Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz flashpointer #48479 üzenetére
nem rossz.
a "húzódrótos" eljárás sebészeket megszégyenít.
lehet, hogy lemaradtam, de a rácsot honnan kukáztad?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz flashpointer #48505 üzenetére
ja, így ok.
szögletesből egyszerűbb.
(már, ha van kéznél...)
az nem pöndörödik, mint a frissen mosott punciszőr...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Satyricon
addikt
válasz feco72 #48486 üzenetére
És ezzel a megoldással egyenletesen el lehet oszlatni a pácot? Én csak szivaccsal pácoltam még, nem tekertem rongyba. De a végeredmény nem lett valami tökéletes...
Szerk.: Állítólag van festő topic, de a kereső nem találta meg. Valaki megtenné, hogy belinkeli?
Szerk2.: (#48506) szab.tam: "az nem pöndörödik, mint a frissen mosott punciszőr..."
- Gyerekek itt a tavasz, nyílnak a húsevő virágok... (i)
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Rivaul
addikt
-
Satyricon
addikt
válasz Rivaul #48509 üzenetére
nem tudom melyik topic tud a segítségemre lenni, de én igazából segítséget szeretnék kérni festékszóró pisztoly kiválasztásában, és annak használatában. Ugyanis egy ilyen festést szeretnék összehozni egy ugyanilyen csillogó felületre. A nyáron akarok hozzáfogni, addig pedig gyűjteném az infokat a témával kapcs.ban.
-
csib41
aktív tag
Sziasztok! Nemsokára házmodba vágom a fejszém, teljesen nulláról, bútorlapból. Akár privátban, akár itt a fórumon néhány kérdésre tudnátok felelni?
- Alaplaptálcát, hdd keretet, tápot össze kell-e kötni külön vagy elegendő a molex...stb. fekete testkábelek miatt szabadon rendezve elhelyezni?
- Az illesztések között zománc + fűrészpor vagy szilikon vagy díszléc vagy purhab....egyéb elég a rések eltüntetésére?
- Felületkezelés gyanánt vékony rétegű zománc, csiszolással, majd festékszóró elég az egyenletes felülethez?
Még lenne jónéhány kérdésem, de személyes tapasztalatok, buktatók, ötleteket szívesen meghallgatnám.
A cél: Autó motorhűtőjét elrejteni házon belül (vízhűtés), 230-as ventillátorokkal támogatva, viszonylag ízlésesen.
egyéb: Ha fet blokkot szeretnék készíteni (kis méret miatt kieseik az csavarkötés, csak a két végén nem), akkor kétkomponensű ragasztó vagy tömítőanyag megfelel a célra? Réznél játszana a forrasztás, de ahhoz alapanyag nincs. (Cnc-zett blokk meg kerül annyiba, mint egy újabb, használt alaplap.)
A válaszokat előre is köszönöm.
-
spanglee001
addikt
válasz csib41 #48512 üzenetére
hali
van modding, házépítés, vízhűtés topic ott érdemben többet tudnak segíteni szerintem.nekem is van hasonló házam, nem mai képek még készüléskor készültek, azóta változott ez az:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
nem kell összekötni testkábellel semmit, mindennek adsz powert a tápból és ennyi.nekem a felület carbon fóliával kezelt így az illesztéssekkel sincs probléma
autóradi kevesebb hatásfok mivel nem 40 fokos vízre van tervezve, 230 as ventik azokat nem ismerem de sokjó nem sül ki belőle, a vezérlése kikapcs bekapcs vagy max 1-2. nem tudsz finombeállítani ami azért szempont, és szerintem nem lessz halk sem, a légszállítása is kitudja milyen
az uccsó kérdésre nem tudok érdemben válaszolni
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
csib41
aktív tag
válasz spanglee001 #48513 üzenetére
A címben szereplő "házi barkács" miatt bátorkodtam ide írni.
Szép, én is gondolkoztam, hogy elrejtem asztalban, végül elvetettem.
A radiátorról:
A Nova vagy a Mora is sűrű alulamellázattal rendelkezik, azt is átfújják a ventik.
Viszont az ár/teljesítmény aránya verhetetlen volt. (1000+posta)
Évek során amit tapasztaltam vele: passzívan, fal melletti sarokban kis légmozgással több óra terhelés után se ment a processzor 60 fok fölé, pedig tuning is volt. Nyáron nekiborítottam egy 230-ast, esős napokon passzívhoz képest estek a hőfokok, normál nyúzás mellett se akart 60 fölé menni.(Egy is képes átfújni, de 3 darab "nevetve" megteszi. Inkább motorzaj van, mint szélzaj, de azt a szivattyú, merevlemezek, porszűrök tompítják/elnyomják.)
szerk.: a 230-at milliméterben és nem feszültségben értem.
[ Szerkesztve ]
-
csib41
aktív tag
válasz Satyricon #48515 üzenetére
Még ott tartok, hogy felmérem a rendelkezésre álló alapanyagokat, ezzel párhuzamosan kérdezgetek, módosítok a terveken. Ha minden rendben lesz, akkor természetesen dokumentálom, bár a képek minősége erősen megkérdőjelezhető lesz. (Telefon)
Jelenleg csak a processzor van víz alatt. Állítólag most februárra ígéri az AMD az R9 3xx szériát, remélhetőleg a körmére csap az abszolút irreálisan magas aprós áraknak. Amint esnek az árak, vásárlok egy 270x/280x-et, kapna a gpu egy blokkot, a fetet, ramot meg egy ventillátor fújná 5V-ról (ha az kevés neki, akkor 12V-os ágról ellenállással kapna 7-9V körül, ha az sem elég akkor kapcsolóval 5/12V között váltanék) és "bedobozolnám" ahogy Jones965 tette egy korábbi TJ07-es projektjében. (Bár ő egy fullcover blokkot tüntetett el a kíváncsi szemek elől, én oda rejtenék egy ventillátort)
spanglee001:
Még 72 nyarán a nagy CS 1.6-os, CRT monitoros időkben egy kisebb méretű szobaventillátort felraktam forgóban az asztalra. (Hűtsön engem és a gépet is elven.) Viszont a monitor olyan hullámmozgásba csapott át, amit a Battlefield vagy a Crysis sem képes szimulálni a csatornában, egyszerűen majdnem tengeribeteg lettem tőle. Azok a régi szép idők.
[link] Ilyenek lesznek bent. -
tvamos
nagyúr
válasz nandi17 #48518 üzenetére
Ez azert nem egy ordoklakat, raadasul hibas ez a kapcsolas!
Hogy ertve milyen alaktreszeket?
Pontosan miert akarod otthon megepiteni?
Mert ha nem akarsz feltetlen nyakot maratni, akkor itt van ez: [link].
Csak a potit kell kicserelni, ha elolapra akarod tenni.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
imibogyo
veterán
válasz Akybron #48521 üzenetére
Így van, plusz egy az LM317-re. Én is abból építettem meg a "labor tápomat". Venti vezérlésre is tökéletes. Kicsi, olcsó (azt hiszem 450 Ft-ért jött házhoz) és könnyű összeszerelni. Valamint az én verziómon van normális potméter, amit azonnal ki is tudsz fúrni a ház oldalára. Kívülről csak egy potméter fog látszódni a megfelelő helyen, belülre meg szépen rá lehet kötni a ventiket. Mondjuk logikusan egy vezérlő csak egy feszültséget tud, tehát ha ventinként akarsz szabályozni, akkor annyi kell belőle, ahány ventit használsz. De ha megfelel, hogy mondjuk az összes venti 5-7-10 stb. voltokról menjen, akkor a 3A-es terhelhetőséggel, 3-5 átlagos ventit simán meg lehet hajtani (logikusan a ventik A-étől függ, hogy mennyit, például ilyen ventiből 5-öt simán elbír egy ilyen vezérlő, ilyen ventiből pedig 20-at is ).
[ Szerkesztve ]
-
johniee
senior tag
Történt egy kis barkácsolás haverom noname laptopján
A bekapcsológomb nem volt az igazi, később kiderült, hogy az áramkör kicsit meg is égett.
Ma csak ki-be kapcsolt szegény laptop, ezért szétkaptuk és orvosoltuk a problémát
KÉP"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
Rivaul
addikt
válasz Pete55555 #48531 üzenetére
: C <-- nem egy 16 jegyű számsor Nem beteg fórumozó vagy, csak marha lelkes típus. Bár a "cicás" kép alapján ez érthető, azokat egy gombolyaggal is boldoggá lehet tenni, és akkor jön a tapsi
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
macko20
őstag
Na megtaláltam itthon az alá melegítőt ,20W
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
őstag
-
johniee
senior tag
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Adjatok már ötletet, mit tudnék a mostani, filc ütőfej helyére tenni [link]
Ez a cucc az, amire ha rátaposunk, a lábdobot üti meg. Nos, egyik haveromnál voltam jó múlt korában megnézni a dobcuccát, és ő ilyen műanyag ütőfejet használ: [link] Vennék ilyet én is, csak hát darabja 8.000 ft, nekem meg 2 db kellene... Szóval... Tudnátok ötletet adni, milyen műanyag cuccot tegyek az előzőleg már belinkelt filc ütőfejre, ami kemény anyag, viszont nincs nagy súlya??? Én Aerosol kupakra gondoltam, de az széttörne elég hamar. Remélem Nektek van jobb ötletetek!
-
macko20
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest