Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
KonzolKartel #30549 üzenetére
De a semmit nem lát a HDS a meghajtóból azt jelenti, hogy már magát a meghajtót sem látja, vagy látja, de további adatokat nem közöl róla? Ha az utóbbi, akkor lehet csak nem ismeri a meghajtót, bár azért SMART adatokat akkor is kéne közölnie elvileg. Az AIDA64-nek viszont a hőmérsékletet mutatnia kéne.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Frawly #30548 üzenetére
Holnap már otthon leszek, megnézem. Hard Disk Sentinel semmit nem lát a meghajtóból, egy két tesztet enged rajta futtatni, thats all. Megnézem majd az Aida-t, hátha az több szenzorhoz hozzáfér(már ha van az ssd-n...). Remélem megoldható ez a probléma, és köszönöm, hogy próbálsz segíteni
.
-
Frawly
veterán
válasz
KonzolKartel #30547 üzenetére
Rá tudsz nézni, hogy a hőfok mennyi, mikor akad? Azt nem tudom mi jelzi ki, a HD Sentinel lehet nem mutatja, mivel nem SATA SSD, hanem NVMe, esetleg AIDA64. Mikroakadásnak semmiképp nem kéne lennie, melegedéskor is csak a sebességének kéne csökkennie a SATA3-as szintje.
-
KonzolKartel
őstag
Sziasztok!
Jó áron tudtam venni egy Huawei ES3000 V2 600GB PCIe SSD-t
(Ùj, nem használt).Sajnos olyan, mintha túlmelegedne, és egy idő után mikro akadások lépnek fel. Van, hogy nincs is rajta terhelés, de a rendszer, ami másik SSD-n van, mikro akad. Ilyenkor HWinfoban ugy látom, hogy valami elkezd írni a Huawei SSD-re, de hihetetlen értékeket ír... A ház egy H440, jól kialakított szellőzéssel, levett előlapi panellel. Valami ötlet? Olyan, mintha időnként tényleg valami íródna rá, kb. 100%os terheléssel.
Illetve rendszert lehet e rá varázsolni? Nyilván csak akkor, ha megoldható a tényleges probléma. Asus Maximus VIII hero az alaplap -
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #30453 üzenetére
Megcsináltam a hűtést. Öcsém csinált nekem CNC maróval egy 22x22x70-es Alu bordát, leszedtem a matricát az SSD-ről, letisztítottam alkohollal, tettem Thermal Grizzly Kryonaut-ot a chipekre bőven (hogy a borda ne érjen hozzá), majd két gyors kötözővel rögzítettem a bordát.
Eredmények:
- Hűtés előtt: idle 54°C, CrystalDiskMark után 69°
- Hűtés után: idle 35-37°C, CrystalDiskMark után 42°
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
bolo93 #30542 üzenetére
Az megint lehet bármitől. Okozhatja valamilyen driver is, vagy alaplap, RAM. Valami túlmelegszik. Nem azt mondom, hogy biztosan nem az SSD okozza, de a SMART-ban hibára utaló értéket nem látok (egy dolog kicsit gyanús a retired sectors, de az sem olyan magas, hogy foglalkozni kelljen vele, meg csak a RAW - azaz nem normalizált - érték, amit meg egyébként is lehet értelmezne akárhogy, lehet emiatt mutat tévesen 98%-os kondíciót a HDS), tehát nem erre gyanakodnék első körben.
Ha tényleg 19,6-ot másoltál rá, és a számláló 0,77 TB-tal nőtt, akkor 39× többet számol fel a tényleges írásnál, ezzel az értékkel kell korrigálni a kijelzett mennyiséget.
-
bolo93
újonc
válasz
Frawly #30540 üzenetére
Akkor magnyugodhatok ,nem fog 30x gyorsabban kipusztulni ,és a kondi is jó ,csak mindkettőt rosszul jelzi? Van amikor úgy egy héten 2x-3x lefagy az egész rendszer teljesen semmire sem reagál ,ha úgy hagyom 10percig akkor sem, újra kell indítani, mindegy hogy épp mit csinálok akkor lefagy.
-
Frawly
veterán
válasz
bolo93 #30539 üzenetére
Nem kell aggódnod, mert igazából nem ír 30× annyit, csak a számláló pörög 30×-osan. Mindig oszd el 30-cal fejben. Ahogy nézem a SMART adatokat, a kondíciód 100%-os (0-ás értéket mutat a Wear Out Indicatornál), a HD Sentinel rosszul értelmezni az értéket. Ezek az SSD infós programok rosszul olvasnak ki néhány meghajtót, nem szabad megijedni, ha néha hülyeséget írnak.
A számláló megy magától is, mivel a Windows folyamatosan írogat a háttérben.
-
bolo93
újonc
válasz
Frawly #30536 üzenetére
19,6gb volt a másolt adatmennyiség. Tehát akkor ez azt jelenti ,hogy a tényleges adatmennyiség helyett ennyit számol, és annyival rövidül az élettartama is? Most kapcsoltam be 33,60-nál van pedig se nem másoltam ,se nem töltöttem semmit. illetve ez az oka a kondició romlásnak is?
-
Jodanovich
senior tag
válasz
Emperor_ #30533 üzenetére
Az a bajom, ha nincs benne a hdd egyszerűen képtelen belépni a biosba... És nem értem miért.
Nem látja amúgy az ssd t. Bios képek Esetleg itt ha valamit látsz. A boot sorrendet természetesen már átállítottam, most próbálok indítani egy új install t. -
kroy83
tag
válasz
Frawly #30515 üzenetére
Megicianban nem találok ilyen opciót amit említettél. Az általad linkelt képen lévő érték sem túl jó, legalábbis ha a 4k read-et nézzük. Úgy tudom hogy ez a szám mutatja meg mennyire gyors gyakorlatban az ssd, ugyanis bootoláskor, propgramok betöltésekor ez a mérvadó. Ennél még a 850Evo-m is sokkal gyorsabb. Én itt minimum 40, de inkább 50 körüli értékre számitanék.
-
Frawly
veterán
válasz
bolo93 #30526 üzenetére
Azt látom, hogy az írás 32,68 TB-ról 33,45 TB-ra nőtt. Pontosan mennyi adatot másoltál rá?
Szerk.: most vettem észre, hogy majdnem ugyanezzel az SSD-vel volt ugyanez a gond itt ebben a topikban, nem is kell sokat visszaolvasnod, az oldal elejére. Épp ilyen Toshiba SG5 SSD. Ott azt derítettük ki, hogy valami miatt 30×-os szorzóval számolja az írt, olvasott adatmennyiséget, így azt jelenti, hogy a tényleges írási mennyiség 1,1 TB nálad, ami már sokkal reálisabb. Van, amelyik meghajtó gyárilag valamekkora írással érkezik, mert tesztelték.
-
Dravees0095
újonc
válasz
Dravees0095 #30534 üzenetére
-
Dravees0095
újonc
Sziasztok!
Vettem egy ADATA SSD-t notebookba . A problémám az lenne elsonek mikor beraktam elindítottam a gépet csak simán csekkoltam HDS-el és 1500 vagy 1700hibát ír perpill kivettem így nem tudom a pontos adatot, de nem is ez a lényeg kondíció 80% ezt egyrészt azért írtam ebben sok tapasztalatom nincs de mivel újonnan vettem ezt nem tudom hova tenni(persze eszerint a garis csere még nem lehetséges, másrészt DVD helyén van feltettem rá win10 rendszert és ha azt indítanám amit meg is tenne elsodlegesen kék háttér és win hiba valami win indítási fájl nem talál vagy hasonló 1-2újratelepítést még tettem bele úgy is hogy minden létezo dolgot formáztam viszont a probléma fennt áll. Kérdés mi a teendo ilyenkor vagy ha nem is tudom gariztatni egyenlore hogy orvosolható a dolog? Olvasgattam néhány dolgot próbáltam, ami kimaradt mert annyira szétszerelésbe nem akartam belemenni .. olvastam lehet az a baj hdd helyére kellene bedobnom hogy rendesen menjen és ne keverjen ossze semmit.de inkább mindezek elott kíváncsi lennék a véleményetekre.
Válaszokat elore is koszonom! -
Emperor_
addikt
válasz
Jodanovich #30532 üzenetére
Szerintem valamit nagyon nem jól csinálsz
. nagy vonalakban:
- kapj ki mindent, csak az SSD legyen a notiban!
- a BIOS-ban látni kéne az SSD-t, (a BIOS-ban pontosan mit kell állítani ehhez, azt nem tudom innen megmondani)
- ekkor tedd a BOOT sorrendben az USB kulcsot legelőre!
- indítsd újra, de már legyen benne az USB kulcs,
- tedd fel a win10-et, úgy hogy törölj minden particiót, ami már az SSD fent van,
- BOOT sorrendben SSD legyen legelől,
- USB kulcs ki,
- ha bejön a win10, akkor nyert ügyed van,
- ekkor lehet a HDD-t visszatenni. -
Jodanovich
senior tag
Ott tudok valamit állítgatni, mert ha nincs benne a hdd akkor a windows pendrive sem indul el sőt a biosba sem tudok bele lépni.
-
King Unique
titán
válasz
Jodanovich #30530 üzenetére
A lemezkezelő lett volna érdekes, amikor a pendrive is csatlakoztatva van.
-
Jodanovich
senior tag
válasz
King Unique #30529 üzenetére
Okés, köszi próbálkozok akkor újra.
-
King Unique
titán
válasz
Jodanovich #30528 üzenetére
Nem lehet, hogy az EFI-rendszerpartíció valami rejtélyes ok miatt abnormális módon a pendrive-ra került?
Akad olyanra példa, amikor a Windows telepítésénél a rendszer számára fenntartott kisebb partíciók másik háttértárra kerülnek. Ezért szokták javasolni a telepítésnél a többi háttértár fizikai leválasztását, vagy letiltását a BIOS-ban. De nem feltétlen muszáj ez sem, mert ha eleve particionálatlan terület van megadva telepítési célnak és ott létrehozva az említett partíciókat, akkor elvileg az is OK.
Egyébként Windowsnál utólag is helyre lehet állítani az UEFI-s rendszerindítást, illetve újból létrehozni akár az ESP partíciót is, amihez az alábbi leírás jól használható. De úgy, hogy eleve esetleg másik lemezre került és a lemez elején a szükséges hely sem lett kialakítva neki, az nyilván megkavarja a dolgot. Bár akár a rendszerpartíció után is elhelyezkedhet.
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok,
vásároltam egy Plextor px256m8peg nvme pci m2 ssd t egy acer a715-71g-72wv laptopba. Bios fullra nem látja, ennek ellenére feltelepítettem egy 64bites win 10 et.
A win elindul minden jó, aztán, ha újraindítom és ha nincs benne a win pendrive nem indul a windows. ahogy vissza teszem a Windows os pendrive ot és csak megvárom míg végig megy a 4 pont, egyből indul a win.
Na mondom csinálok egy bios frissítést, hátha megoldja a problémát arra meg ezt írja, hogy
Error: Mount the EFI system partition fail.Ötlet?
-
NVMe SAMSUNG MZVLV256 ( Lenovo IdeaPad 710s ultrabookban mérve )
-
bolo93
újonc
Hard Disk Sentinel hibás adatokat ír az SSD-ről, vagy ez természetes? Esetleg az SSD fogja bemondani az unalmast?
Sentinel szerint 16 napja van használatban az SSD, ami ennél jóval több. Illetve ez idő alatt 32,63TB írt adatmennyiséget jelez, és 1-1% csökkenés tapasztalható, pár naponta le is fagy teljesen a rendszer, újraindítás után csak pár nap múlva jelentkezik újra. Mitől lehet?http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=910fos.png
-
Frawly
veterán
válasz
krypton #30516 üzenetére
Menjünk vissza egy lépést. Mi az, hogy nem hajlandó közölni semmit? Már a meghajtót sem látja? Vagy látja, de SMART adatokat nem közöl? Vagy látja, írja a SMART értékeket, de az összírás/olvasás értékeit nem írja? A HD Sentinel és SSDOK sem lát semmit? A semmin értve megint a meghajtót egyáltalán vagy valamilyen SMART értéket?
-
ssgk
aktív tag
Szép hétvégét !
Van egy kis időm az új(első) ssd met üzem alá helyezni, és az összefoglaló ban a win10 telepítés tiszta, de elötte mehet nyersen' egy sata|táp ra amíg frissítem a firmwart és midez után leválasztom a többit biosban a beállítások, és telepítés ?
Vagy a hdd nem zavartatja magát a bios átállításával csak telepítés alatt távolítsam el a többi meghajtót ?Köszönöm a segítséget.
-
krypton
senior tag
válasz
Emperor_ #30514 üzenetére
Van egy saját programjuk is, az sem hajlandó közölni semmit, pedig olvasnia kellene, az eszköznek ugyan ez a neve. A gyártó FAQ-ja annyit ír, hogy ha OS van rajta de nem ismeri fel, akkor győződjünk meg róla hogy az SSD jól van installálva, gondolom beszerelve. Nem teljesen értem hogy tudnám rosszul csatlakoztatni... Mit lehet most tenni?
-
Frawly
veterán
válasz
kroy83 #30510 üzenetére
Megnéztem én is, a lapod az M.2-nél x4 PCIe sávot támogat, és a PCIe-ből 3.0-ás verziót, tehát teljes sebességgel kéne mennie annak az NVMe SSD-nek az M.2 foglalatban. Ahogy a drivereket nézem a képről, az is stimmel, szerintem a Xeon PCIe Controller felelős érte, és az fent is van.
Megnézve a benchmark eredményeid, a szekvenciális értékek közel van a max. sávszélhez, azt nem tudom, hogy a többi miért ilyen alacsony. Ilyen eredményeket kéne kapnod (óvatosan kell összevetni, mivel ez még régi verzióval készült, a tiéd pedig már az új CDM-mel)
Annyi még rémlik, hogy fel kell rakni a Samsung Magiciant, és abban valami TurboCache vagy milyen opciót be kell kapcsolni, állítólag úgy futja ki a maximális sebességét.
Egy dolog még a múltkori kollégának, aki az NVMe-s és SATÁ-s meghajtókat akarta összevetni: az egy dolog, hogy az NVMe gyorsabb, de az csak addig szokott tartani, míg ki nem fogy a cache-ből, aztán hosszú távon vagy a NAND chipek és/vagy a throttling miatt visszaesik SATA3 közelébe a sebessége azoknak is. Szóval elég visszafogottan kell örülni, mikor a tesztek ilyen 3 GB/sec szekvenciális értéket hoznak ki, mert az hosszú fájlműveleteknél nem tartható. Persze ha az ember olyan fájlműveleteket hajt végre, amivel nem fut ki a cache-ből, akkor valóban gyorsabb lehet szekvenciális műveletekben, mint a SATA meghajtók.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Lenne itt egy SSD, Silicon Power S57. A problémám az lenne hogy sem HD Sentinellel sem SSDOK programmal nem tudom megnézni az írt és olvasott adatokat. Gondoltam frissítek egy firmwaret, hátha, de azt írta ki hogy nem észlelt eszközt. Ilyenkor mi a teendő? Találkoztatok már ilyennel?
-
Sziasztok,
Corsair Force Series MP500 480GB, M.2 (CSSD-F480GBMP500)-al milyen tapasztalatok vannak?
Érdemes kiadni érte 60k-t?
Vagy inkább Samsung-ot javasolnátok NVMe, M2 2280-as SSD-ben? -
kroy83
tag
válasz
Frawly #30508 üzenetére
Fentebb írja kvarc hogy elvileg max sebességen kellene mennie.
"1 x M.2 Socket 3 with M Key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (PCIEx4 and SATA Modes)"
Mondjuk nekem ez kínai. Most akkor mi a helyzet?
Megiciannal frissítettem közben a legújabb firmwire-t, az a progi nem lát problémát.
A storage controller egy katyvasz, inkább mutatom . Nem látom hogy ilyen driver fent lenne valahol. Lehet nem is jó helyen nézem. Mindenesetre fogalmam sincs mi ez a sok szar.
-
Frawly
veterán
válasz
kroy83 #30502 üzenetére
Elgépeltem, nem néhány napban, hanem néhány lapban.
Az alaplap specifikációit nézd meg a gyártó weboldalán, általában a kézikönyv is írja. Kifejezetten ki szoktak rá térni, hogy az M.2 foglalatnál hány PCI-E sáv van, meg melyik verzió. A gond még nem is ez, hanem hogy akár az is előfordulhat, hogy egyes SSD-k egyáltalán nem is mennek az adott lapban, mert bár hivatalosan támogatja az NVMe meghajtókat, de mondjuk háklis arra az egy konkrét modellre. Néha a BIOS frissítés segít, néha nem. Szóval addig el kell jutni, hogy egyáltalán menjen, és akkor jöhet csak kiérdemelten az a szívás, hogy megfelelő sebességgel üzemeljen :Đ
Igazából leginkább az alaplap korától függ, azért az újabbakban mindegyik szokott menni max. sávszéllel. A problémások a régebbi lapok, amelyekben még csak akkor jelent meg az M.2 PCI-E foglalat.
-
kroy83
tag
Asus Maximus Hero 8, fentebb említettem.
-
-
Frawly
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autóhifi
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- Ukrajnai háború
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- További aktív témák...
- Samsung 970 PRO 512GB M.2 PCIe SSD
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Eladó GARANCIÁLIS KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest