Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benneddeck
tag
ezt tom h lehet venni a elektroboltba csak az most éppen fél éve zárvavan ''határozatlan ideig zárva tartunk'' már régebben is nézegettem öket mert ki akartam cserélni a háztalpamban a zöld ledeket kékre de aztán igy maradtak, nem azzal van a gondom h nem tom mi mi hanem azzal h hogyan tudnám ezt rákötni a ventire ha a ventiagyba nemtom beforrasztani, pl molex vagy egyéb lehetőség......
de azé THx''...Still Lowride in the West Coast...''
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Jarod1 #13763 üzenetére
Ugyanazt csinálja, értéke is azonos, csak az a másik tápfesz láb.
Az viszont érdekesebb, hogy az egyik szűrés nem ottléte az egész IC-t használhatatlanná teszi. Ebből az következik, hogy vagy az IC iszonyat érzékeny, vagy az alaplapban a tápfesz problémás. Ez utóbbira következtetek a hiányzó puffer elkók miatt.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
föccer
nagyúr
válasz Jarod1 #15113 üzenetére
Azért nem ipari felhasználás lenne. És nem sokszáz fokra kell felemelegdnie, csak 180-200 fokra. Az még nagon messze van attól, hogy elégesse a vezetéset.
Egyédként ha fogok egy sima drótot, rákötök egy autó aksi töltőjét, akkor az működhet?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Lompos48
nagyúr
-
gordonfreemN
addikt
válasz Jarod1 #67129 üzenetére
Itt nem az a lényeg. A hálózati feszültség nem szimetrikus terhelése miatt eltolódik a fázis szinusza a null vezető potenciáljához képest Y irányban. Nem lesz se több se kevesebb a fázisfesz, csak eltolódik. Ez a jól kihasznált transzformátorok esetében túlgerjesztést, egyenáramú felmágnesezést okoz. Néhány száz milivolt a primer ellenállásán meglehetősen nagy DC áramot hoz létre. Ezt próbálja meg ez a kapcsolás "helyreállítani".
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Ribi
nagyúr
válasz Jarod1 #67129 üzenetére
De az sem járja, hogy időnként felrobban a kondi és cserélgeti.
Jobb védeni és évekig egyiknek sem lesz semmi baja.Amúgy egy 35A-es egyenirányító dióda kocka 450Ft.
Egy normálisabb 4700uF, 16V kondi 400ft, amiből kell 2.
Tényleg márkás kondi meg jóval drágább.
De van alap kondi 160-ért is, szóval mondjuk kb azonos.[ Szerkesztve ]
-
Attix70
aktív tag
válasz Jarod1 #68180 üzenetére
Ha elolvastad volna a témával kapcsolatos írásaimat akkor nem írtál volna. Amiért nem tudtál róla azért nem biztos, hogy nincs.
Ha az ember próbál segíteni akkor biztosan van valaki aki be akarja bizonyítani az ellenkezőjét.Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Doki16
addikt
válasz Jarod1 #69201 üzenetére
Bontott 18650 cellákkal jól el vagyok látva meg ledszalagokkal is. Az a zsanérkapcsoló meg bazi drága, főleg az elem bele.
(#69202) darvinya: Csak azért mert ilyet rendeltem Ali-ról még régen és 1 darab kellett az 5-ös csomagból így maradt négy. Meg régebben is azért rendeltem váltókapcsolót, mert ugyanannyiba kerül mint az egy pólusú. Ezt meg így multifunkciós és bármire, bármikor feltudom használni.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
-
_ATi_1
senior tag
válasz Jarod1 #71270 üzenetére
Szia,
Nem teljesen világos, hogy mire gondolsz. Mit jelent az, hogy "hálózati feszt rétegelni" ?
Engem konkréten az érdekelne, hogy létezik-e követelmény két külön rétegen lévő, más potenciálon lévő vezetősáv egymás közti távolságára?
Pédaként: Egy 4 rétegű PCB top rétegén vezett fázis vezetősávja alatt egy belső rétegen huzalozhatok-e szekunder oldali vezetősávot?[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz Jarod1 #71473 üzenetére
Jarod1 és VIPowER
Igen, de ez nem LED! Egyszer itt a prohardveren már írt is valaki róla, de nem találom, hiába keresem.
A hozzá való táp bemenete a 12V DC.
link
1000-2000 Hz közötti AC-t ad, de azt nem tudom, hogy milyen feszültségen, és azt se, hogy feszültség- vagy áramgenerátor kell neki.Q:
What is the assignment of the 12 V DC plug? Which pin is plus and which minus?
A :
it works on 12v AC not DC[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
válasz Jarod1 #72427 üzenetére
De nem tudok venni (Amúgy sem szimpatikus az, hogy a teljes mérőeszköz a mért telepről szedje az energiát, de amúgy is rendes akkuteszter kéne )
Tavaly nyáron rendeltem az elsőt. Ideért, 1 mérés után meghalt. (Itt kérdeztem, mi baja lehet)
A második nem ért ide, a pótlása sem. (Legalább egy része refundolt ezeknek )
A harmadik 1 mérés után behalt.
A negyedik nem ért ide. (Amúgy az a fura, hogy általában ide szoktak a dolgaim, nem nagyon tűnnek el.)
Aztán vettem egy Max471-es áram-fesz mérő modult Arduinohoz, ez alapvetően működik, de jó lenne tudni, hogy miért nem kb. azt adja, mint a kölcsönkapott kínai akkuteszter.Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest