Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46151) Hexarius


Hexarius
kezdő

Akkor remélhetünk jelentős fps javulást mindenhol? Egy ideig nem kapunk update-et pc ezek után mivel a konzolokra feszülnek rá, ha jól tudom. Nem tudom milyen más hibái vannak jelenleg az Odyssey-nek.

https://www.youtube.com/c/Hexarius

(#46152) duvi válasza Hexarius (#46151) üzenetére


duvi
nagyúr

Elvileg most jön FPS optimalizáció is, de ezután a konzolok lesznek az elsődleges prioritás.
"FPS performance in Odyssey:
Pathways have also been identified with performance and the team are actively working on this area."

(#46153) Maksifül


Maksifül
senior tag

Ki milyen változtatást eszközölne az Elite-ben? Milyen idegesítő, felesleges dolgok vannak a játékban szerintetek, amiket eltűntetnétek örökre? Esetleg mik azok a dolgok, amiket viszont szívesen látnátok benne, de nincs?

Mi például tök idegesítőnek tartjuk a Mass Lock-ot. Teljesen felesleges.
Meg azt is, hogy állandóan vacakolni kell a lassítással, ha valahova el akar jutni az ember, s sok esetben túlszalad a célponton. :W
Még nagyobb baromság, hogy csomó bázisra nem lehet leszállni Large hajóval. Mi értelme van ennek? Hozzáad vajon a játékhoz? Odamész javíttatni, s le sem tudsz szállni. A megosztott Wing-es missiont nem tudod leadni, csak ha átülsz egy kisebb hajóba, s azzal szállsz le... :(
Ennél már csak azt utálom jobban, amikor nem lehet leszállni valahova, mert foglalt az összes landing pad. Volt, hogy EGY ÓRÁN keresztül nyomkodtan a Request Docking gombot, s nem tudtam landolni.

Vagy amikor megdöglök a kilyukadt hajóban, mert nincs egy Escape pod, amivel kidobhatnám magamat, a cimborám meg egy Cargo Scoop-pal összeszedhetne. :K
Aztán a hajóért meg elküldhetnék, s megjavíttathatnám.

A minap azzal szembesültem, hogy Fuel Scoop hiányában jól megszívtam, mert kb 12Ly-nyi üzemanyaggal sehova nem tudtam eljutni, ahol lehetett volna tankolni. 2-3 rendszerbe is eljutottam, de sehol nem volt nafta semmilyen bázison, végül egy sima bolygóra tudtam csak leszállni a nagy büdös semmi közepén, s vártam a csodát. Természetesen arra nincs lehetőség, hogy üzemanyagot hozasson az emberfia, sem a cimborájával, sem hivatalosan. Úgy sikerült kijutni, hogy hívtam egy Shuttle-t és azzal elvitettem magamat valahova, s ott nagynehezen sikerült rájönni, hogy hogy lehet elhozatni a hajót a bolygóról. De mennyi szenvedés volt így ez az egész.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#46154) duvi válasza Maksifül (#46153) üzenetére


duvi
nagyúr

-"Ennél már csak azt utálom jobban, amikor nem lehet leszállni valahova, mert foglalt az összes landing pad. Volt, hogy EGY ÓRÁN keresztül nyomkodtan a Request Docking gombot, s nem tudtam landolni."
Ilyenkor kilépsz a menübe és játékmódot váltva visszalépsz. Pl. ha eddig openben voltál, akkor soloban lépsz vissza. Máris üres lesz a landing pad ;)

-"Természetesen arra nincs lehetőség, hogy üzemanyagot hozasson az emberfia, sem a cimborájával, sem hivatalosan."
Természetesen van lehetőség üzemanyagot szállítani a haveroknak, ha kifogyott az üzemanyaguk, illetve fel is tankolhatjuk őket. Erre lett kitalálva a Fuel Limpet Controller. Ha nincs haver, vagy ismerős akit megkérhetnél, hogy vigyenek neked üzemanyagot, akkor csak szólsz a Fuel Ratsnak és máris indul valaki a megsegítésedre ;)

(#46155) [HUN]NIMROD válasza duvi (#46149) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Nocsak, újra fogunk valamit látni? :)
Eddig jóóóóóó, "rebalanced drop rates for rare items" - most egy kínszenvedés összeszedni a gázokat, ruhaterveket, ritka adattípusokat. Akkora csalódás amikor kinyitok egy nagyobb szekrényt, és van benne 8 szürke henger ami semmire sem jó, és már annak örülni kell ha akad néha köztük egy színes.
Szvsz a konzolos optimalizációt meg fogjuk érezni PC-n is, hiszen mint kiderült, "csak" annyi a dolguk hogy megoldják: ne számolja a képernyőn éppen nem lévő pályaelemeket.

Maksifül: a mass lock azért van, hogy egy kisebb hajó ne tudjon (olyan nagyon könnyen) elmenekülni egy nagyobb elől. Amit itt változtatni kéne, az az hogy az NPC-kre is vonatkozzon. Úgy vettem észre, hogy nem igazán zavarja őket a szabály, úgy elugranak mint a pinty. Ami még hülyeség itt, az hogy milyen gyorsan eltűnik a ML amikor bolygóról szállunk fel. Mondjuk nem akarnék órákat várni mire ugrani lehet, szóval jó így, csak logikátlan. Ha egy bolygó ilyen hamar "elenged", akkor egy másik hajó, ami ehhez képest légypiszok se, hogy tud lefogni?
A lassítással nem vacakolni kell, ez egy alapvető, teljesen természetes művelet. Így kell intézni a mozgást, hogy máshogy lehetne??
És az miért is meglepő, hogy vannak kisebb állomások, amik nem tudnak L hajót fogadni? Dunára sem tud bejönni egy tanker, egy busz sem tud beállni a családi ház garázsába stb vannak méretkülönbségek, alap.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46156) miqlas válasza Maksifül (#46153) üzenetére


miqlas
őstag

Amiket felsoroltál, mint idegesítõ dolgok, nekem ezek miatt ez A játék! Ha kivennénk ezeket, akár a mass lock-ot, egy pici elveszne a játékélménybõl.
Ami egy kicsit zavar engem, de az Odyssey-vel már finomítottak rajta, az a kikapcsolhatatlan részecskezápor haladás közben. Persze megszoktam és elfogadom, hogy a többség igényli a haladás érzetének az illúzióját! :R

42

(#46157) duvi


duvi
nagyúr

Itt a mai patch note. Jó hosszú lista lett :)

(#46158) Hexarius


Hexarius
kezdő

A Steam 5.8 Gb-ot szed le. Izmos update lett ez valóban. :D

https://www.youtube.com/c/Hexarius

(#46159) Hexarius


Hexarius
kezdő

Hol is lehet kitörölni az eddigi beállítások "mentéseit"? Mert gondolom nem kéne rosszabbul futnia mint eddig. xd (22 fps)

https://www.youtube.com/c/Hexarius

(#46160) Hexarius válasza Hexarius (#46159) üzenetére


Hexarius
kezdő

Meglett és ja. Ez az update sem javított nálam semmit. Full Low beállításon 55 fps medium beállításon 22 fps. Ehhez sajnos sok mindent nem lehet hozzáfűzni. Még 1 évet kellett volna várniuk ennek a kiadásával. Egy dolgot javítottak a Beta óta optimalizálás terén, hogy tűz effektnél nem esik le 5 fps-re és ennyi. Menne a refund, de nem lehet sajna.

https://www.youtube.com/c/Hexarius

(#46161) Maksifül


Maksifül
senior tag

Jó ez a javítás. Azóta a Mission board be sem töltődik... :W

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#46162) duvi


duvi
nagyúr

Egyrészt épp most van szervere újraindítás:



Másrészt bekerült a Fidelity FX támogatás, amit az NV kártyákkal is érdemes tesztelgetni!

(#46163) miqlas válasza duvi (#46162) üzenetére


miqlas
őstag

Szinte azonnal kiszúrtam! Meglepõen gyorsan beépítették.

42

(#46164) nubreed válasza miqlas (#46163) üzenetére


nubreed
veterán

Mennyire sikerült jól az AMD FSR implementálása? Valóban hoz plusz fps -eket a konyhára jelentős minőségromlás nélkül?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46165) miqlas válasza nubreed (#46164) üzenetére


miqlas
őstag

Nekem nagyon bejött, feljebb vihettem a grafikai beállításokban több, eddig medium opciót és így is gyorsabb és élesebb is ...

A FidelityFX alapból olyan ~80% körül volt, ezzel is gyorsabb volt állomáson, mint a patch elõtt, de a csúszkát levittem kb. 65-70%-ra és még így is szebb, mint volt és sokkal gyorsabb lett. Bolygófelszínen még nem voltam!

[ Szerkesztve ]

42

(#46166) nubreed válasza miqlas (#46165) üzenetére


nubreed
veterán

Köszi!

Milyen kártyád van amúgy? nV vagy AMD? Na akkor lehet, hogy hamarosan én is bezsákolom az Odesseyt. :)

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46167) miqlas válasza nubreed (#46166) üzenetére


miqlas
őstag

AMD RX470/4GB ... most gyüjtöm az fps adatokat, kicsit késõbb beírom ide a teljes konfigommal egyetemben, ami khm. sz@r :DDD

42

(#46168) nubreed válasza miqlas (#46167) üzenetére


nubreed
veterán

Rendben, köszönöm előre is! :R

Kíváncsi lennék még arra, hogy nVidia kártyákkal hogy muzsikál a fidelityfx. Hátha valaki beírja ezt még ide, aki nV-s. :)

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46169) fejesg2


fejesg2
aktív tag

Ez a FidelityFx opció csak az Odissey DLC-vel rendelkező játékosoknak jelenik meg? Nekem csak a Horizons van meg de nem találtam ezt az opciót a beállításokban.

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#46170) miqlas válasza nubreed (#46168) üzenetére


miqlas
őstag

Elvileg NV kártyákkal is ugyanígy megy.

fejesg2: asszem most csak az Ody-vel, de ha megkapja a Horizons is az Odyssey grafikai fícsöreit, akkor ott is megjelenik ...

42

(#46171) fejesg2 válasza miqlas (#46170) üzenetére


fejesg2
aktív tag

Ahh, akkor értem. Köszönöm a gyors választ. :R

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#46172) Maksifül


Maksifül
senior tag

Kinek melyik játékmód fekszik a legjobban az Elite-ben? Felfedezés? Bányászat? Kalózkodás? Utasszállítás? Más egyéb?

Nekünk eddig a Wing-es fejvadászat jött be a legjobban, nem is lehet talán ennél gyorsabban pénzt farmolni.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#46173) nubreed válasza Maksifül (#46172) üzenetére


nubreed
veterán

Nekem a Haz Res -ekben a lövöldözés/bounty hunting. De ugye még nincs Odesseym, de sztem most már hamarosan én is beszerzem.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46174) buke válasza Maksifül (#46172) üzenetére


buke
tag

Maksifül: Azt vettem észre, hogy nálam változó mikor melyiket részesítem előnyben. Sőt néha keverem őket. Például a kalózkodás alatt mindig zavarog egy másik kalóz, ilyenkor--- persze ha nincs kapás --- nekiállok kalózt írtani :) . Kereskedésnél már egy trükkel elkerülhető az állandó kalóz macera. Ha van kedvem akkor a szállítás vége felé neki megyek a zakaltónak. A bányászatnál is előfordul ugyanez, persze ismerem a megoldást--hála a fórumnak--a nyugodt kőfejtésnek a módját.
A fejvadászattal az lett a friss problémám,hogy én a deadly szintig egy sima A-class Corvettel jöttem fel 2-3 helyen, hosszasan, nagyon izgalmas hazres csaták mellett, megtanultam kiválasztani a nekem való wingeket, megtanultam menekülni stb. és most ugyanezt csinálva egy Full pve mérnökölt hajóval UNALMAS ! (aki játszik a játékkal tudja miért !)Tehát új típusú helyeket kell néznem, ami visszaadja az arányos pozitív izgalmakat.
CZ High-ban is voltam már ezzel, nem volt gond, viszont itt darálás megy, nincs döntésem nagyon mit választok, nincs meglepetés. Alfa delta hajókat még nem láttam, talán itt majd valami múlik az én döntésemen. Kipróbáltam a winges küldiknél a legnehezebb Treat-eket , ahol 7-en jönnek rám egyszerre, le is videóztam. Na itt azért már be kellett osztani a SCB-ket :DD ,de többször egymásután sem tudtak megfutamítani... ez már játék !
A felfedezés tetszene a legjobban,de majd csak 15-20 év múlva. Fiatalok előnyben. :K Nem baj addig nézegetem a SpaceEngine -t.

[ Szerkesztve ]

(#46175) gabranek válasza nubreed (#46173) üzenetére


gabranek
aktív tag

Szintén bounty huntingra szavazok, viszont én nem resekbe szoktam menni, mivel számomra macerás a megfelelő célpont kiválasztása. Sajnos nincs olyan targetelési lehetőség, hogy legközelebbi objektum kiválasztása (vagy csak én nem találtam meg már megint), a next target pedig rendszerint a mögöttem lévő legmesszebbi hajót jelöli ki. Ezért inkább maradtam a quest helyszíneknél. Ott megérkezéskor tömörül 5-6 hajó és ha rögtön sikerül megsoroznom az egész bandát, még hajkurásznom sem kell őket. Persze ehhez az kell, hogy megfelelően kompakt rendszerbe szóljanak a küldetések, ne legyenek több tízezer Ls-es távolságok.

田中れいな

(#46176) [HUN]NIMROD válasza Hexarius (#46160) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

... Visszavonva, tovább kell kísérleteznem.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46177) gentlelynx válasza Hexarius (#46160) üzenetére


gentlelynx
tag

Érdekes dolog ez az fps is, de ami engem még jobban zavar, hogy olyan részeken ahol a látvány vagy ugyanolyan szintű mint a Horisons-ban (vagy inkább még gyatrább) egyszerűen széthajtja a vasat. Fullra kitolja a gpu-t meg a memóriát az állomás menüjében (de minek?), a marketben is úgy pörög, mintha magfúziós egyenleteket számolna napszámban...
Aztán jön a meglepetés... a festékbutikban visszaesik 40%-ra, a holome-ben is forgathatod az avatart, mint egy rock-and-roll táncos, meg se kottyan...
Csináltam egy tesztet, ami alapján kimondható, hogy ami mozog az oké, ami statikus az széthajt. Értem én, hogy angol, meg, hogy logika, meg, hogy ezek így nem szerepelhetnek egy mondatban, de akkor is! Mi a bánatért nem lehet ezeket az egyszerű dolgokat, mint a menüképernyők megcsinálni normálisan? Hogy akarunk így elvárni normális fps értékeket olyan helyeken, ahol még akció is van?

(#46178) miqlas válasza gentlelynx (#46177) üzenetére


miqlas
őstag

... nekem pl. a fekete képernyõn, mikor disembark van a hajóból, visszaesik a frame rate 12 fps-re 35-40-rõl, majd mikor kijutottam, vissza mászik ...

42

(#46179) Peppo válasza Maksifül (#46172) üzenetére


Peppo
őstag

Legtöbb időt valószínűleg lövöldözéssel töltöttem. Ezen kívül a sub surface mining ill. a bolygók felszínén kocsikázás tetszik leginkább, bár utóbbit nem erőltettem nagyon, mióta vannak azok a nagyon brutál raw mati lelőhelyek kb. 1000 fényévre a bubitól. (Azt mondjuk nem tudom, az Odyssey megjelenése után is ott vannak-e még.)

Az Odyssey tartalmakat még nem nagyon próbálgattam, remélem, találok azokban is olyat, ami hosszabb időre leköt.

(#46180) nubreed válasza miqlas (#46178) üzenetére


nubreed
veterán

D2EA is csinált erről egy videót. [link]

Egyébként Ody telepítés előtt melyik cfg fájlokat érdemes lementeni? Elég csak a control -okra vonatkozót?

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46181) miqlas válasza nubreed (#46180) üzenetére


miqlas
őstag

Megnéztem a videót és én nem így csináltam! A supersampling maradt 1.0x-en és a FidelityFX-et húztem le 0,65–0,7-re. Persze így gyönyörû és még így is gyorsabb volt, mint elõtte! Állomáson 5-7 fps-t gyorsult, bolygó felszínen 5-12 fps-t, ûrben ~35-40 fps-t.

Délután kipróbálom D2EA megoldását! :R

42

(#46182) nubreed válasza miqlas (#46181) üzenetére


nubreed
veterán

Az a helyzet, hogy a supersamplinget nagyon nem szeretem állítani, sem itt sem más játékban, azt 1.0 -n szoktam hagyni, a minőségromlás miatt. De lehet, hogy az Ody esetében majd kísérletezni kell és ide-oda állítani. Sztem ma meg is veszem az Odyt, aztán majd meglátom hogy lesz jó.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46183) gentlelynx válasza nubreed (#46182) üzenetére


gentlelynx
tag

Nem alaptalan, amit írsz. Kipróbáltam D2EA videója alapján a dolgokat... hát nem vagyok egy "vájtszemű műértő", de szignifikáns a romlás a javasolt értéknél. Én továbbra is azt gondolom, hogy az FPS-nél nagyobb ellenségünk a hardver túlhajtása, hosszú távon. :(((
Viszont érdekes módon ezen egy X0.85-nél már el lehet érni egy olyan kompromisszumos értéket, ami egyelőre elfogadhatónak tűnik... :F
Meglátom... ha nem kell revidiálnom magam, én leszek a legboldogabb.

[ Szerkesztve ]

(#46184) nubreed válasza gentlelynx (#46183) üzenetére


nubreed
veterán

Én is 0.85 -re állítottam egyelőre és egész jónak tűnik. A grafikai részletességből se vettem vissza igazából, sok minden ultrán meg high -on van. Egyelőre csak az Odessey prologue missiont csináltam meg, de mindjárt belépek és megnézem, hogy mi a helyzet az állomásokon.

Volna pér kérdésem azért. :D

-mi történik ha meghalsz, mondjuk lelőnek tűzharc közben? Úgy értem hol "éledsz" újra, van e ilyenkor valami büntetés vagy pénzlevonás, esetleg egyéb szivatás?
-Ha jól tudom tier 1 típusú fegyverekkel kezdünk, van esetleg bárhol adat arról, hogy lehet tier 2-3 (van még tovább) cuccokat beszerezni?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46185) nubreed


nubreed
veterán

Na szerintem egész jó. Állomáson nekem 1440p -ben 55 - 85 fps -em van... egy 2060S videokarival.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46186) gentlelynx válasza nubreed (#46184) üzenetére


gentlelynx
tag

Sajnos a kérdésekre én nem fogok tudni válaszolni, de örülök, hogy te is olyan javulást tapasztaltál grafika ügyben mint én. (RTX 2060-am van)

(#46187) duvi válasza nubreed (#46184) üzenetére


duvi
nagyúr

1. attól függ, hogy taxival vagy saját hajóval mentél, illetve, hogy milyen küldetést csinálsz. Ha saját hajóval (amit kiszállás után célszerű elküldeni) vagy és megölnek, akkor az orbitálon parkoló hajódban kelsz fel. Taxinál a kiinduló állomáson.
2. Ha clean civileket öltél, vagy egyéb bűncselekményt követtél el és megölnek, akkor börtöbe kerülsz. Ezúttal valódi cellába :) Ha combat küldit csinálsz és kalózokat kell kinyírni, akkor a hajódban kelsz, amennyiben azzal utaztál oda és nem lőtték ki a felszínen.

(#46188) nubreed válasza duvi (#46187) üzenetére


nubreed
veterán

Köszönöm!

Basszus elfelejtettem egy csomó mindent a játékkal kapcsolatban. :D Pl emlékszem, hogy volt olyan, hogy ha egy új rendszerbe érek akkor mindig nyomtam egy scannelést még supercruise -ban ha jól emlékszem, de fogalmam sincs, hogy melyik gombbal vagy hogy csináltam. Ennek mi lehet a neve a control -oknál?

2 év után az első bedokkolásom az darvin díjas volt. :D Azt a szenvedés amit leműveltem... már attól féltem, hogy szétlőnek az állomás biztonsági erői. :D De nagy nehezen sikerült. Újra meg kell tanulnom szinte mindent.

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46189) buke


buke
tag

Sziasztok!
A FidelityFX opciónál mi a skála, nálam csak egy csúszka van és eredetileg az alaphelyzete balról jobbra kb. úgy 0.75 lehet. Ezt akkor ha balra tolom csökkentem a hatását ? Azért kérdezem mert itt úgy olvasom, hogy konkrét % -okat írtok.
A másik a Supersampling, aminél van az X és a szám. A videóban az a X0.65 az homályosnak tűnik, megpróbálom a 0.85-öt, bár nemtudom mennyit segít ez egy öreg GTX1060-as kártyán 1080p felbontáshoz.

(#46190) duvi válasza nubreed (#46188) üzenetére


duvi
nagyúr

A Discovery scannerre gondolsz. Ez már minden hajónak alaptartozéka, tehát nem foglal külön modulhelyet. Ezt a fire groupban kell beállítani, ugyanúgy mint a fegyvereket.

(#46191) nubreed válasza duvi (#46190) üzenetére


nubreed
veterán

Igen, azaz, köszi!

És az a modul slot, amiben régen a discovery scanner volt, automatikusan felszabadul?

Egyébként vannak bugok:

Pl. nem tudok kilépni a játékból. Mikor a quit to desktoppal akarok kimenni, akkor egy fekete képernyővel ott maradt a játék és a feladat kezelőben is látszik, hogy fut az Odessey. Az egyetlen megoldás ha itt kilövöm az exe-t.

A másik, nem tudok másik paint jobot tenni a hajómra, egyszerűen nem teszi rá. Természetesen olyan paintjobról beszélek, amit meg is vettem.

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46192) nubreed


nubreed
veterán

Threat Level 3 szintű küldiket ti bevállalnátok 1-es szintű ruhában (maverick) és egy 1-es és 3-as fegyóval?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46193) duvi válasza nubreed (#46192) üzenetére


duvi
nagyúr

Ha ez lesz az első onfoot küldid, akkor nem. Ha már kitapasztaltad, mi hogy működik és kézre állnak a funkciógombok (pajzs, energi, heal), akkor mehet :)

(#46194) nubreed válasza duvi (#46193) üzenetére


nubreed
veterán

Transzfer küldiket már csináltam 1-2t. :)

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46195) [HUN]NIMROD válasza [HUN]NIMROD (#46176) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Naszóval, itt eredetileg azon örömködtem, hogy milyen gyors lett, mert első indításnál az űrállomáson a 17-19 helyett 40+ volt, de aztán rövidesen visszajött a csigatempó, és nem értettem miért. Még most sem tudom biztosan, de nagyon gyanús, hogy ha ki-alt+tab-ozok az asztalra és/vagy elindítok pl egy böngészőt, de még az is elég hogy a beállításokban megváltoztatok valamit, akkor bezuhan, és úgy marad. Ez már korábban is néha feltűnt, hogy mintha néha rövid időre teljesen rendben lenne a teljesítmény, aztán ez elmúlik. Csak az nem volt egyértelmű (és azért még most sem az), hogy mindig az első betöltésnél jó egy darabig, és bármivel zökkentem ki a megjelenítést, attól lassul be. Szóval ez valami windows/driver hiba IS lehet. Persze továbbra is igaz, hogy a kobra feleslegesen izzasztja a túlszámolással, mert mindezt úgy adom elő hogy minden a legalacsonyabbra van állítva + ki van kapcsolva.

nubreed: nem a fegyverzeten múlik a legtöbb küldetés, hanem a lopakodáson, és a helyszínek ismeretén. Persze erőből is meg lehet oldani, oda nem ártanak az értékek.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46196) nubreed


nubreed
veterán

Volna egy másik kérdésem:

Egy automatic plasma és egy thermal burst fegyver hatékony párosítás? Úgy értem shield és armor leszedés szempontjából? Vagy ez a kettő csak shield ellen hatékony és az egyik helyett kéne egy kinetic ami armorra jó?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46197) [HUN]NIMROD válasza nubreed (#46196) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

A plazma mindenre jó, annak az a hátránya hogy nem végtelen a sebessége mint a lézernek és a kinetikus fegyvereknek (praktikusan, nem hiszem hogy 70 méteres lőtávnál számolgatják a golyók haladását). Közelre a plazma shotgun persze büntet. A legdurvább kombó szerintem a TK Aphelion/Zenith (Dominator/Maverick) a Karma AR-50-essel, mindegyiken a fast handling és stowed reload. Ez így minden helyzetben hatékony.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46198) nubreed válasza [HUN]NIMROD (#46197) üzenetére


nubreed
veterán

Köszi. Na nekem most pont egy level 3 TK Zenithem van és vettem egy level 1 Karma AR-50 -est, sajna egyelőre csak 1-es szintűt találtam.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#46199) Hexarius


Hexarius
kezdő

Azóta esetleg van valami megoldás fps növelési ügyben? (nem AMD)

https://www.youtube.com/c/Hexarius

(#46200) duvi válasza Hexarius (#46199) üzenetére


duvi
nagyúr

Nvidiánál is működik a Fidelityfx, de ennek csak akkor van értelme, ha visszaveszel a Supersamplingből. 1.0-ról menjél lépésenként lefelé és teszteld, hogy mennyit gyorsul és milyen áron (képminőség romlás). Itt tudod belőni, hogy hol van látványcsökkenésben a számidra elfogadható határ. A legtöbben 0.85 - 0.65 közötti értékeket választanak, mert ez alatt már drasztikusan romlik a látvány.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.