- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Én első lépésben megmérném, hogy a szűrőtartó karra felszerelt nyomásmérő hány bárt mutat? Ha a nyomás megvan , 9 bár , a pumpa jó . Ha keveset szállít akkor egy keresztmetszet szűkülés lehet az oka. Ez pl lehet a 3 járatú szelepnél is. Ekkor talán egy többszöri vízkőoldás segíthet.

Amennyiben nincs meg a nyomás , szivattyú meghibásodást nem zárható ki.
Amúgy nem egy unalmas kávéfőző ez a Oscar !
-
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Értem, köszönöm a tájékoztatást. Na és a forró, bugyogó , gőzölgő víz normalizálódása hűtőcsapoláskor az hogy oldódott meg?

-
peter.szabo
csendes tag
válasz
mester6
üzenetére
A kazánfeltöltéssel elvittem a Lagoon által ajánlott szakihoz. Nagyon korrekt volt, de ahogy lenni szokott, nála a probléma nem jelentkezett.
Beszélgettünk, és mondta, hogy ennél a típusnál az is okozhatja a problémát, ha túl lágy vízzel használják, mivel ilyenkor a lágyított víz nem vezet úgy, és az érzékelők nem működnek jól. Én lágy víz és csapvíz keverékével használtam, és lehet, hogy legutóbb csak lágy volt benne, tehát reméljük, ez a baj, és az elektronikával nincs probléma... -
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
agresszívebb kialakítású, sokkal gyorsabban megőrli így a duplát. meglátjuk, hogy jobb is lesz-e az őrlemény.
-
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Mi volt az oka a kazán feltőltési problémának és hogyan oldódott meg?
-
3418
csendes tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Csak a kar 190 $ plusz a szállítás
-
tDr1v3r
veterán
válasz
ronin s8
üzenetére
Szerintem elég egyszerű, nem brandelt helyre akar menni hanem olyanba ahol pl. házilag pörkölnek és termelőtől vesznek kávét, nem valamelyik nagyobb kávés cégtől.
Még nincs darálóm, így előre őröltet kell vennem sajnos... na de, az előbb szereztem be egy-egy doboz Tchibo Milano és Sicilia Style-t. Ezek akkor elvileg a jobb minőségű előre daráltak közé tartoznak, ugye?
Meg próbálok majd csinálni egy kis tejhabot is a gőzkarral. Remélem elsőre sikerül jót csinálnom...
-
Peti...(16v)
tag
-
le merem fogadni, hogy közben kb. ugyanazt csináljátok, csak ronin szegázik is. béke!
-
bl4ze
veterán
-
ronin s8
senior tag
Jó. Én Olaszországban nagy átlagban jót iszom. Olyan is volt már, hogy mondjuk egymás után két Corsini-ből az egyiknek szép volt a crémája, a másiknak kevésbé. De olyan, hogy ízre nem ütötte meg a mértéket, nem emlékszem, hogy lett volna... A Segafredo-k is hozták a szintet mindig.
Nehezen tudom elképzelni, hogy ha egy terecskén három kávézóból kettő mindig jó, akkor a harmadik életben maradna egy gyengébb Segával a jövő hétig. Kibeszélnék a helyiek, rászállna a hatóság, vagy csak a helyi Contessa kijelentené, neki nem ízlik.
Összeszaladna a város, a carabinieri-k körbevennék a helyet.
Szóval, ilyen kulturával ez életszerűtlen. 
Ettől még lehetnek rossz élményeid, bármi előfordulhat, de ab start kijelenteni, hogy a Sega a saját hazájában nem jó - vicces.
-
ronin s8
senior tag
A dolog sokszor nem így működik. Szerintem vakteszten a második kávé után véreznél el, de lehet, hogy már az elsőnél.
Mi ez a diszkrimináció...? Az itthoni rossz élményeket ne tedd át oda!
A legtöbb patinás kávézó amúgyis csak a saját nevèt tünteti fel, mint ahogy itt is. Ilyenkor bemész, és kikérdezed, milyen a kávé?
Miközben 40+ fok van, szomjan halsz, és a közelben nincs máshol hely...?) 
Leszámítva a belvárosi, tényleg lehúzós helyeket, Firenzében is 1 Euro a kávé. Mire odajutsz, alsó hangon elköltöttetek vagy egy fél misit, az a pár eurónyi többlet tényleg fàj Neked..?

-
jolti
senior tag
Figyu már! Most alapból minden Silvanonak ilyen a vízterítése és mindenki küszködik' vele, vagy csak a tieddel volt, van gond valamiért?
Baffi az a bolt az! Vagy valamelyik külföldi rendelős oldalon láttam olcsóbban, ingyen postával. Nem emlékszem, hogy melyik volt. Amazon, ebay, vagy van még egy ex valami, de nem jut eszembe a neve, meg nem vagyok otthon, hogy megnézzem.
-
bbuffy
senior tag
Ez volt?
-
bbuffy
senior tag
Tudom, kérdeztem már, de nem találom, és le sem metettem. Mea culpa.

Tehát, hol lehet a rozsdamentes tölcsért megvenni a mazzer mini/sj dózer kivaltasahoz. Tudom hogy vmi gasztro bolt de ennyi.
Köszönöm urak. -
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
az Oscar-om kazánfeltöltési problémája megoldódott. Helyette most már probléma jelentkezett...

A pumpám elkezdett nagyon furcsán viselkedni. Sokkal halkabb, és a vízhozam is töredékére esett. Konkrétan alig tudja a kávén átnyomni a vizet. Ez szerintetek mindenképpen pumpa probléma? Vagy okozhatja a háromjáratú eldugulása?
-
ronin s8
senior tag
Én ittam már 4-ért is Milánóban (az a legdrágább hely), de szeretnék eloszlatni egy félreértést. Nem a legolcsóbb kávé keresésére indultam Itáliába. Másként fogalmazva, tök mindegy, mibe kerül...

A Segafredo pedig itt nem az, ami nálunk, pontosabban, ami nálunk van ilyen címszó alatt, az szar. Ugyanúgy, mint a Lavazza. Otthon eddig a Le Meridien-ben ittam első osztályú Segát. Meg is lepődtem.
-
bl4ze
veterán
válasz
ronin s8
üzenetére
Sok helyen jártam már a taljánoknál, de 3 ajróért sehol nem ittam kávét, nem is láttam ennyiért.
Pedig 2x is jártam már Firenzében, Te akkor ezt nagyon kifogtad. Mondjuk Sega-s helyre sosem mentem be, elvből.
Vannak Firenzében jó helyi kávék, azokat kerestem. (Mokarico, Mokaflor....)Legolcsóbb kávém Szicíliában volt, 0.70 EUR és baromi jó volt, valami helyi pörkölőtől, nevére már nem emlékszem.....
-
ronin s8
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére

-
ronin s8
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Utána, hazajőve a 20 km-nyire lévő vidéki főhadiszállásunkra, gyorsan megmártózva a kerti medencében, immáron lehiggadva, egy ristretto kíséretében, elbeszélgettem a nem kifejezetten bombázó, de nagyon kedves tulajdonosnővel a kávéról.

Szóval ők a ristretto-t másfél (!) adag őrleményből csinálják, a tamperral épphogy elsimítva (ez egyébként a jellemző olasz szokás) a kávét. Elmondta, hogy van, aki egy "erős" espresso-t készít ristretto gyanánt (ez a finomabbra őrlést jelenti). És olyanok is vannak, akik egy "rövid" espresso-nak készítik. De a ristretto "olvéz sztronger den eszpresszó!"
A késő estig bekapcsolt Faema géppel Corsini-t húznak, a hihetetlenül jó automatával Pellini-t. Szinte megállapíthatatlan a különbség!
A tudat, hogy kézzel csinálnak nekem egy kávét, az teszi gondolatban jobbá a Corsini-t. 
-
ronin s8
senior tag
Na most az a helyzet, hogy itt errefelé a név nem mond semmit... Ugyanis mindegyik kávé ugyanolyan jó!! Igazából nem látok semmiféle különbséget. Megiszom, és tökéletes ízélményt ad bármelyik!
Ez az a rejtély, ami miatt a magyar csajok idejönnek asztalon táncolni, vagy mindegy miért, lényeg, hogy itt maradhassanak, még azon az áron is, hogy szexrabszolgákká válnak.
Ez az olasz minőség, ami mindenütt jelen van, a kövekben, a tájban, az ételekben, a borban, az olajban, a kávéban... mindenben. 6-700 év folyamatos szolgáltatás, kultúra, rendszer. A név nem jelent semmit. 
-
t-bali3
senior tag
Az szerintetek mennyire normális, hogy mostanában a CM800 elakad elég sűrűn? utána le kell vennem a tartályt és meg kell piszkálnom a babokat...szerintem elég gáz.
-
ronin s8
senior tag
Ma volt a legdrágább, és talán a sok román, indiai pincér miatt a legkevésbé kellemes kávém Firenzében, a Piazza della Repubblica-n (3 Euro). Segafredo, árnyékban, 41 fokban.
-
NavySeal
senior tag
Köszönöm mindenkinek. 2-3 évesek jó állapotban mennyit érhetnek a Gaggia Baby class-ból? (csak, h nagyon ne lőjek mellé...)
-
Surda-
őstag
válasz
tDr1v3r
üzenetére
Sok jó kávét hozzá.
Ha rám hallgatsz csak frisseket veszel (max 2 hónapos pörköléseket (Paljoc, Monterosa, Lucky Cap, Pacificaffe, Ha bp-i vagy,akkor Cafe memories)
Mindig az a legrdágább,amit kidobsz.
Ezt még ronin mondta, aki köztudottan az egyik legbölcsebb fórumozó. (Hajtömeg után,de ő már nem is "fórumozó",hanem legenda...)
Igazából az a baj a csibó és társaival,hogy sok különbséget nem fogsz rajtuk érezni, a legtöbbje döglött. -
NavySeal
senior tag
Sziasztok,
új vagyok itt és kv témában is!

Érdeklődnék, hogy otthoni kezdő felhasználásra milyen eszpresszó gépet ajánlotok?
Használt, felújítottak előnyben, ha van jó forrás és megbízható gép.
Gaggia baby class használtban ajánlható?
Régebbi Quick Mill-ekről olvastam, hogy rendben vannak.
Köszönöm!! -
jolti
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
"a pult alól is felszívja..."
Mint a drogos csapos!

-
jolti
senior tag
Bocsi, átsiklottam ezen üzeneted felett. Ronin megkavart a szebbnél szebb képekkel!
Azt már én is észrevettem, hogy nagy gépből sokkal forróbb a kávé, mint itthon!
Mondjuk én tudatosan nem melegítem annyira fel a csészéket, mert nem szeretem, ha leégeti a nyelvem. Picit meglangyítom, belecsapolom a kávét, kar le, zacc kiüt, fejöblítés, kartörlés és vissza a fejre ( kivéve, ha nem iszunk többet, mert akkor a mosogatóba megy, nagymosásra ). Ez alatt a max. 15-20 mp-s művelet alatt pont ihatóra hűl az ital.
Viszont, ha nagy gépből ittam, mindig "kavargatni" kellett vagy 1-2 percig, mire ihatóra hűlt, vagy az első korty szétégette a nyelvem és onnantól kezdve nem éreztem semmit az ízekből. -
válasz
fragola.6035
üzenetére
ok, legelsőre ezt próbálom majd ki, mert persze szebb a tartály, ha bent van
-
jolti
senior tag
válasz
bacskait
üzenetére
Szerintem csak lelőtte a külső csövet. Visszahúzni próbáltad már?
Nem sértésből írom, de ez olyan gyalázatosan néz ki, hogy én azonnal lecserélném.
Itt van a legolcsóbban a komplett rancilio gőzcső amit be szoktunk építeni. Vedd meg ezt és cseréld ki szerintem. -
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
[ Módosította: radi8tor ]
-
fragola.6035
aktív tag
-
válasz
tariattila
üzenetére
meglepő, hogy ez eszembe sem jutott

jogos. a rondaságát még emésztem azért... de azért a higiénia fontosabb -
Peti...(16v)
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Én is ezt javasolnám Parcinak és a többieknek a belső tartállyal való szenvedés helyett. Sokkal könnyebb a tisztítása és a feltöltése, nem melegszik a víz és mindig látszik a vízszint. Nálam most egy 4 literes fedeles tészta/liszt tároló szolgál erre a célra. Nem valami szép, de majd keresek helyette egy lapos szögletes üveg vázát, ha addig rá nem kötöm a hálózatra

Amúgy örülök a sok HX témának, én is szenvedem/tanulom a fejöblítést, a megfelelő hőfok eltalálását, úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat, jöjjön minél több infó!

-
tDr1v3r
veterán
válasz
ronin s8
üzenetére
Köszi, akkor a reggeli rutinba be lesz rakva az a tizenpár másodperc. Vízkőteleníteni milyen időközönként kell majd?
kk831228: tesztet nem csinálok, nem értek hozzá annyira.
Főztem vele egyet amúgy, de elég meh lett az eredmény... oké, valami Tchibo Exclusive vagy mi a kávé, nem egy nagy truváj de elég zaccos lett. Elsőre meg is volt a mintapéldája a daráló hiányának, úgy sejtem...
A portafilterbe a nagy kosárt raktam (remélem jól írom), miután kicsit túltoltam a kicsiben a kávét... konkrétan annyira hogy fel se bírt menni a pogácsa mérete miatt a gépre.
De kicsit kesernyés lett a főzet, bár gondolom magán a kávén kívül millióegy bénázási faktorom miatt is. Meg nyilván nem is eszpresszókávé ez a szerencsétlen alapanyag.Pedig nagymamám 40+ éves kotyogósával egész jó...
-
Z0mbi
senior tag
bl4ze: koszi a tippet mar itthon is van egy zacsi Java Mix es egy Indian Choco friss porkolessel

mindekozben az expolygonosok elszomoritottak az uj gaggiam illetoen ahogy itt tobben meg is josoltak...csak ugye gyorsabban jart el a vasarlogombon a kezem mint a forumon a szemem
na mindegy most agyalok...
-
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Daralo is siman lehet, Asca nincs mar meg? Erdekes lenne osszevetni ott a ket daralot.
-
adriankoooo
senior tag
Most vagy képzelődök, vagy Paljoc játszott a CHM blenddel: totál más ízt érzek K6-tal, mint korábban az Ascasoval.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Krups EA 877d10 Intuition Experience+ automata kávéfőző
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- DF64V DC motoros kávéőrlő gyári vagy plusz SSP HU késekkel
- Rocket Faustino profi otthoni kávéörlő - MEGKÍMÉLT, KARCMENTES, ELADÓ
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Xiaomi Poco X7 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Beszélgettünk, és mondta, hogy ennél a típusnál az is okozhatja a problémát, ha túl lágy vízzel használják, mivel ilyenkor a lágyított víz nem vezet úgy, és az érzékelők nem működnek jól. Én lágy víz és csapvíz keverékével használtam, és lehet, hogy legutóbb csak lágy volt benne, tehát reméljük, ez a baj, és az elektronikával nincs probléma...

Mi ez a diszkrimináció...? Az itthoni rossz élményeket ne tedd át oda!

A tudat, hogy kézzel csinálnak nekem egy kávét, az teszi gondolatban jobbá a Corsini-t.
Ez az a rejtély, ami miatt a magyar csajok idejönnek asztalon táncolni, vagy mindegy miért, lényeg, hogy itt maradhassanak, még azon az áron is, hogy szexrabszolgákká válnak.