Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz general #41701 üzenetére
"ráragasztós"
Ha csak letépéssel szedhető le a ragasztás, akkor olyan mintha lekapartad volna a cimkét. Ha nem teszed rá a hűtőbordát és túllépi az adatlapján szereplő működési hőmérsékletet (tipikusan 70°C) akkor szintén ugrik a gari..
Nem véletlenül ragasztják a tetejére és nem az aljára ahol senkit se zavarna. Így kevesebb a gari miatti cserék száma.. jobb a statisztika.. -
Maelephant
aktív tag
-
LEON_01
tag
Hali!
Most így olvasgatva a összefoglalót lenne 1 kérdésem. Ha az alaplapon az 1-es sata portra rakom az ssd-t, akkor a win lemezkezelő 1-es lemeznek írja, a 2-es portra rakott ssd-t pedig 0-nak, a 3-as portot 4-nek a 4-est pedig 3-nak írja. Ha megcserélem a portokat (1<->2, 3<->4), akkor mutatja a win lemezkezelője sorba az ssd-ket.
[Így néz ki]. Jó így, vagy az o.p. rendszernek mindenképp az 1-es porton kell lennie? -
Frawly
veterán
válasz Doky586 #41703 üzenetére
Mondjuk más felől ez is igaz. Ragasztva semmiképp ne legyen, csak legyen rárakva a hűtőborda, esetleg némi hőpaszta vagy hővezető pad mehet alá. De ha annyira melegszik, hogy tartósan 70 fok fölé megy, akkor tényleg ugrik róla úgyis a gari, és ha már választani kell két rossz között, akkor inkább legyen leszedve a címke, de legyen az SSD hűvösre hűtve, minthogy rajta legyen hagyva a címke, de főjön tartósan 70 fok fölött, gari így se, úgy se lesz rá, de utóbbi esetben hamarabb fog megdögleni túlmelegedés miatt.
Szerintem semmit nem kéne ragasszanak rá, ha mégis, akkor egy minicímkét a nyákra, nem a chipekre.
-
Murphistic
aktív tag
Sziasztok!
A Windows Defender nálatok is beriaszt a Samsung Magician telepítése előtt? Ma letöltöttem a Samsung oldaláról https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/magician/, de az alábbi kép fogadott:Ami furcsa volt, hogy maga a fájl egy AWS linkről jött, kicsit vad gondolat, de megfordult a fejemben, hogy esetleg feltörték az oldalt és ez egy módosított telepítő...
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Pokesz007
senior tag
-
Frawly
veterán
válasz Murphistic #41716 üzenetére
Nem riasztás. Írja is az okát, egyszerűen csak nem ismeri ezt az alkalmazást. Nem vírus, nem heurisztika szerint gyanús, csak ismeretlen. Engedi is futtatni, ha a Run anyway-re kattintasz.
Persze azért nem jó ötlet AWS-ses linkezni. A Samsung hivatalos oldaláról töltsétek. Azon biztosan a legújabb verzió lesz, és nem lesz vele gond. Bár arra is írhatja ugyanezt, hogy ismeretlen, azzal nem kell foglalkozni.
-
veterán
Sziasztok!
Adott egy X570 aorus elite, illetve egy WD Black SN750 1TB.
Tavtartom volt a beszereleshez, am lefogato csavarom nem. Eltunt. Vegul ugy raktam be, hogy az M2A-ban levo hutobordat kicsavartam, beraktam az SSD-t, ott ez a rugos mechanika kb. 30 fokos szogben tartotta, az ssd-re ebben a pozicioban raraktam a hutobordat, majd lefogattam a hutobordat a csavarjaval. Ahogy nezem ilyen mini csavart nem tudok sehonnan sem szerezni ami kene...
Kerdes: Lehet annak a csavarnak a hianyabol barmi gondom ugy, hogy fogja felulrol az egesz cuccot - latszolag stabilan, nem feszul semmi - a hutoborda?
Tehat, hogy erthetobb legyen: A hutoborda tartja lent az SSD-t, mivel magahoz az SSD-hez mikro csavarom nem volt.
Koszi!
Udv.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Neil Watts #41719 üzenetére
Ez így működőképes lehet, ha csak a hűtőborda fogja le. Csak ne álljon felfelé x szögben, maradjon kb. vízszintes, ez az egésznek a lényege. A legtöbb laptohoz M2-es csavar kell, ez nem az M.2 SSD foglalatáról kapta a nevét, csak véletlen egybeesés.
Egyébként meg ezt sokan elrontják, hogy mikor veszik a gépet, kidobják a ház és alaplap dobozát, tartozékait, csavarjait, tartalék kábeleit, lemezeit, stb.. Mivel ez csak sallangnak tűnik, amíg mégis nem lesz rá szükség. A legtöbb megoldáshoz lehet ugyan később is sztenderd csavart, takarólemezt, meghajtósínt, stb. venni, de ha valami spéci ház, amiben nem szabványos kell, annál nagyon meg lehet szopni, nehéz utólag kapni hozzá, rendelni.
Én ezt úgy szoktam, hogy az ATX gépház dobozát megtartom, és abba suvasztok bele mindent, számla, garipapírok, alaplap, videókártya kézikönyve, pótalkatrészei, kábelei, csavarjai, takarólemezek, tartalék sín, moduláris tápkábel, ami nem lett felhasználva, stb. stb., így csak egy dobozt őrzök „lomként”, ami ugyan valóban kényelmetlen, nagy, nehéz, a port fogja, meg tárolgatni kell, de tényleg csak egyetlen egy doboz, annyit ki lehet bírni helymániásoknak is. Aki ilyesminek nem tud helyet szorítani, vegyen laptopot meg táblagépet, akkor kidobhatja az összes csomagolást, és az egészet tárolhatja polcon, sok helyet nem fog felemészteni. Bár én laptopnál is megtartanám a dobozt, legalábbis egy ideig, ha gariba kell küldözgetni, akkor ne a csomagolás nélküli gép sérüljön szállítás közben.
-
Murphistic
aktív tag
válasz Frawly #41718 üzenetére
Igazából azért kérdeztem, hogy a Defender régebben sem ismerte-e a Samsung Magiciant, vagy ez valami újdonság, mert eddig még nem volt feltelepítve a gépemre. A Samsungot elég nagynak gondoltam, hogy az ilyen-olyan vackát automatikusan ismerjék a vírusirtók.
Az AWS link egyébként a szöuli adatközpontra mutat, szóval eléggé hihető, hogy tényleg az övék, csak furcsa volt ."A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Raymond
félisten
Best SSD for Gaming: PCIe 4.0 vs 3.0 vs SATA vs HDD Load Time Battle
Resztvevok:
Samsung 870 QVO
Sabrent Rocket Q
Sabrent Rocket
Sabrent Rocket 4.0
Seagate FireCuda 520
WD Black SN750
WD Blue SN550
Adata XPG SX8200 Pro
Intel SSD 665p
Corsair Force MP600
Team Group GX1
Crucial MX500
Samsung T5[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Frawly
veterán
válasz Raymond #41722 üzenetére
Épp linkeltem volna én is. Ugyanazt erősíti meg, amit eddig is írtunk.
Két érdekes dolog van csak benne, a betöltési időknél a DRAM cache nem annyira számít, és mikor játékra+bootolásra lesz egy SSD, akkor inkább a középkategóriát, és a kicsi árdiffi miatt a PCIe-t ajánlják. Külön játék SSD-nek viszont az olcsó SATA-t, ahogy itt a topikban lett ajánlva eddig is.
Egy dolog van, amit ezek a tesztek nem említenek, hogy ez a maximális különbség, és csak mapbetöltésre értve. A gyakorlatban, mikor a játék indul, az még ennél is kevésbé függ a háttértár sebességétől, mire a Steamből indul a másik launcher, meg annak a 20 frissítése, aztán a játék kapcsolódik még valami online fiókhoz (pl. nálam a Mafia Defitinite Edition a 2k-hoz beloginol), szinkronizál, közben lenyomja azt az 500 darab intro screent, amit direkt kiidegelésből eltekerni se lehet, mire az ember a játék főmenüjébe ér, már ott tart, hogy idegroncs, mert majd percek óta vár, ilyen tiszta C64, várjunk a magnóra feeling, és akkor még a mentett állást, pályát még el se kezdtük betölteni, arra még külön várni kell 15-30 mp.-et. Közben pedig ha nem tennék tele szeméttel, a játék az be tudna tölteni, negyed vagy hatod annyi idő alatt is, de just for fun, meg nézd meg a sok szemetet, meg izzítsuk az online DRM védelmet téma miatt várakoztatják az embert. Ilyenkor legtöbbször még az se probléma, ha lassú HDD-ről töltődik a cucc, mert nem az lesz a szűk keresztmetszet. Sőt, a tesztben még pályabetöltésnél is meglepően jól szerepelt a mindössze 5400 rpm-es HDD, egy 7200 rpm-est is bevehettek volna, az szerintem sokkal közelebb került volna több esetben az SSD-s betöltési időkhöz. Ahogy a tesztből kiderül, sokkal inkább függ játékoptimalizációtól, mind az SSD-k speckójától és nyers sebességétől.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Frawly #41723 üzenetére
Pont ezeken gondolkodtam, hogy hogy írjam le, hogy így picit értelmetlen ez a teszt. Picit fáradt vagyok a fogalmazáshoz.
1. Ugyanazt erősíti meg, amit eddig is írtunk.
2. játékoptimalizációtól sokkal több múlik, mint az SSD-k speckójától és nyers sebességétől.
köszi a részletes kommentet.
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogyha egy corsair force 60gb-os ssd-t teszek be rendszernek de csak sata 2-es az alaplapi csatlakozó akkor mennyire észrevehető a sata3 hiánya?
Nem a száraz adatokra lennék kíváncsi hogy az ssd papíron 540Mb/s -el olvas a sata 2 meg csak 300Mb/s-re képes hanem a felhasználói tapasztalatokra. Például rendszerbetöltés, böngészés, weboldalak betöltése tehát egy átlagos felhasználás során észrevehető-e vagy nem számottevő a különbség?
Üdv:Viktor
-
Biga123
addikt
válasz tasiadam #41729 üzenetére
25% szabad
De mért mond mást minden progi?
CDM , passmark lassú
AS, atto kb megvan a sebesség.
Ramdiskről írva rá 10GB file-t megvan a sebesség.(márha a win nek lehet hinni)[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz tasiadam #41733 üzenetére
Oké de melyikkel kéne hoznia a gyári értéket? Edfig úgy tudtam h a CDM a mérvadó. És abba meg is van a read speed de a seq write a fasorban sincs. Szal mi lehetne tenni hogy hozza a gyári írási értéket ?
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
tasiadam
veterán
válasz Biga123 #41734 üzenetére
szuzes, uresen hozzak. Neztem h mennyire porog az ssdm amikor jatszom, es 50mb/s volt. Semmi sem ment maxon soha, sot, 200 folott sem. Amikor masolok, akkor annyival fog masolni a 2 kozott, amennyivel ir a fogadno disk.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Biga123 #41741 üzenetére
Próbálj egy ssd optimalizálást, majd utána mérj, de ne legyen háttérbe pl torrent, vagy win update, stb. Sok mindentől lehet lassú sw vagy hw miatt is. Teszteld másik gépbe is vagy live rendszer alatt is. Legyen naprakész az ssd fw.je, ha van új tedd fel, legyen feltéve a drivere is, ha van
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Pyttawrx #41742 üzenetére
Természetesen terheletlen gépnél néztem. Egyszerre 1 progival. A szemléltetés miatt vannak egyszerre a képen. Fw t is néztem nincs újabb. Live rendszert kipróbálom. Optimalizálás megvolt.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz Biga123 #41725 üzenetére
Nekem a TRIM jutott eszembe, hogy vajon megy-e. Az SSD Life Pro és az SSDOK is mutatja, bár nem tudom ezek biztos infók-e. Illetve van valami teleírós és törlős módszer is, ami egy ideig megint gyorssá teszi a TRIM nélkül dolgozó ssd-ket, a Solid State Doctor programnak van ilyen Optimize Drive szolgáltatása.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SSD többféle, sata 2,5"
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest