Hirdetés
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SidCorky
őstag
Én a Kingston Nucleumot ajánlom, ha kártyaolvasó meg USB is kell, ezen mindkét fajta USB és SD/microSD is van, plusz egy HDMI. 90%-ban képek másolására használom, mert fotókat csak iPaden szerkesztek és nem őszülök meg, mire átmennek a fájlok.
-
hemaka
nagyúr
Wifin át lehet küldeni az adott típus appjával, ha csak pár képről van szó akkor én sem szoktam tyúkbelezni meg kártyaolvasózni, de nem épp a leggyorsabb megoldás.

Oscar
Én a 12-es pron ezt használom, teljesen jó. Én a mobilra is ezt szoktam venni, mert könnyen takarítható és nem túl vastag. [link] -
Oscar
tag
Sziasztok!
Most váltok iPad Pro 2017-ről 11 colos Ipad Pro-ra, Magic Keyboarddal együtt.
A kérdésem az lenne, hogy ki milyen védelmet ajánl erre a kombóra? Mert, a kihajtható védőtokokat el lehet felejteni, melyeket eddig preferáltam. Üveget vagy fóliát a képernyőre milyet éremes rátenni? Van olyan fólia a hátlapra, mely kompatibilis a billenytűzetes tokkal, mert néha kézben is használnám? Tollra nincs szükségem, így az nem annyira fontos, hogy "benne legyen" a védelemben. Minden tippet megköszönök! -
sgery
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Köszi. Pontosan melyik típust? Mert egy halomnyi fajtát látok belőle

#43491hemaka
Ez is megoldás, viszont pont nyaraláskor lenne jó, hogy egy kütyüvel kevesebbett kelljen cipleni. USB hub mindenképp kell, mert külső vinyóra menteném rögtön a képeket.Amúgy szerintem nagy mellélövés az apple részéről, hogy Pro tabletként pozicionálja, lévén tényleg simán lehet rajta videót vágni, képet szerkeszteni... de akkor miért nincs benne kártyaolvasó vagy legalább plusz 1 usb c?
Aki LR-ra vagy vidaóra használja 100%-ban kell kártyaolvasót használnia - vagy külső ssd-t.
Aki nem erre használja, az meg nem vesz Pro ipad-et csak simát.
Tehát tudatosan hoznak hülye döntést a tervezők.Valaki használ esetleg külső, összehajtható billentyűzetet hozzá? Nem nagyon találtam jó megoldást - csak arra kell, ha nincs nálam a rendes laptop de mégis emailezni kell, tudjak mivel írni rajta, mert a képernyő erre nem igazán alkalmas.
-
hemaka
nagyúr
nvm, csak cerkával nem hajlandó...
Safariban ha egy weboldalon vagyok, rámegyek az URL mezőre és beírnék egy másik weboldalt elkezdi beírni a http elé, nyílván nem fog működni és ettől már kezdek agyvérzést kapni.
ios-en ugye ha belekattintasz automatikusan az egész URL-t kijelöli, tehát ha elkezdesz gépelni azt törli és írja amit gépelsz bele.
Ezt ipadOS nem tudja, vagy csak én nem láttam erre beállítást? -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy iPad-et, viszont nem vagyok benne biztos hogy az én felhasználási módomra melyiket lenne érdemes megvenni.
Amiket néztem az iPad 9. gen, 10. gen és Air 2022. Mindegyikből a sima WiFi-s modellt vásárolnám.
Én úgy olvastam illetve hallottam tesztekben, hogy a 10. generációs nem annyira jó ár/érték arányban a 9. generációshoz, illetve az Air 2022-höz képest.
Igazából amire használnám legfőképpen, az egyetemen jegyzetelés, illetve tanulás (pénzügy számvitel szak IS lesz következő szemesztertől a villany mellé). Ezen felül böngészés, social media, esetleg ultra lightos videó és fotószerkesztés amit egy régi telóval is meg lehet oldani, youtube, illetve kevés gamingelés.
Eredetileg nagyon ráizgultam az 5-ös Air-re, de tesztek alapján a 9-es iPad is simán jó lehet ezekre a feladatokra szerintem.
Nektek mi a véleményetek?

-
sgery
őstag
-
bostone
addikt
válasz
TrueGooner
üzenetére
A mininek nincs versenytársa a piacon. Elavultnak sem mondanám. Játékra totál fullos kis eszköz, mindent IS elfutatt, mintha egy extra méretű 13 pro max mobil lenne.
M1-es gépekkel nem vonnék párhuzamot, mert az tényleg durván durva cucc. -
TrueGooner
senior tag
Igazából Nekem játékra, illetve médiafogyasztásra kellene. Azért gondoltam a Minire, mert kompakt. Csak gondoltam akkor már nem a 2 éves Minit veszem, hanem megvárom az újat. De akkor (szerintetek) ez nem várható mostanában.
Pro gépre semmiképpen sincs szükségem, még az Air-el szemezgettem, bár az kevésbé kompakt, de ott az M1-es proci.
-
-
TrueGooner
senior tag
Köszönöm!
-
válasz
TrueGooner
üzenetére
[link]
Fura cucc a mini, régebben gyakrabban jött, de ha az elmúlt két gent nézzük akkor még majdnem egy év.
Ami 2024 március, olyankor már jelentettek be új ipad minit.WWDC-n még nem jelentettek be ipadet soha ha jól emlékszem.
Szeptember-November vagy Március-Május szokott lenni. Tehát legkorábban ősszel várnám, de szerintem kihúzzák tavaszig. -
consono
nagyúr
válasz
TrueGooner
üzenetére
Olyan sosincs, csak ha már bejelentették
De két hét múlva lesz WWDC, ott esetleg mondhatnak valamit... -
TrueGooner
senior tag
Sziasztok!
Az új Ipad Mini mikorra várható? Van valami megbízható, esetleg hivatalos forrásból származó infó?Köszi!
-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Csak szimplán Procreate.

Amúgy azt nézd hogy lightning vagy usb c van az ipaden, egyikhez egyik, másikhoz másik való.
Neked akkor jó lesz az első generációs.
Amúgy ha valakit érdekel csináltak egy Procreate koppintást. HiPaint a neve, ingyenes. -
vendingo
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Gen2 nem megy ipad 8-cal.
-
l.skywalker
titán
Adobe, Procreator, Canva és társaihoz vennék ceruzát. Kérdés, hogy a második generációs miben több, ha egy iPad 8-ason használnánk főleg?
-
merqree
őstag
-
merqree
őstag
50ezer forintért 2. generációs pencilre valóban szükségem van, ha semmi kreatív dolgot nem csinálok? Nem látok értelmes magyarázatot az áron kívül.
-
Parson
addikt
válasz
havri1
üzenetére
iPadbe dugva nem tudod haszálni egyidejüleg magán az iPad-en. Ezért kérdem, h használat alatt is gyári kábeles töltöre dugva próbáltad-e az iPad-en használni. Ha úgy se müködik, akkor vagy garancia vagy kuka (utóbbi esetén a levehetö alkatrészeket el lehet tenni cserealkatrésznek az új cerkához : hegy + csatlakozósapka + töltöadapter).
-
Parson
addikt
válasz
havri1
üzenetére
A töltöttségjelzö Widgetet érdemes kirakni, az mutatja, hogy mennyire van feltöltve a pencil. Ha nagyon le van merülve, akkor érdemes feltölteni 100%-ra (én direktben a kábelröl szoktam a pencil kis extra adapterével csatlakoztatva), ha akkor is ugyanezt produkálja, akkor gondolom szerviz...
-
havri1
félisten
Helló!
Életemben nem volt semmilyen Apple termékem, totál típusidegen.
Ma kaptam céges ipadet meg pent hozzá. Az istenért nem tudom párosítani.
Mit rontok el?
ipad 6, pen 1 gen. Az ipad használt, de tökéletesen működik. Pen zsír új, én bontottam ki.
Összedugom, felvillan a párosítás, rányomok, kapcsódva, megjelenik, de kb 3mp után szétkapcsolva. Akármit csinálok ez van.
Töltöttem már egy órát, de semmi.
Sokat állt így, lehet akksi kuka?

-
Sordoran
addikt
Valóban. Akkor fogalmam sincs mi lehetett a gond. Az biztos, hogy abban a pillanatban, hogy levettem a hub-ot a sarkáról, azonnal rendbe jött. (továbbra is be volt dugva az USB-be) Pedig volt már korábban is, hogy rajta volt, egyedül annyi különbség volt most, hogy HDMI-n egy monitor is rá volt kötve.
-
arn
félisten
megneztem az ipad battery healthet, most 91%. ez alapjan nem kellene feltunoen gyorsabban merulnie.
-
Parson
addikt
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Microsoft-ot nem használok privát eszközökön, de Pagesben mülödik. Imént teszteltem.
-
Sordoran
addikt
2021-es iPad Pro 11"-nél a wifi antenna hogy helyezkedik el? Van egy Baseus hub-om, amit fektetett módban a készülék jobb felső sarkára lehet csúsztatni (USB-C-től jobbra lévő sarok). Bár volt wifi, de nem sikerült semmire se csatlakozni, és végül csak megnéztem, hogy mi van ha leveszem. Azonnal minden online lett és rendbe jött. Ott lenne valami antennája a wifi-nek esetleg?
-
Gzolo
senior tag
válasz
zioncsabi
üzenetére
Nálam Xs-en volt mostanában ilyen, hogy Facebook/Insta/Twitter insertek nem jelentek meg a cikkeknél Safariban, míg Edge-ben megnyitva ott volt minden.
Beállítások / Safari / Általános részén kikapcsoltam a felugrók blokkolását és kilőttem a Safarit, azóta rendben megjelenik minden, és közben a blokkolást is vissza tudtam kapcsolni.
-
Semin
őstag
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Már ha arra gondolsz múködi -e a diktálás úgy, hogy csatlakoztatva van, a válasz igen.
(Magic Keyboard) -
Parson
addikt
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Nálam működik. iPad 8 - Logitech Combo Touch.
-
Acula M.D.
tag
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Valaki akinek van bluetoothos billentyűzete vagy magic keyboardja, ki tudná próbálni hogy működik-e a diktálás vele?
-
arn
félisten
válasz
szpeti40
üzenetére
De lehet a csucsaramokat utana nem tudja, es ritkabban kapcsol fel rendesen. Darabosabb a korabbihoz kepest, foleg a js heavy oldalaknal erzodik. Nem porog semmi sem a hatterben.
Az ipad air2nel is az volt, hogy gyorsabb hwe volt, mint az utana megjeleno mezitlabas ipadnak, de a butabb, de frissebb ipad gyorsabb volt erzetre. Nem csak en tapasztaltam, hanem a haver is, kb egy idoben vettuk. Aztan ezutan jott az iphoneos battery botrany.
Eleg sokaig megvolt az az ipad, a vegen mar 20-30%os akkunal volt hogy kikapcsolt, mint amikor 1%on van, pedig a sw alapjan vmi 85%os volt eladasaskor. Azt hittem, ezen mar tullendultek, de hogy most kozelit a masodik evehez, ezen a tableten is kezd dejavu erzesem lenni.
Meg az sem erdekelne, ha le kellene cserelni, de az m2 ugyanennyi rammal minden, csak nem elorelepes.
-
arn
félisten
21es ipad pro, egy ideje a safari zabalja az akkut. Bar ugy altalaban is furan kezd lassu lenni, az egesz. Kicsit hasonlo, mint amikor megvettem az ipad air2ot, ami egyket evig hasitott, aztan utana meg belassult az egesz, reset, semmi se segitett. Van ket macbookom m1el, mindegyik gyors, kicsit fura, hogy ezzel a kiherelt osel kezd belassulni.
Ugyanazokat a sweket hasznalom, es 90%ban bongeszek rajta.
Mintha az apple sunyin elkezdene lassitani a frissitesekkel a szerinte tul sok ideje hasznalt hwt.
-
válasz
szpeti40
üzenetére
Nem hiszem, az ipad 10 minden irányban nagyobb egy milliméterrel és vastagabb is jóval.
Plusz a pro-ban 4 hangszóró van így nem hinném hogy ugyanott vannak a mágnesek. Esetleg egy ifixites képen kikeresheted őket, de én nem venném meg rá, már a vastagság különbség miatt sem. -
Az iPad 10 Smart Folió tokja jó lehet egy 2018-as 11"-os Pro-ra?
A mágnesek ugyan ott vannak? -
zioncsabi
tag
Koszi 👍
Elotte meg egy gyors kerdes, ha valaki tudja a valaszt
Nem touch id-zek. Viszont a 6 szamjegyu pin code-ot le akartam cserelni 4 szamjegyure. Viszont olyat mar nem talaltam, csak egy 8 karakteres (nagybetu+szam kombo) gepelesi lehetoseget. Valahova mashova dugtak e 4 szamjegyes pinkod lehetoseget, vagy kifrissitettek?
Ide, a prohardverre, amikor megnyitom, latszik, hogy be vagyok jelentkezve. Viszont mindig be kell lepnem az adatlaomhoz, hogy megtudjam, erkezett-e uj hsz a kedvencnek bejelolt topikokhoz, vagy nem? Mit kell atallitanom, hogy lathato legyen ez az info egybol?
A telexponthu-n, ha megnyitok egy cikket es egy fotoval van illusztrlva valami, akkor nagyon sokszor nem jelenik meg maga a foto. De sokszor meg az sem, hol hol lenne a foto helye (tehat nincs egy felulet, ahol az lenne lathato, hogy itt egy beagyazott dolog van, csak hiba tortent, ezert nem megjelenitheto). Mit kellene atallitani, hogy minden beagyazas lathato legyen? -
-
zioncsabi
tag
-
zioncsabi
tag
Koszi Pano 👍
kezo0
A 43392-es hsz az igazi problemam. -
zioncsabi
tag
Reggel megcsinaltam a 16.4.1.-re frissitest, amirol nem is tudtam, hogy letezik, mert a beallitasok menuben egyaltalan nem jelent meg. Sem tegnap a rendszer ujrahuzasakor, sem kesobb, hogy van frissebb a 16.3.1.-nel, szoval kosz, hogy felhitad a figyelmem ra consono.
Szoval… 10 ora korul, a frissites elotti 12.2 gigabol lett 2.3 az update utan. Ami most este, hogy elovettem olyan 18 ora 20 korul, 5.7 lett. Es most, annelkul, hogy barmit is csinaltam volna, 18 ora 33-ra lecsokkent 3.88 gigara.
Ugy latszik sajnos nem lett annyira sikeres ez a frissites dolog, mint amennyire remeltem. Parson, az otleted vesz eseten megprobalom majd, de azt nem fogom tudni az elkovetkezo par hetben, mert be vagyok tablazva iszonyatosan. Sracok (mo;leculez, consono, Parson), mindenkinek kosz az eddigi tippeket. Ha van meg valami, amit ki lehet probalni, legyszi irjatok le, hatha az meg segit.
-
szaszyka
senior tag
válasz
zioncsabi
üzenetére
Én a Youtube-on nézek rengeteg, telefonra letöltött videót munkába menet, nekem az hizlalta meg a rendszeradatokat 33Gb-ra. Letöröltem az appot, lement 3Gb-ra, visszaraktam, most 2 hónap után járok 7-8Gb rendszeradatok körül. Használsz olyan appot, ami sok adatot mozgat/használ? Lehet azt kellene újrarakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tollal (eredeti) is és kézzel is.