Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- MasterDeeJay: Nvidia Geforce PCX5300 bemutató
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
balzs79
csendes tag
-
arn
félisten
válasz
kchris78
üzenetére
Az mas teszta (fogyasztas, meret), valszeg azt fogjak gyartasban tartani, amelyik apple silicont a leggazdasagosabb gyartani (kisebb, olcsobb gyartastechnologia). Az m szeria nem erre keszult - valszeg vmi korabbi “a” szerias chip lesz. Pl az a14 csak 88mm2, az m1 118, az m2 mar 155.
-
Skynet258
veterán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Ha videóvágásra vagy valami hasonló komolyabb dologra használnád akkor jól jön. Ha nem, akkor tök felesleges... Átlagos felhasználásra az M1 azért rendesen overkill.
-
Alex91
félisten
válasz
BrandonXXV
üzenetére
iPad 9, arra, amire hasznalni szeretned boven eleg… A tobbinel is ugyanakkor fog tonkremenni az akksi, es a 64 GB-os tar is kesobb sovany lehet, hiaba erosebb az egesz…
-
merqree
őstag
kijött a 17 dev béta 5
-
BrandonXXV
aktív tag
Még mindig iPad-eket nézegetek.
iPad mini 6. van versenyben, de néztem az új Air 5-öt is.
Az Air-ben az M1-es proci ad annyi pluszt, hogy abban legyem érdemesebb gondolkodni? Mérettől eltekintve persze. -
bmakszim
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Safari a görgetést támogatja, de ha renderelni kell vmi animációt, ami 120fps-sel futna, ahhoz aktiválni egy experimental feature-t a haladó beállításokban.
A youtube nem (legalábbis a 120fps videókat, a UI-t görgetheted gyorsan).
Nem tudok 120 fps-es filmről az Apple TV-ben, semmi értelme nem lenne.
Játékok: játék függő, a Wild Rift pl tudja.Más kérdés, hogy a pixelek lassú színátmenete miatt ilyen elmosódott izé az egész, nagy a ghosting effekt és ilyen formán tök felesleges a 120Hz támogatása szerintem.
-
BigBlackDog
veterán
Pro esetén a 120 Hz mennyire használható a gyakorlatban? Kiállított példányon, a menüben matatva tényleg kellemes élmény, de mennyire támogatják az appok?
Például:
- Gyári böngésző
- Youtube videók
- Apple TV filmek
- JátékokÁltalánosságban jellemző, hogy 120 Hz-et érezni mindenhol, vagy apponként kell lennie támogatásnak? Ha utóbbi, akkor mennyi app van még, ami támogatja?
-
consono
nagyúr
-
juve600
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Gubu101 kolléga írta hogy neki is ilyen van , akkor lehet rendelek innét........
[link] ezt a tokot néztem még -
juve600
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
és ez azt tudja mint amit én linkeltem 15k-ért ? mert 2db kellene és az úgy már nagyon nem mindegy árban..............
lehet akkor tokot is ott kellene vennem -
Gubu0101
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nekem is ez van
-
juve600
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Van hozzá linked ?
-
DaveHutt
őstag
Kedves Fórumozók! Ipad air 4 kijelzője berepedt, először a toll csatlakozó környékén, majd az egész kijelző mentén pókhálós lett. Nem garanciális már, traumára sem emlékszik a tulaj. Állunk előtte értetlenül, 1,5 éves készülék.
Mennyibe kerül kijelzőcsere hivatalos szervízben? -
balzs79
csendes tag
Új/használt/kijelző méret/háttértár/wifi/cellular/billentyűzetes tok vagy külön bill?
iPad mini 6, iPad 9, iPad Air 4, iPad pro 11 2020 modelleket néznék első körben. Ceruzából egész jók a kínai replikák, ha nem kell nyomásérzékenység (CAD-hez nem kell sztem), akkor azzal sokat spórolhatsz… -
sharp4
őstag
Sziasztok!
