Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46601) Munkas válasza Peppo (#46600) üzenetére


Munkas
aktív tag

Ja, nem úgy megy, hogy a proton szedegeti magához a neutronokat, aztán deutérium, majd trícium lesz (ill. ez is megy csak nagyon kis valószínűséggel). Csak nem akartam itt a közönséget magreakciókkal meg kvantummechanikai okosságokkal terhelni. De akkor kicsit sztorizok:
Szóval a csillagokban a fúziós folyamatok során sok neutron, proton és egyéb más olyan részecske keletkezik keletkezik, ami kijut az űrbe. Aztán ott vannak még a különböző nóvák, amikben még összetetteb folyamatok mennek (ott pl. endoterm reakciók is lejátszódnak, amikor már csak a Pauli elv nem engedi összeroskadni a csillagot), aztán amikor felrobbannak, akkor ott az egész periódusos rendszer összes izotópja kimegy az űrbe (ezekből képződtek azok az aszteroidák, amiket bányászunk). A lényeg, hogy az űrben mindenfele részecske száguldozik. Ez a kozmikus sugárzás. A valóságban ezek nem túl gyakoriak: a mélyűrben néhány részecske van egy m3-ben, míg a földön a levegőben 1,5e+25 darab, 1m3 vízben meg 3e+28 db H2O molekula. Szóval a mi szemünkkel ezek elképzelhetetlenül kis mennységek, viszont idő van a magreakciókra. Pl.:
B-10 + n => 2He + T + n
Ez megy az atomreaktorokban is, mert ott B-10-et kevernek a vízhez, hogy beállítsák a reaktivitást (csak a finomszabályozás megy a bóracél rudakkal, amit a filmekben mutatnak)
Ennek egy részfolyamata a:
Li-7 + n => He + T + n
És ez megy önállóan is. Egyébként gyártani is így szokták (ezért is választottam a fenti reakciót, hogy ne kelljen csapongani), ha pl. fúziós bombát akarnak csinálni. Az első „H-bombát” ugyan még máshogy rakta össze Teller, de aztán rájöttek, hogy Li-D fizikai, kéimai jellemzői sokkal jobbak bombának. Begyújtják egy fissziós töltettel, amiből sok neutron is keletkezik, ami lítiumból tríciumot gyárt, a deutérim meg ott van, aztán a T+D => He + n magreakció már megoldja a láncreakciót.
Szóval képződni képződik a természetben is, és lehet, hogy a refinieryben van egy jó tömegspektrométer, ami szét is tudja válogatni a különböző tömegű és töltésű atomokat és/vagy ultracentrifuga a dúsításhoz. De tényleg végig kellene számolgatni, hogy mennyi az annyi. Az is lehet, hogy trícium csak a katalizátor valamilyen reakcióban ami az FC hajtóműveiben megy, ezért fajlagosan csak kevés kell belőle, és lehet, hogy mi "valójában" tíciumban dús nehézvizet bányászunk, csak az egyszerűség kedvéért tríciumnak hívjuk.

A He-3-nak vannak előnyei ha fúzióban gondolokuzunk, és stabil is, ezért érdemes kitermelni. A holdon ezek úgyis soros technológiák lesznek. Mármint nem úgy, ahogy a Fidesz képzeli :) , hanem úgy, hogy az egyes technológiai lépések egymásra épülnek. Pl. először felhevítik a kőzetet, az oxidokból lesz oxigén, és ebből a gázból választják el a He-3-at, a maradéknak meg a redukált fém tartalmát dolgozzák fel...

[ Szerkesztve ]

(#46602) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

Csövi, olvasgatom itt az írásokat de a lényeget az új PERSONAL EQUIPMENT mérnökökkel kapcsolatban úgy hiszem senki sem foglalta össze érthetően, és tömören.
- Magát a ruhát lehet grédelni nagyobb szintre fejleszteni szinte bármelyik nagyobb állomáson, csak a hozzá megfelelő cuccnak nálad kell lennie. A fegyverekkel is nagyából ugyan ez a helyzet.
-Namost a PERSONAL EQUIPMENT endzsiket nagyon sokat konkrétan a colonia térségben végrehajtott küldikkel lehet feloldani.
-Ergó érdemes végignézni az összeset mi szükséges, azt ez alapján az ember eltölthet colonián kábé per sacc minimum fél évet mire végez :C

Amúgy csendben megjegyzem az elmúlt héten ismét növekedett colonia térségben a lakott csillag rendszerek száma 2 azaz kettővel..... Nem tudom kinek az érdeme és munkássága...

:R PEACE BROTHER (MELÓRA FEL) faljátok a kiló métereket, izééé FÉNYÉVEKEt

huhh

(#46603) Munkas válasza Felhőtakaró (#46602) üzenetére


Munkas
aktív tag

Azt, hogy lehet megoldani, hogy nyomorult Oculust valahogy leválasszam az Elitről?
Most ha becsukom az Oculus alkalmazást, akkor 5-10 s után kilép az Elitből, hiába van beállítva, hogy a monitoron menjen. Egyszerűen szörnyű ahogy ez a féreg beépült a gépbe. Ha belépek egy netes meetingbe (nem mindegyiknél ugyan de gyakran), ott is avval kell kezdeni, hogy nem az Oculus kimentei eszköz. És hiába állítom át legközelebb újra ez megy.
Persze azért nem kell örökre kiirtani, mert demózni néha jó a Quest (haveroknak mutogatni, kicsit körbe nézni a hajóban stb.), csak játszani nem lehet vele. Ill. ez sem igaz, lehet, csak kb. olyan, mint a klasszikus Ford Fairlane idézetben: „Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.”

(#46604) Raymond válasza Munkas (#46603) üzenetére


Raymond
félisten

Hol vetted az Elite-t? A Frontier-nal vagy Steam-en?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46605) Snoke válasza Munkas (#46603) üzenetére


Snoke
tag

850 órát játszottam elitet VR-ban, és nincs az a pénz, hogy monitoron még egyszer elindítsam. Eleve lehet vr módban és simán indítani. Ha normálban indítod, nem foglalkozik a headsettel. És nem lépeget sehova, nem csukogat semmit. VR közben nyilván nem lehet az oculus alkalmazást bezárni, mert az kapcsolja össze a pc-t és a headsetet.

(#46606) Munkas válasza Snoke (#46605) üzenetére


Munkas
aktív tag

Kösz! megnézem. Epicstore-os verzió van. A launcherében nincs indítási mód opció. Olyan grafikus beállításokkal indul, ahogy kiléptem. A displaynél option-nél is a monitort mutatja. Viszont lehet, hogy a launcher hívja meg az Oculust, ezért mindenképp annak veszi?

Lehet, hogy ha próbálgatnám órákig, akkor rá lehetne szokni, de (szerintem) a Quest még nincs azon a szinten, se optikailag, se a szoftveres megoldásaiban, hogy a saját egyszerű appjain kívül élvezetesen lehessen használni.
Engem nagyon zavar, hogy vakon kell iránytani. Darálásra (harcban és bányászatnál) még talán, de ott is levesz a hatékonyságból. Pont a valósághűség érzetét veszi el, hogy amikor hátravetett fejjel az orrom mellett kell kukucskálnom, hogy mi hol van az asztalon. És még a joyt sem merem elengedni, amikor a hipertérben megyek, vagy autopilottal 3 perc a célpontig. Ha meg félre néznék, vagy taszkot váltanék, ha esetleg internetezni és számolgatni kell közben (kereskedelem, hajó tervezés, fejlesztések, útvonal tervezők stb.), akkor vége.
Egyszer-egyszer tényleg jó élmény, de engem már fél óra után idegesített, hogy nem lehet a kamerák képét is mulitplexelni a VR képpel. Meg alapból is rossz érzés mire lehet használni. Nem az van, felveszem és nézem, hanem egy béna Facebookos felületen kell eljutni a pilótafülkéig, ami napi rutinból biztos viselhető, de amikor némi kihagyás után előveszem, és végig kell menni hülye Guardianon, aztán mégis háttal tesz be a pilótafülkébe, mert elfelejtette a korábbi beállítást stb. Jó, nem olyan sok, de kb. olyan érzés, mint amikor egy ügyfélszolgálaton a gép csuklóztat percekig. Ezért nekem gyorsan polcra került a cucc.

(#46607) Raymond válasza Munkas (#46606) üzenetére


Raymond
félisten

A VR/Quest irasodat olvasva te valamit nagyon rosszul csinalsz. Epic Store-om nincs igy ahhoz nem tudok hozzaszolni miert indul az Oculus Home is.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46608) Munkas válasza Raymond (#46607) üzenetére


Munkas
aktív tag

Kösz! Most én se tudom kipróbálni, mert a gyerekeknek eddig csak ritkán kellett, erre most meglátták az asztalon, elvitték és nem adják vissza. Itt ugrálnak a szobámban. Ráadásul valami nagyobb térigényű játékkal játszanak, és hiába mondom nekik, hogy vegyek kabátot és az udvaron is csinálhaták, úgyesm zavarja őket a sötét :)

(#46609) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

Pont VGa vásárlás elött állok nvidia vagy AMD-t javasoltok? Szerintem az AMD jobban fekszik az ED-nek... :D

huhh

(#46610) zolee0307 válasza Felhőtakaró (#46609) üzenetére


zolee0307
őstag

Szerintem mindegy, nekem amd és nvidia kártyával is ugyanúgy ment. Annyi, hogy amd-nél volt egy időszak mikor a driver miatt laggolt, illetve nekem amd kártyán az űrállomások belsejében mindig volt néha textúra villódzás.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#46611) Snoke válasza Munkas (#46608) üzenetére


Snoke
tag

Nekem semmi gondom nincs sem a játékok headseten vagy monitoron indításával. Tök egyértelmű, mit-hogy. Semmi kavarodás nincs. 850 órám elitben fullban VR-ban van és végig hotas joystickel játszottam. 1-2 nap mindig volt mikor cseréltem joy-t, hogy újra beállítsam a gomb kiosztást, de nagyon hamar berögzült vakon, mit kell nyomnom. Soha nem kell kinéznem a headset mögül. Egy gombot nem használok a normál billentyűzeten, csakis a hotas gombjait és azokat érzésre tudom hol vannak. Élvezet így játszani, sokkal nagyobb, mint egy lapos monitoron beleképzelnem magam egy űrhajó belsejébe. VR-ban ott vagy, benne ülsz, összehasonlíthatatlan élmény. Érdemes időt szánni rá, hogy megszokd, megszeresd. Nekem steames verzió van, minden indítás előtt megkérdezi mit szeretnék. Csodálnám, ha más launcherek nem így tennének.

(#46612) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

Gyerekek! Mi van itt!? Már megint Öt (5) új lakott csillagrendszer jött létre colonia térségében... !!! aztaaaa megyek azt bontihantigezek egyett arrafele :DD

huhh

(#46613) Raymond


Raymond
félisten

Milyen kar hogy Isinona nem csinal mar videokat. A 3.3-as verzioju Fedaral Law -> Standard Deviations -> Tocci sorozat egy szep visszateres volt anno a hosszabb szunet utan, de nem ugy nez ki hogy valaha is lesznek ujabbak, a Patreon-jat is kikapcsolta mar.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46614) Munkas válasza Felhőtakaró (#46612) üzenetére


Munkas
aktív tag

Lehet, hogy a bubi is nő, csak ott nehéz észrevenni?

(#46615) Felhőtakaró válasza Munkas (#46614) üzenetére


Felhőtakaró
tag

A főnököm (Mahon a csóka) épp a minap küldött üzit hogy nincs elég CC meg csökken a birodalom...(hajóban kijelzőn baloldalt fent) :O Mondom magamban - Te csávókám old meg valahogy én a galaxis túloldalán görcsölök. Ha meg feszülök, sem tudok az elkövetkező 1-2 körben (1-2 hét) beavatkozni.

huhh

(#46616) Munkas válasza Raymond (#46607) üzenetére


Munkas
aktív tag

Legalább három-negyed órát szenvedtem az Quest-el (nem kell ide Elite, ez a nyomorult Oculus elviszi az időt játék nélkül is :(( ):
A beállításokkal 5-10 perc alatt végeztem. Aztán az Oculus link, úgy nézett ki, mint egy képregény. Pedig fél éve még működött, most meg olyan, mint egy képregény: nem szaggat, hanem ugrál, a menü kijelölés is alig ment mert a poniter is ugrált. Újraindítások, más portok, kábelek próbálgatása. De nem jött össze.
Itt lehet gond? Kék-kábel kék USB-aljzat. A hosszabbító kábel 180 cm, abba telefon adat kábel, mivel az Oculus gyári kábel, mindkét végén USB C-s, és gondolom az 1-2 éves telefonokhoz már USB 3 kábelt adnak.
(A Wifi-s szerencsétlenséget most nem venném elő, mert az időigény alapján még rosszabb: nincs kedvem átrakogatni az eszközöket a routeren, meg UTP kábelt kihúzni; különösen, hogy rendeltem már egy mesh rendszert és pár napon belül bekötik, remélem avval már menni fog).

(#46617) Raymond válasza Munkas (#46616) üzenetére


Raymond
félisten

Ez nem kabel problema. Valami mas lesz a gond. Nincs veletlenul feltolva valahol Supersampling is? Nezd vegig a beallitasokat. Ha bekapcsold az ODT-ben a Performance HUD-ot es a Mode-ot Oculus Link-re allitod az majd mutatja mi a gond.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46618) Snoke válasza Munkas (#46616) üzenetére


Snoke
tag

WiFi kapcsolathoz 5G-s router kell. Kábeleshez meg 3.1, 3.2 szabványú USB kábel. Ha nem ilyenekkel kapcsolod össze, akkor nem lehet normális működést várni. Amit gyárilag hozzá adnak, az nem adatkábel, hanem töltő.

[ Szerkesztve ]

(#46619) nTom


nTom
aktív tag

Van sebesség teszt is a kábelnél, mit mutat?

(#46620) Felhőtakaró válasza nTom (#46619) üzenetére


Felhőtakaró
tag

-Nekem 2 méteres USB- hosszabító kábel végén szimpla 3G modemmel semmi gondom nemvolt.. nem értem mit görcsöltök.... forduljatok szakemberhez :C

[ Szerkesztve ]

huhh

(#46621) Deaxus


Deaxus
tag

Nem semmi ,hogy mennyi kreditet össze lehet farmolni a felszíni csatákkal a conflict zónákban.Persze lehet ezt mindenki tudja ,csak nekem új. :)
A legmagasabb szinten egy menetből kihozok 11-12millát,és tart kb 10 percig.Persze kell hozzá az 5-ös domi páncél,meg jó fegyverzet is,de legalább van hangulata és most már nem lassul be ha világosban harcolok.Igaz kivág néha a program,ha hirtelen sok az input,de nem annyira zavaró,mert az ölésekért járó kreditet megtartja.Ha meg vége a csatának,csak kilép-belép,és mehet újra.Ki sem kell menni a bázisról.

(#46622) 5150head


5150head
senior tag

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogy a legkönnyebb húzni az engineereket?
Jópár megvan már és haladgatok is velük, de pl ott ahol nincs számomra érdekes fejlesztés, hogyan húzom fel 3-ig h kapjam az infot a következőhöz (ami már érdekes lehet számomra)?
Veszek modulokat és azokat pörgetem?
Ezzel kapcsolatban jöhetne 1-2 pro tipp. Köszönöm :R

(#46623) Peppo válasza 5150head (#46622) üzenetére


Peppo
őstag

Egyszerűen valamit fejlessz nála! Ha nincs semmi olyan, ami hasznos lenne (előfordul némely mérnök esetében), akkor keress valami olyan fejlesztést nála, amihez bőven van nyersanyagod, így nem olyat pazarolsz el, amiből kevés van! Kb. ez lehet az egyetlen szempont, ami érdekes lehet ilyen esetben. Aztán, ha megvan a következő mérnök elérhetősége, mehetsz is tovább. Mondjuk szerintem azért érdemes mindet ötösre húzni, és valami olyan blueprintet rögzíteni nála, amire látsz esélyt, hogy használni fogod valamikor.

(#46624) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

Igaz csak 2021 december végén fog a Magyar mozikban megjelenni a MATRIX-4, de mi már most örülhetünk, hiszen colonia térségében az elmult 1-2 napban megjelent egy új lakott csillagrendszer aminek a neve nemás mint: MORPHEUS

huhh

(#46625) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

-Bízom benne hatalmas csillagközi balhé lesz a vége !

[ Szerkesztve ]

huhh

(#46626) Submarine válasza 5150head (#46622) üzenetére


Submarine
senior tag

Hali!
Én csak azt húztam ami kellett.
És minden meg lett ami kellett.
Ha az effektet is rá akarod tenni, úgy is vissza kell biciklizned hozzájuk.
És közben olyan is meglett ami nem kellett. De már annyi nyersim van, hogy azt húzom ami, akinél kell. Bármikor. Szóval, no para.

Felhőtakaró :
Talán ha Muad'Dib-ot mondtál volna, még meg is moccanna a...
A Dűnének is lesz még pár része ha "szerencsénk lesz". Kb. az elkövetkezendő 20 évet be lehet táblázni vele.

Bár a monológokat nem igazán lehet filmre vinni. És ez az ami a sarkallatos pontjan annak az univerzumnak.
/ Speciel van Arrakis rendszer is az ED-ben. /
A Mátrix meg sokkal inkább ráillik az emberiség jelen valóságára.
De no politika. Bár, hogy egy egészségügyi eset hogyan lehet politika..?
Na, tényleg nem ragozom.

(#46627) Raymond válasza Submarine (#46626) üzenetére


Raymond
félisten

Sean Young (Rachel a Blade Runner-bol) is belekerult az uj Dune filmbe:

Reszletek: [link] :DDD

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46628) Submarine válasza Raymond (#46627) üzenetére


Submarine
senior tag

:D The Asylum filmstúdió...
Riporterünk a helyszínen járt:
- Fiatal voltam és kellett a pénz! Na jó már nem, de gazdasági válságról még nem hallott?

[ Szerkesztve ]

(#46629) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

-Örömömre szolgál , hogy megnéztem a filmet , mert nekem nagyon tetszett!

[ Szerkesztve ]

huhh

(#46630) [HUN]NIMROD válasza Felhőtakaró (#46629) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ezt a Dűne dolgot azért tegyük tisztába, nehogy valaki, akinek nincs meg ez a téma, félreértésbe kerüljön: most csak EGY "igazi" film jött ki, a másik, amiben a szebb napokat látott Sean Young is szerepel, az egy ZS kategóriás FULLGAGYI, és semmi de semmi köze nincs Frank Herbert univerzumához azon kívül, hogy gyalázatos módon lekoppintottak belőle elemeket. Sean Youngnak egyébként nem is a Blade Runner a legközelebbi szerepe a témához, hiszen az 1984-es David Lynch Dűnében ő volt Chani. Én szégyellem magam helyette, hogy elvállalta ezt a mostani borzalmat...

ED: már több mint egy hete visszatértem a második exobio-útról, és azóta adom le az adatokat. Ez azért tart napokig, mert minden rendszerben csak annyit osztok ki, amennyivel szövetséges szintre lépek az állomást uraló párttal (A "mindenki szövetségese"-projektem :D ) Az Exobio elit rang már megvan, és már a felfedező is E-III-as szinten túl van, annyi terraformálható volt. Lehet a végére a IV-es is meglesz. Rájöttem, hogy ezeknek a számozott E-rangoknak nem növekszik a követelménye, mindig ugyanannyi kell a következőhöz, és nem is sok.
Az tök vicces, hogy akárhányszor meglépünk egyet, jön az üzenet hogy gratulálnak a tripla E-ranghoz (harc, kereskedelem, felfedezés), ezt valahogy korábban úgy ellenőrizték, hogy most is mindig aktiválódik :))
Valamit viszont nem akarok elhinni, hogy még mindig nem voltak képesek megjavítani: amikor fejlődik a kapcsolatunk egy csoporttal, az a csík ami jelzi az állapotot, nem megy azonnal felfelé (vagy lefelé, ha épp ártunk nekik), hanem ki kell lépni a főmenübe és vissza, ha az aktuális szintet akarjuk látni...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46631) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

- Ezt a képet ma láttam elösször ! Meg tudjátok mondani micsoda? :C

huhh

(#46632) miqlas válasza Felhőtakaró (#46631) üzenetére


miqlas
őstag

... a kutyám ... :P ;]

42

(#46633) duvi válasza Felhőtakaró (#46631) üzenetére


duvi
nagyúr

Thargoid concept.

(#46634) [HUN]NIMROD válasza Felhőtakaró (#46631) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Mutáns óriás űr-poloska. Kifejezett élvezet lesz irtani őket.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46635) Peppo


Peppo
őstag

Így fél év után elkezdtem végre az Odyssey-t is játszani. Időm se nagyon volt, meg a kezdeti bugokat sem akartam kerülgetni (mondjuk van még most is bőven), így eddig kimaradt. Ruhákból sikerült venni 3-as szintűeket, így legalább nem teljesen nulláról indulok, ill. pár kisebb-nagyobb mértékben tuningolt fegyvert is találtam, bár ezek még így is elég gyalázatosnak tűnnek.
Most ott vagyok megakadva, hogy kellene 5 Push az első mérnöknek. Eddig csak Irregular Marker Threat Level 3-as helyeken találtam ilyeneket. És bár összeszedtem vagy 10-20 darabot, összesen 4 került a hajóra. Az említett helyek viszont nem spawnolnak újra, sőt, volt, amelyik már akkor ki volt fosztva, mikor odaértem (solo mód), és bármerre is repkedek, sehol nem találok ilyet. Olyan van, ahol nincs threat level, de abban csak rakománykonténerek, meg pár repkedő sentry van, ezeket már csak egy fejcsóválással tudomásul véve durrantom szét pár rakétával fentről. Leszállni sem éri meg ezeknél.
Szóval nincs Push, pedig már csak egy kellene. Olvasgattam mindenféle csodareceptet, hogy anarchia legyen a rendszerben, vagy háború, de semmi sem vált be. Nincs 3-as Irregular Marker. Sőt, mostanában már 1-es vagy 2-es sem.
Állítólag settlementben is lehet találni, de nekem eddig még nem sikerült.

(#46636) [HUN]NIMROD válasza Peppo (#46635) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Keress olyan települést, amelyet mondjuk egy kalóztársaság irányít. Ott tuti lesz a szekrényekben/ládákban.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46637) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

3-as szintű ruhát nekem is sikerült megcsípní! sőt olyan graedelt fegyvert is amin már volt engizés!! tehát magasabb szint+ engi a szlotban

huhh

(#46638) Peppo válasza [HUN]NIMROD (#46636) üzenetére


Peppo
őstag

Köszi! Még tettem egy utolsó próbát, adott két threat 1-es helyet, a kettőből összesen 24 pusth. Előtte ennél többet pucoltam ki, fel is vettem egy csomót, mégis csak 4 volt a végeredmény. Nem mindig értem ezt a játékot. :D

(#46639) wollnerd


wollnerd
aktív tag

Sziasztok! Pár hónap kihagyás után újra játszok, az Odyssey-vel. :)
Kérdés: A "PUBLIC_TEST_SERVER_64" mappa az Elite Dangerous/Products mappából, nyugodtan törölhető? ~46 gigát foglal, már feleslegesen sztem. :)

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#46640) duvi válasza wollnerd (#46639) üzenetére


duvi
nagyúr

Igen, de ha csak az Ody bétával játszottál és ott állítottad be a configot, akkor azt mentsd el!

(#46641) wollnerd válasza duvi (#46640) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Köszi a választ, töröltem. Nem volt külön config beállítás, nagyjából alapértelmezésben használtam az on foot binding sémát. :)
Na, sztem már egész jó lett az Odyssey pár hónap után, tutorial-ja könnyen közérthető volt és a fegyverkezelés számomra is jóval könnyebb lett :D
A következő nagyobb tervem hogy a csütörtöki szerver restart után felkutatom az állomásokat a grade 3-as suit-ok és fegyók után. :D
Újabb kérdés: Ha VR-ozni szeretnék, egyelőre még mindig a Horizons-t kell indítanom? Odyssey-ben még hajóirányításként sem érhető el, egyáltalán?

[ Szerkesztve ]

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#46642) [HUN]NIMROD válasza wollnerd (#46641) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

VR: nem próbáltam, de nem is jött olyan hír, hogy már működne. Mivel nagy tömegek a "motion sickness" miatt soha nem is fogják használni, még az is lehet hogy ez teljesen kimarad.

3-as ruhák, fegyverek: elég ritkák, csak miattuk nem érdemes kutatni, inkább kezdj bele valamilyen tevékenységbe, és amikor az utad óhatatlanul amúgy is állomásra visz, mindig nézz be a kereskedőhöz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46643) Snoke válasza wollnerd (#46641) üzenetére


Snoke
tag

Odysseyben is működik a VR. Csak az on foot rész nevetséges. Az is működik, de mintha egy szürke dobozból néznél kifele és egy monitor képét látod. Én teljesen ignorálom ezt a részt. Amíg repkedsz, nincs gond és bolygó felszínen az srv is pont úgy működik VR, mint a horizonsban.

(#46644) [HUN]NIMROD válasza Snoke (#46643) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ja, az a mozi nézet, nem? Csak hogy ne kelljen fel-le venni a szemüveget amikor kiszállunk. De ezek szerint a gyalogláson kívül végig működött a rendes VR 3D?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46645) Snoke válasza [HUN]NIMROD (#46644) üzenetére


Snoke
tag

Így van, csak a gyaloglás beteg VR-ban.

(#46646) [HUN]NIMROD


[HUN]NIMROD
aktív tag

Meg is van az explo Elite V, és még soktízmilliónyi adatot szórok szét ehe-ehe... Szerintem amikor elkezdték a táblázatokat felépíteni hogy mennyi a szintlépés, benéztem annak hogy annyi kell amennyit odaírtak egy rubrikába, közben meg csak a különbség kell, ami 320M. Laza lesz a többi is ("laza"=azért nem 1-2 hónap...).

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46647) Snoke válasza [HUN]NIMROD (#46646) üzenetére


Snoke
tag

Neked az ED a főállásod? :DD

(#46648) [HUN]NIMROD válasza Snoke (#46647) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Annyira nem durva a helyzet, de bizonyos időszakokban, amikor új célokat kell teljesíteni, akkor egy másodállásnak simán elmenne :DDD Plusz azért is tudok gyorsan haladni, mert mindent megpróbálok a lehető leghatékonyabb módszerekkel teljesíteni. Pl ez az utóbbi 1+2 hónap úgy nézett ki hogy K és forróbb csillagrendszerekre lépkedve kerestem életet, és csak azt DSS-eztem, ami légkörös(+leszállható természetesen) volt, kiegészítve a földszerűekkel, vizesekkel, ammónia-világokkal és a terraformálhatóakkal. A biológusságnál meg ha valamit második rárepülésnél sem találtam pár percen belül, akkor azt elengedtem. Egész jól sikerült megtippelni a második etap hosszát, mert az elsődleges célt, a bio elit rangot kb 1/4 - 1/3-nyit léptem túl. Persze ebből is kelleni fog később az V. szint, de előbb a kolónia mérnökök jönnek, és a zsoldos E. rang, hogy mind a hat E. legyen.
Különben mellette mindig megy valami más is párhuzamosan, film, sorozat, beszélgetős műsorok stb úgyhogy maximálisan kihasználom az időt, de ezt szerintem sokan így csinálják.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46649) Snoke válasza [HUN]NIMROD (#46648) üzenetére


Snoke
tag

Az már tuti, hogy kemény tolod a gémelést. :DDD

(#46650) [HUN]NIMROD válasza Snoke (#46649) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Igyexem :D

Fú, tegnap volt egy forró pillanat: félúton Kolónia felé pisiszünet miatt csak annyira álltam félre a csillagtól, hogy ne legyek se a tankoló, se a piros zónában, levettem a gázt 0-ra, de beindítottam az ugrást. Mire visszaértem, 400% felett volt a hő! Gyorsan kikapcsoltam az ugrást és max gáz, ezzel sikerült elkerülni a halált, de 15%-ig olvadt le a hajótest, és a modulok is rendesen tropára mentek, pl a raktérajtó 0-ra. Szerencsére semmi olyan nem történt, ami miatt mozgásképtelenné váltam volna, szóval akár így is elérhető lett volna a cél, de inkább beparkoltam a legközelebbi pihenőhelyre javítani, pont ott volt 4-5 ugrásra. Nem értem ez hogy történhetett meg, eddig az volt a tapasztalat, hogy ilyen körülmények közt nem lehet megfőni.
Az egyik mérnök követelménye hogy a Colonia Council barátja legyek, és nem nyílt meg automatikusan, pedig már rég a szövetségesük vagyok. Nagyon remélem hogy nem az fog kelleni, hogy romboljam le a repumat náluk barátságos alá, hogy aztán onnan alulról érjem el, mert ilyen béna a feltételvizsgálat...
Amúgy kicsivel több mint 4 óra volt az út, a felfedezésre való AspE-ről még a pajzsot is leszedtem, meg ki az SRV hangárt, és 8 tonnás tank, így minden ugrás legalább 70ly :DD

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.