Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#34601) Fire/SOUL/CD válasza wwenigma (#34595) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nem hagyom abba... Amit most írok, azt a legnagyobb tisztelettel- és szakmai tudással írom, :R
1. Negyed évszázada vagyok a szakmában, eredetileg rendszerprogramozó matematikusként (tudom, messziről jött ember azt mond, amit akar, meg hiszi a piszi stb, de ez igaz)

2. A W10-t csak és kizárólag azért nevezem ipari/bináris hulladéknak, mert "beletették" ezt az agresszív frissítést. Ha úgy működne a frissítés mint W8.1 alatt pl, akkor ez nem fordulna elő, de hát nem ez van...

3. Vettem a fáradtságot és végigolvastam kitudja hány HSZ-t és azt láttam, hogy
# Kingston kis meghajtója rossz
# Samsung 860-as is "bajos"
# ADATA UV szériája is xar
# Crucial BX/MX500-asokkal is akadnak gondok
A legkisebb közös többszörös a W10... Lehet, te másképp látod (de azért olvass vissza sokat), de ez igaz, érdekes módon, W7/8/8.1 felhasználók nem számolnak be ilyen hibákról (sokan azzal "vádolnak", hogy ha valamit leírnak, akkor arra egyből azt írom, hogy hülyék... Ez nem igaz, nekem ilyen infók aranyat érnek, hisz ebből élek, csak Én utána nézek...)

4. Nem a "privát környezetemről" beszélek, hisz most is havonta (dokim mondta vegyek vissza) több géppel találkozom havonta, mint a legtöbb user egész élete alatt. (majd ülök a karácsonyfa előtt, nem?)

5. Ahogy korábban írtam/ígértem kipróbáltam ezt a legújabb W10 Build-t... Úgy telepítettem, ahogy a felhasználók 99%-a... Természetesen nem blokkoltam a frissítését (van saját szoftverem, az mindent kinyír), szóval hagytam,hogy pakoljon fel mindent. Elsőre örültem, hogy hát "hákúnámátátá, milyen gyönyörű szó", mert olybá tűnt, hogy minden rendben. Osz't lekonyult a péniszem, (SSD-kkel nem is volt gond) csak amikor a 500GB-os Barracuda HDD-m önálló életre kelt... Ketteget, kattogott, elkussolt, aztán kiszámíthatatlan időközönként megint kezdte... Mintha a táp-ellátással lett volna gondja és/vagy valami Crypto-virus dolgozott volna rajta, kb. 60KB/s-l lehetett másolni rá... Úgy "nézett ki", mint a Pom-Pom (szőrpamacs vagy paróka vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt.)
Mindezt mi okozta? Egy xaros ici-pici AMD SMBus driver okozta (amit ugye a W10 automatikusan, kérdés nélkül telepített) . W8.1 alatt is érkezik ez a xarkupac driver, csak hát ott van lehetőségem arra, hogy nem pakolom fel/visszavonom/elrejtem... [W8.1 alatt ez az a xarkupac]

6. A legújabb W10 Build-ben számos újítás van és ebből (örvendetes számomra) az a gépházat is érinti. Az viszont "szomorúsággal" tölt el (és most finoman fogalmaztam), hogy a külföldi- és hazai forúmok azzal vannak tele, hogy hát most lehet az Edge színét is állítani... :W (Ez is jó, nem azt mondom, de színállítgatást a Norton Commander is tudta DOS 5 alatt...)
Engem pl az érdekelt a sok gépház újításon belül, hogy mit jelent az, hogy (fapadosan fordítva írom), mit jelent az, hogy az automatikus frissítés tanulni fogja azt, hogy mit telepítsen és mit nem?
Ezt a kérdést 2 héttel az utolsó build megjelenése előtt kérdeztem az MS-től... Válasz? Semmi... :W

Szóval a csillagok jelen állása szerint a legtöbb gondot a W10 okozza, és annak is ez az agresszív frissítése (nem azt mondom, hogy minden esetben), de nagyon sokat visszaolvasva meg a saját tapasztalom alapján olybá tűnik. :R

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#34602) King Unique válasza Fire/SOUL/CD (#34601) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván nem hagyod abba, sőt amióta újra feltűntél itt mást sem csinálsz csak a rendszert szapulod bicskanyitogató stílusban és jelzőkkel, ami már többeknek feltűnt itt a topikban és jogosan szóba tették... :U :W

Az pedig felettébb érdekes, hogy állítólag csak a frissítések a problémád, de azért az egészet általánosítva úgy ahogy van lehulladékozod... :W Hát akkor talán inkább azt kellene írni, hogy az automatikus frissítés, meg adott esetben a driverek telepítése az ami nem tetszik, nem az egész rendszer leminősíteni! Meg ha már frissítés, akkor az alapértelmezett beállítás a Windows 7/8.1 esetén is az automatikus frissítés, a manuálisat azoknál is külön kell beállítani, ami valószínűleg eleve nem minden felhasználónál van úgy. De ennyi erővel a Windows 10-nél is be lehet állítani csoportházirendben, vagy egyéb módszerrel, ha annyira az kell.

Azt pedig ebben a topikban is leírták többen, hogy gond nélkül használnak Windows 10-et többféle hardverrel és többféle SSD-vel. Akadnak ugyan kontra esetek is, de ennyi erővel más Windows-verzióknál is, pláne ha globális viszonylatban nézzük és nem csak az itteni pár topik, meg hogy egyesek kis környezetében éppen mi van, mit tapasztaltak... Pont ezért általánosítani az egészre nézve nyilván nem lehet at, hogy csak és kizárólag a 10-esnél lennének ilyen gondok... Ja, az pedig mindenkinek a maga dolga, hogy milyen Windowst használ és nem kell azért sem tenni a megjegyzéseket, mert éppen 10-est. Pláne, ha hardveréhez is eleve Windows 10-hez van csak éppen normális támogatás, ami a jövőben egyre inkább jellemzőbb lesz az új vasaknál. Windows platformon pedig egyre inlább már a 10-es is jelen is, a jövő pedig mindenképpen!

Szerintem!

[ Szerkesztve ]

(#34603) Fire/SOUL/CD válasza King Unique (#34602) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Értékelem, amit írsz, de most (tényleg) a W10 miatt szopok... Kell hívnom holnap (azaz ma) az ügyvédemet... :(((

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#34604) Frawly válasza Fire/SOUL/CD (#34601) üzenetére


Frawly
veterán

A Win10 részében egyetértünk. Félkészen adták ki, béta állapotban, de legalább a userre is ráerőszakolják a rendes tesztelést mellőző béta frissítéseket és béta drivereket is. Ez meg sok esetben nem szül sok jót. Bár nekem még SSD-nél nem okozott gondot a Win10, de frissítéseit utálom.

Az A400-at azért nem favorizáljuk ajánlgatásnál, mert jelképesen többért vannak nála jobb vételek. A 860 EVO-t érintő esetleges problémát is csak régebbi lapos AMD-seknek említjük.

Az SU szériáról sem volt kijelentve, hogy kompletten szar, de tömeges gondokról lehet olvasni az SU650-nél, volt egy 1-ből 1 hibás SU700, 3-ből 3 hibás SU900. Voltak BIOS-ból eltünedező SP920-ak is, pedig az nem is SU széria. Ezek alapján csak nem merjük az SU800-at tovább ajánlgatni, főleg, hogy már abból is bukkant fel 1-2 meghibásodott darab, igaz amilyen sokan vettek, ahhoz képest rettenet kevés panasz érkezett rá.

Crucial BX500, MX500, MX300-zal egyelőre még senkinek nem volt gondja. Legalábbis én se itt, se máshol nem olvastam még róluk rosszakat, hogy valakinél is akármiféle baj lett volna velük. Vagyis talán rémlik egy MX500 ebben a topikban, ami már a BIOS-ban sem látszott, de arról is kiderült, hogy semmi baja, csak valami nagyon régi gépbe akarták tenni, ami nem komázta.

(#34605) Walter_White


Walter_White
senior tag

Sziasztok! Szerintetek ezzel az SSD-vel mi történhetett? kb 1 hete vettem észre... Windows van rajta, hibajelenséggel nem találkoztam... Mennyire kell komolyanvenni?

[ Szerkesztve ]

(#34606) Emperor_ válasza Walter_White (#34605) üzenetére


Emperor_
addikt

A gyártói Sw a mérvadó.
A hds valószínűleg nem ismeri ezt a típust.

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#34607) Szabikaa20


Szabikaa20
őstag

Sziasztok!

A Biosban a meghajtóknál a HotPlug mit jelent?

Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP

(#34608) Anonymus23 válasza Szabikaa20 (#34607) üzenetére


Anonymus23
veterán

A hot plug azt jelenti, hogy menet közben (szgép bekapcsolt állapotában) is lehet lecsatlakoztatni vagy felcsatlakoztatni az eszközt, nem gond ha egy HDD-nél SSD-nél ez nincs bekapcsolva, normál otthoni felhasználásnál ennek nincs jelentősége.

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

(#34609) Televan74 válasza Szabikaa20 (#34607) üzenetére


Televan74
nagyúr

Működés közben is csatlakoztatni lehet a HDD,SSD -t,újraindítás nélkül. Otthoni környezetben én még sosem használtam. :)

Anonymus23 gyorsabb voltál! :DDD

[ Szerkesztve ]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#34610) Doky586 válasza Anonymus23 (#34608) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Otthoni környezetben naponta használom a hot plugot főleg mentésre. Hasznos funkció.

[ Szerkesztve ]

(#34611) herdsman12 válasza Walter_White (#34605) üzenetére


herdsman12
őstag

Valami biztos nem stimmel, 0 írás, enyhe láz.
Van diagnosztika, meg az Utilities fülön export log.
Garis?

[ Szerkesztve ]

(#34612) Szabikaa20


Szabikaa20
őstag

Köszi mindenkinek! Kérdeznék még,de mind más topikba tartozik... :DDD

Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP

(#34613) Anonymus23 válasza Doky586 (#34610) üzenetére


Anonymus23
veterán

Külső eszközt használok erre, elegánsabb és biztonságosabb (lásd lejjebb) :P

Ahhoz, hogy hot plug gyorsan megoldható legyen, vagy nyitott háznak kell lennie, vagy a háznak kell lennie ilyen lehetőség (nekem pl van a házon külső SATA dokkoló (CM 690 Advanced), vagy kikábelezed.
Így is alíg férek a kábelrengetegben, a ház meg el van dugva (amennyire lehet), mert a gyerkőc folyamatosan bekapcsolta (1,5 éves múlt), szóval egyik módszer sem játszik :)
Nyitott ház meg szóba sem jöhet, mert tetszene neki, hogy mi az ami mozog villog/világít benne. Valamelyik nap is játszok ezerrel, egyszer csak látom, hogy kidob az asztalra elkezd mindent bezárni és kilép a windows, hát a fiam megnyomta a kapcsolót és leállt a win :DDD a gyerkőc meg ott vigyorog rám, hogy ugye milyen ügyes vagyok apa ;]

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

(#34614) Doky586 válasza Anonymus23 (#34613) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem van előlapi 3.5" HDD dokkolóm [link] (fdd v CD helyére rakható) de ebből van 2,5" SSD-hez való is, sőt van az alaplapomon eSata csatlakozó amihez eSata kábelt és eSata dokkolót használok.

Semmilyen aktív alkatrész nem kell a működtetésükhöz így nem romlik el, gyors. Olcsóbb mint minden lemezhez usb3-as házat venni.

[ Szerkesztve ]

(#34615) Anonymus23 válasza Doky586 (#34614) üzenetére


Anonymus23
veterán

Nekem is dokkolók vannak (USB3-as és eSATA-s is) de van USB 3-as Samsung Story Station, erre mennek a mentések.
De ami neked van, az már részemről "külsőnek" minősül, azaz, nem az alaplapra kötöd direktben, ezek ami neked van mind kulturált korrekt cuccok. Van nekem is ilyen 5,25-ös helyére beépíthető, de még a régi dizájn, és az nagyon elcsúfítottam volna a házat, így az a többi kacat mellett van, amit nem használok ;)

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

(#34616) Doky586 válasza Anonymus23 (#34615) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"nem az alaplapra kötöd direktben"
Mindkét fajta direktben az alaplapra van kötve. (hova máshova lenne?)

(#34617) Anonymus23 válasza Doky586 (#34616) üzenetére


Anonymus23
veterán

Te most direkt nem akarod érteni amit írok? :U
A winchestert/SSD-t direktben az alaplapra módszer vs köztes eszköz beiktatása (lásd dokkolók)...

;) - The Power of the Light Side

(#34618) Walter_White válasza Emperor_ (#34606) üzenetére


Walter_White
senior tag

kb akkor neztem ra a hd sentinellel mikor megvettem, fel eve, tokeletes 100% volt, most 1 hete latom ezt... ma toltottem le a toolboxot es ott is ugyan ez, de a sebessege valtozatlan, hibajelenseget eddig nem tapasztaltam... esetleg olyan lehet hogy maga a foglalat doglodik?

(#34619) Walter_White válasza herdsman12 (#34611) üzenetére


Walter_White
senior tag

Garis az Alzához

(#34620) Doky586 válasza Anonymus23 (#34617) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Asztali gépet használok. Csak az újabb lapokon van M.2 az alaplapon közvetlenül. Vagy laptopokban van alaplapra forrasztott sata+táp csatlakozó a hdd/ssd-hez. Minden más kábelt használ.

Amiket linkeltem szintén közvetlenül (galvanikusan más néven közbeiktatott elektronika nélkül) van a HDD/SSD csatlakoztatva az alaplapra, ellentétben az USB házakkal.-kábelekkel -dokkolókkal..!

Szóval kell az AHCI és az ezen lemezeknél a HotPlug..!

[ Szerkesztve ]

(#34621) herdsman12 válasza Walter_White (#34619) üzenetére


herdsman12
őstag

Én lefuttatnám azokat a teszteket + képernyőkép a toolboxról, aztán meginterjúvolnám az alzát, hogy mit mondanak. Aztán, ha sunnyognak, akkor megkeresném az Adata-t. Regisztráltad az Adata oldalán az SSD-t?
Esetleg másik gépben tudod tesztelni?

[ Szerkesztve ]

(#34622) gya/352 válasza Szabikaa20 (#34607) üzenetére


gya/352
tag

Bár nem biztos hogy ide tartozik, de ha már szóba került...
Nekem a bios-ban nincs ilyen HotPlug opció, elég régi alaplapom van, még SATA2, de mióta SSD került a gépbe a win10-ben az értesítési sávban (vagy hogy hívják ott a jobb alsó sarokban) megjelent az SSD és a HDD is mint eltávolítható eszköz. Korábban egy HDD volt benne, de akkor az nem jelent ott meg.
A kérdés, hogy lehet onnan eltüntetni őket, hogy lehet kikapcsolni az SSD és a HDD eltávolíthatóságát?
Köszi, ha valaki tud segíteni.

(#34623) csubuka válasza herdsman12 (#34621) üzenetére


csubuka
addikt

Érdemes az Adata SSD-ket regelni a gyártónál?

(#34624) Frawly válasza csubuka (#34623) üzenetére


Frawly
veterán

Érdemes. A gari miatt.

(#34625) herdsman12 válasza csubuka (#34623) üzenetére


herdsman12
őstag

Most nem tudom már honnan szedtem, de vásárlás előtt olvastam, részben ezért is vettem Adata SSD-ket.
Bizonyos tipusokra 3 év boltban intézhető + 2 év gyártói gari van, ezért kell regizni.
Milyen gari papirod van az alzától, mert látom, most trükköznek vmi + 3 év 4500 Ft-al.
Itt vannak a gari infók.

(#34626) csubuka válasza Frawly (#34624) üzenetére


csubuka
addikt

és (#34625) herdsman12:

Köszönöm szépen! Mondjuk nekem az SU650-em 3 év garis a kiskertől. És annyi a gyári gari is rá. Ezt a reget több hónappal a vásárlás után is megtehetem? Csak ha mégis baja lenne legyen második opcióm is intézni. Lesz baja, ahogy olvasom a topikot. Csak még mindig nem raktam át az azstaliba nyúzásra, hogy kifigyeljem elpusztul-e.

(#34627) Glaz-dozfhut válasza gya/352 (#34622) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Biztos van, csak más néven. Írd le az alaplap típusát!

- Glaz-doz-fhut -

(#34628) Clemi


Clemi
veterán

Sziasztok,

Egy kicsit még zavaros a kép, ezért kérdezek, vagy esetleg ha tud valaki akkor egy oldal címet szeretnék kérni, ahol éles anyanyelvünkön helyére tehetem az M.2 SSD tárolókkal kapcsolatos ismereteim :)

A lényeg, hogy a hamarosan megérkező új alaplapomon lesz 2 db M.2 SSD csatlakozó és gondoltam egy merészet, hogy a jelenlegi 250 GB-os Samsung EVO 850-es SSD-t kiváltom egy ilyen SSD-vel.

Ahogy a leírásban olvastam, mindkét csatlakozó PCIE módban működik, de az egyik átkapcsolható SATA módra. Gondolom, a SATA mód pont olyan minden tekintetben, mintha az alaplapi SATA csatlakozóra dugnám kábellel. A PCIE mód pedig egy gyorsabb adatátviteli sebességet jelent, ami ennél a lapnál akár 32 Gbp/s lehet a 6 Gb/s helyett. Ehhez a sebességhez milyen meghajtót kell vennem? Gondolom aminél egyszerű 500 Mb/s körüli írás/olvasás sebességet írnak, azt csak a sima SATA módban működő slotba érdemes csatlakoztatni, a PCIE módhoz valami emelt sebességű meghajtó kell, mint például a Samsung 970 EVO M.2 vagy még ez is lassú?

Valaki tegye helyre a gondolataim :K :R Köszi!

A másik kérdés, hogy simán tudom erre telepíteni a rendszert?

(#34629) wwenigma válasza Clemi (#34628) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

M.2 NVMe a gyors, M.2 SATA a lassú. Hardverapron olcsón van.... :)

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#34630) varmi2 válasza Clemi (#34628) üzenetére


varmi2
nagyúr

Minden úgy van, ahogy gondolod. De mindig van egy de :) Jelenleg vehet x ősszegért x kapacitású nvme ssd-t, ami a jóval gyorsabb. Vagy vehetsz ugyan azért az x összegért 2x kapacitású lassabb (sata) ssd-t, akár m.2 slotba is. De egy a lényeg, oprendszert telepítve, és használva , meg normál hétköznapi szovtferkörnyezetben, semmi sebesség előnye az nvme-nek. Érzetre nem lesz 5x gyorsabb a gyors ssd sem. Hanem érzetre lényegtelen időkülönbséggel számolj, de dupla akkora méret vehető a lasabból. És amíg ez a lehetőség fenn áll, addig nem érdemes nvme ssd-t venni. Fontosabb a dupla tárhely.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#34631) Clemi válasza varmi2 (#34630) üzenetére


Clemi
veterán

Köszi! Azért sejtettem, hogy ez így van :) Akkor a kósza gondolatom ezennel resetelem és maradok a mostani SSD-n ami bőven elég a rendszernek minden programmal együtt amit használok.

(#34632) Fire/SOUL/CD válasza King Unique (#34602) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Velem xcarakodsz de tényleg? :R Nem kellene... :N

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#34633) King Unique válasza Fire/SOUL/CD (#34632) üzenetére


King Unique
titán

Miért, ki vagy te itt? :U

Ja, hogy nem tetszett, hogy másokkal együtt valaki újfent nem értett egyet és megmondta végre a frankót... Ne meg ez úgy megy ám, hogy ha már te leírhatod itt a véleményed, akkor ugyanúgy más, mások is. Nem kötelező egyetérteni vele, de ez ugyanúgy visszafelé is adott, másoknak sem a tiéddel. Plusz azt hadd döntse el mindenki maga, hogy milyen OS-t kíván használni, melyiket tartja jónak és ne más akarja már erővel megmondani neki...

Egyébként velem sem, pláne ebben a témában... :N

(#34634) gya/352 válasza Glaz-dozfhut (#34627) üzenetére


gya/352
tag

Bocsi, tényleg van. Csak nem a SATA beállításoknál hanem az Advanced/Onboard Device Settings-nél. Hot Plug engedélyezve volt.

(#34635) wwenigma válasza varmi2 (#34630) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nincs kétszeres szorzó és érezhető is a különbség pláne ha a legolcsóbb ótvar ssd-t veteted meg vele felé áron....

Clemi: azt elfelejtettem mondani hogy ebben a topikban mindenféleképpen egyesek minden áron az NVMe SSD ellen fognak ágálni. Szóval az ilyen kérdésekben ennek a tudatában postolj csak.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#34636) Clemi válasza wwenigma (#34635) üzenetére


Clemi
veterán

Na teljes a kháosz! Akkor megéri a 850-es helyett, vagy nem? Ha igen, akkor 250-es méretben melyiket ajánlott?

(#34637) Televan74 válasza Clemi (#34636) üzenetére


Televan74
nagyúr

Van erre egy Milyen SSD -t vegyek topik! :)

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#34638) varmi2 válasza wwenigma (#34635) üzenetére


varmi2
nagyúr

Samu 860 evo-ra gondoltam, nem ótvar belépőszitre. Itt ph-n megbízható kereskedőtől az említett ssd 2.5" formában 500Gb 24k, m.2 formában 27k.Míg nvme ssd (nem oem) hasonló áron 250Gb van.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#34639) Silentfrog


Silentfrog
veterán

Tuti volt itt már téma...
Adattárolásra mennyire alkalmas egy ssd? Fényképeket, videókat tárolnék rajta. Eddig 2.5" merevlemezeken tároltam van biztonsági mentés is de a fiókba maguktól bedöglenek, már a harmadik adta meg magát.
Megpróbálnám az ssd-t egy 500-as elég is lenne,2-3 havonta adat kerülne rá.
Életképes megoldás lehet ez?

(#34640) herdsman12 válasza csubuka (#34626) üzenetére


herdsman12
őstag

Most látom megkevertem az előbb a dolgokat.
Nem vesztesz semmit a regisztrációval, most, hogy beszéltünk róla ránéztem és látom, hogy elmaradtam. Gyorsan regiztem egy márciusi SSD-t.
Kell egy scannelt számla, pár perc az egész és kapsz egy migrációs szoftvert ingyen.
[link]

(#34641) csubuka válasza herdsman12 (#34640) üzenetére


csubuka
addikt

Köszi, szuper! :)

(#34642) margithid


margithid
veterán

A Samsung 860 Evonál, hogy müködik a garancia?
Csak, mert edigitaltól vettem és a garancia jegy ki sincs töltve. Vagy ezt majd akkor kell ha meghibásodik és vissza kell nekik küldeni?
Edigitaltól se kaptam semmi más számlát, csak egy kitöltetlen garanciajegyet.

(#34643) Samus


Samus
addikt

Üdvözletem,
tegnapi nap folyamán én is beléptem az SSD felhasználók táborába, legnagyobb örömömre. Ma megvolt a friss telepítés, minden rendben, csináltam is egy CrystalDiskMark tesztet, az ajánlott 3*1Gb beállításokkal. Az alany egy Samsung 860EVO 250GB példány. Elvileg minden oké, AHCI mód és TRIM is működik.

Rendben vannak ezek az értékek?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#34644) Szabikaa20 válasza Samus (#34643) üzenetére


Szabikaa20
őstag

Szia!

Nekem az irás valamiért több...Bár lehet van különbség alaplap között is. :U

Gyárilag pedig szintén ennyi van megadva....

Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP

(#34645) Raymond válasza Samus (#34643) üzenetére


Raymond
félisten

A CDM-ban a Settings -> Test Data -> All 0x00 (0 Fill) legyen aktivalva.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34646) Doky586 válasza Samus (#34643) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

SSDOK-t is mutass. Gyorstalpalót olvasd el.

(#34647) Samus


Samus
addikt

Nem tudom, mi ez a 0fill, de ezzel ez jött ki, illetve itt az SSDOK is.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#34648) Raymond válasza Samus (#34647) üzenetére


Raymond
félisten

Minden rendben vele.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#34649) Corsa02


Corsa02
őstag

Crucial MX500 500Gb, jó áron van most ITT, 5 év garral.
Hetek óta vadászom én is 5 évvel jó áron, ez szerintem most az. Bolt is 5 csillagra értékelt árukeresőn, több mint 3000 értékelés alapján.

The Truth Is Out There --->

(#34650) Frawly válasza csubuka (#34626) üzenetére


Frawly
veterán

Azért jobb regisztrálni. Ha a bolt megszűnne vagy ilyesmi, akkor tudod hol gariztatni. Bár elvileg a visszaküldési költség több lenne talán, mint amennyit az SSD ér. Nem biztos, hogy tönkre fog menni. Nekem is van SU650-em, semmi baja, igaz nem nyúzom napi szinten, külső meghajtónak van használva. Nem megy mind tönkre, szerintem csak egyes kései szériák voltak belőle selejtesek.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.