Hirdetés
- Szólánc.
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacskait
tag
Sziasztok!
Én vettem meg Nyufiful-től a PID-elt Classic Gold-taz MDF darálóval.
Teljesen tapasztalatlan vagyok, de ma készítettem egy csapolást. Én nem tapasztaltam, hogy mellényomna. A darálóhoz az alkatrészek (a kar és az eltört léptetőkerék-tartó) kijött a Cady-Trade-nél 2e-ből és a polcról levették.
Molinari ORO-ból, 98fokra állítva a PID, kb. 20perc melegedés után a Gaggia MDF darálóval (kitisztítva, beállítva) ilyen lett:
https://www.youtube.com/watch?v=SAw5idkvdBM -
SiD-
tag
válasz ronin s8 #27587 üzenetére
a Nuova Simonelli Mythos One az a bizonyos őrlő.
Ronin próbált valamit körülírni nekem, amit én az ital sűrűségével, viszkozitásával hoztam összefüggésbe (nem biztos, hogy ő erre gondolt), amit én meg a Mythos őrlő őrleményprofiljával hoztam összefüggésbe.
még nem jártuk körül szisztematikusan ezt a kérdést, mindössze pár kóstolásos teszten vagyunk túl, melyeken azt tapasztaltuk, hogy egy Mazzer Roburhoz vagy Konyhoz képest a Mythos-os kávék testben és sűrűségben egy picit alacsonyabb pontot kapnak, de íztisztaságban, transzparenciában: az ízek elkülöníthetőségében pedig magasabbat.a Mythos One 75mm-es, sík tárcsás kivitelű őrlő és nagyon sok érdekes megoldást tartalmaz:
fűti / hűti az őrlő kamrát, így a kijövő őrlemény egész nap fix hőmérsékletű.
persze így az őrlőnek is van felfűtési ideje, előre be kell kapcsolni a kávégéppel együtt.
ezen kívül a kések 45°-ban meg vannak döntve, hogy minél kevesebb pangó őrlemény maradjon a rendszerben és a fordulatszáma is elég alacsonynak mondható. -
ronin s8
senior tag
válasz zolnagy #27588 üzenetére
Na jó, de ott olyan géppark van látványra, hogy megáll az emberben az ütő! Ilyen körülmények között nem gondoltam volna, hogy a pont a hardver az akadály... /Persze abban az esetben, ha bármi kívánni valót hagynak maguk után a kávék, ami lehet, hogy egyáltalán nem így van.../
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
zolnagy
őstag
Igen, danetti. A honlapjukon található számot hívd, Kiss Tibor. Segítőkész és képben van a dolgokkal. Nekem pl. Ő szerzett eggyel nagyobb IMS szűrőt, ami nincs is a honlapon (IMS-nél a szűrők [töbek között] a magasságukkal vannak azonosítva. Az alap dupla pl. 24,5 nekem meg a 26,5 kellett)
@Ronin,, nekem közel sincs annyi tapasztalatom, mint SID-nek, de én is arra jutottam, hogy egy bizonyos szint felett a gépcsere nem sokat számít, ellenben a különböző darálókkal elég más ízeket lehet kihozni ugyanabból a kávéból, ugyanannál a gépnél és persze ugyanolyan hőfokon is.
És ez az olaszosabb keverékeknél annyira nem jön elő, de a SO arabikáknál fokozottan.
Mindez persze csak az eddigi tapasztalataimból a saját véleményem.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz zolnagy #27583 üzenetére
Tettem egy megjegyzést arra, hogy esetleg lehetne feljebb menni a csodagéppel hőben, mert bár mindkettő kávé nagyon jó, az én szájam ízének lehetnének kicsit testesebbek, mélyebbek és olajosabbak. Kisebb fajta vita kerekedett ebből (akkor még SiD nem volt ott), volt, aki azt állította, magasabb hőtől még vékonyabb lenne, Én a gépre vagy a pörkölésre gondoltam, és íztől függetlenül kicsit friss még a kávé (kiderült, nem), SiD azt mondta, hogy náluk, a CasMo-nál is van ilyen daráló (valami Nuova Simonelli, de ő másik nevet mondott), és hogy azok csinálják ezt az ízt.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
a silvanónál nem csak a kávés része érdekes a dolognak, az egy sima 3 decis réz bojler a standard ipari fejen, plusz gyári pid. idáig ez ugyanaz, mint egy pid-elt silvia, faema family stb. viszont a silvanónál van egy külön szivattyú és egy termoblokk, amivel a gőzt csinálja. én ezért ugrottam bele, lehet akár egyszerre gőzölni és csapolni is, és ha jókor indítod a gőzölést és még fűt a termoblokk, végig fűtésen is marad, mert nem éri el a termosztát lekapcsolási pontját. magyarán a végtelenségig tudsz vele gőzölni. persze nyilván erőben sehol sincs egy hx-hez képest. még egy okossága van: kikapcsolt pid (és fűtés) mellett is tud csapolni. ez olyankor jó, ha amúgy emelkedő hőkarakterisztikára gyanakszol csapolás közben, mert azon még a pid is ront (vagy épp az csinálja).
all in all, a tökéletes "dual bojleres" kisgép. és nagyon jó kávékat is csinál, egyedül az érzékeny, világos pörikkel szenvedek vele.
amúgy szerintem qrva ronda , de megszoktam. és persze kényelmes minden: oldalt van a víztartály, így látod, hogy hogy állsz. hatalmas csepptálca elöl, bármennyi víz belefér. szép nagy felület a tetején, simán elfér 9 espresso csésze. nem is melegszik túl, csak langyos lesz a csésze (a hx-en 15 perc után tűzforró). a gőz termoblokkja külön kikapcsolható.
nagyon átgondolt gép (ezért nem is tervezem eladni, attól tartok, a vízterítés egész biztosan megoldható valahogy, egy rohadt rézkorong és egy szűrő kérdése az egész)
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
zolnagy
őstag
Ha lesz ilyen meccs, szóljatok és csatába küldöm a Brasilia Ladyt is harmadiknak Az is ue a konstrukció.
Az IMS 200-al nekem is jó a tapasztalatom. Zacc alig megy vissza (a gyárinál ez nem volt elmondható) és jobb a vízterítés is.@Ronin, és mi lett a konklúzió? :[link] (mármint a darálók ízvilágáról)
[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
Többen vettetek IMS felsőszűrőt és kosarat.
Tapasztalat?A Bricolettan 200-es IMS felsőszűrő van. Nagyon jó, semmi zacc nem kerül vissza a fejbe + vízterítése is jobb.
Látom, hogy az Expolygonnál is van 7/9 g IMS kosár 4100-ért.
Gondolom partyban van a VST-vel, vagy nem?Van egy 17 g Strada szűrőm, annál éreztem a többletet a gyárihoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Oké főnök. Azért majd szólj, ha mégis...
Ha mondjuk meghóna' a nemlétező ámerikai nagynéném, akkor tuti vennék egyet, akár újonnan is, annyira tetszik! Méretre, tudásra, kinézetre. Az esetem!
Azt nem tudom, hogy az Ascaso-k vannak e ilyen jók? Vagy közel ilyen jók. Hisz ott is van 3 deci réz.Ábi annyival jobb?
-
ronin s8
senior tag
válasz Surda- #27577 üzenetére
Szerintem ez a nagyobb lehet. Nekem van, de túl nagy egy-két adagnak, meg újabban nem iszunk tejet.
Tutti kis szerszám, a legjobb! A Butlers-ben kétféle van: kicsi és nagy.
Lehet vele hidegen is habosítani, és tetszőleges hőmérsékleten (egy pontig). Egyetlen nehézsége van, hogy sosem tudod pontosan, hány fokos benne a tej.Használata egyszerű. Miközben melegíted a lángon, húzogatod le-föl. A legjobb habot csinálja.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Surda-
őstag
ilyen tejhabosítót használ valaki?
Ezzel hideg tejet is tudok habosítani?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
ronin s8
senior tag
Mai élményeim:
T&P: Has Bean Ethiopia - kiváló
Espresso Embassy: CasMo El Salvador és Guatemala - kiválóÖsszefutottam SID pörkölőmesterrel, kellemesen elcsevegtünk a darálók ízvilágán...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
a silvano mindenképp marad, amíg ki nem hozom belőle a maximumot. ehhez fragola segítsége is fog kelleni, mert ennek része egy ex4->ex5 pumpacsere + szűkítő, plusz a vízterítő kap még 4 kis lyukat és egy ims 200 mikronos felsőszűrőt.
eladnám egyébként, de tényleg egyetlen eladó darabot sem láttam belőle soha, se előtte, se utána. ezt meg szinte újonnan vettem, harmadáron, és mivel kvázi "dual bojler" (bojler + termoblokk), ritka madár is.
lényeg a lényeg, nem ígérem, hogy egyhamar eladó lesz...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Ábi
tag
válasz soldier2 #27570 üzenetére
Köszi!
1 éve, amikor az Ascasot vettem újonnan, már akkor izgatott az E61, de nem éreztem magam annnyira gyakorlottnak, no meg pénz is csak annyira futotta.
Mostanra eleget olvasgattam, videoztam róla és adódott el jól karbantatrott masina.
Tényleg semmi bajom az Ascasoval (PID-del kezesbárány és pontos), csak a hajtot a vérem feljebb.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Nagyon jól néz ki, gratulálok, használd egészséggel. Nagyon rá voltál kattanva az E61-re az utóbbi időben, de nem hittem volna, hogy ennyire gyorsan rá is szánod magad, de végül is így kell ezt csinálni, nem hónapokig gondolkodni, hogy mi legyen, háromszor meggondolni magad, aztán megvenni amire először vágytál , és most legalább Parcival tudtok tanulni a másik által feltett kérdésekből is
Sok jó kávét.Az Ascasoval mi volt a baj? Vagy csak szerettél volna szintet lépni?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ábi
tag
Köszönöm!
A kávén kívül nincs más kimondott hobbym, élvezem a pörkölést, kisérletezést, ezért többet is költök rá, mint kéne.
Az Ascasoval sincs semmi baj, de az E61 már régóta csábított, most volt egy biztos forrásból használtan, ezért váltottam.
Szerencsére nem annyira pacsálós, amennyire rémisztőnek tűnt a fórumokon olvasottakból.
Persze a PIDes Ascasonál semmi pacsa nem kell, de ez még bőven belefér, mert kárpótol a látvány és az íz. -
Ábi
tag
E61, 1800 W, 1,25 l bojler, HX.
2 órás beszélgetés és csapolgatás után vettem meg egy fórumostól.
Bemelegedés után elég egy 25-30 mp hűtőcsapolás, ez kicsit több, mitn 2 dl víz, amikor úgy megindult a fej hőfoka lefelé, hogy 92+-2 fok közé lőhető nyugalmi helyzetben. Itthon innen indítottam a saját pöris Brando Yirgámat. Olajosabban, több cremával jött le, mint az Ascason. Az őrlőt picit durvábbra kellett állítanom. Ami jó, a duplánál csak 1,5 fokot hűlt a fej csapolás alatt. A kosár levételénél még az tűnt fel, hogy jobban megdagadt a pogácsa (ugyan akkora mennyiségnél és szűrővel), mint az Ascaso esetén.
Ízben is jobbnak érzem, de ez lehet már csak pszichésen van.Már most meggyőző a különbség, kb. akkora, mint a Baby és az Ascaso között volt.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Gratulálok! Sok jó kávét hozzá!
Kíváncsi leszek a véleményedre.
Szegény Parcit is sajnálom a sok viszontagságért! ( Persze azért átvenném tőle ezt a szenvedést! )
Mondjuk speciel nekem jobban kéne a Silvano. Szerintem az én igényeimet maximálisan kielégítené itthon egyelőre. -
Totó07
újonc
Úúúú ez nagyon jól néz ki! Gratula!
(Ascaso eladó?)
-
Totó07
újonc
Sziasztok!
Bocsi, épp nem témába vág, de valaki írta, hogy kipróbálta, hogy kotyogósba tesz a vízbe 1 kis sót. Ma reggel én is kipróbáltam a brikkában, tényleg eszméletlenül jó! Köszönöm! -
lagoon79
tag
válasz ronin s8 #27552 üzenetére
elvileg mindent ki tud számolni. a hőcserélőnél egyszerű henger térfogat számítással. a fejhez menő csőnél a hosszt megmérni lehet kicsit nehezebb, meg a belső átmérőhöz bontani kell, de az is megoldható. plusz a fejben lévő víztér pontos méretét sztem vmelyik szaki biztosan tudja.
így meg lehet határozni a teljes rendszerben lévő víz mennyiségét.
ja, meg persze van a visszamenő ágban is, csak ott már "hidegebb" mert leadta a hőt a fejen.
-
ronin s8
senior tag
A hőcserélő térfogatát kimérni nem nagyon tudod, ill. a fejtől már többváltozós lesz az egyenlet.
A csapoláskor a fejen kilépő víz hőmérsékletét tudod mérni, és ez alapján felállíthatsz különböző csapolási profilokat, rutinokat.Szerintem agyalni nem érdemes ezen, egyszerűen belejössz, mint kiskutya az ugatásba, és qrva jó kávékat fox húzni vele!
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
ronin s8
senior tag
Jó, hát ez fogalmazás kérdése. Nevezhetjük csőnek, patronnak, bojlernek, hőcserélőnek, mindegy.
Nem tudom, mekkora a tiedé. Túl kicsinek nincs értelme, mert a tartályból hidegvizes utántöltést kap, tehát valamekkora térfogatra szükség van, különben nem nagyon fog különbözni egy Gaggiától. Kérdezd meg fragolát![ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #27547 üzenetére
1,3 literes a bojler a bfc-n. én nem aggódom a túl gyorsan csökkenő hőfokon.
a kis bojleres részt nem értem, tudtommal nincs kis bojler, egyszerűen egy csőben (=hőcserélő) megy a hidegvíz a bojleren átvezetve, meg a fejen is keringetve van. ezért kérdeztem, hogy mennyi víz van ebben a csőben, mert azt gondolnám laikusként, hogy amíg a gép fél órát áll és fűtve van, addig a bojlerben álló csőben lévő víz qrva forró lesz (hiszen a bojlerből azonnal gőzölni is tudsz, ergo van ott hő bőven), ergo attól mindenképp meg kell szabadulni.
persze talán ki is mérhetem egy pohárban, hiszen amíg emelkedik a fejhőmérséklet hűtőcsapoláskor, addig jön az a víz, nem? érzésre egyébként inkább 1, maximum 2 dl, mint 6.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
ronin s8
senior tag
Ezt talán fragola tudná megmondani, mert ő látta szétszedve.
A fűtés a nagybojlerben megy, a kicsi patronnak nincs fűtőszála. A kicsi talán mindegyikben hasonló lehet, úgy 6 decis, nem tudom. A tiednél a nagy is pici, nem...? Nálad talán könnyebben megborul a hőegyensúly csapolásnál, hűtőcsapolásnál, de lehet, hogy nem.Szerintem ki kell tapasztalni ezeket. Nagy segítség a fejhőmérő, ebből a szempontból jobb, mint a PID, mert azt látod, ami nagyjából a pogácsa környékén történik.
Érdemes átgondolni a rendszert. Ez csak "hőcserélő" rendszerű, nem vízcserélő. A két bojlerbe, bár ugyanaz a pumpa szívja be a vizet. de nem tudnak keveredni, viszont ahogy csökken a bojlerekben a víz (a nagyobban a gőz is?) mennyisége, a pumpa azonnal utána tölt hideg vízzel. Ezért csökken csapoláskor a hőmérséklete a víznek. A nagybojler fűti a kicsit, tehát össze vannak hangolva, itt történik a hőcsere.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #27545 üzenetére
nem tudja valaki megmondani, hogy kb. mennyi víz van a hőcserélőben, fejben, azaz abban a részben, ami a fűtött rendszerben (bojler, fej) áll? azt gondolnám, hogy annyit mindenképp kell csapolni egy shot előtt, mert tök más hőfokú víz, mint ami utána jön.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
nemethsza
tag
válasz looser #27543 üzenetére
Szia,
szerintem menj ki az Expolygonba, és vidd a kart is. Előtte esetleg egy telefon nekik..."Tanútt embernek párlya nincs!"
-
looser
addikt
Sziasztok!
La Pavoni 51mm-es duplaszűrőt keresek, illetve ha ennél olcsóbb vagy utángyártott hasonló méretű szűrőt tudtok ajánlani EC155 "upgrade"-ként, az is szuper lenne. Kerestem, de nem találtam eddig, csak remélem, hogy egyszerűen nem sodródott a Google találatok közé. Létezik olyan budapesti bolt, ahol nagy a választék, segítőkészek az eladók és esetleg be is próbálhatnám a szűrőt a szűrőtartó karba?
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
HÁZIGAZDA
e61-hx-emberkék: shot előtt hűtőcsapolás, majd jön a shot. a kérdésem, hogy mi a bevett metódus: hűtőcsapolás után azonnal fel a kar és indul az éles, vagy vártok közte valamennyi időt (és ha igen, mire?)?
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
nemethsza
tag
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
nagyúr
Ez a Hypster kávézó nálam is kiverte a biztosítékot.
Aki jár esetleg budai résen, annak ajánlom a La Nube-t.... Ménesi 2. Bartók Béla gőzöm sincs mennyi... 41...
Van kaja reggeltől, van ebéd, és nem sivár. Igen baráti, kellemes hely.
Megkeresem minnnyá a weboldalt...
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #27534 üzenetére
Ezt egy nagyobb karbantartásnak gondolnám, és inkább felújításnak nevezném.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
fragola.6035
aktív tag
válasz ronin s8 #27529 üzenetére
Azért remélem észrevetted, hogy az E61 fej a gépedben fel lett újítva, ami azt jelenti, hogy az összes szeleptömités, a szelepek s.réz nyomórúdjai, a fejszűrő, tengelyszimering, ezek mind cserélve lettek. Ugyanígy a Parci gépében is.
Ezt 2-3 évente meg kell csinálni. Az alsó rugócsere sem árt.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
SiD-
tag
ha mechanikus E61-ről van szó, akkor használattól függően 2-5 évente nem árt kicserélni a szeleptőkéket, mert puha sárgarézből vannak és elkophatnak, illetve a beleágyazott gumi tömítések is elöregedhetnek.
ilyenkor a fej alul ereszt felfűtéskor vagy kávéfőzés alatt, az indító kar szorul vagy kávéfőzés alatt kimozdul.
szerencsére ezek olcsó és folyamatosan kapható alkatrészek. -
ronin s8
senior tag
válasz soldier2 #27527 üzenetére
Én pontosan megértem ezt a szakmai hozzáállást, és valahol szimpatikus is, de így a kávé már végképp nem az élvezetek birodalmába tartozik, hanem valamiféle elvárásos önszopató mechanizmussá válik. Az a kérdés, akarom-e én ezt, avagy sem...? Úgy döntöttem, nem...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Semmilyen, ha azt nem számítjuk, hogy hetente le kell takarítani kívülről, mert elég nagy a felület.
A víztartályra kell odafigyelni, mert az is szabadon van, ezért sűrűn kell cserélni benne a vizet, ami persze elmosással jár.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ábi
tag
Milyen karbantartási igénye van egy E61 gépnek a vízkövön, tersoneten kívül?
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #27518 üzenetére
Látom ez a szitálás kiverte a biztosítékot nálad is Macera, az igaz, de a szimplának (nálam) kell a plusz gondoskodás. Kellően nagy lyukú szitával fél percen belül vagyok már és a papirlap amit használok az is van 3 hónapos (csak, hogy környezettudatos legyek). Reggeli kávé kb 5 perc nálam, szitálással. Tudom, aki reggel hatkor neki áll szitálni az őrleményt, annak nincs ki a négy kereke, de ezt már többen mondták nekem, pedig nem is tudták, hogy szitálom a kávét
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz radi8tor #27515 üzenetére
Szerintem igen. Nincs olyan, hogy csak kávé. A kávé mellé, köré mindig kell valami: süti, ital, hely, szendvics, kaja, stb. Azon kívül ízlés dolga, de nekem ezek a hipszter helyek minden, csak nem szép helyek. Valamilyen, a tervező által jónak gondolt, nyugati magazinokból kiollózott látvány alapján létrehozott, első sorban a fontosnak gondolt 20 év körüli korosztály feltételezett igényére vannak szabva. Csakhogy ennek a korosztálynak nincsenek igényei...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz peter.szabo #27514 üzenetére
Állítólag iszonyat macera. Még a szitálásnál is nagyobb.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
zolnagy
őstag
válasz peter.szabo #27514 üzenetére
Egy ideig én is gondolkodtam rajta komolyan és több fórumot átnéztem a neten. Az őrlemény minősége mindenhol egyöntetűen kiválónak lett minősítve, az anyagminőség szintúgy. Amivel többeknek problémája volt, az a kialakításából adódó nehézkesebb kezelés, ami mindennapi használatnál már inkább bosszúság, mint jópofa. Ezért lett végül a Bezzera belőle.
-
HÁZIGAZDA
válasz peter.szabo #27514 üzenetére
az őrleménye zsivány, a használata gyász. ha nem utálod meg, sőt, szereted használni, akkor remek vétel. mit lehet tudni amúgy az új verzióról?
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz ronin s8 #27503 üzenetére
Ha már így szóba kerültek az őrlők, mit gondtok a Pharos-ról? (egy vélemény itt).
Amit eddig olvastam róla, annak alapján elég szimpatikus darabnak tűnik. Gyors és minőségben elvileg a SJ felett van. Igaz, az első generációknak voltak tervezési problémái, ami miatt nehezebben volt használható, de az új verzióban (most jön ki szeptembertől) remélhetőleg, ezeket már megoldották. Nyilván a kézi hajtás az megmaradt. Van valakinek tapasztalata/gondolata ezzel az őrlővel? Érdemesebb lehet egy használt SJ helyett ezt venni?
-
zolnagy
őstag
válasz mester6 #27494 üzenetére
Hát, lehet igazad van...
A gép esetében viszont biztos nem cserélek. Ezzel a géppel (pidelve, ims felsőszűrőre cserélve, szűkítőzve) elértem a maximumot, amit itthon egyedüliként kávézóként lehet (na jó, a lagoon által épített gép talán a max. tényleg). A darálókat azért cserélgettem, mert vmi mindig zavart bennük. Ez a Bezzera viszont viszonylag csendes és jó örleményt produkál, ezért amíg bírja, maradni fog (a tartósságával nekem is vannak fenntartásaim) -
Surda-
őstag
Én örülök az új helyeknek,csak már unalmas,hogy mind trendi...
Boriska hozzászólása jut eszembe,aki szerint az már nem is barista,akin nincs pár tetkó.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
HÁZIGAZDA
ezek azért jó helyek. lehet mylord vagy surda módra azon nyafogni, hogy trendiskednek, vagy lehet parci módra örülni neki, mert odafigyelnek a kávéra, normális sütik vannak stb. szóval, nyíljanak csak. a trendiség változik, de a jó kofi örök!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #27481 üzenetére
egyelőre azzal nem szenvedek, hogy elfogyna bármilyen hő, azzal viszont igen, hogy nem tudok eléggé lemenni a sötétebb pörikhez szükséges hőfokra.
az emelkedő majd csökkenő fejhőmérő-hőfok megvan, gondolom a hőcserélő bojlerben lévő részében felforrósodott víz miatt emelkedik az elején, aztán amikor az elfogy és már hidegebb víz jön a tartályból, akkor kezd el csökkenni.
egyébként sajnos a tartály-ügy sem egyszerű: 40 perc után dög meleg a benne lévő víz, ha amúgy szobahőmérsékletű volt, ha viszont friss, hideg vízzel indítom, akkor nem. itt simán lehet 5-10 fok különbség is, nehéz így reprodukálhatóságot csinálni.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Szólánc.
- Stellar Blade
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Facebook és Messenger
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest