Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- kraftxld: Untappd lista
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vettem teljesen friss Omniát olcsón. Igen Douwe Egberts.

Nos, bárhogy igyekeztem, igazából körülírható íze nem lett Brikkával.
Az olcsó Corsinim is lenyomja aromákban.
Mi a fenét eszik a nép az Omnián??

-
-
NavySeal
senior tag
Köszi a válaszokat, akkor nézegelődök tovább.
-
NavySeal
senior tag
Találtam használtan egy Gaggia Classic-ot.
Mennyiért mennek ezek a készülékek?
Köszi! -
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nekem nem ez a panarello van már fent, hanem egy R. Silvia-é. Csak a képek készítéséig vettem elő.
De ez persze attól a lényegen nem változtat.
Videót meg találsz a youtube-on rengeteget, azzal nem akartam küszködni.
Nincs is kamerám. Meg valakinek fel kell vennie, az asszony meg már így is fogyatékkal élőként tekint rám, a sok "kávés sz@r" miatt, meg, hogy állandóan azokat bütykölöm, ahhoz veszek cuccokat. Ha már csenget a futár, -és nem kávét hoz, mert azt ugye szereti ő is- akkor egyből csattan a vipera vége!
Na most gondold el azt a szitut, ha benyögöm neki azt, hogy nem vennél fel a telómmal ahogy cappuccinot csinálok!!!

-
zolnagy
őstag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Próbáld ki, jobb lesz biztos.

Viszont a gőzkar csöpögés sajnos Gaggia betegség. Az ellen sok mindent nem lehet tenni. Amikor nekem Gaggiam volt, mindig volt egy pohár a gőzkar alatt.
Úgy emlékeztem Babyd van. Evoban nincs 3járatú. Viszont van fejszelep. Akkor azzal lehet a baj. Ha garanciális, akkor én visszavinném ezekkel (hol vetted?) -
MrCsiT
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
Köszönöm, így már értem, hogy a gőz-gomb után még várni kell.

Nem Baby van, hanem, Evolution.
Megnézem, hogy mi lesz a várós- megoldás után, de az mindenképp igaz, hogy eddig azt tapasztaltam, hogy
- kávéfőzéskor, csöpög a gőzkifolyó;
- gőzöléskor (igaz, nem vártam a magasabb hőfokú gőzre) a fejből is jön némi víz.A termék elvileg még garis, de akkor, lehet, hogy ebből garis javítás lesz?

-
zolnagy
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ha nincs kikötve a gőz termo, akkor nem játszik a pid. A pid itt arra jó, hogy látod közben a hőmérsékletet, így ha tudod, hogy pl. 150 foknál kapcsol le s gőz termo, akkor 140-nél indítod a gőzölést, így végig fűt. Gaggiánál ez különösen hasznos a kis bojler miatt.
-
soldier2
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Érdekes amit a brikkáról írsz, nekem kissé csalódás volt, most, hogy nyaralásra magammal hoztam (jött a daráló is). A világos pörkölésű P&Y kávéval nem sikerült kellően megbirkóznia. Kicsit mintha hőhiányos lett volna, a creama színe és a test hiánya miatt erre gondolok. Azért nem rosz, de legközelebb valami klasszikusabbal próbálom. Kipróbáltam az olaszpresszos tuningot is szilikonzsírral,mert a súlyszelep áteresztett, de szinte leragad vele a szelep (pedig minimális a zsír), és bár átnyomja a kávét, sokkal később indul el, és a robbanás is elmarad - a kávé szvsz nagyjából ugyanolyan. A használt nyersanag egyébként Paljoc Guatemala és Apricot illusion. Az első volt a jobb.
Volt kis olasz kaland is, arról később
Ez most egy brikkas Apricot illusion. Nem rossz, de lehetne jobb.
Parci: gratula mk géphez. Kicsit irigyellek , bár nem lett volna merszem belevágni. Sok jó kávét vele Azért a 6 hó garancia lejárta előtt vidd el fragolához

-
ronin s8
senior tag
Nah, én sem bírtam ki, ahogy hazaértem, beizzítottam az olasz 4 személyes Brikkát.

Gyorsan lefőztem 3 kuka törökkávé maradékot (amiért nem kár - újonnan is ihatatlan), és csináltam egy 3 hete bontott, az elmúlt időszak hektikus hőingadozásaiban ledöglött P&Y Black LXR-t.
Az eredmény fenomenális!
Icipicit érezni még a gépzsíros tömítéseket, de ez lehet, hogy csak érzékcsalódás, és csupán az olaszországi kávéélmények árnyékában tűnik fel... Szóval, az ízt hagyjuk is, bár kifejezetten finom, gyümis ízeket hozott az első főzet. 
A kidolgozás talán jobb, pontosabb, mint a 2 személyes románomé, a vákuum nagyon erős, alig lehet utána szétszedni. Szinte semmi sem folyt ki előre, egyszerre robbant elemi erővel! Ami más, hogy a felső rész erősebben nyomja és tömöríti a kosártömítést.
Negatívum: a teteje idegesítően nyílik, egy facsavarral ráerősített műanyag fogantyú van az üvegtetőn, tehát nem lehet csak úgy menet közben le-fel nyitogatni, a víz sem tud könnyen belefolyni mosáskor, előtte fel kell nyitni, mozgatáskor idegesítően rácsapódik a felső részre, szóval ezt a román ügyesebben tudja.
Kicsit korai még bármiféle következtetést levonni, ezek csak az első benyomások...
(Parci, mielőtt nekem esel, tudd, hogy 3 pohár Frescobaldi Nipozzano grappa és egy elég erős csanti után vagyok, szóval óvatosan...!
) -
zolnagy
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Na ez szuper kis kezdő szett. UP neki. Sokkal inkább ez, mint a fent linkelt új Delonghi (amihez még daráló sincs)
-
ronin s8
senior tag
Megnéztem itthon, amit vettem, és pont van közte egy Jolly.
Különösebben nem akartam bevásárolni, olasznak tökéletesek Paljoc kaféi.
Amúgy a bótba a szokásos, egy-két hónapos kínálat van babokból. Firenze mellett (érthető okból) Corsini (abból kapszula, meg miegyéb rogyásig), Illy - természetesen, a többihez hasonló áron, Lavazza, Segafredo, stb. -
tariattila
veterán
válasz
simi.esp.28
üzenetére
ejj de jó kis kezdő szett! UP!
-
simi.esp.28
csendes tag
Van egy ilyen eladó kezdő szettem, hétvégi házba is ideális:
![[link] [link]](http://prohardver.hu/dl/upc/2015-08/20/302615_bvklyclz5thqbxk7_1440079944_849661_58.thumb.jpg)
többi képAz Evonak a self priming valve le van dugózva, az túlnyomásszelepe meghackelve, 10 barra belőve, ipari felsőszűrővel, a gőzcső lecserélve a fém panarellora ami jobban beleér a tejbe.Van hozzá egy vízlágyító patron, egy és kétszemélyes szűrő.
Az MDF-ben új kések, teljesen eszpresszóképes.
Mindkét gép kasztnija kapott az élettől, de belül makulátlanok.

A tálca jó állapotban van, a fiók még nem látott zaccot.
Az áruk 48 ezer JMF.
-
nemethsza
tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Halihó,
rendes daráló van? Illetve, ha nincs, arra mekkora a büdzsé? Vagy az 55k-ba bele kell annak is férnie? -
zolnagy
őstag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Ha viszont a gőzöléskor jön a víz a fejből, akkor az nem jó. Gaggia Babyd van, ha nem tévedek?
Mert akkor itt a 3járatúnak le kéne zárni a vizet a fej felé gőzöléskor. Tehát azzal lehet a gond sztem.@Mr. Bond 007, nézd meg a topik összefoglalóját. Röviden, annyi pénzért biztos nem a linkelt gépet venném. Inkább használtan az összefoglalóban ajánlott gép + vmi belépő darálót.
-
Mr Bond 007
őstag
Üdv! Eszpresszó kávéfőzőt szeretnék venni, kb 55k környékéig ér a büdzsém. Tudnátok ajánlani olyat amivel közepes minőségű kávénál is relative jó eredményt érhetek el? Őt néztem ki Vagy van ettől jobb is?
-
zolnagy
őstag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Aham, szóval te benyomod a gombot és rögtön nyitod a gőzcsapot?
Mert az akkor szintén nem jó.
Ahogy írtam, a gőzöléshez magasabb hőmérséklet kell, mint a kávékészítéshez.
Ehhez a gőzgomb a magasabb hőmérsékletű termosztátot kapcsolja (ahogy And06 is írta)
De ez term. nem azonnal melegíti fel a szükséges hőre, ezért kell várni a gőzöléssel.
Miután elérte a kívánt hőmérsékletet lehet indítani a gőzölést (előtte kondenzvíz kiengedés..stb ahogy jolti jól összefoglalta)
Ha ezt átgondolod, sztem belátod, miért nem lehet egybe tenni a gőzgombot és a gőzcsapot. -
válasz
ronin s8
üzenetére
"amúgy nem vonnék le semmilyen következtetést egy, azaz egy darab összevetésből, mindezt egy klasszik típusú blenddel, ami köztudottan könnyen megy a legtöbb gépnek. majd meglátjuk, a panamából mit virítanak"
viszont ezen felül nemigen tudnék mást csinálni, mint leírni a tapasztalatokat. engedelmeddel megteszem a jövőben is, hiszen most úgy is együtt nyúzom a gépeket még egy darabig. a hőfokot meg értelemszerűen oda állítom, ahol a legjobb lesz a kofi.
-
MrCsiT
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
Nem ezt írtam.
Azt kérdeztem, hogy miért kell az rá, ha csak a gőzcsap(? - a tekerős fekete "izé" az oldalán) megnyitásával is jön a gőz?
Természetesen, előbb benyomom a gombot, és aztán nyitom a csapot, de ha így működik, mi értelme a kettőnek?
..és mostanában olyan is van, hogy ha gőzt engedek(gomb be+csap), akkor a kávélefolyó részen - ahol ugye a kar már nincs rajta, mert a kávé kész, csak habot készítek a gőzölős résszel - is csordogál némi víz..

-
-
zolnagy
őstag
Így vagyok most én is a Palermo aranyával. Múltkor vettem, finom csokis keverék volt. Most meg olyan lapos. Pedig hőfok ua, gépek ua. Egy különbség, hogy akkor a jokertől meglepően durvábbra kellett állítani, mert jokernél befulladt, most meg kb joker. Lehet az frissebb volt...
-
zolnagy
őstag
Na bravo!

Tehát ilyen súlyú gépeknél akkor a daráló itt már többet számít ízben, mint maga a gép (mert az új késekkel kvázi új darálód van)
A semleges az most pozitívan, vagy negatívan értelmezendő?@mester6, pedig tényleg nem akarok.
...max, ha lenne egy mazzer mini-e kihagyhatatlan áron... 
-
mai tapasztalatok: peldzsó szpejszi a kofi, silvano kontra bfc a meccs, pszeudo-jolly a bíró. a daralásái időtartam eddig két egységnyi dupla volt (a dupla daralási időtartam max-ra állítva), meg egy kicsi, ez most egy egységnyi meg egy kicsire változott. azaz stimmelhet a 22->13 mp, amit a world wide weben írtak valamelyik elektronikus honlapon. ezt könnyű megszokni.
a silvano jött először, rutinból, magabiztosan főzött. tökéletes lefoly
óás, sok-sok, tépett mintájú, pici pöttyös párduc a végeredmény. a kávé ízre elég semleges, sőt, meglepően semleges. hmm, remélem nem a jolly-faktor.felkészül a bfc. kicsit nehezen akart bemelegedni a fej, 82 fok körül megállt és szambázott, egy csapolás utána azonban szépen nekilódult. újonc még, na. a sütést viszont az e61 magabiztosságával csinálta, semmi megingás. azonos őrlemény mellett icipicit lassabban indult meg, mint a silvano, de hova rohanjon, nehézsúlyú versenyző, nem az agilitással szerzi a pontot. komótosan üt, de akkor akkorát, mint ezer tonna króm. a lefolyás szép volt, a végeredmény szintén párduc, de kevesebb jóval nagyobb foltokkal. máshogy szép, mint a teltkarcsú modellek. ízre szintén roppant semleges.
aki a sarokban figyelt, eltiltásban: dallakorte.
végeredmény: 1:1
-
válasz
S.A.M.U.E.L.
üzenetére
10e ft, gyári kések
-
zolnagy
őstag
Erre kíváncsi vagyok én is, Na nem, mintha most darálót szeretnék venni, csak érdekel.

