Hirdetés

2021. július 28., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  GTA V

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-22 10:26:52

LOGOUT.hu


Az összefoglaló átalakul, fontosabb infók a hajtás alatt!

Akit RDR2 miatt érdekel a kártya összegyűjtés, az itt talál egy jó kis guideot. Nem olyan hosszú, mint ahogy kinéz. :) [link]

A régi Ph!Crew megszűnt korábbi formájában. A sok inaktív és ellenőrizhetetlen tag miatt egy közös szavazás eredményeként arra jutottunk, hogy új Crew-t alapítunk. A szabályzat az aktuális helyzethez alkalmazkodva némileg szintén változott.

Friss hírek angolul (newswire) és magyarul (gtaplace).

Az új belépőknek tippek a kezdéshez, veteránoktól:
[part1] [part2] [part3]

1. Nagyobb content update leírások


AFTER HOURS


THE DOOMSDAY HEIST


GUNRUNNING DLC


IMPORT/EXPORT DLC


Further Adventures in Finance and Felony


BIKERS DLC

2. PH! Közösség [Ph! crew, facebook, játékosok listája, szépségverseny stb.]

Figyelem! A GTA Online egy sandbox játék, mindenki úgy játszik, ahogy neki tetszik. A Ph! crew viszont egy zárt közösség, saját szabályokkal. Akinek nem tetszik, annak nem kell benne lennie, ahogy a Ph-s public sessionben sem. Kritizálni viszont nem kell ezért a tagokat, aki agresszívebben akar játszani, az rengeteg egyéb sessiont és játékmódot talál magának. Aki a fentieket nem veszi figyelembe, annak a hozzászólásait elviszi a radír, függetlenül attól, hogy ki kezdte és ki folytatta. Elég egyértelmű a fenti rész, akinek nem inge, az nem lép be a crew-be és játszik szabadon, ahogy neki tetszik. Ez a sandbox lényege.

Ha a fentiek ellenére szeretnél a csapat tagja lenni és viszonylag békésen gyűjtögetni a virtuális dollárokat, akkor itt olvashatod el a szabályzatot és a tudnivalókat:


PH! Crew

Fontos! 2016.10.14-től aki PH! Crew-ba akar csatlakozni, CSAK akkor nyer felvételt, ha itt a topikban röviden bejelentkezik ( mennyit játszik, milyen szinten van, egyebek. Nem nemzetbiztonsági átvilágítás, csak egy rövid ismertető kell). Mivel megszaporodtak a problémák a Crewben, így az aktív tagok döntése alapján a beilleszkedni nem tudó játékosok eltávolításra kerülnek.


Ph! facebook csoport

Aktív Ph! tagok listája

(Ha szeretnél felkerülni a listára, akkor írj a topikba, vagy privát üzenetet az aktuális topikgazdának.)


PHHU Autós szépségverseny részletek

GTA Online PvP és önvédelmi útmutató HussarF tollából: [link]

Ellopott account esetén a legegyszerűbb és leggyorsabb visszaszerzés (Account Recovery): [link]

Stunt DLC autók adatai: [link]

Képgaléria topik: Syd2012 kolléga által létrehozott topicban lehetőséged van nagyobb mennyiségű képet linkelni. Ebbe a topikba is teheted, viszont itt kérlek, vedd figyelembe a MÉSZ elveit, azaz nagy képekkel ne tűzd tele a hozzászólásod. Linkeld, ne spoiler tag-be tedd, mert azt ugyanúgy újra letölti minden frissítéskor, mintha sima képként szúrnád be.

Tartalomjegyzék:

1. Vásárlás előtti tudnivalók, árak, hibák, tesztek, közösségi csoportok
2. Egyjátékos mód (GTA V – Story/Offline mode)
3. Többjátékos mód (GTA Online)
4. Gyakran ismételt kérdések
5. Tippek, Trükkök és Tanácsok

1. Vásárlás előtt

Mi a különbség az egyes verziók között?

Dobozos: Rockstar social club rendszerében aktiválható, onnan is letölthető.
Online vásárolt: Rockstar social club rendszerében aktiválható, onnan tölthető le.
Steam-en vásárolt: Steam rendszerében aktiválható, onnan tölthető le. Emellett Rockstar social club regisztráció is szükséges a játékhoz. Előnye, hogy a letöltéshez és patcheléshez a Steam saját szervereit használja, ezáltal bizonyos esetekben gördülékenyebb a frissítés.

A játék áráról:
Hivatalos viszontelótól az eddig ismert legalacsonyabb ár Steam-es változat esetén 29,99 EUR, SC verzió estén 21,99 EUR (gamesplanet UK) volt. Ennél olcsóbb ár vagy nagyobb kedvezmény nagy valószínűséggel nem lesz az első fizetős kiegészítőig (amiről még nem tudni semmit, még azt sem, hogy lesz-e egyáltalán).

Tesztek: Gamepod, PC Gamer, gtaplace.

Ismert hibák:

ERR_D3D_GFX_INIT fagyás, lehetséges okok:
- Processzor tuning.
- VGA tuning vagy memória hiba. Gyengébb VGA RAM esetén lehet, hogy gyári órajel alá kell menni, hogy ne hibázzon a kártya.
- AMD videókártyáknál, Crimson driverrel az R3xx sorozat esetében is előfordulhat hasonló hiba. Ha a legújabb Crimson driver nem segít, akkor próbáld ki a régebbi 15.11.1b Catalyst drivert.

Ismert bugok:

- Ha bejelentkezés után úgy váltasz sessiont, hogy nem csinálsz meg egy darab napi qestet sem, akkor resetelődik a daily számláló. (Van rá példa, hogy ez elkerülhető, ha nem egyből online-ba megyünk, hanem story -> online belépési módot választjuk.)

- W10 creators update ablak bug: [link]

2. Egyjátékos mód (GTA V – Story/Offline mode)

Karrier mentése (Savegame): A játék most már elmenti a karriert a Rockstar felhő rendszerébe, ez verzió független, a karrier indításakor felkínálja ezt a lehetőséget automatikusan. A mentés helye egyébként:

Hasznos linkek:

- Térkép, extra funkciókkal
- Magyar nyelvű végigjátszás
- Tőzsde tippek (100%-hoz elengedhetetlen!)
- Fordítás (magyarítás): Folyamatban, friss hírek itt, esetleg információval időnként sqpp kolléga szolgálhat itt a topikban.
- Wiki (magyar)
- Wiki (angol)
- GTA V Reddit (angol)

3. Többjátékos mód (GTA Online):

Első lépések - a karaktered elkészítése:

Miután beléptél Onlineba , első lépésként létre kell hoznod a karakteredet (lehet férfi vagy nő). Ehhez választhatsz nagyszülőket, olyanokat, mint John Marston a Red Dead Redemptionból, vagy éppen Claude Speed a GTA 3-ból, de számos lehetőség közül választhatsz, hogy egyedi karaktert hozz létre. Jelenleg a karakter testalkata nem változtatható.

Utólag a karakter neve, neme, bőr árnyalata, arca nem módosítható. Az első beloggolás után, lvl 10 előtt egyetlen egyszer felajánlja a program a lehetőséget, de onnantól ezek a tulajdonságok véglegesek. Később mehetsz vele fodrászhoz, rakhatsz rá tetoválást, bajuszt, arcfestést és rengetegféle ruha közül választhatsz.

Összesen 2 karaktered lehet. Ezeket között a karakter választóban tudsz váltani: menu/online/swap character.

Intro:

Karaktered elkészítése után megérkezel a városba. Már az intro is sokat elárul - ha elnyomtad az animációt a töltés után, akkor itt megnézheted: versenyző sportkocsik, menő garázs, teniszező emberek, és megérkezik Lamar. A repülőtérről végigkocsikázunk a város szívébe hangulatos éjszakai fények kíséretében, majd érkezik az első achievement: Off The Plane. ezt tulajdonképpen az onlineba való belépésért kapod.

Tutorial:

Elsőként egy autóversenyt kell teljesíteni. A Kék körbe való belépés után választhatsz, hogy milyen színű, és típusú autóval akarsz indulni, és hogyan örüljön a karaktered a győzelemnek. Ha megnyerted a versenyt ezzel még nincs vége az oktatásnak, jönnek a lényeges információk Lamar elküld egy helyre, ahol el kell lopnunk egy csomagot (coke – koksz). Ezután a játék szabad kezet ad. GTAO-ban ezután két "story" szál van: Lamar küldetései és a Heist-ek.

Hosztolni, azaz önállóan elindítani csak bizonyos szintek után tudsz bizonyos Jobokat. Viszont ha Invite-ot (meghívást) kapsz, akkor csatlakozhatsz, hiába nem elérhető még számodra. Indítani és elfogadni a telefonodon keresztül tudod ezeket, vagy ha a térképen belesétálsz a megadott kék körökbe, esetleg a menüből is indíthatod.

Ha egy Job megtetszik, könyvjelzőzheted, elmentheted magadnak, csinálhatsz playlistet (összeállíthatsz listába különféle küldetéseket, deathmatcheket).
Interaction Menu
Az interaction menu használatával rengetek funkció elérhető, fontos azonban megjegyezni, hogy ellentétben a Story móddal itt sem ez, sem pedig a normál menü nem állítja meg a játékot. A menü segítségével lehetőség van gyors útvonal beállításra, elmentett felszerelés cserélésére, armor visszatöltésre, kajálásra, de itt nézhetőek meg a napi küldetések is. Bővebben itt olvashatsz az interaction menüről.

A telefonod:

Ha elővetted a telefonod, a képernyőjén 8 ikon látható, ezek a következőek:

-Internet: Vásárolni, bankolni tudsz.
-Snapmatic: Fényképező alkalmazás, szelfizhetsz, fényképezhetsz, ezt pedig feltöltheted a social clubba, ott megjelölheted, Tagelheted. Tiszta swag meg yolo.
-Job List: Ide érkeznek a meghívások, jobokra meg mindenre. ha akarod, elfogadod, vagy törlöd.
-Setting: Telefon beállítások, csörgés, rezgés, ifruit.
-Quick Job: Itt kategóriákba szedve látod a Jobokat, de azon belül random fog bedobni valahová. Ha konkrétat akarsz indítani azt a menü/online/Jobs szekcióban teheted meg.
-Email: Emailek jönnek, de ez javarészt inkább story mode-ban jellemző.
-Text: Itt sms-eket olvashatsz, néha megbízásokat küld Simeon hogy szállíts le neki kocsikat, illetve játékosok is tudnak egymással kommunikálni sms-ben.
-Contacts: Egy nagyon fontos menüpont, mert a telefonhívásokkal szolgáltatásokat vehetsz igénybe, mégpedig az alábbiakat:

-Pegasus: Ha vásároltál olyan járművet, amit nem lehet a garázsban tárolni, akkor ő szállítja le. Pl.: Dömper, helikopter, liberator. Ára 200$ (miután megvetted, ez csak a leszállítás)
-Mors Mutual Insurance: Ha megsemmisült a személyes kocsid, őket kell hívnod és megjavítják, de a telephelyükre kerül.
-Merryweather: Katonai szolgáltatások. Hívhatsz helikoptert, lőszerszállítmányt, légi támadást, de küldhetsz NPCket egy másik játékosra, hogy öljék meg.
-Lester: Meg tudja szüntetni a körözésedet, és elég sok mindenben tud segíteni.
-Vannak még A telefonban nevek, akiktől munkát kérhetsz vagy rablót küldhetsz valakire. (ha az adott játékosnál van kp. és sikeres a lopás, akkor a készpénzéből tud lopni).
Mechanic: Az autóidat tudod magadhoz kérni, feltéve, ha nincs a közvetlen közeledbe már egy saját járműved.

Szórakozás, Apartman, Tunning:

Autóid tárolásához vásárolhat garázst, ahhoz hogy ne legyél hajléktalan pedig ingatlant, összesen 5 darabot. Ingatlanodba, ha belépsz, meghívhatsz másokat az interaction menün keresztül. Vízipipázhattok, ihattok, lehet hívni prostit, esetleg TV-t nézni.

A TV-nézés nem annyira unalmas, ugyanis a szerveren lévő többi játékost is nézhetitek, hogy éppen mit csinál. Ha így hagyod a karakteredet TV-t nézni, akkor nem fogja AFK miatt kidobni az online sessionből.

Autót vásárolni bármelyik számítógépen vagy a telefonod internet funkcióján keresztül lehetséges. Ezeket végtelen számú alkatrésszel customizálhatod, személyre szabhatod. A tunning elemeket adott számú verseny (kategórián belüli) megnyerése után kapsz meg. Ha beülsz, egy autóba jobb alsó sarokban kiírja a típusát és hogy milyen kategóriába tartozik. Ez alapján indulhatsz versenyeken, hogy fejleszteni tudd járgányodat.

A legnagyobb High-End apartmanokba és a hozzájuk tartozó garázsban maximum 10 autót és 3 biciklit tárolhatsz.

Hasznos linkek (GTAO):

- Rockstar Newswire.
- Nemzetközi Heist csapat kereső.
- GTA hírek (magyar).
- Wiki (magyar)
- Wiki (angol)
- GTAO reddit (angol)

Aktuális content patch: Further Adventures in Finance and Felony, június 7.-én érkezett.
Következő content patch: ismeretlen.

4. Gyakran ismételt kérdések

Hardver, Szoftver, Grafika:

Mi a különbség az egyes grafikai beállítások között? Mit befolyásol a Tassellation, Popular density stb. beállítás?
Itt egy remek videó, ami megmutatja, hogy melyik grafikai beállítás mit befolyásol (és milyen mértékben). További itt egy részletes cikk a beállításokról.

Milyen vasat tegyek a GTA V alá?
Itt egy remek elemzés, ami több különböző hardvert hasonlít össze házon belül. A hozzá tartozó topicban pedig mélyebben foglalkozunk a hardveres kérdésekkel és problémákkal.

Moddolás:

Milyen mod-okat használjak?
A Rockstar jelenlegi álláspontja szerint nincsen engedélyezett mod a játékhoz. Online játék esetén akár perma bant is kaphatsz, ha módosítod a játék könytárában a fájlokat. Ebből a szempontból egy modmenü és az autók textúra cseréje egy kalap alá tartozik. Mivel nem ismert a módszer, hogy a játék pontosan hogyan is azonosítja a módosításokat, így a mod-ok használata még egyjátékos (story) módban is csak saját felelősségre ajánlott.

Játékmenet (GTAO):

Karakter:

Hány karakterem lehet összesen?
Összesen kettő.

Ha új karaktert készítek, akkor mindent elölről kell kezdenem?
Nem. Vannak karakterre szóló feloldások és vannak accountra szóló, megosztott dolgok.
Közös, második karakter által használható dolgok:
- Bankszámla. A játékban szerzett pénz a legtöbb esetben készpénzben kapot és telefonon vagy automatán keresztül tudod a bankszámládra tenni. A kp. karakterhez tartozik, a bankszámla közös. A készpénz hátránya, hogyha 5000 dollárnál több van nálad és megölnek, akkor valamekkora összeget eldob a karaktered (500 dollár körül).
- Feloldott - egyszer már sikeresen elvégzett - küldetések (Job/Mission).
Karakter függő dolgok:
- Properties, azaz az ingatlanok.
- Yach-t.
- Heistek által feloldott járművek pl.: Insurgent, Kuruma, stb.
- A karakter szintje által feloldott járművek, ruhák.

Hogyan tudok fixen nagyobb térképet beállítani?
Menü -> Settings -> Display -> Expanded Radar: On.

Eltűntek a térképről az eventek, jobok. Hogyan tudom előhozni?
A játék időnként felajánlja, hogy eltüntesd ezeket a térképről, így a játék hevében előfordul, hogy kikapcsolod. Vissza lehet állítani az Interaction menüben a Hide Options menüpont alatt. [kép1], [kép2]

Miért nem veszi fel a Mechanic?
Ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen veled egy út mellett vagy úton kell állnod, lehet földút is, de az erdő közepén állva nem fogja felvenni a telefont.

Megöltek a rendőrök, hova lett az autóm?
Ha rendőrségi körözés közben megölnek a rend éber őrei és a közeledben volt az autód - netán benne ültél -, akkor a rendőrségi telephelyre kerül. Ezt mutatja is a térkép. Ilyenkor vagy 250 $-ért visszakapod, vagy hátulról bemászhatsz az autódért. Utóbbi megoldásért 2 csillagos körözés a jutalmad.
Ha 24 órán belül nem váltod ki az autód (játékbeli idő), vagy kihozol egy másik saját autót a garázsból, akkor a rendőrség bezúzza a lefoglalt kocsidat. A bezúzott autót még vissza tudod kérni MORS-on keresztül, ha azonban ezt nem teszed és egy második autódat is elviszik bezúzni, akkor az első autód végleg eltűnik! (ez valószínűleg bug, de vigyázz vele, mert lehet így bukni ~2 millió $-nál is nagyobb összeget)

Ingatlanok:

Hány garázsom/házam/lakásom lehet?
Jelenleg összesen 6 darabot birtokolhatsz egyszerre (garázs, ház, lakás, villa mérettől függetlenül 1 db-nak számít). Plusz az MC, ahol 10 motort tárolhatsz. Import/Export DLC új 3 szintes garázsa további 60 autó (!) tárolására ad lehetőséget.

A Yach beleszámít az ingatlanok számába?
Nem, a yacht az 6 ingatlanon felül van, viszont a yachthoz nem jár garázshely, csak - felszereltség függően - helikopter.

B]A CEO/MC iroda beleszámít az ingatlanok számába?
Nem, a CEO iroda a 6 ingatlanon felül van, viszont az irodához nem jár garázshely.

Járművek:

Hány autóm lehet összesen?
A legnagyobb ingatlanokban jelenleg 10 autó és 3 kerékpár fér el, plusz a 3 szintes garázs (3x20) így maximálisan 120 autót lehet, az MC-vel pedig még +10 motorod. Ez idővel várhatóan bővülni fog.

Hogy lehet egyedi rendszámom?
Ehhez szükséged lesz egy külső alkalmazásra, az iFruitra. Már elérhető mindhárom platformon (Android, iOS és WPn is), telepítés után az LSCben lehet kérni egyedi rendszámot. Az átfutási idő néha elég sok, van, hogy egy hétig is eltart, mire bekerül a játékba. Az első egyedi rendszám ingyenes, a többiért játékbeli pénzt kell adni.

Loptam egy autót, de nem tudom eladni. Miért?
GTAO-ban csak olyan lopott autót tudsz eladni, aminek az értéke - amikor megvásárolod -, 100.000$ alatti, ami e fölött van azt sem eladni, sem a garázsba betenni nem tudod. A másik lehetőség, hogy nemrég eladtál egy autót az LSC-ben. 24 játékbeli óránként adhatsz el egy autót. 1 óra a játékban 2 valódi percnek felel meg, azaz 48 percenként tudsz eladni egy autót.

Küldetések/Heistek:

Keresek egy küldetést (mission), de nem találom a listában. Hogy tudom feloldani és elindítani?
Küldetést feloldani kétféle módon lehet: vagy eléred az adott küldetés szintkövetelményét, vagy csatlakozol valakihez, aki már feloldotta és megcsináljátok. Sikeres küldetés teljesítés után számodra is elérhetővé válik és onnantól te is szabadon indíthatod az adott küldetést.

Hogyan tudok meghívást elfogadni küldetésekre?
Indítani (csak a küldetés kategóriája választható, pl: Contact mission, DM, TDM, Survival, stb.) és elfogadni a telefonodon keresztül tudod a küldetéseket.

Hogyan tudok egy küldetést elindítani?
A térképen belesétálsz a megadott kék körökbe, telefonon választasz egy kategóriát, vagy a játék menüjéből kiválasztod a küldetést.

Mennyi jutalmat kapok egy küldetésért (Job/mission)?
Ha többen csináljátok a munkákat (Job) több pénz és RP ( Reputation Point = hírnév pontok, ami a szintlépéshez kell) üti a markotokat, ha pedig még crew tagok is, akkor még több, azaz:

Alap esetben Easy fokozat, egyedül, teljes időtartamhoz képest:
- Normal fokozaton +25% RP és extra $.
- Hard fokozaton +50% RP és extra $
- Crew tagokkal + 20% RP
- Baráttal +10%
- Free Aim (szabad célzás, amit story mode-ban lehet aktiválni) +25%
- 2 játékos 10% extra $
- 3 játékos 20% extra $
- 4 játékos 30% extra $

Sajnos a küldetések után járó jutalmak részben időalapúak, minél tovább tart egy job, annál többet fizet. Itt egy példa, hogy az elérhető 20400$ hogyan oszlik el idő szerint:

A táblázat alapján jól látszik, hogy 4 percnél van a töréspont, addig meredekebben emelkedik a jutalom, feletette egységesen +10% bónuszt ad. Az összes küldetés kifizetése (angolul) elérhető itt.

Ezek az adatok érvényesek Deathmatch, Team Deathmatch, Race, Mission és Challange Jobokra.

A sötét oldal, avagy modderek, cheaterek, glitchek, stb.

Mi az a Glitch?

A glitch angolul hibát jelent, mapaság a videójátékoknál ~ a bug szinonimája. A glitchek jellemzője, hogy általában a következő patchben, vagy súlyosabb esetben hotfixel javítják. A redditen külön topic van a jelenleg is ismert glitcheknek, a legtöbb ártalmatlan, vagy vicces, de előfordulnak(tak) a játékmenetet erőteljesebben befolyásoló hibák is, pl.: car-dupe. Kihasználásuk a hiba súlyosságától függően akár bannal is járhat, így csak mindenki saját felelősségére kísérletezzen.

Kik azok a modderek?
A modderek - legalábbis akiken észreveszed egy public sessionben - általában egyszerű cheaterek, akik fizetős modmenüvel keserítik meg a normális játékosok életét.

Mit tehetek a modderek ellen?
Ha van kedved és energiád, akkor reportold őket, ha nem, akkor egyszerűen az első gyanús jelre állj tovább (find new session). A fentebbieken túl a modderek képesek különböző járműveket spawnolni, akár az emberek feje fölé, kaphatnak végtelen életet, elérhetetlen fegyvereket (railgun), távolról fel tudnak robbantani, stb.

Megfagytam, karácsonyfa/Ufó lettem, nem tudok kijönni a házamból, mert egy nagy légcsavar pörög az ajtó előtt, eltűntek a fegyvereim, stb. Mi történt?
Ezt mind az előbb említett "modderek" csinálják. A problémák legnagyobb része orvosolható egy menü/online/find new session kombinációval, mert a legtöbb változtatás csak ideiglenes. Pl: Ha eltűnnek a fegyvereid, akkor session váltással, de legfeljebb kliens újraindítással megkerülnek. Ugyanígy váltás után eltűnik rólad a karácsonyfa, stb. Súlyosabb esetben végleges veszteség is érhet, pl: ha a fegyverekből a töltények tűnnek el, akkor azokat újra meg kell venni. Ilyen esetben sajnos kompenzációt nem ad a Rockstar:

"I am really sorry to hear this. Rockstar will definitely look into this. However, they may not be able to reimburse you with your weapons and/or GTA$. Also, if you have any evidence such as photographs or videos of the player cheating/modding, I'd recommend submitting a request with them so that Rockstar can deal with them."

A garázsban álltam és a fejemre hullok egy halom pénzeszsák, műp*nisz, újság, stb., és lett egy halom pénzem. Mi történt? Ki fognak bannolni?
Egy "modder" gondolta úgy, hogy Robin Hood-ot játszik és pénzt adott a játékosoknak a lobbyban. Ennek több változata volt, az egyik a "money rain". Ez ellen védekezni úgy tudsz, ha beülsz egy autóba vagy sessiont váltasz. Manapság ez egyre ritkább - ahogy a 15 milliós inpromtu race se működik már -, mert a pénzdobálást már érzékeli a R* rendszere, így rövid úton kidobják azt, aki a modmenüt használja. Hacsak nem több 10 milliót kaptál, nem repoltoltak és nem te dobtad magadnak a pénzt, akkor jó eséllyel nem kapsz bant. Ettől függetlenül érdemes az ilyet elkerülni. Jelenleg már a legtöbb "tunnables"-t javították és figyelik, de elvétve még bele tud futni az ember public sessionben. Tunnables = állítható szorzó, amik a a jutalmat szabályozzák ($ és RP), ezt használták ki, hogy inpromtu versenynél, heistnél, racenél stb. csaljanak a végösszegnél.

Ennyire rossz a helyzet a GTAO-ban?
Mint minden játékban, ebben is vannak csalók. Jelenleg már van egy automatikus rendszer, ami próbálja szűrni a csalókat - bár ez elsősorban a $/RP hack-et szűri -, illetve a játékosok reportjaira támaszkodik. 2015. Karácsonyához képest pl.: határozottan jobb a helyzet, közel sem játszhatatlan.

Igaz az, hogy csak a 3. ban végleges? Így kétszer nyugodtan csalhatok?
Nem igaz. Általánosságban igaz, hogy 10 nap, 1 hónap, 20 év ban-t oszt ki a Rockstar, azonban a vétség súlyossága befolyásolja a ban hosszát. Nem egy olyan példa előkerült az évek során, ahol elsőre végleges kitiltást kapott az account.

Egyszer kibannoltak, most újra, pedig nem csináltam semmit. Miért?
A csalók megtalálásának egyik módja a játékosok általi jelentés. Ha az accountodat egyszer már valamiért bannolták, akkor onnantól flagelt (jelölt) lesz, ami azt jelenti, hogy kiemelten figyelnek rád. Nem tudni mennyi ideig tart, de az biztos, hogy az ilyen accountok könnyebben - akár indokolatlanul - is kaphatnak bant, ha elég sok reportot kapnak. A supportnál lehet reklamálni, de a tapasztalat az, hogy csak akkor érdemes, ha perma ban-t kaptál, mert temp ban esetén soha nem változtatják meg a büntetés időtartamát.

5. Tippek, Trükkök és Tanácsok - főleg új játékosoknak:

CEO és MC tippek az eladáshoz kezdőknek.

Felszerelés, játékmenet

- Fényerőt (brightness) állítani: csak story módban tudsz, online nem elérhető a beállítás.
- Célzást állítani csak story módban tudsz (free, assisted, auto aim). Ha egy olyan sessionbe lépsz be (job, heist, stb), ami másik célzási módot használ, akkor előtte figyelmeztet a program. Ha elfogadod, onnantól nálad is az lesz az alapértelmezett beállítás. Assisted és auto aimért kevesebb RP/$ jár.
- Az online játékot mindig úgy indítsd, hogy először story módba lépsz és utána menüből online -> Play GTA Online -> Session mód választás. Ennek legfontosabb előnye, hogy így sokkal gyorsabban betölt, mintha egyből Online indítanád a játékot, másrészt választható, hogy milyen lobbyba akarsz kerülni (solo, invite only, crew, public (go)).
- "B"-vel lehet mutatni a karakterünkkel valahova, "Y"-nal lehet mapot zoomolni, playerlistát megjeleníteni.
- Ingyen fegyverhez - lőszerhez juthatsz a yachtodon, a belső fedélzeten. Szinte minden szobában van némi meglepetés.
- Helikopterbe beszállva automatikusan kapsz egy ejtőernyőt. Az Ammu Nationban van magyar zászló színeiben pompázó hátizsák.
- Gyors snack fogyasztás: ha "Q" betűvel fedezékbe vonulsz, vagy járműben ülsz, akkor nem kell megvárnod az animáció végét, folyamatosan tudod enni a snack-eket. A cigaretta negatívan hat az életerődre.
- Daily Objectives, azaz a napi küldetések 15. szint után lesznek elérhetőek.
Napi teljesítése 3000 rp és 25,000 $,
heti bónusz 100,000 $ és 15,000 RP,
havi 500,000 $ és 50,000 RP.

Ez ugye 28 napos ciklus, így a végére 1,580,000 dollár és 169,500 RP-t kapsz. A daily-k reggelente resetelődnek, 7-8 óra körül. Van, hogy bebugol és nem váltja a napit, csak egy nappal később.

Ezen felül van még egy egy extra jutalom, ami stackel (időarányosan növekszik). Ez 10 nap után 10,000 $, 20 nap után 20,000 $, 50 után 50,000 $ és 100 nap után 100,000 $ jutalmat ad.

Járművek:

- Az olcsóbb autókat nem kell megvenned, el is lophatod az utcáról. Ha beviszed a garázsba és van üres helyed, akkor automatikusan és ingyen lesz benne nyomkövető - nem fog eltűnni és magadhoz tudod hívni telefonnal -, azonban biztosítást külön kell rá kötnöd! Ez fontos, mert ha olyan autód robban fel, amin nincs biztosítás, akkor bukod az összes ráköltött pénzt.
- Autókat 48 percenként tudsz eladni (1 játékbeli nap)
- A story módhoz hasonló tengeralattjárót tudsz ingyen is találni a GTAO-ban könnyedén, ez a videó alapján.

Ingatlanok:

- Ingatlanokat eladni nem lehet, csak kisebbre vagy nagyobbra cserélni.
- Érdemes lehet egyik ingatlannak a 0604 Las Lagunas Boulevard, Apartment 4-et választani. Ez 126,000 $-ba kerül, és igaz, hogy csa 6 helyes, azonban a játék egyik legjobban fizető Heistje alatt - Pacific Standard - nagy segítséget jelenthet. (Ha itt tárolod a Kurumádat, akkor ezzel tudtok menekülni motor helyett.)
Küldetések (Heist + Mission):
- Heist hostolásához a legolcsóbb High-end apartman beszerzése: Telefon > Internet > Dynasty 8 > View property listings > High-end > low to High. A legolcsóbb ilyen a Del Pierro Heights, Apt 7 200.000 $-ért, azt követi a Del Pierro Heights, Apt 20 205.000 $-ért.

Saving Failed tipp

Legutóbbi frissítés óta előfordul hogy egymás után Saving Failed van, és ilyenkor nem enged eladni semmit se, többek között mc gyárat se, ceo garázsból autót sem. Módszer ami bevált kb 7-ből 6x nekünk, az amikor elszeretnél adni, menj ki az utcára hívd a mechanic-ot. Rendeld oda bármelyik autódat és 2-3 mp elteltével Saving successful lesz. Nekem, és Tomának, meg Beni-nek is segített már nem egyszer, nem 100% de legtöbb estben be jön, sok sikert, próba cseresznye. Ott van az autód akkor természetese arrébb kell menned. Kíváncsiságól írjátok meg akinek segített.

GTA V. Daily Objectives tippek by bluuzia

Az összefoglalót CactuS készítette a topiklakók ötletei és az eredeti TIR alapján. Az eredeti verzióért köszönet LaciCRM-nek.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  GTA V
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.