Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  GTA V

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:19

LOGOUT.hu


Az összefoglaló átalakul, fontosabb infók a hajtás alatt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9901) T.Peterka


T.Peterka
csendes tag

Hát én már azzal is szórakoztam minden módjában. Volt hogy minden felbontás ki volt pipálva, volt hogy csak a 720p, volt hogy csak az 1080. Ez utóbbinál ugye alapból átváltott 576p-re inditás után, el se indult 1080ban. Egyik se változtatott semmit. :(

(#9902) Tenager18 válasza T.Peterka (#9901) üzenetére


Tenager18
senior tag

Akkor passz ...

(#9903) privacy99 válasza T.Peterka (#9901) üzenetére


privacy99
senior tag

Ez sajnos ilyen.. nem véletlenül mondják a "PC-sek", hogy a grafika undormány, és várják gépre. Nagyon régi konzolok már ezek.

(#9904) C4mp3r válasza privacy99 (#9903) üzenetére


C4mp3r
addikt

a kettonek nincs koze egymashoz ez a fajta csikozas nem normalis, nalam boxon pl nincs ilyen. persze biztos jobb lesz a grafika pcn 2-300ks gepen, csakhogy en ennek az a tizedebol vettem egy boxot es toltam vegig es elveztem, barmennyire is fikazzak a grafikat

(#9905) negyven2 válasza privacy99 (#9903) üzenetére


negyven2
veterán

PS3/X360

PC

:DDD

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#9906) cyberkind válasza negyven2 (#9905) üzenetére


cyberkind
félisten

Jajj de nagy probléma a grafika, az egy kicsit se számít hogy a játékidő és a tartalom több mint rengeteg, és megunhatatlan, max ami zavaró az a forgalom, de majd PS4-en isteni lesz.
Majd akkor mondja mindenki hogy grafika ha netán ismét elcseszik a portolást pc-re. :U

Paranormal Cocktivity

(#9907) mrhitoshi válasza cyberkind (#9906) üzenetére


mrhitoshi
veterán

Kicsit azért engem zavart az, hogy nem igazán volt élsimítás. ;]

PS4

(#9908) negyven2 válasza cyberkind (#9906) üzenetére


negyven2
veterán

Kinek probléma?

Amúgy a forgalom egy igen érdekes dolog a játékban. Van hogy nagy van hogy kevés (inkább kevés, de ez az Onlineban zavaróbb és gyakoribb). Mondjuk eleve dinamikusabb a forgalom mert mellékutcában gyér forgalmas helyeken sűrű. másrészt azért szép amit a trailrben láttunk, de azért azon érdemes elgondolkozni, hogy az a "gyér" forgalom is zavaró tudd lenni elég sokszor (küldetések, online versenyek, 15 rendőrautó üldöz téged) a régi konzolokon. Mi lesz ha majd tényleg a fél autópálya bedugul majd, vagy ha nagyon sietni kell, de a forgalom miatt nem tudsz közlekedni. De még egyszer leírom, zavaró a kevés kocsi, de még zavaróbb a kevés gyalogos. De a legkülönösebb, az, hogy van amikor renget autó lesz az utakon.

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#9909) cyberkind válasza negyven2 (#9908) üzenetére


cyberkind
félisten

A 4-ben lehetett magadnak állítani a forgalmat, én ha már 50 fölé vettem nem tudtam élvezni a játékot ugyanis mindenhol dugó volt.
Itt sokaknak zavaró, engem pl rohadtul nem érdekel, nemhiába volt életem egyik legjobb döntése amikor eladtam a játékra való pc-met.

Paranormal Cocktivity

(#9910) Bjørgersson válasza negyven2 (#9905) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Mindenféle rosszindulat és flamekeltő szándék nélkül mondom, de ez a PS3/X360 kép olyan, mintha a San Andreasból lenne. :D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#9911) negyven2 válasza Bjørgersson (#9910) üzenetére


negyven2
veterán

Pedig nem :U valódi (csak megnöveltem a felbontást mert konzolon csak 320*240 futnak 15 fps-el)

És mielőtt feljön kérdésnek a másik kép is a PC-s verzióból van low grafikai beállítással és meg véletlenül sem IRL kép... :DDD.

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#9912) laceszgamer


laceszgamer
addikt

De egy GTA-nál azért nem a grafika az ami a lényeg. :) GTA III-VC-SA ma már közelről sem nevezhető szépnek technikai értelemben viszont a játékélmény változatlan maradt. :)

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#9913) cyberkind válasza laceszgamer (#9912) üzenetére


cyberkind
félisten

Engem a mai napig jobban leköt az 1993-as Doom(meg a 2. része is) mint a mai játékok nagy része, na ez a szégyen. :)

Paranormal Cocktivity

(#9914) T.Peterka


T.Peterka
csendes tag

Nem akartam én a klasszikus konzol vs pc vitát itt kirobbantani, sztem nem is nagyon érdemes összehasonlítani őket. :K

Pont azért kérdeztem, hogy most ez a csikozódás valós-e mert nekem eddig nem sok tapasztalatom volt konzol grafika szinten, és talán egy picit tisztábbnak vártam. Viszont a kérdés adott, mert akárhol olvastam, mindig volt olyan vélemény hogy ez természetes mindenkinek ilyen, és rögtön volt olyan is akinél ez nem fordult elő (legalábbis nem ilyen mértékben), pont mint itt is pár hozzászólás leforgása alatt. :U

Pl. az természetes, hogy a játék elején, Trevor lakókocsijában állva, az ajtó felőli oldalon, a falon lévő szekrényajtóba vésett mintázatnak a csíkja fekete-fehéren váltogatja magát a kamera mozgására? Tehát hogy ilyen szinten nincs élsimítás, hogy másfél méterre lévő minta már villog? (Persze, ez teljesen lényegtelen, észre sem vettem volna ha nem állitom rá a szemem és keresem ezeket. Előre is bocsi, ha valaki miattam nem tudja nem látni ezeket ezután... :D :)) )

Ettől függetlenül egyetértek, hogy a játékmenet mindentől fontosabb, és eddig a GTA 5 verhetetlen ebben nálam. :)

(#9915) privacy99 válasza T.Peterka (#9914) üzenetére


privacy99
senior tag

Azért mondják páran, hogy náluk nincs, mert nem veszik észre (nincs összehasonlítási alap, nem tudják mi a "jó"). Én sem vettem észre az elképesztően recés grafikát amikor megvolt PS3-ra a játék, csak miután összeraktam egy komolyabb gépet és eladtam a PS-t, kipróbáltam pár játékot, akkor tűnt fel, hogy miről beszélünk, miért kerül ez ennyibe.

Alapvetően engem sem zavart (főleg amikor még nem vettem úgymond észre), de ebben a játékban tényleg brutális vibráció van az éleknél, mindenhol. Ráadásul nekem csak 720p-s TV-m van, képzelem akinek valami hatalmas 1080p-s, azon fájdalmas lehet. Persze ez egyéni vélemény, személy függő, hogy kinek mennyire érzékeny erre a szeme. Na meg nagyban függ attól, hogy mit látott előtte.

(#9916) cyberkind válasza privacy99 (#9915) üzenetére


cyberkind
félisten

képzelem akinek valami hatalmas 1080p-s, azon fájdalmas lehet.

17 évig fullon, AA-val toltam mindent, itt meg kb. 3 m-ről játszottam és bőven jó volt, a 4 m-hez már 120-as tv kellene, nekem 102-es van.
Azt nem állítom hogy nem veszem észre, csupán ha minél messzebbről játszol a tv-től függően bőven jó lesz a kép.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#9917) lowzor válasza privacy99 (#9915) üzenetére


lowzor
veterán

vigyázz, ebben a topikban veszélyes ez a vélemény :C

(#9918) negyven2 válasza lowzor (#9917) üzenetére


negyven2
veterán

Tudod, nem a saját véleménnyel van a baj, hanem a véleménynek álcázott kijelentéseknek (vagyis a: "csak nekem van igazam, és mindenki más téved", a "mindenikek lehet saját véleménye, amit tiszteletben tartunk de akkor is az az igaz és a tény amit én állítok", és az "én se vagyok tévedhetetlen, de ebben 100%-ra igazam van").

Sokan összekeverik a "szerintemet" azzal, hogy ez "egyetemes tény". Nálad, ugye az, hogy kontrollerrel irányítatlanan a játék, és hiába mondtuk azt, hogy ez rád, és azokra vonatkozik akik tényleg nem tudnak/kényelmetlen játszani vele, te akkor is sajkoztad, hogy nem ez nem igaz, mert nem lehet vele játszani és kész.

A másik meg az, hogy lehet, hogy a grafika undormány konzolon, de akkor ezek szerint a PC-n közösségben nem probléma az általában még ennél is undormányabb low grafikai beállítás (meg kell nézni pl 720p low grafikán a IV-t PC-n és a konzolos verziókat)? Vagy PC-n is igénytelen az akinek csak low grafikára telik?

Én azt elfogadom és látom, hogy PC-n sokkal szebbek a játékok (ez tény szerintem ezzel senki nem vitatkozik). Amit viszont nem értek, hogy ezt egy PC-s gamernek miért bántja a csőrét? Ha ez a kárörvendés abból indul ki, mert hogy PC-n minden szebb, akkor szerintem ez egy igen debil, gyerekes, nagyképű gondolkodásara vall.

Jelen esetben T.Peterka-nek a gondja nem a játék, hanem valami más beállítási (konzol, de valószínűbb, hogy TV-s) problémája lesz. Tekintve, hogy én és még sokan mások, akár erről a fórumról is nem találkoztunk ilyen problémákkal (igen tényleg vannak alacsony felbontású textúrák, tényleg vannak recék, de valahogy nem olyan mértékben mint ahogy egyesek látják).

Ha pedig valaki a játékoknál ahelyett, hogy élvezné magát a játékot, ilyenekbe köt bele (ennél már csak az a jobb akik hánynak hogy ami nem 4k, 120fps, fotórealisztikus), nos... ezt inkább nem kommentálnám...

Tehát egyszerűen csak tiszteletben kéne tartani mások véleményét és ízlését, és akkor nem "leszólva". Mert az nem megy, hogy fogad el a szubjektív véleményem, függetlenül attól, hogy én lesz*rom a tiedet. :)

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#9919) dunc válasza negyven2 (#9918) üzenetére


dunc
nagyúr

Ez minden pontban igaz! Mondom ezt pc s szemmel! Várjuk meg a pc s megjelenést, mert szerintem akkor lesz sírás! XD Pl a jelenlegi gépemen kiváncsi vagyok, hogy teljesít majd! (i5 non K, 270x ,8 gb ram, ssd) AZ X360 nak meg tiszteletem! Hogy így birja futtatni!

(#9920) Tomi13


Tomi13
aktív tag

Én is hozzászólnék ehhez a témához, van pc-m, ps-3-am, wii-m. Szerintem nem lehet elvárni egy öreg ps3-tól, hogy olyan grafikát nyújtson mint egy mostani pc, főleg hogy egy közepes videokártya árába kerül. Én 42-es tv-n játszom a GTV-el (azaz nem játszom,mert képtelen vagyok irányítani :U ) de a grafikával nincs bajom,szerintem szép. Ha lenne egér + bill a ps3-hoz, biztos hogy már végigvittem volna, így csak álldogál a polcon, mert a hajam kihullott mire a tutorial bankrablást pár óra alatt megcsináltam. :Y ezért is várom a pc verziót.
Ez persze user hiba,nem a ps3-é,szóval szerintem mivel nem egy árkategória a két gép ezért tök értelmetlen a hasonlítgatás.

(#9921) privacy99 válasza negyven2 (#9918) üzenetére


privacy99
senior tag

Én láttam PS3-on (heteken keresztül, mert végigvittem), és X360-on is. 720p és 1080p TV-n is, de a grafika mindenhol ugyanolyan volt. Emberfüggő, hogy ki mit vesz észre ebből, ez olyan, mint az, hogy valaki észreveszi a különbséget a 400 ezres és a 2 milliós hangrendszer között, sőt 2 hangfalkábel között is.

Ez van, valakinek erre érzékenyebb a szeme.

Ha az itt "bevált" logikát követnénk, a 10 éves technika bőven jó lenne. Minek is ide PS4 meg új cuccok, jó a régi is. Valakinek viszont van igénye az újra, sőt, még talán az sem elég jó neki.

Ezen nincs mit vitázni, ami szerintem recés, szerinted teljesen jó. Valaki szerint a Suzuki Swift f*s, mert S Mercedesnél kezdődik az autó, valaki szerint a kis Suzuki teljesen jó.

Elfogadom, hogy te nem veszed észre annyira, mint ahogy van olyan haverom, aki nem hallja a különbséget a kis számítógép hangfala, és a fél milliós rendszer között. Van olyan, aki nem tud különbséget tenni egy 25 és egy 150 ezres monitor között.

(#9922) lowzor válasza privacy99 (#9921) üzenetére


lowzor
veterán

+1

(#9920) Tomi13:

"Ha lenne egér + bill a ps3-hoz, biztos hogy már végigvittem volna, így csak álldogál a polcon, mert a hajam kihullott mire a tutorial bankrablást pár óra alatt megcsináltam."

:( :C

"Ez persze user hiba,nem a ps3-é"

Még szerencséd, hogy ezt ideírtad.

[ Szerkesztve ]

(#9923) jonnyjoker01 válasza lowzor (#9922) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Mondod te :DDD

Üdv. Johnny

(#9924) lowzor válasza jonnyjoker01 (#9923) üzenetére


lowzor
veterán

irónia volt :C

(#9925) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Lassan jöhetne már valami infó, akármi. :))

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#9926) cyberkind válasza Bjørgersson (#9925) üzenetére


cyberkind
félisten

Majd nyár végén. :)

Paranormal Cocktivity

(#9927) huskydog17


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Sziasztok!

Elnézést, hogy ide pofátlankodok, de gondoltam egy hírt megér:

PC-sek figyelem!

A GTA V bekerült a Mantle béta programba. Tehát a Rockstar kapott Mantle SDK-t. A játék a Gaming Evolved program keretén belül fog megjelenni.

Azt hiszem a Rockstar most alaposan oda fog figyelni a PC verzióra. :C

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#9928) Bjørgersson válasza huskydog17 (#9927) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Hmm, úgy néz ki, jobb lesz októberig várnom a videokártya vásárlással. :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#9929) Tenager18 válasza huskydog17 (#9927) üzenetére


Tenager18
senior tag

És ez mit jelent paraszti nyelvre lefordítva ? :DDD Garancia a tökéletes optimalizálásra ?

(#9930) lowzor válasza Bjørgersson (#9928) üzenetére


lowzor
veterán

te nem konzolon tolod/ tolod majd? :Y
Ekkora arcátlanságot, hogy billre, meg egérre vetemedsz.

[ Szerkesztve ]

(#9931) privacy99 válasza Tenager18 (#9929) üzenetére


privacy99
senior tag

AMD kártyákon szépen fog menni, bár ettől függetlenül még lehet "rossz" az optimalizálás. Egyébként annyira nem meglepő, az új konzolok is támogatják, illő volt meglépni.

Talán ez nem lesz annyira ellenséges az AMD karikkal mint a 4 :D

[ Szerkesztve ]

(#9932) Tenager18 válasza privacy99 (#9931) üzenetére


Tenager18
senior tag

:R :R

(#9933) viktor82 válasza privacy99 (#9931) üzenetére


viktor82
őstag

Remélem,hogy nem lessz ellensége mert a 4-es nagyon laggol még a 290x-en is! :K

”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók

(#9934) Bjørgersson válasza lowzor (#9930) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Mintha nem lenne PC-hez is Xbox kontroller.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#9935) CJ4567 válasza huskydog17 (#9927) üzenetére


CJ4567
veterán

Remélem elég lesz neki DX9/10 :R

No Sana No Life

(#9936) lowzor válasza Bjørgersson (#9934) üzenetére


lowzor
veterán

De azzal lehetnek gondok, meg nem biztos, hogy normálisan támogatni fogja, fos PC verzió, tudod.
A PC-s port is tuti optimalizálatlan lesz.
Nem értem, minek veszed meg PC-re? :F
Neked a grafika is elég Xbox 360-on. Vegyél egy PS4-et/ Xbox ONE-t, azzal PC-s betegségek nélkül élvezheted a kontrollert, szép grafikával.

[ Szerkesztve ]

(#9937) front3r válasza lowzor (#9936) üzenetére


front3r
őstag

Plusz nem lesz tele cheaterrel a játék! Ami igen fontos.

PS5, PSVR2 -  iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)

(#9938) lowzor válasza front3r (#9937) üzenetére


lowzor
veterán

ennyi :)

(#9939) Bjørgersson válasza lowzor (#9936) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Te mi a retkes francról beszélsz, ha szabad kérdeznem? Másik topikban éld már ki magad, mert kurva unalmas már, amit itt művelsz.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#9940) huskydog17 válasza Tenager18 (#9929) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Azt, hogy nagyon nagy esély van arra, hogy a PC verzió végre kiválóan lesz optimalizálva.

#9935: Ennek rendkívül kicsi a valószínűsége, inkább arra számítanék, hogy DX11 alatt nem fog elindulni, hiszen még a D3D11 is kevés egy ilyen kaliberű játéknak (kiváló példa erre a Watch Dogs). Egyszerűen az ilyen nagyon komplex játékok messze meghaladják az ősrégi alapokra építkező D3D11 képességeit. Mantle mellett eltűnnek az API korlátok.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#9941) L_YKing válasza Bjørgersson (#9939) üzenetére


L_YKing
addikt

En csak olvasom a topikot de mar engem is zavar...

Unalmas.

[ Szerkesztve ]

Visca el Barça! Mes Que Un Club!

(#9942) pehaa válasza lowzor (#9936) üzenetére


pehaa
tag

Amennyi idot belefektetsz ezekbe a gyenge hozzaszolasokba, azido alatt mar megtanulhattal volna kontrollerrel jatszani. :U

(#9943) jonnyjoker01 válasza pehaa (#9942) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Ez most ütött. +999 :C

Üdv. Johnny

(#9944) cyberkind válasza lowzor (#9938) üzenetére


cyberkind
félisten

És minek kell itt szenvedned mert balhere vagy kontrollerrel?
Ennyi idő alatt még a gta 3-at is simán megtanulod nemhogy a többit, szal kicsit ciki vagy ezzel a "szenvedéssel". :U

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#9945) lowzor válasza pehaa (#9942) üzenetére


lowzor
veterán

Én tudok. 97 óta van konzolom.

cyberkind:

Nem szenvedek, most jöttem rá, hogy sokkal jobbak vele az FPS-ek, meg a TPS-ek.

[ Szerkesztve ]

(#9946) negyven2 válasza lowzor (#9945) üzenetére


negyven2
veterán

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#9947) Garada


Garada
őstag

Már azt hittem jött valami hír hogy felbuzdult a topic de csak a veszekedés még mindig..

(#9948) Bjørgersson válasza Garada (#9947) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Ennyi újdonság van.

Kontrolleres barátunkkal pedig nem kell foglalkozni, aztán majdcsak elmegy egy másik topikba kiélni magát.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#9949) Garada válasza Bjørgersson (#9948) üzenetére


Garada
őstag

Köszönöm egy ideig távol voltam szóval ez most egy érdekes hír számomra is. :D
Én is teljes odafigyeléssel várom a megjelenés napját már nincs messze :)

(#9950) mrhitoshi válasza huskydog17 (#9940) üzenetére


mrhitoshi
veterán

Mondjuk ne egyék forrón a kását.... Lehetnek még itt meglepetések, mivel elég sok erőforrás elmegy a fizikai szimulációra, amit a PS3/Xbox360 simán kinyom magából, de nem biztos, hogy egy feltuningolt változattal minden 4 magos CPU megbirkózik majd.
Ha jól írják meg Mantle-re, akkor azzal sokat tudnak majd javítani a CPU terhelésen, lehet ezért sokat perkált az AMD. ;]

PS4

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  GTA V
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.