Most takarítottam ki először a [Bezzerát]. Hát belülről tényleg kicsit Nemox Lux feeling, csak mindenből jobb minőségben. Azért itt is marad nem kevés őrlemény a darálóban. Ja és a képeken látható a mérőszalagos mod az örleményfinomság beállítására. -
válasz
peter.szabo
üzenetére
pár shotot csináltam még csak, nem tudok mit mondani. de utána is nehéz lesz, oda-vissza kéne próbálgatni ugyanazt a kávét ugyanazon a gépen, sokat. ezt nem fogom tudni prezentálni. ha enélkül is lesz hosszútávú benyomásom (konzisztensebb az őrlemény, ilyesmi), megírom.
-
mazzer mini-e, super jolly késekkel: alakulnak a tapasztalatok. leginkább azt mondanám, hogy ez innentől kezdve egy super jolly. sokkal gyorsabban darál, hangosabb is lett. ugyanazon beállítás mellett púdert őröl (ennek persze semmi jelentősége, gondolom nem pont ugyanolyan magasak a kések). a rögösödés nem csökkent
, de mindent összevetve egyelőre elégedett vagyok, már rég meg kellett volna lépnem. -
zolnagy
őstag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Hopp, te nem nyomtad be a gőz gombot gőzöléskor, jól értem?

Mert akkor megvan a hiba.
Ugyanis így a bojlerben a vizet a kávékészítéshez szükséges hőmérsékletre melegíti a gép. Nyilván ekkor is jön egy kis gőz, ha kinyitod a gőzcsapot, de kevés és vizes, ezzel nem tudsz tejet gőzölni. Be kell nyomni azt a gőz gombot, megvárni, amíg gőzöléshez felfűt, aztán ahogy jolti írta.
(ha már rutinos vagy, akkor van az a trükk Gaggianal, hogy még kicsivel a felfűtés vége előtt nyitod a gőzcsapot, így a gőzölés végéig fűti a vizet és folyamatos erős gőzöd lesz) -
hcs57
addikt
A debreceni Tescoban 26-ig 20% kedvezmény van minden kávéfőzőre.. a Philips Saeco így most 24000 Ft
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Ez az oldal - ha jól értem a leírást - javítaná a Gaggia Evonak azt a hibáját,hogy csöpög a víz a gőzcsőnél kávéfőzéskor. Ilyen az enyémnél is van.
Van rá valami egyszerű otthoni megoldás esetleg, amivel ez javítható?
Másik kérdésem, ha már Gaggia Evo, hogy mit szabályoz a gőz-gomb a jobb szélén, ha egyszer annak a benyomása nélkül, a készülék jobb oldalán fent lévő "tekerőgomb" nyitásával is ugyanúgy jön a gőz?
-
bár még nem aktuális, mert hetekig szeretném nyúzni (illetve addig mindenképp amíg a dc el nem készül és nem látszik, hogy minden frankó), de előre szólok, hogy aki e61-hx vásárláson töri a fejét, az gondolkodhat majd a bfc junior plus levetta gépemben is, 185 ezer pezóért. fejhőmérős, full-full felújított. részletek privátban.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Szyszko
üzenetére
Köszi, én is látom, hogy ez a használati szerinti képen a 13-as elemecske, viszont, én ilyet szerintem nem kaptam a termékhez (bemutató darab volt a főző, az is 10 perc volt, mire a dobozát megtalálták..) ..vajon, hol tudnám ezt beszerezni?
..illetve, akkor már érdekelne, mi lehet a szintén a fenti képen 22-vel jelölt opcionális habkészítő kiegészítő, jó-e az, és mibe kerülhet?
-
MrCsiT
addikt
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Köszi a választ.

"Ezekhez a szűrőhöz szokott a karban lenni egy kis műanyag cucc, ami megakadályozza ezt a spriccolást." - az hogyan nézhet ki, és vajon gyári tartozék, vagy külön kell beszereznem?

"A megoldás a daráló, friss kávé, és rendes szűrő vásárlása lenne" - a gyári szűrő ezek szerint, nem normális szűrő. Bármilyen azonos méretű - majd megmérem mekkora - szűrő jó lesz ehhez a Gaggia Evo-hoz, vagy létezik gyári gaggia nem-nyomásfokozós szűrő is?
Daráló majd lesz, de nem most. A kávé is azzal változik majd meg.

-
bl4ze
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Cool, a kévét is jó lett volna megmutatni mi lett belőle

-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Nyomásfokozós szűrő van a karban, emiatt van ez a lefújásos jelenség. A szűrő fenekén csak 1 pici lyuk van. Ezekhez a szűrőhöz szokott a karban lenni egy kis műanyag cucc, ami megakadályozza ezt a spriccolást.
Viszont látom bolti téglából készíted a kávét, így egy rendes szűrő se túl jó választás, mert azon csak átzubog az előredarált.A megoldás a daráló, friss kávé, és rendes szűrő vásárlása lenne.

-
MrCsiT
addikt
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szimpla gyári kar. Ha elfordítom, átlátok rajta.
Videót még nem csináltam -majd a köv. kávéfőzésnél - de tényleg az van, hogy nem lefolyik, hanem oldalra fújja a kávét a gép.

Kb. már a kezdetektől ilyen. Gondoltam rá, hogy túl gyorsan folyik le, de pl. Lavazza téglát tudtam úgy tamperelni, hogy alig akart lefőni, de akkor is oldalra fújta a gép..
-
jolti
senior tag
válasz
tDr1v3r
üzenetére
Én azért első körben megcsinálnám a vízkőtelenítést, biztos ami biztos alapon. ( Sok vizet engedj ki a gőzcsövön is! )
Sőt leszedném az egész műanyag panarello-t, a kis csőrt is, hogy kitakarítsam. Lehet ott van benne egy kis tejmaradvány.
Ha ezt megcsináltad és nem javult meg, akkor lehet tovább nyomozni.
Lehet, hogy tönkre ment a gőztermosztát, vagy csak lecsúszott egy vezeték róla és nem érintkezik rendesen, stb. -
jolti
senior tag
Gőzölés kezdőknek, panarello-val.
Szükséges hozzá egy tejhabosító kancsó és jó hideg tej. ( Személy szerint én 2,8% ESL tejet szoktam használni, de ezt majd mindenki kitapasztalja, hogy milyen válik be neki, mire érzékeny, stb. )
Esetleg ha flancolni akarsz a haverok előtt, akkor folyadékhőmérő is kellhet, de szerintem fölösleges, simán jó a kezed is hőmérő gyanánt. ( Ha már nagyon süti a kezed, akkor kész.
)A gőzöléshez először is a panarello toldatot le kell venni, csak úgy lehet normális habot készíteni vele.