Munkára, amikor nem gépközelben vagyok (email, naptár, jegyzetelés, autocad fájlok olvasása) szükségem lenne egy tabletre. Túl drágát nem szeretnék, véleményem szerint nem is indokolt M1 procis pro modell erre a felhasználásra. Jelenleg egy Mini 4 van használatban, viszont ehhez nincs billentyűzet és ceruza, és ehhez már nem is vennék. Emiatt gondolkodtam egy másik vásárlásán, amihez már érdemes lenne venni egy újabbat. Az Ipad 9, vagy 10 megfelelő lenne erre? Tokos billentyűzetre (ami normálisan működik), valamint ceruzára mit ajánlanátok?
-
Skynet258
veterán
válasz
gaboka130
üzenetére
Én 9-ről váltottam 10-re, de csak mert jó áron volt a 10 és gyári folio tokkal. A dizájn nekem jobban tetszik meg a kamera is jobb helyen van videóhívásoknál, de a mindennapokban kb ennyi… Én is majd megyek tovább Air 5 felé, igazából az egy észrevehetőbb ugrás (de lehet majd csak Air 6 lesz belőle a végén).
-
gaboka130
tag
Sziasztok!
Ma megyek telekomba iPad-et szeretnék venni magamnak Netflix,olvasás, néha gaming, stream nézés hasonlókra és az IPad 9. gen meg 10. gen között gondokodom.
Megéri a plusz felárat a 10. Gen mit ajánlotok? -
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Ezek általában annyiért eladhatók, amennyit érnek. Ha van egy nagyon jó vétel, annak rendszerint oka van.
-
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez igaz. Csak próbálok minél kevesebb pénzből, minél jobbat kihozni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Ezt neked kell bele kalkulalni… nekem a mini5 gari nelkul lett veve, es eddig okes. Cserebe ott van ha baja lenne akkor sajat zsebes javitas.
-
BrandonXXV
aktív tag
Láttam egy mini 6-ot, használtan, jó állapotban, sajnos gari nélkül, 160e-ért. Ilyesmi nagyon kerülendő?!
Persze a majd 3 év garis mini 6 jobban tetszene, de az 229e... -
Skynet258
veterán
Ezeken pont Safarit használok, de most megnéztem egy hir24-es oldalt, és eltűnik a reklám ha az adguard aktív. Ha kikapcsolom akkor megint ott lesz, szóval szűri Edge-ben is.

Kieg: nálam be van kapcsolva az Adguard VPN, azon keresztül szűr mindent, system wide. Ezzel persze átmegy rajtuk keresztül minden forgalmam és szűrt eredményt kapok, szóval aki nagyon figyel a privacy-re annak ez nem a legjobb.
-
Skynet258
veterán
Én minden eszközömön (iphone/ipad/mac) adguard-ot használok, szuperül működik sokféle böngészővel (Chrome-ot mondjuk pont nem használok de gondolom azon is megy). Sőt, ezzel appokban sincs reklám ami viszont überf*sza.
Valami 1890.- volt az éves előfizetés rá az Apple fiókon keresztül (egyszercsak feldobta, mondom áhh ez jó ár érte
). -
Pano
veterán
Hali!
Tudtok olyan megoldásról, amivel iPadOS alatt lehet blokkolni a reklámokat mondjuk chrome-ban?
Routeremhez jár Adguard DNS szolgáltatás, ami tök jól működik, de ugye csak addig amíg itthon a saját hálózatomon tartózkodik.
Mobilnethez meg nincs semmi, pedig pont ott lenne jó adatot is megtakarítani, nem csak idegszálakat.Szeretném az iPhone/iPad körbe átjárhatóságban bevonni az asztali PC-m a csoportba, így a Safari nem megoldás, Edge és Brave pedig nem gyere be. Jó lenne Chrome-ot használni, csak az ugye se iOS , se PadOS nem tudja a reklámblokkolást.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Elsőre mi a gari? Ha 1 év nemzetközi Apple akkor eléggé egyértelmű...
-
bostone
addikt
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Az utóbbi.
-
BrandonXXV
aktív tag
Van egy iPad mini 6 wifi bontatlan 199e-ért , vagy mini 6 wifi+cellular 229e-ért, aktivált, de 3 év hazai garival.
Melyik éré meg jobban? -
DanielLong
senior tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Én is minis vagyok, fél éve vettem a mini 5-öt, ez az első iPadem. Szerintem sebességre elég decens, élvezhető vele a böngészés és tudtommal az összes mai játék is támogatja még, kivéve a Diablót. A mini 4 szerintem annyival régebbi, hogy azt kihagynám. Mondjuk a használtpiaci árak nem túl barátságosak. Jobb állapotú mini 4 60ezer, mini 5 110ezer, mini 6 meg van néha 160ezerért is. Ami engem a mini 6-tól eltántorít, az a hosszúkásabb képernyő arány és felső power gombba épített ujjlenyomatolvasó. Számomra a képernyő alatti gomb általában praktikusabb a bekapcsolásra és az ujjlenyomathoz. A mérleg másik oldalán meg az van, hogy a mini 6 hardveresen jóval erősebb és végre USB-C van rajta.
-
kchris78
veterán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Mini6 biztosan sokaig jo lesz meg, amikor vettem a mini5-ot akkor meg tul draga volt
. Szerintem az praktikus modell lehet, mini2 utan. -
BrandonXXV
aktív tag
Így van, mini 2-m van jelenleg is, amit frissítenék.
Autóban, fejtámla tartóban patent utazás közben a gyerekeknek.
Ez mondjuk ritkán van, max évente 1-2-szer, nyaraláskor, hosszabb autóúton. -
xhege
veterán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Fogj egyet kézbe, hogy méretben elég-e neked. Szerintem a mini ilyen utazós, öltöny belső zsebbe tevős cucc. Otthon kanapén olvasgatni, videót nézni kicsi. Nyilván ez csak az én véleményem.
-
kuntics
aktív tag
Én szeretem a 2017 promat. Home gomb felett 3 centire van egy világosabb folt a kijelzőn, meg az akksija sem olyan már, mint régen. Simán használható netezésre, videózásra, játszani nem igazán szoktam. Tudásilag elég még most is, ettől függetlenül én is egy fiatalabbat néznék a helyedben. Én már több, mint 4 éve nyúzom, majd ha használhatatlan lesz akkor cserélem.
-
kchris78
veterán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
2023 lassan vege fele szerintem mar nem erdemes egy 2017-es modellbe beugrani.. A10-es azert az mar nagyon regen volt aktualis proci. Mas az ha az embernek van es nem csereli mert meg hasznalhato de most venni..
-
Alex91
félisten
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Hat, azert en megneznek egy fiatalabb ipad 9-et...
-
jcrk
aktív tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
A kijelzőt majd teli fehér háttérrel is nézd meg. Nekem amik voltak ebből azok hajlamosak voltak foltokban sárgulni.
-
Adott egy IPad pro M1 wi-fi only és egy iPhone 14 plus. Mindkettő a legújabb szoftverrel. Az a problémám, hogy a telefonálás gyakran megszakad, ha az iPad-en veszem fel a bejövő hívást, vagy arról kezdeményezek. Van ötlet, hogy mi lehet a probléma, ez így használhatatlan sajnos?
-
Sumptuous
senior tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Szerintem 2017-es ipad pro alá ne add. Az már 120Hz-es, négy hangszórós. Az A10X is elég erős még, az írt feladatokhoz bőven elég. Ár érték arányban szerintem az most a legjobb a használt piacon. Vagy ha kicsit újabb kinézeetre vágysz, esetleg van még egy kis pénzmag, akkor a 2018-as ( 11" első gen) is szuper választás. Modern kinézete van, de nem drága a hasonló, de újabbakhoz képest.
Csak a pro vonalat ismerem, majd más ajánl sima iPad-et is..
Nekem sajnos annyira hozzászokott a szemem a 120Hz-es kijelzőkhöz, hogy 60Hz-es eszköz már kényelmetlen, magamnak nem vennék. -
szabonagyur
félisten
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Mini4et tavaly adtam el, még 1-1 oldalt megnyitni vagy stream okés lett volna talán, de akksiban már 0 volt.
-
BrandonXXV
aktív tag
Kifutottam a szerkesztési időből.
Szóval iPad mini 4-et, meg iPad Pro 1 gen.-t nézegetek. Azok nagyon régiek lennének? -
BrandonXXV
aktív tag
Sziasztok
Tanács kellene. Van egy ezer éves iPad mini 2-m, amit leginkább már csak a gyerekek használnak youtube kids meg netflix dolgokra. Netezni már nem szeretek rajta, mert nagyon lassú és inkább iphone 13 pro-n oldom meg.
Viszont most lehet fiatalítanék ipad fronton, de én kezdek elveszni a kínálatban.
Felhasználást tekintve maradna a gyerekek „játékszere” (youtube, netflix stb), de persze én is használnám tartalomfogyasztásra, ha már használható a sebesség.
Nem zárkózom el használt, pár éves eszközök elől sem, ha nincs gari az sem baj, hisz a mostani mini is bírja szegényem.
Szóval, ki mit ajánl?
Mini mérete gyerekeknek ideális, de igazából nagyobbat is biztosan elviselnek, meg persze én is
-
bostone
addikt
válasz
consono
üzenetére
Átlagfelhasználói szempontból, aki csak mint táblagépet óhajtja üzemeltetni a szerkezetet, nem releváns az új vagy érkező funkciók megléte.
Szerintem, aki teheti az vegyen ipad pro-t. És közel teljes lesz a szolgáltatások tárháza. Viszont, akik ezen szolgáltatásokra nem tartanak igényt, bármelyik modellt választhatják a palettáról, nem szenvednek hátrányt semmiben, ha nagyon szigorúan nézzük a helyzetet.
Én mindenkinek leginkább azt javaslom, hogy személyesen győződjön meg, mi áll hozzá a legközelebb. Ne hallgasson rám, hiszen az én kedvenc színem a kék, az övé a barna.
-
kchris78
veterán
válasz
consono
üzenetére
Ez a lényeg igen. Az M-es gépek viszont árban elég húzósak... Emiatt a mini5 csere mini6-ra hosszútávon csak félmegoldás lenne.. Megvan az új dizájn, az időtállóbbság az új procival, 5G támogatás... De nincs semmi funkció ami az M-es procihoz kapcsolódik.. (mondjuk külső monitor nélkül a stage managernek nem sok haszna lehet tippre...)
-
consono
nagyúr
válasz
bostone
üzenetére
Pár éve még igaz volt, amit írsz, de manapság az új iPad OS funkciókat már csak az M1/M2 gépek kapják meg. Legalább is azokat, amik tényleg értelmes dolgok. Pont ezért én azt mondom, hogy ha nem téma az ár, akkor inkább Air/Pro mint az alap. Mondom ezt úgy, hogy itthon van 8 és 9 gen iPad is. Jók ezek még mindig, de nekem pl. a Stage manager nagyon kellene...
-
bostone
addikt
válasz
üzenetére
Valószínűleg nem. A forinthoz igazította az árakat az Apple legutóbbi bejelentéskor.
A mini6 laminált.
Ha tetszik a 10-es, azt vedd meg.
Itt már mondtam, nincs nagy eltérés ipad és ipad között, hasonló a felhasználói élmény.
A mini6 jó cucc én szeretem a méretei miatt, felőlem lehetne picit kisebb is, de nekem mellette ott van az M1 pro. Felváltva használom őket. -
kchris78
veterán
En a minit varom M-el
. -
merqree
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem a kisebbik Pro van (2021) egy éve, imádom.
-
törölt tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Most is feljebb fog menni az ára?
Az iPad Mini 6 jobb a sima iPad 10-től?
Az iPad Mini 6 kijelzője laminált? -
bostone
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A pro két méretben létezik.
Az M1 vagy M2 pro 11-es méretben használtan, garanciával olykor előfordul igen kedvező áron.
Hiába tűnik ágyúval verébre megoldásnak, azért mégis táblagépben ez a non plus ultra.
Ha már létezik az air M1, az is jó választás lehet.
Az ipad 10 picit túlárazott, 9-es alá nem mennék, sőt 4-5 éves cuccot semmiből nem vennék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Assetto Corsa Rally
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung kuponkunyeráló
- Ingatlanos topic!
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
De azt mondja rajzolni sokkal jobb, természetesebb a gyári. Minden másra jó az utángyártott.
Kissebb szovegekhez eleg az a bill, jehyzetelni az a toll, nagyobb munkához meg ugyis leul a géphez.
ennek utánanézek, köszi.