Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sumptuous
senior tag
Melyik program(ok) ajánlott(ak) rajzolásra? Most vettünk egy pencilt a Pro 10,5-hez.. baromi jó, szeretnénk kihasználni :D A procreate-et most töltöttük le. Van más, ami jó még?
-
Sumptuous
senior tag
Létezik olyan app, amivel egy SMB megosztás alatt lévő zip-ben tárolt xml fájlt szerkeszteni tudom, majd a szerkesztés végeztével azt felülírja az archívumban? Gépen ez csodálatosan működik a 7zip és notepad++ alkalmazásokkal, de mit használjak az ipaden erre? Az sem baj ha fizetős. Gondolom egy alkalmazás nem lesz rá elég.
-
Sumptuous
senior tag
Mikor szokott jönni az update? Csak kíváncsiság, nem türelmetlenség ..
-
-
-
Sumptuous
senior tag
Korábban kérdeztem, hogy milyen gyorstőltőt ajánlotok. Nos, válasz az nem érkezett rá, de berendeltem egy ilyen kombót. [kép] [kép] Van valakinek hasonló? Működik vele a 30W? A 10,5-es Pro-t fogom vele tölteni, mert megőszülök, mire feltölt.. :D Nem egy komoly minőség, hátha nem ég le miatta a ház. Innen szedtem az infót. [link] Bocs az alis linkek miatt, olyan szenvedés onnan linkelni bármit is.. akit érdekel, könnyen megtalálja. :)
-
Sumptuous
senior tag
Melyik a legjobb fájlkezelő? Szeretném elérni a NAS-t (smb vagy ftp) illetve a windows alapú számítógépet róla (szintén smb).
-
Sumptuous
senior tag
válasz Cyberbeni #28119 üzenetére
Köszi! A laptopot elérem, viszont a nas sajnos a régi smb1-es megosztást támogatja csak, így azt nem érem el. Ha jól látom, ftp-t pedig nem lehet így hozzáadni.
Alex91: Köszi, megnézem azt is. Nem baj ha fizetős, csak ne kelljen havonta 2ezret adni érte.. :D Annyit nem ér meg nekem.
Szerk: Az FE támogatja az smb1-et..vagyis látja a nast..Szuper, köszi mindkettőtöknek :D
Már csak a vissza irányt kellene megoldani.. Ha szerkesztek egy képet affintiy designer-ben, akkor azt minél hamarabb tudjam átrakni a gépre. (Kábel nélkül.) Szintén valami ftp vagy smb megosztás lenne jó, amivel látszik a windows alatt az ipad tárhelye.
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
Ti hogy ejtitek ki az Auchan-t? Bárhogy mondom, Siri asszonyság nem érti mi a frászt akarok.. :D
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Sumptuous
senior tag
válasz btudos #28171 üzenetére
Nekem ebben a laminált kijelzőben meg az fura, ha egy kicsit erősebben törlöm meg a kendőjével, akkor úgy meghajlik a kijelző az üveggel együt, mint a tér-idő szimulációk szoktak.. baromi látványos, de félek egy kicsit, mennyire strapabíró ez így
A tárhely valóban másodlagos, én minden szart feltelepítek, és még így is csak 150 giga foglalt.. [kép] Nem tudom, hány app ez, de legalább 100.. Meg lehet nézni valahogy?
Szerintem a Pro-t a hangszórók mennyisége és a jobb kijelző miatt érdemesebb venni tartalomfogyasztásra, mint az Air-t. Persze csak ha a pénztárca nem dönt helyetted..
-
Sumptuous
senior tag
válasz erdoke #28185 üzenetére
Köszi, közben meg is találtam :D Nekem csak 277.. pedig tényleg mindent felraktam az Store-ból, ami kicsit is tetszett. Neked hogy van ilyen sok?:'D Mire lehetne még használni ezt az óriási helyet? Filmet, sorozatot nem akarok rá másolni, az nas-on van.. :'D
Bár ahogy néztem, egy alap kodi sincs ios-ra. Csak a plex..
-
Sumptuous
senior tag
Van valami megoldás az egérrel görgetős problémára?
Egy logitech mx master egeret szeretnék használni az iPad-el. Minden szuper, csak ez a görgetés akaszt ki. Ráadasul nem lehet “fogd és vidd” módszerrel sem görgetni az oldalt, mint ahogy azt ujjal lehet. -
Sumptuous
senior tag
válasz koxkids #28197 üzenetére
Nem az irány a probléma, azt könnyen megszokom. Bár így hogy lehet váltani, erre sincs szükség.
Nekem az a baj vele, hogy iszonyatosan darabos. Ha jól megtekerem, akkor szépen görget (akadozva ugyan, de folyamatosan) de lehetetlen megállítani ott, ahová görgetni szerettem volna. Az egér hibátlan, pc-vel, androidal tökéletes. Racsnis, és szabadonfutós módban is próbáltam. Nagyon rossz. :(
-
-
Sumptuous
senior tag
Mintha magamat látnám egy hónapja. Én is 50-et szántam rá, hogy majd abból lesz egy pöpec ájpedem. Addig addig nézegettem összehasonlító videókat, hogy végül a 10,5-es Pro -t vettem 3x ennyiért... Ha be akarsz ugrani "közzénk", szerintem ez alatt nem érdemes. Ha meg csak minimális dolgokra kell, akkor az Air2 ami még elfogadható, és elég olcsó. (Nekem munkára, asszonynak rajzra kellet. Az Air 2 meg nem támogatja a ceruzát. ) Ma már bánom, hogy nem a 18'-as Pro lett. Bár nekem az designban egyáltalán nem tetszik. Akkor már mindegy, ha samsung tab-ot veszek Jó, nem.. de éritek.
-
Sumptuous
senior tag
válasz Ádám16 #28360 üzenetére
Ettől bonyolultabb volt a helyzet. Eleinte egyáltalán nem érdekelte a dolog, aztán ahogy nézegettem a videókat, néha odapillantgatott és látta milyen pöpec dolgokat lehet csinálni egy ceruzával rajta.. Aztán végül ez győzte meg, hogy mégiscsak jó lenne rajta rajzolgatni, ha már ennyire profin lehet. (Van egy hp x360-am, szintén ceruzával, de az bohóckodás az ipad ceruzakezeléséhez képest.) Aztán jött képbe az Air 3 a ceruza miatt.. de az ugye nem 4 hangszórós. Mi meg sok podcastot, twitch-t nézünk tv-n is.. evidens volt, hogy erre használhatjuk majd az ipad-ot is. Akkor már szóljon minél jobban.. Plusz ár értékben (a videók alapján) jobb a Pro 10,5 a szintén 10,5-es Air (3) nál.
De végül nem bántam meg. Csak ezt az 512Gb-t kellene valahogy értelmesen megpakolni, hogy ne érezzem ennyire feleslegesnek a meglétét.
-
Sumptuous
senior tag
válasz teleahocipöm #28431 üzenetére
Hogyhogy nem kapható? [ÁK] apple.com
Én 3 hete vettem médiából, 33k-ért. Mindegyik 36k volt már, de találtam egyet, amin nem volt árcédula és azt vettem meg (ugye alap vonalkód van rajta) kasszánnál egyből a gyári vonalkódot húzták le, így 32.990. Mint az apple.com-on volt. Csak nem kellet rá várni.. Bár annó mikor néztem az ipad-ot 50k volt amit szántam rá (ezt írtam is) végül majdnem ennyiért vettem "csak" egy ceruzát.. huh.
Az a baj, ha bejön egy idő után a ceruza, akkor kevés lesz a crayon. Ha meg nem, akkor az is felesleges vétel. Szvsz. könnyebb eladni egy eredeti tollat, mint az utángyárott/hasonló terméket.
-
Sumptuous
senior tag
válasz teleahocipöm #28436 üzenetére
Értem. Szerintem te akkor a Hoco Pencil-re gondolsz. Az ez az 5k-s kategória. Viszont ha jól látom, az van odaírva, hogy a legtöbb kapacitív érintőkijelzőhöz megfelelő. Ebből kifolyólag egy telefonon okés a használata, mert egyik kezedben fogod a telefont, másikban pedig a ceruzát és úgy rajzolsz a képernyőre. Szóval nem ér hozzá tenyered a képernyőhöz. Viszont az iPadon ez más, mert ott, mint egy papírra úgy rajzolsz, tehát rárakod a tenyered a kijelzőre és a toll hegyét úgy használod, hogy a tenyered folyamatosan hozzá ér a kijelzőhöz. Mivel az apple pencil / cryon támogatja a "palm rejection"-t, ezért ott ez nem gond, simán kiszűri a tablet a kezed, és csak a toll vonásaid veszi figyelembe. Ha jól látom a Hoco (/hasonló) toll ezt nem támogatja. Tehát úgy kellene használod, hogy a tenyered nem ér hozzá a kijelzőhöz, hanem afölött "lebeg"/tartod. Ez hosszú távon kényelmetlen lehet.
-
Sumptuous
senior tag
válasz teleahocipöm #28446 üzenetére
-
Sumptuous
senior tag
válasz Cyberbeni #28449 üzenetére
Régebben találtam egy videót, amikor kijött a 2018-as Pro, valaki probálta hozzá csatlakoztatni az első generációs ceruzát, de nem sikerült. Fordítva viszont nem tudom, használható-e. Azaz a Gen2-es működik-e a korábbi ipad-okkal.. Bár azt meg tölteni lenne nehézkes, az igaz.
Szerk: Ez az a videó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
Két féle légnyomás van, az abszolút és a relatív.
"Az abszolút légnyomás a valódi, mért légnyomás az aktuális időpontban az aktuális helyen. Nem programozható. Az időjárás-állomások, barométerek abszolút légnyomás tartománya általában 300 hPa és 1099hPa között van (300 hPa megfelel a standard légnyomásnak kb. 9100 m tengerszint feletti magasságban mérve).
A relatív légnyomás az az érték, amely a helyi abszolút légnyomásból a tengerszintre vissza lesz számolva, és így referenciaként érvényes az időjárás állapotára és alakulására az egész országban. A helyi környezethez illesztve programozható. A relatív értéket adják meg a TV- és rádió-adók az időjárás jelentésben a területükre vonatkoztatva. Forrás.
Én debreceni vagyok, gyorsan rákerestem az itteni légnyomásra: [kép]
Akkor te nyertél
A program neve Barometer & Altimeter Pro.
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz cziczas #28767 üzenetére
Azt döntsd el, hogy zavar e a sérülés rajta. Ha tokban fogod hordani, akkor úgysem látszik, de később ha meggondolod magad, nehezebben lehet majd így eladni. (Gondolom azért van ennyire lenyomva most is az ára, hogy könnyebb legyen vevőt találni rá.)
Nekem is ilyen van, csak gold és 512-es + garis még bőven.. Szintén az Air3-an gondolkodtam, meg a 10,5-es Pro-n. Nálam a hangszóró (2 vs 4) és a ProMotion kijelző (60Hz vs 120Hz) egyértelműen a pro mellé döntötte a mérleget. Hiába valamennyivel gyengébb a SOC.. Plusz ugye rajzhoz is jobb, mint az air, a kijelző nagyobb képfrissítése miatt. Nem tudom, ez nálad mennyire befolyásoló tényező. [link]
iMazing tényleg kiírja, nem tudom viszont hogy mennyire pontos. Nálam van, hogy 96, de van hogy csak 92%-os az akku healt. Iránymutatásnak jó, de nem egy túl megbízható cucc. Most pl.: 94%.. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz kuntics #29447 üzenetére
Hát még ha elkezdesz kutakodni a neten mindeféle brush és egyéb kiegészítők után... :D Még lehet a pénztárcád is megbánná [link] Persze van ingyen is ilyesmi..
@szabolcs5757: jegyzet miatt érdemesebb fentebb lépni a létrán. Ahogy előttem is írják inkább az Air3/Pro 2nd gen lenne a te eszközöd. Talán a pro azért lenne optimálisabb, mert abból van egy nagyobb méret is, ami a kényelmes tanuláshoz szerintem jól jön. Viszont ne úgy gondolj az ipad-re, hogy csak egy eszköz ami kell a tanuláshoz, hanem hogy mi mindenre tudnád még használni.. ha bármi másra is tudnád, akkor már megéri egy komolyabba "befektetni". Ha meg esetleg megbánod, az újabb/erősebb gépeket könnyebb később eladni is..
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
Ezt a lenti bigyuszt hogyan lehetne eltüntetni? Kipróbáltam a beta-t, aztán visszaállítottam az iPad-et, és azóta ott van Hol keressem?
[kép] -
Sumptuous
senior tag
Ha már ennyire szóba került a 10.5.
A minap tűnt fel, hogy az én példányomon is előbukkant ez a jól ismert típushiba: fehér folt jelent meg a kijelzőn, a home gomb fölött, kb.: 4 cm-el. Erre érvényesíthető a “Korlátozott jótállás”, vagy felesleges futni vele köröket? Jelenleg még nem annyira feltűnő, de homogén fehér háttérnél már észrevehető. Mik ezzel a tapasztalatok, tovább romlik, vagy így marad és nem lesz zavaróbb idővel se? Ezzel az alig láthatóval együtt tudok élni, csak nem szeretném, ha a jótállás lejárta után még szembetűnőbb lenne.
-
Sumptuous
senior tag
Próbáld meg naaagyon hosszan nyomni a bekapcsoló+home gombot. 40-50 másodpercig. Miközben töltőn van. Ha semmi, akkor próbáld meg rádugni számítógépre. Ha nem jelenik meg új eszközként, vagy egyáltalán nem látod sehogy a gépen, akkor mehet a szervíz.
Szerk.: Közben smc megelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
Pont ilyen aliexpresses tollal vannak itt tapasztalatok? Ez elvileg már vezetéknélkül tölthető, és elég pofásan is néz ki. A hátulján a led szvsz. mondjuk gagyivá teszi, de nem találok olyat, amin nincs.
