Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz Satyricon #48550 üzenetére
Nem tudom mennyire kell keménynek lennie, de én danamidban gondolkodnék, lehet esztergányolni, s simán fel tudnád szerelni a filckorong helyére, és keménynek is elég kemény.
Esetleg valami gumi ütközőbabát lehetne feltenni, valami ilyesmit, vagy ilyet. -
Satyricon
addikt
válasz Irmscher 353 #48551 üzenetére
Ezaz basszus! Gumi ajtó kitámasztó, amit le kell fúrni, majd betiplizni a helyére! Melóhelyen van 1 csomó, basszus... Köszi szépen az ötletet!
szerk.:
Am ez a danamid... Nem metamid lenne más néven? Fater anno metamidból esztergált dolgokat volt melóhelyén...[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
nézzbe
aktív tag
Sikerült egy automata IC programozó gépből életre kelteni a kamerát. Egy gyors firewire kártya beszerzés, és driverek telepítgetése után végre képet kaptam. 1280*960-as felbontás mellet monokróm ám tűéles képet kapok, a kamera fókusztávolsága is szerencsére elég messze van így kényelmesen lehet alatta pákával dolgozni, kamera köré még raktam egy LED szalagot hogy félhomályban is lehessen vele dolgozni. Végre tudom majd a kényesebb SMD-s feladatokat is intézni normálisan
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Méhsejt rácsot ki honnan szokott szerezni? Rendes rács érdekel, nem ilyen kosárbol vagy autó levegőszűrőböl eszkábált cucc.
Esetleg, mostanában rendelt valaki Wasqueztöl?Üdv
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
-
s3toraph
senior tag
válasz johniee #48560 üzenetére
Ráírtam, csak még nem válaszolt. Nekem is tőle volt egy projekthez de azt még 2013-ban vettem.
Nagyon szép lett a házikód!(#48561) zolee5016:
Nekem 2mm vastag kell. Biztos én vagyok a vakegér, de itt hol találom a méhsejt rácsot? Nem látom sehol.
Nem tudod, kisebbet lehet rendelni tőlük? Nekem elég lenne egy 30x30cm-es db is.A te házad is tetszik!
Vagy ha esetleg van valakinek eladó ekkora méretben, ami sérülés mentes és nincs berozsdálva, írjon rám.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
gorgo
őstag
üdv!
Kis segítségre lenne szükségem. Az egyik nem szabályzott házhűtő venti fordulatszámát kellene lejjebb vegyem. Alapon 700-at forog, de mivel 20cm-es, ezért így is marha hangos. 12V helyett tudok neki könnyen 5V-ot adni, de az lehet hogy már nagyon kevés. Lenne viszont egy olyan megoldás is, hogy "keresztbe" kötöm a tápját: a molex piros fekete ága 5V. A sárga-fekete 12V. Ezeket felcserélve tehát 12V > 5V könnyen megvalósítható. Olvastam valahol, hogy a sárga-piros keresztben pedig 7V de ez nem minden tápnál használható/biztonságos. Ez utóbbi kijelentést meg tudjátok erősíteni / cáfolni? THX!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
donmackó
addikt
válasz macko20 #48570 üzenetére
Zalman ventihez adnak ilyent gyárilag. A Lepához meg a kolléga által vázolt bekötésűt adtak, amit nem mertem én sem a tápra dugni.Így maradt a zalmanos (majd most már egy Lian Li automata szabályzó), tud azért az melegedni rendesen.Mondjuk a felesleges fesz-t el kell valahol fűteni.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
flashpointer
őstag
Lehet nem pont ide tartozik de biztosan tudnátok segíteni:
Láttam a spárban ezt a szuper fogyasztásmérőt (by somogyi ) 2000 Huf-ért. A hátulján feltüntetett képességek megfelelőek lennének, de vajon lehet ezt normálisan használni mert ilyen 3500 alatt még nem is láttam. -
törölt tag
válasz flashpointer #48574 üzenetére
Amire te használod, szerintem jó lesz
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
A kép közepén látható állítható súlyt honnan tudnék szerezni? Egy kb 6mm-es vastagságú fém tengelyre szeretném feltenni. Ötlet?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
imibogyo
veterán
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Új guberált ház került a birtokomba, ami a masszavitása miatt azonnal megtetszett.
Viszont az eleje azért nem tetszik, mert mindenféle port beszív a ház, és csúnya lenne alá szivacsozni mindent (ahogy a mostani házam kinéz).Szóval a kérdésem az, hogy szerintetek miből csináljak egy keretet, amit valahogy a lyukakon át felfogatok, mielőtt egy jó sűrű szövésű textilt ráfeszítek, hátul (a gépház felöli oldalon) összehúzom, és akkor portanal beáramlást tesz majd lehetővé. Viszont az előlapról a kapcsolókat, usb-okat, jack aljzatokat valahova el kéne azért tenni, mert nem árt, hogy van 1-2 elöl. (főleg a bekapcs gomb )
DVD íróm nincs (se olvasóm), szóval elől csak a gombok, usb-ok, jack-ek-et szeretném, semmi más nem kéne.Mi a legigényesebb megoldás szerintetek? Fémből keret, vagy fából? (gyúlékonyság?) Műanyaggal nem volt még dolgom, de lehet abból érné meg jobban?
Pár kép, az fantáziához!
Ez a kiszemelt ház (a piros karikák az eddigi felfogatópontok, a zöld vonal pedig, az oldallap vége, ameddig fel lehet rá tolni, tehát ettől előre kellene valami "keret":
Ez meg a kárpitos terv:
Persze lehet kéne elé egy fém rács is, de az majd a jövő zenéje, mivel általában nem szállítom sehova, és gyerek nincs a házban...
Köszi előre is a tippeket, véleményeket![ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Satyricon #48582 üzenetére
Akkor ha nem égetően sürgős, akkor beszélünk még róla. Ha megmondod a tömegét, a maximum külső átmérőt (a belső, ha jól emlékszem 6 mm) és magasságot, akkor majd körülnézek anyagügyben. Azért kellene a maximum külső átmérő és magasság, mert ha kisebb fajsúlyú anyagot tudok csak felhajtani, akkor logikusan kicsit nagyobb térfogattal tudom csak a kívánt tömeget elérni.
Tehát míg acélból mondjuk:
- belső 6 mm
- külső 20 mm
- magasság 20 mm a megfelelő.Addig mondjuk textilbakelitből:
- belső 6 mm
- külső 30 mm
- magasság 30 mm a megfelelő (ex has, csak példa). -
-
szab.tam
nagyúr
segítség, ötlet kéne.
nem barkács, de nincs ötletem.
bp. lokálban rám sem hederíítenek.
holnap délben, vagy 4 körül valahonnan szereznek kéne egy ilyen, "peter griffin" féle, vagy kerek drótszemüveget. azaz keretet.
és lehetőleg nem 20k-ért.
jelmez kellék lenne.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
köszi, elvileg igen.
csak kérdés, hogy azonnal át lehet-e venni, vagy nyammognak rajta 1 napot.
úgy nem adom le a rendelést, hogy esetleg csak szombaton vagy hétfőn kapom meg.
holnap felhívom őket.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
do3om
addikt
válasz szab.tam #48591 üzenetére
Valami filmes jelmez lesz?
Biztosan Pillangónak öltözöl, csak a gyerkőcök nem igen fogják már érteni. Még egy fasza lógós sapek, meg egy szakadt-nyúlott szürke pulóver kel.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
szab.tam
nagyúr
(#48595) do3om
(#48594) kzkzde. értekezlet, du. egy ügyfélhez a világ végére ki, így habokra nem tudok piacokra koslatni.
este idióta, céges kisbuli:
barna cipő, zöld nadrág, fehér ing, sörhas már megvan, zene letöltve...
-> [link]
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szacsee
nagyúr
válasz imibogyo #48580 üzenetére
Szia Imre!
Rég jártam erre és inkább read only voltam.
Inkább ide írom, mert hátha valakinek jól jön majd az infó.
Anno tettél fel képet a szerszámos tárolódról ami egy kisebb helység, vagy beépített szerkény volt.
Belinkelnéd ha megkérlek, mert nem találom... vagy közelebbi képet kérhetek róla?
Szerszámokat kisatírozhatod paint-ban ha esetleg tartasz az enyves kezűektől...
Csinálni szeretnék itthon valami kisebb műhelyt, de attól tartok, hogy a fűtetlensége miatt és hogy párás lehet inkább a szerszámokat és a fontosabb dolgokat a garázsba tárolnám (nehogy berozsdásodjon).
Elsőre a Te képed a tárolóról ugrott be mert elég jó a helykihasználtsága.
Illetve lenne egy másik kérdésem is, hogy a marógép projektedet nem követtem egy ideje, de munkatársam valószínű összerak egyet, illetve én is gondolkozom, de ahhoz valami fűtött hely kellene.
Itthon van egy P43Pro Asus deszkám Q8300-as procival 4Gb rammal, ez elég a mach3-hoz, vagy inkább valami kisebb deszka is megteszi. Elfekvőben van egy D201GLY2-es deszka 1Gb rammal. Párhuzamos port kell gondolom a vezérléshez, de nem tudom mennyi erőforrást kér.
Másik kérdésem is lenne.
Fúrósablont tudunk csinálni CNC stancolóval, ami század pontosságú.
Lineáris vezető alapján be lehet lőni, hogy párhuzamos legyen (könnyű siklás x,y,z irányban).
Tartót kell normálisan megcsinálni, vagy csináltatni és elvileg mehet a móka.
Kétféleképp lehet összerakni a marógépet elképzelésem szerint.
1. Megcsinálod a vázat, felfogatást, a mkdb tartót, marómotor tartót és veszek egy marómotort, valamint valami trapézmenetet és összedobom a szerszámot. Manuálisan kis darabszámmal már itthon tudok ezzel kézi kerekekkel gyártani ismerősöknek 1-2 cuccot.. ajándékot stb.
Ha ez oké, akkor a vezérlést és a szervó, vagy léptető motort is megveszem, majd összerakom kompletten.
2. Megveszem a tengely mozgató motorokat (szervó, vagy léptető), majd szoftver oldalról is felkészülök, összerakom, hogy a motorokat tudjam mozgatni és ezzel kb össze tudom rakni a vezérlését akár.
Utána ha klappol összerakatom a vázat, tengely mozgatást és a komplett masinát.
Te melyik utat járnád be?
Szoftver oldalon, ha pl később hobbit vállalkozás szintre emelné munkatársam mit érdemes megvenni?
Mach3 nem túl drága társaihoz képest, és a vezérlés letudva. CAD-CAM oldalról mit érdemes szerinted beszerezni, ami rajz alapján legenerálja a programot és nem húzós anyagilag.... mert ha később vállalkozásként űzné/űznénk az ipart nem nagyon hiszi el senki, hogy úgy írjuk a programot ami akár több ezer soros is lehet...
Köszi a választ előre is és bocs, hogy itt hirtelen felindultságból letámadtalak...Múlt havi gányolásom lassan összegyűjtöm és bedobom a topikba, csak még ezer itthon a meló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Lexus, Toyota topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5