Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47651) scyllafren válasza [HUN]NIMROD (#47648) üzenetére


scyllafren
senior tag

Nem pont ugy nerfeltek: (a te szamodat hasznalom)
ha 1.45m-nal voltal, az ugy maradt, de Elite I-et felvittek 5 millara, ergo addig nem latsz semmit, amig az 5 milla pontot el nem ered.

A te pontod maradt, a hatarok valtoztak, de vissza nem esel, igy nem vesztesz unlockolt dolgokat.

(#47652) gabranek válasza Munkas (#47639) üzenetére


gabranek
aktív tag

Köszi Munkas, remek leírás. Én általában kész buildot veszek alapul és azt próbálom magamhoz igazítani. Nincs türelmem sajátot összerakni.
A caustic damageot csak túlmelegedéssel lehet leszedni? Mert közben egy beam lézeres hajómat alakítottam át scout vadásszá (lézereket leszedtem, helyette mentek a 3E turret cannonok), de szinte semmit nem melegszik. Van esetleg olyan modul ami direkt arra való, hogy megsüssem a saját hajómat?

田中れいな

(#47653) [HUN]NIMROD válasza scyllafren (#47651) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Na ha ez így lenne, akkor az is orbitális kicseszés, mert a mondjuk 5milliós szinthatárban a 450k nem 45%, hanem csak 9%!! (És továbbra sem értem, legalább azt a 9%-ot miért nem látom, miért tűnik úgy hogy visszaestünk a szint legelejére.) A korrekt az lenne, ha a meglévő előrehaladást felszoroznák, hogy százalékosan ugyanott legyen. Az unlockok iszonyatosan hidegen hagynak, a lényeg a befektetett idő, ami így kárba veszni látszik.

gabranek: a SCB talán a legjobb ha direkt sütögetni akarunk, legalább a pajzs is töltődik, a lőszert meg amúgy sem pazarolnám. Opció még a silent running bekapcsolása, de akkor a pajzs leesik. Konkrétan caustic leszedésére van controller(+limpet tehát cargo is kell), és szvsz nem harc közben kell csinálni, hanem utána.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47654) gabranek válasza [HUN]NIMROD (#47653) üzenetére


gabranek
aktív tag

Tényleg, a shield cell bank kiment a fejemből, köszi :)
Egyébként annak van valami trükkje, hogy hogyan kell eljutni a rendszeren belül egy konflikt zónába? Mert folyamatosan ki akarnak szedni/kiszednek SC-ből és mire eljutok a konkrét harchoz, már eléggé le vagyok amortizálva.

田中れいな

(#47655) [HUN]NIMROD válasza gabranek (#47654) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ha interdiktálnak, annak oka van, ezt szüntesd meg (vérdíj, értékes rakomány, aktív küldetés, ???)

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47656) gabranek válasza [HUN]NIMROD (#47655) üzenetére


gabranek
aktív tag

Mármint a thargoidok szednek ki folyton. És sajnos nem a scoutok, hanem nagyobb hajók. Azok ellen meg nem sokat ér a Krait (megpróbáltam :) )-

田中れいな

(#47657) 5150head válasza gabranek (#47656) üzenetére


5150head
senior tag

A bogarak most mindenkit kiszednek a támadás alatt lévő rendszerekben és környékén.
Boostolni kell h távolságot szerezz, aztán vissza scbe. Ez, vagy a harc.

(#47658) [HUN]NIMROD válasza gabranek (#47656) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Jaaaa, ez valami új. Akkor nincs rá trükk. Illetve talán ha másik rendszerekbe mész, mondjuk azokba ahol eddig is voltak a Maia környékén, pl Asterope: a csillag mellett van állomás meg sok FC, és hemzsegnek a threat 4-5 források, amikben 4-8 scout jön. (5-ösben lehet néha küklopsz is, akkor futás)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47659) Munkas válasza gabranek (#47652) üzenetére


Munkas
aktív tag

Én meg inkább stratégiai játéknak játszom az Elit-et, ezért hajókat is szeretek építeni.
Melegítésre a legegyszerűbb a silent runnig (alapból a Delete gombon van), akkor nincs hőkibocsátás, minden bent marad, pár lövés és 200%-on lesz, utána ki kell kapcsolni), csak az leveszi a pajzsot is., de a scoutok sokat nem szednek le a hullból se amíg visszaépül.
Az interceptorok ellen nagy divatja van az ún. hideg build-eknek. Azokra nem tesznek pajzsot, hogy nehezebben fogják be a hajót (mert ha nem lőnek, akkor a pajzs a fő hőtermelő). Ezeknél egyszerű így melegíteni. Csak meg kell tanulni hozzá flight assisst nélkül is jól repülni, mert ott nem megy a szemtől szembe ki bírja tovább harcmodor, az interceptort meg csak szemből lehet lelőni. Én ebben nem vagyok olyan jó, így pajzsos Cutterrel lövöm őket. A hideg Chiftan-nel (kb. a te Krait-edhez hasonló, csak kezelhetőbb némileg kisebb tűzerő árán) ugyan könnyebb, de kockázatosabb.
Ha nem melegszik rendesen a hajó (elsőre nekem is furcsa volt, hogy néha ilyen célja is van az embernek), akkor az erőműnél a thermal spead-et szedd le. Mivel energia biztos jön elég a 7A PP-ból, stripped down lesz a legjobb, ha mégis kell még több, akkor monstered.
Meg folyamatosan kell lőni, amíg nem lesz újra szép narancssárga a hull kijelző, mert a hajó is folyamatosan próbálja hűteni magát.
De a caustic effectet elég lassan szedi a hullt. Ha nem akarsz/szoktál lőszert szintetizálni, akkor nem kell foglalkozni vele, biztos tovább kitart a hull, mint a lőszer, és a bázison majd kijavítják. Ez esetben az AFMU sem kell, tegyél be helyette egy supercruise assistot, és ha tudod maxon használni, akkor pikk-pakk megjárod a legközelebbi bázist.

Thargoidos rendszerekben most ok nélkül is kiapják az embert a hipertérből. Régen ’asszem kellett vinni egy szívet a raktérbe, hogy támadjanak. Most maguktól is csinálják. A legegyszerűbb, hogy hagyjuk magunkat: ha jön az interdiction, akkor megállni, úgy gyorsabban hűl vissza a FDS, mintha max sebességgel szednek ki. Utána boost, ezek a hajók gyorsabbak a thargoidoknál, könnyű otthagyni őket, és ha lehűlt az FSD, akkor tovább menni.
Thargoidok elég jók interdiction-ban. Eddig, csak akkor tudtak kiszedni az NPC-k, ha én is akartam, most meg a Cuttert is kiszedték. Pedig annak a mass factora maximális, gyors is, még valamennyire fordul is a hipertérben.

[ Szerkesztve ]

(#47660) scyllafren válasza [HUN]NIMROD (#47653) üzenetére


scyllafren
senior tag

Akkor leirom maskepp:
Vegyunk 5 fokozatot:
1: 0-1 millio
2: 1-10 millio
3: 10-50 millio
4: 50-200 millio
5: 200 millio felett.

Neked volt 2 milliod, az lv2. Namarmost ha felszorozzak az osszes szamot 10-el,akkor 0-10 millio es 10-100 millio lesz az elso ket szint.
A valtozassal te lv 2-es maradsz(nem esel visszal lv 1-re), de semmit se latsz, amig 8 extra milliot ossze nem szedsz. Ezert "nulla" a csikod.
Ugyanigy, ha pl lenne 55 milliod, az lv 4, a 10*-es szorzoval, viszont csak lv 2-es lennel. Es 500 millio pontig szinten nem mozdulna a csik 0-rol.

(#47661) [HUN]NIMROD válasza scyllafren (#47660) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Értem én ezt, csak ez így aljasság (lenne, ha tényleg ez lesz). A felszorzott szintek és a felszorzott jutalmak mit sem számítanak abból a szempontból, hogy ha én a régi rendszerben voltam valahol, akkor most is halál pontosan ugyanott kéne lennem százalékosan, és onnan folytatnom. Ebből így kimarad az, hogy a már meglévő, alacsonyabb áron leadott tapasztalati pontokat (ami ezek szerint kreditben van mérve) IS felszorozzák. A példádban az eddig gyűjtött 2milliómnak 20millióvá kéne változnia (persze nem kéne kreditben is megkapnunk!! csak mint exobio XP), amivel pont jó helyen lennék: ugyanúgy ~11% a lvl3 felé (régen 1->2->10, most 10->20->100)és az újonnan megszerzett 8M-val összesen 28M-m lenne, nem felkapaszkodnék vele 2+8=10M-ra.

De mondom, szerintem nem ez van, valami trükközést azért kellett csinálniuk, mert voltak akik a 14 és a 14.01 között leadtak felszorzott jutalmakat a nem felszorzott fokozatokra, és így haladtak brutál módon a ranglétrán. Csak valamit megint benéztek. Akár úgy amit írsz és én itt fentebb, csak ezt is nagyon gyorsan orvosolni kellene, mert ez meg valóban a ló túlsó oldalára való szokásos átesés lenne. :R

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47662) cabala1 válasza gabranek (#47656) üzenetére


cabala1
tag

Gabranek: egy gyors hajóval valóban az a legjobb, hogy azonnal "megadod" magad, tehát leveszed nullára a sebességed, amikor visszatérsz normál térbe, akkor boost-boost-boost és ugrás el. Ha nullás sebességnél interdiktol bárki, akkor az FSD is pikk-pakk visszatöltődik.

Ha AX turreteket pakolsz fel interceptorok ellen - azzal az a gond, hogy ahhoz, hogy ezek autoturret módban jól működjenek - le kell Xeno szkennelni előtte hogy lásd melyik "Heart Exterpt"-elt. :) Ez nekem vagy 5 perc, sokszor elvesztem a türelmem mert 500m-en belül kellene tartani az interceptort tíz másodpercig, ez meg izeg-mozog, búsztol össze-vissza. Mondjuk ezen igazán fejleszhetne már a Ram Tah! :)

Van, hogy inkább visszapakolom a Gauss-t - és ezzel a Caustic is megoldódik, mert 2 négyes lövés elég a leégetéséhez.

Tegnap este még a Farkas Oasis és Wolf Orbitalban lövöldözgettem (nem tudom észreveszitek-e a magyar vonatkozást), most meg egy Rescue Shipen ébredtem az Enayex rendszerben. Nem tudjátok mi történt? Megpusztult a HIP 23716? A napi 1 milliárd lövöldözésre egész jó átlag volt eddig naponta, mennék vissza :)

(#47663) 5150head válasza [HUN]NIMROD (#47661) üzenetére


5150head
senior tag

Nem kell ezen meglepődni.
A thargoid háború első hetének előrehaladását is resetelték.
Szóval amit az elmúlt egy hétben a playerek elértek a szimulációban a thargoid háborút illetően, az ment a kukába...
És ez így lesz minden héten: ha egy hét alatt nem sikerül 100%-ban egy rendszert megmenteni (progress bar) legyalulják az addig elért eredményeket az adott renszerben :W

[link]

(#47664) Raymond válasza 5150head (#47663) üzenetére


Raymond
félisten

Lattam tegnap a forumon, eszmeletlen! A sok goodwill amit felepitettek a sok uj es visszatero jatekosnal azonnal lenullazodott. Ennyire dilettans bandat is ritkan lat az ember.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#47665) cabala1 válasza 5150head (#47663) üzenetére


cabala1
tag

Nekem is most totál elment a kedvem az egésztől. :( Pedig ez egy tök jó irány volt a számtalan bug ellenére:
- láthatatlan interceptor
- befagyó üzenetek a társaknak
- nem resetelő instance
- csak scoutok jönnek
- vagy egyáltalán nem jön semmi... stb.
... de mégis végre írthattam a rovarokat és nem egyedül, hanem szépen wingben csak úgy szállt a levegőben a csillámpor!

Ha ezek javították volna mondjuk egy hónapig én most tuti el lettem volna... erre beszántják az egészet. fck

(#47666) Snoke válasza gabranek (#47654) üzenetére


Snoke
tag

Thargidok ellen pajzs nélkül szoktunk menni, mivel keresztül lövik simán, kb semmi értelme. A causticot silent running móddal égetjük le, plusz ha van beam laser overcharged, vagy long range-re mérnökölve és termal vent experimentallal. Ilyenkor ha mellé lősz vele melegszik mint az állat. SCB nem thargoidok ellen való, és véges számú a felhasználhatósága is. (4x)

(#47667) Snoke válasza cabala1 (#47665) üzenetére


Snoke
tag

Az a szánalom, hogy az általad leírt hibák már az azimuth hullám előtti thargoid cg-k idején is pont ilyen volt. Nem jöttek csak scoutok ax cz-be meg ilyenek és sok más idegesítő bug. Kiadták ezt a patch 14-et és ugyanúgy benne hagyták ezeket, pedig az egész patch a thargoidokra épül. AXI beadta ezeket a hibákat nekik, mi fel vote-otuk és benne is van a patch leírásában, de mint "known issue". Érted, tudnak róla, vizsgálják, aztán majd egyszer valamikor lehet javítják. Ha nem, akkor meg így marad.

[ Szerkesztve ]

(#47668) [HUN]NIMROD válasza Snoke (#47666) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Mivel ő scoutok ellen akar menni, azért a pajzs nem teljesen elhanyagolható. Igaz hogy azok is átlövik, de nem keveset így is levéd belőle, és ez az interceptoroknál is így van. Valahol régebben olvastam, hogy a SG modulhelyére pakolt 1 db HRP nem ad annyi plusz hullt, mint amennyit a pajzs levesz a sebzésből. Ha viszont nincs SG, akkor banálisan egyszerű a silent runninggal túlhevíteni, semmi modul meg módosítás nem szükséges.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47669) Snoke válasza [HUN]NIMROD (#47668) üzenetére


Snoke
tag

Igazad van, erről biztos nem tudnak az AXI group tagjai, akik folyamatosan thargoidokkal harcolnak és harcoltak már évek óta, náluk vannak a legjobbak a kategóriában. Egyik sem használ pajzsot, de majd szólok nekik, hogy szedjék össze magukat. :DDD

(#47670) [HUN]NIMROD válasza Snoke (#47669) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Jó, persze akik CSAK Interceptorokra mennek, ÉS olyan a vezetési stílusuk hogy jobban bejön nekik a 0 pajzs összeállítás, annak az a kifizetődőbb. De nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy mondjuk egy nagy hajón, aminek 8 azaz NYOLC utility helye van, teljesen felesleges lenne felpakolni egy G5-re mérnökölt barbi/bi-weave pajzsot +exp.eff. ami tud akár 7-8-as méretű is lenni egy darab árva 5-ös HRP árán és hasonló boostereket, aminek a helyére pajzs híján csupa-csupa hasznos kütyüt lehet... ja nem, lófszt se a SFN-en kívül :DDD Majd esetleg ha lesz olyan AX point defence, ami leszedi a caustic missilet vagy akár a swarmból is valamennyit folyamatosan.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47671) [HUN]NIMROD válasza [HUN]NIMROD (#47670) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Hogy mik vannak: egy Hydra solo kill, éééééééés mit látok a hajó ikonja körül?? Hát három kék karikát :P

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47672) gabranek válasza [HUN]NIMROD (#47658) üzenetére


gabranek
aktív tag

Eljöttem az Asterope rendszerbe (közben egy Anacondát raktam össze, hogy tudjak materialokat is szedegetni a sok limpettel). Viszont jó lenne az alien vadászatot küldetések keretein belül csinálni, nem csak úgy céltalanul. Körberepkedtem a szomszédos rendszereket, hátha valamelyik kínál Thargoidos küldetést, de sajnos semmi eredmény...létezik erre valami kereső, amivel egy adott rendszerbe szóló küldiket tudnám listázni?

田中れいな

(#47673) Munkas válasza [HUN]NIMROD (#47668) üzenetére


Munkas
aktív tag

Evvel én is egyet tudok érteni. Az olyan hardcore pilóta, aki profin körberepüli az interceptort, azt úgysem lövik meg (főleg, hogy hidegen tud menni), neki könnyebb pajzs nélkül. Én meg még csak most kezdtem a bogarászást, kb. annyit tudok, hogy elmegyek az interceptor mellett, és közben FA off, és ráfordítom a hajót, korrigálok amennyit tudok, ezalatt 3-4-et rálövök, FA on, aztán gyorsan mögé repülök, és újra. Csak közben nem mindig látom át, hogy milyen irányban és sebességgel mozgunk is egymáshoz viszonyítva, és ha jobban becsúszok elé, akkor gyakran én is bekapok egy jó nagy sebzést. A pajzs ilyenkor sokat segít.
Szerintem többször annyit fog fel a pajzs, mint amit közben bekap a hull. Prizma shielddel csinálom, és 3-4 azonos kategóriájú shield cell is el szokott fogyni mire, az összes szirmát letépkedem a cyclops-nak. Az kicsitt több mint pajzs full hp-ja. A hullnak meg a fele szokott lefogyni a végére, igaz, azt is javítom közben. Ráadásul a boostolt pajzs még jóval erősebb is mint a hull.

(#47674) Munkas válasza gabranek (#47672) üzenetére


Munkas
aktív tag

Kondával nehezebb lesz a scoutok ellen. Én cutterrel próbáltam, de a plazma ágyúval előbb lőttem le őket, mint AX MC-okkal. Azért próbáld ki, aztán ha nehéz lesz vele forgolódni, akkor inkább áldozz be Krait-en néhány hull reinforcment a célra.

(#47675) Munkas válasza [HUN]NIMROD (#47671) üzenetére


Munkas
aktív tag

Ez a cutter főbb paraméteriben majdnem olyan, mint az enyém. Csak én lézerrel szedem a pajzsukat, és nem használok heat shinket (bár ezek után lehet, hogy felül kell vizsgálnom ezt az elképzelésemet).
A srác itt is tölti cell bankkal is, és el is elhasználja mindet (egy 8 és 6 B-st) a végére, ahogy én is, csak én a cyclopsnál 😊. Igaz ő neki is szokott menni a hydárnak, mindig avval szedi le a pjzsát. És úgy csinálja a hűtést, hogy heatshink, aztán rebootolja a hajót, akkor sem látja az ellenség. Ezt mindig a szívkilövés után, hogy ne tudja megcélozni, közben a fegyverek is javulnak. Ezért neki csak 3 SBC van, a többi helyett heathsink.
Meg azért marha jól tud repülni. És nem spórol a nyersanyaggal sem. a fegyverekbe mindig prémium lőszert szintetizál.

[ Szerkesztve ]

(#47676) [HUN]NIMROD válasza gabranek (#47672) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Sajnos ezt nem tudom. Ott a Maia környéke eleve gyéren lakott, nem nagyon valószínű hogy lesz. Kereső csak kalózos van, ez a T-háború téma még túl új ehhez, de ha lesz is, nem hiszem hogy azt a régiót érinteni fogja, csak a bubiban támadott rendszerek lesznek benne.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47677) Snoke válasza [HUN]NIMROD (#47671) üzenetére


Snoke
tag

Találsz olyan videót, hogy ax cannonnal lövik le, akkor azt biztos király. Te annyira okos vagy már, hogy kár is szóba állni veled. :DDD A lószar finom, 10 millió légy nem tévedhet. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#47678) [HUN]NIMROD válasza Snoke (#47677) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

???!?
...most azzal az állítással akarsz vitatkozni hogy van akinek a 0 pajzs működik, és van akinek a shieldtank? Mondhatnám, ha már közmondások: kinek a pap, kinek a paplan?
Éééés nem utolsó sorban azzal hogy egy kezdő bogárvadász az első útjára azért inkább ne azt a buildet válassza, amivel a vérprofik röpködnek?... Gondold át, köszi.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47679) duvi


duvi
nagyúr

Tudom, hogy már nem vagyok TG, de plz.ne essetek már egymásnak! Mindkettőtök megoldása járható út. Ezen kár összeveszni.

(#47680) [HUN]NIMROD válasza duvi (#47679) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Nyugodtan, sőt köszönöm. Én is ezt mondtam végig. Egymásnak esés és veszekedés szvsz nem volt, a történet úgy indult hogy nem szerettem volna ha itt marad megválaszolatlanul ez a -téves- ex catedra kijelentés a #47666-ban hogy: "mivel keresztül lövik simán, kb semmi értelme"

Mindenképp hasznos volt, mert megtaláltam sok jó felvételt, köztük ez a kettő a legjobb:

Első szóló Sidewinder vs. Hydra
Hydra egy lövéssel
(Igaz, mindkettő bug kihasználásával volt lehetséges, de akkor is impresszív.)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47681) Munkas válasza [HUN]NIMROD (#47680) üzenetére


Munkas
aktív tag

Ez nem bug, majd egyszer ki is próbálom:
[Cyclops 8 másdoperc alatt]

(#47682) 5150head


5150head
senior tag

Ahogy néztem, Chieftain-t szoktak vinni shield nélkül. Ezeken a gépeken van AFM meg Repair Limpet szóval amellett, hogy FA-off-al és jól kell repülni (+silent run on/off), a harc mellett még "gépészkedni" is kell.
Ez jól működik 1v1-ben, de a támadás alatt álló bázisokon a scoutok mellett szokott lenni még 2-3 nagy dög is. Bár azokat lefoglalják az npc-k is, azért elég nagy katyvasz szokott lenni ami megnehezíti az ember dolgát. Pl én hiába harcolok az IC-vel ha közben 2-3 scout csipeget. Meg ezek a dögök tudják buffolni meg healelni is egymást, szval jah :D
Ezért is írtam korábban, hogy a game most rákényszeríti az embert h wingben repüljön. 1-2 ember szedi a scoutokat, a többiek meg lövik a "rózsabimbót" :D
Ez nekem rossz hÍr, mert én soloban nyomom...
Én most agyalok, hogy próbaképpen összerakok egy ilyen chieftaint és "patrolt" nyomok a támadott rendszerek között. Ott ált 1-1 dög szokta kiszedni az embert aztán mehet a móka. Így biztosan meg fogok tanulni rendesen repülni :DDD

(#47683) macy


macy
addikt

Twitch-en jutalomosztás van, ha 30 percig néztek Elite-t, kaptok egy Type-9-et.

(#47684) buke


buke
tag

Akkor ez nem csak a festésekre vonatkozik ?

(#47685) gabranek válasza buke (#47684) üzenetére


gabranek
aktív tag

Csak festéseket adnak sajnos.

田中れいな

(#47686) macy válasza buke (#47684) üzenetére


macy
addikt

De sajnos csak a festésre, csak ezt nem írták a twitchen, jól benéztem.

(#47687) Munkas válasza 5150head (#47682) üzenetére


Munkas
aktív tag

Jobban jársz a földi bázisok közelében, mert ott nem lőnek ki swarmot az interceptorok. Legalábbis nekem sok időt szokott elvinni mire leszedegetem őket. A shieldless Chiftainnel muszáj, mert akkor meg azok csipkednek, pajzsos hajóval elég megritkítani őket.
Meg ott a talaj közelében küldenek dekontamináló limpetet is (néha javítót is), de ezek inkább shieldes hajóknak előnyösek. Amíg nem tudsz jól repülni, és elhúzódik a csata, addig javítgatni is érdemes/kell, de ez is shieldes hajókkál jobb, mert közben tölt a pajzs is.
Persze jó a shieldless chiftain. Én is avval próbálgattam, de aztán meguntam a bogarászást, és a bubi másik oldalán lövöldözök double shot-os pacifier-ekkel, nagyon állat (arra is a chiftain az egyik legjobb).

(#47688) fejesg2 válasza fejesg2 (#47468) üzenetére


fejesg2
aktív tag

Gugli barátom segítségével találtam megoldást erre a grafikai bugra. Vissza kellett telepíteni a 22.5.1 drivert, így most nincs ez a jelenség. Viszont így nem működik rendesen pl az CoD MW2. Ez egy ördögi kör. RX 6900XT tulajoktól kérdezném főként, hogy van esetleg valami 5let erre a bugra? A fenti driver utáni verzióknál problémás.

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#47689) [HUN]NIMROD válasza fejesg2 (#47688) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Nem vagyok érintett csak kíváncsiság hogy a Codnak így mi a baja amúgy?

Nekem is van egy fejfájásom: az új gépemen a térképeknél amikor megnyitok egy olyan menüt aminek sok eleme van és lehetne lefelé görgetni a listát az egér kerekével, azonnal el is tünteti a menüt, és elkezd zoomolni, mert ezt a funkciót a görgőre tettem. Ha nem a görgőn van a zoom, akkor minden jó, de az összes többi gépen elfért a két dolog egyszerre, csak itt van valami elromolva. :F

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47690) truefx


truefx
aktív tag

Sziasztok, csak hogy jól értem e az utóbbi hetek-hónapok eseményeit:
- 2 update érkezett, egy a 3.8, egy a 4.0
- a 4.0 az ún "Live"
- a 3.8 az ún. "Legacy"
- a 4.0 installáláshoz új game client kell, ami 50GB, órákig is eltart az installálás
- a Legacy és a Live nincs összekötve, 2 külön világ lett, amit az egyikben csinálok, nem látszik a másikban
- konzolosok maradtak a Legacyban

Amit nem értek:
- konzolosok egyáltalán nem is kapják meg a Live-ot?
- mindkét világban megjelent ez a masszív thargoid invázió?

Köszi.

(#47691) Sztyepadzso válasza truefx (#47690) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Csak a live-ban van invázió, a konzolokhoz nem értek.

(#47692) VikMorroHun válasza truefx (#47690) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

"- a 4.0 installáláshoz új game client kell, ami 50GB, órákig is eltart az installálás"

Nekem összesen 72 GB az Elite: Dangerous mappám mérete és régebben játszottam a Horizons változattal is. (Ha az csak kb. 22 GB helyet foglal, akkor stimmel.) Az, hogy meddig tart a telepítés, géptől is függ. (Meg a használt technológiától. Nálam a negatív csúcsot eddig az Absolver nevű gyöngyszem tartja, amihez egyszer kiadtak valami 300 MB méretű frissítést. Pár perc alatt letöltötte a gép, aztán fél órán át telepítgette. Egy idő után meguntam, és letöröltem az egészet. Mindezt SSD-n.)

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47693) scyllafren


scyllafren
senior tag

A nem kello konyvtarakat le lehet siman torolni, vagy valahogy (a launcherbol) uninstallalni is lehet. En a fizikai torlest valasztottam :) Nalam 120 giga volt a teljes konyvtar, most csak 54.
Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Elite Dangerous\Products\ , vagy hasonlo hely, ha nem default steam (vagy Epic) konyvtarban van a jatek.

(#47694) 5150head válasza Munkas (#47687) üzenetére


5150head
senior tag

Összeraktam [ezt] a buildet, és nagyon agilis ez a gép így :C
Amúgy a sima M-es állomásokon is nyomják a limpeteket ha nem távolodsz el nagyon, viszont mivel egyszerre több virág is szokott lenni, a swarmmal továbbra se lehet mit kezdeni csak a Flak "segít rajtuk". Láttam streamben, hogy ezzel a buildel 1v1-ben csak "dodge"olta a swarmot a srác nem is foglalkozott vele :D Így harcra nagyon tetszik, lehet hogy csinálok majd egy kalózvadász verziót is belőle.
Azon gondolkodtam még, hogy lehet h az AFK Type10-ből meg csinálok egy axTurret + missle buildet aztán megnézem mit aprít auto turettel, 1-2 fighterrel AXCZ-ben. Az a build full shield meg hull tank szóval ...:)) Főleg így, hogy Lyz meg Zac dolgoznak az AX fegyók mérnöklésén... lehet majd menni oda is szórni a matit. :U

(#47695) Munkas válasza 5150head (#47694) üzenetére


Munkas
aktív tag

Én az armort heavy duty-re mérnököltem, de ez sem rossz. Az armor nem olyan nehéz, nem vesz le sokat chieftain fordulási szögeiből a plusz súly, de ez csak élőben derül ki, hogy ad e annyi plusz mozgékonyságot amennyi HP-t elvesz.
D-s life supporton én is hezitáltam. A light weight-el úgyis le lehet vinni 15%-ra a súlyt, így nincs nagy különbség a D és A modul között. Viszont 5 perc úgyis elég, ha betörik az üveg, és amikor kilőtték a PP-t akkor a 25 perc se ért semmit. Lehet, hogy én is visszarakom a D-s modult.

(#47696) fejesg2 válasza [HUN]NIMROD (#47689) üzenetére


fejesg2
aktív tag

Atom módon laggol. Teljesen új grafikus motort írtak hozzá, indításnál írja is, hogy frissítem a drivert mert nem jó neki.

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#47697) [HUN]NIMROD


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ha érint valakit: ugyebár az exobio kifizetések és a hozzá tartozó rang U14 és 14.01-es buzerálása miatt könnyen lehet hogy mindenki visszaesett, beszéltünk róla. Emlékeztetőül: ebből annyit lehet észrevenni, hogy az aktuális már elért szintedet írja ugyan ki, de a következő szint felé tartó csík lenullázódik. Nekem a support azt írta vissza, hogy az előbbiek mellett még Elite-ről vissza is voltam esve Cataloguer szintre, aminek nagyon nem kellett volna megtörténnie szerintük se (amúgy ez éppen az a szint ami a tizede körül van a korábbi 440M-nak). Visszaállították Elite-re, és vizsgálják a hibát. Az Elite I felé tartó 45%-nyi XP-t "elfelejtették" hozzáadni, erre újra rákérdeztem, várom a válaszukat.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47698) scyllafren


scyllafren
senior tag

Ma kezdodik az Elite-es "12 days of Christmas", minden nap jatekba belepeskor (open/group/solo play kivalasztasa utan) valami ajandek var. Ma en 100 ARX-et kaptam :)

(#47699) truefx


truefx
aktív tag

A Thargoidok ellen hatékony fegyvereket (AX) hol lehet megvenni? Pár évet kihagytam, nagyon lámának érzem magam, az új galaxy mapot is szokni kell. :O
Ostoba módon elmentem a Wakata stationhöz, egy felfedező Anacondával, persze elsőre kilőttek a thargoidok. Utána csak maxi gázon tudtam megszökni néhány utassal.

[ Szerkesztve ]

(#47700) [HUN]NIMROD válasza truefx (#47699) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ugyanúgy mindenfelé elszórva, mint bármilyen fegyvert. Inara outfitting keresőjével megtalálod a hozzád legközelebbi helyet.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.