Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
válasz bmakszim #47720 üzenetére
Igen, sajnos ugyanúgy hangyabetű, főleg Mini-n. Viszont erre can nálam egy parancs, amely akkor indul, amikor Bluetooth-on csatlakozik az autó fejegységéhez. Ekkor a betűket az utolsó előtti nagy méretre állítja (sajnos ezzel a felső sáv az órával nem változik) és indítja a navit 2/3 képernyőn, mellette még egy sebességmérőt.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz szabonagyur #47708 üzenetére
Én például azért használok Mini 6-ot, mert meguntam a CarPlay butaságát, erősen korlátozott funkcióit és mert van egy Mini 6, amit be lehetett fogni erre a célra. Ugyanarra a MagSafe-es tartóra raktam, amin a telefon volt úgy, hogy a kapható öntapadós fémgyűrűt ráragasztottam a tok hátuljára. Stabil, nem mozog. Persze az alapot egy Brodit tartó adja (ezt már sokszor ajánlottam).
-
SharpSA
veterán
válasz lanszelot #47504 üzenetére
Mindkét app működik a 18.1-gyel is és akkor valószínűleg a 17-essel is. A 18.1-es rendszer nálam rendben működik, a korábbiakkal sem volt problémám.
A Goodnotes tegnap frissült 6.5.10-re, bár neked 5.9 van, ezt nem tudom kipróbálni, de szerintem az is működik (a 6-ost újra meg kellene venni?). A Procreate 1 hete frissült 5.3.13-ra, nálam működik, szerintem az 5.3.7 is működik.[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz Parson #47287 üzenetére
Húha, látom van baj. Először is kérlek vegyél magadhoz valami nyugtatót, aztán olvasd el újra amit írtam, mert nem írtam hogy jó. Csak a saját véleményem írtam le, amit sajnos (és már megint itt tartunk ezen a fórumon is) nem tudsz vagy nem akarsz elfogadni.
Egyenként én fekvő módban használnom az iPad 6-ot autóban és legfőképpen navigációra és ugye álló módban jön elő ez a képernyő probléma, így engem nem igazán érint.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
-
SharpSA
veterán
válasz WhiteAngel89 #47139 üzenetére
Például ezt. Van ilyenem, bár nem nagyon használom, lehet el is adom. Kiválóan működik.
-
SharpSA
veterán
válasz Relax420 #46865 üzenetére
A BT billentyűzetek egy idő után alvó módba lépnek és a kapcsolat is megszűnik. Legalábbis nekem a Mini 6-tal így működik a hozzá vásárolt billentyűzetes tok. Ha meg megnyomok egy billentyűt, felébred a billentyűzet és újracsatlakozik.
-
SharpSA
veterán
Na ezt nem tudtam, hogy azzal is tudja, de nem konkrétan az AirPods volt a lényeg, hanem az átváltás úgy, hogy mindegyik készülék előtted van és éppen amelyikhez nyúlsz, arra átvált. Próbáld meg ugyanezt egy Windows-os géppel, meg Androiddal.
-
SharpSA
veterán
válasz V.Stryker #46643 üzenetére
Én csak arra céloztam, hogy egyik készüléken sem kötelező használni annak gyártójának szolgáltatásait, tehát nem kell attól függni. Ugyanakkor a hardvert nézve kétségtelen például a már említett AirPods használata, ahogy az a készülékek között automatikusan tud váltani. Ilyet semelyik másik gyártó nem tud, vagy legalábbis még nem találkoztam vele. Vagy ahogy az üzeneteket és hívásokat lehet kezelni a telefon mellett a laptopon és táblagépen is. Persze ez utóbbira van valamilyen megoldás Windows esetén, de a Windows meg egyre jobban egy rakás szerencsétlenség... Hagyjuk is.
-
-
SharpSA
veterán
válasz Scholes9 #46162 üzenetére
Én pont a faceID miatt is választottam a Pro-t tavaly, számomra kényelmetlen állandóan a bekapcsológombhoz nyúlni. Persze az elvileg 120 Hz-es képernyő is sokkal jobb, mint a 60, de nekem azért ezen a képernyőn sem teljesen folyamatos a görgetés, míg telefonon annak látom. Valószínűleg a képernyő mérete miatt.
-
SharpSA
veterán
Használ valaki valamilyen jóféle billentyűzetes tokot iPad Mini 6-hoz?
-
SharpSA
veterán
iPad Mini 6-hoz használ valaki valamilyen billentyűzetes tokot? Tudtok ajánlat jófélét, amely jól használható?
-
SharpSA
veterán
Sziasztok!
Van egy ismerősömnek egy 2017-es, 2. generációs 12,9-es iPad Pro készüléke, melynek billentyűzete megadta magát. Tud valaki ajánlani ilyen billentyűzethez beszerzési helyet?
-
SharpSA
veterán
válasz PTomi92 #43767 üzenetére
Nem csak wifin csatlakoztatott eszközöket, hanem kábelen is csatlakoztatott eszközöket. Milyen NAS-od van? A weboldalukon (a Synologynak biztosan) van felsorolás a protokról. Onnan ki lehet keresni melyeket kell megnyitni a külvilág felé.
-
SharpSA
veterán
Szép napot mindenkinek!
iPad Mini 5-höz keresek asztali (csipeszes) tartót, amely stabil és lehet dönteni, mint a monitorokat. Videó hívásokhoz kellene használni a készüléket. Az is jó, ha a tartó szabvány fotóállvány csavarral rendelkezik. Használ már valaki ilyen tartót? Amiket eddig találtam, azok csak a szokásos rárakom tartók x dőlésszöggel, ami nem jó erre az esetre.
-
SharpSA
veterán
válasz koppim #41974 üzenetére
"Hogyan érdemes tölteni az iPad akkuját"
Csatlakoztatod a töltőben levő kábelt a készülékbe, majd a töltőt a konnektorba.
"hány százalékig hagyjam lemerülni, és hány százalékig hagyjam a töltőn?"
Ahogy jól esik, nem szükséges ehhez fix forgatókönyv. Töltsd össze-vissza, használd a készüléket. Az akkumulátor mindenképpen el fog használódni. Állítólag 20 és 80% között legjobb tartani, de ezzel is valószínűleg talán pár % élettartamot nyernél.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
-
-
SharpSA
veterán
A Porondmester (ami egyébként szerintem egész jó lett, pedig a videók alapján az ellenkezőjét gondoltam róla) működik 2020-as 11-es Pro-n is, a 2. kijelző külön használata viszont sajnos nem, de gyanítom, hogy tudná azt is, ha akarnák…
-
SharpSA
veterán
Egész jó ez a porondmester így élőben, de kombinálva a több terület nézet beállítással és kikapcsolt dokkal és legutóbbi appokkal.
Így azért már használhatóbb több ablakban futó appokkal a kütyü.[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
És mi a baj azzal a "fekete csíkkal"? Döntsd el, hogy azt nézed, vagy a videók tartalmát...
Egyébként most komolyan... Mégis milyen megoldást vársz két eltérő képarány egyesítésétől? Vagy fekete sáv lesz, vagy nem lesz fekete sáv, de akkor a videó tartalma lesz vágott, azaz a levágott részt nem fogod látni. Döntsd el melyik fontosabb neked.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz jófejsrác #39708 üzenetére
Röviden (egyébként DuckDuckGo 1. találat ):
”Az SSH olyan hálózati protokoll, mely segítségével titkosított hálózati kapcsolattal jelentkezhetünk be egy távoli gépre. Ugyanakkor nem csak távoli elérésre alkalmas, hanem fájlok másolására, titkosított csatornák létrehozására (stunnel) és parancsok kiadására is a távoli gépen.”Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz Dreadloord #38766 üzenetére
Ha jól emlékszem: Beállítások - Kisegítő lehetőségek - Billentyűzetek - Teljes elérés billentyűzettel legyen kikapcsolva.
Vagy itt alatta a Parancsok menüben átrakod például option+cmd+nyíl-ra[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz Dreadloord #38662 üzenetére
Írd be a cégnév után, vagy ahol van elég hely. Külön mező nincs.
Másik kérdés: Azt be lehet állítani, hogy mentett jelszó megadáskor ne kelljen mindig ujjlenyomattal is megerősítenem?
Face ID és jelkódnál lehet kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
válasz Adee_91 #38516 üzenetére
Neked lehet, hogy nem hiányzik, de például nekem már sokszor jól jött, mert a képernyőn nem volt lehetőség visszalépni, csak az ESC segített (például az előbb is, amikor felajánl egy szót és hogy azt ne írja be ahelyett, amit írtam, az ESC gombbal lehet megtenni). Nekem meg a folyamatos nagybetűre nincs szükségem.
-
SharpSA
veterán
válasz CharlieDrop #37966 üzenetére
Normál 18mm-es lapokkal terveztem. Aztán a végén kiírtam mindegyik méretét és levágattam. Otthon meg lamellával és ragasztóval fogattam össze az egészet.
Az app nem kimondottan bútor tervezésre való, de erre is használható.[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz Lalikiraly #37377 üzenetére
Egyszer kipróbáltam még korábban, nem győzőtt meg a működése és menet közben derült ki számomra, hogy webes alkalmazásokat futtat több-kevesebb sikerrel. Vissza is kértem az összeget.
Most mi a helyzet ezzel a programmal?Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz HoppMaster #36980 üzenetére
Nekem egy normál USB to LAN átalakítóm van, még anno egy Windows-os laptophoz használtam. Van USB A to USB-C fordítóm, ezek segítségével vezetékes hálózatra is tudok csatlakozni, de ahogy R a y is írta, vannak olyan USB-C hubok, amelyek működnek iPad-del is és van rajtuk LAN port.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz ittakary #36971 üzenetére
Teljesen jól használható billentyűzettel az iPad, én 99,9%-ban a saját billentyűzetével használom és még ha néha kicsit másként is, de akár laptopot is tud helyettesíteni. Még kábeles nettel is lehet vele routert üzembehelyezni. Szóval én nem értek egyet veled, hogy csőd, meg használhatatlan.
-
SharpSA
veterán
A minihez miért nem csinálnak billentyűzetet? Tök jó kis kütyü lenne úgy.
-
SharpSA
veterán
válasz ricogsm #35457 üzenetére
Uno Calculator
Például... Mindenre van megoldás.Vagy egyszer fizetős:
The Calculator[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz mr.tamasbiro #35404 üzenetére
Erre nekem is van egy hasonló kérdésem:
Melyik a befutó?
Kia EV6
Kia eNiro
Kia PicantoSzerinted erre a kérdésre ki tud érdemben felelni? Senki. Ahogy a tiedre sem.
Befutó mire? Mihez kell, mire lesz használva?Hasonló kérdés még ez: ajánlatok nekem jó appot! Mely papok ajánlottak?
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz HardRic #35035 üzenetére
"csak kellene állandóan megjelenített bezárás gomb a tabokra és egy all tabs view gomb"
Na pont az előbbi nem kell, mert ahol van, már többször véletlenül bezártam azt a fület. Az a jó, ha először ki kell jelölni azt a fület és akkor lehet csak bezárni. Sok megnyitott fül esetén azon eléggé kicsik lesznek és könnyebb mellényomni. Utóbbi meg már van.
-
SharpSA
veterán
válasz Divinity #34978 üzenetére
Gyengébb fény mellett pont nem jó nekem a sötét háttéren a fehér betű, mert a szöveg "beleég" a retinámba és ha máshová nézek, akkor is látom a szöveget. Pedig automatán, kis kijelző fényerővel olvasok. Nekem ezért nem jó a sötét mód. Nappal meg ahogy írod, kb vakulni lehet vele, csak a szöveget látni nem nagyon, főleg hogy sok szöveg nem fehéren van, hanem például kékkel, lásd telefon app...
-
SharpSA
veterán
válasz consono #34904 üzenetére
Saját gépét akarja használni? Biztosan van olyan is, de bőven van olyan ember, aki nem akar saját gépet használni és venni sem.
Na meg azért asztali rendszert használni egy kis képernyőjű táblagépen… na az a szenvedés, bár van amikor elég lehet.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz HardRic #34895 üzenetére
Nem szoktam belenagyítani, de ha mégis, akkor kétszer kell csippenteni, egeret meg nem használok, csak a billentyűzeten levő tapipadot…
Akkor neked marad a kétsoros elrendezés, amit én is használok. Ugyanúgy eltűnik mindkettő lefelé görgetéskor, így nekem jó a 2 soros.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz milkabrams #34705 üzenetére
uBlock Origin kiegészítővel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest