Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10562) DigitXT válasza Grafiqs (#10559) üzenetére


DigitXT
félisten

Úgy őszintén engem sem érint a szabályozás, mivel amivel járok, az már bőven az a kategória, hogy én kérek elnézést... Viszont nem hajtom őrült módjára, és csak akkor előzök a bicikliúton, ha erre abszolút van lehetőség. DE akkor izibe, mert nincs annál veszélyesebb, mintha hosszú másodpercekig egymás mellett halad két egy nyomon haladó jármű. Ehhez viszont teljesítmény kell, meg ugye az abból nyerhető sebességkülönbség... Ha 25 a limit, és 350W, azzal aláírom, hogy kényelmesen el lehet kóricálni, síkon, de ha utolérsz egy 20-22-vel haladót véletlenül, vagy egy emelkedőn Te lassulsz le 10-15-ig, akkor csak veszélyesen lehet majd előzni. Szerintem. (Oké, az átlag bringás sem fog 25-tel feltekerni az emelkedőn, mert az bizony teljesítményt igényel, és abból a lábában sincs sok.:D)

Egyszerűen ismerve a rollerezés fizikáját, túlszabályozásnak tartom, hogy egy nagyobb teljesítményű roller egyáltalán ne használhassa a bicikliutakat, azért, mert egyébként képes 25 km/h-nál gyorsabban haladni. De fordítsuk meg picit: oké, nem képes. 25 a vége, mint a botnak. Bird, Tier, mind ilyenek... (Elvileg a Lime is, bár abból futottam bele 27-28-cal száguldóba, mégis az a gyengébb vas...)

Tudod mije nincs egyik (új) bérroller szolgáltatónak? 350W teljesítménykorlátja... Szó se róla, ha kitiltással fenyegetik meg őket a hatóságok, majd lesz, de ma, ha kipróbálsz egy Bird, vagy Tier rollert, azok mennek, mint a meszes. Csak 25-ig... De a Bird különösen erőset gyorsul. 1000W biztosan megvan... Ja és amúgy a KRESZ-ben számtalan kitétel van a kerékpáros végsebességére, de ugyanitt a gyorsulására semmi... És ha már harmonizáció: a pedelecen 300W (névleges) motor segít. Emellé, ha emberi erővel hozzámegy 200W, az már 500W. Mégis full szabályos a bicikliúton, akkor is ha végül emberi erővel 30 km/h-val teker... Logika?

Egy gyenge rollerrel indulásnál feltartod a kerékpárosokat. Nem mindegyiket, de azokat, akik egyébként sokat mennek, jól gyorsulnak, biztosan = konfliktusforrás.

Ui: amúgy tökmindegy, milyen szabályozás lesz, amíg én állok a pirosnál, az azelőtt megelőzött kerékpáros meg áthajt rajta, és nincs semmi következménye. Kíváncsi vagyok, mikor lesz az első rendőrségi razzia a bicikliúton...:)) És ha meglesz, mi lesz a következménye. Majd előveszem a motort, és 6L/100 km fogyasztást produkálva pöfögök, nesze neked mikromobilitás címszóval. (SMKP-t se veszek: próbáltam 12 éve, eléggé életveszélyes kategória. Fel kell venni a forgalom ritmusát, és kész. Ha szerinted is 25-30 km/h egy bicikliút forgalma, akkor ezzel azt is mondod, hogy 30-nál kellett volna meghúzni a felső határt. Voilá.)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.