Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
fireman
tag
válasz fireman #12071 üzenetére
Sziasztok!
Egy másik fórumon írták, hogy a Dunehd.hu oldal "terméktámogatás" részéről le lehet tölteni egy "patch"-et, ami állítólag megoldja ezt a problémát....csak az a bibi, hogy ezt csak egy a vásárláskor kapott regisztrációs kártya aktíválása után lehet megtenni....és ilyen reg. kártya sajnos nincs nekem, így nem tudom letölteni, kipróbálni, hogy javítja-e a a DUNE 101 kütyüt, az 1920x1080 50p-s .m2ts fájlok lejátszása esetén.
Nincs meg valakinek esetleg ez a "patch", vagy esetleg egy link egy másik letöltési lehetőségről.....
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz fireman #12104 üzenetére
Direkt link a fájlhoz. Ha nem menne akkor feltöltöm neked valahová.
-
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Popcorn A210-et lehet még valahol kapni újat? Ha nem akkor használtban mi a reális ára amiért be lehet szerezni és mit érdemes figyelni rajta?
Köszi: Jim
A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
válasz daniel2121 #12113 üzenetére
Az új a300 most 70k körül van, akkor a 35k szerintem jó ár egy a210-ért. Merre érdemes nézelődni?
A játék az nem játék!
-
BigFoote
csendes tag
Tudom a kérdés elég OFF, de nem találok neki jobb helyet.
Van egy Dune 101-es médialejátszóm, ami egy Synology DS212-ről sttreameli a videókat, hogy tudnám rávenni arra, hogy a film melletti feliratot is kitegye, egyszerűen a feliratokat nem látja csak a videó tartalmat. Ha USB-n keresztül próbálkozom a lejátszó visz mindent hibátlanul, de a streamelés esetén a feliratról egyelőre lemondhatok, ami nem az igazi. Lehet hogy a NAS-ben kéne valamit átkattintani, nem is a lejátszó ami rosszul van setupolva? -
BigFoote
csendes tag
válasz Patice #12117 üzenetére
firmware: 2012-03-29
A médialejátszó UPnP-n keresztül látkja a NAS-t a Synology saját médiaserver csomagját futtatva storage oldalon. Sambás megosztást nem találtam a csomagjaim között, sajno egyelőre elég láma vagyok még a témában, a NAS 3 napja van meg a Dune mai akvizíció. -
v.attis
őstag
Hadd kérdezzek valamit: A wd tv live streamingnek a wifije, ugye nem nagy durranás? Szinte hiába teszik rá az N típusjelzést. Most vettem N-es routert, és a laptop is N-es. Mindkettő 300Mbit-sec-es. A másolás 3 megabittel megy a lejátszóra.
És ha átállítom a routert csak N módra (a jelenlegi mixed b/g/n helyett) akkor nem is tud csatlakozni a lejátszó. -
Patice
Topikgazda
válasz v.attis #12119 üzenetére
Az N-es wifi még nem garancia arra, hogy gyors is lesz az adatátvitel.
Rengeteg mindentől függ, hogy milyen sebességű másolást tudsz elérni. Leggyakrabban maga a lejátszó központi (SoC) chipje a "ludas". Nincs más a lejátszóban, ami ezt a feladatot elvégezné, ezért a médialejátszásra optimalizált chipnek kell a hálózati dolgokat is intéznie, a másolást és a HDD-t vezérelnie, ami sokkal több feladat egyszerre neki, mint a médialejátszás.
Azaz lehet egy ilyen lejátszóban N-es wifi, vagy gigabites hálózati csati, a chip a szűk keresztmetszet.
-
Patice
Topikgazda
válasz BigFoote #12118 üzenetére
Synology honlapján találtam:
A lapfülek közt a második: "Conversion settings". Szerintem itt nézz szét, hogy mire van állítva a Synology Media Center szoftverében a stream-elés.
Gyanús nekem, hogy alap esetben arra van állítva, hogy átkódolja a filmeket, mielőtt a lejátszónak küldi. Ha lehet, akkor ezt kapcsold ki, hogy átkódolás nélkül küldjön mindent a NAS UPnP-n.
-
v.attis
őstag
Basszus, dehogynem! Mindíg keverem a nagy és a kis "B" betűt, illetve nem veszem figyelembe, hogy milyen.
Mindegy, akkor is csak 24 megabit. Az még mindíg irtó lassú. Kábelen megy a közel 10 megabit, ugyanazon routeren keresztül.Most a router a padlótól kb 20 centire van a ház sarkában az íróasztalban. Javíthat, ha magasabbra teszem?
-
Multibit
nagyúr
válasz Dorian #11983 üzenetére
Nekem a "rokon" van (B1), nálam is történt már hasonló. Szerintem firmware függő a dolog, mert azóta többször frissítettem és mostanában nem tapasztatam ilyesmit. Érdekes ez a egyszerre történő írás/olvasás felvetés. Ugyanis mikor nálam jelentkezett az akadás, még nem volt rendszertárhely telepítve a B1-re.
-
BigFoote
csendes tag
válasz Patice #12122 üzenetére
Nem kódolja át, ezzel nincs gond. Úgy néz ki, hogy egyszerűen az UPnP a fos, amerikaiaknak lett kitalálva, semmit sem érdemes várni tőle.
SMB-n keresztül meg valószínűleg azért nem látom, mert a guest-ek nincsenek engedélyezve a Synologyn. Létre fogok hozni egy Dune felhasználót és megpróbálok majd azzal bemenni a NAS-ra, ettől sokat várok.Teljen már le a munkaidőm!
-
Erneszto
tag
Sziasztok!
Érdeklődtem már korábban is, hogy
Egreat EG-S900 2D+wifi [link]
Lejátszóval kapcsolatban, van valakinek tapasztalata- illetve véleménye. Hátha azóta bekapcsolódott a topic-ba valaki, akinek van, vagy volt ilyen készüléke- esetleg használt ismerőse ilyet. -
kiki22
senior tag
nekem ugyanilyen problémám van. Egyszerűen ha nasrol indítom a filmeket és külön srt fájl van hozzájuk nem tudom a médialejátszón beállítani az srt filet. egyszerűen nem latja a lejátszó
-
raylot
csendes tag
Sziasztok!
A Dune B1 tulajoktól kérdezném, hogy milyen a játékos blu-ray része? Milyen a lemezek indítási sebessége (olvastam 1 perc körüli időket is), mennyire válogatós, és úgy általában milyen, hol helyezkedik el (minőségre) a 20-30-40 ezres BD-lejátszókhoz képest?
-
Wayne
aktív tag
Sziasztok!
Remélem, hogy jó helyen teszem fel a kérdést! Szeretnék két legyet ütni egy csapásra. Most fogok előfizetni a UPC-re és szükségem lenne egy médialejátszóra is. Tehát olyan beltéri kellene ami kezeli a upc kártyát és fel is tudja venni az adásokat (a legjobb lenne, ha beépített 3.5 hdd-re, de ha nem azt is túlélem) és jól muzsikál, mint mediaplayer. Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv,
Wayne -
larryking
senior tag
Upc kártyát csak upc box kezel, semmi más. Tehát marad az a szűrke vacak, ami egy f*s, de plussz pénzért hd-s boxot kapsz ami remek, de nem játszik le semmit. Vagy ha a tv-d tud lejászani mkv-t és van rajta ci slot, akkor egy ilyen ci+ kártya fogadóval jársz a legjobban. Ilyen foglalat is van az upc-nél. De upc kártya csak upc kütyüben megy.
[ Szerkesztve ]
"We'll meet you where the lights are...."
-
-
larryking
senior tag
Én kb egy évvel ezelőtt érdeklőttem itt a forumon és itt mondták a guruk, hogy emiatt a nagra kódolás miatt nem lehet. Szerintem a kollega mindigtévére gondolt, mert ha az előfizu nincs akkor adás se. Az upc sem hülye, mert a boxokért lehet pénzt kérni, a kártyát hogy számolják neki?
"We'll meet you where the lights are...."
-
Wayne
aktív tag
válasz larryking #12141 üzenetére
Felhívtam a upc üsz-t és most mondták, hogy ha csak kártya kell akkor mint fent írtam cryptos kártyát kapok, beltérivel viszont nagrásat! ennyi! Most, hogy ezt tisztáztuk, továbbra is nagyon örülnék segítségnek beltéri ügyben ja igen! havidíj így -1000 ft csak kártyával
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Wayne
aktív tag
ez érdekes, mert nekem most mondták két perc, hogy semmi akadálya. Illetve, ha kicsit beleolvastok fent linkelt upc-s fórumban akkor láthatjátok,hogy sokaknak más beltérije van. Egyébként, amit a üsz-en mondtak teljesen egyezik amit elötte beszéltem az antennaszerelő ürgével.
#12143: késöbb láttam, hogy szerkesztetted[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ne keverjétek a kábeles és a műholdas UPC-t! Más szabályok szerint dolgoznak.
Kábeles lehet kártyás, amit modullal a tévébe dughatsz, de ha boxos, akkor kizárólag azzal működik, amit Ők adnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tarkatehen
tag
Így van. Ha Direct (műholdas) előfizetésed van, akkor csak az általuk adott beltérivel fog működni a kártya. Ha digitális kábeles előfizetésed van, akkor az SD boxot ingyen kapod, a HD-ért fizetni kell. Április közepétől van olyan lehetőség, hogy nem boxot kérsz, hanem kártyát, amihez adják a cam modult is. Azt beledugva a tv-be tudod nézni a digitális adásokat, nem kell még egy box is hozzá.
-
tarkatehen
tag
válasz erdoke #12147 üzenetére
Nem külön cég. A UPC direct a UPC egy külön szolgáltatása. Annyi, hogy a telepítést és a hibajavítást nem a UPC csinálja, hanem különböző alvállalkozók. Ha a direct-el van baj, akkor is az alvállalkozót kell hívni az fog kimenni elhárítani, de a havidíjat a UPC -nek fizeted, a UPC fizet külön az alvállalkozónak a telepítésért, kiszállásért, stb.
-
BBéci
legenda
válasz tarkatehen #12148 üzenetére
Nem egészen. Wayne is írja, hogy sokan használnak saját beszerzésű műholdas beltéri egységet. Én is ezt olvastam UPC-direct topikokban.
Hidd el, különálló cégekről van szó. Nézz utána!
A PH! egyik házigazdája UPC-s dolgozó, Ő már elég sokszor leírta ezt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest