a válaszokat! Akkor azt hagyom, aztán marad a folyamatos lelassítás és nézelődés. Kicsit para, amikor hirtelen 30 centire tőlem előznek a vadászok a Nivával.

Meg a best amikor városban megyek 50-el az 50-es táblánál, de idegesen kielőznek majdnem súrolva, aztán gurulnak tovább 50-el.
Olyankor jó lenne előre látni hogy jönnek. -
xandrush0831
aktív tag
Valaki használ visszapillantót? Lehet effektíven használni rolleren, vagy ha nem sima az út akkor semmit nem látni benne? Be lehet egyáltalán úgy állítani 190-es magassághoz, hogy ne az eget lássam benne?
Gyakran kell útszéli kátyúkat kerülgetnem az erdei úton, viszont a símaszk+bukó kombótól nem hallom hogy jön-e autó. Szóval nézegetek hátra, de nem érzem szerencsésnek ezen a szakaszon, mert 2 naponta előttem terem a semmiből egy nyúl. Nappal sajna még néha-néha találkozok autósokkal. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
Warzoz
üzenetére
Nem feltétlen egyszerű a 10-es tubeless csere, főleg ha véletlen masszívabb/merevebb az új abroncs. Nekem az autós gumiszervízben, palackkal sem tudták rárobbantani a felnire. Felhívtam a boltot ahonnan rendeltem, kedvesek voltam meg minden, de azt mondták hogy hát ezeket mikrózni szokták meg ilyenek. Mondom akkor jó szórakozást hozzá másoknak.
És végül inkább rendeltem 18k-ért egyet felnivel együtt, mert jobban megéri azt a plusz 9k-t, mint szivolázni vele.
Akkor nem tudom mi lesz ha a hajtott keréken kapok defektet, de szerintem beülök a kádba átgondolni az életem.
-
xandrush0831
aktív tag
Most dobta be a face valami rendőrségi hírben. Nekem csak annyi kérdésem van, hogy mit keres ott a doboz? Hogyan?
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
.-..-.
üzenetére
Én sima fullfacet vettem, bringás downhill sisak. Viszont ha egyszer cserélem, valami plexiset vennék, ami teljesen zárt. Volt 2-3 alkalom, amikor berepült egy bogár, és amikor elkezdett zizegni a fejemen váratlanul, reflexből belerántottam kicsit a kormányba. Az elsülhet rosszul is. Meg kényelmetlen megállni, levenni, bogarat bányászni...
Mondjuk én még nem láttam olyat ami plexis, és ne motoros lenne. Azok idétlenül néznek ki rolleren. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Dehogy overkill. Nagyobb tempónál már előre is látni akarsz, nem csak gödröket észrevenni. Én is teleraktam az enyémet. Másodpercenként majdnem 14 métert haladok, és nem mértem még de szerintem simán van 3 másodperc nullára fékezni.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Elég sokat. Én hasonlót vettem egy sportboltból, aminek soha nem jut eszembe a neve.
(szerk.: Decathlon). Tavaly lefagyott a fülem a bukó alatt, most meg szinte semmit nem érzek a hidegből. Az egyetlen gondom vele, hogy az orromra nem tudom ráhúzni, mert akkor párásodik a szemüvegem.
Aláöltöző, símaszk, fűthető mellény, téli kerékpáros kesztyű. Így olyan a -4oC, mint egy laza tavaszi este.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Egy akkora szarvas, amikre eddig azt hittem hogy csak az NGC-n vannak.
80-nál kiREPÜLT az autó elé a fák közül. Menekült a hangágyú elől, amivel az út melletti szántóföldet védték. Szerencsére a rendőrök/helyszínelők is hallották, úgyhogy nem próbálták meg fizettetni a szarvast. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Oké mester, mindenképp szar, az a lényeg. Bár nem tudom miről beszélsz, de rendben.

DigitXT: az oldalukon van gomb, azt menet közben nem tudom kezelni. Biztos megoldható lenne hogy 1 gombról kapcsoljam őket. De nagy effortot nem akarok belerakni. 15 percet használom összesen egy erdei úton, ahol rajtam kívül még nem láttam senkit. A vadakat akarom csak látni, mielőtt úgy járok mint a rolleres akit agyonvágott a szarvas.
Rohadt sok van itt, 2 hónapja megtapasztaltam négykeréken, azóta fóbiám van.

-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Igen ezt már egyszer előadtad. Úgy van felszerelve, hogy hüvelykujjal egy mozdulattal teljesen lefordítom a föld felé mindkettőt egyszerre.
-
xandrush0831
aktív tag
Ideglelés. Szerencsére nincs időm félni a 100 méterre lévő 60 fős szektától, mert nem hagyják a szarvasok.
Amúgy a fűthető mellény+símaszk a sisak alá nagyon bevált, melegem van a 4 fokban.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Minden héten leírja ugyanazt. Nem a véleményét akarja kinyilvánítani, hanem hergel.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Az utca is tele van G2-vel, itt jön ki ez is. Nem hiszem hogy ezért még nekünk kéne innen elmenni... csináljatok ti anti-G2 topikot, vagy "mérnöki csoda rollerek" topikot.
-
xandrush0831
aktív tag
Nem lehetne Mr. Menetesfuratot is a másik, sportból rage baitelő kolléga sorsára juttatni?
Semmi másról nem szól a topik miattuk. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
Mustármag
üzenetére
Kár filózni rajta hogy ki a hibás, mert ha nem hibázol is szarakodnak. Utálnak minket, az utcán a megítélésünk nagyjából a cigit kéregető alatt, de picivel a telefonért késelő felett van.
Egyszer én is elindultam egy ilyen bánat után, mert rámkiabált hogy miért megyek az úton. Így utólag nem bánom hogy ott nem volt lámpa és elment, én kevésbé vagyok ilyen türelmes. -
xandrush0831
aktív tag
Éjjel erdős upgrade, megdupláztam az atomvillanást.
Megtudtam oldani úgy, hogy ha jönnek szemből akkor letudom fordítani a föld felé, mert ez már tényleg nullára vakít. Egy third-party "oszlopról" lógnak, amit felfele elmozdulni nem enged a kormányrúd, lefele viszont fizikailag képtelen elmozdulni rásegítés nélkül.
-
xandrush0831
aktív tag
Na meglett a 2000km a Kukirin G2-vel. A ház nem akar leégni.
Más: Vadak közti közlekedésnél vajon segít valamennyit, ha hangosan nyomok valami blúcsusz hangszórót?
Tudom hogy kellemetlen, a városba érés előtt ki is kapcsolnám.
Az autós szarvasgázolás óta ez lett a kriptonitom. Van itt az erdőben szekta is, de az nem érdekel csak a szarvas ne jöjjön.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
pusszycat
üzenetére
Bocsi, ezt nem láttam a f0stengerben.

Kifejezetten nem vettem észre hogy baj lenne vele. Százalékokra már nem emlékszem meg nem is igazán használtam az appot ami kiírja, de abban biztos vagyok hogy a gyakran megtett szülői házba vezető 32km oda-vissza úton ugyanannyi pálcika maradt mint új korában. Persze ott csak 5 egységnyit mutatott, szóval komoly százalékbeli különbségek lehetnek. De semmi olyan drasztikus, hogy kifullad háromnegyed úton amit eddig simán megtett. Pedig az kapta, egyszer egy egész telet azzal jártam dolgozni, és az akkori helyemen az épület előtt tudtam csak hagyni a kinti levegőn. Annyi hogy fedél volt felette, de csak egy ilyen kis tetős, oldal nélküli biciklitároló volt. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Akkor engem átvágott az AI a Xiaomival kapcsolatban.

Xiaomi:
Rated Power: \(300W\) Max. Power: \(600W\)
G2: The KuKirin G2 electric scooter has a powerful 800W motor, with a peak power of up to 1200W.Én 500 wattra írt Kuickwheel S1C Pro-ról jöttem G2-re, ahol az 18-al ment fel, ott ez 30. De persze nem a mondandódba akarok belekötni, jobban benne vagy ezekben.
Mondjuk a vadonban általában majdnem nullára lassuló Xiaomikat látok kis dombokon, és 10-ből 10 alkalommal beragadok mögéjük. De tudom ez itt egy fórum, itt mindenkinek az a legjobb ami neki van. 
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Sirtaky
üzenetére
Igen biztos a 300 wattos motor jobb az emelkedőn mint a 800 wattos. 😂
Vissza kell küldenem, most tudtam meg hogy nem kényelmes a 190 centimmel. (Amúgy meg kell tanulni állni a lábtámaszos rolleren a sima trepni után. Nekem a derekam fájt rajta egy darabig.) Nem tudom milyen helyhiányra gondolsz, a 45-ös lábam simán elfér rajta. Vagy az 1 lábnak szánt helyen akartál rajta állni 2 lábbal? -
xandrush0831
aktív tag
válasz
heavygrip
üzenetére
Szerintem tényleg engedjük el, a tegnapi beégés után még mindig professzorkodik.
Az az érve a tapasztalatod ellen, hogy ő már több csavart húzott meg, és több csatlakozót csatlakoztatott össze, és ezt ilyen motormérnöki magasságokból adja elő. Felesleges, és nem is lehet vitába szállni ilyen beszélgetőpartnerrel. Tele van a net ilyenekkel, akik megmondják hogy nem úgy van ahogy te tapasztaltad. -
xandrush0831
aktív tag
Jahm, így a másik hozzászólásodból már látom melyik cég. '21 környékén onnan volt az első rollerem, egy Quickwheel S1C Pro. Vásárlás után 1 hónappal amikor letört a lámpa idoma hátulról egy kis kátyúban, nem tudtam hozzá új alkatrészt venni tőletek. Ezt nem a kínai rendelésekre szokták mondani?

De aztán csak másfél évet kellett várnom, és sikerült hozzá szereznem a KUKIRIN webshopból, ugyanis egy az egyben ugyanazt a rollert árulták átmatricázva G1 néven, ha már a Kukirin szintet árulásnál tartunk.
-
xandrush0831
aktív tag
Évekig voltam akku teszt technikus. Kontrollálhatatlanul változó a minőség. Nagyjából mindet halálig kell hajtani, mire kiderül hogy milyen is volt valójában, így egy zsír új akksi zsákbamacska. A cellákat egyszerre 128db temp&humidity rackben teszteltük, nagyjából átlagban 3 élte túl a 30-60-90 napos teszteket. A többi bepuffadt, aztán löttyedt, aztán fehér habot fújt. És mivel ez nem köthető batch-hez, ezért gyakorlatilag nincs mit zárolni -> minden ilyen kiment a piacra. Modul robbanás háromszor hajtotta ki a tesztlabor oldalát, mint a konzervet. Már inkább a fal lett megerősítve, hogy ne kelljen állandóan újraépíteni. Az egyik robbanás egy Ferrari SF90 modul volt, tehát nem 1 pálcás a céllövöldében.
Ami meg nem elposszant, az a harmadik hónapban oxidálódni kezdett belül.
Nem lehet normálisan QC-zni az akkut, és a többsége szar. Ha a Ferrari pakk is hajlamos hülyeségekre, hidd el hogy a homokos rollerekben sem lesz jobb a minőség. -
xandrush0831
aktív tag
Minőségi sem létezik, zsákbamacska az akku.
De utánad szabadon, amilyen módon te fogalmaztál a kollégának mert 3 rollere volt, szóval valószínűleg ez oké: Téged nem tudlak komolyan venni akksi témában, mert csavarokat húzogatsz meg és csatlakozókat dugdosol össze valami kis csöves vállalkozásban. Nagy tapasztalat. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
pusszycat
üzenetére
Szeptember közepén vettünk le egy gigaszarvast autóval egy erdei úton, kórház lett a vége. Azóta rettegek a dögöktől, autóban meg azóta félek 60 felett. "Szerencsére" most egy darabig arra leszek kényszerülve, hogy rollerrel menjek át 8 kilómétert egy erdei úton, ugyanazon erdőben ahol a kocsi lett totálkár. Szombat lesz az első, jókor jött ez a hír.

Amúgy láttam 2-3 facebook oldalon ezt a hírt. Olvastam kommenteket, nagyon utálnak minket. Most nem tudom hogy csak a rolleres érintettségem miatt idegesít ennyire, de az összes "szegény őz" kommentelőnek legszívesebben leadnék egy fej-gyomor-gyomor-fej kombinációt. Szerencsére nagyrészt vörösfejű vén alkeszek, de láttam ugyanezt a kommentet egy mentős nőtől is.. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Jaj igen, gondolom te mindig az autóúton közlekedsz, a rollerkerék méretű kátyúkban az út szélén, és nem zavarod a 70-el elhúzó autókat. Ha meg az úticélodhoz véletlen csak járda vezet, akkor leszállsz és tolod pár kilómétert. Hagyjuk már, életemben nem láttam ilyet a vadonban. Rohadtul az összes roller és bicikli is a járdán közlekedik.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Meg is van az eredménye a másik irányban is. Kerülöm a gyalogost 5 km/h-val, kb másfél méterre, és 10-ből 7 ijedten elugrik meg félreáll, mintha nem lenne kormányom. Nem baj hogy vigyáznak, csak szar érzés hogy vigyázok rájuk és mégis úgy néznek rám mint egy potenciális gyilkosra, meg rettegnek.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A feleségem rendszeresen rendelget erről az oldalról valami fost. Eddig nem panaszkodott rá.
-
xandrush0831
aktív tag
[link]
Kukirin G2, Ninebot-os kollégával ECO-ban haladva. Maradt 4 pötyi az akksiban. A végén már nyilván gyorsabban merül, de szerintem ez feltudna menni 50km fölé egy ilyen lazább nézelődős túrán.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Kíváncsi leszek a valós végsebességre, mert a sima G2 60-ra megy fel felemelt kerekekkel, a videón meg 55-nél rotty van.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Enigma1945
üzenetére
Szerintem tud annyit a G2. Múltkor ECO-ban mentem nagyjából 30km-et, mert egy Xiaomis ismerősömmel gurultunk. 6 pöttyöm maradt a 10-ből a kb 95 kilómmal.
-
xandrush0831
aktív tag
Ez is megjött másnapra. Igen, így lényegesen egyszerűbb lesz, a 4 napnyi cumika után.
Még fel is van fújva.
-
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
kriszti@n
üzenetére
Válaszolnék, de mindjárt jön valaki hogy nem éri meg mert szar, és kettétörik alattad. Vegyél helyette inkább Xiaomit, mert ott annyi tervezőmérnök dolgozik, hogy a biztonsági kamera és a turmix mellett még volt kapacitásuk a világ egyik legmegbízhatóbb rollerét is megrajzolni. A fél világ Xiaomi mérnök.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nem, de hoztak valami nagy palackot a világ összes nyomásával, és azzal se pattant be. Most még elmentem biciklishez, az azt tanácsolta hogy fújjam le spray-vel és gyújtsam fel, attól lehet bepattan... De szerintem inkább elengedem és rendelek egyet felnivel együtt.
-
xandrush0831
aktív tag
Autógumi szervízben sem sikerült nekik felpattintani a tubelesst.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
PociAti
üzenetére
Nekem az egész megfogalmazásnak ilyen megrendelt hirdetés szaga van, aminek a kötelezően leirandó részeit a szerző csak úgy összekúrta valahova, és ettől értelmetlen. Az appos screenshot szerint 300+km-et ment vele. Ezután kb annyi infót tud elmondani, ami egy 1 perces specs videóból is kiderülne.
No nem mintha érdekelne a Xiaomi. Leszoktam már róla hogy a padkák előtt leszálljak, az egyenetlenségek előtt meg lassitsak.
-
xandrush0831
aktív tag
-
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Már mindegy, rendeltem újat és fel is raktam.

Csak felfújni nem sikerül. Nem ugrik a helyére mindenhol a tubeless abroncs. Reddit szerint autószervíz, mert ott tudnak bele fújni elég nagy nyomáson. Benzinkúton próbáltam, de nem pattintotta be. 4 órája ezen a szaron pörgök, már arra is gondoltam hogy inkább rendelek egy új elsőkereket, mert azon gyárilag rajta van az abroncs, minimálisan felfújva.
-
xandrush0831
aktív tag
Na mondjuk spec nem meglepő hogy a tubeless is odalett...
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Sikerült. Rommá húztam 4 kötegelővel, aztán satuba fogtam, és teljes testsúlyból sikerült belefeszíteni nagynehezen egy villáskulccsal.
Már az se érdekel, ha sérült.
-
xandrush0831
aktív tag
Ha bemegyek egy gumishoz, felrakják a roller gumikat is ugye? Az ideg széjjelvág. Mire körbe érnék, kipattan a másik oldala.
Ilyenkor nem jó hogy széles.
-
xandrush0831
aktív tag
Nem reklám, semmi közöm a céghez, inkább csak tapasztalat utáni ajánló másoknak. roller-alkatresz.hu: tegnap 12:33-kor rendeltem egy tubeless gumit a Kukirin G2-höz, ma reggel 8:33-kor az automatában volt.
-
xandrush0831
aktív tag
No beledurrant 1500km a második Kukirin G2 motorba. Egyelőre bírja.
-
xandrush0831
aktív tag
Napi Facebook fizika zseni.
Ok, nem lehetetlen, a múltkor láttam valakit elektromos cigizni rollerezés közben. Bár neki lehet azóta már nincs foga.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Suzuki topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Warhammer 40.000
- Milyen házat vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Már az se érdekel, ha sérült.