Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12301) Patice válasza Peak (#12298) üzenetére


Patice
Topikgazda

2048x1152 az hol 1080 ? :U

Nem lehet hogy ez kavar be nálad ennél a videónál? Egy ilyen felbontást át kell konvertálnia a gépnek megjelenítés előtt 1080-ra. Nem ebből fakad a gebasz?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#12302) madgie válasza Peak (#12297) üzenetére


madgie
titán

Nem látok semmi vakítást, azt látom eddig, ami van.

Majd megnézem a Popin ezt a Yosemite cuccot (bár még nem leltem meg a kommentekben a linket), de ha sávosodna/kockásona, azt azért rég észrevettem volna, akár a saját cuccaimnál (példa, bár itt a záridőváltogatás miatt néha ugrik egyet-egyet a világosság). Sávosodik néha a plazmám, de az nem a lejátszó miatt van, mindennel ezt csinálja (csak egybefüggő, tejesen világos képrészletnél)

[ Szerkesztve ]

(#12303) Peak válasza Patice (#12301) üzenetére


Peak
addikt

Elképzelhetőnek tartom, hogy a Sigma 8647 chipje "resampling"et hajtott végre, de akkor is elvárnád, hogy az minőségi módon tegye meg, ne úgy, mint ha 720p-be lenne konvertálva.
Most hogy ezt így leírtam, simán el tudom képzelni, hogy tényleg 720pbe konvertálta a Sigma ezt az állományt.
Az XBMC szintén "resampling" rutinra tette a képet, de úgy látszik jelentősen jobbra.

De ez még mindig nem magyarázza meg azt, hogy Capt.Am. BD50 képe a HTPC-n miért nyugodtabb, egységesebb, részletgazdagabb, életszerűbb, mint a Popcornon volt, hiszen az szabvány FullHD .m2ts állomány volt.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#12304) Imdre válasza Peak (#12297) üzenetére


Imdre
aktív tag

Az vagy, ne legyél kishitű...
Itt szerintem senki nem istenít semmit, legfeljebb Te az isteni pc-det. De azt nagyon... nincs ezzel egyébként semmi baj, de hogy mindenki igénytelen, vak, parasztvakító pöcs, azt qzért kikérem a többiek nevében is :)
Én nem istenítem a lejátszómat, vannak hibái, ezt nem vitattam sosem, viszont néhány dologban nem értek egyet veled! Én elhiszem, hogy egy fos képet hozott össze neked az a-300, azért nem kell oktatni szerintem itt senkit - nagyfiúk vannak itt. De arc az van... :)

Mindegy, elérted nálam, hogy összerakjam a konfigodat. Kérlek okulásul írd le nekem (másik topikba, privátba), hogy még a nyáron összehozzam -okulásul. Respect :R

(#12305) Peak válasza Imdre (#12304) üzenetére


Peak
addikt

na ezt nem csípem :( kár érte...

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#12306) #03969024


#03969024
törölt tag

Te jó ég!!!

(#12307) dh66e


dh66e
veterán

Szóljon valaki akinek sikerült ezt a 2k-s verziót letölteni mert nekem még you tube downloaderrel sem ment.Nincs ez fent valahol?

(#12308) pinnacle válasza dh66e (#12281) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Majd megkérdezem ott is. Az viszont furcsa ebben a topicban, hogy megy a HTPC, asztali lejátszó vita, a kérdésekre, enyémre, vagy erre, nincs válasz.

A KeepVid-el próbáld.

[ Szerkesztve ]

(#12309) dh66e válasza pinnacle (#12308) üzenetére


dh66e
veterán

Sajnos ehhez hozzá kell szokni itt a PH-n.LCD tv topikban is megy a trollkodás( és más topikokban is ) miszerint az csak monitornak jó meg etc.etc.
Sokszor agyalok azon hogy miért győzködik az emberek azokat akik rendelkeznek már egy technologiával és jó nekik arra amire használják.Örök kérdés marad. :F

köszönöm megpróbálom.

[ Szerkesztve ]

(#12310) Peak válasza madgie (#12302) üzenetére


Peak
addikt

Jó video, este megnézem a TVn is. Gondolom szépen próbárateszi a lejátszó képalkotó algoritmusát a kék színátmenet.

A "vakitást" arra értem, hogy sok ember pálcát tör egy bizonyos gyártó vagy termék fölött úgy, hogy nem csak hogy nem próbálta és tesztelte, de nem is ismeri a működését, aztán ezt terjeszti folyamatosan. Holott lehet, hogy csak objektiven össze kéne hasonlitani cuccokat, több emberrel együtt.

pl. érdemes eljátszani az eszközökkel egyszerű módon.
vegyünk pl. 1 db. monoszkóp képet, lehetőleg 1920x1080ast. aztán esetleg full színpaletta képet szintén 1920x1080ast, majd 2-3 fotót, amit jól ismerünk, és kezdődhet a teszt.
HDMIvel összekötött PC/HTPC, desktop fullHDra... és váltogassuk a frissítési frekvenciát 24-25-30-60Hz-re... -> figyeljük meg, hogy miként változnak a szinek, a pixelek remegése, az egymásra hatásuk, van-e phase-shift, szinkonvergenciahiba, stb.
Aztán váltogassuk a pixelformátumot YCrCb 4:2:2 vagy 4:2:0, vagy RGB 0-255 vagy 16-232, stb. Itt is érdemes megnézni, hogy az AVR videoáramköre és/vagy a TV videofeldolgozója miként jeleniti meg a kijelzőn a képeket.
Ki lehet kisérletezni, hogy melyik tetszik jobban, mit kezel pontosabban az eszközparkunk, mivel kompatibilis és mivel nem.

Aztán lehet játszani a video lejátszó szoftverével, hogy miként nyúljon bele a kikódolt képbe.. adjunk rá még színt, gammát, plusz fényerőt? Netán bekapcsoljuk a blokkosodás szűrőt vagy se? Milyen mértékben szűrjön?

Ezek után jön az AVR és/vagy TV beállitása... ezeken is mindenhol lehet állitani ezeket a paramétereket, pontosan ugyan úgy kontraszt, szin, fényerő, gamma, képjavító algoritmus, elmosás vagy nem elmosás, stb. hihetetlen mértékben el lehet baszni a képet.

Tehát mire a FÁJLból LÁTHATÓ kép lesz olyan mértékű és mennyiségű módosuláson esik át, annyi ismeretlen tényező nyúl bele a képbe, hogy csak mosolyogni tudok, mikor egyik vagy másik gyártó termékét elkezdik fikázni, hogy ezszar azszar amazszar képe van. Holott erről lehet fogalmuk sincs.
Tudomásul kell venni, hogy itt nem csak profik vannak, hanem amatőrök is. A legtöbb emberről nem tudod, hogy kicsoda micsoda mit csinál vagy mennyire ért ahhoz, amibe beleugat. De a dezinformálás a legrosszabb a dologban. Én ERRE mondom, hogy vakitás megy. :)

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#12311) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Kissé furcsának tűnhet véleményalkotásom - melyet megpróbálok minden tőlemtelhető módon a legfinomabb módon tolmácsolni- abból eredően, hogy nem vagyok a topik aktív tagja, de:

Amikor időm engedi figyelemmelkísérem a topikot, és elősősorban (meglátásom szerint) ez egy olyan topiknak indult, ahol nyugodtan tanácsot, segítséget lehetett kérni olyan embereknek, fórumtársaknak, akik nem annyira járatosak a médialejátszók/home-made HTPC-k, egyéb cuccok terén. Így tettem én is, és ezúton is köszönöm a segítséget, viszont az már az én szememet is bántja amikor páran beleugranak egy olyan vitába amiben egyik fél sem győzhet, xsak flame generálódik belőle. Ez véleményem szerint nem jó, mégpedig két dolog miatt:

