Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#35451) King Unique válasza pingwin92 (#35447) üzenetére


King Unique
titán

Hát ez nagyon össze lett gányolva... Már az sem stimmel, hogy minek OS-t telepíteni egy amúgy is lassú HDD-nél a lemez végére, amikor ott eleve lassabb, mint a lemez elején. Aztán az sem világos, hogy minek kellett 2 db Windows 10-et telepíteni, ha csak az egyiket használod aktívan. Ráadásul ilyenkor a lemez végén lévőt eleve törölni kellett volna a rendszer számára létrehozott kisebb partíciókkal együtt, majd utána a lemez elején particionálatlan területet megadni telepítési célnak és normálisan telepíteni. De ez, hogy a lemez elején és végén is vannak összevissza rendszerpartíciók, nem éppen a legideálisabb... Normál esetben kb. így kellene kinézni egy multiboot telepítésnek, a lemez elejére, egymás melle rakva a Windowsok partíciót. Ami azért is jó, mert akkor könnyű lementeni, klónozni. Ellenben esetedben, amikor eleve szét vannak szórva, ráadásul a célmeghajtó (SSD) tárolókapacitása is eleve kisebb, mint a forrásmeghajtóé (HDD), na az szívás... A Macrium Reflect ez esetben, ilyen partícióelrendezésnél nem is fogja engedni a 2 Windowst ráklónozni az SSD-re, meg mondjuk rá sem férne, az meg a másik. De még a lemez elején lévő klónozása is problémás, mivel a C és WinRE mellett az EFI-rendszerpartíció (ESP) is kellene, de az meg a lemez végén van. Ha csak az előbbi kettőt klónozod át, akkor meg lehet szórakozni utólag az ESP újbóli létrehozásával és a rendszerindítás javításával pl. ezen leírás alapján, aztán hátha. Az pedig már csak hab a tortán, hogy IDE módban lett telepítve... De azt akár utólag is át lehet állítani, a Windows 10-nél pl. a biztonságos rendszerindítás használatával (bővebben). Vagy újratelepíteni a rendszert kapásból AHCI módban.

Szóval lehet mégiscsak jobb lenne inkább újratelepíteni a Windows 10-et az SSD-re. Vagy vettél volna a 256 GB-os helyett inkább 1 TB-os SSD-t, aztán máris nem lenne gond, simán át lehetne klónozni 1:1-ben... ;]

[ Szerkesztve ]

(#35452) pingwin92 válasza Frawly (#35449) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Mint ahogy azt írtam is, tudom, hogy jobb lenne egy friss telepítés, és amúgy is az lesz a terv, rá fogom szánni az időt, csak előbb megnézném, hogy mi a különbség, hogy ha egy SSD-t rakok ez alá a már belakott rendszer alá. Úgyhogy inkább még erre is rászánnék időt és energiát.

Az meg lehet, hogy nem tudom, mit kéne csinálni, de csak még. Ezért írtam be ide, hogy megtudjam.

Ami meg a partíciók eltolását illeti, az AS SSD azt írja az SSD-re, hogy 1024K, a HDD-n lévő C: meghajtóra meg, hogy 132096K, viszont mindkettőre azt, hogy 'OK'.

(#35453) phoenix64 válasza Redneck (#35429) üzenetére


phoenix64
őstag

pl nekem igy nez ki a terhetség feladatkezelőben mikor updatel kb 1gb-ot a játék(kb 10perc alatt sikerül befejeznie..).

(#35454) zizidor válasza pingwin92 (#35452) üzenetére


zizidor
senior tag

Ha mindenáron klónozni akarsz, én a helyedben ezt csinálnám: A MiniTool OS migrációs varázslóval átvinném csak az EFI-t és a C-t. Ha úgy működik, akkor lehet faragni rajta.

Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.

(#35455) pingwin92 válasza King Unique (#35451) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Tudom, hogy össze lett gányolva. Mint, ahogy írtam is, azért alakult így, mert ott először tele volt adattal az eleje, és akkor, amikor újra kellett telepíteni a Wint - sőt, amúgy akkor Win 7-ről álltam át 10-re (másik, már kiszanált HDD-ről) - nem volt időm az adatok átválogatásával, ritkításával és pakolgatásával foglalkozni. Aztán ezzel később, mikor időm engedte, eljátszottam. A hátsó partíciót meg azért nem töröltem még, mert ott is voltak azért adatok, amiket nem tudtam már máshova rakni, így az ott maradt Windowszal és egyéb rejtett partíciókkal együtt.

Egyébként meg nem akarom mindkét rendszert rárakni az SSD-re, csak a C:-n lévőt, az meg ráfér. És soha sem akartam multiboot rendszert, csak így alakult. Neked is mondom még egyszer, hogy a terv az, hogy csak az SSD-d gépre kötve Win 10 telepítés, aztán HDD be, és a 'Régi D:' nevű partíció - ahova most már minden adat ki lett mentve - kivételével mindent legyalulni. Aztán azzal majd egy következő körben fogok eljátszani, hogy az immáron csak adatoknak szánt HDD ne legyen 3 részre osztva.
Viszont szintén a terv része, hogy előbb megnézném ugyanezt a belakott rendszert az SSD-n. Csak egy 2-3 napig, átmenetileg, aztán mehet minden úgy ahogy kell. Ezen terv végrehajtásában kértem segítséget, nem csak általános tanácsot. :)

No, de akkor próbáljunk megoldást találni a problémára.
Először nézzük azt, hogy mit klónozzak.
1) Ha csak a C:-t, az nem elég? Gondolom, akkor kell majd a HDD is, ahhoz, hogy be tudjon kapcsolni a gép, mert ugye ott van az EFI partíción a Windows Boot Manager, és max majd arra kell figyelni, hogy ammikor behozza azt a képet, ahol immáon 3 Win 10 közül lehet választani, akkor az SSD-n lévőre kattintsak.
2) Vagy tökmindegy, de akkor már jobb és egyszerűbb, ha azt is klónozom, és akkor csak BIOS-ban kell átállítani, hogy az SSD legyen az elsődleges meghajtó, amin bootloadert keres, és akkor majd nem kell a multiboot képnél figyelni?
3) Mivel a HDD-n is előrébb van a C:, mint az EFI, gondolom az SSD-re is ebben a sorrendben lesznek. Ez, ugye nem baj? Elvégre a HDD-nél sem baj.

Na, akkor tegyük fel, hogy jól gondolom, és a kettes és hármas kérdésre 'igen' a válasz (az egyet meg felejthető), akkor elvileg az úgy működni fog, és már csak az AHCI-t kell átállítani.
4) Mindenképpen át kell - tekintve, hogy csak átmenetileg használnám így, aztán majd megcsinálnám rendesen is?
5) Ha igen, akkor klónozás előtt, vagy utána állítsam át valamely linkelt útmutató alapján?
6) Vagy ez is mindegy?

Előre is köszönöm a válaszokat! :R

(#35454) zizidor: Ahogy nézem, már meg is válaszoltál. Viszont azt nem értem, hogy mit lehet utána faragni? :F

[ Szerkesztve ]

(#35456) zizidor válasza pingwin92 (#35455) üzenetére


zizidor
senior tag

Utólagos faragás alatt azt értem, hogy kiválogatod milyen adatokra van szükséged, aztán törlöd ami nem kell, meg a haszontalan, üres partíciókat, és kialakítasz egy rendes adat partíciót a HDD-n.

Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.

(#35457) Frawly válasza pingwin92 (#35452) üzenetére


Frawly
veterán

Akkor jó. Próbáld meg klónozni, megnézni mennyivel gyorsabb. A partícióeltolások stimmelnek, legalább azzal nem lesz szívás.

De rendes használathoz mindenképp tegyed újra a rendszert, SATA/AHCI módban.

[ Szerkesztve ]

(#35458) King Unique válasza pingwin92 (#35455) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem multiboot volt a cél, akkor eleve nem úgy kellett volna megoldani, mint ahogyan csináltad... Törölni kellett volna a lemez végén a korábbi rendszert teljesen, majd a lemez elejére, particionálatlan területre telepíteni az újat, ott létrehozni a telepítővel a kisebb partíciókat. Akkor lehetne normálisan klónozni most az új SSD-re, nem úgy kellene összelegózni. Az pedig, hogy akkor nem tudtad az adatokat máshova rakni megint olyan, hogy addig eleve el sem kellett volna kezdeni az új rendszer telepítését, amíg azok nincsenek elrendezve, másik lemezre is lementve. Szokták is mondani, hogy amiről nincs biztonsági másolat, az valójában nem is lehet olyan fontos...

Az előző válaszban pedig már le volt írva, hogy esetedben azért problémás a klónozás, mert eleve eltérő a forrás- és célmeghajtó mérete, ahogyan emiatt az egyes partíciók elhelyezkedése és kezdőpozíciója szintén. A Macrium Reflect esetedben csak a lemez elején lévő C + WinRE partíciót fogja engedni klónozni az SSD-re, ellenben a lemez végén lévő ESP-t már nem. Ezért volt említve, hogy lehet utólag kell újból létrehozni, javítani a rendszerindítást stb. Vagy olyan programot használni, ami a kettőt külön-külön le tudja menteni és megfelelőn visszaállítani. Az Acronis elvileg tud ilyet, mármint külön-külön menteni, de hogy a visszaállítást meg tudja-e oldani ilyen elrendezésnél, az már más dolog. Az IDE/AHCI átváltás pedig ráér a klónozás, illetve a klónozott Windows indítása után.

[ Szerkesztve ]

(#35459) pingwin92 válasza zizidor (#35454) üzenetére


pingwin92
aktív tag

No, akkor eszerint az útmutató szerint váltok AHCI-re, aztán csinálok egy pendrive-ot e cikk végén lévő leírás szerint, majd klónozom a C:-t és az ESP-t eszerint, aztán BIOS-ban a 'boot options'-nél átállítom, hogy az SSD legyen az elsődleges, és elméletileg mindennel kész vagyok, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#35460) Frankie50 válasza Doky586 (#35443) üzenetére


Frankie50
tag

Megtévesztő a fizimiskánk :) Igen elég régi a vas, nincs uefi, meg egyéb úri huncutságok :)
Idén tervezem, hogy cserélem ryzenre.

Ha lesz új lap érdemes, vagy muszáj újra particionálni, és telepíteni? Bár ez még a jövő zenéje :)

(#35461) pingwin92


pingwin92
aktív tag

Más:
Csináltam egy-egy tesztet a 3.0.4-es és a legfrissebb, 6.0.2-es CrystalDiskMarkkal, és igen csak elmarad a gyártói specifikációban megadott értékektől. Ez azért van, mert IDE módban van a SATA vezérlő?

(#35462) Raymond válasza pingwin92 (#35461) üzenetére


Raymond
félisten

A Settings -> Test Data -> All 0x00 (0 Fill) legyen aktivalva es futtasd ujra.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#35463) zizidor válasza pingwin92 (#35459) üzenetére


zizidor
senior tag

Elméletileg igen. Én át szoktam tenni a rendszer meghajtót az alaplapon a legelső portra, de nem kötelező.

Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.

(#35464) pingwin92 válasza Raymond (#35462) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Úgy csináltam. :U

Egyébként valószínűleg az IDE volt a ludas, mert most átkapcsoltam AHCI-re, újramértem, és így már jobban néz ki.

(#35465) szabifotos


szabifotos
senior tag

Vettem egy Crucial BX500 480GB SSD-t. Most találtam rá a Momentum cache dologra. Nem tudom valaki érzett-e már gyorsulást vele, de a tesztet eléggé megtolta. :D Igazából RAM-om van bőven, (16GB) és az akksim is dupla a notiban, szóval akár így is hagyhatom. :B

KÉP

[ Szerkesztve ]

(#35466) Doky586 válasza szabifotos (#35465) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"RAM-om van bőven (16GB)" Ha nem szoktál 10GB-nál nagyobb fileokat vagy több kisebb filet egymás után átmásolni és nem szoktad kikapcsolni a gépet a másolás után még percekig akkor valóban jó.. :O

De egyébként inkább parasztvakítás hogy a teszteken nagyobb számot láss..

De ha 2TB RAM lenne a gépben (és szinte sose állítanád le) akkor valóban gyorsítana és hasznos lenne. :K

[ Szerkesztve ]

(#35467) szabifotos válasza Doky586 (#35466) üzenetére


szabifotos
senior tag

:R
Apró fájlokat másoltam próbaképp. Érdekes, hogy a Win7-nél eltűnik a sebesség felirat, miután begyorsul a másolás. Gondolom, itt lép életbe a cache?!

Ha már itt vagyok, MÁS: Másnál nem melegszik a Crucial BX500 SSD? Normál használat mellett (böngészgetés...) is 50 fok felett van egy Thinkpad T460-ban. :( Ez gond lehet?

[ Szerkesztve ]

(#35468) pingwin92 válasza pingwin92 (#35459) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Na, most nézem, hogy a harmadik linket elbasztam, és a másodikat raktam be még egyszer. Ezt akartam: [link]

Egyébként most már megcsináltam; kb. úgy, ahogy írtam. Végül nem is kellett a MiniTool OS migrációs varázsló. Vagyis, hát megnéztem, de nem igazán láttam át, hogy hogy kéne, aztán megpróbáltam a Macrium Reflect Freevel, és simán, fogd és vidd módszerrel ráhúztam az SSD-re először az ESP-t, utána a C:-t, aztán még a C:-nek a 'recovery' partícióját is, csak úgy, és minden probléma nélkül be tudtam utána bootolni az SSD-ről, amin a partíciók most olyan sorrendben vannak, ahogy azoknak lenniük kell. :)
Isten ez a progi; nem tudom miért mondtátok, hogy azzal nem fog menni.
Így néz most ki. :C

[ Szerkesztve ]

(#35469) zizidor válasza pingwin92 (#35468) üzenetére


zizidor
senior tag

Grat, örülök hogy sikerült. Macriumot én még nem próbáltam, de jó látni, hogy ilyen könnyű bánni vele. :C

Azt már korábban is akartam kérdezni, hogy van 3 recovery partíciód, de mindegyik üres (100% free). Miért?

[ Szerkesztve ]

Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.

(#35470) King Unique válasza pingwin92 (#35468) üzenetére


King Unique
titán

Normál módon nem is engedte volna a Macrium a klónozást, mármint a lemez végén lévő ESP-t. De valóban lehet vele ilyen drag & drop módon is összelegózni a partíciókat és úgy már működhet. Ha most bootol gond nélkül a Windows 10, akkor oké. A sorrend már jobban fest, hivatalosan ilyen az alapértelmezett elrendezés, bár a WinRE UEFI/GPT clean install esetében a lemez elején szokott lenni. Ha már legózás, akkor akár a C elé is lehetett volna rakni és akkor utólag egyszerűbb szükség esetén átméretezni a C-t, de mindegy. Szabad terület végül is van rajta elég és a nem lefoglalt területen létre lehet hozni egy másik partíciót.

[ Szerkesztve ]

(#35471) pingwin92 válasza zizidor (#35469) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Nem tudom. Ezt magától csinálta a két telepítés.

Először egy partíciót csináltam, én, adatoknak, aztán a végéből csippentettem le 120 gigát, oda először egy Windows 8-at raktam fel, aztán update-eltem ingyenesen 10-re, aztán az elejéről legalább annyi adatot kimentettem felhőbe, meg a HDD végére, hogy kevesebb legyen, mint 120 giga, aztán kettévágtam úgy, hogy az elején legyen 120 giga rendszernek, aztán "clean installal" felrakam oda, előre (még) egy Win 10-et, és ez lett az eredménye.
Egyébként meg a végén azért maradt ott a másik Win 10 kompletten, mert le akartam azt gyalulni, de csak azután, hogy felraktam a Windowst az elejére, de amikor láttam, hogy abból az EFI partícióból nem csinált még egyet előre, csak használta a meglévőt hátul, nem akartam bolygatni.

[ Szerkesztve ]

(#35472) Xpod


Xpod
addikt

Üdv,

Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel Crucial MX500-as SSD-nél?
Windows fut, minden szépen működik. Random újraindul a laptop, belép biosba és nem látszik az SSD.
Laptopot kikapcsolom, majd újra be és minden megy tovább. Nem sűrűn jelentkezik, de azért az elmúlt kb 1,5 hónapban már volt 3-4 ilyen lefagyásom.

Feleségem laptopjába is vennék SSD-t, de most nem tudom, hogy Intel 545 vagy Crucial MX500 legyen.
(Az asztali gépembe kb 1 éve használok intel 540-est, de még azzal nem volt ilyen gondom.)

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#35473) imi123


imi123
őstag

Sziasztok

Vettem MSI X470 Gaming pro lapba egy TRANSCEND 128GB 110s M.2 PCIe M.2 2280 TS128GMTE110S ssd-t.
Harddisk sentinel 0% kondíciót hoz.Ilyenkor mi van?
Bocs ha rossz topic.

Köszi előre is a segítséget.
:R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#35474) Frawly válasza szabifotos (#35465) üzenetére


Frawly
veterán

Felhasználásfüggő, hogy a Crucial-féle Momentum Cache (Samsungoknál Turbo Cache-nek van becézve) gyorsít-e. Próbáld ki néhány hétig vele aztán néhány hétig nélküle. Ha van elég RAM-od, akkor maradhat bekapcsolva.

(#35475) Ciccuka válasza Xpod (#35472) üzenetére


Ciccuka
veterán

Milyen laptop?
Bios, firmware legfrissebb?
Bios alapbeállítást érdemes csinálni. Új rendszer se árt.

imi123
Az 5.30.3?

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#35476) imi123 válasza Ciccuka (#35475) üzenetére


imi123
őstag

Szia!

Köszi. Régebbi volt fent.
Most már ok.
:R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#35477) Xpod válasza Ciccuka (#35475) üzenetére


Xpod
addikt

Szia!

A BIOS az elérhető legfrissebb van rajta. (kb fél éve frissítettem, 2015 végén adtak ki hozzá BIOS-t utoljára)
A laptop egy Asus TP300LA.
Minden driverből a legújabb van fent. (driver frissítés kb 4 hónapja volt, jelenleg nincs hozzá frissebb friver semmiből)
Az SSD november végén került bele, és nem sokkal utána frissítettem is az SSD-n firmwaret.
A probléma kb 3 hete jelentkezik random módon. (Volt, hogy filmnézés közben, volt, hogy internet böngészéskor.)

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#35478) Frawly válasza Xpod (#35472) üzenetére


Frawly
veterán

Át kéne rakni azt az MX500-at egy másik gépbe, hogy ott is csinálja-e. Könnyen lehet, hogy sem az MX500-zal, sem a laptoppal nincs semmi probléma, de egyes régebbi gépek nem szeretnek bizonyos újabb SSD modelleket, inkompatibilitás léphet fel, nem látszik BIOS-ban, néha látszik, néha nem, gyanús belassulások.

Crucial Storage Exexutive-val rá kéne nézni a SMART értékekre.

[ Szerkesztve ]

(#35479) Ciccuka válasza Xpod (#35477) üzenetére


Ciccuka
veterán

Tiszta a gép belül, ki van takarítva? Lehet az alaplapon valami túlmelegszik.
Memória/cpu le lett tesztelve valami memtest programmal (prime95)?
Érdemes lenne kiszedned és újra visszaraknod. Érintkezők tiszták (por és szősz mentesek) legyenek.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#35480) Xpod válasza Frawly (#35478) üzenetére


Xpod
addikt

A Crucial progi mindent jónak lát. Holnap egyébként pont az terveztem, hogy az asztali gépből átrakom ideiglenesen az Intel 540-et. Csak gondoltam előtte írok, hátha van valakinek tapasztalata.

Ciccuka: 2 hónapja, mikor beletettem az SSD-t akkor tiszta volt. Azóta nem jártam a gépben, és nem is volt poros helyen.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#35481) chros válasza Xpod (#35480) üzenetére


chros
őstag

En arra gondolok, hogy mx500 tulmelegszik ez akkor fagy. Nezz ra a hofokara mukodes kozben.

(#35482) Xpod válasza chros (#35481) üzenetére


Xpod
addikt

A saját programja 32-33°C mutat használatkor. Amikor a hiba jelentkeziknem tudom, még nem néztem.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#35483) tubec2937kez


tubec2937kez
kezdő

sziasztok- az alaplapomba ( asrock fm2a78 pro3+ )-a másodlagos pci-e x4 vga ba csatlakoztatnák egy ijen M.2 bövitö kártyát ( AXAGON PCEM2-DC PCIE NVME+NGFF M.2 ADAPTER ) és ugye erre a meg felelö m.2 ssd-ket- ezzel az a kérdésem hogy le is adja a sebeséget ami benne lesz a bövitö kártyás ssd-k vagy az alaplapom kevés hozzá- elöre is köszönöm a választ-

(#35484) varmi2 válasza tubec2937kez (#35483) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ugye tudod, hogy nme fog onnan bootolni az ssd.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#35485) tubec2937kez válasza varmi2 (#35484) üzenetére


tubec2937kez
kezdő

ezt hogy érted nem fog onnan botolni--akkor nem sok értelme van az egésznek

(#35486) varmi2 válasza tubec2937kez (#35485) üzenetére


varmi2
nagyúr

A te esetedben nem is. Régi lap, régi platform, még az m.2 megjelenése előtti, hogyan is képzelted, hogy támogatva van? Maradj a 2.5" sata ssd-nél, az kompatibilis.

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#35487) tubec2937kez


tubec2937kez
kezdő

pci-e 16 csak az x4 és a leg kiseb követelem az x4 akkor -hagyam is az egészet-mert nem fog müködni ??

(#35488) varmi2 válasza tubec2937kez (#35487) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nem fog bootolni az nvme ssd, hisz a lapod tem támogat semmi pcie bootot.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#35489) Dragon3000 válasza varmi2 (#35488) üzenetére


Dragon3000
veterán

Ha bios módosítással meg lehet oldani, akkor talán menne, de az rizikós, ha elbassza az ember a bios fájlt, akkor utána nagy eséllyel kuka a lap.

(#35490) Doky586 válasza tubec2937kez (#35485) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Így van. Semmi értelme az egésznek. Vegyél SATA SSD-t..!

(#35491) Frawly válasza tubec2937kez (#35483) üzenetére


Frawly
veterán

Az a baj, hogy ezen a lapon csak az egyik PCIe foglalat 3.0-ás, az x16-os. De gondolom abban videókártya van. A többi PCIe foglalat csak PCIe 2.0-át tud, bár menni fog bennük az M.2 bővítőkártya, de az SSD csak a gyári sebesség felét fogja tudni benne.

Illetve a bootolást nem úgy kell érteni, hogy biztosan nem megy, de lehet nem fog menni, sose tudni előre, nem garantálható mi lesz. Attól függ van-e valami újabb BIOS vagy BIOS mod az alaplaphoz. Illetve lehet meg lehet oldani a bootolást GRUB-bal. De ilyen, régi gépben NVMe SSD problémás lehet keresztben és hosszában is, szopórollerezésre kell bekészülni.

(#35492) keke69


keke69
őstag

Sziasztok!

Tudom nem egy mai darab, de létezhet, hogy ez már csak ennyit tud?

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#35493) tubec2937kez válasza Frawly (#35491) üzenetére


tubec2937kez
kezdő

ezt nem értem ( GRUB-bal ) mitjelent- hát jol elletem tántoritval-akkor hagyom a fenébe a projektem

(#35494) Emperor_ válasza keke69 (#35492) üzenetére


Emperor_
addikt

Sandforce-os (tömörítős) vezérlő van benne, ezért a cikk szerint 0Fill-el mérj egyet!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#35495) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Halló!

Olcsóbb SSD-t kerestem, és a PNY CS900-ast vettem, potom 6800 Ft-ért, azóta ez már olcsóbb is néhol.

Szóval eredmények, aki esetleg ilyet venne, szerintem jó vétel, igaz a belsőt nem tudom, de mindjárt felderítem amennyire lehet. Nem kiugró eredmények, láttam már én is jobbat, CDM-ben valamiért gyenge az eredmény, ATTO-ban reálisabb.

Bootidő: Bios kezdőképernyőtől Windows asztalig : 12s

ATTO:

CDM:

Régebbi gépekbe, laptopokba jó lehet, hard-usereknek nem ezt javasolnám.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#35496) Raymond válasza Graphics (#35495) üzenetére


Raymond
félisten

"CDM-ben valamiért gyenge az eredmény"

A 0fill nincs bekapcsolva a screenshot-bol itelve.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#35497) Graphics válasza Raymond (#35496) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nos lehet, nem állítottam semmit, akkor az ATTO eredménye a reális :)

Szerk. Bekapcsolva magasabb eredmények jöttek.

Már nem tudom újra tesztelni mert másik lapba visszaraktam, Annak meg sajnos valami SATA gondja miatt nem teljesen jók az eredmények

Megnézem, Phison S11 vezérlő van benne

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#35498) whited


whited
addikt

Sziasztok
Win telepítés közben mikor formázni kellene az ssd-t, az alábbi hibát dobta a rendszer:
0x80070002
Miután kicseréltem egy sima hdd-re, már simán felment a Windows.
Mi lehet ez a hibaüzenet?
HD sentinel szerint 100/100

Okozhat problémát, hogy korábban mac os volt a meghajtón?

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#35499) Nerazim


Nerazim
őstag

Üdv!
Kaptam egy Curcial BX500 SSD -t Karácsonyra amire klónoztam a win 10-et minden flottul megy azóta is, viszont egy probléma elő jön időként mégpedig, hogy egy-egy weblap görgetése, lapozása közben az oldal iszonyat belassul, nem maga a gép csak az adott oldal. Ez mitől lehet? Van köze az SSD-hez?

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#35500) Graphics válasza Nerazim (#35499) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Ha régi gép, akkor win10-zel nekem is csinált ilyet.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.