Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz
Szyszko
üzenetére
Hülyeség minden használat után leszedni...
Fölösleges. Ki a szűrő, beteszed a csap alá és jó nagy nyomással + egy kis törléssel pikk-pakk tiszta.
Én ezt az erőltetést akartam elkerülni az alátéttel. Úgy is jó, csak és féltettem, nehogy eltörjön, megszakadjon a menet, stb. Telefonos kép, a vaku miatt más, de élőben nem is látszik.
-
Szyszko
tag
Ok, jogooooos! Sikerült rátekerni, kőkeményen kell, de rá lehet húzni
igazad volt, köszönömViszont ez nem a használat után leszedős, mindig kitakarítós verzió
(bár ez nekem nem szempont) -
Szyszko
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Najóóóó kipróbálom most már én is

-
simi.esp.28
csendes tag
-
-
Szyszko
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
megszorulás után még több mint 90 fokot kellene erőltetni, szerintem esélytelen egyszerűen elfogy a menet.
-
lagoon79
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
én csavarhúzót szoktam tenni a kifolyó vágatba és úgy húzom.
-
Szyszko
tag
Teljesen igazatok van, valami puhább alátéttel meg lehet oldani, ez eszembe se jutott (még jó h gépészmérnök a végzettségem na mind1
)
de itt vannak a tapasztalt szakik, köszönöm nektek a segítséget
-
Szyszko
tag
Igen, az nem opció, ha nem tekerem fel teljesen akkor nagyon laza, siman elfordul
-
Szyszko
tag
Van egy technikai kérdésem/problémám
Sikerült megvennem a nyitott kifolyót, és leszedni a régit.
Ha rátekerem megszorulásig, akkor így áll a kifolyó. (befelé fordulva)
Viszont én így szeretném, hogy kifelé álljon, de ugye így lötyögős nem szorul meg. Hogy lehetne ezt megoldani, esetleg valami tömítőanyaggal, mint a teflonszalag, de ugye itt szemből látszik a menet, tehát valami kevésbé feltűnő kellene. Van valakinek valami ötlete? Előre is köszi
-
hunspikey
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Azokat az ízjegyeket amiket kiérzünk és leírunk a legegyszerűbb úgy kiérezni ha így teszel - én módszerem - nem kell senkinek egyet értenie:
1 - orrfújás - igen, sajnos illat nélkül nincs íz érzékelés se nagyon
2 - friss kávé friss őrleményből - maximális főzésminőség - legyen minden rendben
3 - mokkás kanállal megkevered, kiveszel belőle és erősen egy slukkra felszívod levegővel, a szádba, úgy, hogy belül a nyelvedet kicsit domborítod, ezzel a közvetlen utat a garat felé zárod, hogy ne menjen tüdőre
4 - amint felszippantottad egyből cuppogsz rajta és kifújod a levegőt ORRON
4.1 (zárójeles - néha még egy kicsit segít, ha megszólalsz - hidd el, a másfajta légáramlás illetve garatfedő mozgás módosítja az ízérzékelést)
5 - az egészet megismétled becukrozva - mert a savakat bizony átformáljaÍgy minden aspektusa ki kéne, hogy jöjjön egy kávénak.
Ha így sincs meg, akkor nincs benne a főzetben - noha benne lehet a kávéban

-
zolnagy
őstag
Ha lesz, mindenképp megyek. Csak nem tom hol lehetne megrendezni. Te is vidéki vagy, én is, te a többség Bp. Én vinném a gépeimet, meg persze beszállnék a kávéba. Vihetnék Kapucziner kávét is, ha akarjátok.
@Szyszko, ahogy előttem soldier2 és And06 írta az egyes LMről. Ideiglenesen meg lehet próbálni a gyári műanyag "tamper" kisebbik végével is.
-
Szyszko
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Köszönöm
ez sokat segített, nagyon jó kis táblázat.
Megmértem úgy van ahogy írtad, rendelek is egy ilyen IMS duplát, és szimplából meg az olcsóbbat mert az nagyon ritkán kell.
Egyébként a szimplához, ugyan azt az 58-as tampert lehet használnom mint a duplánál? Valahol láttam hogy a szimplát egy ilyen kisebb tamperel nyomják, az most jobb, vagy nincs akkora jelentősége? -
zolnagy
őstag
válasz
Szyszko
üzenetére
Ha jól tudom neked Gaggiad van.
Ahhoz a ["normál"] 24,5 mm magasságú duplaszűrő valószínű jó (itt írja is, hogy Gaggia) De azért én megmérném, hogy mekkora a jelenlegi gaggia szűrő.
Nekem a Brasiliához ez azért kicsi, mert a vízterítő jobban belemegy a szűrőbe, mint Gaggianal (ezért kell a 26,5). Úgy tudom Gaggiahoz nem B70, hanem B68 szűrő kell. [Itt] egy kis áttekintés.IMS-ből lehet szimplát is venni, [pl], de mivel én nem iszom szimplát, így azt nem rendeltem.
Amúgy érdemes megpróbálni egy sima LM szimpla utánzattal, nekem Gaggianal jobb eredményt hozott, mint a gyári szimpla szűrő: [link] -
adriankoooo
senior tag
@Surda-:
Wow, jó ez a szerencsekerék, már ezért megérte kérdeznem.
@mester6, @jolti:
Örülök (vagyis épp hogy nem) hogy más is így van ezzel. Nem nagyon szoktam ilyen fórumos összejövetelekre járni, de egy ilyen kóstolós/tanulós meetingre én is elmennék (és vinném a barátnőmet is, aki nem issza meg az espressomat -túl erős indokkal
). Simi is a Cuppingot javasolta...ha jól tudom itt nem eszpresszókat kóstolnak, engem meg inkább az érdekelne. Bár ide is elmennék, csak nincs időm. Viszont egy hétvégi Paljoc/Kapuczineres kóstolásra bármikor vevő lennék. Szerintem rajtunk az segítene a legjobban, ha egymás után kóstolhatnánk és hasonlíthatnánk össze a kávéfajtákat a legjobban elkészítve. Aztán lehetne otthon gyakorolni tovább.A borban pl. simán kiérzem az egyes ízeket, de a kávé az egy bonyolultabb dolog.
-
Szyszko
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Jól néz ki

Szeretném én is kicserélni a dupla és szimpla szűrőmet. De lövésem sincs melyik lenne a jobb, vagy mi alapján kellene választani. Láttam, hogy grammban is van különbség. A szimplából meg melyik az amit a kicsi tamperral lehet.
Ezzel kapcsolatban megköszönnék egy kis felvilágosítást. -
zolnagy
őstag
Egy ilyen összeröffenésben én is benne lennék

Más, megérkeztek az IMS cuccok a Danettitől.
200 mikronos felsőszűrőt rendeltem és a honlapon ugyan nem szereplő 26,5mm magas B70 szűrőt (köszönet Kiss Tibornak a beszerzésért).
Tesztelni viszont csak holnap reggel tudom a Brasiliával, mert elutazunk pár napra. Mindenesetre a vízterítés így üresen is nagyon szép. -
jolti
senior tag
-
mester6
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nem vagy egyedül!
, vagyis mégis , mert sokan lehetnek így vele, de , sosem fogják bevallani!!! 
-
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Olykor tényleg nehéz megfogalmazni milyen is az íz,amit érzünk,de vannak elég jellegzetesek.
Pl a barackot nagyon kiérezni a Yirgából.
Illetve van egy íz kerék:

Tp-ben szokott lenni Cupping, egyre én is be fogok nevezni.
-
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Milyen kávékat szoktál inni?
és milyen szetted van? -
adriankoooo
senior tag
Srácok, mi van ha én a világért nem érzem ki azokat az ízjegyeket a kávéban, amikről ti itt írtok?

meggy-füstösség-kajszibarack mittudomén.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy csak jobban oda kéne figyelnem az ízekre?
-
hunspikey
őstag
válasz
lagoon79
üzenetére
Annyival árnyalnám a képet, hogy 3.5-esből röhögve - de nem azt akarja az asszony inni. 1.5-esből viszont erősen határeset. Olyan tutti 100%-os a kávéra felúszó mikrohabot nagyon ritkán lehet csinálni vele. Volt már olyan mint te aki baristaként kiröhögött aztán amikor kijött hozzám akkor ő sem tudta megcsinálni.
Nem tudom - az biztos, hogy nagy gépen simán meg tudom csinálni az étteremben, míg a kis giottón, meg szopok. Lehet, hogy még több tanulással még jobb tejjel simán meg lehet csinálni de én inkább veszek egy jobb kávégépet, ami nem HX-es és olyan gőz van, hogy csak na. A giotto gőze egyébként még nem is teljesen száraz (nem arra gondolok, hogy az elején el kell dobni azt a vizes részt)
-
zoknee
csendes tag
válasz
paljoc
üzenetére
Szia! Olyan jó reklámot csináltál a Spicy Italinak
hogy abból kérek majd ha hazaértél az LXR mellé (kaptál levelet tőlem reggel).
Már nagyon hiányzik egypár rendes kávé. Egy kis újhullám, meg egy rendes olaszos
Képzeljétek, valamelyik reggel büszkén újságolta az egyik pincér, hogy egy hónap múlva a hotel étterméből kirakják a kétkaros gépet, mert a Jura automata az sokkal jobb, erősebb kávét csinál... Azt elhiszem hogy csak nyomni kell a gombot, de akkor is, egy sokcsillagos hotelben...
-
Surda-
őstag
-
zolnagy
őstag
Menettömítővel mennyit kell várni, amíg rá lehet adni a 10bar-t?
Loctite 542-t vettem, mert a bojler gőzcsatlakozóját ki kellett cserélni. (neten van minden adat róla, csak épp a kötési időt nem találom) -
paljoc
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Na megkóstoltam, nem csalódtam, nagyon rendben van ott minden!!!

Adagonként őröl ugye a Mazzerral, állványos tamper és használja is, mindent törölget, babusgat, húz egy üreset a csapolás előtt, mondjuk a karos témát annyira nem vágom, de végülis 2 eszpresszót benyomtam, plusz megvettem a csészét is mert mér' ne vegyem meg?
9 eurot fizettem a két kofiért meg a csészéért, amihez alátét és kiskanál is járt. Amúgy a kávé tök olyan mint a Spicy Italy, van benne egy pici fűszeresség, citrusosság, de alapból a klasszik vonal, jó kis mandulás alapon, cukor nélkül perfetto. Nincs túl csepegősre véve, de nem is zubog, normál lefolyásra van belőve.Ha valami, akkor egyedül a Julius Meinl kekszecske ami nem illett a képbe, noha csak vizuálisan, mert amúgy egész finom volt!

-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
qrva élet, hogy azért csak kéne egyszer az életben egy cremina...

-
soldier2
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Várjuk a tapasztalatokat
Hasonló 2 fejes karosból jön a kávé a Londoni Mother's Milkben is, az elkészítés aprólékossága ott is szemet szúr, a kávéjuk meg nagyon nagyon jó.
Gondolom ahova ilyen gépet vesznek, ott már egy kicsit megnézik, hogy ki kezeli. De lehet, hogy tévedek.KávéKálmán: kösz a képeket, majd a videót is megnézem, ha egyszer hazaérek.
-
Kávé Kálmán
tag
Sziasztok!
Karosbolondoknak: egy gyárlátogatás képei
https://picasaweb.google.com/114058714406245862917/OlympiaExpressGlarus?authuser=0&feat=directlink
Óriási élmény volt.
Üdv!
G.
-
ronin s8
senior tag
-
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nekem nem teljesen olyan, van... A csaptelep mellé helyezhető.
De esetleg itt van megoldás, legfeljebb kell egy kis vízszerelés... -
paljoc
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Hát címet azt nem tudok, de úgy tudom elmagyarázni, ha kilépek a Hiltonból azon az ajtón, amivel szemben az állomás van, balra a Városliget meg a tasteit, na ott elindulok jobbra ami utca elvileg a Landstrase-Haupstrase névre hallgat. Ezen addig kell menni, kb. 5 perc se, míg jobb oldalon egy templomhoz nem érsz, St. Rochus a neve. Itt az út egészen széles lesz, középen mint egy kis sziget és ott vannak ilyen kis talponállók, na ott van, mögötte egy daru látható, tehát könnyű megtalálni, Arrigo a neve. /de azért még holnapra kíváncsi leszek, mert kofit nem ittam, csak a "körítést" láttam eddig, bár az is maga volt a gyönyör!/
-
dugesz77
őstag
Hát mosogatógép mellett nem érzem szükségesnek a váltókart. Plusz ott a meleg víz ami teljes nyomáson működik továbbra is. A többi apróbb dologra(gyümölcsmosás,öblítés,szódásüveg töltésre,stb.) bőven elég ez. Nekem is furcsának tűnt de simán megszokható,sőt most már nem is hiányzik. Ez tényleg csak főzéshez/ iváshoz van használva.
-
paljoc
tag
Na ma találtam egy "kávézót" Bécsben--bár sajnos csak este--ami nagyon ígéretesnek tűnik. Inkább egy kis krimó ez mint kávézó, DE: míg 8-9-ig megittam két korsó sört, addig a kislány megállás nélkül a gépet tisztogatta. Karok tersonetbe áztatva, minden ahonnan víz meg gőz jön, milliószor átöblítve és törölgetve, én ilyet még életemben nem láttam. A masina egy Fiorenzato Piazza San Marco gép, 2 karos, mikor látta hogy lefotózom rögtön kezdte mondani hogy ebben nincs ám motor meg pumpa, itt kézzel húzza a kofit a karral.
Asszem holnap reggeli után ide újra elsétálok.A kávét is itt a közelben pörizik hozzá, ha jól értettem, Accademia a neve:
Ja, véletlen elmentem a tasteit bolt felé is, 420 ajro egy Gene ami jó vétel:
-
weinmaker
őstag
Ha valaki késztetést érezne, hogy a Kávékorzó Tesztcsapatában nyomuljon, az dobjon már rám egy emailt, az info@kavekorzoponthu-ra. Köszi!
-
dugesz77
őstag
Ha már vizezünk megint
becs szóra semmi közöm a céghez és nem reklámnak szánom de négy hete üzemelő Wellnet víztisztítóról had szabadjon egy beszámolót írnom.
A vele kezelt víz tényleg teljesen szagtalan,eltűnt belőle a kesernyés íz. Ízre selymesebb. Teszi a dolgát,a konyhai csapra lett egyből rákötve. Igaz jelentősen csökkent így a vízhozam de így nincs külön csap. Először furcsa volt de hamar megszoktuk. Elvileg két évre most letudva a tiszta vizem. Lágyítani továbbra is víz forralóval fogom az bevált. -
RBJ
addikt
Én meg csak kancsós vizet használok évek óta. Na?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
emiki6
veterán
Szevasztok!
Hónapokkal ezelőtt jártam már itt, mert megkérdeztem a véleményetek a Bravos kávérol, mivek izlett nekem (még ne kövezzetek meg, mindjárt kifejtem). Azt írtátok, hogy túlpörkölt. Szóba került, hogy hol lehet peste minőségi kávét inni és a listából a Madal cafét választottam ki lévén hogy az van legközelebb és hetekig minden pénteken elmentünk kávézni barátokkal (persze ez abbamaradt egy idő után), de akkor még mindig nem értettem mi jellemzi a kávét.
Egészen addig, míg nemrég megint elnéztem a Madalba. Iszogattam a kávét és volt egy különleges íze. Kellett egy kis idő, mire eszembe jutott, hogy mire hasonlít. SÜTŐTÖK! Kicsit meglepődtem, be is számoltam erről az egyik "baristának" és ő kicsit felvilágosított ennek miértjéről és akkor értettem meg és elgondolkoztam ezen.
Arra kellett rájöjjek, hogy én nem annyira szeretem ezeket a mellékízeket, tehát nekem az enyhén túlpörkölt kávé "való", ezért izlett nekem a Bravos, mert azt pont annyira pörkölték túl, mint ami nekem ízlik. Hogy ez szándékos igénytelenség lenne e vagy ízlésficam, azt nem tudom.

Szép napot!

-
jolti
senior tag
A múltkor vettem egy zsír új Brita kancsót egy betéttel 1500-ért. Ennyiért nem akartam otthagyni. Úgy voltam vele, ha másra nem jó, akkor jó lesz virágot locsolni.

Aztán kipróbáltam és qurvajó a használata. Leegyszerűsíti a Baby utántöltését.
Lejárt az egy hónapja a betétnek, megfúrtam a tetejét, hogy mi van benne. Ez: aktív szén és valami vízlágyító gyanta keveréke.
Aztán elmostam, lefertőtlenítettem és feltöltöttem expolygonos gyantával.
Öröm és bódottág!
-
Deadzone41
őstag
válasz
mester6
üzenetére
aldiba is kapni ilyen utángyárott kapszulát 70/db-ért. jó nagy szar is, azon kívül, hogy minden második kapszulát tudja csak kilyukasztani a gép, még szét is barmolja a kávéfőző lyukasztó kését vagy mit, állítólag. ez az infó konkrétan az aldiban dolgozó egyik alkalmazottól van

-
ronin s8
senior tag
válasz
mester6
üzenetére
Hehe, ideje volt már, hogy megszorongassák a Nespresso torkát!

"Mint írták, rendszerüket - az alumínium kapszulától a készülékig - közel 30 éves fejlesztéssel úgy tervezték, hogy együttesen biztosítsák, hogy minden egyes csésze kávé ugyanazon minőségben készüljön el."
Gyengébbek kedvéért lefordítom: Miután mindannyiunkat síkhülyének néznek, aki nincs tisztában azzal, hogy egy mezőgazdasági termék nem lehet mindig ugyanolyan minőségű, ez ekvivalens azzal, hogy bevallották: színtiszta műanyag az egész szar, úgy, ahogy van.

-
mester6
tag
Kitört a kávéháború:[link]
-
RBJ
addikt
Hosszabb időre nincs használva a gép akkor mi a teendő. Nyomassuk ki a vizet a rendszerből stb stb?
Gondolkoztam rajta, hogy nálam nem az a gond, hogy csak hétvégén van idő kávézni.
Addig meg ott punnyad benne a víz. -
soldier2
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Erről már dal is született
azóta tudjuk, hogy ha huzogatom olyan yoyó ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként tejes italnak egész jó volt. Espressonak is iható, csak mintha már az is tejes lenne. Olyan krémes, ugyanakkor nagyon lapos cucc. A Szarvasiva ellentétben cukor és tej nélkül is meg tudtam inni.
-
soldier2
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Hétvégén tőlem független okok miatt nespressora voltam száműzve. Hogy azon miből van a crema nem tudom, de tejhab sokszor hígabb itthon. Kanállal lehetett szedni a tetejéről. Akávé íze olyan, amilyen, elmondások alapján rosszabbra számítottam, de kellett a 2 kapszula, hogy hatása legyen (még így is elmarad a 9g-os otthoni szimplámtól koffeintartalomban, de végül is így elég volt). Amitől viszont hanyat vágtam magam, az a tejhabosítója. Melegíti, habosítja, és tényleg olyan mikrohab, mint a beton
szvsz nem kis szerepet játszik a Nespresso népszerűségében a habosítójuk. -
ronin s8
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
"Dávid Ferenc kávéfüggőként a drogproblémáról beszél, és arról mennyire szerencsés, hogy a kávé nem büntetendő, és nem kell kávé-dílereken keresztül a napi adagot beszerezni."
-
nemethsza
tag
válasz
tariattila
üzenetére
🙌
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Arc Raiders
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Proxmox VE
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Warhammer 40.000
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(bár ez nekem nem szempont)

könnyen elfordul.
)

9 eurot fizettem a két kofiért meg a csészéért, amihez alátét és kiskanál is járt. Amúgy a kávé tök olyan mint a Spicy Italy, van benne egy pici fűszeresség, citrusosság, de alapból a klasszik vonal, jó kis mandulás alapon, cukor nélkül perfetto. Nincs túl csepegősre véve, de nem is zubog, normál lefolyásra van belőve.
.Szerintem amit csináltál az ügyes praktikus dolog!