Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
norrberth
üzenetére
Igen, non-plus ultra. Közel 60K-ba fájt a két darab, egyenesen Olaszországból rendelve.
Ehhez képest, ha szezon végi áron eladom a vasat, az új felnivel értelemszerűen 200K-ért, valaki baromi jól fog vele járni. De nincs mit tenni, nem kockáztatom többé a gurulást...
Ja, amúgy ez az ellenérvem még meglenne, hogy a 25 km/h limit nem véd meg semmitől: nagyjából ennél a tempónál tört szét a kerék, és a lépsérülésem lehetett volna halálos is... -
DigitXT
félisten
válasz
norrberth
üzenetére
Igen, általában vezetői hiba is közrejátszik, de sok esetben maga a vas sem elég stabil. Mondjuk a részegen arcra eső manusz, az szinte vicces, instant karma. De ott sem fog röhögni a kórházban senki, és egy csomóan dolgozhatnak az adófizetők pénzén, mikor lennének ennél fontosabb feladataik. Amikor viszont derült égből széttörik, az meglepi!(Normál esetben ilyen nem történhetne meg, de sajnos, a tapasztalat szerint előfordul.)
Ui: csak arra akartam felhívni a rollerezés gondolatával bevallottan épp csak ismerkedő kolléga figyelmét, hogy a törpök élete nem csak játék és mese: sokan a rendőrtől félnek, pedig nem a rendőr a Hókuszpók, hanem az aszfalt, amit túl könnyű "megkóstolni".

Szerk: a belga szabályozási kísérletnek amúgy van alapja, és lenne létjogosultsága is... (Amennyiben annyit elér, hogy a derült égből széttörő vasak nem forgalmazhatók, már attól biztonságosabbá válna a rollerezés, ahogy a nagyobb kerékméret kikényszerítése önmagában javítaná az átlag roller kátyú-állóságát. Persze mikor a 12.5"-os kerék törik ripityára magától, az szopó, de talán van olyan verziója, amivel nem történt volna meg.)
Megjegyzem, ez egy 8" felni, csak megfelelő gumival lesz belőle 12.5" teljes átmérő. 
-
enginev3.0
félisten
999km, sajnos nem tudom lefotózni a kijelzőt, mert villog a kamerában
#34391xandrush0831
Tetszik a hozzászólásod -
Nah ma megérkezik a roller. Már csak kell vki aki összerakja és beüzemeli.

-
-
PociAti
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
A belga hatóságok szeptembertől fokozzák az elektromos rollereket árusító webáruházak és üzletek ellenőrzését ...
Ezt nálunk is megtehetnék!
Nagyon ráférne.Nem csak a rollerekről készítek adatbázist, hanem elkezdtem a magyar webáruházakról is minél több publikus adatot begyűjteni.
Nem meglepő módon egy adott gyártóhoz a KuKirinhez köthetők a csalók, szélhámosok. Vagyis inkább úgy lenne helyes a megfogalmazás, hogy pontosan azt a mintázatot követik, mint amit a csaló vállalkozások szoktak.
Jellemzőjük az adó elkerülésre tett előkészületek, törekvések.
Pl. egyik webáruház legelső pontja az áfát nem kívánt rosszként tünteti fel: "hozzáadottérték-adó, azaz áfa nélküli termékbeszerzés".
A B2C kereskedelemből miként lesz B2B azt nem magyarázza el.
(Meg hogy adóbevételek nélkül miből lehetne úthálózatot kiépíteni és fenntartani azt sem..)A másik frissen alakult vállalkozás elég profin lett felépítve. Látszatra adtak. Viszont mélyebbre ásva elég nagy hasonlóságot mutat olyan cégekkel, ahol az adófizetés előtti bedöntésen alapul az üzleti modell. Pár jel alapján erős a gyanú, hogy nem a saját nevén van a vállalkozás (jellemzően ilyenkor egy hajléktalant szokás bevonni az üzletbe), egy székhelyszolgáltató lett megadva címként. A személy nevén futó egyéni vállalkozás a publikus adatok alapján előző évben nem adózott. Roller vásárlásánál a személyes átvétel egy úgynevezett "átvételi pont", jellemzően egy parkoló.
A helyszín egy személyes átvételi pont! Itt nincs árukészlet, ezért a termékek között válogatni, rendelést leadni, vagy korábbi rendelést módosítani az átvételi ponton már nem tudsz! Az átvétel pontos időpontjáról minden esetben SMS-ben vagy telefonon tájékoztatunk!
Garanciális ügyintézésnél is nagyon kilóg a lóláb. Nem az van, hogy hozd be hozzánk, vagy a megadott szervizpartnerünkhöz, hanem te mint vevő küldd vissza, mi "előre megadott címkét és útmutatót biztosítunk", plusz a szokásosak: készíts róla fotót, videót. Mint ahogy az AliExpresses rendeléseknél szokás.És hogy valami pozitívumot is írjak, a már pár éve működő magyar vállalkozások (különösen azok akik szerviz szolgáltatással is rendelkeznek), azok szinte kivétel nélkül nagyobb nettó árbevételt könyvelnek el, mint azt megelőző évben. Magyarán jól fejlődnek.
Ha lehet, akkor tőlük vásároljatok, ne a szürke / fekete gazdaságot erősítsétek.
-
.-..-.
tag
válasz
norrberth
üzenetére
Alattam, elég sportos közlekedéssel ~35km. Kicsit lazábban ~40km új akku esetén.
(De sokmindentől függ. Én mondjuk minimálisra vettem a gyorsítást, ez is nagyon erős sík terepen. Nem használok energia visszanyerési funkciót, hanem hagyom gurulni, mondjuk mikor látom, hogy piros a lámpa, akkor csak begurulok oda kényelmesen)
A 25km/h tempót még 23% töltöttséggel is hozta nekem. -
.-..-.
tag
válasz
Méray88
üzenetére
Nálunk a családban van F3 és G3 és bizony van különbség.
- F3 (120kg), G3 (130kg) terhelhetőség
- én 110kg vagy és a G3 úgy repül alattam, mint a szél, simán elbír, elképesztően gyorsít (testreszabható a mértéke, minimumon is van benne erő)
- mindkettő roller aluminium vázas, de az F3 kormány-talp közötti összekötő szelvény egy U-szelvény, G3 esetén zártszelvény
- G3 kicsit mintha hosszabb lenne, mint az F3 és talán a talp rész is szélesebb
- F3 külső töltős és lassabban tölt. G3 beépített töltős (csak laptop tápkábelt kell vinni magammal) és gyorsabban tölt
- F3 kisebb akku kapacitás, mint a G3 és a G3 hatótávja nagyobb a valóságban is
(asszony lényegesen könnyebb nálam és amikor együtt gurulunk, a G3 merülése velem hasonló az F3 merülésével vele)
- F3 műszerfala csipogót tartalmaz visszajelzéshez, G3 hangszórót hangeffektekhez
Hirtelen ennyi jutott eszembe -
eddie17
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi a választ.
Sebesség nem érdekel, így is bőven elég nekem a 25km/h.
Igazából a stabilitás lenne érdekes, persze tudom ebben a kategóriában nincsenek csodák, de sima pálca rollert nem szeretnék, mindenképpen legyen benne csillapítás, ezért lett izgalmas először az E3 majd jött ez az Elite.
Buszon lenne hordozva, szóval valamennyire a súly méret is lényeges, ott az E3 nyerne mert könnyebb.
Viszont amit írtál az akksiról az talán az E3-ra vonatkozik, mert az Elite-ben 36V 10.000mAh akksi van, elméletileg nagyobb is a hatótávja, egész jól bírja tesztek alapján is.
Hajlok a Xiaomi felé, még úgy is hogy ott csak elől van csillapítás, a Ninebot-ban elől-hátul, igaz az csak “gumis” megoldás. Viszont a Ninebot meg tömör gumis, a Xiaomi pedig nem.
Most hétvégén lenne árelőnye a Xiaomi-nak, de amúgy nehéz, kb ezt a 140 ezret szánnám rá, és mindenképpen újat szeretnék. -
DigitXT
félisten
válasz
Méray88
üzenetére
Elektromos roller és biztonságos közlekedés egy mondatban...

Sajna nem vicc: a lehető legbalesetveszélyesebb közlekedési mód.Persze, mindenki eldöntheti, hogy akkora marha-e, mint a részegen
hazarollerezők, akik általában a kórházig jutnak. De tök normálisan
közlekedve is beüthet a szar. (A kerék kicsi, az úttartás bizonytalan,
a fékek gyengék, a súlypont magas, az utak általában kátyúsak, sőt
az autók útját keresztezve bármikor kivasalhatnak: időzített bomba.
Jópofa, meg minden, de nem olyan, mint a (motor)kerékpározás.
Rosszabb. Nem kicsit. Egy jó roller szórakoztató, de veszélyes.
(És nem tudod, melyik a jó roller, mert minőségbiztosítás kb. nulla.)Ergo talán a legfontosabb tanács, hogy mindezek tudatában állj rá!
Pl. gondolj bukósisak vásárlásra/használatra... Még nem kötelező.)Ui: mondjuk azt a szülőt is lehetne ütni, aki a 13 éves gyerek alá rak
nagyteljesítményű elektromos rollert. Nem neki való, életveszélyes!
Szerk: ebben az esetben elvileg egy G2 érintett, annyira nem is erős.
Mondjuk önmagában érdekes kérdés, mitől esett el, sík út közepén?
(Ahogy megfogalmazták a hírt, azt hittem legalább vmi Wolf volt az.
Bár ez semmit sem von le a következmények súlyosságából...
) -
Emunem
őstag
-
pusszycat
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
A nagy újdonság, h a kormányban van hangszóró, de app az nincs, ha jól sejtem. Meg valami Turbo gombot is láttam. Az mi lehet?
-
pusszycat
nagyúr
Ni te ni G2 Ultra promo video [link]
-
enginev3.0
félisten
válasz
Méray88
üzenetére
Terhelhetőség, hatótáv, teljesítmény
E3 < F3 < G3
Pont ebben a sorrendben nőnek
G3 már 130kg-ra van megadva terhelhetőségnek, 2000w motor, ami emelkedőn jól jöhet, bár te ott nem fogod használni
elméleti hatótáv 80kmÁrban persze mindez meglátszik
F3 is bőven elég neked, ha a hatótávja elég, bár gondolom elég, 70km elméleti, 35-40km összejöhet vele, akár még több is
Bár ennél jóval olcsóbban is lehet Xiaomi rollert venni, ami hozza a hatótávot, teljesítményre a motor kevesebb lehet, de 25kmh korlát miatt szerintem ez nem akkora gond
Scooter 5 pro
4 pro gen 2 (nincs lengéscsillapítás)De szerintem az a legjobb ha ilyen Xiaomi, navee, segway vonalon megnézed melyik tetszik külsőre, és melyik fér bele neked árba
Aztán berakod ide, és akinek van róluk véleménye az leírja neked, vagy akár tapasztalata isIlletve Bog (mobilarena) és Legendd (Tamás Zsolt), szerintem elég jó teszt videókat szoktak csinálni rollerekről, őket meg lehet nézni youtube-on is, legalábbis számomra ők a leghitelesebbek, akik nincsenek megvéve, hogy csak jót mondjanak
-
Méray88
friss újonc
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem kérdőjelezek meg semmit! ✌️
Full tudatlan (analfabéta) vagyok a rollerek világában!
Nekem (azon kívül, hogy esztétikus) semmi elvárásom, csak az, hogy kibírjon, ezáltal legyen biztonságos a közlekedés vele! 🙂
Bármilyen tanácsot, infót szívesen veszek, nem zárkózom el.
Tudom, lehetnek buta kérdéseim, de ez betutható a feljebb írtaknak.
Az E3 f3 g3 között van lényeges különbség? -
válasz
Méray88
üzenetére
A 8.5"-os kerekű Xiaomikkal szaladgáltak 100-120 kilós emberek. 300/600-as motorja van.
Szerinted egy 800/1200W-os nem lesz jó?
Hát a Ducatit tudásban lekörözi, azért az elég egyértelmű. Nehogy azt hidd, h azért, mert a Ducati nevét viseli, akkor az biztosan jobb, mint a Ninebot rollerek.
A Ducatinál pontosan tudták, h elég egy alap rollert "felcicomázni", és ráírni, h "Ducati", és akkor majd lesz egy réteg, aki az ő (tulárazott) terméküket veszi meg.Ha nem bízol az F3 Pro-ban, ott a G3.
ZT3 esetleg. -
Méray88
friss újonc
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Most nézem, hogy nem ment ki a válaszom, most újból kell írnom.
Nekem arra kellene, hogy munka után el tudjak menni valahova, ha el kell intézni valamit vagy vásárolni.
Mivel vonattal járok dolgozni, így nagyban megkönnyítené ez utakat és nem kéne néznem, hogy elérem-e a vonatot. 1 ilyen alkalom max. 1-2 km.
Hatótáv abszolút nem érdekel, mert tudom otthon is és esetleg munkahelyemen is tölteni.
Sebesség még úgysem érdekel. Soha nem sietek. Otthon is egy dögnehéz cruiser kerékpárral járok.Szemezgettem az általad írt Segway f3 pro-val.
Brutálisan tetszik az is.
Tényleg kibírna az a típus?
Dombra abszolút nem mennék vele. -
enginev3.0
félisten
válasz
xandrush0831
üzenetére
Az a baj itt is különböző eladók vannak mint emagon
És ha valami 330 helyett 200 ezer
Az nekem gyanús
De mozgatja a fantáziámat -
xandrush0831
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A feleségem rendszeresen rendelget erről az oldalról valami fost. Eddig nem panaszkodott rá.
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Akkor nem lehetett érteni benne az iróniát?

-
-
-
kriszti@n
tag
Ennyiért vegyél inkébb egy G3 Maxot.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ott kerestem alin, temun pont erre nincs, a múltkor is egy zacskót húztam rá amit a szél lefújt.
-
Biztonságos, keress vissza, vettek már párat a topicban.
Talán link is van némelyikhez.Csak annyira terheli túl, amit még elvisel. Hatalmas tartalék van ezekben a motorokban.
A Segway G2 pl 40-el tud menni hosszútávon, mindenféle melegedés nélkül a 400/800-asnak megadott motorjával. -
-
válasz
Méray88
üzenetére
Mennyiért vennéd? És melyik modellt?
Az egy semmit se tudó roller, extra drágán.
Jó, hát más a külseje, mint az átlag rollerek, de őszintén szólva, kit érdekel, hogy néz ki egy roller?
Jó, a kijelzője nagy, de hát azt menet közben úgyse fogod nézegetni. Az USB kapu meg nem nélkülözhető?
Tessék, ~400ezerért:
350/515W motor
13.000mAh (36V) akksi
10" kerekek
Tárcsafék elől hátul
Index nincs
A motor az kb a Segway D38 szintjén van, csúcsban 500W-os motorok már nem nagyon vannak, inkább az 1000-hez közelít a pálcikaroller szint is.
Akksi az kb 30-35-km-t tud, ez rendben van.
Tárcsafék elől hátul felesleges max 25km/h sebességhez..
Index az nem biztos, h kell, de mindenesetre ezen nincs.
Vagy az R-es verziót nézted ki? 270ezer környékén?
500/800W motor
10.000mAh (48V) akksi
Lengéscsillapítók ezen sincsenek.
Ezen már index is van, és bár ez a fajta fehér műanyaggal takart index alig villog csak, (a többi gyártónál legalább látszik ha villog, esetleg nappal is.)Ahogy már írták feljebb, a súlykorlátozás nem feltétlenül a mechanikára vonatkozik, inkább a hajtásláncra. Szenved a motor ekkora súlytól, és melegszik.
Az R-es verzió már legalább erősebb.
Azért nézd majd meg a túlsúlytesztes videot.Inkább egy Xiaomi 4 Pro (2nd gen), töredék ennyibe kerül.
Vagy nem sokkal drágábban már lengéscsillapítókkal is vannak rollerek.
Neked nem lenne jobb egy Segway F3, vagy inkább F3 Pro?
Azok lengéscsillapítósak, erősebb a motorja, meg se kottyan neki ekkora súly, hatótáv ugyanaz.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.Mekkora hatótáv kellene amúgy?
Emelkedőkön is fogod használni? -
pusszycat
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hol találok a g2-re kijelző védő tokot, ami esőben nem engedi beázni, mind csak arra a másik szögletesebb kijelzőre (pl. g2 master) találok.
-
válasz
eddie17
üzenetére
Itt össze tudod hasonlítani az adataikat.
Xiaomi, ötös sorozat ismertető.Az E3, E3 Pro is jó, vagy esetleg E2 Pro
Xiaomi Elite, 5
Segway F2, F2 Plus
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Amit olcsóbban látsz.
7650mAh kb 20km-t tud átlagos terepen, 25-ös tempóval. Télen kevesebb lesz. Ha max 10km-re kell, akkor elég, de ne 15 legyen, mert megesik, ha hidegben pl majd jobban lemerül, azt majd keseregsz, h bárcsak nagyobb akksival vettél volna inkább.
Ha sebességet akarsz növelni, akkor Segwayt keress inkább.Használtakat is átnézheted, Hardveraprón, vagy Marketplacen sokszor van alighasznált, akár garis roller nagyon olcsón.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Múltkor rendeltem elárazott cuccot innen és nem küldték ki, de a pénz tök gyorsan visszajött, van védelem itt is és értékelni is lehet az eladót utána szóval, ha ilyet akar vki simán rendelje meg.
-
enginev3.0
félisten
-
vigyorgó
tag
Hálisten újra működik a navee app
-
eddie17
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
125.xxx Ft lesz az Elite. Az már azért különbség.🙂
-
eddie17
addikt
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy elektromos rollert, napi 10km kb. ilyen “utolsó kilométeres” felhasználás.
Amit kinéztem az a Segway Ninebot E3 alap volt, de közben tegnap megláttam a Xiaomi Scooter Elite-t is, ami most ráadásul olcsóbb is lesz.
Nem tudom melyik lenne jobb, nagyon hasonló tudásuk van.
Nagyjából 85kg kellene vinniük, semmi extra csak haladni szeretnék vele, és nagyjából ez az ár kategória amit szánok rá.
Van tapasztalat bármelyikkel is? -
DigitXT
félisten
válasz
Méray88
üzenetére
A maximális terhelhetőség nem csak afféle ajánlás... Saját magaddal tudsz kibaszni.

lassabban fog gyorsulni? Vagy nem lesz meg a ... végsebesség? Esetleg repedni fog a váz?
Ilyen sorrendben...
Lehet, hogy az első pár napban (akár hónapban) még vidámság van, bár a lomhább elindulás és az esetlegesen kisebb végsebesség csökkent az élményen, de amikor aszfaltba harapsz, mert elpattan valami a vázban, vagy a felfüggesztésben, az fáj...Amúgy Bog tesztje alapján emelkedőn még úgyis elmelegszik + letilt, hogy ő nincs 100 kg, szóval ez inkább jópofa geek cucc, mint nagy darab embereknek való közlekedési eszköz.
Amelyik Ducatinál 120-at írnak, az kevésbé tetszik.
Ne (optikai) szimpátia alapján dönts, mert csalódás lesz a vége: nem kell Ducatit venni.
-
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Navee gt3 max tulajdonos vagyok. Már kezd bosszantani hogy az applikációjával rendszeresen van valamilyen probléma. Kikapcsolt állapotban szoktam tölteni. Bekapcsoltam hogy megnézzem hány százaléknál tart a töltés. Viszont az appba megint nem lehetett bejelentkezni, hogy megnézhessem. Egy ideig próbálkoztam aztán nem tudtam mit tenni, letöröltem az appot és feltelepítettem újra. Persze bejelentkezni most sem enged
a művelethez szükséges grafikus ellenőrző kód sem jelenik meg.
Valaki tudna segíteni? Főleg Navee tulajokat kérdezném. -
Méray88
friss újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Tervbe van véve nálam egy új elektromos roller.
Sokat nézegettem, de tanácsra van szükségem.
Ami rettenetesen tetszik, az egy Ducati pro III.
Mindenhol 100 kg-ot írnak maximális terhelhetőségre.
Én sajnos 100 felett vagyok, de 120 alatt. Amelyik Ducatinál 120-at írnak, az kevésbé tetszik.
Ha ráállok a pro III-ra, történni fog valami? Esetleg lassabban fog gyorsulni? Vagy nem lesz meg az előírt végsebesség? Esetleg repedni fog a váz?
Egyszerűen tanácstalan vagyok!Kérlek segítsetek!
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
S@c@
őstag
Navee elso negativ tapasztalatom a mai nap,hogy most nem elerheto az applikacio es nem kioldhato a roller. :/ manulaisan sem engedi. Az app nem tolt be sehogysem.
-
DigitXT
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Amúgy semmi nem történik 3 km/h-nál, ami hirtelen hatásfok javulást eredményezne...
Általánosságban szar a hatásfoka alacsony fordulaton, ez közismert, de attól még lehetne elkezdni a hajtást, ha a vezető erre utasítást ad. Minden rollerem így működött, így én nem hinném, hogy érdemi spórolás jönne ki abból, hogy mindig be kelljen tolni.
Bérrolleren meg kifejezetten kellemetlen volt, hogy emelkedőn nem akar elindulni (amúgy meg nehéz), aztán próbáld elrúgni magad, amikor vált a lámpa... Kifejezetten idegesítő funkció volt, na!Ui: ennyi erővel lehetne az, hogy csak 18 km/h fölött hajt, mert ott még jobb a hatásfok, és ha elég ügyes vagy, akkor fel tudsz gyorsulni addig is! Nekem 5 éve simán sikerült, LOL.
Mondjuk sík úton adtam elő a mutatványt, mert segítette az újraindulást, emelkedőn: nem! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A tárgyalt hibajelenség szempontjából erre nem tértem ki, mert az előzményhez csak annyiban kapcsolódik, hogy megállás után valószínűleg ezért sem ugrik meg.
Ellentétben az említett Hall-szenzoros hibával, amikor nálam állóhelyzetből is bemozdult, de nem is volt "betoló" opcióra állítva, zero start módban szoktam használni.
Vagyis technikailag képes kiszolgálni a nulláról indulást, még a kisebb kategóriában is, ha nem is olyan kímélő. Biztonsági szempont külön téma.
Amelyik országban kötelezően előírják a betoló módot, illetve ilyen jármű forgalmazását, annak állítólag hasonló jogi kavarás oka van (AI-forrás szerint), mint nálunk a kerékpárok rásegítő üzemmódja. Vagyis nem indulhat önerőből, mert az másik jármű kategória. Mondhatni azért, mert csak.
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Ninebotokhoz kapható dongle cuccok mennyire biztonságosak? Nem terheli túl az motort? Garit bukom, ha használok egy ilyet? Egyáltalán működnek ezek? F3 pro-ba szeretnék egyet.
-
.-..-.
tag
Az normalis dolog, hogy a Ninebot Max G3 felemelt kerekkel alacsony sebessegnel mintha impulzus-szeruen lokodve hajtana a kereket?
Atirtam a sorozatszamot es egyelore felemelve porgettem csak a kereket. Szoval nem tudom milyen volt eredetileg. -
válasz
alba-regia
üzenetére
Ha megáll, nem tud magától elindulni, csak ha lendületet adok neki.
Ez a normális állapot. Alapesetben az elektromos hajtás 3-5 km/h között kezdődik. Három km/h alatt a motor hatékonysága nagyon alacsony.
Az első indítást felülbírálhatóvá tették. Az újra indulásnál vélhetően külön sebesség beállítás érvényes. -
Enigma1945
őstag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Kukirinben C futomuvesek a regebbi szeriak ( akkor meg kugoo volt a neve ) szitalnak, vagy a g2 master, ami kb 50km/h-nal kezd be szitalni. Tapasztalat. Bar szerintem az is azert, mert az elso kerek motorja miatt. Alattam a g4 nem szitalt. A tobbi amint halottam azok sem szitalnak.. bar ki tudja. A1 nem, g2 nem, g2 pro nem, g3 nem. Ezeket teszteltem en.
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
INGJOKE
üzenetére
Azt hittem valami drágábbat választasz. Min. egy G2 Mastert. Bár a YT. videókból az jön le, h az képes lemerülni 20 km alatt is. Kicsit csalódás ez nekem. Mégsem kell, pedig tetszik. Várok valami ujjat, nfc, mobil app legyen már rajta.
3 hónap és közel az 500 km a g2 -ben.A töltési szokásom 3-4 vonalnál töltőre teszem 3.5 órát töltöm ezek után 8-9 vonalka van.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
alba-regia
üzenetére
Valami hasonlót tapasztaltam néha más típusnál, de főleg feltöltött akkuval, kb. 80 % alatt már nem. Kisebb teljesítmény lévén nem annyira vészes, hogy váratlanul belehúz egy rövid időre, de furcsa. Ha be van kapcsolva a tempomat, az aktiválódás után, amikor elengedem a gázkart, szintén csak néha, egy érdekes rántás előre.
Arra is gondoltam, a visszatöltés, illetve motorfék megfelelő szoftveres összehangolása szenved némi zavart, az akkufeszültség tükrében, de nehezen megfogható, random jelenség.
-
FattyDove
őstag
150k körül melyik rollert érdemes megvenni? Teljesen vakon vagyok a témában.
Pár kilométeres távokra kellene, kevés emelkedős helyen. Kb tényleg csak boltba járás lenne vele. De azért nem ártana, ha lenne első lengéscsillapító, hogy ne boruljak be az első buckánál a bokorba.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Lassításkor, amikor még mozgásban van. Ha megáll, nem tud magától elindulni, csak ha lendületet adok neki. Olyan, mintha beragadt volna a gázkar, de valójában visszatér nyugalmi állapotba.
-
heavygrip
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
Ja, ez kb szerintem mindenhol így van. A hét folyamán haverkodtam össze egy Kukirines bandával, aztán mindegyik előszeretettel kerekzik - amúgy elég ügyesek - csak látva így élőben, test közelből a rollert sajnálom ahogy földhöz csapódik az eleje, rossz nézni
Tőlem is kérdezik,megy az egy kerék,megy? Jaj mondom engem sose izgatott ez a része ... míg motorom volt akkor sem.
Inkább gyorsoljunk
-
pusszycat
nagyúr
A g2-m elől 3 küllős, kicsit keveslem, kevesebb már nem is lehetne.
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Sajnos ezt meg tudom erősíteni... Öntött alu kerék a semmiből tört szét:
soha nem ugrattam azzal a rollerrel, még csak járdáról sem lépegettem. -
válasz
Enigma1945
üzenetére
Az erőhatások szempontjából a sebesség csak másodlagos tényező.
Leginkább akkor van jelentősége, ha valami akadályozza a rollert a gördülésben. Akkor külön erők lépnek fel, többlet terhelést okozva.Gondolom gyártanak megerősített vázszerkezettel rollert, amivel biztonságosan lehet a mutatványokat végrehajtani.
A legnagyobb veszélyt az öntött alumínium alkatrészek jelentik. Nem akkor esnek szét amikor nagy erőt kapnak ütésszerűen. Ekkor csak az anyagszerkezetben repedések keletkeznek. Idővel egyre inkább elveszti a szerkezeti stabilitását. Előjel nélkül esik szét az alkatrész. Nem hajlik, látszólag nem változik, hogy előrejelezze a katasztrófát.
-
norrberth
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Meglehet ezért látok a csoportba Kukirin törött vázakat. Mert a fiatalabb korosztály körében elterjedt nagyon.
És ők nem nagypapi módra használják.
Tesztelik rendesen szana szétverik őket 🤣 -
enginev3.0
félisten
válasz
Enigma1945
üzenetére
Azt emeljük ki hogy a legnagyobb ellenség szerintem még mindig az egykerekezés
Az hogy egy ilyen pályán végigcaplatsz talán nem annyira nagy dologMaga a kormány rángatása amit én kerülni szoktam, hogy feszüljön előre-hátra, és nem csak amit izomból fejtesz ki rá, hanem még a testsúlyoddal is neki-neki feszülsz, hogy a rolleren maradj
-
Enigma1945
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Hiába, nagyon nagy élmény.
Egyebkent lassan megyek, alig 15 a sebesseg, hat nem tudom -
enginev3.0
félisten
válasz
Enigma1945
üzenetére
De azt azért tudod hogy ez az anyag legnagyobb ellenessége? Mert ahogy ugratsz vagy bármi mást csinálsz vele és rantod a kormányt, hatalmas erőt fejtesz ki rá, és aztán pakk eltörik
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
alba-regia
üzenetére
Nekem a Hall-szenzoros gázkar produkált időszakos hibákat (más típus), de ahhoz nem kellett felengedni a féket.
Hogyan kell ezt elképzelni, lassítasz a fékkel, vagy meg is állsz, de utána megugrik?
-
alba-regia
aktív tag
Ninebot F2 Pro-nál jelentkezik időnként az a probléma, hogy a féket felengedve hirtelen megindul, de közben nem történik gázadás.
Megpróbáltam itt visszakeresni a bejegyzések között. Nem jártam eredménnyel. Van esetleg ilyen tipikus hibajelenség egyes típusoknál, vagy a leírtakból diagnosztizálható bármi is?
Az F2 Pro-n kívül van még három Ninebot roller a családban. Egyiknél sem volt még hasonló probléma. Néha eléggé balesetveszélyes szituációkat okoz. Fw a legújabb van fent. Sajnos a kétéves jótállása két hónapja járt le.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Enigma1945
őstag
Más is van ilyen "beteg", vagy csak mi haverokkal jövünk ki ilyen helyekre?

Olyan jó néha gyereknek lenni és csapatni, ugratni
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- MWC 2026: Megmutatta a Vivo az X300 Ultrát
- Parfüm topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Garmin topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Windows 11
- Gurulunk, WAZE?!
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ja, amúgy ez az ellenérvem még meglenne, hogy a 25 km/h limit nem véd meg semmitől: nagyjából ennél a tempónál tört szét a kerék, és a lépsérülésem lehetett volna halálos is... 
Megjegyzem, ez egy 8" felni, csak megfelelő gumival lesz belőle 12.5" teljes átmérő.

)