Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
Olyan emlékeztető/értesítő megoldást keresek, aminek "csak" annyit kell tudnia, hogy webes felületen megadom az emékeztető szöveget és az értesítés időpontját, és a dátum/idő elérésekor küld nekem üzenetet e-mailben (plusz értesítési módszer is lehet, de az e-mail alap). Persze a felvitt értesítők szerkeszthetőek/törölhetőek legyenek. Kb. mint a Google naptár, csak valami saját, dockeres megoldást keresek. Tudtok ajánlani valami bevált megoldást?
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
danih
veterán
válasz markussandor #1692 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Régi infó az, hogy "nem támogatott", mert igen. Live migration meg nagyobb környezetekbe kell, otthonra szuper az LXC.
-
markussandor
senior tag
Az hogy docker nem támogatott LXC-ben egy sokéves, már kinőtt tévhit.
Nem én állítom, hanem a Proxmox készítői:
If you want to run application containers, for example, Docker images, it is recommended that you run them inside a Proxmox QEMU VM. This will give you all the advantages of application containerization, while also providing the benefits that VMs offer, such as strong isolation from the host and the ability to live-migrate, which otherwise isn’t possible with containers.
[forrás]Örülök, hogy sikerült megoldanod!
-
danih
veterán
válasz markussandor #1688 üzenetére
Megoldva. Mégis jó volt az irány a paraméterekkel kapcsolatban, elírtam. Nem GUID hanem GROUP_ID a paraméter. Köszi
-
danih
veterán
válasz markussandor #1688 üzenetére
Az env paraméterek a készítő oldaláról vannak szóval azok jók. Volume meg ilyesmi meg simán lehet custom, semmi különös ebben nincsen.
Az hogy docker nem támogatott LXC-ben egy sokéves, már kinőtt tévhit. Semmi gond nincs vele.
Az attachment mount illetve mappa az én plusz hozzáadott volume-m. Ugye ha valaki ezt használja, nem a saját gépén fut, és kell egy mód, hogy az e-mailek csatolmányait valahogy managelje (le- és feltöltés) - erre kell az SMB. Az applikáció maga semmit sem fog az attachments mappába tenni (csak a user). Ha működésre bírom a profil könyvtárat is kirakom SMB-re.
Száz szónak is egy a vége, valahogy azt kell megoldanom hogy az "app" usernek legyen jogosultsága a kontérben a már host szinten mountolt és meglévő SMB-re.
Miért: kéne valami backup asszonynak. Az övé folyamatosan megborul (betterbird szintén, outlook meg szar) és kíváncsi vagyok linux alatt stabilabb-e a dolog. Szóval ha megborulna és épp nem érek rá vagy nem vagyok ott, azonnal tudná használni mint vészmegoldás.
Snappymailt is nézegetem.[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
Rákerestem a konténerre, a készítője sokkal kevesebb paraméterről írt, mint a Te compose fájlod. Ez persze még önmagában nem probléma.
Te egy nem támogatott módszerrel próbálkozol, Proxmoxon LXC-ben nem javasolt dockert futtatni.
Én ezt egy debian VM-ben csinálom.Kérdés: a /attachments mappába teszi a leveleket? Azért kérdezem, mert erről nem írnak semmit a docker hubon.
OFF: mi értelme/előnye van a thunderbird-öt dockerben futtatni, natív futtatás helyett?
Max azt tudom elképzelni, hogy így a memória fogyasztás a szerveren lesz, nem a kliensen... -
danih
veterán
Szuper köszi. Tehát:
van egy "/mnt/Thunderbird" host szintű mount ami működik és egy CIFS share van rajta sikeresen mountolva.Első scenárió: services alatt a volumes részben van meghatározva az aktív mount:
services:
thunderbird:
image: jlesage/thunderbird
ports:
- 5860:5800
volumes:
- ./thunderbird/data:/config:rw
- /mnt/Thunderbird:/attachments:rw
restart: unless-stopped
environment:
- PUID=1000
- PGID=1000
- TZ=CET
- SECURE_CONNECTION=1
- WEB_AUTHENTICATION=1
- WEB_AUTHENTICATION_USERNAME=user
- WEB_AUTHENTICATION_PASSWORD=password
- DOCKER_ENABLE_SECURITY=false
Ha ebben az esetben bemegyek a konténerbebe és ott indítok egy konzolt, root-ként látom a share-t, ott "nano doc.txt" blabla, mentés, megy, fájl ott van. Észrevettem hogy két user aktív a konténerben: root és app. Ha a konzolt app-ként indítom: permission denied. Ugyanez magában a Thunderbird-ben ha bemegyek az "attachments" mappába.
Úgyhogy közben megpróbáltam a következőt:
Kreáltam egy manuális volume-t, CIFS beállításokkal (neve: thunderbirdsmb), és azt próbáltam behúzni (második scenárió):services:
thunderbird:
image: jlesage/thunderbird
ports:
- 5860:5800
volumes:
- ./thunderbird/data:/config:rw
- thunderbirdsmb:/attachments:rw
environment:
- PUID=1000
- PGID=1000
- TZ=CET
- SECURE_CONNECTION=1
- WEB_AUTHENTICATION=1
- WEB_AUTHENTICATION_USERNAME=user
- WEB_AUTHENTICATION_PASSWORD=password
- DOCKER_ENABLE_SECURITY=false
volumes:
thunderbirdsmb:
external: true
name: thunderbirdsmb
Itt ha nyomok egy "Update the stack"-et, már ennél a folyamatnál megkapom, hogy "operation not permitted".
Úgy gondolom hogy ez nem fog menni, mivel a docker "unprivileged" LXC konténerben van Proxmox-on, én pedig ezt a részt így is hagynám. Szóval az első verzióból kiindulva kell megtalálni a megoldást szerintem. -
danih
veterán
Tudna valaki segíteni smb elérésében docker konténerben?
Van egy Thunderbird konténerem amibe a volume-ba beraktam egy hálózati mappát (attachment mappa). UID GID = 1000 a compose-ban. Terminálban a konténerben a hálózati mappa rw működik (mint root). Az app látja az attachment mappát de "permission denied". Root-on kívül a konténerben van még egy "app" user, gondolom akkor itt fut a Thunderbird és ez lehet a gond. Mit kell csinálnom hogy elérje rw-vel a mappát?
DOCKER_ENABLE_SECURITY=false - compose-ban benne. -
Crvsh3R
senior tag
válasz Fecogame #1683 üzenetére
Köszi, ha minden kötél szakad, akkor a fent linkelt scriptet berakom a root crontab-jába.
Elsősorban Nautical Backup konténert próbálom rendesen beállítani, lehet megvan a probléma forrása. Valószínűleg saját magát is lelövi még a mentés kezdetekor. Mondjuk erre azért gondolhatott volna a fejlesztője és feltüntethette volna, hogy nem teszi saját magát automatikusan kivételbe és manuálisan kell. Egyedül egy Github issue-ban láttam rá utalást.Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
veterán
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Ki-hogyan oldja meg a volume-ok backup-ját ext4 alatt?
Én 2 dolgot próbáltam, de egyik sem működik:
- találtam egy jó kis scriptet, de ez ott vérzik el, hogy némely konténer rootként fut és azokhoz a könyvtárakhoz nem fér hozzá
- Nautical Backup konténer jó lenne, de valamiért 137-es kóddal kilép és nem csinálja meg a mentést
Utóbbit lenne a legjobb kivitelezni, de valamiért Portainerben "exited - code 137" és a logban nincs hibaüzenet.Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
mzsol
tag
Sziasztok!
Egy ideje a wg-easy beállításával szenvedek. A container létrehozás, configfájl letöltés és a kliensbe betöltés megvan csak nem jó beállítások lehetnek. Egy adott tartományban lévő eszközöket szeretném elérni, de ez nem sikerül. A wireguard kliensben az aktiválást követően a wifi adapternél azt írja hogy nincs internet hozzáférés. Íme a kód. Mit rontok el? -
cSuwwi
senior tag
válasz Crvsh3R #1679 üzenetére
Most hogy említetted megnéztem a pi-men ezt, volt 7 unused volume. Mivel minden szolgáltatás amit használok fut, így ami unused volt azt töröltem, simán kiszedte a portainerből indítva mindet.
Ennyi subnettel pont az lehet a gond, amit írtam. A privát B címtér ami alapból a docker használ 172.16.0.0 - 172.31.255.255-ig tart, ez ugye 16 tartomány, mert a második számcsoportot növeli minden esetben, így ha ennél több volt akkor vagy nem generál vagy átugrik máshova (ami lehet a privát C tartomány is, az a 192.168..xx), erre tippelnék. Én mondjuk pont ezért ahol lehet a privát A tartományt használom (10.x.x.x) abból nehéz kifogyni. Megoldás lehet az összevonásokon túl, hogy kézzel generálod a subneteket. Nézd meg a portainerben a networks fül alatt mennyi hálózatod van.
[ Szerkesztve ]
-
Crvsh3R
senior tag
Vicces, pont a compose-hoz készítettem az .yml fájlt, benne az összes arr szolgáltatással, közös arr subnettel. Ekkor figyeltem fel a fenti dolgokra.
Volume-os problémát már olvastam máshol is, de úgy néz ki megvan miért keletkeznek ezek a fantom volume-ok. Ha jól értem lehetséges, hogy egyes image-ekben vannak olyan volume-ok megadva, amit a konténer létrehozásakor nem konfigurálok/nem használok fel és ezeknek generál compose során fantom volume-ot. Azt írja, hogy a docker image inspect {imageid or name:tag} --format {{.Config.Volumes}} paranccsal lekérdezhetőek image-enként az image-ben definiált volume-ok. Mondjuk ettől még zavaróak és az általam talált meg csak a Portainer-hez tartozhatott, mert csak az futott amikor törölni próbáltam (holott az csak 1 db portainer_data volume-ot hoz létre "elméletben".
Subnetes dolgot azért nem értem, mert volt kb. 20 konténerem, ami futott, az max. 20 subnet. Persze előtte volt több próbálkozásom, de akkor ezek szerint ami törölve lett azt továbbra is lefoglalja és nem szabadítja ismét fel újra felhasználhatónak? Jó volna tudni, hogy ezek a dolgok hol vannak definiálva, hátha szabályozható egy konfig fájlban.
Egyébként olvastam egy ilyet is, hogy a docker system prune -a --volumes parancs minden felesleges dolgot töröl, csak arra kell figyelni, hogy az éppen nem futó image-eket is.Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
cSuwwi
senior tag
válasz Crvsh3R #1677 üzenetére
1. lelövöd a portainert is, meg mindent és terminálról törlöd manuálisan?
2. nem fogyott el minden subnet a 172-esből? ugye alapból 172.16.xx-et ad és az első számcsoportot növeli mindig, de csak 32-ig van a privát B címtér, lehet ilyenkor átáll? csak ötletelek.ha nem feltétlenül szükséges akkor lehet egy subnetbe is dobálni a containereket. pl. htpc stackhez való sonarr-radarr-jackett-qbit-stb.. simán lehet egyben és jobb is ha ott vannak mert kommunikálnak egymással
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Portainerrel kapcsolatban lenne kérdésem. Tegnap sajnos megadta magát a Debian alapú docker kiszolgálóm (elszállt az alaplap), viszont előtte két érdekes dolgot találtam benne, hátha esetleg tud valaki rá magyarázatot adni, hogy a jövőben ne járjak így. Pont az alábbi problémák miatt lett volna reboot, de már nem indult el a gép sajnos.
1., Nem szoktam volume-okat létrehozni, hanem bind-olni szoktam, viszont a volume-ok között tegnap találtam 2 db _data végű volume-t, előtte hosszú random karaktersorozat az útvonalban. Ugyanúgy nézett ki, mint az alap portainer_data volume, viszont ezeket nem tudtam törölni még akkor sem, amikor csak a Portainer futott, más nem. Gyanítom, hogy a Portainer frissítéséből maradt valahogyan vissza valamikor. Esetleg van valakinek ötlete mitől fordulhatott elő, illetve hogyan távolítható el biztonságosan?
2., A másik amit észrevettem és nem tudok hova tenni: az új konténereket docker compose-al, vagyis Portainer-en belül stack-ként hoztam létre. Ezek ugye alapból bridge network-öt hoznak létre. Tegnapig minden működött szépen, hozta létre a konténernév_default nevű bridge network-őket 172.x.x.x/16 ip subnetekkel, viszont tegnaptól minden hálózat (legalábbis a bridge network-ők) 192.168.x.x/16 subneteket osztott. Ez mitől lehetett, illetve valahol konfigurálható, illetve javítható?Segítségeteket előre is köszönöm!
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
-
cSuwwi
senior tag
válasz Stealth #1672 üzenetére
Nem kellett volna a stacket törölni, elég lett volna a konténert (azt is írtam). Gondolom az imaget is törölte vagy pull-t nyomtál neki, mert a kép alapján a :latest-et szedte le a linuxserver repoból, az pedig az ötös, ezért van dark mód.
Az environment változókat írhatod a compose fájlba is közvetlenül, ebben nincs semmi secret. Ahol a webui portod van, az alá amit korábban írtam, nekem úgy megy.
Utána ha újraindítod a konténert lassabban indul majd elsőre és látszik majd a logban, hogy mit töltöget. Ha nem töltöget semmit, akkor az ötös qb nem támogatja vagy változott valami, akkor keríts valahonnan egy korábbi imaget.[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
senior tag
válasz Stealth #1670 üzenetére
Ha le tudta tölteni a modot, akkor lokálból szolgálja ki, akkor nem okoz gondot a tűzfal. De mint írtam, van amit utána is távolról tölt, ha azt nem éri el, akkor részlegesen fogja betölteni. Ezt a fájlt húzza távolról: [link]
Töröld a konténert, és építsd újra, akkor látni a logban hogy mit tölt, mit generál, én is innen tudom. -
cSuwwi
senior tag
válasz Stealth #1667 üzenetére
Nem a szóköz a lényeg, hanem a kisbetűvel kezdődő témanév.
Először én is nagybetűvel írtam be, félig hiányosan töltődött be. Amikor megnéztem a böngésző dev toolbarjában miért van ez, ott volt egy 404 egy távoli kérésre a githubról hostolva, hogy nincs Aquamarine.css. Kisbetűvel ment, átírtam arra, megjavult.Igen, jogos a kérdés, hogy ha távolról is tölt, miért nem megy minden távolról és miért kell lokális tükör is. Nem néztem utána, de feltételezem belenyúl másba is js szinten. Így viszont vagy megbízol benne, vagy nem.
Az új főverzióval meg úgy vagyok, hogy kihagyom a bétateszterkedést, majd ha kilakatolják jól, akkor átállok dockeren is. Teljesen jól megy a 4.6.6 is, akkor változás csak nem hozott.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Stealth #1664 üzenetére
Régebben én is játszottam ezekkel a témákkal, de mióta a qBit 5.0-ban kijött a dark mode, és egyéként is heti 5 percet nézegetem ezt a felületet, letettem róluk. Főleg, hogy mindig van benne valami bug, ami nem megy, a gyári kinézettel pedig igen.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
cSuwwi
senior tag
válasz Stealth #1664 üzenetére
Az biztosan nem for ártani, ha Aquamarine-t írsz, Aguamarine helyett
Megnéztem, nekem megy mindeféle mókolás nélkül (pl. a csp tuning). Portainerben a docker compose stackem configja ebben változott az environment résznél:
- DOCKER_MODS=ghcr.io/themepark-dev/theme.park:qbittorrent
- TP_THEME=aquamarineNincs szóköz az = körül és kisbetűs a téma neve.
Más kérdés, hogy érdemes-e beállítani, mert a log alapján letöltöget még 175MB cuccot a githubról, meg pythonnal játszik valamit a háttérben, és oda tükrözi a fájlokat. -
Stealth
senior tag
Sziasztok!
Van egy konténerben futó qbittorrentem. Az aquamarine nevű témát akarom rátenni, innen, de sehogy sem megy. Itt a dockeres leírás.
A custom http header beállítva az első link szerint.
A második link szerint beírok két változót:DOCKER_MODS = ghcr.io/themepark-dev/theme.park:qbittorrent
ésTP_THEME = Aguamarine
majd update stack.Megváltozik a téma, de nem az aquamarinera.
Mit rontok el?-= Stealth =-
-
agent11
tag
Sziasztok!
OMV topic-ban már feltettem a kérdést, de hátha itt van valakinek esetleg ötlete:
Frissítettem az OMV-t és a qBittorrent konténert is. Azóta nem indul a qbit konténer.A konténer log-jában ezt látom:
qbittorrent | [custom-init] No custom files found, skipping...
qbittorrent | Error loading shared library libcrypto.so.3: Permission denied (needed by /usr/bin/qbittorrent-nox)
qbittorrent | Error loading shared library libz.so.1: No such file or directory (needed by /usr/bin/qbittorrent-nox)
qbittorrent | Error loading shared library libtorrent-rasterbar.so.2.0: Permission denied (needed by /usr/bin/qbittorrent-nox)
_ZN9QtPrivate25QMetaTypeInterfaceWrapperIiE8metaTypeE: symbol not foundEgyértelműen valami jogosultsági problémának tűnik, de egyelőre nem jutottam előrébb még úgy sem, hogy végig gúgliztam az egész internetet.
Már töröltem a konténert és az image-et is és újra megcsináltam a compose file-lal, de mindig ez az eredmény. Régebbi verziót is visszatettem és azzal is ezt csinálja.
5 konténeremből 3 működik jól (WireGuard, NGINX PM, PiHole), de a qBittorrent és a DuckDNS log is ugyan ezzel a Permission denied-os hibaüzenettel kezdődik és a konténerek nem működnek. Érdekes módon a státuszuk running-ban van, de mégsem működnek.Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
-
cSuwwi
senior tag
válasz gazso75 #1660 üzenetére
Én viszont nem akartam külön konténert és foglalkozni vele, ez stabil és jó szolgáltatás amire egyszer befizettem és megy. Curl-al küldöm az értesítőket az apijára, vagy ahol van integráció (sonarr, radarr, stb.) ott onnan. Jellemzően én is megoldok mindent házon belül (vagy megírom) de itt egyszerűbb volt így. Van amiért szerintem megéri fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
senior tag
válasz Crvsh3R #1658 üzenetére
C opcióként keresel valami servicet ami emailből pusht varázsol, pl. veszel egy licencet a pushoverhez (push notification service, 5$ a lifetime licence), amihez egy email cím is tartozik, ami oda érkezik, megjön pushként is.
Én évek óta használom minden szerveremen, pl. csomagfrissítés értesítőkre, stb., mindig minden azonnal megjött.[ Szerkesztve ]
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Docker kiszolgálóm elé raktam egy Cyberpower VP1000ELCD szünetmentes tápegységet. Esetleg valaki ismer/használ valami docker konténer, amivel könnyen beállítható lenne értesítés (Gotify, Telegram) egy esetleges áramkimaradás esetén?
A szünetmentes szoftvere csak e-mailt tudna küldeni és azt is csak akkor, ha közvetlen a Debian gazdarendszerbe integrálnék e-mail kiszolgálót, amit nem szeretnék.Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Davebowman
senior tag
Resilio-t próbáltad? A sync része hipergyors, a szerverre qr-kóddal lehet feltenni könyvtárakat, shered qr-kóddal meg leszinkronizálni fent lévőket, családban így csináltam, mindenkinek minden megosztott mappája a NAS-ra szinkronizál és vannak közös mappák családtagok között (de nem mind) amit egyesével meg lehet osztani, mindenkinek csak azt, ami kell annyirajóó és az ingyenes pont elég. A telefonjaink fotóit is feltolja automatikusan. Ezt a nextcloud is tuja, amit viszont nem (nem annyira), hogy a szerveren lévő fájlokat manuálisan is lehet hozzáadni (igen torrent linux*.iso-k, aria2 letöltések, és ebook-szinkronok) de akár törölni is, ha már elégszer telepítettem a Debian visszatér S31E12. részt
Eladó/Csere: Wifis E27 izzó 1 tábla csokiért
-
ladoba
csendes tag
Sziasztok.
Adott 2db gép . Az 1.hetzner-nél amin kodi konténerben host módban fut.A kodi szerint megkapja a publikus ip címet,viszont egy kodi plugin szerint a bridge ip címét (172.17.0.x) ,ami kissé fura,hogy hogyan.Ugyanezt egy helyi gépen is megcsináltam de ott jó ip-t kap.Próbáltam ubuntu 18,20,22-vel mindig ugyanazokkal a kernelekkel mindkét helyen,de mindig ugyanaz.A távoli gépen sose jó.Valami ötlet,hogy mi a bánat lehet ez? -
addikt
Az apache konténer http, viszont tőlem már tanúsítvánnyal megy ki a netre a npm miatt, mivel onnan már https. Próbálgattam a CloudFlare-en is állítani, még nem találtam el mi lehet a baja.
szerk: CloudFlare-en ha a domaint átrakom proxied-ról dns only-ra, akkor bejön az oldal, viszont az apache dob 502-t.[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
senior tag
válasz szpeti40 #1651 üzenetére
Az 502-t gondolom a cloudflare írja, ott szokott lenni mi a baja.
Az ssl beállítás lehet, gondolom sima http-n át éri el a cloudflare, azt át kell állítani flexible-re vagy kikapcsolni. Alapból full szokott lenni, ahhoz https kapcsolat kell a kliens oldalon is (nálad). Első tippre ez lehet a gond. -
addikt
Sziasztok!
Felhúztam egy httpd konténert apache-nak, helyi hálón megy is szépen, beraktam Nginx Proxy Manager alá, hogy kívülről is elérjem aldomain-el, ahogy elérek sok mást is (+ Cloudflare), viszont itt valamiért 502-es hibát kapok
Még nem jöttem rá, hogy mi lehet a nyűgje, valaki tapasztalt ilyet?
Konfig jó, npm jó IP:port-ot kapja. -
cSuwwi
senior tag
Direkt eléréssel 1 port csak 1 alkalmazáshoz (vagy konténerhez ha dockerről beszélünk) tartozhat.
Amit keresel az egy reverse proxy, ami a host gépen vagy egy másik kontérnerben fut https porton amit írál, és a megadott hostnév alapján továbbítja a megadott végpontra.
Nginx vagy Traefik lesz a barátod. Arra keress hogy docker reverse proxy -
Shummo
senior tag
Sziasztok. Docker containerben futtatot több dolgot Debian 12 alapú rendszeren.
Jelenleg olyan problémába ütköztem, hogy 2 container is a 443:443 portot használná, így tehát csak 1-et tudok egyszerre elindítani.
(sajnos a port átírása nem jó megoldás )Van esetleg erre valamilyen megoldás? Mi után kezdjek keresgélni?
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Teljesen amatőrként Marius leírása alapján telepítettem a docker (Synology DS220+) alá az iSpy "alkalmazást". Az alkalmazás működik, kamerák képeit látom, szinte minden tökéletes.
Amit szeretnék beállítani, hogy az iSpy által készített média tartalmak az általam megadott, MEGOSZTOTT mappába kerüljenek, tehát szeparáltan, de a felhasználók részére hozzáférhető legyen.
Milyen kezdeti információkra van szükségetek, hogy segíteni tudjatok?
A container manager-ben lévő beállításokat másoljam ide, vagy az iSpy webes felületén lévő beállítások vonatkozó részét?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
cSuwwi
senior tag
Attól függ milyen image-t választasz hozzá.
[link]
Az imageben és a majdani konténerben minden függőség teljesül, hogy tudjon futni, így jellemzően debian vagy alpine linux az alapjuk. Az alpine bőven elég lesz kezdésnek, itt más a csomagkezelő, alig eszik memóriát.
A scripted futásához pedig elég az entry pointnál (vagy cmd) kell megadni, van példa a how to usenál a fenti linken. Bele is másolhatod a scriptet az konténerbe, vagy becsatolhatod akkor a konténer bolygatása nélkül is tudod módosítani, jól jöhet teszteléskor vagy akár használatnál is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A compose fájlban úgy adod meg, hogy induláskor ezeket a python scripteket futtassa (ideálisan egyet per konténer). Annyi, hogy a konténerben nincs cron vagy systemctl, ezt úgy szoktam áthidalni, hogy az egész scriptet egy loop-ba rakom, és a végére egy tetszőleges nagyságú sleep-et.
[ Szerkesztve ]
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
veterán
Sziasztok,
viszonylag kezdő dockeres vagyok, otthoni felhasználásra. Egy Pi-ről váltottam egy erősebb miniPc-re pár hónapja, és azóta Debian alatt fut a Docker. Úgy 12-14 konténerem, van, el is vagyok vele, de felmerült egy olyan igényem, hogy pár soros python scripteket futtatnék időzítve. Eddig cron futtatta, de érdekelne, konténerizált környezetben mi erre a kulturált megoldás. Compose file van.
-
veterán
Windows futtatás docker alapon:
dockurr/windowsWolfgang csinált róla videót is
-
addikt
Az általad említett konténernek így néz ki a docker-compose fájlja:
version: "3.8"
services:
mc:
image: itzg/minecraft-server
tty: true
stdin_open: true
ports:
- "25565:25565"
environment:
EULA: "TRUE"
volumes:
# attach the relative directory 'data' to the container's /data path
- ./data:/dataA volumenál
/szerveren_létrehozott_mappa:/data
a formátum, nyílván olyan joggal, hogy a konténer tudjon is bele írni.Nálam pont van egy saját minecraft szerver Stack fájl, példának jó lesz:
version: "3"
services:
minecraft:
image: itzg/minecraft-server
ports:
- 25565:25565
- 25575:25575
container_name: minecraft
environment:
- PGID=100
- UID=1001
- SERVER_NAME= Tetszőleges szerver név
- TZ=Europe/Budapest
- ONLINE_MODE=FALSE
- EULA=TRUE
- MEMORY=3G
- ENABLE_RCON=true
- RCON_PORT=25575
- RCON_PASSWORD= tetszőleges jelszó az RCON-hoz
- SERVER_PORT=25565
- ENABLE_AUTOPAUSE=false
- VERSION=1.19
volumes:
# attach a directory relative to the directory containing this compose file
- /etc/localtime:/etc/localtime:ro
- /etc/timezone:/etc/timezone:ro
- /srv/dev-docker-and-plex/DockerConf/minecraft:/data
web:
image: itzg/rcon
container_name: minecraft-rcon-web
environment:
RWA_USERNAME: admin
RWA_PASSWORD: admin
RWA_ADMIN: "TRUE"
# is referring to the hostname of 'mc' compose service below
RWA_RCON_HOST: a fent megadott RCON jelszó
# needs to match the password configured for the container, which is 'minecraft' by default
RWA_RCON_PASSWORD: RCON webes felület jelszava
ports:
- 4326:4326
- 4327:4327Ebből tudsz puskázni, valamint van benne egy webes felületen elérhető RCON az mc szerver menedzseléséhez.
[ Szerkesztve ]
-
CyberJedi
tag
sziasztok, Docker Compose-os szerver havi 1-2 órás felügyeletéhez, üzemeltetéséhez keresek tapasztalt szakembert, aki ügyfélközpontú. Ha ismertek ilyen személyt, jelezzétek légyszi.
06 hetven 600 ötven 12 vagy privi itt.(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''
-
Tyson5
tag
Felraktam a minecraft szervert dockerbe (itzg), működik is a synology ds224+-on (10GB RAM-al). DE! nincs ehhez valami jó GUI felület, beállítani a szervert? próbáltam a pufferpanelt, kevés sikerrel, nem sikerült konfigurálnom. Már az is sokat segítene, ha egyáltalán megtalálnám, hová tette fel a docker a config filet a nasra. mc-vel kerestem, sikertelenül. Valójában nagyon kevés beállítási lehetőség van, ha jól látom, szóval igazából nem is lenne szükség GUI-ra, de na
Szeretném kiengedni a netre, ahhoz viszont whitelistet kell csinálni (minecraft serverre), nem lehet jelszót beállítani sajnos. Ezen felül van bármi veszélyforrás a nas-ra, adataimra nézve, ha kiengedem a netre?
Miért nem találom a configot? -
veterán
Sziasztok,
Igazából nem tudom mennyire docker téma, de hátha. Szóval szeretnék használni dnsmasq-t, amit tud a routerem, de akár konténerből is futtathatnék egyet. A gond az, hogy a configba nem adhatok meg portokat a local domainnek. Van erre valami megoldása valakinek?
-
stigma
addikt
Hi, OCIS-t mennyire/mióta használod otthon?
Alap beállításokon kívül állítottál be bármit is ? Igaz kevés nekem a menüpont amit felajánl, de mondjuk arra lettem volna kíváncsi, hogy egy feltöltött albumot mennyire kezel jó, de sajnos mint Nextlcoud is sajnos nem generálja le a kisképeket, így elég ,,puritán " sajnos nekem.
Amúgy gyorsaságban sokkal jobb mint a Nextcloud az tény.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz gazso75 #1626 üzenetére
Hi, nextcloud esetében már picit ,,túlgyúrt" nekem, igaz én csak kisebb mértékben használom már mert Synology NAS-ra váltottam amire van gyári app rá.
Nextcloud esetén képtároláshoz/fájlkezelés elég lassú benne, sokáig tölt be.
Képek miatt thubmail-t kellene feltenni, ami rendesen legenerálja a képeket, mert ha telóról töltenék fel Nextcloudba képeket baromi lassú.Alternatívát próbáltam ki kíváncsiságból, ezért dobtam be az Owncloud (OCIS) témát.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Érdeklődnék, van aki használ OCIS-t otthoni felhőnek?(OCIS - Owncloud Infinity Scale)
Feltenni sikerült, tökjó, de ha jól olvasom, akkor hogy lehet serviceket definiálni?
Mondjuk egy antivírus service, vagy épp egy képnézegető(thunbmail) érdekelne inkább.Segítséget/választ előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
TheMiller
tag
a portainer "stack" része kell neked, ebbe kell a compose script. Ettől lesz szabványos (=nem kézi) a létrehozás.
Pl. ha törlöd a containert és az imaget, 2 kattintással a script szerint vissza is tudod tenni.
(Stack=fiók(bútor), úgy is viselkedik)The World is Yours
-
őstag
Sziasztok,
Még új vagyok a docker témában.
Van egy synology NAS amin fut VM-ben a homeassistant, és fut mellette (nem VM-ben) a docker és benne torrent, frigate (kapcsolódik a homeassistant-hoz, és egyéb konténerek...stbKérdésem az lenne, hogy egyben a dockert le lehet úgy menteni (konténerekkel és minden beállítással), hogy ha a synology DSM-et újra telepítem akkor a dockerben csinálok egy restore-t a mentéssel, és minden tökéletes fut mint előtte?
Megoldható?
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
félisten
válasz #79484416 #1612 üzenetére
Ha nem rootkent fut a Docker, akkor ugye eleve nem tudsz csomo halozati dolgot megcsinalni, pl. privilegizalt portokhoz bindolni.
De ki tudod kapcsolni azt, hogy a Docker iptables szabalyokat allitson.
Mi a celod, nem nagyon ertem, h miert akarnal ilyet csinalni? Ha valakinek van rootja, az ugyis be tud menni a kontenerekbe.
while (!sleep) sheep++;
-
veterán
Portainer alternatíva: Dockge
-
addikt
válasz forintuser #1602 üzenetére
Nekem egyszer volt ilyen qbit watchtower-es frissítésnél, akkor valamiért változott a config mappa elérési útja, ugrott egy mappát és egy full üres config jött létre. Visszakalapálva a régi helyes elérési útra ment minden tovább.
-
-
válasz forintuser #1602 üzenetére
Szerintem mikor "megjavítod" a config file máshol van mint a stack-ben ( értsd nem azonos amit szeretnél, és ami a valódi config file-ban van).
Esetleg kijavítod a config file-t, de egy szerver restart után a default config-gal indul. Ez nem Docker hiba. Nálam a Docker/Watchtower jól csinálja.
Két helyen tudod megnézni a config file-t. Azonos? -
forintuser
őstag
válasz forintuser #1594 üzenetére
Nem segített. Kiírta a Nas, hogy a QBittorrent leállt. Nézem, írja hogy frissítés érhető el. Próbálok belépni a QBittorrent oldalra, nem megy. Frissítve lett úgy, hogy nem lett frissítve?? Természetesen minden eltűnt..
Holnapkészítést vállalok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- Mobil flották
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest