Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget munkánál a Pages se ismeri fel a doxc kiterjezstésű fájlt sajnos mert az összes letöltött dokumentum ikonja Viber! Mit lehet tenni ellene , hogy tudjam kezelni megnyitni beleírni meg minden , higy ne viber nek is merje fel.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Nekem ilyen van: [link]
-
Lali-213
senior tag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Szia,
Ezek közül valamelyik?

-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv
m1 Air re milyen tokot ajánlotok a borsos áru gyárin kívül?
-
Cold5
senior tag
Kérdéssel fordulnék hozzátok:
Jelenleg egy iPad Pro 10.5 (2017) 256GB használok. Ami aggaszt az az akku. Hétvégén nyomtam egy videó facetime-ot... 2ó kivett belőle kb 70%-ot. Ha jól gondolom ez túl sok. Megnéztem az akkut és 71%-os már csak. Sajnos ahogy olvasom nem lehet benne akkumlátort cserélni még az Apple-nél sem.

Mit gondoltok érdemes lecserélni egy új iPad 2022-re (256GB)? Type-C jól jönne és a WiFi6 is. Nem használok semmi pro dolgot, egyszerűen akkor ezt vettem.
-
3L1T3
addikt
12.9 pro padhoz tudtok linkelni edge-to-edge és kívágás nélküli üvegfóliát? Köszi
-
Sumptuous
senior tag
válasz
tibitron
üzenetére
Pedig pont rajzolásnál kellene a nagyobb frissítési ráta, hogy ahogy húzod a tollat a kijelzőn, minél hamarabb jelenjen meg az eredménye, ugyanis az agyat így (még)jobban át lehet verni, és "papírszerűbb" lesz az élmény. De biztos megszokás kérdése. Ha van rá kereted, én mindenképp a 120Hz-et javaslom, megbánni nem fogod!
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Ha tudnám, inkább azt csináltam volna
De nem jövök rá hogyan lehetne... Régen azt szokták javasolni, hogy töltsön le az ember valami nagy filmet az iTunes-ból ,de nem tudom most az a TV-vel menne e... Végül is van most még előfizetésem, lehet, hogy kipróbálom!
Csak "sajnos" most van egy csomó helyem... -
Mátésum
aktív tag
válasz
mazsiii92
üzenetére
Szerintem is a kijelző méret nagyon egyén függő. Nekem azért kicsi lenne az air 5 néha, de akkor ott a 24es monitor, ha kell. Egyébként ma például billentyűzet, egér és csak az Ipad volt használva egész nap, mert lusta voltam átmenni a dolgozó szobába a monitorhoz, és jól elvoltam
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Mátésum
üzenetére
Ezt csak meg tudom erősíteni, én épp most vagyok abban a fázisban, hogy eladom a Macbookomat és porondmesterrel fogom használni az Air5-öt + dokkolóval külső kijelző és külső merevlemez + egér és bill.
Kijelzőben a 13 Pro után sem zavaró az Air5, sőt én egyáltalán nem is veszek észre semmit. Továbbá nekem méretben is ez az a méret, ami kényelmesen használható kézben, és ha kell akkor perifériákkal pillanatok alatt asztali környezethez hasonlót csinálok belőle.
De hangsúlyozom, hogy ez csak az én felhasználási szokásaimra elég, nyilván vannak olyan helyzetek, ahol csak az igazi desktop megoldások működnek.
-
Mátésum
aktív tag
válasz
tibitron
üzenetére
Nekem air 5 van, és egy 14 pro. Korábban egy 120 Hz-es Samsungot váltottam 13-ra, de annyira nem volt éles a különbség visszafelé, mint a Samsung esetén 60-ról 120 Hz-es váltáskor. Szerintem eleve nagyon jó a kijelző minősége, és valahogy kevésbé tűnik fel a váltás az Apple esetén, mint az volt más markánál. Az air 5 és a 14 pro között sem zavaró nekem a különbség, a feleségem 13 minijét sem fáj használni. Nyilván jobb a 120 hz, de véleményem szerint nem olyan eget rengető a különbség. Az air 5 pedig nagyon erős. Én korábban már leírtam, lehet hogy nem itt - egy ryzen 7es ultrabookot hagytam el az air 5-el. A porondmesterrel külső kijelzővel számomra mindenre elég. Az asztali gépemet is most adtam el, egyszerűen nincs rá szükség, főleg Apple eszközök között már.
-
tibitron
tag
Ket versenyzo maradt. Air5 64 giga 10.5 os vadivuj 275k. Vagy hasznalt 3 hobap bolti garis 100%aksis 2018 qs pro 128 giga,12,5 315k. Foleg razjra animalasra, es nehe 4k videok vagasara hasznalnam. A 120 hz frissites es a meret ami szamithat a jetto kozott. Szamit ennyit a,60 hz neg a meret hogy inkabb a prot valasszam?
-
zonusz
aktív tag
Mennyire kockázatos a használtalmán megbízható eladótól venni új gépet. Arra gondolok konkrétan, hogy mennyire lehet szükségem a 3 éves garanciára. Most egy IpadAir2-t nyúzok immár hét éve és semmi bajom nincs vele. 12,9 wifi-5G a kiszemelt, az M1 verzió. Ez már nem nagyon kapható üzletben. Köszönöm.
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Elvileg úgy kellene működnie, de szerintem nekem a gyakorlatban sosem működött úgy... Mindig kézzel kellett takarítani. Néha elgondolkodom, hogy csinálok egy backupot meg egy full törlést és visszaállok a backupból, hogy lássam mennyi helyet nyernék, de lusta vagyok hozzá