Majd, ha kávéfőző elérte a gőzöléshez szükséges hőmérséklete, akkor a csőben felgyülemlett fölösleges kondenzvíz kiengedése után, -akár egy pohárba is mehet. Addig engedd amíg száraz' gőz nem jön a csőből. Ez egyébként csak egy pár másodperc.- meg lehet kezdeni a gőzölést.
Ez két fázisból áll.
Az egyik kezed a kancsó oldalát -ez a hőmérő-, a másikkal a fülét fogd.
Az első fázisban bevisszük a levegőt a tejbe, ez nagyobb légbuborékok formájában történik, majd ez adja a habosságát, krémességét a tejnek.
A kis csőrt csak a tej felszíne alá egy pár milliméterre engedjük le.
Amennyiben jól csináljuk, akkor jellegzetes szörcsögő', cicergő' hangot fogunk hallani. Ha nem dugtuk elég mélyre, akkor azonnal büntet és kifújja a tejet a kancsóból, ha pedig nagyon mélyre dugtuk, akkor visítani fog ( mint egy kismalac ) és a végeredmény pedig nem tejhab lesz, hanem meleg tej.A második fázisban fogjuk homogenizálni a tejhabot.
Ha a tejünk megduzzadt' a sok bevitt levegőtől, elérte a kb. kéz-meleg hőmérsékletet, akkor engedjük mélyebbre a csőrt. Ekkor fogjuk elkavarni a bevitt levegőt, habot képezve. A cél a microhab elérése, azaz minél finomabb, kisebb átmérőjű buborékok képzése. Ezt a mélyebben lévő csőr fogja végrehajtani nekünk, az intenzív kavarással. Amikor már süti a kezünket -kb.65-70 fok és e fölé ne is menjünk, mert tönkremegy a hab-, akkor az egyik kezünkkel zárjuk el a gőzgombot, de csőrt addig ne vegyük ki, amíg jön a gőz, különben tönkre teszi a habunkat. Ha már nem jön több gőz, akkor kiemelhetjük.Ha készen van a tejhab, ne hagyjuk állni az edényben, azonnal fel kell használni!
Annyi időre tehetjük le, míg gyorsan megtöröljük a gőzölő csőrt, hogy ne száradjon rá a tejhab, meg engedjünk ki egy kis gőzt is, hogy belülről is kifújja az esetlegesen bent maradó tejet, a későbbi dugulást, koszolódást megakadályozandóan!
Forgassuk meg a kancsóban a tejhabot és, ha jól dolgoztunk, akkor szép sűrű, krémes állagú, csillogó felületű habot kaptunk.
Öntés előtt kocogtassuk oda a konyhapulthoz egy párszor, hogy az esetleges nagyobb buborékokat, amik maradhattak benne eltüntessük, majd forgassuk meg újra, ez még homogénebbé, sűrűbbé teszi az állagát. ( Persze ezt nem muszáj, ha tökéletesre sikerült.
) Jöhet a latte art!Sokat kell gyakorolni, hogy ez az elsőre bonyolult dolog összejöjjön, de ha ráérzel az ízére pikk-pakk menni fog.
-
tDr1v3r
veterán
Az eladónak írtam, ő azt mondta hogy teljesen vízkőmentes, teljesen ki lett takarítva mielőtt elküldte nekem, meg ő is használta pár hetet tesztelés gyanánt.
Délután megpróbálom majd a műanyag csonk nélkül a habosítást. Én arra gyanakszok hogy ott felgyűlik valamiért a tej és azért áll le mert eldugul a járat.
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek tapssztalata az Ascaso Basic-el?
Jó, nem jó? Milyen minőséget képvisel, stb...
Köszi! -
jolti
senior tag
válasz
mester6
üzenetére
De az a hibahatár is nagyon kicsi én úgy tudom.
Amúgy sem Nasa űrhajó ez, mi van akkor ha 9,35 lesz belőle?
Egyes digók szerint úgyis 11 bárra kéne állítani. 
A 12 báros még jó lehet, mert egy kis plusz úgyis van bennük, csak az már nincs skálázva, de persze attól függetlenül én is 15 bárosat vennék.
Én inkább arra figyelnék, hogy glicerinnel feltöltött manométert vegyek, hogy ne remegjen a mutató a rezgőszivattyú végett.
Bár azt hiszem Ábinak most nem rezgőre kell, de jobb az, ha véletlenül olyat kell majd mérni. -
mester6
tag
-
jolti
senior tag
válasz
tDr1v3r
üzenetére
Szerintem egy jó erős vízkőtelenítés kell neki, mert így nem f@sza! ( Ja és az ujjadra vigyázz, süti...
)
Vegyél egy Tescos kék csodát és nyomd át rajta az egészet! Vagy, ha az nincs a közelben a citromsav is jó!
A gőzöléshez meg mindjárt csinálok egy összefoglalót, úgyis ráérek ebben az esős időben. -
válasz
lagoon79
üzenetére
csak feltételes módban mondtam, még fogalmam sincs, tamperem sincs egyelőre. nem tűnik mondjuk egy nagyon kidolgozott résznek a felsőszűrő/vízterítő, de majd kiderül.
kosár nincs igazán semmi, ha jól látom (de amúgy a gyári sem tűnik szarnak, vst formájú a dupla), ims200 felsőszűrő létezik.
ez a 16 grammos ilyen jól működik? duplához nem kevés?
-
válasz
lagoon79
üzenetére
köszi

milyen renekád van egész pontosan? az új gép előnye, hogy a szűrő-felsőszűrő mizéria elölről kezdődhet

amúgy nekem fogalmam sem volt, hogy árulnak ilyen gépet, de magát a gépet sem ismertem semennyire, csak hallottam már róla, de ennyi. talán peti.. rakta be ide a topikba, akkor néztem meg, aztán hétvégén néha eszembe jutott, rágódtam rajta, de a cég miatt eleve kizártam. aztán hétfőn elöntöttek a hormonok...
(azért felhívtam SiD-et, hogy ismeri-e a gépet, nem valami hírhedt darab-e) -
tariattila
veterán
válasz
S.A.M.U.E.L.
üzenetére
üdv!
jóideje nem jártál erre!
(ex index user mit takar?
)
mondjuk én se forgolódok arra nagyon
a QM manual még meg van ám! tudom, hogy adósod vagyok vele!
mi is nagyköltözésen estünk át ezzel mentem most a dolgot... de pótlom igérem!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A fórumtárs pedig egy 25 bar-os műszert választott!