1. Abban a pillanatban ahogy meglátja ezt a vitát egy újonnan idelátogató társunk, máris továbbáll azt gondolva: "Heh! Mi van itt, még egy normális kérdést sem lehet feltenni..." holott ez nem igaz, mivel itt a topikban mind kiváló, segítőkész szakemberek vannak -viccen kívül, s hatalmas respect- de az már igenis baj, ha elvisz titeket az indulat. A vitával gond nincs, csak azzal melyet indulat szül (szerintem).

2. Ezzel végsősoron az oldalt, a PH!-t is minősítjük valamelyest, az meg megint csak nem jó. Hiába keletkeznek kiváló cikkek/bejegyzések az egész oldal minden területén, ha egy topikban borul a rend, akkor borul mindenhol. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen "katonás rendhez" szokva, de azért ha egy mód van rá, akkor tiszteljük már meg annyival az oldal üzemltetőit, hogy az ilyen vitákat kerüljük.

Mondandóm nem konkrét személyek ellen irányul, s remélem nem bántottam meg ezzel senkit! :R

Üdv. core2

[ Szerkesztve ]

(#12312) Dorian válasza Peak (#12310) üzenetére


Dorian
félisten

De ez pont az asztali médialejátszós topik, nem a HTPC-s. Innentől kezdve ez az egész itt irreleváns, OFFtopik. Ráadásul főleg olyanok veszik a topik tárgyát képező asztali médialejátszót, akiknek nincs kedvük, idejük a különböző eszközökkel játszani, beállításokkal pöcsölni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#12313) madgie válasza Peak (#12310) üzenetére


madgie
titán

Ezeket mindig érdemes végigzongorázni, átlag plazma péládul más-más feketét ad 24p-n, mint 50 Hz-es, meg 60 Hz-es forrásnál is :K
A Full Range/Limited Range is ugye létfontosságú, ha mindkét eszköz rosszul van beállítva, akkor extrém trágya is lehet a végeredmény :) A Popi-tévé duót nem tudom olyan profin beállítani, mint mondjuk a Brazos+tévét lehetne Win7 esetében (mivel ott van színkezelés, tehát gyárthatok hozzá az i1d2-vel saját színprofilt), annyit tudok csinálni, hogy jóféle tesztanyagok segítségével belövöm a korrekt kontraszt/világosságot/gammát, az YCC kimenetet, az i1D2-vel beállítom a pontos színhőmérsékletet (ez sajnos PC módban lehetetlen a tévémen, professional módban használom, ott minden képjavító kikapcsolható és van RGB/CMY luma/chroma beállítás), a THX kék szemüveg segítségével beállítom a Saturation-t, az élesség meg marad szemre, arra is van jó tesztanyag (pont monoszkóp féle). Nem tökéletes metódus, de abszolút profi műszerek nélkül ennyit lehet elérni.

(#12314) Peak válasza Dorian (#12312) üzenetére


Peak
addikt

Persze nem is kell.
Csak pl (PÉLDAKÉNT!). ha a Sigma csak YCB4:2:2 képformátumot ad le, mert ez van nativan beégetve a szoftverbe, de az pl. a hozzákötött AVRrel nem lesz kompatibilis, akkor a júzer szar képet fog kapni , és jogosan teheti fel a kérdést magában, hogy "hát ezek a nyomik a PH! fórumán miért mondták, hogy a Sigma a legjobb, hiszen ez egy kalap szar és nem is működik jól a cuccommal"... rosszabb esetben idejön, és lefikázza, mint én is az A300at. :)
Érted az összefüggést hogy felelősséggel tartozik minden itt kommentelő a saját mondanivalójáért, mert másokat félrevezethet, súlyos költségekbe verheti magát, stb.
Remélem kb. megértitek miről próbálok vartyogni.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#12315) Peak válasza madgie (#12313) üzenetére


Peak
addikt

Na látod Madgie... erről beszélek! TE tudod, hogy hogyan kalibrálj.
De egy átlag júzernek erről fogalma sincs. Aztán ebből lesznek az olyan történetek, hogy ez szar az szar amaz szar. :) :R

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#12316) Neil Watts válasza Peak (#12314) üzenetére


Neil Watts
veterán

Na erre akartam én is a fentiben kilyukadni, kissé más megközelítéssel :R

(#12317) larryking válasza Neil Watts (#12316) üzenetére


larryking
senior tag

Akkor módosítanám, hogy nekem jobb a HTPC, mint pl a popcorn. :DD :DD :DD

"We'll meet you where the lights are...."

(#12318) dh66e válasza pinnacle (#12308) üzenetére


dh66e
veterán

Ezzel lejött rendben.Köszi mégegyszerr a segítséget.
[Peak:

Megnéztem kíváncsiságból ezt a 2k-s felvételt,de erre alkalmas megjelenítő híján csak annyit tudok mondani amit a az1080p-s tv-n látok.
Minimális mosodás ezen is látszódik ez nem folyamatosan jelentkezik,de tényleg csak közvetlen közelről(30cm) normál nézési távolságból rendben van a videó, a sötét részek tiszták nincs kockásodás- a 2009-es lejátszómon.Sajnos pont ma elutazott a család elvitték a gépemet ezért fényképet nem tudok felrakni.
Nem tudom mi lehetett a hiba nálad,lehet egy sokkal nagyobb kijelzőn nézed mint én ezért nem is tippelnék ill nem ismerem a popikban dolgozó elektronikát és szoftvert sem.

[ Szerkesztve ]

(#12319) Peak válasza dh66e (#12318) üzenetére


Peak
addikt

mivel játszod le?

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#12320) madgie válasza Peak (#12315) üzenetére


madgie
titán

Igazából a színhőmérséklethez kell csak műszer, a szaturációhoz elég olcsó a THX szemcsi, de a többihez semmi nem kell, csak jó képanyag, türelem és éles szem :)

(#12321) dh66e válasza Peak (#12319) üzenetére


dh66e
veterán

Wdtv gen2( nem a live!!!) moddolt szoftverrel( gyári egy kalap...) 40" sharp ledes tv-n.

(#12322) Dorian válasza madgie (#12320) üzenetére


Dorian
félisten

Samsungokban van kék-piros-zöld képmód, én szemcsi híján ott a kékkel szoktam a szaturációt beállítani :)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#12323) madgie válasza Dorian (#12322) üzenetére


madgie
titán

Na, az nem rossz módszer :DDD

(#12324) pinnacle válasza Peak (#12310) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Látom nagyon képben vagy, ha megkérhetlek, segíts légy szíves. PC-ről lejátszva a felvételek, olyan tökéletesnek tűnnek, mintha a kamerát (gondolom ennél jobb minőséget nem nagyon lehet elérni, mert átalakítás nélkül azt adja vissza, amit rögzített) kötném össze a TV-vel. A Catalystban nekem is minden ki van kapcsolva. 30-40k körül tudsz ajánlani olyan lejátszót, ami hozza a PC, kamera minőségét vagy ez csak sokkal drágábban érhető el?

(#12325) Imdre válasza Peak (#12314) üzenetére


Imdre
aktív tag

Természetesen én legalábbis megértem mit próbálnál "vartyogni". :)
Kicsit érzékenyen vetted az előző írásom :)
Én értem mire akarsz itt rávilágítani, de azt sugallod itt a közösségnek, hogy sokan igénytelenek a képi megjelenítés minőségére. Ez lehet így is van, sokan nem "értek" még bele ebbe a követhetetlen digitális forradalomba. De ahogy írtad korábban sok user nem tudná beállítani a megfelelő színvilágot, mert nem ért hozzá, nincs rá ambíciója, "igénytelen", stb. Na most ennek ajánlanál egy izmos htpc-t? Szemben egy előre kalibrált színvilágú, szaktudást nem igénylő médialejátszóval, nyilván Te is gondolhatod mit választ.
Sokak jönnek a kérdéssel, hogy avi, stb-re mit ajánlanának. Az ilyen felhasználót sem szabad lebecsülni. Biztos vagyok benne, hogy egy PC-ből minden téren többet ki lehet hozni, és ez nem is fog megváltozni - legyen bármilyen médialejátszó gyártó is ellene.
Azt továbbra is fenntartom, hogy én az eddig megjelenített tartalomba nem láttam semmi általad leírt kivetnivalót (ha igénytelennek tekintesz, tekints annak...). Nyilván nincs összehasonlítási alapom, hiszen nem rendelkezek mindkét eszközzel. Biztosan meg tudnál lepni, ez nem is kétséges, de!... Mivel az én jelenlegi elvárásaimnak az itthoni egyéb eszközeimmel karöltve tökéletesen megfelel - ÉS NEKEM EZ A LÉNYEG. Ha beüt az élet és millás rendszereim lesznek, majd akkor foglalkozok (vagy Te ;] a kérdéssel)
Nem vagyunk egyformák - ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az első reakciómmal az érdekelt volna, hogy három-négy hozzáértő személynek miért van öt különböző véleménye. Már itt kijön, hogy a profik sem tudnak egymásnak meggyőző érvet felhozni, akkor mit akartok egy "hozzá nem értőtől" :F
Az viszont természetes, hogy mindenki vállalja a felelősséget az általa ajánlott eszközért, de azt ne várjuk már el, hogy minden igényét kielégítse. Én többek között ezért sem ajánlok másnak semmi műszaki cikket - jó példa a popcorn: sokan szopnak vele, másoknak teljesen megfelelő (és itt legyen szó akár "profikról")!
Én részemről befejeztem ezt a "vitát", egyébként sem akartam benne részt venni, mert súlytalannak érzem magam benne :D Az előző írásomban elszálltam kicsit, a stílusért sorry :R

A konfigod továbbra is érdekel, én nem trollkodásból kérdeztem. Ha úgy alakul nyáron összerakok egyet, aztán mehet a ... Tehát a sérülésből ha kilábaltál, akkor várom a részleteket - a programoktól az utolsó csavaron át a távirányíthatóságig (persze kérek egy kb árat is :) )

(#12326) Dorian válasza Peak (#12314) üzenetére


Dorian
félisten

Persze, hogy értem. Csak sokan vagyunk, akiik nem akarnak vacakolni a beállításokkal, vagy nem értenek hozzá.
Nekem az kell, hogy bedugjam és működjön :D :D :D

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#12327) vlaho válasza Dorian (#12326) üzenetére


vlaho
aktív tag

Van egyáltalán ilyen ketyere?? :DD

Mindenki jó valamire.....ha másra nem,hát elrettentő példának

(#12328) dh66e válasza vlaho (#12327) üzenetére


dh66e
veterán

Mindegyik ketyere úgy van kiképezve hogy ha bedugod akkor működik. :)

(#12329) vlaho válasza dh66e (#12328) üzenetére


vlaho
aktív tag

Ha így nézzük, akkor igen, de nem mindegy hogyan teszi azt. :)

Mindenki jó valamire.....ha másra nem,hát elrettentő példának

(#12330) Neil Watts válasza larryking (#12317) üzenetére


Neil Watts
veterán

Na akkor csak érthető mindenki számára hogy mire akartam kilyukadni.
A lényeg: Mindenkinek más a jó, csak néha a szubjektív vélemények üztköztetése nem jó / értelmetlen bizonyos szint felett szvsz. :R Na és akkor itt az OFF vége részemről.

[ Szerkesztve ]

(#12331) madgie


madgie
titán

No, megnéztem azt a Yosemite cuccot.

PC-n szépen lejátssza minden a 2K-t (kivéve WMP :D), MPC-HC, PotPlayer, QuickTime, ilyesmik... minddel sávos, blokkosodó az ég és környéke, de csak néha, ugyanazon részeknél. Ez tuti a YT tömörítése, akármit tolsz fel, áttömöríti (csak a Vimeo fizetős része olyan, hogy nem piszkál bele).

Az A-210 nem tud mit kezdeni a 2K-s Original anyaggal, hang van, de kép nincs :D 1080p rendben, ugyanúgy és ugyanott sávosodik.

(#12332) #03969024 válasza Neil Watts (#12311) üzenetére


#03969024
törölt tag

Nem akarom tovább szítani a vitát, de mivel félő, hogy én (is) tehetek róla, hogy kirobbant, azért muszáj leírnom a véleményem:
Először is, helytelen az a hozzáállás, hogy az adott topikban ne szóljon hozzá az, akinek nincs olyan készüléke. Már többször belefutottam ebbe. Ettől még lehet véleménye róla. Aztán pedig egyesek miért gondolják úgy, hogy "győzniük" kell? Nem harc ez, csupán eszmecsere.
Másodszor pedig,, elég elszomorító, hogy egyesek szerint csak az általuk preferált cucc lehet az egyedüli és szent megoldás. Vegyünk egy egyszerű példát: Valaki szeretné lecserélni a régi CRT TV-jét egy újra. Megfogalmazza az igényeit, aztán valahol felteszi a kérdést. Az LCD-sek ajánlanak neki valamit, aztán (általában) ha a felhasználási szokások megengedik, megemlítik a plazmát is. Fordítva viszont igen nagy eséllyel megkapja, hogy "hulladék" LCD-t nehogy vegyen. Arra célzok, hogy bizonyos helyeken nulla a tolerancia. Erről pedig nem a PH! tehet.
Harmadszor, van egy-két emberke, aki úgy érzi, mindenhez maximális szaktudással rendelkezik, s nem tűri az ellenvéleményt. No, erre szokott kinyílni a bicska a zsebemben!
Nos, mielőtt kapnék hideget-meleget, részemről nem is szeretnék többet erről elmélkedni. Ha valaki bírálna, nyugodtan tegye pü.

(#12333) Sonja


Sonja
veterán

Dune HD 101-re ma feltettem a legfrissebb beta firmware-t, ami még az oldalukon se szerepel (net-ről töltötte közvetlen). Azóta a sorozataim (pl. big bang theory) mkv-ban a hang állandóan megakad, serceg. Baromi zavaró. :((( Másnál is van? :( Régebbi firmware-rel semmi gond, így úgy gondoltam felteszem a régit. Fel lehet valahogy? :F

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#12334) Neil Watts válasza Sonja (#12333) üzenetére


Neil Watts
veterán

(#12335) No.01


No.01
őstag

Sziasztok,

Popcorn A300-ra szeretnek torrentet beloni de v.miert nem sikerul a dolog. Hol talalok ehhez egy kis kiindulasi alapot esetleg leirast?

(#12336) TCr válasza No.01 (#12335) üzenetére


TCr
veterán

Itt?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#12337) Peak


Peak
addikt

Jött ki valami beta driver azóta A300-hoz?

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#12338) No.01 válasza TCr (#12336) üzenetére


No.01
őstag

Koszi meglesem bar remeltem, h talalok itt olyan honfitarsat akinek ez mar mukodik es kitapasztalta arendszere esetleges problemait, trukkjeit.

Uj SW-re en is varok Marcius ota hivatalos meg nincs pedig 1-2 alapveto dolog sajna meg mindig bugos... bar meg igyis boven hasznalhato.

(#12339) rajzol01 válasza rajzol01 (#12209) üzenetére


rajzol01
tag

Legelső benyomások : Egreat R6S pro (linkdelight)

Tegnap beüzemeltem a Kalocsárol rendelt Samsung 40C650 TV-hez kapott hdmi kábellel, a hangot az eddig TV-hez csatlakoztatott olcsó Hama optikával küldtem az erősítőbe. A lejátszó tápjához kapott adaptert nem lehet süllyesztett ajzatba bedugni. A gyors menüből, kapásból nekiugrasztottam 2 formátumnak amivel a tv-m nem boldogult : m4a hang és az flv videófájlok zöme. Sajnos ezeket az Egreat a 2012.05ös firmware telepítése után sem játszotta le, bár a leírása szerint nem is kell hogy tudja, de gondoltam egy próbát megér. Próbálgattam 720as 1080as videókkal, ami elsőre feltűnt hogy valóban élesebb a képet ad a TV belső lejátszójánál, viszont olyan helyeken is tapasztaltam döccenést, megakadást, apró szaggatást, ahol korábban nem. Betudható ez a TV-hez adott olcsó hdmi kábelnek? –nagyon remélem hogy igen. A hangsávok közti váltás villámgyors a tv-hez képest. Tekerés rendben, a távkapcsoló jól kezelhető.
Az egyik fő ok volt a lejátszó megvételének hogy továbblépjek az empéhárom korszakból a flac stb formátumok felé, valóban felüdülés ezeket a jó minőségű zenéket hallgatni, még egy Onky+JBL hm rendszeren is  Amin meglepődtem hogy az mp3-ak is szebben, teltebben szólnak, tehát valóban nem lehet túl jó hangot kinyerni a Tvkből, legalábbis nálam. A wireless hálózatot hamar megtalálta, de a netes alkalmazásokat nem igazán próbáltam mert nem érdekelnek, youtube-ot azért megnéztem, működött. Más készülékkel nem tudom összehasonlítani, de az enyém eléggé melegedett 1-2 óra használat után.
Ma kaptam meg Kácsától a KCS-HH1 hdmi madzagokat, kiváncsi leszek.. Illetve beszerzek majd pár hd hangú videót is.

(#12340) TCr válasza No.01 (#12338) üzenetére


TCr
veterán

A210-em van, sanos nem tudom, hogy mennyivel más az A300-on a torrent.

A210-en le kell tölteni a Transmission klienst, majd PC / laptop böngészőből el lehet érni a Popcorn ip címén a 8077 porton, példa: 192.168.0.1:8077

Grafikus felület, adja magát. A Popcorn belső vinyóján a "Downloads" mappába teszi a cuccokat.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#12341) erdoke válasza rajzol01 (#12339) üzenetére


erdoke
titán

Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy először szembesülsz a "mozis" 23.976 fps képfrissítés áldásos tulajdonságaival, amit a tévéd lejátszója 60 (?) fps-re alakított.

A legjobb aláírás a héten

(#12342) No.01 válasza TCr (#12340) üzenetére


No.01
őstag

Aktiv-passziv statusz mennyire mukodik jol? esetleg lehet parameterezni is a dolgokat? Gondolok itt utorrent utemezo szintu dologra? Jobban szeretnem a laptopot kihagyni a dologbol hamar a popi ugyis megy allandoan (mert ha kikapcsolom az igazabol csak keszenleti allapot)

Meglesem koszi a tippet ;)

U.i.: te csak a Popin keresztul torrentezel?

(#12343) TCr válasza rajzol01 (#12339) üzenetére


TCr
veterán

HD hangú videót felesleges beszerezned, ha opzikán megy a hang.
Csak 1,5 megás DTS Core hangot fog kapni az erősítőd.
Milyen erősítőd van pontosan?

No.01: kell a laptop a torrenthez, a Popival nem tudsz torrentfile-okat letölteni.
A böngészőn keresztül elérhető felület nem tud advanced dolgokat, de van laptopra telepíthető kliens is amivel eléred, kb. ugyanaz, mint az uTorrent.
Ennyire nem mélyedtem bele, nekem bőven megfelel, hogy letöltöm azt hadd menjen. :)

[ Szerkesztve ]

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#12344) rajzol01 válasza TCr (#12343) üzenetére


rajzol01
tag

talán annyira nem felesleges..
"Ma kaptam meg Kácsától a KCS-HH1 hdmi madzagokat"

onkyo 876

(#12345) madgie válasza TCr (#12340) üzenetére


madgie
titán

Ha újabb Transmission-t tölt, akkor az a 9091-en kommunikál (asszem). Nem árt, ha a routerben is engedélyezi, hogy azon a porton mehessen az adatforgalom ki/be.

(#12346) TCr válasza rajzol01 (#12344) üzenetére


TCr
veterán

Jahogy HD képes az erősítőd.
Azt gondoltam, hogy a Kácsa kábellel a tv-hez kapott gagyi kábelt váltod le.

madgie: nálam be van kapcsolva a upnp, nem kell semmit forwardolni.

[ Szerkesztve ]

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#12347) No.01 válasza madgie (#12345) üzenetére


No.01
őstag

igen ezt sejtettem de koszonom a tanacsot!

TCr:

Kifejtened kicsit bovebben ezt a popival nem lehet torrentfile-t letolteni dolgot? Vagy jobban mondva magat a folyamatot? A leirtak alapjan ugy ertelmezem, h mindenkeppen geprol kell inditanom a letoltest ami azert kicsit bearnyekolja a dolgot.
Csak azert kerdezgetek most ennyi hulyeseget mert igazabol csak emiatt vennek belso HDD-t (1TB ~30e)

(#12348) Relaxing válasza rajzol01 (#12344) üzenetére


Relaxing
tag

Szia,

Ha van még tapasztalat várjuk. Én is egy ilyet rendeltem ,de nincsenek nagy elvárásaim vele szemben csak ne akadjon. Nagyon kell a firmware frissítés vagy hagyható a gyári?

Bakker - micsoda gubanc!

(#12349) TCr válasza No.01 (#12347) üzenetére


TCr
veterán

- laptopon felmész a torrentoldalra.
- letöltöd a torrentfile-t tetszőleges helyre (asztal mondjuk) a laptopon.
- webböngésző megnyit.
- IP cím bead (érdemes kedvencekbe menteni)
- a felületen van egy megnyitás gomb, arra rányomsz, majd betallózod a megnyitott torrentfile-t

És a Popcorn már tölti is.
Mindenképp kell külső eszköz (laptop, PC, tablet, stb...), mert a lejátszókban nincs lehetőség torrentet letölteni, indítani.
Eleve normális webböngésző sincs bennük, hogy akarsz velük torrentek között böngészni? :)

Vedd meg bátran azt a vinyót.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#12350) madgie válasza No.01 (#12347) üzenetére


madgie
titán

Valamiről be kell tallózni neki a torrentfájlt. Az IP alapján eléred akár a mobiltelefonodról is a Transmission-t, letöltöd a terrentfájlt, open a transmission-ben, megkeresed, OK és megy is. Apple (mobil)cuccokon kicsit bonyolultabb, mert alapból nem férsz hozzá a letöltött fájlokhoz (kerülőutak vannak, mondjuk dropboxba töltöd le és ott copy public link és azt adod meg neki).

Azt mondjuk nem tudom, hogy a Popi (transmission) hogy tanítható meg arra, hogy figyeljen egy adott mappát. NAS-on nekem úgy van, hogy ha az adott mappába letöltöm a torrentfájlt, akkor még megnyitni sem kell webui-n, elindul magától a letöltés. Ez iPad-nél jó, mert a FileBrowser nevű programmal csak megnyitom a torrentet, egy Paste a mappába és megy is.

szerk: lassúvótam :D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.