-
-
zioncsabi
tag
Probaltam visszakeresni, de szerintem nem vettem eszre az esetleges valaszokat
Hogyan lehet megszabadulni az ipad hattertaran keletkezett rendszeradatoktol? Mar megint van 14.4 giga es vernyakol, hogy mar csak 2 gigam maradt. ‘Szott idegesito ez az egesz…
-
moleculez
veterán
válasz
tibitron
üzenetére
Magam nem próbáltam, de úgy néz ki lehet.
Kellemes méret ez a 10.5" amúgy, én max 20 perces videókat szoktam összerakni és alap szerkesztésekre bőven jó, összedobálni pár klippet, vagdosni, időzíteni . Nyilván komoly prod. ready anyaghoz nem ezt választanám. Export sem horror (nyilván a kategóriájában), nekem 18 perces 4K 24fps videót valami 12 perc alatt exportált. -
tibitron
tag
300000 ezer penciellel együtt max. Lehet használt is nyilván.A vágás, meg inkább csak kisebb kiegészítő project lenne meló helyen, a nagyobb effekteket stb otthon csinálnám after effectsel pl. Lumafusionnal meg lehet 4k ban vágni lméletileg. Igen nyilván minél nagyobb a kijelző annál jobb rajzolni, de igy könnyebb vinni ide oda, meg rá lehet kapcsolni monitorra is.. Tehát ha van jobb tipp az air 4-nél kb ennyiért erre, szívesen veszem

-
válasz
tibitron
üzenetére
Azon is megoldható, de vágásra a davinci resolve a legprofibb, bár én kezelni nem igazán tudom.

Az pedig M1 vagy M2-es Prokkal megy a legjobban. Rajzolni és vágni is kényelmesebb a nagyobb kijelzőn.Persze áruk is van. El kell dönteni mekkora méret ami neked megfelel aztán mérlegelni milyen funkciók kellenek. Pro: 120hz kijelző, négy hangszóró, 12.9-nél miniled kijelző, sőt akár 16gb rammal is elérhető.
Mondj egy árat megmondjuk melyik, az a legegyszerűbb..
-
tibitron
tag
Sziasztok. Főképp rajzolásra, de néha videóvágásra keresek ipadet, ahová át tudom néha tölteni egy fényképezőről a nyers fotókat, videókat, és tudom vágni, szerkeszteni őket, közel zökkenőmentesen. Tehát tudja kezelni az usb adattárolót, kártyaolvasót pl, vagy közvetlenül a gépről tudjam áttölteni. Milyen ipadet ajánlotok erre a célra?
-
mazsiii92
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni egyet, remélem tudtok benne segíteni. Próbáltam keresni a neten, nem találtam róla infót, szóval szerintem nem tudja az iPad Air 5, de azért megkérdezem.
Röviden: tervezem eladni a Macbookomat kihasználatlanság miatt (a napokban tervezem meghirdetni), és a meglévő iPad Air 5-öt használnám alap desktop célokra, vennék hozzá billentyűt, meg mindent amire szükségem van.
A kérdés: tud-e két külső merevlemezt kezelni egyidőben az iPad Air 5? Nyilván csak dokkolóval, mert alapból egy USB-C port van rajta.
Az Apple oldala csak bizonyos iPad Pro modellekre írja ezt a privilégiumot, de mivel az Air 5 is már M1-es, gondolom az erő nem lehet probléma.Köszönöm!
-
Panzi88
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy céges kiselejtezett ipadet. Tudnátok ajánalni valami biztonság programot az MDM eltávolításához? Előre is köszönöm
-
Semin
őstag
válasz
kinder93
üzenetére
Sokat nem tud tenni, EU jog a mérvadó. Az apple sem azért csinálja, hogy elkerülje a magyar extra garanciát, hanem -gondolom- így a legolcsóbb az adók “kerülgetése” miatt.
Engem azért rendesen mellbe vágott a dolog, mert nemegyszer vásároltam magasabb áron náluk csak azért, hogy tuti legyen a garancia.
Megfontolandó lehet a magyar APR-eknél vásárolni, mert ott nincs kibúvó. -
törölt tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy reggel, amikor megnyitottam a Messengert eltűntek üzenetek? (Archívumban sincs) Amikor rá mentem az üzenetírásra és kiválasztottam egy személyt, akkor előjöttek annál a személynél a korábbi üzenetek is és rendesen bekerült a Messenger nyitóoldalára, viszont a többi üzenet továbbra sincs a nyitóoldalon.
-
Semin
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem feltételezésen alapul a feltevésem, hanem tapasztalaton.
Decemberben volt egy garanciális “nézeteltérésem” az apple.hu-val. A fogyvéd hivatalos állásfoglalása(részlet):
És most nézd meg a számlát amit kaptál a termék mellé.
(Letöltheted az áruházból is) Amíg tart a hivatalos garancia (1 èv) addig nincs gond. De utána…
Nagyjából tojnak a magyar jogra és sajna megtehetik.Közel két hetes szivatás után szerencsére találtam egy értelmes, segítőkész ügyintézőt, de ez volt a 7. hívásom az ügyfélszolgálat felé.
Nekem elment a kedvem az itt vásárlástól.
-
Kikike
tag
Ha ez igaz akkor a legratyibb zugwebshopból is érdemesebb vásárolni magától az apple-től.

Szerk.: Apple hivatalod weboldal: "A magyarországi fogyasztók általi vásárlások esetében a fogyasztóvédelmi törvények szerinti jótállás a kiszállítás napjával lép érvénybe, és a termék vételárától függően egytől (1) három (3) évig terjed. Az ilyen igényekre a helyi jogszabályok által meghatározott feltételek és követelmények vonatkoznak"
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mondjuk vízállóság >>>>>> gyorsan cserélhető akksi.
-
Kikike
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Persze tudom. Ha a fejlett világ kormányainak valóban fontos lenne a környezetvédelem foglalkozhatnának ezzel is. Itt a fórumon is gyakran olvasni olyat, hogy bőven megfelel neki a tab, de az akku miatt már használhatatlan, rentábilisan nem javítható. Máris kész az elektronikai hulladék.
-
zaskar
senior tag
Végignéztem a hivatalos szervizpontok honlapját, és mindössze egynél találtam meg, hogy cserélne akkut iPad Pro 10.5-ben, az is 45 ezer Ft-ért (és még most jön az áremelés!). 3.5 éve újonnan vettem ezt a készüléket 200 ezerért (256 Gb!), most ennyibe kerül a legfapadosabb iPad. 85% körül van az akku, használható még, de szembe kell néznem vele, hogy ha tönkremegy, irány az elektronikai hulladék tároló. Utángyártott akkuért meg nem szívesen adnék pénzt. Az (állítólag) gyári akku meg pokoli drága lesz, ha lesz.
-
Kikike
tag
válasz
Lali-213
üzenetére
Azért eléggé necces egy gyártó által deklaráltan eltávolíthatatlan alkatrészt fogyóeszköznek titulálni.
Abban az időben mikor egy mozdulattal pattintottad le a telefon hátulját és cserélhetted az aksit helytálló lehetett az idézett mondat. Most inkább bicskanyitogató.
de inkább offba is tettem, mert felesleges ezen háborogni. -
Lali-213
senior tag
válasz
Kikike
üzenetére
Kicsit részletesebben a garanciáról:
A jelen jótállás nem terjed ki: (a) fogyóeszközökre, például az akkumulátorokra, illetve az olyan védőbevonatokra, amelyek jellegüknél fogva egy idő után elkopnak, kivéve akkor, ha anyag- vagy gyártási hiba okozta a meghibásodást;
-
Kikike
tag
-
Kikike
tag
Ha már szóba került a garancia. Apple.hu-ról vásárolt 11pro-t hova kell vinni ha mondjuk 2,5év után behal az akku? És ha már akku: hány %-os akkut számít “hibásnak”, amire érvényesíthető a jótállás?
-
Cyberbeni
addikt
Az aktiválástól számított 1 év garanciát nem befojásolja hol veszed, lehet vinni hivatalos szervízbe. Az ár alapján 2-3 év gari amit az eladón keresztül kell intézni. Szerintem elég kicsi az esélye, hogy pont 1 és 2 év között romlik el, tehát nyugodtan lehet onnan is venni.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
iPad 9 2021 10.2 64GB szeretnék vásárolni. Szóba jött még a Xiaomi pad5, de inkább az Apple. Hozzáteszem a telefonjaink androidosok.
XRE.hu oldalt ismeri valaki? Érdemes itt megvenni? Most olcsóbb.
Gyári garancia akkor is van ha sufni boltban vásárolja meg az ember?
Köszönöm! -
Cyberbeni
addikt
válasz
spiritmate88
üzenetére
iPad 6 (2018-as modell)-nál régebbit nem vennék.
-
btudos
nagyúr
válasz
spiritmate88
üzenetére
Én biztosan nem adnék pénzt első generációs iPad Miniért, ez egy 10 éves modell, aminek a támogatása is rég véget ért, a benne lévő hardver és a hozzá tartozó OS ma már nem sok mindenre alkalmas, jó eséllyel nem tudna mit kezdeni az udemy-s videókkal.
-
Lali-213
senior tag
válasz
spiritmate88
üzenetére
Szia,
Sajnos nem, mert a Udemy applikáció csak iPadOS 15 vagy újabb verzióval működik. Ez az iPad mini pedig csak 9.6.3-ig frissíthető.
-
spiritmate88
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy udemy-s videók nézésére, ez az ipad megfelelne?
https://hiphone-shop.hu/spd/hu_ipad_mini_16_gr154/Apple-iPad-Mini-2012-7-9-Wifi-4G -
btudos
nagyúr
válasz
nana95
üzenetére
A 10.5-ös iPad Pro egy 6 éves modell, a fiatalabbak is 4-5 évesek. Jól sikerült konstrukció, de én nem venném, mert az iPad-ek akksija nem cserélhető gyári technológiával. Emiatt inkább a gyengébb képességű, de újabb modelleket nézegetném, azok várhatóan tovább lesznek használhatók.
-
nana95
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég túladtam egy HP elite wines táblámon(motors túrákra elvinni sajna túl nagynak bizonyult a 13 collal
), és szeretnék a helyébe léptetni egy kb 10 col körüli IPad-et, nagyjából 130-140 ezer körüli keretből akár haszáltan.
Általában filmre, böngészésre, kis játékra meg alap dolgokra lenne használva, néha viszont fotó szerkesztésre és videó vágásra is használnám. Nekem igazából nagyon tetszik a 10.5-ös ipad pro, főleg a kijelző és a 4 hangszóró miatt is, nem tudom a sima Ipad 9 jobb alternatíva-e erre a célra? Vagy van más a kategóriában ami még esetleg megérheti?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, köszi előre is!
-
Sziasztok
Tud valaki ajánlani olyan szervizt, ahol, ultrahangos ipad tisztítással foglalkoznak? Tegnap este beejtettem a fürdőkádba és nem tett jót neki…
Mivel a környékünkön nincs semmilyen szerviz, olyat keresek elsősorban ahová el tudom küldeni futárral, vagy a szerviz küldene érte futártKöszönöm
-
szmatyi93
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, édesapámnak körülbelül 10 éve vettünk egy iPad2 eset és a napokba lemerült és teljesen lezárta magát. Bevitte szervizbe hogy helyre rakják és ott mondták hogy kell az e-mail cím. Megadta és mondták hogy nem az kell. Kiderült valahogy még a régi eladóhoz volt rendelve miközben a saját Apple id val használta. Kerestük de nem találjuk hol kitől lett véve. Valami megoldás amivel lehetne resetelni? Nem nagy érték csak futok egy kört hátha, konyhában használja recept tömbnek meg rádiónak.
Üdv
Matyi -
Pano
veterán
Sziasztok!
iPad Air 5-höz mennyire élhető megoldás egy Epico billentyűzetes tok?
Esetleg van olyan alternatíve, ami nem +100.000 Ft környékén mozog jó esetben?
Úgy vagyok vele, hogy vagy Pencil vagy billentyűzetes tok hasonló árban, de használhatóság szempontjából utóbbi felé hajlanék.Pano
-
merqree
őstag
válasz
dzsampi
üzenetére
Szia,
Én ilyet vettem a Pro-hoz: https://www.arukereso.hu/autos-tarto-c4203/hama/182544-p709422969/
DE!
Mint minden ilyennek a leggyengébb pontja a csuklópont, aminé fogva lehet forgatni/dönteni. Ezért már a másodikat "fogyasztom". Amikor az első repedést megtalálom, akkor veszem a következőt.
Nekem három gyerek van (2 éves ikrek és 6 éves lány), csak ilyen jöhet szóba, de sokkal jobbnak tartom azokat, amiket a fejtámlára lehet rögzíteni: https://www.aliexpress.com/item/32795028792.html
https://www.amazon.co.uk/dp/B07C3S24WB?asc_refurl=https://www.thedrive.com/reviews/33543/tablet-holder-for-car&asc_source=browser&ascsubtag=0000TD0000033543D1536071420230206160617WWW.THEDRIVE.COM+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++&linkCode=gg4&tag=drive09e6-20
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

), és szeretnék a helyébe léptetni egy kb 10 col körüli IPad-et, nagyjából 130-140 ezer körüli keretből akár haszáltan.