Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47351) duvi válasza Snoke (#47350) üzenetére


duvi
nagyúr

Nem sok jóra számítok a jövőt illetően és nem gondoltam volna, hogy egyszer idáig jutok, de én elengedtem az ED-t. Iszonyatosan dühös vagyok Brabenre és a Frontierre, hogy magára hagyták ezt a nagyszerű játékot. Hatalmas tervekkel és ígéretekkel vágtak bele, amik az évek során fokozatosan elhaltak. Az Odyssey megmutatta, hogy a mostani fejlesztőcsapat a fasorban sincs az eredeti gárdához képest és a vezetőség se töri magát, hogy valami értelmeset alkossanak. Persze ettől még megmarad a Top5-ös listámban az ED, de már csak nosztalgikus élményként.

(#47352) Snoke válasza duvi (#47351) üzenetére


Snoke
tag

Sajnos sokaktól hallom ugyanezt. Óriási lehetőségek lennének ebben a játékban és érthetetlen miért nem aknázzák ki. :(

(#47353) nubreed válasza [HUN]NIMROD (#47348) üzenetére


nubreed
veterán

Azon a videon lévő módszer amúgy tényleg hatékonytalan. Inkább megnézem az OBI -t a WADJALI rendszerben. :D

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47354) nubreed válasza duvi (#47351) üzenetére


nubreed
veterán

Sajnos én se számítok túl sok jóra. De meglátjuk. Most kicsit visszatértem a játékba, egyelőre élvezem. Nem tudom meddig tart ez. :D

De már itt van a horizonton a Starfield, alsó hangon néhányszáz kellemes órát abba is bele lehet majd tenni. Ha nagyon elrontják/leépítik az ED-t, lesz menekülő útvonal. Igaz, ez single only, de mivel sosem PVP-zek, ez engem nem zavar.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47355) Raymond válasza duvi (#47351) üzenetére


Raymond
félisten

Az talan jo lenne ha megmaradna a Horizons hogy a regi planetary system ne vesszen el es ne csak ez a clone stamp stilusu maradjon az Odyssey-bol. Aztan ha szerencsenk van akkor sikerulne nem szetrobbantani egy-egy maintenance update alkalmaval az egesz jatekot. Es akkor igy megmaradna egy ido kapszullanak.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#47356) nubreed


nubreed
veterán

Tudtok mostanában egy hatékony helyet/módszert suit schematic farmolásra? Volt egy helyem még tavaly, de az a settlement most lehalt, teljesen offline van és nincs ott semmi.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47357) buke válasza nubreed (#47356) üzenetére


buke
tag

Ugyanott, ahol a fegyver vázlat is van, tehát az olyan ipari bázisokban ahol nagy CMD épület van, ott az emeleti nagy szekrényben és persze az energia központban ott ügye 2 helyen is lehet. Több hónapos tapasztalatból írom, ezekből mindig több "jön" mint a fegyver vázlatból. Egyébként ennek nagy ismerője NIMROD kollega. :)

[ Szerkesztve ]

(#47358) csigi válasza nubreed (#47356) üzenetére


csigi
addikt

Vagy bármely állomáson felveszel küldetést, amiben egy ilyet kell megszerezned, majd "elfelejted" leadni. Bünti talán 100K/db?

nofene

(#47359) buke válasza nubreed (#47356) üzenetére


buke
tag

További lehetőségek:
1.FC-hez mész, ahol árulnak ilyet és relatív friss a hírdetés.
2.Olyan küldiket veszel fel, ahol Suit Sc.a reward.

(#47360) nubreed


nubreed
veterán

Köszi a tippeket mindenkinek. Próbálkozom. :)

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47361) nubreed válasza buke (#47357) üzenetére


nubreed
veterán

Egyébként hogy kell olyan ipari létesítményt keresni ahol nagy CMD épület van? Most pl Inara -n nézegetem a dolgokat. Jelenleg Wadjali rendszerben vagyok és az Inara nearest station keresőjében az Economy type -ot Industrial -ra állítottam. [link]

Így jó az elképzelés?

A Search result -nál ki is hozott a rendszeren belül néhány ipari bázist, de azt honnan lehet tudni, hogy ezek közül melyik lehet jó nekem? Vagy ezek között már kb. minden jó?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47362) buke válasza nubreed (#47361) üzenetére


buke
tag

ugyanezen törtem a fejem én is :) Például ez ilyen: Fournier Manufacturing Installation | USDIA most voltam itt--küldetéssel-- más miatt és ez közép (trheat 2) szintű az erősséget tekintve, persze anarchia is egyben.
hátsó ajtó van ott könnyű bejutni E-breach-el, nincs őr hátul sohasem...

[ Szerkesztve ]

(#47363) nubreed válasza buke (#47362) üzenetére


nubreed
veterán

és itt van suit schematic akkor? köszi a tippet.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47364) buke válasza nubreed (#47363) üzenetére


buke
tag

vagy van vagy nincs, vagy kevés van (1-2) vagy sok van (4-5), mikor mi. Többszöri fordulással (+50km supercruise) és vissza, azért lassan lehet haladni,feltéve ha gyorsan tudod semlegesíteni az npc őröket.

(#47365) buke


buke
tag

Azt már észrevettem, hogy egy bázis összesített erejét 3 fő tényező határozza meg.Ezeken kívül is van pár egyéb dolog.
1. threat szint , ami lehet 1,2, és 3.( küldetésekben 3,4,5.) Ez a fegyverek minőségére, mérnököltségére vonatkozik és az npc-k reakció képességére.
2. méretek és létszám, ami az épületek számát jelenti, és elrendezését.( van kis CMD épület is )
az npc létszám a küldetéseknél jól látható. kicsi=11-16. közepes=20-22, nagy 22-24. ( ehhez igazodik riasztás esetén a segítség nyújtó újabb osztagok mennyisége )
3. a settlement típusa szerint a legkevesebb pajzsos őr az agro bázisokon van, az ipari,bányász, hightech helyeken kb. 50-50% pajzsos és civil dolgozó van. Logikus,hogy a legtöbb pajzsos őr, katona a katonai bázisokon van.
a katonai bázisokon a védelmi hajók megléte, mennyisége nem függ a bázis besorolásától.

[ Szerkesztve ]

(#47366) VikMorroHun válasza duvi (#47349) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

Érdekes, amikor én tanultam könyvvitelt, az amortizáció értékcsökkenést jelentett. (Tehát pl. veszel egy PC-t 100.000-ért, három év múlva nem ér semmit.) Szerintem itt inkább arról van szó, hogy reméltek az Odysseytől x bevételt, aztán rájöttek, hogy nem fog összejönni, a várakozáshoz képest 7 millióval kevesebb lesz. Tényleges veszteség azért sem valószínű, mert utána ezt írták: "This non-cash accounting adjustment has no impact on cash flow, cash balances...", vagyis a pénzeszközeikre nincs hatással ez a kiigazítás.

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47367) [HUN]NIMROD válasza VikMorroHun (#47366) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Szerintem is ez van, sajnos nem lesz meg neki az új Koenigsegg, be kell érnie egy Veyronnal :DDD

Suit sch témához: mindent jól elmondtatok a hétvégén ;)

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47368) duvi válasza VikMorroHun (#47366) üzenetére


duvi
nagyúr

- Köszi a kiigazítást! Igazad van, dühömben nagyon durván sarkítottam. Ettől függetlenül nem 7 millióval kevesebb bevételt produkált az Ody, hanem további 7 millióval (The resulting additional amortisation charge in FY22 is expected to be approximately £7 million.) Ellenben ez a kijelentés - "This non-cash accounting adjustment has no impact on cash flow, cash balances..." - már nem az Odyra vonatkozik, hanem az összesített eredményeikre. Ezért is hagytak ki sort az új bekezdésnek. Magyarán nem tették közzé, hogy az Ody aktuális mérlege pozitív vagy negatív. Csupán annyi biztos, hogy az Ody messze nem hozta az elvárt számokat. Mivel a többi játékuk remekül teljesített, ezért a pénzügyi évük abszolúte pozitív lett.
- Úgy gondolom, hogy mindezektől függetlenül minket csak a végeredmény érdekel. Milyen állapotban adták ki az Odyt, többszöri tologatás után mi lett a konzolos verziók sorsa és az eltelt bő egy év alatt milyen új tartalmak, javítások érkeztek a játékhoz. Szerintem ezek a tények önmagukért beszélnek. Azt már meg se említettem, hogy mind a mai napig külön instancolva fut a két Pc-s verzió (Ody és s Hori), ami hajmeresztő tüneteket produkál a BGS-ben, de hosszan sorolhatnánk még az egyéb anomáliákat :(

[ Szerkesztve ]

(#47369) nubreed


nubreed
veterán

Én próbáltam szeretni az Odysseyt, de tényleg. Az utóbbi kb másfél hétben újra sok időt beleraktam. De nem tudom nem észre venni az egész cuccnak az óriási hiányosságait, hogy rengeteg sebből vérzik az egész, még így 12 update után is, hogy rohadtul nem azt kaptuk ami az eredeti koncepció volt. Eddig tartott a lelkesedésem, nincs nekem már se idő se energiám arra, hogy össze grindoljam a sok szart ami csak arra elég, hogy 5-ös szintre felhúzzam a cuccaimat, és akkor a mérnökökről még nem is beszéltünk, ott kezdődne csak az "igazi móka". Én a részemről úgy érzem, hogy nem éri meg, mert nincs olyan gameplay, mission vagy end game jelenleg az Odyssey -ban, amiért megérné ezt a k*rva sok időt belefektetni.

Kezdem elengedni teljesen ezt a játékot, nem is látok már fényt az alagút végén, a Frontier kommunikációjából is az jön le, hogy ők sem. Számomra ez a koncepció a jelenlegi formájában halott és tényleg nem látom az FDEV -en, hogy el akarnák vinni a játékot egy teljesen új irányba, pedig nagyon ráférni, vagy legalább szállítsák azt le amiről eredetileg szó volt. Rengeteg jó ötlet van a Frontier hivatalos fórumain is, hogy mivel lehetne tényleg felrázni, és életet lehelni a játékba, egyszerűen nem értem miért szarják le ilyen nagy ívben ezeket a felhasználói visszajelzéseket. Ez a játék sosem lesz az, aminek a legtöbben akarták, szerintem.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47370) Snoke válasza nubreed (#47369) üzenetére


Snoke
tag

Ha nem VR-ban játszanám, már én is biztos letettem volna, monitoron semmi extra. Viszont az űrben repkedni a bolygók között, lövöldözni egymást, még mindig el tud varázsolni. Mondjuk én is örülnék új tartalmaknak.

(#47371) buke


buke
tag

Sziasztok ! Az FC heti költség levonása megint 2x-es :), vagy hivatalból megduplázták ?

(#47372) [HUN]NIMROD válasza buke (#47371) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Nem lehet hogy az eheti korábban elmaradt? Csak mert amikor csütörtökönként szoktam csinálni az ARX farmolást, eddig mindig láttam a levonásról szóló üzenetet, de a múlt héten nem jött meg egész nap. Talán csak ezt pótolták be most.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47373) Leslie33


Leslie33
csendes tag

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Nem tudok belépni a játékba. Csatolom a képet a problémáról. [kép] Köszönöm előre is!

[ Szerkesztve ]

Az igazság odaát van...

(#47374) Leslie33 válasza Leslie33 (#47373) üzenetére


Leslie33
csendes tag

Bocsánat! Közben megoldódott. A Hamachi program belenyúlt a játék network beállításába.

Az igazság odaát van...

(#47375) 4580693


4580693
senior tag

Én is kérnék egy kis segítséget. :D
Szóval, kb. egy év után lekapartam a port a játékról a folytattam a felfedezősdit. Ma este játazottam egy pár órát. Elmentem kajálni, addig pihentettem a játékot, ki is léptem belőle.
Vacsora után beizzítottam és sehogy sem tudok az FFS-be belépni. Vajon ennek a játéknak mi baja lett? Újraindítottam a játékot, majd a gépet is, de semmit sem csibál. Felbosszant, újabb egy évig nem nyúlok hozzá, az szent.

[ Szerkesztve ]

(#47376) 4580693 válasza 4580693 (#47375) üzenetére


4580693
senior tag

Sikerült megoldani a problémát. El sem tudom képzelni, hogy miért tűnt el a menüből a belépő billentyűm. :F

(#47377) buke


buke
tag

Sziasztok, egy apró kérdésem lenne azokhoz, akik ODY-ban használják a Material Helper nevű segédprogramot.
Ott ügye elvileg az FC-n lévő materialokat is mutatja külön. Nekem ez nem akar a nullánál nagyobb értéket felvenni és gondolom ezért sem számolja bele az elkészített igény listába ezeket az FC-n raktározott materiálokat. Pedig ott nekem elég sok minden van. Nem érzékeli az anyahajóm ? :F Emiatt pakolásznom kell állandóan.

(#47378) Rick3D


Rick3D
senior tag

Sziasztok,
A dráguláson kívül, pár új HOTAS is megjelent mióta utoljára játszottam. Kérdeznélek benneteket. Mi az amit ajánlotok középkategóriában?

(#47379) Raymond válasza Rick3D (#47378) üzenetére


Raymond
félisten

Uj HOTAS-ok? Melyikek? En meg mindig ott vagyok hogy csak a HOTAS-X, a 16000 es a Logitech X52/X56 letezik :)

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#47380) duvi válasza Rick3D (#47378) üzenetére


duvi
nagyúr

Milyen hotasokra gondolsz? Raymond listája tökéletesen fedi az alsó/középkategóriát. Ezeken kívül van még egy Warthog, de ez már felső közép kategória, illetve a két csúcsgyártó, Virpil és VKB

Középkategóriából ezt a kettőt szoktuk javasolni:
- X52
- T-16000M FCS Hotas

[ Szerkesztve ]

(#47381) D013


D013
aktív tag

Sziasztok, megérkeztem vagy 4 és fél évvel azután hogy utoljára toltam, látom a "végjátékra" értem ide az Odessey-el. Azaz értem volna ide, ha be tudnék lépni a játékba. Amint a start-ra megyek kiírja hogy Connection error, Orange Sidewinder. Próbáltam ezt azt pl Revalidáltam a fájlokat, próbáltam patchet keresni, semmi. Minden más játék megy, sőt még a Horizon is, ott visszarobbantottam magam a Bubble-ba, hátha úgy működni fog de semmi. Volt másnak ilyen az utóbbi időben?

(#47382) gabranek válasza D013 (#47381) üzenetére


gabranek
aktív tag

Nekem egy időben a munkahelyi gépem dobálta fel sokszor ezt a hibaüzenetet. Ha jól emlékszem a végén a routeren a port forwarding oldotta meg a dolgot. Volt is egy leírás róla itt az összefoglalóban, de már sajna nem működik a link. Ha az a hiba ami nálam volt, akkor az 5100-as portot kell átirányítani a gépedre.

[ Szerkesztve ]

田中れいな

(#47383) duvi válasza D013 (#47381) üzenetére


duvi
nagyúr

Sajnos a Frontier már eltávolította a port forwarding beállítás, de beteszem ide a reddites leírást:
1. Setup Elite:Dangerous for Port Forwarding
Start Game
Options > Network
Enable Port Forwarding
Set port to 5100 (other ports work fine, Multiple options exist if you have multiple devices on your network running the game too)
Restart the Game.
Test the Game, If you can see other REAL players then your DONE! Your router in modern enough to handle the rest. if not, move onto Step 2
2. Configure Port Forwarding on your router.
This is far more complicated and will require access to your router. If you have a tech savvy friend it may be a good idea to ask for their help, nothing wrong with asking for a hand.
Make sure your computer has a static IP address assigned, Guide Here: https://portforward.com/networking/static-ip-windows-10.htm
Find your Router Model on this Website: https://portforward.com/router.htm
Follow the steps for opening port 5100 (or whatever you chose) to your computer,
Test and ensure you can see other players.

(#47384) sto1911


sto1911
veterán

Sziasztok, van egy kuldetesem, egy megashipen a turret power gridet kellene letakaritani, de a subsystem targeting egyaltalan nem megy. Data link scannerrel szkennelve, a logot pl. le tudtam rola tolteni.
A default Y-ra nem csinal semmit, a comms menuben a Target ful nem aktiv.
Vagy ezeket a power capacitorokat kell szetlonom?

[ Szerkesztve ]

(#47385) Rick3D válasza duvi (#47380) üzenetére


Rick3D
senior tag

+Raymond: Köszi mindkettőtöknek az ajánlást ! Régebben nem láttam nagyon más gyártó termékeit. Vipril és VKB nekem újdonság. Warthoggot akartam venni. Mikor utoljára Eliteztem ilyen 90k volt a SZETT. Most meg csak az egyik fele ennyi ... :D
HOTAS-X-el csapattam anno. Asszem 12k volt és 8kba eladtam használtan. Jó az új ára ennek is. :DDD Viccet félre téve valami komolyabba gondolkodtam de azért nem 160k színvonal.
Ilyen elvetemültség is eszembe jutott de azért ez elég meredek TBH... , hogy megveszem a Warthog joystick részét a többit meg billen intézem.
Ezek is újdonságok voltak a számomra:
HORI HOTAS
FR-TEC Raptor Mach 1 HOTAS Combo

[ Szerkesztve ]

(#47386) Raymond válasza Rick3D (#47385) üzenetére


Raymond
félisten

Egy Warthog szerintem ED-hez tulzas. Ha komolyan tolnam a DCS-t is akkor gondolkodnak el rajta de akkor pedalokkal egyutt.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#47387) sto1911 válasza sto1911 (#47384) üzenetére


sto1911
veterán

Illetve amelyik bolygora nem lehet leszallni, annak az atmoszferajaban sem lehet repulni?

(#47388) Snoke válasza Rick3D (#47385) üzenetére


Snoke
tag

Logitech X52-vel vigyázz, mert kegyetlen hulladék lett a minősége. Szerintem már az X56 sem a régi. Én warthoggal játszom és élvezet minden pillanat. Soha nem mászik el, nem kell kalibrálni, deadzone állítgatás ismeretlen fogalom. Használtan is esélyes találni, én is el akartam adni, de a jelen helyzetben nem kockáztatok egy virpil rendelés litvániából.

(#47389) sto1911 válasza sto1911 (#47384) üzenetére


sto1911
veterán

Megvan, a turretet magat le kellett scannelni.

(#47390) duvi válasza sto1911 (#47387) üzenetére


duvi
nagyúr

Így van.

(#47391) [HUN]NIMROD válasza sto1911 (#47387) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Nem lehet. Ahogy közeledsz, egy ponton megakaszt, és onnan nem lehet lejjebb menni.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47392) nubreed


nubreed
veterán

Ezt csak úgy itt hagyom. Aki látta az Expanse című sorozatot az pláne értékelni fogja ezt a kis videot. Szerintem nagyon jó lett: [Elite: Expanse - A Homage to Elite: Dangerous & The Expanse]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47393) duvi válasza nubreed (#47392) üzenetére


duvi
nagyúr

Téyleg jó :K Én is ma délelőtt láttam.

(#47394) Raymond válasza duvi (#47393) üzenetére


Raymond
félisten

Apropo jo sorozatok - a For All Mankind (Apple+) az elejetol fogva jo volt, de most az S3-ban tenyleg raleptek a gazra es porog a tortenet.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#47395) nubreed válasza duvi (#47393) üzenetére


nubreed
veterán

:K

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47396) nubreed válasza Raymond (#47394) üzenetére


nubreed
veterán

Imádom a For All Mankind -ot, az utóbbi 5 évben, biztos, hogy magasan ez az egyik legjobb sorozat nekem.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#47397) duvi válasza Raymond (#47394) üzenetére


duvi
nagyúr

Köszi, az első évad közepénél tartok.

(#47398) csigi


csigi
addikt

Minap újdonságként ért, hogy lehet élet légkörrel nem rendelkező, kicsi fémes bolygón.
Ezt találtam: Bark Mound
Mármint a szkennerrel, mert a felszínen úgy egy óra után sem láttam... De még nem adtam fel.

nofene

(#47399) csigi válasza csigi (#47398) üzenetére


csigi
addikt

Tegnap beletettem még másfél órát, semmit nem találtam...
Feladtam, továbbmentem.

nofene

(#47400) [HUN]NIMROD válasza csigi (#47399) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Óóó, sajnos ez "normális", én sokszor futottam bele olyan helyekbe akár légkörrel, ahol az egyik fajta élőlényből egy árva példányt nem lehetett fellelni, hiába jelezte a szkenner kék foltokkal.

For All Mankind: tényleg nézhető, profin van megcsinálva, csak a kötelező unalmas feminizmus+homárpropaganda zökkent ki egy kicsit. Meg ha már ilyen durván átírják a múltat, kivehették volna azt a szörnyű bagózást is, hihetetlen hogy 5 perc nem tud elmúlni úgy hogy valaki ne fújja a füstöt. Még jó hogy a holdbázison nem megy ez (bár whiskey-t ÜVEGBEN azt azért vittek magukkal :)) ) Nem tudom, volt-e valami céljuk az egésszel a szórakoztatáson kívül, de nekem az jön le, hogy akarva-akaratlanul azt támasztják alá, valami nagyon nem stimmel a hivatalos narratívával, mert normális esetben egy holdraszállást követően valahogy így kellett volna alakulnia az űrkutatásnak, ehelyett eltelt fél évszázad, és lófsz se történt, csak makognak hogy "nehéz lenne újra felépíteni az infrastruktúrát" meg "elvesztették" az emberiség állítólagos legnagyobb teljesítményéről szóló összes adatot...?!?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.