Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PLaci58
addikt
Az nem csak a töltést jelezte, hanem a fogyasztást is!
Nem ismerem a Borát. Ha ilyen, csak időszakos dolog, akkor érdemes megnézni a központi zárat is. Lehet, hogy valamelyik motor nem mindig áll le bezáráskor. Persze ezek csak ötletek. Sok elektronika van a mai autókban."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
törölt tag
sziasztok,
van egy stabilizalatlan tapom, ami elmeletileg 1200mA-es terhelesnel ad 13.5V-ot. uresjaratban 18.5V, amikor rateszem azt a bigyot, amit meg akarnek taplalni vele, akkor csak 17V-ig esik le, marpedig nekem max 14.5V korul kene legyen a fesz, de 12V is tokeletes.
1.) jo-e a ~500mA-es terheleshez ket kondi meg egy 7812?
2.) milyen szebb megoldas lenne?koszi,
&rew -
Jarod1
addikt
nos , ez nekünk régen fordult elő, nem tudom hol mérted a töltési feszt. de anno a Generátor 1 töltéstjelző égőn keresztül adta az áramot az akksinak de mivel az kiégett, az áramkör megszakadt ,így menet közben nem töltötte az akkut és marha gyorsan lemerült mindig...
[ Szerkesztve ]
-
-
mezis
félisten
válasz #67688960 #8661 üzenetére
Üdv.!
Én egy Citroen BX-nél, meg egy Citroen C3-nál tapasztaltam azt, hogy a jobb sárvédő doblemez függőleges részén az utastérbe érkező kábelkorbács gumi védőharangja nincs a lemezen lévő lyukba bepasszírozva, így a kábelt csak a szigetelése védi. (A BX-en már a szigetelés is fogytán volt.)
Csak elméletileg: úgy saccolom, hogy az akku testelő kábele lehet vagy 50-100 mm2 keresztmetszetű. Ha ezzel még párhuzamosan kötsz egy 1 mm2 kersztmetszetűt, akkor azon fog átfolyni az áramnak 1/50-ed, 1/100-ad része. Vagyis ebbe a körbe még az önindítózáskori áramfelvételt is meg tudod saccolni egy 1000 Ft.-os műszerrel.....
mezis
-
-
biker
nagyúr
lenne egy komoly gondom
egy gépünkben volt egy szabályzott motor.
motor 220V DC !
külön az állórész gerjesztés és a forgórész kivezetve
ez egy szabályzott toroiddal táplálva (reovar ggtl rrtw tipus)
mégpedig úgy, hogy az állórész (1600 ohm) fix dc-t kap, a forgórész pedig 30-200V dc a toroid állása szerinttoroid leégett egy baleset miatt
ezt a típust nem gyártják, újragyártása 640eur
hasonló termék meg 50eur, de nem fér bekeresek a fenti motorhoz valami pwm elektronikát elég sürgősen
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
-
Stirlitz
senior tag
Elöször írok ebbe a forumba, és rögtön segítséget kérnék tőletek. Szeretnék elkészíteni egy egyszerűbb elektronikát, és rögtön el is akadtam. Egy nyáklapot kellene kimaratnom. Hol tudnám ezt a munkát elvégeztetni Pécsett? Egy jó pécsi elektronikai bolt elérhetősége is jól jönne.
-
And
veterán
Ventivezérlőnek, NAND-kapukkal (CD4011?), transzformátorral meg elektret mikrofonkapszulával (ha a kapcsoló melletti alkatrész az)?? Inkább nézném valamilyen hangvezérelt (pl. taps-) kapcsolónak, vagy 'visszafelé' - ha nem volna ott az a mikrofon (?) - egy pici fénycsőinverternek, mint ventilátor-szabályozónak.
-
toldy
őstag
Én nem értek elektronikához ( az egy dolog hogy gépeket összeszerelek meg ilyesmi de az nem is teljesítmény) egyébként jobban szemügyre véve igen szövet tetejű alá az van írva hogy mic, a job felső fehér aljzat pedig gnd illetve arra a fekete chipre pedig ez van írva: 44FE5EK , CD4011BE.
Az élet nem habostorta.
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani ennek a mosogatógépnek a típusát ?
A siemens honlapján lévő típusok között nem találtam meg.
Előre is köszönöm. -
_ATi_1
senior tag
Üdv!
Létezik valami speciális módszer a hosszú idő folyamán besárgult számítógép-házak kifehérítésére ?
-
PLaci58
addikt
Visszavonom :-) Szétszedtem a plazmagömböt. Mikrofon, kapcsoló, poti, trafó stimmel.
A trafó olyan benne mint egy kis sorkimenő és csak egyetlen, nagyfeszültségű vezeték jön ki belőle. Nem is értem hogy működhet test nélkül. Mihez képest állítja elő a nagyfeszültséget? Az egész úgy működhet, mint a fénycső a solti rádióadó mellettHogy a feladványban szereplő áramkör mire szolgálhat, arról fogalmam sincs.
Nem tudom mire lehet jó az a trafós, kondis kettős kimenet vagy az bemenet lenne?
Passz."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
zoleek
tag
Szia.
Ventihez már csak azért sem lehet semmi köze mert az a szabvány csatin a középsőről kapja a pozitívot.Ha nem vagy képes egy értelmezhető privátot összehozni, (köszön-->nevezd meg a tárgyat-->kérdés róla-->elköszön) könnyítsük meg egymás dolgát! Kérlek inkább NE is írj nekem.
-
mezis
félisten
válasz Stirlitz #8681 üzenetére
Üdv.!
Talán tíz évvel ezelőtt foglalkoztam Citroen BX-em lambda szondájával. Akkor még az a hír járta, hogy a lambda szonda belső ellenállása igen nagy. Vagyis még a 10 Mohmos műszerrel mérve is hamis értéket mérhetünk. Én egy 100 MOhm-os kis digitális panelműszert kötöttem be, aminek 0.1 V-os érzékenységéhez 10 db 10Mohmos ellenállásból készítettem osztót. Évekig válóan működött, aztán -10 CFokon kezdtek szegmensek kimaradni, majd a nyári 70 Cfok körüli hőmérséklet kinyírta. (Talán kikapcsolt állapotban túlélte volna.)
mezis
-
maláj
addikt
üdv
alkotnék 1 notebook hűtő alkalmatosságot
mivel a témához nem igazán konyítok ezért kérdeznék pár apróságot
tehát 2 venti lenne a noti tartó alatt, 12V és 0.14A
mindezeket 1 db usb2-es dugóval tenném a laposba
kérdésem, hogy elbírja-e az 1 db usb2-es csatlakozó ami 5V-ot ad le 500mA mellett (asszem)
sorba vagy párhuzamosan kössem
esetleg még oldalra ha tennék valami egyszerű kis 2 állású ki-be kapcsolót akkor menni fog-é
bármi a témához kapcsolódó 5let, megoldás, stb. érdekel
előre is -
veterán
Sziasztok!
Szeretnék csinálni / venni egy olyan antenna közösítőt, amivel a DVB-t antennát és a kábel TV-t tudnám együtt használni. Lehetséges ez?
-
PLaci58
addikt
A 12V-os ventiket csakis párhuzamosan lehet kötni az USB-re. Sorba kötve nem indulnak be. Így is kétséges, hogy 5V-ról beindulnak-e a 12V-os ventillátorok. Mindenképpen ki kell próbálni, mondjuk egy laposelemmel.
Az USB simán elbírja az így adódó kb. 280mA-es terhelést."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
And
veterán
(Persze ez a VHF-UHF közösítős játék csak akkor járható, ha a meglévő kábeltévé-rendszer nincs zsúfolásig tele csatornákkal. Pl. nálunk az UHF-sávon sincs igazán szabad hely, mert közel ötven műsor fogható az analóg rendszeren. A DVB-T aktuális frekvenciakiosztása pedig nyilván változik a vételi helytől / adótól függően.)
-
-
And
veterán
válasz PLaci58 #8697 üzenetére
Egy tisztességes csillagpontos rendszeren szinte minden hely foglalt: analóg TV és rádió (beleértve a VHF-UHF közötti, földi sugárzásra nem használható kábelcsatornákat is), DVB-C (benne SD és HD csatornák), IPTV, internet és kábeltelefon. A DVB-T azért nem feltétlenül felesleges, mert ha valakinek csak analóg csomagja van, attól még érdekelheti pl. az m1 (vagy akármelyik, MinDigTV-n szabadon fogható csatorna) normális minőségű, akár HD-felbontású változata, amelyért nem kell külön fizetni, de ha a saját kábeltévé-rendszerén szeretné ugyanezt, akkor bizony kellene..
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Asus használt laptop 15,6 lcd, 2GHz proci, wifi, internet
- Fujitsu-Siemens Lifebook S 935 (13,3" IPS érintőkijelző, i5-5300U, 6GB RAM, 240GB Samsung SSD)
- Bea-fon SL250 nagyitelefon eladó garanciával.
- Sony Bravia 43" 108cm android smart tv
- AKCIÓ: Core i7-EliteBook 8540w Workstation-8G DDR3-128G ÚJ SSD-Quadro FX 88M Grafika-Olcsón eladó.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest