Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz
jozsi252
üzenetére
Rugalmasabb, és olcsóbban kihozható a tok+önálló billentyűzet megoldáss. Ha biztosra akarsz menni, veszel egy Magic Keyboardot - aprón találsz valószínűleg jobb áron, azzal biztos minden a helyén lesz.
-
btudos
nagyúr
válasz
TrueGooner
üzenetére
Valószínű nem fogy belőle annyi, hogy két árlista között foglalkozzanak vele, majd az árlista frissítéssel bekerül a kínálatba.
-
btudos
nagyúr
válasz
Relax420
üzenetére
Direkt linkeltem a hivatalos kompatibilitási listát, abban nem szerepel sehol, hogy az 1. generációs Apple Pencil használható a 11. hüvelykes iPad Pro bármelyik generációjával.
Az iPad 10-zel adapterrel valóban kompatibilis, az stimmel. -
btudos
nagyúr
válasz
Relax420
üzenetére
Mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonsz le, nézd meg kérlek, milyen töltőcsatlakozó van a 12.9-es iPad első két generációján, mi kell az Apple Pencil első generációjához, aztán nézd meg, mi van a 11-es iPad Pro-kon.
A 12.9-es iPad Pro eleinte még home gomb-bal és lightning csatlakozóval készült, így a lightning csatlakozós Apple Pencillel kompatibilis, a 11 Pro viszont a harmadik generációs 12.9-es Pro-tól érkezett a kínálatba, már USB-C csatlakozóval és mágneses Apple Pencil rögzítéssel, töltéssel, emiatt nem kompatibilis az első generációs Pencillel, semmi köze a mérethez. -
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz
::Trunks::
üzenetére
A Youtube iOS 14-et igényel minimum, a Chrome iOS 15-öt, az iPad 4 támogatása iOS 10-nél megállt, innentől kezdve sejtheted, mennyi mindenre lesz használható, kb. semmi sem telepíthető rá.
Az iPhone 7 4 évvel frissebb hardver, és az iOS 15 is fut rajta, emiatt használható még 1-2 évig, de egy iPad 4-gyel már tényleg semmi értelmeset nem tudsz kezdeni.
-
btudos
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Kanapéra, ágyba szerintem kényelmetlen a 12.9, túl nagy és nehéz - megvolt mindkettő, ezt a kanapén egy 11”-osról írom.
-
btudos
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Megkérdezhetem, miért vennéd meg? Oké, csak 10k, de kb. csak vágódeszkának jó, annak viszont elég drága.
-
btudos
nagyúr
válasz
Tomorrowland
üzenetére
Én nem vennék Mini 2-t, 10 éves konstrukció, jó pár éve nem támogatott, rengeteg türelem mellett is csak nagyon korlátozottan használható, és ugyanez igaz a Mini 3-ra is, ezek a házat és az ujjlenyomat-olvasót leszámítva azonosak, úgyhogy ahogy ittakary is írta, Mini 4 a belépő a használható Minik világába.
-
btudos
nagyúr
válasz
spiritmate88
üzenetére
Én biztosan nem adnék pénzt első generációs iPad Miniért, ez egy 10 éves modell, aminek a támogatása is rég véget ért, a benne lévő hardver és a hozzá tartozó OS ma már nem sok mindenre alkalmas, jó eséllyel nem tudna mit kezdeni az udemy-s videókkal.
-
btudos
nagyúr
válasz
nana95
üzenetére
A 10.5-ös iPad Pro egy 6 éves modell, a fiatalabbak is 4-5 évesek. Jól sikerült konstrukció, de én nem venném, mert az iPad-ek akksija nem cserélhető gyári technológiával. Emiatt inkább a gyengébb képességű, de újabb modelleket nézegetném, azok várhatóan tovább lesznek használhatók.
-
btudos
nagyúr
Én szűk 2 éve vettem (M1 megjelenéskor, leárazva) a 2020-as 11 Pro-t, mai napig tökéletesen elégedett vagyok vele. Egyetlen esetben mondanám azt, hogy inkább M1-es modellt keress, ha külső kijelzőhöz szeretnéd csatlakoztatni. Ha ez nem cél, nyugodtan megveheted, még évekig jól használható lesz.
-
btudos
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Sebességben, akkuban előre, kijelzőben egy kicsit hátra lenne érezhető különbség.
-
btudos
nagyúr
válasz
user112
üzenetére
Hogy-hogy lett még egy ID-d? Ha már csináltál, miért nem léptél be azzal?
Első letöltéskor mindenképp meg kell adni a jelszót, de azt követően rákérdez, hogy máskor kérje-e, illetve az App Store beállításainál megadhatod, hogy ingyenes alkalmazásokhoz ne kérjen jelszót.
-
btudos
nagyúr
válasz
lajosx
üzenetére
Több probléma is van:
Egyrészt a linked alapján az üzleti webshopban nézelődsz, ahol a 145k az nettó ár, annak a bruttója 184k, másrészt ez a cellular verzió, amiben van LTE modem és GPS is, a WiFi only modellt lehet 130k körül megvenni.
Látom közben le vagyok maradva. Készletben elvileg nincs különbség, tudtommal ugyanabból a készletből dolgozik az üzleti és a lakossági webshop a Telekomnál. -
btudos
nagyúr
válasz
bostone
üzenetére
Nem tudom, ezt hogy sikerült kiolvasni abból a mondatból.
Mindössze annyi történt, hogy bebizonyosodott, továbbra is fennáll az örök igazság: Minden eszköz értékét aszerint kell megítélni, hogy mit tud a vásárlás pillanatában, az a tudás megfelel-e a potenciális usernek. Egy jövőbeli komolyabb szoftverfrissítés reményében nem szabad hardvert vásárolni, mert jön a pofáraesés, mint most néhányaknál, akik azt várták, hogy az Apple nem csak méretgazdaságosság miatt rakta az iPad Pro-ba az M1-et, hanem utána húzzák a szoftvert is, és felruházzák komolyabb képességekkel.
A 120 Hz-es képfrissítés, a nagyobb alap tárhely, a 8 vagy akár 16 GB RAM, a nagyobb, ráadásul MiniLED kijelző opciója mind erős selling point az idei Pro sorozat mellett. Viszont aki már bevásárolt '18-as vagy '20-as Pro-ból, azok nem lennének sokkal előrébb jelen állapotok szerint, ezért nem érdemes váltani, aki meg most venne, de a felsoroltak nem, vagy kevésbé számítanak, az meg nyugodtan megveheti a 2020-as Airt, azzal is boldog lesz.
-
btudos
nagyúr
válasz
mcsm88
üzenetére
Az iTunes Store és az App Store nem ugyanaz, erre azért figyelj, nem biztos, hogy ugyanaz vonatkozik mindkettőre. Neked egyébként az App Store kell ha alkalmazást szeretnél telepíteni, de elég szegényes lesz a kínálat, kevés app van, amihez nem kell iOS 9-nél újabb rendszer.
-
btudos
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nekem cellular modell kellett, 300k-ért jutottam hozzá a Telekomnál, 260k lett volna az Air. Az M1 nekem teljesen felesleges lett volna, bőven jó lesz az A12Z is mindenre amire nekem kell az iPad még évek múlva is, és nem akartam még 40-50k-t költeni az idei modellre. Az Air 2-t megjelenéskor vettem 2014 végén, azóta egy minimális kijelző-elszíneződést és a gyengülő akkut leszámítva semmi baja, remélem az utóddal is ennyire problémamentes lesz az együttélés, de ott a 3 év jótállás, ha mégse.
-
btudos
nagyúr
Én új Air helyett vettem most 2020-as Pro 11-t. Prociban elenyésző a különbség, de a FaceID, a 4 hangszóró, a 120 Hz-es kijelző, az alapból dupla akkora tárhely és a 6 GB RAM miatt még az eredeti felár is elgondolkodtatott. Aztán az új Pro érkezése lenyomta a tavalyi árát, és onnan egyértelmű volt, hogy alig többért a Pro-t kell venni.
Ettől persze nagyon jó a 2020-as Air is, de mindent összevetve hosszú távra (az előd Air 2-t 6,5 évig nyúztam, és még most is megy) nálam a Pro nyert. -
btudos
nagyúr
válasz
milkabrams
üzenetére
Mit értünk fájlmegosztás alatt? Egyébként bármilyen felhő alapú megoldás elég sok bosszúságtól kímélhet meg.
-
btudos
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Azt csak újabb iPad-del fogod tudni visszaszerezni.
-
btudos
nagyúr
válasz
Edgar2621
üzenetére
Támogatott fülesek és támogatott iPhone/iPad is kell hozzá, máshogy nem fog menni.
-
btudos
nagyúr
válasz
ferikek
üzenetére
"inkább ennyi"
Azaz ráköltötted a jelenlegi értékét - állapottól függően akár még többet is - egy bő 6 éves konstrukcióra, ami után lett egy szar kijelzős, vacak akksis eszközöd. Neked biztos megérte, de mivel ez szakmai topik, azért leírom, hogy szerintem kicsivel több pénzért sokkal jobb megoldás lett volna egy újabb, még home gombbal ellátott iPad, gyári akksival és kijelzővel. Nem feltétlen a legújabb Air lett volna a következő vállalható opcó. -
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz
bollokcs80
üzenetére
A 6 és a 7 között volt váltás méretben, a 7 és a 8 már megyegyezik ebből a szempontból.
-
btudos
nagyúr
válasz
bollokcs80
üzenetére
Egész pontosan csak azt támogatja, egyébként elmondták a bemutatón is.
-
btudos
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Kreatív munkához, nagy fájlok tárolásához pl., de van aki terveket mutogat iPad-en, azok is tudnak komolyabb méretűek lenni. Ne csak a tartalomfogyasztást nézd, nem véletlenül csak a Pro sorozat kapott 1 TB tárhelyet.
-
btudos
nagyúr
válasz
kalanchoe
üzenetére
Mivel ez nem telefon, hogy ezzel fotózz, videózz, és kevésbé kritikus a lokális tárolás, szerintem alap felhasználás mellett elég a 32 GB. Ha van több nagyobb játékod, esetleg filmeket/videókat is tárolnál az iPaden, akkor viszont biztosan a nagyobb tárhely mellett döntenék. Én mostmár több mint 5 éve elvagyok a 64 gigás Air 2-vel, tényleg ez a sweet spot.
-
btudos
nagyúr
Melyik iPadről van szó? Ha jól látom, még nem írtad. Egyáltalán nem bekapcsolható a WiFi, vagy csak nem talál hálózatot? Ha reset után sem működik, valószínű szerviz nélkül nem fogod tudni életre kelteni a WiFi-t, de azt ennyiből nehéz megállapítani, hogy mi lehet a megoldás.
-
-
btudos
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
A szolgáltató csak a mobilhálózati kapcsolatot tudja tiltani IMEI alapján, a WiFihez semmi köze, az továbbra is működik ilyen esetben is.
-
btudos
nagyúr
Nyilván, ha addigra letiltottad a fiókot, akkor már nem kapsz e-mailben kódot.
Egyébként valószínűleg ott vérzett el a dolog, hogy a fiókodban még ott figyel a rég elfeledett iPhone 5, nem törölted az eszközt, ezért próbálkozott az Apple ahhoz kötni a bejelentkezést. Ráadásul évekkel ezelőtt használtad az ID-t utoljára, közben az Apple amúgy katasztrofálisan túlkomplikált azonosítási rendszerében is volt bőven változás, és ez elég volt ahhoz, hogy rövid úton ki tudd zárni magadat.
-
btudos
nagyúr
Normál esetben ez így is megy, simán az ID-nál megadott telefonszámra vagy e-mail címre küldenek egy kódot, amivel tudod igazolni, hogy az ID a tiéd, és meg lehet adni az új jelszót. Csak akkor kell 7 napot várni, ha már több sikertelen próbálkozás eredményeként letiltottad az ID-t.
-
btudos
nagyúr
iforgot.apple.com-on próbálkoztál már?
-
btudos
nagyúr
válasz
totron
üzenetére
Ha használtál lamináltat, utána nagyon zavaró, hogy a nem laminált kijelzőknél a kijelző és az üveg között van rés, főleg ha nem pont szemből nézed a képernyőt. Ez egy kicsit ront a betekintési szögeken és a tükröződés szempontjából is előnytelenebb.
Nyilván ez olyan szitu, hogy 10-ből 9 ember észre se veszi, ha nem szólnak erről, de mivel el lettünk kényeztetve az Air 2 laminált kijelzőjével, minket már zavarna.
-
btudos
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem mondom, hogy nem lehet egyszerűen eljutni a határaiig, de alap felhasználásra - böngészés max. 2-3 tabon, mellette megy a Spotify, Messenger, esetleg valami dokumentumot olvasok/szerkesztek a felhőből, plusz nyilván Youtube meg Netflix néha - a mai napig használható.
Többször elgondolkodtam már rajta, hogy cserélni kéne, de a Pro-ra nincs szükségem, az aktuális Air nem éri meg, a Mini kicsi, az alap iPad-ben meg nem laminált a kijelző, ami engem a laminált után irritálna. Szóval amíg bírja, és nem jön valami tuti vétel, marad az Air 2, nekem megfelel.
-
btudos
nagyúr
válasz
bluekoli
üzenetére
Évekig. Én most is egy iPad Air 2-t használok, normál használat mellett a gyenge akksit leszámítva nincs kifogásom. Split screen módban azért már érezni a korlátait, de nem csoda, idén ősszel 6 éves modell lesz, 2 GB RAM-mal. Ehhez képest a 10.5-ös Pro egy űrhajó, sokáig használható lesz még.
-
btudos
nagyúr
válasz
Nekton
üzenetére
Én még könyveket is szoktam iPad-en (Air 2) olvasni, nem akarok telefont, iPadet és még egy eBook olvasót is cipelni (egy vastagabb könyv méretéről és súlyáról nem is beszélve). Még sose okozott problémát, sötétben sem zavaró, olyankor általában fekete háttérrel olvasok.
Nem tudsz iPad-hez Apple Watchot párosítani, és nem lehet telefonálni az iPadekkel, a SIM csak adatkapcsolatra van.
-
btudos
nagyúr
válasz
Downsampling
üzenetére
Honnan indítod a megosztást? Fájlokból, OneDrive-ból vagy az e-mailhez adnád hozzá? Próbáld meg többféle módon, gyanús, hogy nem konkrétan az iPad a probléma forrása.
És igen, az iPadek függetlenek, gond nélkül mennie kell bármilyen szolgáltató kártyájával.
-
btudos
nagyúr
válasz
Rage47
üzenetére
iPad Air és a Mini 2 tök ugyanaz a felszín alatt, szóval normál esetben nem kéne egetverő különbségnek lennie a kettő között.
Nekem Air 2-m van, már ezt se ajánlanám jó szívvel, és a 2017-es iPad A9-es procija is hamar szűk keresztmetszet lehet, mindenképp minimum iPad 2018-ban vagy annál újabb készülékben gondolkodnék.
-
btudos
nagyúr
válasz
Thewent12
üzenetére
3 GB RAM van a 10.2-es iPadben. Az Air akkor alternatíva, ha van rá esély, hogy az A10 proci kevés lesz, és ragaszkodsz a laminált kijelzőhöz. Én próbáltam a Smart Keyboardot, nem győzött meg, maradtam a különálló Apple Wireless Keyboardnál, nekem többet ér a kényelmesebb gépelés, mint az, hogy a tablethez legyen csatolva a billentyűzet.
-
btudos
nagyúr
válasz
IrsaiOlivér
üzenetére
Én biztosan nem költenék már rá.
-
btudos
nagyúr
válasz
Csillagkuty
üzenetére
Nem tudják tölteni a 2. generációs pencilt az azt jelenleg nem támogató tabletek, ez hardveres korlát, úgyhogy kizártnak tartom, hogy ez a forgatókönyv megvalósuljon.
-
btudos
nagyúr
Megfelelő alkalmazás megoldja, hogy levágja a videó két szélét, hogy te a teljes képernyőn láss végeredményben kevesebb tartalmat.
A videók túlnyomórészt 16:9 vagy 18:9 képaránnyal készülnek, ha teljes szélességben akarod látni a tartalmat, elkerülhetetlen a fekete sáv egy 4:3-as képarányú kijelzőn.
-
btudos
nagyúr
válasz
Mordekaiser
üzenetére
9.7-es Proban pont nincs 120 Hz-es kijelző, csak a 2017-es modelleknél jött be a ProMotion.
-
btudos
nagyúr
válasz
bajzal
üzenetére
Amíg más hálózati eszközökkel nem próbáltad ki (legegyszerűbb egy másik WiFi hálózatot nézni, hogy ott is ekkora különbséget tapasztalsz-e) én biztos nem vinném szervizbe, ezer meg egy oka lehet. Ha több helyen jelentkezik ugyanaz a gond, akkor már nagyobb esély van rá, hogy a készülék problémás.
-
btudos
nagyúr
válasz
Petya2900XT
üzenetére
Kijelzőt én még nem cseréltettem, de ismerős járt náluk még talán egy i6-tal 1-2 éve, azóta is megy a telefon, és nem volt érezhető különbség a gyárihoz képest.
-
btudos
nagyúr
válasz
Petya2900XT
üzenetére
Budapesten jó szívvel tudom ajánlani a Smart Clinic szervizt, nem a legolcsóbbak, de profin, minőségi munkát végeznek.
Így is 65 k az előlapcsere [link] , de legalább nem valami sufniban tákolják össze.
-
btudos
nagyúr
válasz
Don.Corleone
üzenetére
iPad Air, Mini 2 és Mini 3 hardver szempontból egy kutya, mindegyikben A7 van és 1 GB RAM, és egyik se kap már több frissítést, iOS 12 a vége ezeknél a modelleknél. Air 2, 2017-es iPad vagy Mini 4 érheti meg, ezek még támogatott modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi