- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vigyorgó
tag
Navee GT3 Maxhoz adnak külön zárat is ha jól látom.
-
DigitXT
félisten
válasz
Dr. Szilikát #32630 üzenetére
Hagyd, nem érti a különbséget aközött, hogy mit jelent egy demonstráció jellegű akció, és mi a mindennapi valóság...
Nyilván ha van egy ilyen akció, akkor hirtelen tele leszünk rendőrrel, és mindennap ezt fogják tudni csinálni. Ja nem. Gondolkodni kellene tudni, LOL.
-
PociAti
őstag
válasz
Chamoro #32620 üzenetére
A szabályok nem egyértelműek, ezért leginkább csak baleset vagy kirívó viselkedés (pl. ittasság kapcsán) ásnak a mélyére.
Mivel motoros meghajtású jármű, így technikai értelemben a teljesítményétől függően valamilyen motorkerékpár kategóriába szokás besorolni, de kisebb teljesítményűeknél inkább a közlekedés jellegét veszik alapul, nem a meghajtás módját és (közlekedési szempontból) kerékpárnak minősítik az elektromos rollert a rendőrök, és annak a szabályainak való megfelelőséget vizsgálják.Vannak akik előszeretettel hangoztatják, hogy kicsi a rendőri állomány és úgy se ellenőrzik a rollereseket, pedig de. Létszámhiány ellenére nálunk is és más országokban is meg tudják oldani az ellenőrzést. Ez a közelmúltban történt:
https://civishir.hu/hir/rollereseket-bicikliseket-is-ellenoriztek-hajdu-biharban
Rollereseket, bicikliseket is ellenőriztek Hajdú-BiharbanA rendőrök több mint kétszáz esetben intézkedtek.
Hajdú-Bihar vármegyében rengeteg kerékpárost, rollerest és motorost állítottak meg, és különböző jogsértések miatt több mint 200 esetben intézkedtek – közölte a rendőrség május 27-én.
Hétvégente szoktam sajtót szemlézni, ez meg a franciáknál történt:
Négy ember halálát okozta egy kigyulladt elektromos roller
"A roller egy társasház negyedik emeletén gyulladt ki Franciaországban, de még a nyolcadik emeleten is belehaltak ketten a füst miatti fulladásba.
A roller egy tízemeletes toronyház negyedik emeleti lakásában gyulladt ki Reimsben. Az egyik áldozat egy 13 éves gyerek volt, aki a tűz elől kiugrott a negyedik emeletről, és szörnyethalt. A tűzoltók egy megégett holttestet találtak ugyanebben a lakásban, ami vélhetően a fiú 15 éves bátyjáé.
Meghalt egy 87 éves nő és az ő 59 éves fia, akik a ház nyolcadik emeletén éltek: ők a füst miatt fulladtak meg. Emellett súlyosan megégett a meghalt fiúk nevelőapja és egy másik lakó is, valamint 26 további embert szállítottak kórházba kisebb sérülésekkel."
Forrás: https://hvg.hu/vilag/20250608_Negy-ember-halalat-okozta-egy-kigyulladt-elektromos-roller ők meg a cnn-től vették át: https://edition.cnn.com/2025/06/07/europe/electric-scooter-fire-deaths-france-intl -
vigyorgó
tag
-
whbear
senior tag
válasz
vigyorgó #32623 üzenetére
Igaz nem tőlem kérdezted, de szerintem érdemes kipróbálni pár napig, hogy biztos minden rendben van vele mert a gari egyből ugrik. Esetleg nem lehet kihúzni a csatlakozóból az érintkező tüskét? Így vissza lehetne tenni anélkül, hogy észrevennék ha van garanciális probléma.
-
zdna
csendes tag
válasz
Sirtaky #32606 üzenetére
Én 2 napja vettem át a Navee GT3 Max rollert. Első roller, eddig nagyon tetszik. Ma elvágtam a [videóban] mutatott fehér kábelt. A sebességlimitet S fokozatban 25 ről felvitte 32 re.
-
PociAti
őstag
válasz
Chamoro #32618 üzenetére
Mint írtam, átmeneti megoldásként kell rá tekinteni.
Max G2-nél is megoldották, hogy - gyári vezérlő és adott számú fw esetén - Bluetooth-on keresztül módosítsd a szoftverét.Megcseszheted a gázkaros és egyéb módokat, ha kiszúrja a rendőr hogy a sebességhatár fölött mész. Egyik hozzászólást idézném:
Egyrészt, ha meglátnak, amikor 25+ sebességgel haladsz (és mint köztudott, a rendőröket kiképzik arra, hogy felismerjék annak klasszikus jelét például az ingujj csapkodása), és ha a robogót a begyakorolt protokoll szerint kikapcsolod, amikor megállsz. Egy normális ember jellemzően nem tesz ilyet. [Megálláskor nem kapcsolja ki egyből a rollerjét.]
Folyó forgalomban aligha húzzák ki a robogósokat, nehéz hatékonyan csinálni. Általában szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek a jól ismert gócpontokon.
És írtak a műszaki vizsgálat céljából történő lefoglalásról. Illetve az elég komoly költséggel járhat (a szándékosan magasra megszabott tárolási díjat fájdalmas lesz kifizetni. Belgáknál inkább a roller megsemmisítése mellett döntenek a szabályszegők).
-
Chamoro
tag
válasz
PociAti #32616 üzenetére
Szia! Én is néztem a yt videót erről a módosításról, szerintem nem lehet rossz. Annyi, hogy ha kikapcsolod a rollert, majd be akkor 22km/h óra lesz a sport mód (németországban ennyi a megengedett) de meghúzod 5-ször a bal, majd a jobb fékkart és újra max teljesítmény lesz. (40-45 km/h) Megy a tempomat is.
Hozzátenném, hogy inkább megcsinálom ezt, mint hogy szétszedjem, forrasztgassam stb...)
-
BlacKSouL
addikt
Az F3-nál kihagyták az elektromos dudát/riasztót?
-
PociAti
őstag
válasz
Quent1n #32613 üzenetére
Németül van a szöveg, ezért megpróbáltam a rollerplausch.com fórumon utána nézni ennek.
https://rollerplausch.com/threads/g3-max-vcu-mod.13017/Itt a 70 euros megoldásról inkább rosszat mondanak, mivel itt ezen a német fórumon inkább az ingyenes és nyílt forráskódú SHU módszerét és az ST-Linket használják.
Ezt a 70 euros módszert lopással és etikátlan módon gyors haszonszerzéssel vádolják, és talán csak ez a problémájuk vele. Mások szerint jó átmeneti megoldás lehet erre az időszakra, amíg nincs a forrasztásos módszernél egyszerűbb és ingyenes (vagy olcsó megoldás) a gyári szoftver módosítására.
Meg egy készen vásárolt megoldás mégsem annyira testre szabható, mint a szoftveres módosítás.Kb. 10 percet szántam rá, így csak a felszínt kapargattam. Biztos fogunk még hallani róla, mert az egyszerűsége sokak számára vonzó lehet. Bár azért bőven rejt magában kockázatokat.
-
vigyorgó
tag
Ezt a videót láttam én is korábban, köszönöm!
Bár egy egyszerűbb hacknek jobban örülnék, mert szerintem ez akadályozni fogja a garancia érvényesítést ha arra kerülne a sor. Meg jó lenne tudni hogy ez a módszer 100%-osan működik e mindenkinél.
Van valamilyen negatív tapasztalatod a rollerrel mióta használod? -
vigyorgó
tag
Szia!
Melyik videót kell megnézni, és mi a neve a facebook csoportnak?
Hosszas keresgélés után úgy néz ki én is a Navee gt3 max mellett teszem le a voksomat.
Súlya határeset de még vállalható. Nekem fontos hogy jó lengéscsillapítása legyen, sebességkorlátozás könnyen kioldható legyen. Én is láttam ahogy Sirtaky is említette hogy egy fehér vezetéket kell elvágni ehhez. Vagy van más megoldás is?
Még elmegyek a media marktba és megnézem,ha tetszik meg is rendelem.200.000 forintért jó vételnek tűnik.
-
PociAti
őstag
válasz
kutyahurka #32609 üzenetére
Igen, a Ninebot Max G2-höz való.
Benne van a nevében, a leírásban, és a honlap címe: store.segway.com, nem pedig AliExpress, ahol rendelsz valamit és lehet egész mást kapsz.
Az ne tévesszen meg, hogy a 147 USD az nagyjából 52.000 Ft, USA-ból lehet meg se tudod rendelni, vagy ha igen, a végösszeg egész más lesz.
Úgy nézem csak 48 államba postázzák (Gondolom Hawaii és Alaszka a kivétel):
"We currently only ship within the Continental 48 States".Lehet itt kellene először érdeklődni:
segway.com - Értékesítés utáni szolgáltatások -
Trava
tag
válasz
Sirtaky #32606 üzenetére
Én 2 hete vettem, most van benne 150km. Mivel ez az első rollerem így nincs összehasonlítási alapom. Velem simán elmegy 50km-t egy töltéssel. Sajnos a töltés lassú a kapott töltővel, ezért rendeltem hozzá egy 2x nagyobb teljesítényüt. Városban használom szerintem jó a rugozása és nem akarja kivenni a kormányt a kezemből. Este is mentem vele jó a lámpája, az indexhez nemszoktam még hozzá pedig motoron mindig haszálom. Azóta a motort nem is használtam mióta meg lett véve. Szerintem jó minőség, szépek a hegesztések nem nyüszög nem csattog. A fék furcsa, nagy motor után. Szép a kijelző. Könnyen kiűthető a sebesség kontroll, bár én még nem csináltam meg, szerintem 25-el is nagyott lehet esni. Van motoros felszerelésem amit használhatnék, de pont a le fel öltözködést utálom a motornál, főleg ebben a melegben. Én úgy gondoltam kipróbálom, ha nem jön be, visszaviszem 30 napon belül. Sokkal egyszerűbb az életem ezzel mint a nagymotorral. Jó lenne ha könnyebb lenne de akkor kisebb lenne az akksi ez 22kg.
-
Sirtaky
csendes tag
Vett már valaki Navee GT3 Max rollert? Elég jó áron van már, gyakorlati tapasztalatot szívesen hallanék róla.
-
-
PociAti
őstag
válasz
krisza1 #32602 üzenetére
Ninebot D38-ból nem sok hirdetés szokott lenni.
https://hardverapro.hu/aprok/egyeb/auto_motor/roller/e-roller/index.html
Itt a lapcsaládon belül az alábbi D38 hirdetések voltak az elmúlt bő egy év során:
120.000 | 2025-05-13 | Ninebot D38E elektromos roller
120.000 | 2025-04-22 | Ninebot D38E
100.000 | 2025-02-28 | Segway Ninebot D38
99.000 | 2024-11-24 | Segway Ninebot D38E Elektromos Roller 38 KM táv Újszerű
40.000 | 2024-10-24 | Firmware hibás segway ninebot kickscooter d38e
110.000 | 2024-09-02 | Ninebot KickScooter D38E tökéletes-, újszerű állapotban eladó
125.000 | 2024-05-06 | Segway Ninebot D38E Elektromos rollerDátum, a hirdetés feladásának időpontja, és pl. az egyik 120k-s hirdetés napra pontosan 1 hónap után szűnt meg, ami arra utal következtetni, hogy nem kelt el.
És most ugyanezen az oldalon 380 km-t futott Ninebot F30-at kínálnak kereken százezerért, illetve egy 780 km-t futott példányt 105.000 Ft-ért.
A gyártó által a megnevezésben használt számok kissé megtévesztőek lehetnek, mert a specifikációk szerint a Ninebot D38E akkumulátora azonos a Ninebot F30E akkumulátorával, mindegyik kapacitása 367 Wh.
Mivel a D38 esetében a festés és a dobfék kicsit megosztó, némileg alá lőném be az árát. És ha következő hetekben nincs érdeklődés, akkor vidd még lejjebb az árát és próbálj ki minél több platformot. -
krisza1
újonc
Sziasztok! Lehet nagyon eltér a témától, de segítséget szeretnék kérni eladással kapcsolatban. Van egy Segway d38e rollerem, amit 2023.07.24-én vettem 209 990 forintért. Használni is alig használtam, mert nem éreztem magam biztonságban a debreceni forgalomban, és sokszor muszáj volt kocsival mennem. Utoljára én szeptemberben használtam, a nővérem 1,5 hónapja, azóta pihen. Próbáltam keresni, hogy most mennyiért is megy egy, és belőni neki egy árat, mert kb új, nálam pedig csak porosodik, de semmi használható infót nem találtam. Ezért érdekelne, hogy nagyjából mennyit tudnék elkérni egy alig használt 2 éves rollerért. Első és hátsó belső 1x volt cserélve. Jótállás 2025/07/25-ig van rajta az Aqua-hoz. Köszönöm, ha elolvastad!
-
Emunem
őstag
válasz
Emunem #32598 üzenetére
Még annyit, hogy nem univerzális, csak ezeket a töltőket fogadja be, ugyanis teljesen a töltöre van szabva.
Kicsit túl lett tervezve, mert külön szellőző járatok vannak a hátoldalában, hogy ne melegedjen fel annyira a töltő, meg miegymás nyalánkságok.Saját töltő kupakot (hogy ne menjen bele a por) meg itt találjátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- iPad topik
- Microsoft Excel topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- További aktív témák...
- Citizen Promaster Aqualand - BJ2169-08E
- Egyedi ékszerdobozka
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDP szűrőkkel - megkímélt állapot
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged