Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#41720) Frawly válasza Neil Watts (#41719) üzenetére


Frawly
veterán

Ez így működőképes lehet, ha csak a hűtőborda fogja le. Csak ne álljon felfelé x szögben, maradjon kb. vízszintes, ez az egésznek a lényege. A legtöbb laptohoz M2-es csavar kell, ez nem az M.2 SSD foglalatáról kapta a nevét, csak véletlen egybeesés.

Egyébként meg ezt sokan elrontják, hogy mikor veszik a gépet, kidobják a ház és alaplap dobozát, tartozékait, csavarjait, tartalék kábeleit, lemezeit, stb.. Mivel ez csak sallangnak tűnik, amíg mégis nem lesz rá szükség. A legtöbb megoldáshoz lehet ugyan később is sztenderd csavart, takarólemezt, meghajtósínt, stb. venni, de ha valami spéci ház, amiben nem szabványos kell, annál nagyon meg lehet szopni, nehéz utólag kapni hozzá, rendelni.

Én ezt úgy szoktam, hogy az ATX gépház dobozát megtartom, és abba suvasztok bele mindent, számla, garipapírok, alaplap, videókártya kézikönyve, pótalkatrészei, kábelei, csavarjai, takarólemezek, tartalék sín, moduláris tápkábel, ami nem lett felhasználva, stb. stb., így csak egy dobozt őrzök „lomként”, ami ugyan valóban kényelmetlen, nagy, nehéz, a port fogja, meg tárolgatni kell, de tényleg csak egyetlen egy doboz, annyit ki lehet bírni helymániásoknak is. Aki ilyesminek nem tud helyet szorítani, vegyen laptopot meg táblagépet, akkor kidobhatja az összes csomagolást, és az egészet tárolhatja polcon, sok helyet nem fog felemészteni. Bár én laptopnál is megtartanám a dobozt, legalábbis egy ideig, ha gariba kell küldözgetni, akkor ne a csomagolás nélküli gép sérüljön szállítás közben.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.