- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vigyorgó
tag
válasz
Dr. Szilikát #32999 üzenetére
[Ezt] a szelepoldót itthon is meg lehet venni.
Ahogy látom van benne egy záró golyó. Ez akkor segít abban is hogy kevesebb levegő szökjön ki a pumpálás befejeztével nem? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
lemmy71 #32996 üzenetére
Csak annyi a nehézség, ahol nagyon süllyesztve van a szelep, átlagos pumpával nem lehet hozzáférni. De a Xiaomi-pumpa kiképzése ehhez is illeszkedik, ha jól tudom.
Ha valaki egy régi pumpát szeretne használni (vagy épp a benzinkútnál ügyködni) arra is van olcsó megoldás.
-
vigyorgó
tag
Üdv!
Navee gt3 max-nak ugyanakkora kerékszelep átmérője van mint a Ninebot max G30-nak ugye? -
PociAti
őstag
válasz
lemmy71 #32996 üzenetére
Az abroncs belső felületén lévő zselé réteg az apró lyukak eltömítését szolgálja. Önjavítónak is szokás nevezni. Ettől még a szelepnél vagy bárhol máshol szökhet az abroncsból a levegő, magyarán nagyon nem azt jelenti a zselés gumi, hogy nem kell pumpálni.
Amit nem kell (és nem is lehet) pumpálni annak tömör gumi az általános elnevezése, aztán lehet magyarázkodni / pontosítani a változatot: méhsejt szerkezetű, habbal töltött, stb. -
lemmy71
őstag
válasz
DigitXT #32994 üzenetére
Ok. kösz értem mire gondolsz (apró abroncs, kis térfogat). Régebben olvastam itt, bizonyos rollerek pumpálási nehézségeiről, főleg a hajtott keréknél. Na majd kiderül ha itt lesz és hogyan is boldogulok vele. Max veszek az alin egy kis akkus (zsebpumpát).
Amúgy pár napja még azt hittem, hogy ezen zselés gumi van, amit nem kell pumpálni. Valószínűleg összekevertem egy másik modellel -
DigitXT
félisten
válasz
lemmy71 #32993 üzenetére
Azért ajánlgatjuk, mert bevált.
A sima kézi pumpa a lecsatlakoztatáskor óhatatlanul nyomásvesztést fog okozni, és mivel nagyon kicsi a gumi térfogata, jóval nagyobbat, mint mondjuk egy kerékpárnál (nem beszélve az autógumikról). Így ami azoknál bevált, rolleren nem biztos: tapasztalat szerint a Xiaomi kompresszor kényelmes, és pontos megoldás.
Szerk: ez nem olyan kompresszor, mint ami már van otthon: zsebbe rakható, akkus, nincs benne tartály, nincs nagy térfogat árama, így autógumit is felfúj ugyan, de jó 10 perc alatt.
-
lemmy71
őstag
válasz
Thunderzolee #32992 üzenetére
Egyszerű megbízható és aránylag nagy hatótávú rollert kerestem, ami súlyban és árban is jó. Én is úgy érzem hogy ez egy jó választás volt, de majd jövő héten kiderül
Pumpám van itthon jó pár darab és még kompresszor is. A XIAOMI pumpát miért ajánlottad, nem tartja megfelelően a nyomást a gumi, esetleg érdemes egy kisebb kézi pumpát magunkkal hordani
Mekkora nyomásra érdemes pumpalnza gumikat, cirka 55 - 60 kg személy esetén. Mennyire defektettűrőek ezek az abroncsok, egy két márkánál ez problémás dolog ahogy olvasgattam a különböző véleményeket. Amúgy szigorúan csak egyenletes szilárd útburkolaton lesz majd használva. -
-
lemmy71
őstag
válasz
DigitXT #32987 üzenetére
Hát igen egy ful sisak lenne az igazi, de egy 18 éves lányra azt lehetetlen rábeszélni.
Örülök ha egy ilyen bazári sapkát a fejére vesz majd. -
DigitXT
félisten
válasz
lemmy71 #32986 üzenetére
Valószínűleg "hülyén nézne ki" egy pálcika rolleren a full face biciklis bukó, pedig ha pofára esés van, akkor csak az biztonságos, ami után nem kell fogpótlás és arcplasztika sem.
(Szokták mondani, hogy nem kell elesni, és ez így is van, bár, ha beüt a szar, akkor már egy sima biciklis sisak is számíthat, sokan mégse vesznek fel semmit. Bíznak a szerencsében.)
Ui: én is bíztam a szerencsében, nekem széttört az első kerék, azért estem egy jó nagyot... Furcsa így visszaolvasni, hogy inkább a sisak, mint a mentő, így is elvittek csonttöréssel... Viszont emlékszem a csattanásra, ha nincs rajtam sisak szerintem nem beszélgetünk.
-
lemmy71
őstag
válasz
Thunderzolee #32979 üzenetére
Igen ezek a számzáras lakatok egyszerű és praktikus megoldást jelent, most is ilyet használ a lányom a biciklin.
Néztem a decathlon -ban kapható pár ezres, szövet "borítású" láncos lakatokat is.
Ami még teszik, az ilyen összetekerhetős lakatok csak itt félő hogy megsérti a roller festését. Bár ahol használná, oda tehetnék egy átlátszó teflon fóliát
Már csak egy védő sisak kellene, esetleg arra valami ajánlat -
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #32980 üzenetére
Előbb azon rinyáltál, hogy egy 70 éves miatt töröd ki a nyakad, most meg hogy lélekjelenléted miatt nem balesetezel.
Ez nem ugyanazt jelenti?
Ha baleseteznék az ő hibája lenne, de mivel van lélekjelenlétem, ezért nincs baleset
Nem értem mi a gondodŐ 12vel döcög biciklin, amivel amúgy sem egyenesen halad hanem kacsázva, vagy épp gyalogol, én meg megyek akkor mondjuk 40nel csak hogy kihúzzam nálad a gyufát, és mégis nekem köszönhető hogy nincs baleset
"Beleértve tucatnyi olyan eseteket, amikor az autós nem számít arra, hogy"
Van jogsid? Mert nekem azt tanították hogy még az egyirányú meg a behajtani tilos utcákba is nézzünk be, mert vezetéskor mindenre számítani kell és felkészülni, és nem hinni.
Tehát a leírt példád alapján az autós volt a hibás, nem a rolleresHa "messziről" jön egy autó és én autóval állok a stop táblánál, akkor sem megyek ki elé amíg fel nem mértem hogy mennyivel jön, mert ha ő 80nal jön 50 helyett akkor is én leszek a hibás nem ő, hogy oldalba vert
Nincs olyan hogy "azt hittem", "meg én úgy gondoltam"
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #32980 üzenetére
Te tényleg annyira ostoba vagy, hogy azt hiszed, hogy valaki csak azért, mert 40 km/h-val képes menni, akkor ennyivel is fogja keresztezni az autós útját, és ezért elütteti magát?
Nyilván vannak ilyen faszkalapok, de ne tekintsd már a fórumtársakat is mind annak, LOL.
-
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0 #32976 üzenetére
A két egymást követő hozzászólásod a két végletet fedi le.
Előbb azon rinyáltál, hogy egy 70 éves miatt töröd ki a nyakad, most meg hogy lélekjelenléted miatt nem balesetezel.Baleset szempontjából mindegy is ki a felelős, kórházban sem fogják megkérdezni kinek volt elsőbbsége vagy igaza. A felelősségre vonás az más lapra tartozik.
Mivel annyira új műfajról van szó, így elektromos rollerrel kapcsolatos baleseti statisztika lát napvilágot, de azokban egyértelműen a létező leginkább balesetveszélyes tömegesen elterjed járműként említik a rollert (megelőzve a motorozást).
Ezt hajlandó vagy elfogadni, vagy ezt is kétségbe vonod?
És az elektromos rollernél is az egyik legnagyobb kockázat növelő tényező az abszolút és relatív gyorshajtás.
Beleértve tucatnyi olyan eseteket, amikor az autós nem számít arra, hogy az a kis felületű, nehezen észlelhető jármű a semmiből megjelenik 40 km/h sebességgel. Például amikor a kerékpárút keresztezi az autós útját. És ha egy szituációban már ketten szabálytalankodnak egyszerre, ott igazán könnyű összehozni azt, hogy a csodás lélekjelentés legfeljebb a kár mérséklésére elegendő.
Persze mondhatod, hogy nem is a sebességgel volt probléma, hanem mással, pl. nem néznek az emberek körbe. Csakhogy magas tempó mellett részben azért nem néznek körbe, mert nincs rá idő, és olyan tempó mellett sokkal jobban kell figyelni az úthibákra is, ami elterelhette a figyelmét.
-
-
enginev3.0
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
enginev3.0 #32976 üzenetére
Rettenetesen primitív gondolkodásra vall, hogy azért, mert valaki KÉPES menni 40 km/h-val, adott esetben egy széles, belátható, forgalomtól mentes szakaszon megengedi ezt a luxust magának (igen, kerékpárúton "szabálytalanul"), akkor nyilván óvodáscsoportokat pontosan ugyanígy fog megközelíteni, és vasalja őket kifelé napi rendszerességgel... LOL (Teljesen egyetértek veled, hogy a forgalmi helyzet - nem - felismerése a legfontosabb: ha valaki bele van buzulva a km óra nézegetésébe, akkor megengedett sebességgel vasal ki, mert odáig már nem jutott el gondolatban, hogy a környezetet is figyelni kéne, reagálni...
Megfordítva, ha 25 km/h-s limittel közlekedik, szabályosan, de ő maga próbálja az amúgy szabálytalan összevissza pl. kerékpárúton kóricáló, banyatankos, babakocsis, kutyás, de akár csak magában bedugott füllel - mert az fontos - közlekedőt leparancsolni, majd jön a csodálkozás, hogy nem ugrott félre a gyalog időben, vagy nem jó irányba ugrott -> perec.) -
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #32972 üzenetére
Annyi de annyi videót csinálhattam volna már neked én egyedül, ahogy megyek a bicikli úton, mellette közvetlenül a gyalogos út, és elém lépnek minden előzmény nélkül, úgy hogy pár méterre vagyok tőle, és nyilván van eszem és már tudatosan úgy megyek hogy vannak ilyenek, szóval nem fogok mindenhol 40nel menni, de igazából tök mindegy lenne hogy annyival megyek, vagy 20szal, ha nem lenne lélekjelenlétem már mindegyiket elütöttem volna, és egyik sem(!) az én hibám lenne, tök mindegy a sebességem.
Egy alternatív univerzumban mehetnék 80nal is a rollerrel, mert ha minden úgy történne ahogy a kresz szerint kellene amit te itt szajkózol, akkor 80nal sem ütnék el senkit, mert épp mindenki odafigyelne arra hogy Ő maga mit csinál, és nem nekem kéne kisakkozni a körülöttem lévő 10 másik ember hibás gondolatát
és ebben az alternatív világban úthibák sincsenek, mert ha tőlem elvárják a biztosítást, a kresz tudását, az adózott fizetésemből az áfával terhelt roller megvásárlását, akkor cserébe szolgáltatának megfelelő utakat is
"Vagy 40-es tempó mellett elegendő lenne a reflexed és a rollered műszaki állapota, hogy idejében megállj?"
Igen, elegendő -
Sirtaky
csendes tag
válasz
alphamooncam #32973 üzenetére
Nem sok a 40 , onnan még elég rendesen kipörög az első kerék a nagyobb rolimon
Mondjuk Xiaomi pálcika rolin meg már sok mert megállni egy ovis csoport tornasornyi táv kell . -
-
alphamooncam
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0 #32967 üzenetére
Mégis mikor van nagyobb esélyed elhárítani egy problémát?
Legyen az úthiba, vagy mások szabálytalankodása.
Ha 40 km/h sebességgel mész, vagy egy kerékpárúton 20 km/h-val, mert valami okból lekorlátozták ott a sebességet 20-ra? (Nem ok és előzmény nélkül.)Olyan tempó mellett azt is meg tudod állapítani, hogy egy gyalogos "hátranézés nélkül rálép biciklis útra", mint ahogy felvázoltad a problémát? Vagy 40-es tempó mellett elegendő lenne a reflexed és a rollered műszaki állapota, hogy idejében megállj?
-
DigitXT
félisten
válasz
lemmy71 #32968 üzenetére
Ha az a cél, hogy "érjen is valamit", akkor szerintem csak U lakat jöhet szóba... abból is van olcsó(bb), fel is lehet szerelni a rollerre a tartójával. Előny, hogy nem lehet könnyen elvágni. Hátrány, hogy merev, viszonylag nehéz, sőt, ha fel van szerelve, hajlamos zörögni is...
(Egy sodronyzár könnyebb, de sajnos viszonylag könnyen "elcsíphető", kézi szerszámmal.)
-
Elvileg F3-hoz is van már. Valaki esetleg próbálta?
-
lemmy71
őstag
Valami egyszerű "olcsó" lakatot tudtok ajánlani, amit a rollerre lehet szerelni és ér is valamit.
-
enginev3.0
félisten
válasz
GoodSpeed #32957 üzenetére
Ja, gyalogos meg megy kettővel, közben hátranézés nélkül rálép a gyalogos útról a biciklis útra, én meg átmegyek a nyakán rollerrel, de legalább szabályosan lassan ment
Engedjük már el a baromságot
Gyalog, autóval, rollerrel és minden más eszközzel is sokkal fontosabb az odafigyelés, mint hogy 25 helyett 30cal megy az emberHa rollerrel szabályosan megyek, de a 70 éves biciklis kijön elém, mert ő egy tapasztalt, bölcs, tiszteletreméltó öregasszony, és miatta töröm ki a nyakam, akkor mire mentem azzal hogy lassan megyek?
Én lehet hogy 40nel megyek, de legalább szétnézek, figyelek, megállok, előzékeny vagyok
Más 10km/hval sem képes ezekből egyikre sem. Még egy lidlben vásárlás sem jön össze az embereknek mert beáll a sor közepén a kocsival nézelődni, meg listát olvasni, ahelyett hogy kicsit oldalra húzódna és mások is tudnának haladni, nem még hogy az utakon.... -
alphamooncam
őstag
válasz
PociAti #32965 üzenetére
Meglehetős nézetbeli különbség van köztünk.
A szabályok vannak értünk, és nem mi a szabályokért! Ez fontos.
Ahogy változnak az élethelyzetek, úgy alakulnak a szabályok, ti. a szabályok statikusak és emellett nincsenek kőbe vésve, az élethelyzet meg mindíg új, és végtelen számban termeli ki magát újra és újra.
Az viszont fontos hogy ismerjük a szabályokat és ha egy mód van rá akkor, akkor tartsuk is be.
De ha úgy alakul, hogy ha meg kell szegni, akkor az a minimum hogy tudjuk hogy milyen szabályt szegünk, és hogy megéri-e...
szvsz.
-
PociAti
őstag
Ezek szerint nem osztottak ki elég sárga csekket azoknak, akik tesznek rá a szabályokra.
Vagy mindig jön új, akinek sikerül ilyen sárga csekkel (egy időre) elvenni a kedvét a szabálytalankodástól.Különbséget kell tudni azok között, akik szándékuk ellenére belecsúsznak valami szabálysértésbe (figyelmetlenségből, ismeret hiánya miatt), és akik szándékosan szabálytalankodnak. Nemrég egy podcast-ben jól megragadták a lényeget:
Vannak a szabályok, melyek kisebb mértékű szabálytalanságot tolerálnak. Viszont ha jönnek a kretének, mert nekik ez nem jó, mert korlátozza a zsenialitásukban.
Mert ők többnek képzelik magukat, szabály fölöttieknek. A börtönök is olyan személyekkel vannak tele, akiknek megvannak a saját szabályaik, csak "sajnálatos módon" ezek nem állnak összhangban a társadalom szabályaival.
Lehet azt mondani, ezek "csak" közlekedési szabályok, de aki az élet egyik területén sportot űz a szabályok be nem tartásából, az hajlamosabb az élet más területein is így viselkedni. Az önzőség látványos megnyilvánulása, szabálytalankodni nem win-win szituáció, egyik fél nyer, a társadalom többi szereplője viszont (el)szenvedője a másik viselkedésének.
-
alphamooncam
őstag
válasz
GoodSpeed #32959 üzenetére
A közlekedés egy közösségi "játék" ami segít megoldani közlekedési helyzeteket, útmutatást ad arra, hogy a megalkotóik szerint hogyan lehet biztonságosan elérni az uticélod, ill. a jogsi arról állít ki igazolást, hogy ezeket a szabályokat elvileg megismerted.
SZVSZ ( 40+ év jogsival károkozás mentesen* )
-
-
-
PociAti
őstag
Érdekes kerékpárosok vannak feléd, mert én egyre kevesebb olyan kerékpárossal találkozom aki 30 fölött teker. Lakott területen belül ne is tekerjen annyival, mivel a kerékpárút jó esetben is csak 30 km/h sebességet engedélyez. (Aztán van ahol meg csak 20 km/h a sebességhatár, vagy annál is kevesebb).
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26611-26611.html -
lemmy71
őstag
Sziasztok!
A január óta tartó hosszú "vívódásom" után, megrendeltem a lányomnak XIAOMI 4Pro 2Gen -t. Szerencsére az alzában volt még pár darab raktáron, emberi áron, hétfőre ide is érAhogy nézegettem, sok helyen már rendelni sem lehet.
A kérdésem az lenne, hogy beüzemelésnél mire ügyeljek? Esetleg bizonyos dolgokat, pl. csavarokat cseréljék ki valami minőségi darabra, vagy van olyan gyárilag összeszerelt része, ami átnézést vagy egyéb korrigálást igényel. Más egyéb hasznos tapasztalatot is szívesen meghallgatok
Egyébként sík úton (Alföldi városában) hasznalná a lányom, természetesen csak aszfalton, napi 20 max 30 kilométeres ingázásrá. Sebesség növelés és egyéb tuning nem lesz -
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #32947 üzenetére
szerk: F2 pro...
Nekem a 32 az jó lenne, volt alkalmam 48-al menni a rollerrel (dombos út, elég meredek) hát rollerrel halál félelmem volt, biciklivel a 80 se veszélyes. Akkor marad a sw hack, (tudom mivel jár, garivesztésben meg bízok, hogy nem kell majd ezen agyalni). Hosszú távok bicikli úton (falu-falu) nagyon uncsi 25-el, 30-35 között már ok, az egy normális bicajozás sebessége.
-
-
-
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam #32934 üzenetére
A Xiaomi mentes csatlakozójával nincs, mivel addig tömít, amíg a szelep le nem zár.
-
válasz
vigyorgó #32933 üzenetére
Tudod mérni mennyi a veszteség.
Felcsatlakoztatod pumpálsz és mérsz. Lecsatlakoztatod.
Újra felcsatlakoztatod és mérsz.Azt azért érdemes tudni, hogy a nagyobb veszteség nem a kerékből keletkezik. A pumpa csőben lévő nyomás csak a szelep irányába tud távozni. Javarészt azt hallod. A szelep gyorsan képes lezárni.
Kár ezen sokat agyalni, sokat nem lehet az ügyön nyerni ezekkel a kiegészítőkkel.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
vigyorgó #32933 üzenetére
Nem akartam tovább bővíteni, a lecsatlakozásra is értettem, vagyis általában. De ennek az a módja, hogy hirtelen lepattintom, minél gyorsabban, ami ezzel a csíptetőssel megoldható.
Természetesen lesz egy kis szisszenés, de ezt ki lehet tapasztalni, mennyivel kell többet belefújni. Először is megpróbálom minél ügyesebben visszaakasztani, minimális veszteséggel. A kettő persze nem ugyanaz, mivel a pumpa csövét is visszatölti levegővel. De ha ezt néhányszor eljátszod, rá lehet jönni a veszteség becsült mértékére.
Ez az un. autós szelep általános szabvány. (Most ilyen amerikai, francia témába felesleges menni, hogy mik vannak, nekünk ez van.)
-
vigyorgó
tag
válasz
Dr. Szilikát #32932 üzenetére
A korábban említett csatlakozó zárószerkezete olyan mint a benzinkúton lévőé, tehát annak is eresztenie kell a levegőt.
Illetve nem az a lényeg hogy a csatlakozás pillanatában mennyi a veszteség, hanem hogy a pumpálás végeztével ,a lecsatlakozással ne legyen levegőveszteség.
Én azt se tudom hogy a kerékszelepemnek mi a mérete, milyen méretű toldó lenne jó rá.
Szerintem itt már páran nagyon unják ezt a témát.. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
vigyorgó #32930 üzenetére
Azt már megoldottam a korábban említett csatlakozóval, vagy néztem másfélét is, de nem teszteltem, hogy mennyi a csatlakozás pillanatában a veszteség, vagyis milyen gyors a művelet:
Módosított típus:
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32928 üzenetére
Egy próbát megért egy olcsóbb toldóval kiváltani a problémát, de úgy néz ki csak ez a xiaomi pumpa lesz a megoldás. Köszönöm!
-
vigyorgó
tag
válasz
Dr. Szilikát #32929 üzenetére
Akkor félreértettél, én nem hosszabbítót kerestem, hanem egy olyan toldót ami a kerékszelep és a pumpa között megoldja a levegőszivárgási problémát.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
vigyorgó #32923 üzenetére
Választható, nekem ilyen 25 mm-es van, ez a rendelt link, másikat azért mutattam, mert ott többféle is van:
https://www.aliexpress.com/item/1005004437276179.html
Ez nem arra való, hogy állandóra feltenni, könnyen levehető. Sajátomnál egy sárga nyíllal jelöltem, ha nem szedném le, be is akadna, nincs annyi hely. Hátul elférne, de nem érdemes rajta tartani, mert ha mégis beakadna valamibe, sérülhet a szelep.
Ehelyett, a piros nyíl mutatja, van egy műanyag kupak, levehető, a teleszkóp pedig üreges, oda raktam be a toldót. Nem zörög, csomagolva. Ha valami vészhelyzet adódna, itt megtalálom.
Ahogy a toldót rátekerem, nem nyitja a szeleptűt, nem ereszt. Csak a pumpa csatlakozója nyitja a szelepet, a megszokott módon. Úgyhogy nem változik semmi, csak hosszabbít.
-
vigyorgó
tag
válasz
Dr. Szilikát #32920 üzenetére
Végül is ez egy filléres megoldás, megrendelem köszönöm
Remélem ez a 39 mm-es jó az enyémhez is. -
vigyorgó
tag
válasz
Hieronymus #32924 üzenetére
Bármilyen szeleptoldót veszek,a pumpálás befejeztével, lecsatlakoztatásnál mindenképpen szökni fog valamennyi levegő?Ezek szerint csak ezzel a xiaomi pumpával, vagy kompresszoral nem szökik a levegő?(tehát az a nyomás lesz a kerékben amit a mérőszám mutat a lecsatlakoztatás után)
-
válasz
vigyorgó #32922 üzenetére
A szeleptoldó kompromisszumos megoldás.
Mivel van tömege és a kerék viszonylag nagy fordulatszámon forog. Nem előnyös a megoldás.Minden járműnél van némi csatlakoztatási levegő veszteség. Ezt lehet kompenzálni néhány másodperc többlet töltéssel.
Amúgy sincs nagy jelentősége. Reggel a 16 fokos kerékben alacsonyabb a nyomás, mint a napsütésben 50 fokra melegedett gumiabroncsban.
Van egy határa a precizitásnak ami alá akkor sem tudsz menni. ha beleszakadsz.
Azért nem szokás a fékkarvédőre, fékkarvédő védőt tenni, ha már eleve szükségtelen a védő. -
vigyorgó
tag
válasz
Dr. Szilikát #32920 üzenetére
39 mm - eshez mutat a link, tehát ezt kell megvenni.
A nyomásmérős kézi pumpámhoz is jó ez a toldó vagy csak a benzinkúton lévő nyomásmérővel jó? A pumpálás illetve a csatlakoztatás megszüntetésével nem szökik el a levegő. -
-
PociAti
őstag
válasz
vigyorgó #32916 üzenetére
https://bikepro.hu/szerviz/pumpa_383/patron_387/sks_usp_teleszkop_pumpa_tomlo_auto_szelepes_ezust_szinu
4.160 Ft + postaköltség.
Egyik vásárlói vélemény:Xiaomi pro 2 rollerhez vettem, ezzel végre fel tudom fújni az első kereket. Mindenkinek ajánlom, sokkal jobb, mint az, amit eredetileg adnak hozzá. Nem szökik el a levegő fel- és levételkor. Kb 4 masodperc alatt a helyén van.
El kell menni pár kerékpáros, robogós üzletbe, ott remélhetően fognak tudni hasonló toldót adni. Nekem is és sokan a többieknek is Xiaomi kompresszorunk van. Nagyon jól működik, könnyen rá lehet csatlakoztatni, tized értékre beállítható a keréknyomás és adott értéknél kikapcsol. Rendkívül kényelmes, csak relatív drága. (16-20k Ft, miközben 80-90k környékén is ki lehet néha fogni egész jó használt rollert.) 10k környékén vannak az egyszerű kínai akkus kompresszorok, talán azok se mennek túl hamar tönkre.
-
vigyorgó
tag
Mi a pontos neve, vagy típusa?
-
vigyorgó
tag
#32826 számú hozzászólásomban betettem a képet a kerékszelepről és a pumpa csatlakozójáról.
Létezik olyan szeleptoldó amit felcsavarva a kerékszelepre és a pumpával csatlakoztatva levegőszökés nélkül lehet felpumpálni a kereket? -
oszy
veterán
válasz
Thunderzolee #32898 üzenetére
Köszi! Várhattam én
-
oszy
veterán
válasz
gyenesmartin #32879 üzenetére
Tapasztalat, hogy az F2 Plus SOKKAL JOBB!
Tőlem ma vitték el. Munkahelyváltozás miatt már nem használtam ki.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Dr. Szilikát #32905 üzenetére
Most írt a Hervis ( onnan vettem a rollert) nem minősül granciális problémának a csavar kiszakadása .
Akkor furkálok én! -
-
zdna
csendes tag
válasz
Sirtaky #32903 üzenetére
Nekem is van rajta akasztó, szerintem ezt jelezd a bolt felé, lemaradhatott róla. Én csak pár km re használom. Hétvégén mentem vele egyhuzamba 13km t, akkor az akkumulátor % csökkenésből azt számoltam hogy alattam kb 35km t menne el. A max sebesség 32km/h kioldva, 190cm magas vagyok és táskával kb 90kg. Neked mennyit megy el?
-
Tangerine
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #32900 üzenetére
Ez akkor lesz a legnagyobb sz*pás kiszedni, ha be van menetrögzítőzve a menet.
-
Silentfrog
veterán
Köszönöm a válaszotokat, mivel garanciás rájuk írtam addig nem akarom basztatni, de használni sem fogom. Szinte az összes fogam megvan még, jó lenne nem veszíteni el belőle többet.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Silentfrog #32899 üzenetére
[link]
Nekem ilyen van, de még nem kellett használnom... 1690.-
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest