Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- hcl: Amúgy mi a terv?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ábi
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Tudom hogy használtál többet is, ezért mertem remélni, hogy valami indokkal, méréssel alátámasztod az egyszerű NEM-t.
Addig azt kell mondjam, ha a feleségem megelégedéssel használja a Bricolettát (pedig kritikus jellemzően), akkor nem mondanám ki a nemet.Igaz eddig nekünk ez csak a 3. "komoly" gépünk. Korrekt állapotú DC-re, más hasonló tudású gépre nincs keret... -
lagoon79
tag
ezért van jelentősége a lent leírt mondatnak: "persze ehhez az kell, h megtapasztalja vki egy teljes rendszerben kontrollált (gőz, kávékazán illetve fej) gép előnyei, ahonnan már csak lefelé van."
éltem együtt több egykazános, HX, egy DB géppel, ezért "mertem" leírni nagy betűvel...
-
Ábi
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Mi a bajod vele?
Szerintem szerethető, könnyen kezelhető szerkezet.A feleségem 4 nap alatt megszokta használja.
Én nem írnám csupa nagybetűvel a nemet!
Vannak, akik pár nap után eladják az itt túldimenzionált GC-t, mert nem tudnak vele jó kávét főzni, akkor az is NEM ajánlott?
Szerintem nem lehet ennyire leegyszerűsíteni ezt a dolgot.
Te nem szeretted pont.
Azért a kifejtésed érdekelne. -
lagoon79
tag
egy dolgot simán ki merek jelenteni. otthonra az e-61 NEM, azaz NEM ajánlott kategória. én már DB kialakítással sem venném. A Paljoc által említett Catlerhez hasonló felépítés (vagy pl. fejkazános DC) viszont tökéletesen működik.
persze ehhez az kell, h megtapasztalja vki egy teljes rendszerben kontrollált (gőz, kávékazán illetve fej) gép előnyei, ahonnan már csak lefelé van.
-
mester6
tag
válasz
senki11
üzenetére
Nálunk a Gaggia Evolution általában 25000Ft-ért kapható használtan. Azok őrölt kávéval használhatók.
Nekem nem egyértelmű, hogy ez mihez jó, csak E.S.E podhpz , vagy őrölt kávéhoz is!? Ha E.S.E POD-os azt kb. 15000Ft-ért szokták hirdetni. A POD-ost azonban át kell alakítani őrölt kávéhoz amiről nem tudok árat mondani. Az átalakítás miatt az E.S.E tipusért nem szoktak kapkodni! -
-
senki11
aktív tag
Visszatérve a Gaggia-hoz... Mivel felvidéki vagyok, szétnéztem az itteni apróban is és találtam egy ilyet. Gyanúsan olcsónak tűnik. Szerintetek?
-
paljoc
tag
En sem merem leirni, de harmadik napja parhuzamosan inditva a reggelt a stella/catler duoval, ez utobbi erosen gyalazza a kedvenc e61 gepemet szinte minden teren...
Kiiktattam a Catler eloaztatasat, igy lehet oket uazzal az orlemennyel etetni, grammra kimerve 10,5-bol mennek a szimplak. -
Eyesis
őstag
Nem tudjátok, hogy lehet esetleg venni valahol Transparent PortaFilter-t?
-
persze, roninnak vannak megkötései a fórumos kommentelések tudományos információtartalmára
, nem nekem, részemről jöhet
, akkor is, ha az összehasonlításból nem derül ki a világmindenségamúgy leírnám szívesen a jolly-s késes mazzer minis tapasztalatokat, meg a bfc-ről is lenne mit, de inkább nem, gondolom ronin nem látná szívesen egy olyan ember tollából, aki egy e61-es gépet egy dc-re készül cserélni

-
Ábi
tag
1 hét múlva szívesen várok bárki, nálam jártasabb személyt, aki kíváncsi lenne az eltérésekre a roto-rezgő közt. + megpróbálkozhat a pörköléssel a Gene-n.( Van több mint egy tucat zöldem, lehet válogatni. A Brando Sidamoja osztatlan siker volt eddig
)
Mert nem a szórakoztatás a célom. -
Ábi
tag
Nem merném már most kimondani hogy a rotos jobb. 😉
Az összes paraméter azonos a gépen, kivéve szivattyút. Értelem szerűen duplát darálok a két szimplához, az azonos őrleményhez. A tamperelés már más kérdés. És természetesen nem fog megjelenni a médiában ez a teszt...
Ez egy fórum, ebbe belefér. -
válasz
ronin s8
üzenetére
a szivattyú összehasonlításnak sincs értelme, ha már áltudományoskodunk, mert igaz, hogy csak egy változó van, de csak elvileg. kétszer őröl, kétszer tömörít stb. utána pedig a különbségek felismerése is full szubjektív, Ábinak például jobban ízlik majd a rotoszivattyús gép terméke, hiszen eleve azért vett egy második ugyanolyan gépet (és még engem izélgettek...
), mert azt tartja a komolyabbnak. nyilván nem fog abx tesztet csinálni nagy elemszámú mintával, és egyébként ha csinálna, az sem feltétlen vezetne eredményre.nade, ez egy fórum, alapvető lényege a szórakoztatás, nem a tudományosság.
így lehet, hogy valaki olyanokat ír, hogy az olaszok annyira nyomják a minőséget, hogy a magyar lányok akár asztalon táncolnak, csak ott lehessenek. noha ugyanezek a magyar lányok itthon már nem számítanak ennyire igényesnek, ugyanezek az olaszok meg évtizedeken keresztül a világ egyik legszarabb autóit csinálták
(jó, tudom, hogy hogy értetted, de valamibe most nekem is bele kellett kötni) -
ronin s8
senior tag
Komolyra fordítva a szót, ezeknek az összehasonlításoknak - azon túl, hogy szórakoztatóak, és kitöltik a fórumot - sok értelme nincs. Legtöbbször rejtett user errort látunk, és udvariasan elhisszük, hogy tényleg objektív a dolog.

Bármi következtetést kb. abban az esetben lehetne levonni, minél kevesebb változót figyelünk, mint jelen esetben a szivattyút.
-
Totó07
újonc
Sziasztok Srácok!
Valakinek esetleg van tapasztalata/véleménye az ilyen Carimali őrlőkről: [link]
Mi lehet a különbség a kettő közt a színükön kívül?
(meg, hogy az egyik drágább...) 
Szerintetek megérné valamelyik az árát?
Köszi a segítséget!

-
Wolfy999
tag
Még annyival egészíteném ki, hogy egy nyitott szűrőtartó megmutatja, ha csatornásodik a kávé. A másik előnye, hogy hihetlenül gyönyörű látvány, ahogy lejön a kávé. Amióta megvan én csak ezzel csapolok. Hátránya, hogy minden egy csészébe megy, tehát nem tudod kétfelé szedni. Nekem ez nem baj, szerintem igyon mindenki duplát!

-
Eyesis
őstag
Extraction - obsessed with coffee-ban ittam egy PallYotz féle Ethiop Sidamo-t
Persze, hogy savas, gyümölcsös volt, ami nekem nagyon bejött, de kollégáim szívébe nem lopta be magát 
-
And06
aktív tag
válasz
Szyszko
üzenetére
ha világos, fehéres a crema akkor hőhiányos, ha túl sötét, akkor túl sok a hő. ez az alapszabály.
a csatornásodás azt jelenti, hogy nem egyenletesen indul meg a kávé a pogácsából, hanem csak egy kis részén. a másik részen kvázi nem jön át kávé, kárba vész. ha túl magas a hő, az is okozhat ilyet. egyéb okok, pl a félretömörités, vagy egyenetlen eloszlás a szürőben. -
Szyszko
tag
Sziasztok,
Most már pár hónapja használom a pid-es Gaggia Babyt, és őszintén szólva nem teljesen értem a kávék hőigényeit.
Tudnátok mondani pár általános dolgot azzal kapcsolatban mikor kevés a hő egy kávénak, és mikor sok, mik a tünetek, vagy mire figyeljek. Például sokszor olvasom itt, hogy csatornásodik a KV, az mit jelent pontosan, és miért van.Előre is köszönöm a segítséget
-
ronin s8
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Kinézetre nem tetszett, és az anyaghasználat sem fogott meg. Ezen kívül nem tudok semmilyen hátrányról, valszeg egy ideig nagyon jól működik. Alumíniumnak tűnt néhány része, ami egy ilyen kategóriánál szerintem nem elég jó. A réz, vagy bronz időtállóbb és meggyőzőbb.
-
soldier2
őstag
-
eXtguy
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Pont 5 hónapja használom, az enyém nem az Evo, ebben nincs hűtés, de ha jól tudom, ennyi a különbség.
Csak jót tudok írni egyelőre, bár ősztől lesz nagyobb strapának kitéve.
A kések állíthatósága elég jó(de nem fokozatmentes), azért a SJ kicsit precízebb.
Nem, vagy nagyon kis mértékben rögösít, az őrlemény minősége jó.
Az elektronika és a mechanika elég jól összedolgozik, az adagolás elég pontos: kb. +- 0,1-0,3 g.
Halk, rendes ipari hangja van.
Gyorsabb egy SJ-nál.
Sokkal olcsóbb is annál. -
Toobee
veterán
-
-
senki11
aktív tag
Azt hiszem tényleg marad valami kommersz, mert ha mindent be akarok szerezni, akkor sok lesz a vége. Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
-
Z0mbi
senior tag
Na azt hiszem el kell ujsagoljam hol allok az uj ascaso steel uno pro val

4ik napra megszuletett az elso crema
(egyik nap vettem a lidl ben egy kilos kavet hogy a daralot beallitsam a 30ml / 25mp re 15 kg val...latni kene ahogy a furdoszoba merlegen nyomom meg mindig azt a sz.t. )
Ami megnagyobb szo az az hogy ma megszuletett az elso tejhab aminek a tetejet lehetett kanallal kiszedni.
Almomban nem hittem volna hogy a panarello es a gozcso kozott ekkora a kulonbseg. Konkretan ugy erzem meg mindig hogy ez nem napok hanem honapok kerdese lesz mire megatulom. Hiaba nezek millio videot errol nem vagyok elorebb. Hutom a kancsot, hideg zsirszegeny tej, a 'W spot' meg hol megvan hol nem... szoval ez nem egy egyszeru dolog
szoval most boldogsag van
(ja es ma eppkezlab kaveval probaltam P&Y Java mix)
Azert meg hosszu ut all elottem az teny. Ma kirandulok egyet az expolygon ba es veszek egy merleget meg egy egyes kifolyot.... (meg ezt azt a takaritashoz ill mugyantat) -
Keresztapper
senior tag
Az új szörny érkezése kiszorította a konyhából az eddig örömmel használt Coffee GAGGIA-t, így ettől meg kell válnom. Rendszeresen tisztítottam, vízkőtelenítettem, és új tömítések is kerültek bele tavaly decemberben.
Jár hozzá egy Motta alu tamper, egy és kétadagos szűrőkosarak. Képeket remélem este tudok feltenni. A gép Budapesten van.
Akit esetleg érdekel, keressen privát üzenetben.
-
-
senki11
aktív tag
Üdv! Otthoni használatra keresek nem túl drága, de azért elfogadható minőséget nyújtó presszógépet. Árban úgy 25000-re gondoltam. Van ebben az árfekvésben valami jó vétel? Valahol a Philips Saeco HD8323 -at ajánlották egy hasonló kérdésre...
A választ előre is köszi! -
nemethsza
tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata a Kapucziner Ausztrália Skyburyjével? Őrleményfinomság és hőfok jokerhez viszonyítva?
-
adriankoooo
senior tag
Az új favorit: SPICY ITALY P&Y, pici cukorral (vadiúj P&Y csészében), PID 90C-n: uhh...

-
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Egyik barátom szeretne egy kávéfőzőt, mondjuk egy régi, nem 2015-os gaggia classicot. Tudtok valakit aki ilyet akarna eladni? Akár újonnan is?
Köszi
-
tariattila
veterán
Van egy eladó Saeco Odea Go gépem amit még SiD mestertől vettem....
szép állapotban van, most lett átnézve elvileg...
39-et fogok kérni érte. (45-ért vettem és most kapott egy új daráló motort mert a gyáriját túl finomra állítva próbáltam használni és az már nem tetszett neki... 15 volt a javítás)
szóval aki automatára vágyik annak jó választás lehet... persze nem extrém beállítások mellett!
-
Surda-
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Ha ragaszkodsz ezekhez, akkor a helyedben egy használt gépeket áruló boltot keresnék fel.
40körül már vannak automata gépek.
120 egyébként is soknak tűnik,ha csak pároddal isztok és nem egy egész iroda nyüstöli.
Hasraütésszerűen ez is "csak" 70
Emlékeim szerint fragola fórumtárs linkelt is valamikor megbízható boltot.
podos-kapszulás nem szimpatikus? -
válasz
ronin s8
üzenetére
egy pid-es kisgép szög egyszerű elektronikailag ezekhez a hx-ekhez képest. az a qrva automata töltés, az beszarós, nem? nyomáskapcsoló? valami nyomorult gicar dobozt is vennem kellett egy vagyonért a bfc-hez. tele van olyan szarokkal, ami a silvanóban nincs is.
jól hangzik ez a tele van elektronikával, de egy termosztátot pid-re cserélni épp nullával több hibalehetőséget ad.
-
nemethsza
tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Hali,
persze, vannak, de elég kényesek. (értsd: árhoz képest sok - és drága - szervízigény). Ha nem akarsz a "pepecselős" módszerrel (külön őrlő, adagonkénti őrlés, megfelelő főző) megbékülni, inkább az E.S.E podos rendszert szokták javasolni.
Mellesleg nincs gond a szuperautomatákkal se, némelyik (megfelelő beállítással) egész értelmezhető kávét ad, de full kényelem ára, a szervízköltség. Mellesleg azokat is karban kell tartani (pl. vízkő, néha szilikonzsír).Ja, és eszpresszóból indultam ki. Egyéb kávéknál vannak még lehetőségek, de azokról jmad más ☺
Ja, ár: cca. 50ezer.
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Előre bocsátom,laikus vagyok,de a párom felvettette,hogy nézzünk olyan kávéfőző gépet,ami bekapcsoláskor megőrli a szemes kávét és utána azt lefőzi.Lehet egyszerre 2-t is-de ha egyes,az sem gond.
Mik vannak,mik az ajánlottak,milyen árban vannak ezek?
Köszi előre is a választ.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, nem nekem, részemről jöhet