Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46951) Snoke válasza buke (#46950) üzenetére


Snoke
tag

Mindent IS javító log-out -> log-in megvolt?

(#46952) buke válasza buke (#46950) üzenetére


buke
tag

Megvan a megoldás a wanted befizetésre ( nyáron is ez volt, innen jöttem rá !! )
Az adott frakció főnökéhez kell menni :) , csak ott látszott a büntetési credit. Ezt pedig a Barbera Crew frakció esetén a Powerplay-es Archon Delain és az általa kontrollált, Barbera Crew mentes ! HIP 112400 rendszerében egy felszíni állomáson lehetett befizetni. A másik rendszer, amit még ő kontrollál, ahol kis részben de volt a Barbera Crew frakció, ott nem jelent meg a büntetés érthető okokból. Azta Mindenit Neki !! :C Ezentúl csak illegális küldiket vállalok :))

Snoke: az is megvolt egyébként.

[ Szerkesztve ]

(#46953) [HUN]NIMROD válasza buke (#46950) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Már nem vagyok benne biztos hogy jól értem, de továbbra is fenntartom hogy ha elmegyünk egy olyan rendszerbe, ahol ŐK nincsenek jelen egyáltalán, de van IF szolgáltatás (tehát nem a normál authority kontakt), ott ki lehet fizetni.
Az persze örömteli, hogy van olyan hely ahogy írtad, ahol szintén működik.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46954) duvi válasza [HUN]NIMROD (#46953) üzenetére


duvi
nagyúr

Régebben valóban így volt, de sajnos már nem :( . Most hiába fizeted ki az IF-nél a büntetést, az adott frakciónál akkor is megmarad a vérdíj rajtad. Én is épp most tapasztaltam meg. Nem, a log/log se segít ezen. Hogy ez most szándékosan alakult így, vagy egy véletlen mellékhatás, azt ugye senki se tudja.

(#46955) [HUN]NIMROD válasza duvi (#46954) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Hmmm...és ez mióta van így? Nekem még vmikor 1-2 hete sikerült eltüntetnem mindent a transactions fülről úgy hogy nem vettem észre hogy valamit máshogy kellett volna csinálnom.
És ugye nem azt akarod mondani, hogy ott is csak akkor jelenik meg a bünti, amikor az adott területen vagyunk? Mert az NAGYON durva lenne. Úgy mászkálni össze-vissza, hogy nem is tudom mi van rajtam valójában...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46956) duvi válasza [HUN]NIMROD (#46955) üzenetére


duvi
nagyúr

Én is tegnap szembesültem vele. A tűzijáték flakal "megsebeztem" a társamat és 100 credit vérdíjat kaptam + 200 credit finet és persze wanted lettem. Elugrottam a legközelebbi IF-hez, ahol kifizettem az összes büntit. Patyolat tiszta lettem, de a transactions fülön ottmaradt a 100 credit bounty. Visszamentem az adott frakcióhoz, hogy náluk lerendezzem a dolgot.Megkaptam a leszállási engedélyt és majdnem sikerült is, de az utolsó pár centinél visszavonták az engedélyemet és elkezdtek lőni. Okés, kezdtem unni a dolgot, hagytam magam kilőni. Ahogy kell, egy börtönhajón keltem, de a saját hajómban. Megnyitottam a transactions panelt és még mindig ott virított a 100 cr vérdíj. Maradt a jolly joker, azaz a log/log. Belépésnél már a börtöncellában keltem, de a hajóm is ott volt a hangárban csak nem élt a beszállás. Ja és a 100 creditem is megvolt :D Itt elszakadt a cérna és kiléptem. Pár óra múlva visszaléptem és végre eltűnt a vérdíj. A hajómba is be tudtam szállni és elrepültem a naplementébe.... Ennyi a story és azóta se tudom, hogy pontosan mi és miért történt, de azt bizton állíthatom, hogy az Ody még mindig bugos egy "hangyányit" :)

[ Szerkesztve ]

(#46957) Snoke válasza duvi (#46956) üzenetére


Snoke
tag

Akkor egy újabb "feature" :DDD Még szerencse, hogy mostanában 50 milliós szállítós küldetésekre vagyok ráállva, kicsi az esélye a vérdíjnak.

Szerintetek van rá esély, hogy a közelgő FC interior patch alkalmából újra lehet kedvezménnyel FC-t venni?

(#46958) bozont válasza duvi (#46956) üzenetére


bozont
veterán

Nekem csak a Horizon van meg, most három helyen is wanted vagyok, meg már voltam egyszer. Én szerencsére letudtam szállni bármelyik bázisra, de egyszer volt nekem is olyan hogy az utolsó pillanatban vonták meg a dokkolási engedélyt (akkor épp scanneltek is lehet azért). Később visszatérve abba a rendszerbe másik bázisra már gond nélkül letudtam szállni.
Viszont az elég idegesítő, hogy körözés esetén zárkába kerülök mikor kiakarom fizetni a bounty-t, kb 5-6 ugrásnyira ahol épp tevékenykedem. Aztán gondoltam akkor az majd a börtönhajón rendezem a többit is ha már ott vagyok. Persze nem lehet, tehát még kétszer meg kell járnom azt az utat. :W

(#46959) [HUN]NIMROD válasza duvi (#46956) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Óóó jólvan, ez akkor most tényleg nagyon is bugosnak tűnik mint szándékosnak. Azt semmivel sem lehet logikusan megmagyarázni hogy a 100 cr a böriben beavatkozás nélkül csak az idő múlásával eltűnt.
Bízom benne, hogy akkor a régi módszer működik, csak néha bezavar valami.

Snoke: mikor lehetett és mennyi volt a kedvezményes ár?

bozont: na nekem ez tűnik régebbi működésnek, amikor nem lehetett tudni a kifizetéskor, hogy csak úgy elteszik a pénzt és minden rendben, vagy egyúttal kiraknak a sittre is. De amióta van "Hand yourself in" menü, azóta egyértelmű hogy azzal önként bevonulunk.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46960) bozont válasza [HUN]NIMROD (#46959) üzenetére


bozont
veterán

Gondolom amíg csak büntetés van addig nem kell börtönbe menni, csak akkor ha körözés alatt áll az ember. De az tényleg jó lenne ha a többit is ellehetne intézni a börtönhajón.

(#46961) Snoke válasza [HUN]NIMROD (#46959) üzenetére


Snoke
tag

Nem rég lehetett venni FC-t asszem 3.5-3.6 milliárdért, 5 helyett. Csak akkor még nem volt annyim. :(

(#46962) pcnet válasza Snoke (#46961) üzenetére


pcnet
addikt

Az enyém eladó 3 milliárdért. :) Rájöttem, hogy nem tzdom kihasználni, csak viszi a heti 7 millát és az elmúlt egy évben be se léptem. Bevételem nuku, csak pénznyelő nálam. :(

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#46963) Snoke válasza pcnet (#46962) üzenetére


Snoke
tag

Nem lenne egy haszontalan fejlesztés a játékban a használt FC adás-vétel. :DDD

(#46964) buke


buke
tag

Elgondolkodtam miért nem funkcionál egyáltalán a Hostile gomb.Valaki itt írta, hogy a támadó hajók nem láthatók a szokásos ikonnal, azaz nehezen azonosíthatóak. Szerintem a Hostile gomb akkor tud kijelölni egy támadó hajót,ha a program "látja" az objektumot támadó hajóként, de ez esetben nem látja sajnos.

(#46965) csigi válasza buke (#46964) üzenetére


csigi
addikt

Így van, a radaron, amikor elkezd lőni valaki, be kellene pirosodnia a delikvensnek. Most ez nincs így.

nofene

(#46966) 5150head válasza csigi (#46965) üzenetére


5150head
senior tag

Ez nem csak Ody gond lesz? Nálam Horizonsban működik rendesen :F

(#46967) buke válasza 5150head (#46966) üzenetére


buke
tag

5150head: az a helyzet, én ezt a gondot egyből megnéztem a Horizons-ban is, és ott sem jelöli ki a már támadó hajókat a Hostile gomb, úgy ahogyan azt pl. október végén tette még.
Akkor ez a két hiányosság nem biztos ,hogy szorosan összefügg.
Roppant bosszantó,mert én szinte mindenütt használtam Hazres, Conflict zone High, High threat-ek, ahol meg kell gyorsan osztani a munkát a fighter és közöttem és közben osztályozni gyorsan a különböző erejű hajókat. :K
Nálam a "H" gomb,ami még jó lenne, mert benne van a lista végén a támadó hajók targetelése, de persze nem megy ez sem, megnéztem.
A sima "listázó" gomb ügye mindent targetel a tiszta hajókat is. Ez "csak" ellenséges területen még jó lehet,de nem sok hasznát venni, mert kockázatos,ha pl. a fighteredet elküldöd megtámadni mondjuk egy biztonságit véletlenül... :U

[ Szerkesztve ]

(#46968) 5150head válasza buke (#46967) üzenetére


5150head
senior tag

Érdekes. Amióta írtátok én is figyelgettem. Ha elkezd tüzelni rám, nálam azonnal pirosra vált. Tegnap pl tuti volt ilyen. Mondjuk nekem nincs meg az Ody. Nem tudom h a két játék pl dolgozik-e azonos fileokból. Lehet h akinek clean Horizons van annál megy rendesen, de akinél van Ody is hiába vált, bugos lesz. Csak találgatok...

(#46969) duvi válasza 5150head (#46968) üzenetére


duvi
nagyúr

Tegnap én is leteszteltem Odyban és nálam se jó. HazResben wated wingeket támadtam. Amíg én nem lőttem meg, addig nem váltottak pirosra, ezért nem működött a next hostile target se.

(#46970) Snoke


Snoke
tag

Arra van tippetek, hogy találhatok 50 millót fizető mining küldetéseket? Eddig Rana rendszer expansion állapotban volt és egymás után dobálta ezeket, de tegnap óta már nem expansion. Kerestem a környéken ilyeneket, de sehol nincs ilyen küldetés. Már bejártam 5-6 expansion rendszert, de semmi. A rendszer state mennyi időnként változik, van erre valami szabály, vagy véletlenszerű?

(#46971) [HUN]NIMROD válasza Snoke (#46970) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ha sokáig ott voltál, biztos felmentél náluk szövetséges szintre, ez is számít a díjazásnál. Amikor random helyeken keresgélsz, azoknál meg valószínűleg középen van a repu, ezért nem fizetnek annyit, előbb fel kell tolni (azt feltételezve, hogy úgy éretted, vannak bányászküldik, csak nem 50M-ért).
Az állapotok bizonyos határok között véletlenszerűnek mondhatóak, a háborúk elmúlása legalábbis teljesen váratlanul következik be. Onnan tudom, hogy most mindig település CZ-okban vagyok, és hosszabb-rövidebb idő után egyik napról a másikra volt harc-nincs harc. Persze a háttérszimuláció a valós eseményekből számolja ki az állapotokat, de ez egy adott pontra nézve, ahová nem koncentrál legalább egy játékos csoport, megjósolhatatlan. Annyira sokösszetevős és bonyolult az egész, hogy senki meg nem mondja, pl Rana mikor lesz megint terjeszkedésben.
Az állapotok hosszáról itt van egy táblázat: https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Background_Simulation

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46972) Snoke válasza [HUN]NIMROD (#46971) üzenetére


Snoke
tag

Értem, köszi a választ. Több rendszerben is voltam, ahol már korábbi tevékenységeim miatt ally voltam szintén és egy darab ilyen küldetés nem volt. Volt olyan is, ahol ugyanaz a faction irányít, mint Rana-ban és ott sem.

(#46973) [HUN]NIMROD válasza Snoke (#46972) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Tehát 50M-s nem volt vagy egyetlen bányász sem? Ha az utóbbi, akkor értem, ha az előbbi, akkor nem. Egyébként az is függ valamitől, hogy milyen típusú feladatokat oszt egy állomás, mondjuk hogy alapból milyen beállítottságú a gazdasága. Mittudomain pl egy agrár vagy turisztikai rendszer nem hiszem hogy nyersanyagokra hajt.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46974) Snoke válasza [HUN]NIMROD (#46973) üzenetére


Snoke
tag

Bányász küldi volt, de ugye nekem gallite, indite, bertrandite küldetés kellene, hogy meg is érje. Ilyenek nem voltak, csak 2-5 milliót fizetők, amiknél az áru beszerzése drágább lenne, mint amennyit kapok értük. Industrial állomásokat keresek alapból, mint ami Rana rendszerben is volt.

[ Szerkesztve ]

(#46975) buke válasza Snoke (#46974) üzenetére


buke
tag

Snoke: mivel én ezt a módszert több mint féléve szerencsére sikerrel gyakorlom, azt mondhatom tanácsként, hogy nagyobb profitot inkább a több acc.-os megoldás hoz. Agricultural gazdaságú rendszerekbe, ahol a kontroll frakciónak elég nagy a kiterjedése, azaz 50-80 rendszert is kontrollál, ilyeneknél a ciklus kiszámíthatóbb, mint a kisebb rendszereknél; általában én 4-5 napra számítok a kezdéstől. A kezdést pedig az inarán lehet látni, amikor a "pending expansion" megjelenik rá pár napra már bővülésbe kezd a rendszer. Ekkorra érdemes mindent ide szállítani, amit használ az ember az ásvány beszállításhoz.FC-k,ásványok,(min. 10-20e tonna) és a cutter amivel szállítasz :) mással csak az időd fogy. Csökkentő tényezők: háborúk, saját rendszerben extraction gazdaság megléte.Ezért a kiválasztásnál erre figyelni kell,hogy kitermelő gazdaság NE legyen ott. Ezt csak a eddb.io-n lehet látni teljes terjedelemben,az inara csak a másod gazdaságig informál. Én 4 wingbe állított accunttal kb. 1 óra alatt érem el a szövetségesi szintet és a 2. órában már kapom a 40-50 milliós küldiket,ezek közül is csak a max. kettő fordulósat vállalom el. B.I.G. és mellékesen még pár ásvány előfordul,mint coltán, stb.A csak bányászható ásványok szállítását NEM szabad elvállalni.Türelmesen kell várni ezeket a missionokat 1-1,5 óránként dobál egyet kettőt. Nekem 10 hónap alatt 1x fordult elő,hogy valamiért nem jöttek ezek a küldik. Valószínű háború kezdődött csak nem vettem észre. Egyébként pl. hightech rendszerekben is dobál ilyen küldiket , de ott inkább fémeket és nem bányászati,hanem napi lejáratú kutasd fel hozd el...fizetünk.Tehát kicsit sűrgősebb a feladvány, de ez is működik. 1 hét alatt milliárdokat lehet keresni.
Én általában 1-1,5 milliárd befektetéssel (amiben benne van a beszállítás költsége is) minimum 3-4x profitot termelek napi 2,5 óra szállítással. Kalózoktól nem tartok,mert rögtön az FC-ről viszem Cutterrel hatalmas boostokkal befelé az állomásra :K

[ Szerkesztve ]

(#46976) Snoke válasza buke (#46975) üzenetére


Snoke
tag

Köszi Buke! Egy szépséghiba van, hogy pont FC-re gyűjtögetnék, szóval számomra irreleváns egyelőre az FC-s odaszállítós mód. Eddig Rana rendszerben meg volt napi 150-200 millió, nekem elég is volt, nem vagyok telhetetlen, meg ennyi fuvar után kezdtem kicsit unni is. Na mindegy, majd csak találok valahol megfelelő rendszert.

(#46977) buke válasza Snoke (#46974) üzenetére


buke
tag

Snoke: még annyi eszembe jutott, hogy az elsődleges agricultural gazdaság mellett, ha a másod gazdaság ipari volt, akkor intenzívebben jöttek ezek a küldetések, de ez a ciklus időtávjához viszonyítva nem olyan jelentős, azaz hamarabb lesz meg 15-20 jó küldetésed.
#46976: biztos találsz, rengeteg van és az időzítésre figyelj. :K

[ Szerkesztve ]

(#46978) gabranek válasza Snoke (#46976) üzenetére


gabranek
aktív tag

Én Eta Serpentis rendszerben csináltam ilyen küldiket pár hónapja. 4 L-pad-os állomás is van benne, viszonylag közel (max 2,5k a belépési ponttól). Most gyorsan végigszaladtam rajtuk és van is jó pár ilyen quest.

田中れいな

(#46979) oke válasza Snoke (#46970) üzenetére


oke
senior tag

Én most az látom Inarán, hogy a Rana Expansion, bár lehet nem jó helyen nézem:

[ Szerkesztve ]

(#46980) Snoke válasza gabranek (#46978) üzenetére


Snoke
tag

Köszönöm Buke és Gabranek! :R

@Oke: eddb.io szerint nem expansion jelenleg és valóságban sem. Ott parkol épp a cutterem.

[ Szerkesztve ]

(#46981) oke válasza Snoke (#46980) üzenetére


oke
senior tag

Ah, azt nem is néztem. Egyébként Én is itt tevékenykedtem nemrég, FC fenntartás miatt havi egy két alkalommal szállítottam. Ali hub-on vettem fel a bányász küldiket és a TAU-Ceti két állomásáról hoztam Cutterrel a holmikat. Mivel egy ugrásra van, nincs szükség FC-re, ahogy buke kolléga javasolta egyébként.

(#46982) buke válasza oke (#46981) üzenetére


buke
tag

oke: akkor valami félreértés történt, az FC-t mint opciót javasoltam, arra az esetre, amikor már nagyobb tartalék pénzzel rendelkezik a játékos és kiadja az ásványok beszállítását az FC-jére,( lásd Brani ) másrészt az FC-vel a közeli parkolással a kalózok kevésbé vagy egyáltalán nem zavarhatnak. :K
Igen, általában 20Ly távolságra a mission-os állomástól legtöbbször
van extraction rendszer, ahol van B.I.G. és társai, sőt néhány helyen még vannak fémek is. A fémeknél viszont érdemes az olcsó kínálatot felkutatni és ez bizony már távolabb van legtöbbször. Ilyenkor jól jön egy FC, amivel egyúttal csökkenthető a kalózok állandó piszkálódása.

(#46983) oke válasza buke (#46982) üzenetére


oke
senior tag

Lehet nem pontosan fogalmaztam, úgy értettem, hogy itt nincs szükség az FC használatára :) . Én nem nagyon szoktam azzal foglalkozni, hogy drága az árú, inkább a gyorsaságra megyek rá azon a havi 1-2 alkalmon :))

(#46984) [HUN]NIMROD


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ha már ilyen nagyban nyomjátok az ipart, szeretném megkérdezni, hogy vajon a küldetéssel leszállított áru tolja-e legjobban a kereskedő szintet? Csak mert el fog jönni az a pillanat, amikor ez a rang kerül terítékre V. fokozat elérése szempontjából, és jó lenne a lehető leghamarabb letudni (mint mindegyiket). 8 éve még a hagyományos módszert csináltam mert nem is volt más: T9-cel aranyszállítás két közeli állomáson, visszafelé meg ami a legjobb abba az irányba.
Az a nagy kérdés, hogy ezekre a bizonyos 50M-s küldetésekre érdemes-e várni meg összegyűjtögetni őket több rendszerben és vásárlással megszerezni a tételt, vagy időarányosan jobb ha egyszerűen beállunk egy pl tripla painite RES-hoz és hagyományos lézeres módszerrel tele a kuttert, amin 100% a profit?

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46985) oke válasza [HUN]NIMROD (#46984) üzenetére


oke
senior tag

Szerintem mindkét esetben csak az eladásnál nő a szint és ha minden rendben van az adott rendszerrel, akkor aránylag sűrűn jönnek az 50 millás küldik, így szerintem ezzel gyorsabban lehet növelni a rangot, mint bányászással.

[ Szerkesztve ]

(#46986) Snoke


Snoke
tag

Tegnap óta keresgélem az 50-es küldiket a környéken, de hiába expansion egy rendszer, hiába industrial a starport, hiába ally a rangom, egy darab ilyet nem ad. Olyan szarokat dobál, hogy drágább lenne megvennem a cuccot, mint amennyit adna érte. Akkor most ez el is engedem és megyek vissza kalózokat tizedelni. Majd ha Rana ismét megfelelő állapotban lesz, akkor folytatom a szállítgatást.

(#46987) Munkas válasza Snoke (#46976) üzenetére


Munkas
aktív tag

Tavaly év vége felé, én úgy vettem FC-t, hogy igazán nem is akartam, csak már nem számított a pénz, így kipróbáltam.
Úgy kezdődött, hogy már kicsit untam a játékot (megvoltak már a nagy hajók, felfejlesztve, mérnökölve), de azért belépegettem körbe nézni, hogy mi van a galaxisban. És ha már bent voltam, akkor már vettem fel küldiket az AFK hajómnak. Így egy óra effektív játékidővel (farmidővel), megvolt egy éjszaka alatt 500 millió kredit. Amikor több kör is lement, akkor 1,5-2 Mrd Cr/nap is összejött.
Egy hét alatt megvolt a pénz az FC-re. Csak akkor meg nem volt időm/kedvem kitanulni, hogy is kell használni. Így halogattam még egy-két hetet, de közben azért gyűlt a pénz.
Aztán megvettem, kicsit próbálgattam, de rájöttem, hogy nem az én játékstílusomhoz való (vagy csak nem tanultam meg jól használni). Ki se kapcsoltam rajta a cuccokat, tettem rá 5 évnyi fenntartásra elég pénzt, és otthagytam.

Vettem egy másik accountot, és avval újrakezdtem. Már vagy ötször :) Tetszik, hogy olcsó hajókat, szerelgetek, tervezni kell a pénzt és a nyersanyagokat, vannak igazi kihívások, fejlődés, méltó ellenfelek stb. Aztán 3-7 nap után (ami játékidőben 15-25 óra), törlöm a pilótát. Kb. ekkora jön össze a nagy hajók felszerelésére és alapszintű mérnökölésre a keret. Utána máshogy játszottam.

(#46988) Snoke válasza Munkas (#46987) üzenetére


Snoke
tag

Az AFK hajód setupjáról tudnál egy coriolis.io-t mutatni? Meg pár tanács is jól jönne hozzá. Nézegettem videókat yt-on erről, de szerintem régi videók és azóta sok dolog változott.

(#46989) Snoke


Snoke
tag

Ácsorgok egy expansion rendszer megfelelő állomásán és várom a csodát. Ma egy darab 50 milliós bertrandite küldetést adott. Gallit, indite sehol. Ezt lenerfelték, vagy ilyen szerencsétlen vagyok? Rana rendszer, míg expansion volt mire visszaértem egy adag gallittal, már ott várt a következő küldetés.

[ Szerkesztve ]

(#46990) Munkas válasza Snoke (#46988) üzenetére


Munkas
aktív tag

Coriolisba még nem regisztráltam. Korábban itt a #45036 tól beszélgetünk róla. Onnét kb. 10 hsz., hogy célszerű optimalizálni. Most nézem, hogy az akkor már kb. 3/4 éve készült. Gyorsabban telik az idő a valóságban, mint képzeltem.
Annak idején rank-húzásra csináltam, nem is farmolásra, de végül mégis összeszedett 10-20 milliárd kerditet.
Type-10-ból lelhet jót csinálni, mert a többinek nagyon aszimmetrikusan vannak a hardpointjaik. Már nem emlékszem, fél milliárd kreitből biztos kijön. De kell mérnökölni is, mert anélkül kinyírják. Az enyémen nem volt fighter, voltak viszont collector limpetek, hogy legalább egy kicsit szedjenek nyersanygokat is. Így nem volt teljesen ideális.
Szerintem közben nehezedett a játék, mert fél éve simán darálta a kalózokat low site-on sérülés nélkül (sőt minimális felügyelt mellett még med site-on is bírta). Decemberben meg kétszer is meghalt reggelre. Ami ugyan nem nagy baj, mert a küldik megmaradnak, a biztosítási díj meg aprópénz. Ezért kicsit messzebb, a res.-től 5-6 km-re hagytam ott, és akkor már nem volt baj vele.

(#46991) Peppo válasza Snoke (#46988) üzenetére


Peppo
őstag

Nem nekem szólt a kérés, de nem túl rég csináltam egy ilyet. Remekül elvan a low és normál res site-oknál. High már necces, haz res meg esélytelen, de küldetéseket farmolni teljesen jó a low res site is, úgyis a nagyobb pénz abban van, nem a vérdíjban.

Tanács kb. annyi, hogy ki kell tapasztalni, a pöttyöket hogy érdemes állítani. Már nem emlékszem, hogy 3 0 3 volt vagy valami más. Ja és néha azért érdemes ránézni, mert a vadász egy idő után bebugol és nem csinál semmit. (Vagy kilövik, ez is megesik. :D )
Kell némi olcsó rakomány a raktérbe, és mehet a buli. Ha útközben esetleg kiszed valaki SC-ből, az sem nagy gond, 1v1-re elég ez a build. (Vagy tovább tudsz ugrani, annyit bőven bír a pajzs.) Erős wingekkel viszont már vigyázni kell.

Nyilván lehetne finomítani rajta, de igazából tette a dolgát, így nem vacakoltam vele sokat.

[ Szerkesztve ]

(#46992) buke válasza Snoke (#46989) üzenetére


buke
tag

Snoke: biztos nem nerfelték, mert én kb. az ünnepek alatt lettem szövetséges egy új nagyobb frakciónál ezen módszerrel,amit leírtam korábban,nem volt másodlagos gazdasága ipari és ahol átlagos szinten adta a küldiket. Itt kb. 4 milliárdot szedtem össze. Ezt a frakciót egyébként sok magyar kell, hogy ismerje :) :R

(#46993) Snoke válasza Peppo (#46991) üzenetére


Snoke
tag

@Peppo: Köszönöm! :R
@buke: Mármint melyik frakciót? Minuteman? :DDD
Inara szerintem nem mutat valós tényeket.
Azt írja Rana rendszerre, hogy: Rana︎ExpansionHappy43.0%18 minutes ago

Valójában nem expansion most, szóval ha itt keresek rendszereket, akkor cumira futok jó eséllyel. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#46994) Peppo válasza Snoke (#46993) üzenetére


Peppo
őstag

Nincs mit. Ahogy Munkas kolléga is írta, a mérnökölés nagyon fontos, egy ilyen hajónál különösen, hiszen nem fog optimálisan harcolni, ezért ezt kompenzálni kell valahogy, ráadásul eleve kisebb a tűzereje a turreted fegyverek miatt. A pajzsot és a boostereket maximumra kell húzni, ugyanez igaz a lézerekre is.

Persze ez kb. minden harcra épített hajóra igaz, szóval sok újat nem mondtam vele. :D

A küldetések meg sajnos időnként nem jönnek. Egy időben én is toltam ezt az 50millás mókát, hogy havernak pénzt gyűjtsünk, de nagyon hullámzó volt a teljesítmény. Először annyi küldetés jött, hogy már párat el sem fogadtam, mert már a FC is kezdett kevés lenni hozzá. Aztán egyszercsak elfogytak, nem adott utána semmi használhatót. Státuszok nem változtak, látszólag minden ugyanaz volt. Ja amúgy ez is a Rana rendszer volt.

(#46995) Snoke válasza Peppo (#46994) üzenetére


Snoke
tag

Akkor megnyugodtam, hogy ez normál állapot és nem nerfelték. Rana már pending expansion jelenleg, szóval gondolom hamarosan mehetek vissza fuvarozni. Lehet összedobok egy ilyen afk t10-et is, bár olvastam máshol, hogy peccseltek rajta egy keveset, nehogy már működjön, ahogy eddig. :B

(#46996) nTom


nTom
aktív tag

Az AFK módról (én is jutúbot néztem, de nem tudok angolul)

A lényeg hogy órákra magára lehessen hagyni, vagyis turret fegyverek kellenek, lézerek hogy ne kelljen a lőszerrel foglalkozni, vadászgép hangár egy felfogadott crew pilótával. Lehet válogatni hogy kezdő vagy gyakorlottabb crew legyen. Ajánlott kinevelni egy kezdőt, elitként 10% jutalékot fog kérni, de ha a legdrágábbat alkalmazzuk, annak majd 16% lesz a jutaléka.
Hajónak a T10 a legalkalmasabb. A turretek mellett van egy gimball lézerem is, ha a kalózt lefoglalják a rendfenntartók, azzal bekopogok a hajójába hogy hali, én is itt vagyok. Nem mozdulok el a központtól, csak forgok a hajóval ilyenkor. Ha 6km felett van a mission target, akkor a vadászt küldöm rá „attack target” utasítással.

Kell raktér, ebbe akármilyen olcsó anyagok a piacról, én 8t cargot használok.
Kell legalább 2 point defence turret a lopó limpeteket leszedni.
A turret fegyvereket be kell állítani hogy „fire at will” üzemmódban legyenek:

A crew szintén „fire at will” módban legyen:

A PD állása:

Indulás előtt okvetlen meggyőződni hogy a raktér tele, a crew aktívvá van téve!

Nekem a report crimes .... állása : on
Vagyis megjelennek a zsaruk is ha támadnak a kalózok.

Akkor hogyan is megy pl.
Ay Indi rendszerben a Farkas Dock-on felvenni frakcióktól a nanabozhoba szóló kalózírtós küldetéseket. A Wing küldetések 1 hetes lejáratúak, a sima olyan 1,5 nap. Ez utóbbi jobban fizet, 1 kalóz kb 1 milliót ér, a wing a felét. Nanabozho rendszerben a RES / LowRES helyekre lerakni a járművet, csinálja a dolgát.

A T10-et nanabozho Lamarck Orbital állomásán tárolom, az összegyűlt BH manit úgyis fel kell venni. Itt váltok kis hajóra, azzal megyek Ay Indibe a küldetéseket leadni. Ha van raktér a kishajón is, akkor nem kell az árúkkal vacakolni hogy letegyem, felvegyem hajó cserekor.

Vagy pl.
Az FC-m Mainaniban van, onnan indítom a t10-et
Ngalinn ban felvenni a Mainaniba szóló kalózírtós küldetéseket CSAK kis hajóval lehet, outpost van ott : Hickam Survey Mainaniban (is csak outpost van) kishajót lecserélem FC-n, az 5-ös bolygónál van egy LowRES, azzal megyek oda.

És vagy papíron, v agy excelben vezetni hogy kitől mennyi küldetés van

Ez a mennyiség kb 8 óra alatt összejöhet. Nem árt figyelni, hogy áll a crew, a vadász nem örök életű, másikat kell alárakni ha eldobja. Ha már kevés a pajzs, visszahívom, majd újra kiküldöm már feltöltve.
Küldenek fejvadászokat is, keményebbek mint a mezei kalózok. Előfordul hogy már kezdéskor 6-8 komolyabb python, anakonda rágja a pajzsot, ezért az első 10 percben figyelem a hajót, ilyenkor néha beavatkozom, gáz erre-arra, forgás majd visszaállok a központtól kb 6-7 km-re

Az első AFK hajóm egy Cutter, ez volt éppen üresen:
[link]

a másik AFK T10 :
[link]

Egy másik commanderem AFK t10-e:
[link]

Persze azért fizettem már vagy 6 rebuyt

[ Szerkesztve ]

(#46997) nTom


nTom
aktív tag

a discordon vannak ship buildek, érdemes benézni annak aki nem járt még ott

(#46998) Snoke válasza nTom (#46996) üzenetére


Snoke
tag

@nTom : Köszi, ezt korrekt kis leírás lett. :R Te aztán nem viccelsz, ha aefkázásról van szó. :Y

(#46999) nTom


nTom
aktív tag

kb a jun25 dátumtól csak AFK volt. Előtte robigo

a négy alton van 40milliárd költőpénz

[ Szerkesztve ]

(#47000) buke válasza Snoke (#46993) üzenetére


buke
tag

* látom már észre vetted akkor tárgytalan amit írtam.
Snoke: megnéztem, most Rana az expansio előtt van , hiszen a Pending oszlopban van az expansion, de egyébként ott most, ahogy látom választás van és hasonló negatív hatása lehet a küldik számára nézve, mint a háborúk, vagy a kitermelő gazdaság. Én ilyenkor másik frakciót választok,de már 16 nagyobb frakció közül választhatok kb. május óta lassan haladva.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.