Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi94
tag
Sziasztok!
Minidrillt milyet érdemes venni, természetesen jó áron(de nem árt ha a szénkefét meg a csapágyakat nem dobálja szét huzamosabb nagyfordulatú használat során, na meg az se hátrány, ha nem üt a szerszám.)?
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
törölt tag
válasz sinya85 #47600 üzenetére
Jól van, ezt megbeszéltük
Amúgy kedvenc hamisított cucc, amivel én is találkoztam Józsefvárosi piacon. -
Lompos48
nagyúr
-
törölt tag
Feltettem az AC hűtőt, ideiglenesen amíg nincs víz. Bár jó darabig nem is lesz most. Felfele raktam fel, hogy az északi hídtól szívjon el levegőt, hátul meg a fetekre fújjon, mivel magas bordás ezért éri a levegő. Éppen befért. Oszt ennyi. Bios alól akartam vezérelni, de a Bios pont annyi feszt ad neki hogy nem tud elindulni csak remeg a venti, pwm kábele ki lett szedve én meg nem álltam neki drótozni újra. Úgyhogy Speedfan lett belőle. Szerencsére ezen két vezérelhető csati van úgyhogy másikra a tápventi került, a vga meg állítja magának.
Amúgy is Speedfan lett volna, mert a tápventit túl lassúra vette le a másik csatin a Bios és nem fújt eléggé.[ Szerkesztve ]
-
talpas
aktív tag
válasz #21346560 #47603 üzenetére
Eljátszották ezt a trükköt a digitális fotógépekkel is 20éve, mikor "sietek mert elkésem a vonatom" szöveggel eladták a súlyban, külsőleg hasonlót a gyanútlanoknak. Ne menjünk messzire pendrive, hihetetlen kapacitással és olcsón, SSD ház benne akármi, most a telefon is itt van, mindenki szeretné negyed áron a legjobbat. Balek mindíg lesz, ezért is találkozunk még ilyen infókkal. Azért durva lesz 1-2 márkás termék karácsonyi ajándéknak, ahol a csomagolás is többet ér
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
tvamos
nagyúr
válasz Lompos48 #47604 üzenetére
Nekem az tetszik, amikot vesznek egy TO-220-as tranyot, es raszitaznak egy MOSFET-et.
(#47609) talpas válasza Runo (#47603) üzenetére
Ilyen pendrajkot en is vettem. Ra van irva, hogy SONY.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Lattam a boltban olyan lampat, amiben szines zsele van, kis csillamokkal.
Ilyesmi zsele alapanyagot szeretnek venni, lehetoleg szintelent, amibe tudnek bubikat keverni. Alakra hajlitott muanyag uveg csobe szeretnem beleganyolni, es a vegerol megkuldeni... LED-del."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Lompos48
nagyúr
válasz tvamos #47612 üzenetére
...vesznek egy TO-220-as tranyot, es raszitaznak egy MOSFET-et.
Ez így nincs rendben, butaság! A TO220 egy toktípus (JEDEC standard), míg a MOSFET egy aktív félvezetőtípus. Nem zárják ki egymást. MOSFET-et minden olyan tokban lehet gyártani, ami megfelel a paramétereinek.
Ez is TO-220:
és ez is MOSFET, egyenesen kettő:
-
tvamos
nagyúr
válasz Lompos48 #47614 üzenetére
Kotozkodsz velem? A tranyo (nalam) egy sima olcso tranzisztor, (amugy valami NPN volt, de a pontos tipust nem tudtam kimerni,) a MOSFET meg egy dragabb felvezeto eszkoz, aminek a tipusat raszitaztak. (Amugy igen, ott a kepen a tipus, olyasmit szitaztak ra.)
Amugy meg, ha nincs keznel, ami kell nekik, akkor barmit megcsinalnak, nagyon kreativak az atbaszasban.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Lompos48 #47616 üzenetére
Eleg regota fejlesztek elektronikat. Eleg nagy pofanvagas, amikor tervezek valamit, es azert rossz mert egy atszitazott alkatresz bekrepal benne, es hetekig bizonygatom, hogy a dip tokon at van tamponozva a tipus, es rosszak a parameterei, vagy szet kell boritani a tokot, hogy negyede a csip merete, mint lenni kene.
Amugy, mar csak azert is megcsinalja a kinai, hogy ne kelljen a "rendes" alkatreszre 2-4-10 hetet varni, hanem van iziben.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
bandi94
tag
válasz Reggie0 #47619 üzenetére
Én azt figyeltem meg, hogy a hamisítottakon általában kevesebb a felirat (csak egy "gyártó" embléma van rányomva, meg egy típus.) Eredetin szoktak lenni egyéb más számsorok is, gondolom gyártósor száma, esetleg gyártási időpont, ilyesmik.Meg az is gyanús ha igénytelenebb a tok, mint a megszokott.De gondolom vannak egész profi hamisítványok is, amik csak abban különböznek az eredetitől, hogy nem azok.
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
elodman
aktív tag
Ave Mega Szakik és Pete55555
esetleg tudnátok némi infot adni, h. lehetne 1-2 ventivel megszellőztetni az egyik házat, ill melyiket érdemes egyáltalán?
thanx.
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz elodman #47621 üzenetére
Ha jól látom a 2. ház ami ilyen kékes lóf*sz színű, na ot elöl 93mm-es ventihely van szemre, hátul talán 120-as ? Vagy ott is 93-as? Ezeket jó lenne tudni, meg hogy elölről hogy néz ki.
Ha van 1-2 szerszámod (fúró, dekopír fűrész/fűrészlap) akkor leht kicsit "bővíteni" a helyeket.
Ha elöl lenne egy 12-es hely, illetve hátul is, az már kezdetnek nem rossz.
Ezután alulra is vághatnál egy lyukat, és oda is meht egy 120-as.Szerk: Ja, és a tápot marhagyorsan fordítsd meg, hogy lefele legyen a venti
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
-
SüdiLaller
aktív tag
Sziasztok!
Ötleteket szeretnék kérni tőletek, van némi elképzelésem, de tudom, hogy itt bújik meg az igazi kreativitás.A projekt a következő: A hiperaktív izom-macskámnak szeretnék építeni egy mászókát. Mindent annak néz, leginkább a szobai ruhaszárítónkat, függönyt, asztalt, szekrényt.
Eddig arra gondoltam, veszek 110-es pvc csövet, Y-ágat, ezeket szorosan betekerem vastagabb fonallal, vagy dzsunka padlószőnyeggel, lehet bele csavarozni is, pihenő kunyhót stb... Persze stabil talpra van szükség.
Egyéb ötlet?Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
pyrannha
senior tag
válasz SüdiLaller #47628 üzenetére
Szia, szerintem vastagabb kender kötéllel tekerd be, mert a fonalat könnyen szétszedi, a padlószőnyeget pedig ragasztani kell... A PVC aljába pedig nem árt egy kevés nehezéket is rakni, hogy ne tudja felborítani. (Elég, ha gyűjtesz a környékről pár nagyobb/nehezebb követ.)
[ Szerkesztve ]
PSN ID: VDFPO
-
donmackó
addikt
Egy vastagabb farönköt tekerj be kender kötéllel, és építs neki a tetejére kuckót.
PL.:
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz pyrannha #47629 üzenetére
Király! Tudtam, hogy nem hiába jöttem ide. A természetes fa jó ötlet, mondjuk itt a 17 kerületben nehéz lesz találni, de körbenézek. Nejemmel még azon is filóztunk, hogy a falra körbe felfúrunk lépcső szerűen neki valamit.
Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
pjen
félisten
válasz SüdiLaller #47631 üzenetére
Kis állat boltban lehet kapni kúlönbözö méretben és nem is túl drága.
-
őstag
Hiperaktív macska?
Erre van szükségetek
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
szab.tam
nagyúr
válasz SchumiBácsi #47635 üzenetére
macskatémában (szerintem) jóval kevesebbért kaptam ebben a topikban fél nap bant.
poénnak vettem, de túl sok erre a fanatikus macskabarát, akik közül 1 befordult, és egy szintén macskabarát medrátor kiosztotta a 12 óra ban-t.
(2 évvel a hsz után...)
állítólag állatkinzásra bujtottam fel.
ezt azóta sem értem, mint ahogy valszeg 1-2 ember kivételével más sem.
modikkal egy darabig vívtam, de kölcsönösen nem győztük meg egymást.lényeg: óvatosan az általad poénnak véltekkel...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
josik
aktív tag
válasz SüdiLaller #47633 üzenetére
Üdv. Pvc cső helyett esetleg papír henger. Szőnyegboltokban érdeklődj, lehet pénzbe sem kerül. A kenderkötéllel történő betekerés a legjobb, és azt tart a legtovább megcsinálni. :-) A falra felrögzített mászóka is nagyon jó, ha elfér, és nem csak "polcokat" lehet feltenni. Hanem csövet is amiben akár el is bújhat pihenhet.
szab.tam: sajnálom, hogy így jártál. Három macskánk van. De a poén az poén. Attól még lehet szeretni az állatokat.
Egyébként nagyon jó a topic, régóta olvasója vagyok. Sok hasznos ötletet láttam már itt.[ Szerkesztve ]
Te is fiam Bluetooth...
-
őstag
válasz szab.tam #47636 üzenetére
Hát volt ebből a képből egy tudományosabb változat is, de remélem a troll-arc, meg hogy teljesen rajzolt az egész enyhítő körülmény.
Meg egyébként volt/van erről egy reklám isSzóval sem a kép sem a videó nem minősül ajánlattételnek, ezért senki ne próbálja ki otthon
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz SüdiLaller #47633 üzenetére
a menhelyről hozz el egy kutyát, a többit a természet intézi...
-
elodman
aktív tag
válasz Pete55555 #47622 üzenetére
Ave, thanx a sok infoért!
Barkácsolni még asszem nem kezdenék, tán idővel...
Ha nem gond, további képekkel lepem / rendítem meg a t. nagyérdeműt!
fehér ház: [link]
ennél (nem átlósan):
elől 11cm a csavarok közti ventihely táv.
hátul 10,5 cmsötét ház: [link]
itt (nem átlósan):
hátul (2 db) 70mm csavarhely távot mértemVajon melyik gépet érdemes felszerelnem? Nekem a világos tűnik szimpibbnek.
Hogy lehetne házilag leragasztani (/ gyantázni?) a kábeleket az előlapra?Big Thanx!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
-
elodman
aktív tag
válasz Pete55555 #47642 üzenetére
OK, thx
Hogy lehetne házilag leragasztani (/ gyantázni?) a kábeleket az előlapra ?
--------------
"szab.tam(PH! nagyúr)macskatémában (szerintem) jóval kevesebbért kaptam ebben a topikban fél nap bant.
poénnak vettem, de túl sok erre a fanatikus macskabarát, akik közül 1 befordult, és egy szintén macskabarát medrátor kiosztotta a 12 óra ban-t.
(2 évvel a hsz után...)
állítólag állatkinzásra bujtottam fel."IMHO: Nem sótlan ember volt, és nem is indokolatlan az ilyenért megrovás, hisz nem várható, h. a "unter-balkáni mélymagyar" kultúra és jogrendszer tagjai v. akár csak serdületlenjei és ifjoncai tudjanak disztingválni helyes és elítélendő, vicces vagy komoly hsz-ek között. Azaz, ezer szempontot kell néznie egy rendvigyázónak.
[ Szerkesztve ]
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz szab.tam #47636 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a témámhoz, érdekeseket, és értékeseket írtatok.
#szab.tam: ha az állatvédők látnák, amit művel a macskám saját magával, feladnák az elveiket
#SchumiBácsi: ezt a poént ismertem, jót röhögtem rajta ismét, de videón még nem láttam, murphy törvényei többnyire igazak. Mindemellett, aki állatot bánt, az általam bántódik
#josik most, hogy mondod, bent a cégnél vannak hengereink, amiket hulladékként kezelünk.. íratok rá szállítót, és szerintem kihozhatom.Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
josik
aktív tag
válasz SüdiLaller #47644 üzenetére
:-) örülök ha segíthettem. És ha kész lesz s mászóka, majd a cica higy fog örülni! Képet ugye teszel fel?!
Te is fiam Bluetooth...
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
imibogyo
veterán
válasz Ed3r_X_ #47647 üzenetére
Csak ügyes vágás. Amit nem látsz az a szőnyeg alatti kábelezés. Véletlenül nincs meg a videón az a rész, amikor a levágott kábelű ventit lerakja a szőnyegre és odarakja mellé a mágneseket és elindul a motor.
Ja közben látom már baboss is linkelt egy másik leleplező videót....
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Lompos48 #47649 üzenetére
Meg megvágni a hiszékenyeket.
Sok "házi tudós" él ilyen ötletekből és gyűjtenek be adományokat, hogy folytathassák a kísérleteket és majd egyszer tömegtermelésbe dobhassák be a világmegváltó szabadalmaikat. "Vízzel hajtott autó", "örökmozgó", "ingyen energia". Csak be kell írni YT-on a megfelelő szavak angol megfelelőjét máris több ezer videó jön fel. De ha ennyi zseni él a világban, hogy-hogy ezek még nem lettek csilliárdosak?
Akit utoljára néztem fickót miért egy lepukkant tanya még annál is lepukkantabb fészerében "használja" (saját állítása szerint) az ingyen energiát készítő gépet. Most nem találom pont ezt a videót, de végülis mindegy is. Lehet belőle ezer meg ezer példát találni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest