Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Sziasztok!
IntelSSD-m van, ha minden igaz MLC-s még, 22% a kondició, 270 GB lett eddig írva rá.
Ténylegesen mire számíthatok, meddig bírja még kb? -
Raymond
félisten
válasz margithid #33701 üzenetére
Pontos modell, mennyi idos, SMART adatokat jo lenne tudni. Intel-nel van olyan hogy linearisan lecsokken a kondicio idovel es/vagy iras mennyisegevel es amikor eleri a 0-at akkor read only modba valt. Ja, as se mindegy mivel olvastad ki hogy 22% mert lehet hogy badarsag.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
margithid
veterán
270 tera természetesen, elnézést.
Egyébként régi Samsung SSD-m 0 kondicióval is bírta még fél - egy évet. -
Frawly
veterán
válasz margithid #33718 üzenetére
Ja, a HD Sentinelt hagyjuk. Tele van ilyen baromságokkal, hogy még 1000 nap, meg 70 nap, meg tököm tudja mi. Az egész progi komolytalan. Nem tudja előre kitalálni, hogy mennyit fogsz rá még írni, meg hogy utána read only lesz-e a történet vagy nem.
Az eddigi napi írásátlagod szerint számold, hogy mennyi van vissza.
-
Raymond
félisten
válasz margithid #33716 üzenetére
A masik topic-ban irtad a modellt, aszerint 530-as. De gari ugyben mindegy, ugyanazok a feltetelek az 520-nal es az 530-nal is:
Warranty for Intel® SSD 320, 520, 525, and 530 with Media Wear-Out Indicator
...the “warranty period”, which is THE SHORTER OF: (A) A PERIOD OF FIVE (5) YEARS BEGINNING ON THE DATE THE PRODUCT WAS PURCHASED IN ITS ORIGINAL SEALED PACKAGING IN THE CASE OF AN ORIGINAL PURCHASER OR THE DATE OF ORIGINAL PURCHASE OF A COMPUTER SYSTEM CONTAINING THE PRODUCT IN THE CASE OF AN ORIGINAL SYSTEM CUSTOMER; OR (B) THE PERIOD ENDING ON THE DATE WHEN THE USAGE OF THE DRIVE, AS MEASURED BY INTEL’S IMPLEMENTATION OF THE “SMART” ATTRIBUTE (E9) “MEDIA WEAR-OUT INDICATOR”, REACHES A “NORMALIZED VALUE” OF “1”, AS REPORTED BY THE INTEL® SSD TOOLBOX
.
The “Media Wear-out Indicator” (E9) is specified in the Intel datasheet for the Product, and can be accessed using the Intel® Solid-State Drive Toolbox software available as a free download from Intel. By using the Intel SSD Toolbox and clicking on the “Check SMART Attributes” button the user will find the E9 or “Media Wear-out Indicator” value. A new, unused drive will show a Media Wear-out Indicator value of “100”, while a drive
that has reached its write endurance limit will show a Media Wear-out Indicator value of “1”.Nalad a (B) az ervenyes mert meg odebb van az 5 ev. Amikor eleri az 1-et akkor vege a garinak.
-
Frawly
veterán
válasz villifog #33722 üzenetére
Az Adata SSD Toolbox mit ír a kondícióra? Sikerült ugyanis ezt a második képet úgy lőni, hogy a fele nem látszik a soroknak. Mert ennél a reallocated sector résznél nem biztos, hogy a nyers értéket kell nézni, lehet a normalizáltat kell figyelembe venni. Lehet, hogy ezt, lehet, hogy nem.
Ha ezt a 96%-ot és 4 hibás szektort az összegző képernyőn az Toolbox is megerősíti, akkor küldd vissza gariztatni.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz villifog #33726 üzenetére
Megteheted, de azzal szamolnod kell hogy ez normalis. Egesz addig amig a Spare Area es a Reallocated Sector Count nem valtozik addig mindegy. Az 5-6 eves m4-emen peldaul eleve ugy van jelolve a SMART attribute hogy "Factory Bad Block Count" es az erteke 221, picit tobb mint nalad a 4 Viszont a Reallocated NAND Blocks es a Reserved Block Count meg mindig nulla igy 5-6 ev utan is.
-
villifog
tag
válasz Raymond #33727 üzenetére
Ez kb olyan mint amikor az új monitoron engedélyezett (3 pixel hiba). Mert az lcd panel gyártásából adódóan ez megengedett. Szerintem pl: ne legyen már új monitoron pixel hiba. Most még tudok mást választani. Egy alaplapnál is egyből a 14 napot kérdezték, mivel később lett kibontva és az eladó is ráejtette a procit a foglalatra és a foglalatban elgörbült a láb, ami ügye garanciavesztéssel jár. Ennek ellenére vissza hajlította. Na ez a lap is a dobozában pihen azóta is, mert ezt sem cserélték. Jobb az elején ezt rendbe rakni.
-
Emperor_
addikt
-
Frawly
veterán
válasz Raymond #33727 üzenetére
Szerintem nem normális. Ez egy felső kategóriás SSD. Ha már 0 km-esen van rajta bad sector, akkor megette a fene évek múlva. Ha 14 napon belül van, akkor mindenképp visszaküldeném.
Bár az is látszik, hogy a HD Sentinel füllent megint, 96%-ra minősítette le a kondíciót (a 4 szektorhiba miatt), közben meg az 100%-os.
Persze továbbra sem tudom biztosra, hogy az Adatánál mit kell nézni ezen a soron, melyik értéket.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Frawly #33731 üzenetére
Mindegyiken van bad sector, max nem kötik az orrodra pontosan a miatt amirol a beszelgetes folyik...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Raymond
félisten
válasz Frawly #33731 üzenetére
Pedig ez normalis, mindegy hogy felso kategorias vagy nem. Egyszeruen a gyartasbol fakad.
Szerk: ezt nezd meg:
A gyarbol jott 221-el es az hasznalat mennyisege ellenere 100%, nem novekedett a szam igy realokacio se volt.
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Az adata ssd toolbox azt írja nincs új fw.az oldalukon meg van SU800-hoz,de ha jól látom toolboxon kívűl csak üres penre írható az fw.és onnan kell bootolni.
Amikor megvettem volt egy progi ami tudott frissíteni csak nem találom.
Nekem nem ír bad sector részt,de mitől lett 5TB írás,amikor a toolbox szerint még 2 sincs,vagy az más?[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz kunberci #33735 üzenetére
Sokaig gondolkoztam rajta magamban mit is tennék. Egy nulla napos SSD-nél szerintem nem foglalkoznék vele mert rá se néznék és innen indulna a számláló, viszont ha elkezd novekedni akkor kezdeném intézni a garit.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Raymond
félisten
A Host Writes az amit te rakuldtel. A NAND Writes az amennyi iras osszesen keletkezett a NAND cellakon. A garbage collection (belso automatikus es TRIM) plusz az elettartam novelesenek erdekeben vegzett belso adattologatas miatt az SSD-knel van olyan hogy Write Amplification. Ez egy szorzo es azt mutatja milyen a viszony a NAND es a Host irasok kozott. A nalad lathato 2.5x ertek normalis.
-
Frawly
veterán
A Reallocated Sector Countra nálad is 1-es RAW értéket ír, de a normalizált (0-100) érték meg még azt jelzi, hogy 100%-os ilyen tekintetben a meghajtó. Erről az Adatát kéne megkérdezni, hogy melyik érték az irányadó, mert mindegyik SSD-nél máshogy kell értelmezni.
Én egy kicsit soknak ítélem az üzemórák alapján a majdnem 2 tera írást, meg a 2,5×-ös write amplificationt is, de végül is egyik sem abnormálisan sok. Még ezzel az írásütemmel is több mint 9 éve van hátra annak az SSD-nek.
-
Sifre
senior tag
Sziasztok,
13 napot működött, 560GB adatot írt Lite-On PP3-8D128 van az egyik gépemben és tegnap a HD Sentinel figyelmeztetett a következő hibára:
Reliability has been degraded due to significant media related errors or any internal error.
A SMART adatok között a "Critical Warning" érték 0-ról 4-re ugrott.
Tapasztalatotok szerint érdemes (lehetséges-e) garanciában cseréltetni a meghajtót?
-
enginev3.0
félisten
-
oroviczg
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos s nem találtam megfelelő topicot a broblémámhoz, vagy csak nem figyeltem eléggé!
A gond a következő:
A napokban vettem a fent említett ssd-t, csak a gond az, hogy nem akar be bootolni! Fel tudom telepíteni a windows 7-t el is jutt addig még forognak a színes golyók, de utanna minden hiba jelzés nélkül ujra indul! Próbáltam 5 féle windows 7-el, de ugyan úgy azt csinálja!
Viszont a Windows 10 gond nélkül felmegy!
Alaplap egy Asus Maximus viii ranger!
A biosvan már mindent megpróbáltunk, de semmi eredmény!
Remélem valaki tud segíteni, mert kifogytam az ötletekből! -
makoss
veterán
Üdv!
Tud valaki olyan topikot ahol ilyen hasonló előlapokkal foglalkoznak mint ez?
ASUS USB 3.1 UPD PANELKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Bestbuy játékok
- OTP Bank topic
- Linux kezdőknek
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest