Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #9898 üzenetére
Felmerült pár kérdésem a cmos-os kapcsolásról.
A lényege az, hogy egy Schmitt-trigger megformálja a bejövő jeleket, amit egy időzítő áramkör kapuz, a rajzon az 556-os. Az innen adott ideig jövő impulzusokat számolja a rá következő 4026-os IC,ami egy Johnson számláló, és ha eléri a 10-et, akkor értéke 0 lesz ismét, valamint a carry kimenetéről rámegy egy impulzus a következőre, így haladtunk egy dekádot a számolásban. Ez világos, így (a rajzon) balról jobbra növekedik a kijelzett szám.
Viszont miért csak 3 kijelzőt használ a kapcsolás? Oké, Hz módban elég a 3, de MHz módban ez furcsa, ott elég pontatlan eredményt adna, ha csak 3 dekádot látunk az értékből.
Másrészt megpróbálom majd kiváltani az 556 alapú időzítőket quartz alapú dolgokkal. Ennél a 4026-nál úgy megy a mérés, hogy amíg nincs tiltó jel a clock inhibit lábon, addig addig számolja a bejövő impulzusokat a clock lábon, és a számolt értéket megjegyzi, amíg nem kap reset jelet?
Aztán az sem teljesen világos, hogy hogy megy az átkapcsolás magas ill. alacsony frekire. A rajzon ezt kézzel oldotta meg, és elvileg 1s időzítést használ 1Hz-re, valamint 1kHz-et 1ms-re. Az ilyesmit valahogy közösen megoldani nem lehetne?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
And
veterán
válasz CPT.Pirk #9902 üzenetére
Ez sajna ilyen, mindössze három digites kapcsolás. Műszernek tényleg nem nevezném, mert a kvarc időalap hiánya egy frekvenciamérőnél elég nagy hiányosság.
A méréshatár váltása valóban a kapuidő lecsökkentésével van megoldva, közös méréshatárnak pedig csak elegendően nagy digitszám esetén volna értelme (3 számjegyen hogyan mutatsz 999 kHz-et, 1 Hz felbontással?).
"de MHz módban ez furcsa, ott elég pontatlan eredményt adna, ha csak 3 dekádot látunk az értékből."
Pedig pontosan ez a helyzet, kHz-es állásban a felbontás 1 kHz. Mondjuk RC-oszcillátoros időalapnál nincs is értelme több kijelzett számjegynek.
Létezik olyan célkontroller, amely közvetlenül 8-digites led-kijelzőt hajt meg időmultiplex vezérléssel, többféle üzemmódja van (frekvencia- és periódusidő-mérés, impulzusszámlálás), de sajnos >8e Ft-ba kerül. Ilyen az ICM7226A/B típus, az 10 MHz-es időalappal 10 MHz-ig 1 Hz-es felbontást ad, ennyi a közvetlen méréshatára, csak e felett kell előosztót használni hozzá. Egy gyors ECL-bemenetű 100-as osztóval 1 GHz-es méréshatárig 100Hz-es felbontás érhető el vele.[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Batman2 #9900 üzenetére
Igen, ebben igazad lehet, ez logikusnak tűnik.
Bár akkor meg furcsa, hogy az Intel hivatalosan is engedi a 0,5V-ot, vagyis a VID lábakkal beállítható ekkora feszültség.
Datasheet: [link], 15.oldal
Az alaplapgyártók álltalában nem használják ki, csak a GB-nál láttam eddig 0,8V alatti adható feszt (ott mint kiderült a pontos érték egyébként nem 0,5V, hanem 0.51250V).Táp hatásfokról:
A 80+ Gold-os tápok már 90%-nál járnak.
Ráadásul itt 110V-on mérik, 230-on úgy tudom kb. 1%-al jobb hatásfokkal megy.
Itt egy lista, amik közül kellene egyet beszereznem:
[link]
(Sajnos a linkek egyenlőre nem mennek, valamiért lecseléri a linkben lévő szóközöket "+"-ra (a próba topic alapján ez derült ki). A sok adat miatt a cserét is excelből kell megoldanom majd.)Sőt már létezik Platinum minősítésű is, de abból összesen is 10-nél kevesebb van, 400W alatt még nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Batman2
őstag
Hi
A következő lenne a kérdésem !
Egy 0 és 1V közötti egyenáramú jelforrásnak kellene a jelét feszültségben flerősítenem mondjuk 0-10V-osra !
Mivel tudtommal a tranzisztor nem tud mit kezdeni a 0,7V alatti feszültséggel (mivel nem nyit ki), ezért az első kapcsolásban egy ellenállásos osztóval emelném a jel szintjét a bázis előtt 1V-ra.
Csak ebben az esetben az a kételyem, hogy az 1V-os feszültséghez nem fog hozzáadódni a jel feszültsége, csak ha több mint 1V lenne !
Audió jelnél, kondenzátorral a bemeneten valóban + feszültség lenne a jel a pozitív periódusában és hozzáadódna a kondi töltése az alapfeszültséghez.Ezért készítettem a második kapcsolást ahol az erősítőt dupla tápfeszről hajtanám ami -1 - +11V feszültséget adna rá és ekkor a jel 0V-os szintje már eleve +1V lenne a tranzisztor számára, ami már nyitja a tranyót és tudja erősíteni.
A további jelszint emelkedés pedig valóban hozzáadódna az alapértékhez !Jól értelmeztem ezeket ??
Ha igen, akkor mennyi fokozatra lenne szükségem, hogy elérjem az 1V-os bemenő feszültségre a 10V-os kimenő értéket ??
Mondjuk + még egy ilyen dupla trayós fokozat ?Üdv.:
[ Szerkesztve ]
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez tetszik!
Megépítenem nem kell, tervezés elég, szóval az ára most nem lényeges. Okos jószág ez az ICM, majd áttanulmányozom a pdf-ét.
Batman2: műveleti erősítő kell oda neked tranyók helyett.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Lompos48
nagyúr
válasz CPT.Pirk #9902 üzenetére
Azzal kezdtem múltkori válaszom, hogy: Kiindulásnak gondolom megfelelne: [link]
Tehát nem azért ajánlottam, hogy szerintem ezt csináld meg. Csak ha a PIC elvetendő, akkor egyszerű megoldás igényét feltételeztem.Viszont miért csak 3 kijelzőt használ a kapcsolás? Oké, Hz módban elég a 3, de MHz módban ez furcsa, ott elég pontatlan eredményt adna, ha csak 3 dekádot látunk az értékből.
Erre csak azt tudnám válaszolni, hogy 1Hz hiba az alsó sávban ugyanannyi, mint 1kHz a felsőben, ha százalékban számigálunk. De a rajz továbbfejleszthető, amira tanú az, hogy már vannak ilyen ötleteid. A többi felvetett kérdésedre már nagyon jó válaszokat kaptál előttem. Mindenesetre ha rákeresel a frequency counter design, vagy project kulcsszavakra sok bonyolultabb és persze sokkal jobb megoldást találsz .
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Így már értem a dolgot, köszi.
Egyenlőre bevált az SS98 erre a célra, pedig még mindig csak elkezdtem kipróbálni a dolgot, vagyis csak egy része van összerakva a kijelzőnek.
Meg a hardver interrupt se megy még túl jól.Mit jelentenek a multiplexre felkészített hétszegmenses kijelzők ?
A Lomexben ilyen csak közös anódosban volt. Ezek szerint inkább azt használják mikrokontrolleres célra is, miért ?
Esetemben át lehetne alakítani a kapcsolást úgy, hogy közös anódos kijelzőt használjak, de programozási okok miatt a mikrokontroller kimenetén lévő magas szintre kapcsoljon be az adott szegmens ?
Elméletben egy inverter elég lehet a szint-váltásra, de hogyan szokták az ilyesmit a gyakorlatban megcsinálni ? -
atesss
addikt
Üdv !
Találtam egy tesztet [link] , ahol a videókártyák saját fogyasztását mérik le, tehát a DC-n felvett fogyasztást.
Én egy hasonló mérést szeretnék csinálni otthon.
Szerintetek mi lehet a gyakorlati megvalósítása ennek a mérésnek ?
Egyenlőre csak egy HD4670-hez kellene, vagyis a PCI-E portot mérném "csak" - mondjuk pont az a nehéz.
Láttam ilyen szalagkábeles PCI-E "hosszabbítót" már, csak baromi drágán árulják, azzal elvileg viszonylag egyszerű lenne, csak az 5db 12V-os ágat, és a 4db 3,3V-os ágat kell megszakítani [link] .
Van ötletetek, hogy honnan tudnék olcsón beszerezni ilyen PCI-E hosszabbítót ?
Vagy valami egyéb módszer a mérésre ?Illetve még az lenne a kérdésem, hogy a többi csatlakozó úgy tűnik mind csak singnal, vagyis azokon néhány mA-nél nagyobb áram biztos nem folyik át ?
