Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22086) flymi válasza pn4hvq (#22079) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Ha jól rémlik, Mk2-es Focusod van, saccra 2008 előtti. -> Jól rémlik, 2005-ös mk2.

Igen, a 10 év elég optimista de végül is miért ne? :U Egy már úgyis eltelt belőle. :) Maradt még 9.
A szembe szomszédnak WV Golf IV kombija van amit a fiától kapott mikor lecserélte németből. Az a kocsi öregebb néhány évvel mint az enyém és ahogy beszéltem a komával nem tervezi lecserélni, mert nincs az ég világon semmi baja.

Költeni kell rá igaz, mondjuk a polír a legkevesebb. Az csak esztétikai beavatkozás és úgyis csak rövid ideig maradandó.
Ami a futásteljesítményt illeti a vásárlás utáni egy év alatt alig hétezret pakoltam bele, számításaim szerint ez a szám átlagban olyan tízerzer körül lesz a következő években. Durván 239,5e km-rel vettem a kocsit, most olyan 248e van benne. Így még 9 év múlva is nagyjából "csak" 340e körül jár majd. Az idő meg a rozsda előbb megenné mintsem a motorja megadná magát, legalábbis nem szabadna neki lehervadni ennyi kilométer után. Ezért inkább az alváz és üregvédelem a fontosabb.

Lehet én csinálom rosszul, mert világ életemben vigyáztam a holmijaimra mert megdolgoztam értük. Van kollégám aki úgy cserélgeti az autóit, mint más a gatyáját. De tényleg. Igaz így kábé két lukas fillért nem is költ rájuk csak használja egy darabig, aztán ha megunta eladja/beszámíttatja és vesz másikat. Valamilyen szempontból ez a hozzáállás is érthető és talán pénztárca kímélőbb, mégis ettől az annyira divatos "használd és dobd el" dologgal valahogy mégsem tudok zöld ágra vergődni. :(

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.