Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47051) Honkydoo válasza imibogyo (#47050) üzenetére


Honkydoo
őstag

Na jah, másnak is a fémmel volt baja.. :D
Egyébként a méret már kisebb lett, mert módosítottam a terveken, nem lesz benne hajlítás, mert macko20-tól megtudtam, hogy az elég macerás. Vagyis ha hajlított házat akarok akkor először hajlítani kell és utána vágni. Nem úgy ahogy én elterveztem. :D Ezért kitaláltam, hogy ilyenekkel lesz összefogatva. Így a legnagyobb elem kb. 320x280mm méretű.

Köszi a képeket, klassz gép! Ahogy látom annyira nem bonyolult szerkezet ez a CNC maró. Lehet én is építek egyet és azzal fogom kivágni a házam. :D Najó nem. :)

[ Szerkesztve ]

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

(#47052) tatabike válasza imibogyo (#47050) üzenetére


tatabike
őstag

Szép masina lesz. Kézi tolómérővel ez elég jó eredmény... :K Ha jól emlékszem, ezzel a favázassal készíted majd el a fémvázas alkatrészeit, igaz?

Honkydoo, ha van egy kis gyakorlatod, nem gáz kis sarokcsiszolóval vágni fémlemezt. Nekem is sikerült elég jól, mikor plexibetéteknek vágtam ki helyet a házam oldalába és tetejébe. Kicsit több vele az utómunka, de nem vészes. Amúgy még a plexit is azzal vágtam, ugyanolyan 1mm-es fémvágó koronggal, az is jól sikerült. Pedig mindenhol az az első, ahol plexi megmunkálásáról van szó, hogy bármivel, csak flex-szel ne. Hát de... :DDD Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy van annyira gagyi plexi, amit tényleg lehetetlen flex-szel vágni, de nekem "igazi", jó minőségű van. Nem habosodik, nem olvad, még a vágás éle is víztiszta marad.

Még az jutott eszembe, hogy az angyalföldi Kisgömb utcában a Metalloglobus-nál mi annak idején még 2cm vékony, 1.5mm vastag sárgaréz csíkokat is vágattunk küszöbsinnek, és egy bazi nagy karos ollós vágóval nyesték le hibátlanul hosszában a nagy darabból. Sőt, burkolatváltó sínt is csináltattunk ott, amiben 4cm-en belül két hajlítás is volt, azt is teljesen jól megcsinálták.

[ Szerkesztve ]

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#47053) imibogyo válasza Honkydoo (#47051) üzenetére


imibogyo
veterán

Nem is a bonyolultsága miatt nem építenek az emberek, hanem az ára miatt és amiatt, hogy ha már beletolsz 300-400k környéki pénzt, akkor vissza tudod-e termeltetni vele ezt az összeget, vagy sem. Vagyis, hogy megéri-e építeni, vagy sem? Előre megsúgom eddig a nem-nél tartok. Konkrétan még csak vitte a pénzt. Persze az építés öröme benne van, minden percét élveztem amit eddig az építésével töltöttem. De ennyi pénzből már jópár CNC-s munka kijött volna, ha csináltatnám valakivel, szóval akinek csak egy-két alkalommal van szüksége CNC-re, annak tutira nem éri meg. Meg aztán építés közben van az, hogy hú mit csinálnék ha nem lenne esztergám, hú mit csinálnék ha nem lenne radiálfúróm stb.. Szóval azért komolyabb géppark nélkül sem érdemes belevágni, vagy pedig mindent csináltatnod kell mással, de az sem jó, meg drága.... Ahogy nekem sem jött be, már leírtam itt régebben. Még nekem is sok gép hiányzik a "könnyű" munkához, például nincs elektromos gérvágóm, ami most már azt mondom "nélkülözhetetlen" egy ilyen gép építésénél, vért izzadtam mire ki tudtam váltani mással. 320x280 mm már az én gépemen is menne méretileg. De mondom még nem tudtam kipróbálni fémmel. MDF-el is csak annyira ami a mappában látható, vagyis konkrétan a kétszer 40x40-es kockányit martam ki vele. Vennem kell majd fémhez való marófejet ($$$).

tatabike: már nem is tudom. Idő közben úgy megszerettük egymást...
Viccet félretéve eddig nagyon stabilnak mutatkozik a gép és egészen szép a vágási felület is. Hétvégén megpróbálok valami komolyabb alakzatot is kivágni és ha ott is jól muzsikál MDF-el, vagy mondjuk tölggyel, akkor lehet ez marad majd egy ideig. DE jól emlékszel ez (volt) az eredeti terv, hogy ezzel készül majd egy nagyobb (fém) gép. Ha megnézed a képeket, akkor viszont sajnos az is látszik, hogy nem férne el sokkal nagyobb gép (közös műhely), így egyelőre ez elnapolva. Majd ha a közeljövőben sikerül a kertesház projekt, akkor épülhet a komolyabb gép.

Az eddigi tapasztalatokra és egy gépépítővel történt eszmecsere folytán viszont lehet a következő gép is MDF-ből és acélból lesz, nem aluból. Első indokként azért mert ezekkel könnyebb itthoni körülmények között dolgozni (szemben az aluval), másodsorban az MDF és a bútorlap nagyon-nagyon jó rezgéselnyelőnek bizonyultak. Marás közben az érme az oldalára állitva marad a gépen. ;)

[ Szerkesztve ]

(#47054) Andrew_31 válasza imibogyo (#47053) üzenetére


Andrew_31
Modder

Gratulálok. :R
Én tudom mennyi munka van egy gép építésével.
Én most ott tartok ,hogy megvan a hajtás a negyedik tengelyhez.
Ilyeneket martam a gépemmel.
[link]
Egyet sajnálok ,hogy amit akartam nem csináltam meg. A zártszelvényeket kiönteni betonnal.
De ha egyszer szét kell szedni megteszem.
Gyűlik egy esztergagépre való léc és golyósorsó. :DDD
Bár nem tudom azt már hová raknám.

[ Szerkesztve ]

(#47055) imibogyo válasza Andrew_31 (#47054) üzenetére


imibogyo
veterán

Köszi! :R Én még messze vagyok ettől a szinttől, de majd egyszer.

Milyen marófejeket használsz? Mert látom néhány helyen jó szűk a marás, tehát nem lehet túl nagy átmérőjű a szerszám. Nekem csak egy ilyen marófej készletem van. Ebből eddig a 12-es számú 6 mm-es fejet használtam, természetesen fához. Hamarosan gondoltam rendelni marófejeket innen alumíniumhoz is, csak most "nincs kedvem". :B

Igen a mozdulatlan tömeg az nagyon fontos. Bár én nem betonnal önteném ki, hanem homokkal, jobb rezgéselnyelő. Nekem a váz odala csupán két bútorlap. Én is gondolkodom, hogy még kettőt becsavarozok függőlegesen merevítésnek, majd kapna egy fenéklemezt és az egészet kiönteném homokkal. Mondjuk most elég stabilnak éreztem a gépet, de ugye még csak MDF-et martam vele. :K

(#47056) Andrew_31 válasza imibogyo (#47055) üzenetére


Andrew_31
Modder

3-as átmerőjű maró volt a legkisebb amit használtam.
Néz itt szét.
Olcsóbbnak tűnik.:
[link]

(#47057) Rivaul válasza tatabike (#47052) üzenetére


Rivaul
addikt

Plexit flexel siman. En is vagtam vele sokat otthonra es soha nem volt bajom. Megfelelo vekony korongot kell valasztani hozza es az nem barmolja szet.

imibogyo
Nem ertem mit keres ebbe a topicba a geped (idezojelesen persze :) ) Bar ki buszke lehetne ra. Gratulalok hozza es minden elismeresem azoknak akik ilyesmiket osszeraknak otthon :K

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#47058) tvamos válasza SüdiLaller (#47044) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ez hihetetlen szep munka! :Y :R

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#47059) Honkydoo válasza tatabike (#47052) üzenetére


Honkydoo
őstag

Jah, végül is kivitelezhető a dolog, főleg úgy, hogy talán tudok szerezni dremert is. Majd meglátjuk. :)
Egyébként van valami tipp, hogy a méretarányos sablonokat hogy helyezzem rá a fémlemezre? Gondoltam arra, hogy egyszerűen odafogatom valamivel, de félek, hogy lecsúszik..

imibogyo:
Igen, gondoltam, hogy az ár ami magas egy ilyen gépnél.
Jó, nem erőszak. :) Majd ha tudsz dolgozni fémmel, kíváncsi leszek a képekre. :)

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

(#47060) dewil666 válasza LarsR (#47035) üzenetére


dewil666
őstag

Már majdnem kész vagyok Még némi igazítás illesztés, polírozás. De azt most el kell hogy mondjam igazi barkács tákolás lett :DDD
Majd ha kész teszek fel képeket.

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#47061) Eddie141


Eddie141
senior tag

Sziasztok

Egy kis ötletelésre lenne szükségem (bár lehet, hogy volt már hasonlóról szó).

Bosszant a házimozim mélynyomójának az energiatakarékos funkciója. Ha bekapcsolom az erősítőt nem aktiválódik azonnal, csak amikor az erősítő először küld számára jelet. Ez lenne a kisebbik gond, hisz maximum a filmek elején található hanghatásokról maradnék le egy fél perc erejéig. Nagyobb probléma, hogy ha nyugodt és csendes jelenetek váltják egymást sokáig akkor bizony a sub fogja magát és kikapcsol.
Ennek hatására egy éve már a legegyszerűbb házi megoldást alkalmazom: manuálisan kapcsolom ki és be a film kezdete és végekor. Ezt szeretném kiküszöbölni.

Arra gondoltam, hogy egy relé és az erősítőm hátulján lévő "Switched" konnektorral könnyedén bekapcsolható lenne távirányítóval a láda. Ha bekapcsolom az erősítőt távkapcsról a relé áram alá helyezné a mélynyomót is automatikusan. A csatolt dugalj az erősítő hátulján maximum 50W-os terheléssel tud elbánni, így nem tudom egyszerűen csak bedugni oda a sub-ot :D
Bizonytalan vagyok a kivitelezést illetően. Létezik valami olyan relé, amely könnyedén megoldaná a gondom? Vagy mindenképp nyomtatott áramkört kellene tervezni hozzá? (Forrasztás nem gond, de szeretném esztétikusan és egyszerűen megoldani, ha lehet)
Elnézést a hosszú posztért és köszönöm előre is a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

(#47062) imibogyo válasza Eddie141 (#47061) üzenetére


imibogyo
veterán

Szerintem egy szilárdtest relé a te barátod. Mondjuk ezt nem 230V-al kapcsolgatod, hanem 4-32V-al. De ez az erősítődben valahol biztosan könnyen megtalálható és kivezethető két kis kábellel a hátfalra. Ezzel a megoldással majd 700W-ot tudsz kapcsolni. Emellett a normál relékkel ellentétben hangtalanul teszi a dolgát (nincs kattogás) és az elektromos hálózatod és eszközeid is jobban fognak örülni ennek, mint a hagyományos relének.

Természetesen van több fajta belőle. Itt egy másik, talán ez a legolcsóbb ilyen kialakítású relé (nettó ár).

[ Szerkesztve ]

(#47063) Lompos48 válasza imibogyo (#47062) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Szerény véleményem szerint én szívesebben hallgatnám a be- és kikapcsolásnál az elektromechanikus relé kattanását, minthogy az audió cuccaim mellé szereljem az 50/100Hz-cel kapcsolgató triac-ot. a kimeneti RC elem ellenére is: :)

[ Szerkesztve ]

(#47064) imibogyo válasza Lompos48 (#47063) üzenetére


imibogyo
veterán

Te vagy a szaki. Én csak egy könyvtáros vagyok. :R

Pusztán rühellem a normál relék kattanását, ezért gondoltam a szilárdtestre. Meg persze nem is kell közvetlenül az audio cuccok mellé tenni. Az sem segít, ha messzebb helyezi el az eszközöktől? Vagy bedobozolja (Faraday-kalitka hatásra gondolok)? Egyáltalán mennyire lehetne hallani? Lehetne egyáltalán?

A fentieket komoly kérdéseknek szántam, nem kötözködésnek. Tényleg érdekelne. Nekem mechanikus relé van a fejhallgató erősítőmben, azt nem hallom semmilyen szinten, hogy módosítana a hangon, próbáltam nélküle is. :K

[ Szerkesztve ]

(#47065) Lompos48 válasza imibogyo (#47064) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Én csak egy könyvtáros vagyok.

De úgy látszik, hogy abból is a kitűnő kezűbb és olvasottabb. :R :K

Nem biztos, hogy hallható jelenséget okoz, de kizárni sem lehet. Tulajdonképpen a hálózatot "szemetel(het)i", komprommitálva valamennyire az amúgy sem tiszta színuszos formát. Ezért értelmetlen a Faraday-kalitka, távolságtartás, mert nem egy elektromágneses sugárzás/hullám/tér az, amit produkál(at).

Természetesen megvan az az esély is, hogy nem okoz gondot. Próba-cseresznye. :)

Nekem mechanikus relé van a fejhallgató erősítőmben, azt nem hallom semmilyen szinten, hogy módosítana a hangon...

Ez természetes, a relé kontaktusa összekapcsol vagy megszakít 2 vagy több szálat.

(#47066) Ribi válasza Lompos48 (#47065) üzenetére


Ribi
nagyúr

Persze, de ha a kábel (/csatlakozó) okoz hangváltozást, akkor egy relé ne okozna?
Ilyen alapvető ismeretek nélkül be ne menj bármilyen audio topikba ;]

[ Szerkesztve ]

(#47067) imibogyo válasza Lompos48 (#47065) üzenetére


imibogyo
veterán

Köszönöm a bókot, de mint látszik volna még mit olvasni...... :R

(#47068) Lompos48 válasza Ribi (#47066) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Tudom. Ezért érdemes - itt is - a hálózati tápkábelt különleges anyagból megválogatni. Egyébként alig várom a grafén megjelenését csatlakozóknál, kábeleknél, de még inkább az erősitőkimenetek jumpereinél.

Kammererékhez csak "tanulni" járok, amikor nincs kabaréműsor kéznél. :D

(#47069) Lompos48 válasza imibogyo (#47067) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Én is olvashatnék marógépekről, CNCről, csak már kifutok az időből. Ugye, senki se lehet tökéletes. :)

(#47070) Pete55555


Pete55555
Topikgazda

Belinkelem ide is, ez a topik jobban pörög :) Látom most volt szó amúgy is mélyníomóról.
Házimozi mélynyomó

...Szeretem leracsniztatni...

(#47071) Eddie141 válasza Lompos48 (#47069) üzenetére


Eddie141
senior tag

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
Bevallom, köszönhetően a laikusságomnak nem érzem magam úgy, hogy sokkal közelebb kerültem volna a megoldáshoz :)
Azon elv lényegét értem, amelynek köszönhetően befolyásolhatná egy ilyen kapcsoló szerkezet közbeiktatása a hangminőséget, viszont így már tényleg tanácstalanná váltam. Maradjak a Norbi Update verziónál, miszerint manuálisan helyezem áram alá a sub-ot minden használat előtt? Nem létezik olyan szigetelt/zajszűrt relé amely megakadályozhatná teljes mértékben a lábak közötti interferenciát? (bár sejtem, nem ez a megfelelő szó erre :D )

[ Szerkesztve ]

(#47072) Lompos48 válasza Eddie141 (#47071) üzenetére


Lompos48
nagyúr

A csatolt dugalj az erősítő hátulján maximum 50W-os terheléssel tud elbánni, így nem tudom egyszerűen csak bedugni oda a sub-ot...

Gondolom a sub 50W-nál többet (is) kérhet, azért nem használhatod azt a dugaljt. Ugyanakkkor táplálhatsz onnan egy 230Vac tekercsű 2 kontaktusos relét, amivel a hálózatot a subra kapcsolnád. Semmi ördöngős nincs benne. Ha jól értettem és ez a problémát, akkor felejts el minden zajt, interferenciát. Ehhez néhány drót kell.

Csak példának: [link]

(#47073) Eddie141 válasza Lompos48 (#47072) üzenetére


Eddie141
senior tag

Köszönöm. Igen, ez volt az eredeti elképzelés, csak konkrét típust nem tudtam a kivitelezéshez.
Esetleg létezik olyan verzió amely nem nyákra integrálható, hanem egyszerű csavaros csatlakozási pontokkal rendelkezik? Esetleg azok amelyeket imibogyo mutatott a hozzászólásában nem pont ilyenek? (mert olyan csatlakozás lenne célszerű számomra)

Amint kész van a fórum hagyományainak megfelelően teszek fel ide képet :)
Köszönöm még egyszer. :R

[ Szerkesztve ]

(#47074) Lompos48 válasza Eddie141 (#47073) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Keress ilyen vagy ehhez hasonló ipari relét! Foglalat is van hozzá. Abba a szálakat csavarral lehet szerelni.

Az @imibogyo megoldását azért kérdőjeleztem meg, mert abban kapcsolóelemként (ahogy a beszúrt kép is mutatja) egy triac van, ami esetleg zajt vihet egy hangrendszerbe. Ugyanakkor a vezérléséhez egy egyenfeszültség kell, amit nem fogsz az erősítő kapcsolt dugaljából kapni.

(#47075) Speedhs válasza Speedhs (#42048) üzenetére


Speedhs
őstag

Kis helyzetjelentés: A szett azóta is megbontatlanul üzemel. Kb 3 éve. Eléggé sokat. Csendesen, és alacsony hőfokkal.

Üdv

(#47076) #90933760 válasza Speedhs (#47075) üzenetére


#90933760
törölt tag

MESTER!

Amúgy most úgy néz ki én is összerakom a vizet újra.

(#47077) imibogyo válasza Speedhs (#47075) üzenetére


imibogyo
veterán

Daszíííp :D

(#47078) Speedhs válasza #90933760 (#47076) üzenetére


Speedhs
őstag

Szólj, ha valami esetleg hiányzik. (Tudok adni kócot, slagot, villanyosdobozt)
Ha igazán menőt akarsz építeni, akkor a víztartálytól egy ilyen Y csatlakozóval [link] vezesd ki a vizet.

Ha újra kéne kezdenem, akkor ilyennel csinálnám, mert vagányabb. (Meg szét tudod szedni a rendszert normálisan:D)

(#47077) imibogyo :)

[ Szerkesztve ]

(#47079) tatabike válasza Speedhs (#47078) üzenetére


tatabike
őstag

:C Meg ugye, ha esetleg hiányzik a kerti slagból, akkor kölcsön tudod venni, amíg locsolsz... ;]

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#47080) nézzbe


nézzbe
aktív tag

Éjen a 3D nyomtatás és a gyorskötöző :D

(#47081) Speedhs válasza tatabike (#47079) üzenetére


Speedhs
őstag

;] A vizet meg lehetne akváriumba beleforgatni, az algaevők biztos örülnének neki. Jó régi víz van ebben. Nem kéne cserélni? :DDD

(#47080) nézzbe: Ez nem is idevaló, szép munka!

[ Szerkesztve ]

(#47082) nézzbe válasza Speedhs (#47081) üzenetére


nézzbe
aktív tag

:R, Azért nem is gyári :)

(#47083) #90933760 válasza Speedhs (#47078) üzenetére


#90933760
törölt tag

Régi vizes szettek érdekelnek olcsón. Innovatek, Zalman, Thermaltake stb. ilyen fosokat kilóra viszek ha útban van.

(#47084) Speedhs válasza #90933760 (#47083) üzenetére


Speedhs
őstag

Áh, itt komoly cucc nincs. :DDD

(#47085) csumpa93


csumpa93
tag

.

(#47086) FID válasza Speedhs (#47075) üzenetére


FID
őstag

Mestermű! Le a kalappal :R

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#47087) Speedhs válasza FID (#47086) üzenetére


Speedhs
őstag

Köszönöm!

(#47088) Fagyi


Fagyi
aktív tag

Házi gányban kellene segíteni. Cél Led fénysor ki-be kapcsolása, cca.15W/m fénysor, 4 m, 5 darabban, különböző hosszakban.
A fénysor rögzítve van a saját ragasztó felületével az alu led profilba. Ezeket a profilokat összekapcsoltam elektromosan. Érintő kapcsolót kellene hozzá gyártani. A magyarországon beszerezhető érintő kapcsolók (2db), ami megfelelő teljesítménnyel bír nem jó. Valószínű probléma az, hogy az ellenállása az eszköznek sokszorosára nő, ha a led sort ráragasztom.Ilyenem volt nem bírta.Ilyenem is van. Mindekettőnél ugyaz a probléma. A 2.-at lehet-e upgrad-elni, esetleg a nagyobb ellenálásra felkészíteni?

Ötlet valakinek, hogyan oldható meg a kapcsolása érintéssel, nem hátrány a dimmerelés sem, de nem követelmény!

https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV

(#47089) szab.tam válasza Fagyi (#47088) üzenetére


szab.tam
nagyúr

itt van melltettünk az elektronikai topik.

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#47090) Fagyi válasza szab.tam (#47089) üzenetére


Fagyi
aktív tag

Kösz!

https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV

(#47091) kmisi99


kmisi99
addikt

Ha egy fejhallgató csak akkor szól helyesen ha nem dugom be teljesen a gépbe akkor mi a hibája? Régen jó volt. Ha teljesen be van dugva akkor furán szól pl nincs basszus és az énekhang se hallatszik csak a dallam. Próbáltam össze vissza tekergetni a kábelt meg a csatlakozó pontot is egy pillanatra se változott meg.

[ Szerkesztve ]

(#47092) Ed3r_X_ válasza kmisi99 (#47091) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Nekem a telefon fülese ilyen, van rajta mikrofon, és más helyen vannak szerintem az "érintkezők". Kicsit kihúzva szól csak rendesen, teljesen bedugva ugyan ez a helyzet.

1-2 fülesemnél fennállt ez a helyzet.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#47093) szab.tam válasza kmisi99 (#47091) üzenetére


szab.tam
nagyúr

egyértelmű kontakthiba, kábeltörés a csatlakozónál.

de hogy a dugó vagy az alj oldalon, azt csak hibakereséssel lehet kizárni.
(másik füles.)

ha a másikal is fennáll, akkor az alj törése, vagy a fogadó lemezek hajoltak el, és alapálásban rövidrezárnak.

nálam évente kb. 2* fordul elő.
van pár olcsó jack-es headset, és az asztal telejére felhozott jack kábeles hosszabbító, amit switc szerűen használok átdugdosással.

ha félig kihúzod, azért szólal meg, mert a sztereó jack 3 éréből rövidrezársz 2-t.
pl. mindkét oldalon megszólal a bal csatorna.

***

ezeket jack hosszabbítókat, kábeleket, headset-eket sorban dobálom.
a probléma akkor van, ha egy drága füles dugója csinálja.
azt meg kell javítani...

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#47094) Ed3r_X_ válasza szab.tam (#47093) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Van ez az OMTP, és a CTIA (AHJ) kiosztás. Szinte ugyan az nekem, mint kmisi99-nél. A füles maga jó, akkor az eltérő kiosztás miatt lehet nálam hasonló hiba?

[ Szerkesztve ]

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#47095) szab.tam válasza Ed3r_X_ (#47094) üzenetére


szab.tam
nagyúr

éz mezei kontakhibákról, kábeltörésekről beszéltem.
és már senkit nem szoktam kiosztani.
"OMTP, és a CTIA (AHJ) kiosztás"
ezt most így éjfélkor inkább az elektronikus recskatopiba légyszi. :DDD
omtp, ctia. nagyon jó. :)
ezek valszeg az nfvsz és a dt kishúgai...

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#47096) Ed3r_X_ válasza szab.tam (#47095) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Okok :) Én se igazán konyítok hozzá, Google alapján néztem, meg van Keeperv85-nek egy idevágó bejegyzése róla :))

De mindegy is, biztos azért, kihúzva tökéletes, meg telefonban :D

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#47097) Rivaul válasza Ed3r_X_ (#47096) üzenetére


Rivaul
addikt

Szemmel is lathato elteres 1-1 fules csatlakozoja kozt. Ezek kozul az egyiknek pont a feleg bedugott allapotban megszolaltatott teljes hang a megfeleloje. Nem kontakt es stb. Nem lehet vele mit kezdeni. Mahol vannak az erintkezesi feluletek.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#47098) macko20 válasza Fagyi (#47088) üzenetére


macko20
őstag

A másodiknál irja h ,nem jó ledhez.Neked inkább ez kellene.

[ Szerkesztve ]

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#47099) kmisi99 válasza szab.tam (#47093) üzenetére


kmisi99
addikt

Igen erről van szó egy 5000ft os fejhallgató csinálja ezt. Akkor cseréljem a csatalkozót és jót lesz? Mert azt még meg tudom csinálni.

(#47100) Andrew_31 válasza kmisi99 (#47099) üzenetére


Andrew_31
Modder

Mivel ez egy barkács rovat tegyél rá egy 4mm-es alátétet távtartónak. :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.