-
And
veterán
"Mit jelentenek a multiplexre felkészített hétszegmenses kijelzők ?"
Mondjuk eleve közös tokba van szerelve n-számú digit, esetleg nem n*(7+1), hanem n+7+1 kivezetéssel (a +1 a tizedespont).
Miért kell neked pont ilyen? Közös anódos és katódos biztos létezik, legfeljebb külön tokban minden digit. A nyákon meg simán össze lehet kötni a szegmensek kivezetéseit.
"Esetemben át lehetne alakítani a kapcsolást úgy, hogy közös anódos kijelzőt használjak, de programozási okok miatt a mikrokontroller kimenetén lévő magas szintre kapcsoljon be az adott szegmens ?"
Elég nyakatekertnek tűnik. Ha az anód közös, mindenképp aktív alacsony szinttel lehet vezérelni a szegmensek katódjait.
"Elméletben egy inverter elég lehet a szint-váltásra, de hogyan szokták az ilyesmit a gyakorlatban megcsinálni ?"
Biztos nem inverterrel . Elég 'hülyén' néz ki egy kontroller mellet egy rakás olyan logika, amelyek feladata egyébként a szoftverben is megoldható volna.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #9907 üzenetére
Nem vetettem el teljesen az ötletét annak a kapcsolásnak. Most ott vagyok, hogy megpróbáltam valamiféle szimulátorba betenni de a 4026-os dekád számlálóval gondban vagyok, pl. Tina pont nem ismeri, az LTspice meg elvileg ismeri, de per pill nem lehet telepíteni 64 bites winen. Majd megnézem XP-n, hátha ott hajlandó települni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #9907 üzenetére
Nem vetettem el teljesen az ötletét annak a kapcsolásnak. Most ott vagyok, hogy megpróbáltam valamiféle szimulátorba betenni de a 4026-os dekád számlálóval gondban vagyok, pl. Tina pont nem ismeri, az LTspice meg elvileg ismeri, de per pill nem lehet telepíteni 64 bites winen. Majd megnézem XP-n, hátha ott hajlandó települni.
-
Batman2
őstag
Szevasz
Ahogy néztem, ennek a procinak is 0,85V a minimuma !
Az, hogy be lehet állítani elméletileg alacsonyabb feszültséget, csak elvi dolog, mivel a bitmintával ugyan lehetséges,de a gyakorlatban igencsak fagy szerintem akkor.Lehet már azóta megoldották, de legalábbis 2-3 éve pont ez volt a félvezető és különösen a processzor gyártók nagy problémája, hogy a szilicium alapú félvezetők említett nyitófeszültség korlátja miatt nem ngyon mehetnek 0,7V alá, pedig ha tovább tudnák csökkenteni a fszültséget, akkor jeletősen cökkenne az áramfelvétel is és ezáltal a fogyasztás és melegdés is !
220-on jobb mint 110-en ??
Pedig 220-ról többe kell ledolgoznia, min 110-ről, tehát a veszteségis több elvileg.No, hát akkor ilyen gold tápegységet vegyél !
Én a régebbieket ismerem, azok még csak az említetteket tudták.Viszont azt is vedd figyelembe, hogy a hatásfoka terhelés függő, tehát csak akkor a maximum, ha az ideális terhelésen hajtod !
Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz Lompos48 #9908 üzenetére
Végülis igazatok van, bizonyára egyszerűbb és az erősítés beállítása szempontjából is praktikusabb a műveleti erősítős megoldás, csak néha nagyon röghöz kötött, szemellenzős a gondolkodásom.
De az elgondolásom jó ?
Tehát csak dupla táppal lehet mgoldani, az ellenállásos feszültségosztóval való jelszint emelés itt nem jó ?741-es, TL071-es , vagy LM324-es műveleti erősítő nem jó erre ?
(Már csak azért mert az éppen van otthon elfekvőben.)Jó a -1V - +11V-os elgondolás ?
Akkor a műveleti erősítő táp kivezetései mennek a -1 - +11V-ra az invertáló lába pedig a 0V-ra és a jelföld is ?
Üdv.:
-
Lompos48
nagyúr
válasz Batman2 #9915 üzenetére
Pedig 220-ról többe kell ledolgoznia, min 110-ről, tehát a veszteségis több elvileg.
Ez egy olyan mese, mint a magasfeszültségű távvezetékek. Mindegy, hogy 110 vagy 220, ez csak transzformátor -áttétel kérdése. De kissebb fesz.-nél nagyobbak az áramok és emiatt az ohmikus veszteség is nagyobb (elmegy melegedésre).
De az elgondolásom jó ?
Tehát csak dupla táppal lehet mgoldani, az ellenállásos feszültségosztóval való jelszint emelés itt nem jó ?Gyakorlatilag a legkézenfekvőbb.
741-es, TL071-es , vagy LM324-es műveleti erősítő nem jó erre ?
(Már csak azért mert az éppen van otthon elfekvőben.)Akármilyen opamp jó.
Jó a -1V - +11V-os elgondolás ?
Nem rossz, de nagyon szokatlan. Aztán nagy harcot kell majd megvívnod egy -1V-os táp elkészítésénél. Ha 10V-ig van kimeneted, akkor "illik" 12V-tal táplálni. Egy szimmetrikus tápot könnyebb csinálni, mint 2 eltérő feszültségűt. Tehát +/-12 vagy 15.
Akkor a műveleti erősítő táp kivezetései mennek a -1 - +11V-ra
vagy a dupla tápra...
az invertáló lába pedig a 0V-ra és a jelföld is ?
igen, csak a nagy sietségben nem találtam a test szimbólumot és írtam nullát.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Batman2 #9914 üzenetére
Hát én találtam a fórumon olyat, aki egy Phenom II X4-nek elvileg (CPU-Z mérés) 0,65V-ot adott : [link] - a végén van a CPU-Z-kép linkje, és [link]
Mondjuk 200 Mhz-es FSB-vel, 0,5-ös szorzóval, azaz 100MHz-en.
Rá is kérdeztem priviben, eddig még nem kaptam választ.A 0,85V-ot erre a procira (vagyis a Penry-re) hol olvastad ?
Az biztos, hogy a PFC (aktív) hatékonyabban tud dolgozni 220V-ról, mint 110-ről.
De asszem nem csak ez az oka a magasabb hatásfoknak, olvastam róla korábban, biztos logikus is, de most hirtelen nem jut eszembe.No, hát akkor ilyen gold tápegységet vegyél !
Vennék is, ha találnék.
Itthon biztos nem lesz, de még külföldről (nővérem tudna hozni Londonból) is bajos lesz, főleg a 300W alattiakat.
400W-osat (ráadásul passzívat) már találtam: [link]
Csak az ára elég sokk...Viszont azt is vedd figyelembe, hogy a hatásfoka terhelés függő, tehát csak akkor a maximum, ha az ideális terhelésen hajtod !
Persze, többek közt ezért is akarok kis teljesítményűt (pl. 250W), bár annak a 20%-os terhelése (azon is tudnia kell 87%-ot a 80+ Gold-nak a szabvány szerint) is még 50W leadott.
A 80+ Platinum viszont 20%-os terhelésen is min. 90%-os hatásfokú.115V Internal Non-Redundant
% of Rated Load 20% 50% 100%
80 PLUS 80% 80% 80%
80 PLUS Bronze 82% 85% 82%
80 PLUS Silver 85% 88% 85%
80 PLUS Gold 87% 90% 87%
80 PLUS Platinum 90% 92% 89% -
Batman2
őstag
Vamilyen szinten már biztos megoldották ezt a küszöb feszültség problémát, ha más nem, lejjeb tudták tolni kicsit, csak én vagyok már lemaradva.
Azért nagyon alacsony feszültségen a tejesítmény még nagyon kicsi, mint írtad is a példában.Igen, lomposnak is igaza lehet, nagyobb feszültségealóba kisebb az áramerő, már ami a kapcsoló FET-eken át megy, így tényleg kicsivel kevesebb lehet a veszteség.
Igen bizony, a 80% vagy 90%-nak hosszabb távon nagy a külömbsége, nem mindegy !
Hát csak okosan dönts, szerintem a honi példányok közül vedd meg a legjobbat !
Üdv.:
-
qdak
addikt
hello véleményt és árat szeretnék kérni rolluk
TECHNICS SU-V505 Stereo Integrated Erősítő
370W áramfelvétel
~2x70W teljesítmény
Súlya: 7,5 kg.
Computer Drive Monitor - hangszóró impedancia érzékelés,
hőmérséklet és túlvezérlés védelem. Vizhűtés?!
4db hangfal csatlakozás 4-16 Ohm, választható A, B
Bemenetek: PHONO, TUNER, CD/AUX, TAPE1, TAPE2
Kikapcsolható hangszín, loudness, subsonic filter, stb.PIONEER A 656 MK II Reference Stereo Amplifier
650W áramfelvétel
~2x190W teljesítmény
Súlya: 13,5 kg.
Power, Bass, Treble, Loudness, Volume Control, Direct, Rec Selector, Input Selector, Phono Selector.
Bemenetek: Phono, CD, Tuner, Line, DAT/Tape 1, Tape 2, ADPT/Tape 3, Speakers,én 20 ill 31 K ra áraznám ti ?
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
KeNTaGoN
tag
Üdv.
Ha jól tudom, létezik egy olyan elem/akkumulátor ami nagyjából így néz ki:
Tehát egy nagyobb téglatest, aminek a tetején van a két érintkező. Egy a felső sík átlóinak metszéspontjában és a másik az egyik sarokban.
Mérete kb 5-6cm.Valaki tudja, hogy milyen elemre gondolok? Az érdekelne, hogy ez a fajta elem hány voltos.
Remélem sikerült jól körűl írnom.
www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
qdak
addikt
hell0 mint kiderült a PIONEER A 656 MK II Reference Stereo Amplifier nek vmiért torzit a jobb oldala, mien hiba le7 ?
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
KeNTaGoN
tag
Nekem is 6V rémlik, csak nem vagyok benne biztos. Ha megtalálod, kérlek írd már meg. Jó lenne a tuti infó.
www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
Lompos48
nagyúr
Baj van! Először betojtam a rettenetesen bonyolult kapcsolási rajz(ok)tól. Utána megláttam a mágneses fejeket, majd... megnéztem a címet. Ez a kazettás magnó - casette deck. Valószínű valami Mark II szériának egy másik tagja. Ha jól emlékszem erősítő a probléma. Az egyszerúbb kellene legyen, mint elektronika. Emerre utaló infót láttam korábban, de elvetettem. Keressük tovább!
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
Bocs a sorozatos hozzászólásokért...
PIONEER A 656 MK II versus PIONEER CT 656 MK II
A - amplifier
CT - cassette tape[ Szerkesztve ]
-
qdak
addikt
válasz Lompos48 #9934 üzenetére
köszönöm h segitesz
ilyen az enyém
remélem ezzel már tudunk vmit kezdeni [link]
és ez téleg az övé ha nem akkor feladom és majd szerelö megnézi :$ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Lompos48
nagyúr
Na, úgy na!
Fincsi egy cucc!
Melóra fel! Azzal kezdeném, hogy valahogy meg kéne húzni a határt a végfok és előerősítők-korrektorok-forrásválogatás között. Én ezt úgy csinálnám, hogy jelet hagyva a bemeneten monitorizálnám a line out kimeneten az eredményt. Ez gyakorlatilag úgy volna lehetséges, hogy a line out-ot rákötném egy másik erősítőre. Ha így is torzít, akkor előfokok, ha nem, akkor végfok. Ha sikerül spekulálunk tovább.
Persze a becsületes (korrekt) megoldás a színuszgenerátor és oszcilloszkóp használata lenne. De az is jó lenne, ha mérőműszerrel méregetnél feszültségeket, mert hál' Istennek vannak feltüntetett értékek is a rajzon. -
DreiNN
tag
Hali!
Van egy kölcsön hifim és a hangfalakon nincs rajta a R L hanem D és E melyik melyiket jelenti? Köszi!!A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
-
Lompos48
nagyúr
Ha spanyol (utólag úgy néz ki, hogy brazil), akkor igazam volt, remélem: derecha - jobb
portugálban direita - jobb. esquerdo - bal. EZ AZ!!!!Egyébként ha szembeállsz a cuccal általában a kábelek nem egymást keresztezve mennek a hangfalak felé, lehet ez is irányadó.
[ Szerkesztve ]
-
qdak
addikt
ezt hogy csinjem, balt a jobbal csere ( ha erre gondolsza forrás tuti jo, a másik erősitőröl rendesn szól )
talán holnap v holnap után lesz időm foglalkozni vele.Basys ???
-
atesss
addikt
Üdv ismét
Zárlatos lett a ceruzaakksi-töltőm.
Erről lenne szó:
A gyári tápja már évekkel ezelőtt elromlott, azóta vagy szivargyújtó-csatlakozóval, vagy Molex-el (PC-tápról) üzemeltetetem, de az elmúlt 2 évben (mióta nincs fényképezőgépem) szinte csak az egérbe való AAA-s akksikat töltöm vele.
Multiméterrel üresen rámérve nem mutatja, hogy zárlat lenne. Gondolom csak akkor ha a dióda kinyit (asszem az eredeti tápja AC volt).
Hol / hogyan próbáljam keresni a hibát elsőre ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest