Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12582) Soká válasza mdk01 (#12574) üzenetére


Soká
senior tag

"Melyik részére gondolsz, mert nekem ez így működik és sztem ezt már láthattad."

Nem azt írtam, hogy nem lehet, hanem, hogy nem ideális. Az említett triton és a freud 3000FT is alkalmasabb erre. Te ugye nemes egyszerűséggel lekaptad az öntvény talpat és csináltál neki új felfogatást. Ez azért elég alapos átalakítása a gépnek, gondolom, nem szoktad kivenni az asztalból és visszaalakítani felső-felsőmaróvá.
Azért írtam, hogy nem alkalmas, mert az alumínium talpában csak M4-es csavarokkal rögzül a műanyag talp, ami nem elég ahhoz, hogy azon keresztül rögzíthessük egy asztal lapjába (nem véletlen, hogy te is más megoldást választottál, mások a vezetősablon számára szolgáló párhuzamos furatokon keresztül rögzítik a makitát) Ezen kívül a makitának nem alapadottsága, hogy asztalba építve felülről lehessen a magasságát állítani, te ezt is külön ügyességgel oldottad meg. Szóval, én nem véletlenül a Freud marót építettem be asztalba, szerintem az ideális ilyen célra. (illetve az a gép mindenre ideális...) A Tritonnak meg az összes közül a legnagyobb a talpán a nyílás (80mm) ennél nagyobb maró tán nincs is (bár lehet, hogy van egy 90-esem?).
Ja, és a Triton és Freud is tudja azt, hogy felülről reteszelhető az orsó, a Makita nem. (ez persze nem létszükséglet, én sem szoktam feltekerni max. állásba az orsót, hogy működésbe lépjen a reteszelés, inkább benyúlok az asztal alá)

Szóval, azt a tézisemet :) fent tartanám, hogy "nem ideális". Ha az ember leszedi a maró talpát és új csatlakozási pontot gyárt, az egy újabb veszélyforrása _lehet_ a nem pont függőleges beépítésnek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.