-
Sumptuous
senior tag
iPad Pro tulajok: Nektek is máshogyan szól a tablet felső és alsó hangszórópárja? Elsőnek azt hittem, valahogy elkoszolódtak a tablet alsó hangszórói, azért tompább…de megfordítottam fejjel lefelé az eszközt, és a hang is megfordult. Így most a felső hangszóró szól tompábban, az alsó pedig élesebben. Ez egy “fícsőr”? Gondoltak a mérnökök az ölben tartott iPad hangkarekterisztikájára?
Elég nehéz észrevenni, de úgy a legkönnyebb, ha kimarad a vízszintes orientáció és egyből állóból - fejjel lefelé fordul a kijelző (és vele együtt a hang is). Valaki kipróbálja? Botfüleknek nem hiszem, hogy feltűnik.
-
Sumptuous
senior tag
Most ingyenes egy igényes Remote PC/Mac (Pro) app, ha kell valakinek, zsákolja! [link] Van ebből alapból ingyenes is, de ez a Pro verzió.
-
Sumptuous
senior tag
Szeretnénk a mamának egy másik tabletet venni, mert a mostani gagyi androidos nagyon lassú már és a hangja sem jó. Gyermekeivel tartja a kapcsolatot messenger híváson keresztül, illetve néha néz egy pár videót, amit a család küld neki szintén messengeren. Erre a felhasználásra szeretnénk minél árbarátabb megoldást egy iPad személyében. Melyiket javasolnátok erre a célra? Egy Air2 megoldás lenne? Vagy akár egy sima air? Vagy annyira régi rajta a rendszer, hogy nem támogatja a messengert sem?
-
Sumptuous
senior tag
válasz tibitron #42680 üzenetére
Pedig pont rajzolásnál kellene a nagyobb frissítési ráta, hogy ahogy húzod a tollat a kijelzőn, minél hamarabb jelenjen meg az eredménye, ugyanis az agyat így (még)jobban át lehet verni, és "papírszerűbb" lesz az élmény. De biztos megszokás kérdése. Ha van rá kereted, én mindenképp a 120Hz-et javaslom, megbánni nem fogod!
-
Sumptuous
senior tag
válasz zaskar #42943 üzenetére
Mostani 120Hz-es kijelzőt ha megszokta a szemed, kellemetlen lesz visszatérni a 60Hz-re. Én azt vettem észre, hogy már a buszon ülve is látom más emberek telefonján, ha 60Hz-es..
Mondjuk nekem telefon, tablet, tv, laptop is 120Hz minimum.
Sőt a 11-es iPad Promon is látom a jelly scrollt, pedig ezen aztán tényleg minimális a jelenség. (Volt már több darabom, mind ilyen, nem egyéni jelenség. De ez nem hiba, egyszerűen az ips így működik. )Egy szó, mint száz, mindenképp nézd meg élőben a kijelzőjét a kiszemeltednek, vagy vedd online és küld vissza, ha nem vagy vele elégedett.
A 10.5-ösnek egyébként szuper kijelzője van, ha nem foltosodik a home gomb fölött pár centivel, én biztos nem cserélném le. Nekem is csak ez az egy ok miatt van inkább 11-es Pro.
Ha nem nagy a mostani, és mindenképp szeretnél egy újabbat akkor én a helyedben a 11-es Pro-ra váltanék, és akkor semmiben nem lesz visszalépés. A mini és az air azért nem csak kijelzőben, de hangban is gyengébb.
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz Luck Dragon #43001 üzenetére
Nem tudod átváltani a kártyádat eSim-re? Akkor megúszhatod a szervizelést/gyári visszaállítást. Ha szoftveres, akkor később úgyis javítják.. ha meg hardveres, nem biztos, hogy megéri javíttatni.(Ha garin belül vagy, akkor nem szóltam.)
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz Gubu0101 #43136 üzenetére
Nagyon komolyan hamisítják.. Pl:
Szerk: Tele van ilyenekkel a használt piac. Csak megbízható helyről érdemes venni. Aliról én sem vennék, de nem tudhatod, hogy a másodkézből vásárolt, vajon nem onnan lett-e véve. Az a gond a serialt is hiába nézed, lehet egy eredeti toll száma van ráirva a dobozra.
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
Elég régi eszköz már, a rendelt alkatrész is lehet bőven több éves. Ennyi idő alatt mélymerülésbe tud menni a cella (3,4V alá is), ilyenkor már nem tölt rá az iPadben lévő elektronika. Ha ki tudtad cserélni, gondolom megoldható az is, hogy feléleszted előbb az akkut egy megfeleleő töltővel ~ 3,7V környékére tölteni, akkor felismerné a rendszer és töltené is. Ha sokáig volt ebben az állapotban a cella, nem szabad jelentős üzemidőre számítani.
Mikori gyártású az akku?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Marvel Snap
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debian GNU/Linux
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- További aktív témák...
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest