Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biztonságos, keress vissza, vettek már párat a topicban.
Talán link is van némelyikhez.Csak annyira terheli túl, amit még elvisel. Hatalmas tartalék van ezekben a motorokban.
A Segway G2 pl 40-el tud menni hosszútávon, mindenféle melegedés nélkül a 400/800-asnak megadott motorjával. -
DigitXT
félisten
Azért gondolkodj el azon, hogy egy márkabubus válaszára hallgatsz kizárólagosan, vagy magadnak is utánanézel, hogy a konstrukcióban milyen hibalehetőségek vannak: vegyük pl. mindjárt a C-futóművet, az ilyen általában hajlamos a beszitálásra, az veszélyes lehet.
Képek alapján ennek a rollernek sincs utánfutása, tehát hajlamos a szitálásra, pont.
Mondjuk ez a roller a maga 25 km/h végsebességével talán nem jut el abba a sebesség-tartományba, ahol ez komolyan jelentkezne, de nem árt észben tartani. A másik, hogy az 1350W csúcsteljesítmény teljesen rendben van, a közhiedelemmel ellentétben csakis ez alapján lehet rollerek "erősségét" összehasonlítani (a névleges érték semmit nem jelent), viszont gyakran elhangzó "ellenérv" itt, hogy jajj mi lesz, mikor kijön az új KRESZ? 1000W fölött viszlát kerékpárút? Mondjuk azt mondom, várjuk meg, amíg tényleg kijön. Csak ne álljunk addig fél lábon, mert már több, mint 13 éve ígérik, és tényleg most már jövőre jön!
(Azért nem most, mert még komoly társadalmi egyeztetések folynak. Nem. De jó duma.)Szóval lehet márkákban bízni vakon, meg szervizháttéren gondolkodni, de engem sokkal jobban érdekelne, hogy melyik vassal esek kevésbé pofára. Mert az fájdalmas. (Hidd el.)
Ui: amúgy az első kérdés kb. az szokott lenni a fórumon, hogy hogy lehet kiütni a limitet... Onnantól kezdve izgalmasabbá válik, milyen sebességtől életveszélyes. Ha egyáltalán.
-
PociAti
őstag
Leírás szerint a sebesség és teljesítményadatok rendben vannak.
Viszont a hivatalos magyarországi forgalmazónál 50.000 Ft-tal olcsóbban árulják ugyanezt a modellt*:
https://naveeshop.hu/termek/navee-st3-pro/
Leírása szerint az is rendben van.
24 hónapot tüntettek fel mindkét oldalon, de a BstByte-nál konkrétan írják is hogy mely csapat áll mögöttük:
Garancia: 24 hónap Tanfield Kft.
Régebben az Okai rollerek kapcsán kerültek szóba, mert eredetileg egy botrányos múltú cég szervizelte őket, Tanfield vette át tőlük és itteni vélemények alapján egész jól álltak az ügyfelekhez. Aprilia, Ducati, a svájci Soflow szervizelésével foglalkoznak a Navee mellett. Ez amúgy újabb plusz pont mellettük.
https://tanfield.hu/szolgaltatasok/navee/*Mármint az általad mutatott árhoz képest 50k-val olcsóbban.
-
PociAti
őstag
Igen, a Navee rollerek simán az ajánlható rollerek közé tartoznak.
Valójában a Xiaomi, Segway-Ninebot és Navee laza családot alkot egymással. A városi kategóriába tartozó, tömegesen gyártott rollerek közül ezek rendelkeznek biztos háttérrel.
Hogy épp miért pont a Navee a többiek helyett, az leginkább ízlés kérdése. Ha úgy érzed pont a Navee ST3 Pro a neked való modell, akkor nyugodtan vedd meg. Viszont vásárlás előtt pontosan tájékozódj a variáns tekintetében. Legnagyobb eséllyel normál a normál európai változatot veszel, de ha megnézed a hivatalos oldalon roller specifikációját, akkor olasz, német, svéd, lengyel, svájci piacra más modellek jelentek meg, kisebb teljesítménnyel és végsebességgel. Xiaomik esetén a magyar kereskedőknél is előfordultak német és nordic (skandináv) modellek, szóval ezt mindig célszerű ellenőrizni.
-
norrberth
addikt
Én 95Kg voltam, mióta roller képbe jött elkezdtem fogyózni most 87 vagyok.
De még menni kell le, 80Kg már okés.
176Cm vagyok.
Testsúly Kalkulátorok szerint 75-80 között kéne legyek. És a tükör szerint is.... 😂
A jószág nem fog bírni menni alattam. 🤣
Plusz ha felnyalom a betont, nem mindegy mekkora súllyal vágódok.
-
DigitXT
félisten
Nekem is van motoros jogosítványom (korlátlan, 16 éve), ám életemben nem estem akkorát motorral, mint rollerrel. Gondold át ezt "a 25 km/h kevés" dolgot szerintem... (Látatlanban főleg... Tudhatsz motorozni, a roller azért más. Igaz, jellemzően nem is járművezetői hiba miatt estem, hanem legtöbbször anyagfáradás. Bár egyszer azért sikerült kicsúszni "lépésben haladva", sárban. Sérülés nem lett, csak bukfenceztem.)
Ui: az utolsó esésembe majdnem belehaltam. Pedig alig léptem át a 25 km/h-t. Elég kellemetlen belegondolni, hogy mi történhetett volna, ha 40 km/h-nál törik ki a kerék. Ugyanezért gondold át a "noném" rollert, rábízod-e az életed bizonytalan minőségre? (Természetesen a nagy neveknél is előfordul hiba, csak azt a habzó szájúak elnézik.)
-
Hány kiló vagy?
Mekkora hatótáv kellene?
Emelkedőkön is fogod használni?Nem véletlen kerül az a Segway annyiba.
Ha olcsó, noname rollert keresel, válassz az első kettő közül nyugodtan. Itt van még egy.
A G3-as is tud 40-el menni egyébként, ha visszagörgetsz, már van rá megoldás. Városba az meg elég szokott lenni.
Ha van pénz lóvéra, nem kell sajnálni rákölteni.Ha használt roller is érdekel, akkor lengéscsillapítóval még szóba jöhet a G2-es Segway is, az átszoftverezett verziók 35-40-el is tudnak menni. (Ilyeneket használunk itthon mi is.) 150-170ezer körül vannak Marketplacen, esetleg Hardveraprón.
Navee GT3 Max is tud 32-vel menni, ez kb ugyanaz, mint a Xiaomi 5 Max, csak nagyobb az akksija.
Városi rollerek 25-ös korláttal ezek még:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway G2
Segway F3, F3 Pro
Segway G3
Esetleg Segway F2 sorozat, de az már inkább csak használtan éri meg. 30-al is rud menni átszoftverezve.Itt össze tudod az adataikat hasonlitani.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.Vagy hát igen, ajánlották feljebb a Mantist is.
Ha nincs pénz Mantisra, Kugoot szoktak még venni. Nem olyan jó, de legalább olcsó.
-
PociAti
őstag
A listában az első kettő annyira más kategória.
Vannak ezek a kínai "csodák" legfeljebb 1 év garanciával, IPX4-es vízállósággal (éppen csak a fröccsenő víznek tudnak ellenállni, de valójában ezt a minősítést a gyenge gyártási és összeszerelési minőség eredménye).A 3. generációs Ninebot pedig épp az ellenkező véglet, azon kevés rollerek egyike, mely megkapta az IPX6-os védettséget, és rengeteg modern újítást tartalmaznak, védelem és navigáció tekintetében. De az anyaghasználattól kezdve az összeszerelésen át is más kategória.
Quent1n megjegyzésével annyiban nem értek egyet, hogy tudásához képest nevetségesen drága lenne. Ez csak annyiban igaz, ha a "tudást" leszűkítjük pár paraméterre, pl. végsebességre és minden mást paramétert figyelmen kívül hagyunk. Olyanokat mint megbízhatóság, garancia, szolgáltatások, minőség stb. Vagy az adatok hitelessége, amit állítanak magukról a kínai gyártók termékei, és amit ebből még tudnak teljesíteni mondjuk 1 év múlva. (Ha egyáltalán még működnek.) -
Quent1n
senior tag
Nem igazán értem a három jelöltet
Ha városba kell, akkor ott a Xiaomi 5-ös széria, vagy a Segway F3 esetleg Navee ST. A Max G3 szerintem nevetségesen drága a tudásához képest. Városba a 25km/h-tól nincs mit félni. Nekem volt Kuki G2-őm, hiába ment 40-et, BP belvárosában esély nem volt kihasználni, így a menetidő semmit nem változott egy 25-ös rollerhez képest (cserébe a nagyobb tempó miatt sokkal jobban észnél kell lenni és az enduros sisak alap). Átlag bringást a 25-össel is ki fogod kerülni, főleg ha emelkedős szakasz van.
Ha belefér a keretbe egy hazai vásárlás, akkor én nem erőltetném a külföldit. 2-3 év garancia azért nem rossz, már csak értékállóság szempontjából sem.
#33548XenN25: Ebbe a keretbe elég sok minden belefér. Először érdemes lenne meghatároznod egy pár paramétert, hogy mi az ami neked fontos lenne, hol használnád, kéne-e cipelni stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest