Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46901) duvi válasza nTom (#46900) üzenetére


duvi
nagyúr

Köszi a tesztet! :K

(#46902) buke


buke
tag

Olvasva az AFK témát félév után ODY-ban kivittem az amatőr T10-et
(a corvette pve pajzsát,boostereit azért rátettem :) ) Mainanira megnézni mi a helyzet--nem otthagyni persze--1 óra után kb. a küldik fele kész volt, de nincs egy db Bounty sem :((, jobb oldalt fent soha semmi nem íródott ki a lövések után, ekkor kezdtem gyanút fogni.
Úgylátom nTom kolléga a Horizont tesztelte és ott rendben megy. :K
Én lassan account mérgezést fogok kapni, annyi van már :DD

(#46903) duvi válasza buke (#46902) üzenetére


duvi
nagyúr

Aha! Szóval itt is eltérés van az Ody és a Hori között. Az a hosszútávú terv, hogy egységesítik a két verziót és az Ody lesz a mérvadó. Sanszos, hogy ez csak a konzolos verziók kiadása után fog megtörténni, amik már így is csúsznak...

(#46904) Wn2tl


Wn2tl
tag

Szerintetek megéri egy asp-t felfittelni bányász hajónak pénz csináláshoz, vagy erre van jobb ötletek vannak?

(#46905) duvi válasza Wn2tl (#46904) üzenetére


duvi
nagyúr

Pénz kérdése. Ha belefér, akkor robbantásra inkább egy Pythont, hagyományos bányászatra egy Condát javasolnék.

(#46906) Munkas válasza Wn2tl (#46904) üzenetére


Munkas
aktív tag

Mindenképp.
Core miningre és kb. bármi jó, de az nem annyira effektív. Laser miningnél, a sebesség a lényeg: minél gyorsabban kibányászni az aszteroidát, és minél gyorsabban begyűjteni a fragmenteket.
Előbbihez minél nagyobb Power distributor kell (később weapon focusedre-re mérnökölve), mivel a mining lasereknek úgyis lesz elég slot. Utóbbihoz meg minél több collector limpet controller kell, ahhoz meg minél több internal compartment slot a hajóra. Nem is mérete kell sok slothely, inkább a darabszáma, mert két 3-as collector controller 4 limpetet kezel, egy 5-ös meg 3-t (ezért a nagy modulhelyek maradjanak stroage-nek).
- Az első ideális bányászhajó a Cobra, ami már a játk elején olcsón feszerszámozható.
- Ezután jön a játék közepe felé az ASP Exp. Talán evvel a legélvezetesebb bányászni, mert ugyan vannak megszorítások (nem fér fel a docking computer, kicsit még lassan bányászik, a raktér sok), de mozgékony, így evvel könnyű kimazsolázni a jobb aszteroidákat, ami kompenzálja a kevesebb lézert és limpetet, ezért jól lehet vele haladni.
- Utána a Python, de az már másik kategória, mert arra már minden cucc drága (több százmillió rendesen felszerelni).
- A végén én a Cuttert szeretem, ami ugyan egy lomha dög, viszont avval már olyan gyorsan megy a kitermelés és begyűjtés, hogy a wave scannerrel, prospectorral és ezekre ráfordulásokkal nem is érdemes szórakozni, gyorsabb letermelni mindet ami szembe jön.

(#46907) Snoke válasza Munkas (#46906) üzenetére


Snoke
tag

Cutterrel random kitermeled az aszteroidákat, tök mindegy mi van benne? Mennyit lehet így keresni?

Én keresgélem a megfelelő aszteroidát, felrobbantom, begyűjtöm. Így egy 2-3 óra alatt tudom teleszedni a Pytont. Aztán még el kell vinni valami jó helyre eladni, akár több helyre is. Ha egy ilyen körrel 60-100millót keresek, akkor az már király.

[ Szerkesztve ]

(#46908) Munkas válasza Snoke (#46907) üzenetére


Munkas
aktív tag

Plainát szoktam bányászni duplet spotokon. Ott kb. mindn mésodikat érdemes kitermelni. Meg most, hogy újra az elején vagyok (még nincs cutterem se), nem is csak a pénz a lényeg, hanem a nyersanyagok. Van úgy, hogy a Pythonnal belemnegyek egy jéggyűrűbe valailyen duplet vagy triplet átfedő spotoknál lézerezni. Mindegy mi jön, úgyis a nyersi a fő termék. Persze be kell filterezni a legérteékesebb ásványokra a limpeteket, hogy ne vigye az időt a kevéssé értékes cuccok gyűjtése.

(#46909) Snoke válasza Munkas (#46908) üzenetére


Snoke
tag

SOL közelében van valami jó platinás helyed?

[ Szerkesztve ]

(#46910) Munkas válasza Snoke (#46909) üzenetére


Munkas
aktív tag

Pythonnal nálam is kb. ez a kitermelési arány megy. Annyit lehet gyorsítani, hogy a jobb helyek környéke már tele van carrierekkel, akik általában a környező piaci árnál jóval drágábban veszik meg a cuccot, helyben vannak és lehet limptet is újratölteni, ami sok időt spórol.
Legutóbb az Omicron Capricorni B-re jártam, mert közel van (olcsó űrhajókkal is könnyű). A B csillag első bolygójának a gyűrűjében van egy platina duplet. Az oda út kissé sokáig tart, mivel jó messze van az A csillagtól, ahová a kitesz az FSD, ezért is használom a carriereket. De az első körben ezekből is be kell dokkolni 3-4-re mire lesz egy jó, mert sok kapitány csak beállította a carriert, aztán már rég óta nem foglalkozik vele, a rakterük megtelet a kereskedés megállt, a szolgáltatások lekapcsoltak.

(#46911) Snoke válasza Munkas (#46910) üzenetére


Snoke
tag

Találtam egyet triplát, ezt ma megnézem mit lehet kihozni belőle.

(#46912) Munkas válasza Snoke (#46911) üzenetére


Munkas
aktív tag

Régen arra is jártam, a Szilárd Gateway-re emlékszem, de most (újra)kezdőként még messze volt. Carrieres értékesítésénél még arra érdemes figyelni, hogy csak platinát kell gyűjteni, mert a többit nem veszik át, és úgy egy kicsit gyorsabban is megy mert limpetek csak azokat hordják.

(#46913) Snoke válasza Munkas (#46912) üzenetére


Snoke
tag

Köszi a tanácsokat! :R

(#46914) gabranek


gabranek
aktív tag

Srácok! Lehetséges, hogy Horizonsban nagyságrendileg kevesebb bounty esik mint ody-ban? Odysseyben röpködtek a több százezres vagy akár millió feletti számok a jobb felső sarokban, itt meg egy deadly pythonért kapok 150-200k-t? Viper, vulture 30-40 :F

田中れいな

(#46915) Peppo válasza gabranek (#46914) üzenetére


Peppo
őstag

Ha jól emlékszem, a bountyt még az Odyssey előtt egy patchben emelték meg, szóval elvileg nem kellene különbség legyen. Persze a fene tudja, hogy az oda-vissza patchelgetés közben az egyes verziók között milyen különbségeket sikerül összehozniuk.
Nem voltam már bent megint hetek óta, lassan kimegyek egy kis lövöldözésre, majd megnézem.

(#46916) buke válasza gabranek (#46914) üzenetére


buke
tag

Én úgy emlékszem, hogy csak a kiírás a régi (balanszírozás előtti),de az emelt összeget kapod meg Horizonban végül,az Ody-ban már a kiírásnál látod a végleges összeget.

(#46917) gabranek válasza buke (#46916) üzenetére


gabranek
aktív tag

Valóban a kiírás a rossz, de a végén az emelt összeget kapom meg. Most megnyugodtam, elég nagy kiszúrás lenne egy ilyen baki a horisokkal szemben.

#Peppo: Arra figyelj, hogy valamelyik patchben sikeresen törölték az összes fire groupot. Én is csak akkor ettem észre, amikor beugrottam egy winges kalózcsapat közé :) Ráadásul a vadászod semmit nem fog csinálni parancs nélkül, simán végignézi ahogy szétlövik a hajót.

田中れいな

(#46918) Peppo válasza gabranek (#46917) üzenetére


Peppo
őstag

Köszi! Majd ránézek. A vadászom egy idő után egyébként is meg szokott hülyülni. Jön utánam, de nem csinál semmit, hiába rakom védekezésre vagy támadásra, csak az használ, ha behívom a hangárba, majd újra kiküldöm. És van, hogy még ez sem, csak a relog.

(#46919) buke


buke
tag

ODY: Valami történt a Hostile gombokkal, egyszerűen nem targeteli a következő wing hajót. Tudom,hogy a hazresben időnként változnak a wingek, ez oké,de 1 órája játszom és egy 2-es , 3-as winget se tudtam targetelni. Így nagyon lassú, élvezhetetlen a játék. Nálam a Hotason a 12 és 11-es gombok ezek. Ha például most bemennék egy komolyabb threat-be talán megúsznám. Mi lehet a gond ? Múltkor még ment.

(#46920) Raymond válasza buke (#46919) üzenetére


Raymond
félisten

Barmikor osszebarmolhatja egy ED update a billentyu/controller kiosztast. Nezd meg a beallitasokban hogy mi van ott most.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46921) buke válasza Raymond (#46920) üzenetére


buke
tag

megnéztem, ugyanaz látszik mint, ami azelőtt Joy 11 és Joy 12 -es.
viszont egyszer nem targetelt 1 óra alatt, most a tegnapi AFK maradékát elintézem.
UI: még egy hotas reset jön , aztán nézem meg a Horizons-ban is. Remélem ott jó maradt. E nélkül gyötrelmes a kalóz írtás.

[ Szerkesztve ]

(#46922) buke válasza buke (#46921) üzenetére


buke
tag

Nem működik Horizons-ban sem,de találtam egy átmeneti megoldást: a normál targetelést használva beadja a 2. 3. wing tagot is,de beadhat tisztát is, ezzel ez a gond. Viszont a Hostile gombok fizikailag működnek, hiszen kijelezte az újra berakásnál. Nemtudom mit csináltak ezzel.

[ Szerkesztve ]

(#46923) bozont


bozont
veterán

Üdv
Új vagyok a játékban és kezdésnek felvettem egy bounty küldetést. Viszont nem találom a célpontot. A küldetésben azt írja hogy scanneljem az adott rendszerben a nav beacont hogy megtaláljam, de hiába. Aztán elmentem ahhoz a bolygóhoz amit a target body-nál ír, de úgysem volt szerencsém.
Hogyan kellene levadászni?

(#46924) Submarine válasza bozont (#46923) üzenetére


Submarine
senior tag

Üdv!
Viszel magaddal egy SC-ből kiszedő FSD Interdictior-t.
Biztos ami biztos.
Általában, ha bejelölöm az SC assistnak a rendszer által megadott pontot, akkor előbb utóbb ki akar szedni sc-ből az ügyfél, és olyankor hagyom magam. A többit sejtheted.
Néha, ha kiszállsz az adott rendszer csillaga mellet normál térbe. Egy-két percen belül kilép melléd az ügyfél is, és akkor nyélbe lehet ütni amit kell.
Ha ígysem-úgysem megy, akkor SC-ben addig kell krúzolni, amig meg nem találod az illetőt.
A target gombot nyomkodni kell mint süket a csengőt.
Mögé sorolva kiszeded SC-ből, és bemutatod a felkészültségedet.
;]

[ Szerkesztve ]

(#46925) Snoke válasza bozont (#46923) üzenetére


Snoke
tag

Ha valóban leszkennelted a nav beacont, akkor vissza mész super cruse-ba és kékkel ott kell lennie a célnak a listában, mint mission target.

(#46926) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

Sziasztok! Mély megdöbbenés ,és szörnyülködés közepette CORE mining-ot végzek!
Egyszerűen sír a szám, semmi sem olyan mint rég! El vagyok keseredve! Amint befejeztem a küldetést leírást készítek! De köpködés, és szidalmazás lesz! Most akcióban vagyok, rövidesen , ha végeztem jövök.

huhh

(#46927) Snoke válasza Felhőtakaró (#46926) üzenetére


Snoke
tag

Én inkább könnyítéseket látok a core mining kapcsán, persze pár Ody kezdetei óta megmaradt bug is játszik. Könnyítés, hogy jobban látható a robbantható meteoriton a repedés, könnyebb eltalálni a fragmentet robbantás után. Ritkábban kebelezi be a maradék meteorit darab a leválasztott fragmenteket, de azért előfordul még. Valamit változhatott a robbantáshoz szükséges robbanószer számítása is, ez nem rosszabb csak más valahogy. A fények néha viszont furcsák. A sötét oldalon nem látok semmit csak night visionnal, a világoson meg meg lehet vakulni. A hajó fényszórója 5 méterről világítja csak meg a meteoritot, gyakorlatilag haszontalan. Kb ennyi változást vettem észre.

(#46928) Snoke


Snoke
tag

https://www.youtube.com/watch?v=MQEvs-lbYyQ

Elit Dangerous ship size comparsion 2021. Benne a PantherClipper is! :Y

(#46929) bozont válasza Snoke (#46925) üzenetére


bozont
veterán

Közben sikerült rájönni, eddig valahogy nem tűnt fel a kék szöveg a jobb felső sarokban. :D
Viszont az is kiderült hogy az alap hajó elég korlátos a harc során. Van már egy kis pénzmagom is (~500e Cr). Kérdés vegyem az Eagle-t először vagy menjek egyből a Viper--re?
Egyelőre maradok a bounty vonalon, később szerintem belekóstolok a felfedezésbe.

(#46930) Raymond válasza bozont (#46929) üzenetére


Raymond
félisten

Csinalj 2-3 rendszeren belul data hurcolaszo missziokat mindegyik nagyobb faction-el, maradj ott egy darabig hogy a rep feljebb kusszon (a penz helyett erdemes eloszor a rep++ vagy magasabb jutalmat vinni hogy mindel hamarabb Cordial es utanna Friendly legyel). Akkor mar jol fizetnek es lesz 80-100e per szallitas, igy 2-3 faction-tol osszeszedett misszio utan egy oda vissza uton siman megvan a mostani 500e.

Szerk: arra kell figyelni hogy az NPC-k ne szedjenek ki SC-bol mert a jobban fizeto misszioknal azert mennek utannad.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46931) Snoke válasza bozont (#46929) üzenetére


Snoke
tag

Nem hiszem, hogy kezdőként, nem mérnökölt hajóval a BH lenne a leghatékonyabb fejlődési vonal. Én először adatot, aztán árut szállítanék és ebből szednék össze pénzt a többi hajóra. Harcolni akkor szokás, ha feloldottad a legfontosabb mérnököket, és van egy arra való mérnökölt hajód. Jól fizető BH küldetéseket nem lehet megcsinálni ilyen kicsi, mérnökölés mentes hajókkal. Aprópénzért persze lehet, de brutál soká fogsz feljebb jutni.

(#46932) Íjász001


Íjász001
tag

BUÉK!!!

Íjász

(#46933) nTom


nTom
aktív tag

Szerintem az optimális kezdés:
összeszedni egy DBXet akárhogy (mérnök nélkül is 35ly körül ugrik) SRVvel, kiugrálni a raw mati rendszerbe, ez kb 1500ly, összeszedni az összes materiált fullra, vissza Farser mérnökhöz, ott leadni annyi felfedezési adatot hogy meglegyen a G5 szint. Természetesen az úton az öszes rendszert ledudálni, ha sok a bolygó, szkennelni.
Összeszedni FSDre a matikat, kimenni 5000ly fölé, szkennelni, vissza, ezzel megvan 1000 és 5000ly követelmény a mérnökökhöz.
Nekem a dbx és a phantom a kedvenc felfedezőhajóm, de hát kinek mi. Majd lehet ráállni a mérnökölésre, ehhez is van útmutató, mi a legrövidebb lehetőség

(#46934) VikMorroHun válasza nTom (#46933) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

"az összes rendszert ledudálni" - ez tetszik :)

Kár, hogy ezt nem tudtam korábban, akkor ilyen Diamondbackkel indultam volna a második felfedező útra.

[ Szerkesztve ]

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#46935) VikMorroHun


VikMorroHun
senior tag

Kíváncsi voltam, mennyi a supercruise végsebessége. De lehet, hogy nincs neki olyan, mert itt még gyorsult.
Alig egy hét múlva már a szomszéd csillagrendszerben lehettem volna. :)

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#46936) Raymond válasza VikMorroHun (#46935) üzenetére


Raymond
félisten

Nem lettel volna mert az ugras valojaban egy loading/generalas. Nem tudsz atrepulni az egyik rendszerbol a masikba barmilyen kozel is vannak. A vegsebesseg egyebkent [link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46937) Peppo válasza Raymond (#46936) üzenetére


Peppo
őstag

Régebben én is goldoltam rá, hogy kipróbálom, de aztán láttam, hogy más már megtette korábban, megspórolva nekem az időt. :D
Nyilván nem lenne túl nagy igény rá, ezért nem foglalkoztak vele, de talán beletehettek volna egy instance-újratöltést, mikor már közelítünk a másik rendszerhez. Gondolom, a SC max. sebessége is azért ennyi, hogy ne is nagyon próbálkozzon vele senki. :D

(#46938) 5150head


5150head
senior tag

Skacok! Ránéztem erre a RamTah féle Guardian küldire.
Annyira unalmas grindnak tűnik így elsőre... az SRV se a szívem csücske...
A lore-on meg a 100m-en kívül van értelme ezt csinálni? Gondolom, ha letelik az egy hónap, akkor ennyi, nem lehet később próbálkozni.
Én kifejzetten szeretem a grindos cuccokat, ha közben szórakoztató, de ez... :U erre már sajnálom az időt.
Pedig most már könnyebb is, hogy a Scarabban 4 cargo hely van a 2 helyett.

(#46939) Snoke válasza 5150head (#46938) üzenetére


Snoke
tag

Újra el tudod kezdeni, ha nem érsz a végére időben. Én kihagytam, nem ért nekem annyit 100mill kredit. Elolvastam a leírásokat, hogy és mit kéne csinálni, aztán skippeltem a küldit. :DDD Semmi nélkülözhetetlent nem ad.

(#46940) buke


buke
tag

Sziasztok! Illegális mészárlós küldit teljesítettem,éppen ez egy olyan típus volt,ahol mindenkit likvidálni kellett. Meg is történt, szépen kijelezte amikor megvolt a 16. npc. Ilyenkor, ha kifizetem a büntetést le is tudom adni a küldit. Most viszont látom,hogy a hírhedtségem "2" értéket vett fel. Legutóbb,amikor hasonló küldi volt,de csak a Guard-ot kellett kilőnöm 12 főt, akkor nem kaptam hírhedtségi számot,azaz maradt "0". Tehát most nekem játszani kell 4 órát, akkor is ha nem kívánom már a hátam közepére sem ezt az egészet. Így viszont ezt a küldit sem tudom leadni időben,mint a többit ilyen olyan bugok miatt. :C

(#46941) Snoke válasza buke (#46940) üzenetére


Snoke
tag

Egyszer én is elhittem a játéknak, hogy ha küldetésként megsemmisítek egy rakat civil hajót, akkor csak vérdíjat kapok és nem növekszik a hírhedtségem. Azóta ilyen küldetéseket nem vállalok. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#46942) buke válasza Snoke (#46941) üzenetére


buke
tag

Pedig külön vigyáztam arra, hogy sentryket, védelmi eszközöket ne támadjak csak az npc-ek a megadott mennyiségben.
Egyébként van olyan küldi is,ahol csak a technikusokat,munkásokat kell és szabad lelőni a kommandósokat nem. Így már ez egy lapulós feladat lenne... Tudnám mitől lettem hírhedt, ha máskor viszont nem ? :F

(#46943) [HUN]NIMROD válasza buke (#46942) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Anarchia / nem anarchia.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46944) buke válasza [HUN]NIMROD (#46943) üzenetére


buke
tag

Szia, én ezt tudom,hogy nem anarchia,de így akkor ez ellentmodás lesz,ha nő a hírhedtségem, mert nem tudom leadni a küldit.

(#46945) [HUN]NIMROD válasza buke (#46944) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Anarchiában nem tud nőni, eleve kizárt, mert nincs törvény, rendfenntartók, hatóságok.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46946) buke


buke
tag

Végre lejött rólam a hírhedtség, de különös módon a wanted státuszt nem tudom kifizetéssel megszüntetni olyan helyeken, ahol nem az adott frakció a kontroller, mivel ezeknél az interstellar factoroknál nem jelenik meg semmi, nincs büntetés. :N Ezek szerint van még egy másik szint, ahol ezt ki tudnám fizetni ? Ahol wanted lettem a küldi miatt az a Barbera Crew nevű játékos frakció. Nyáron egyszer a fegyverek próbálása közben bele szaladtam egy ilyen vagy hasonló helyzetbe, akkor is nehezkes volt a rendezés,de már nem emlékszem ,hogy történt.

(#46947) Peppo válasza buke (#46946) üzenetére


Peppo
őstag

Nem ültél át másik hajóba? A bounty elvileg a hajóhoz kötött, nem a parancsnokhoz.

(#46948) buke válasza Peppo (#46947) üzenetére


buke
tag

emlékszem rá ,biztos nem :)

(#46949) [HUN]NIMROD válasza buke (#46946) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Olyan interstellar factorsnál mindenképpen ki lehet fizetni akik nem ebben a rendszerben vannak.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#46950) buke válasza [HUN]NIMROD (#46949) üzenetére


buke
tag

Én is így tudtam,de itt az van, hogy ahol a Barbera Crew frakció van ott nem lehet látom, viszont ahol nem vagyok wanted ott leszállva nem jelez ki büntetést ,amit ki kéne fizessek. Ilyen még soha nem volt. Nyáron viszont valami köztes megoldás volt. Akkor sem a normál kifizető helyen tudtam.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.